|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dzień dobry
![]() Ale miałam sen, śniło mi się że w moim łóżeczku płakało dziecko, tak popłakiwało jakby się na jedzenie wybudzało, a ja się zerwałam gotowa do karmienia! ![]() ![]() No waga powiem Wam nie jest uderzająca, termin według jej brzuszka przesunął się na 18 listopada. Ale ginka mnie uspokaja że tak może być. Moja waga się nie zmienia..dalej 62 kg czyli 7 kilo na plusie. A jeszcze przedwczoraj miałam 64 po mega obiedzie u teściowej nie wiem czemu ja tak chudnę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No pociesza mnie to że może mi szybko "wyskoczy" ![]() A za dwa tygodnie jak się rzucę na męża to polecą wióry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rybko! Kacperek jest prze prze prześliczny!!! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Mój mąż nie chce oglądać takich filmików, obejrzał jeden, taki co dostaliśmy od położnej ze szkoły rodzenia, prawdziwy poród, nakręcony tak jakby zza głowy kobiety więc nic nie było widać "dziurki" i powiedział, że to nic dziwnego i dokładnie tak to sobie wyobrażał. ![]() Cytat:
![]() Moja też chce żebym robiła i wiecznie się wydziera, że mam wyłączyć komputer, TV i telefon, bo to promieniuje na dziecko. ![]() Cytat:
![]() Jak już będziesz miała wózek to koniecznie pochwal się jaki. To będzie nowy czy używany? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Będzie używany właśnie po kuzynce TŻta (mała ma 3 latka), ale ona w nim krótko jeździła, bo potem jak już trochę podrosła to kupili nowy ![]()
![]() |
#3425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() &kg to bardzo malutko. Tyle to będzie ważył Dzidziuś z łożyskiem, wodami itd. Ostatni tekst podoba mi się najbardziej! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaczynam się powoli martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 36 tygodniu!
![]() ![]() Rybko i Pepper gratulacje!!! Ach i gratuluje też innym dziewczynom dzidziusiów! ![]() Rybko Kacperek jest taki przepiękny!!! ![]() Mało mnie ostatnio ale nadrabiam i staram się choć troszku odzywać ![]() ![]() Ale jak tylko będziemy po obronie to zabieramy się za pokoik! ![]() ![]() ps. proszę o dopisanie mojej kolejnej wizyty 23.10 ![]() Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2013-10-15 o 09:06 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzastin trzymam kciuki Co do ulewania i odbijania dziwne teraz szkoły są żeby nie odbijać. Mój jak mu się nie odbiło to plakal wiercil się tylko go do pionu postawikam bek był i spokój. A ulewanie miał prZez pierwszy rok musiałam specjalne mleko używać na refluks no ale sztucznie karmilam:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja robiłam tak, że nie odlewałam z laktatora, tylko stał sobie na półce przez cały dzień z mlekiem i ściągałam po trochę, a wieczorem do lodówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam, że Dzastin rodzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w 34 tyg. Jeszcze tylko 6 wg OM, a 4 wg USG jak na razie. Brawa za rozpoczęte tygodnie, wizyty i wyniki. Spadam zmywać naczynia bo już nie mam żadnej szklanki ![]()
![]() |
#3434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki zaciśnięte dla męża ![]() A to nie wiem co to ten thermo mix, u nas w miejscowości były organizowane pokazy jakiś garnków a później miał być kabaret. Boooosshh jakie to było naciąganie ludzi!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
Ciekawe jak tam Dzastin
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to ja mam pytanie! Jak to jest z tym odbijaniem się?Po każdym karmieniu ma się odbić?To mam pionizować czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam dzień kupy... tzn wyglądam jak kupa i czuje się jak kupa ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja córka nie odbijała wcale ![]() możesz spróbować pionizować, ale jak nie odbije to może tak ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że Wam się tak trafiło z wózkiem! Przynajmniej na tym możecie zaoszczędzić troszkę pieniędzy. ![]() Cytat:
![]() Jutro na pewno będziemy trzymać kciuki za Twojego TŻ, ale pewnie wcale nie będzie to potrzebne, bo zda śpiewająco! ![]() Już nie mogę się doczekać jak dodasz zdjęcia pokoiku dziecięcego, pewnie będzie piękny. Cytat:
![]() Obserwuj cały czas te bóle, jak się nasilą to nie czekaj dłużej tylko jedź do szpitala, bo może się coś dziać niedobrego. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Wtajemniczenie
|
Nemosek co to za wystraszony kot w avatarze?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Raczkowanie
|
Ja i Dzastin mamy ten sam termn, więc jak przeczytałam o 7, że odeszły jej wody to jak wyskoczyłam z wyrka to od razu torba spakowana do końca
![]() Rybka Kacperek piękny ![]() Edytowane przez 24Kasiula24 Czas edycji: 2013-10-15 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Jestem zmulona kawa nie działa...eehhh..może się rusze ogarnąć sajgon.,. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwileczkę, przywitać się i pogratulować Pepper
![]() ![]() Czyżby Pepper rodziła w pojedynkę? Żadna się nie namyśliła? Wrzucę Wam parę zdjęć z sesji i pożalę się trochę, a wieczorem ponadrabiam, obiecuję. A ponarzekać muszę na moje samopoczucie. Od dwóch dni wydaje mi się, nie wiem jakoś czuję tak w środku, że zaraz urodzę. Wczoraj popłakałam się w ramię męża. I żeby było mi mało zmartwień, to opadł mi wczoraj brzuch. Nawet zastanawiałam się czy sobie nie wkręcam z tych nerwów, ale nie. Jestem pewna na 100%, bo do tej pory widziałam swój pępek, a teraz skierował się ku dołowi i jest po za zasięgiem oczu. Jeszcze chciałabym, żeby Filip trochę poczekał ![]() W strachu staram się ogarnąć mieszkanie w razie czego, zaglądam do toreb, czy jest wszystko, wsłuchuje się w organizm i ogólnie zachowuję się jakbym nie była zupełnie normalna ![]() Tyle narzekania, a teraz foty, oczywiście nie wszystkie i jak zwykle jutro usunę. Tyle Wam chyba wystarczy ![]() Na ostatnim pomysł męża. Ze starego obrazka z Ikei zrobił mi taką ramkę niespodziankę ![]() ![]() Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-10-15 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj tylko podczytywałam, ale jakoś weny nie miałam do pisania ![]() Po pierwsze: ogromne gratulacje dla Pepper ![]() ![]() Anoula, dobrze, że bóle przeszły, tym bardziej że małżonek ma ważne spotkanie. I oby nie wróciły już takie mocne. Ale obserwuj to koniecznie! ryba, super, że już w domu jesteście ![]() ![]() dzidzia, ![]() ![]() Dzastin, ![]() kyte, czyli jednak się obróciła. I fajnie, że taka nieduża. Moja też będzie raczej z tych mniejszych - w piątek idę na wizytę, to się dowiem jak tam stoi z wagą. Właśnie był kurier z przewijakiem ![]() ![]() Kupiłam taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3615428059 Dokładnie ten wzór ze zdjęcia głównego: kremowy miś. Ja wczoraj z mężem rozmawiałam na temat porodu i on stwierdził, że on nie wie w ogóle co on tam będzie miał robić i w ogóle. I że się boi, że położna każe mu coś zrobić, a on nie będzie wiedział o co chodzi ![]() ![]()
#3447 |
Zakorzenienie
|
Rybka słodzinka z Kacperka
![]() ![]() Dzastin kciuki przeogromne ![]() ![]() ![]() Pepper gratulacje!!!!!!!!! :roza; ![]() Babku piękne zdjęcia ![]() ![]() ![]()
USG: 03.10 - 2090g szczęścia ![]() USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-10-15 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Wczoraj wieczorem nadrobiłam wszystko ale nie miałam już siły sklecić zdania. Świetnie dzisiaj spałam, jednak co swoje łóżko to swoje. Nawet wstać mi się nie chciało, ale Miki tak dokazywał, że się zebrałam. Chyba mu się leżenie znudziło i chciał żeby go trochę pobujać w brzuszku. Jak się tak zastanawiam kiedy mój maluch jest najbardziej aktywny to mi właśnie wychodzi, że w nocy, nad ranem i w samochodzie :P Przede wszystkim gratuluje Pepper Tymonka! i życzę Wam wszystkiego dobrego! Paulinaizabela Majunia jest słodka! Taki okruszek malutki! Jest taka drobna i krucha, nie do pomyślenia. Acelinko zdjęcia zaraz sobie obejrzę. Dzięki za udostępnienie! Trele fajny opis ![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn które dostały przesylkę z FP. To przyszło zwykłym listem czy poleconym? Zapisywałam się w tym samym czasie co Wy wszystkie i nie dostałam jeszcze… mam nadzieję, że o mnie nie zapomną. Może dzisiaj listonosz przyniesie… Czekam jeszcze na te proszki z Jelpa, tydzień temu było rozstrzygnięcie konkursu i podawałam im adres do wysyłki a jak na razie cisza. Z tego co dzisiaj wyczytałam: Dzastino trzymam kciukasy! Kolejne dzieciątko wkrótce będzie z nami ![]() Kyte fajnie, że się mała obróciła! Dzidzia ja myślę że na odchowalnie to pójdziemy dopiero jak się wszystkie dzieciaczki urodzą, bo tak to tym późniejszym mamom będzie przykro i wątek wymrze śmiercią naturalną… poza tym te co nie urodziły dowiedzą się czegoś ciekawego od mamuś. Niech się wypowie większa ilość dziewczyn. Trele super, że pępek odpadł! ![]() Ryba Kacperek jest słodki! Jaką ma bródkę fajną! Kochany, rozpływam się… Co do karmienia i wybudzania to tak jak dziewczyny mówią, co położna to inne zdanie. Ja sobie tak myślę, że nie ma potrzeby wybudzać jeśli sam budzi się co 4h, czasem jak pośpi 5h to też nic się nie stanie. Newtrend dobrze, że masz wsparcie w rodzince i możesz się trochę pooszczędzać. Zuzziak nospa pomogła Adoosieńka ![]() 24Kasiula ![]()
#3449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Że brzusio opadł to jeszcze nie jest równoznaczne z porodem, chociaż pewnie już blisko. Zrelaksuj się jakąś kąpielą czy pyszną kawką latte.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.