|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Samantha ale ty masz koszmarne sny! Bleh!
Poszukaj u siebie sklepow ze zdrowa zywnoscia moze tam bedzie taka herbatka na laktacje, a jak nie to podamy ci sklad herbatki i sobie kupisz ziola i wymieszasz. W ostatecznosci moge ci kupic i wyslac tylko koszt moze przewyzszyc wartosc kilkukrotnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() W ogóle mieszkam jak w bajce Za górami, za lasami.... I za torami, za bramami
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam Kontrę oglądam na HBO GO
|
|
#3394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ze ten oddzial to porazka to nawet za malo powiedziane, niesamowice sie trzymasz i dobrze, ze wyklocasz sie z tymi pacanami! jakas komedia ...Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43271647]Dzoan ja jestem mniej kreatywna, bo mojemu śpiewam w rytm znanej piosenki: Mój Artusiek tańczy, tańczy tańczy tańczy Tańczy tańczy mój Artusiek tańczy Mój Artusiek tańczy, tańczą jego nóżki Tańczy tańczy, tańczą jego nóżki Mój Artusiek tańczy, tańczą jego rączki Tańczy, tańczy, tańczą jego rączki... I tak aż mi zabraknie części ciała :P Ale i tak wciąż najbardziej lubi Rammsteina, nie dla nas Fasolki, kołysanki ani śpiewanie mamy.... [/QUOTE] uwierzysz ze tz dzisiaj to samo spiewal alikowi w wersji z pimpikiem? Ja tak tylko na szybko, bo wbilam sie na neta, kiedy tz skoczyl do wc
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() cynamonku... pielęgniarki na tym oddziale nie mają pojęcia o czym gadają, lekarze mam wrażenie też nie dość, że sytuacja jest trudna sama w sobie, to jeszcze musicie być bardziej czujni od personelu szpitalnego i z nim się użerać. kwestia mięśni nóg misiaczka, współczuję nocy ![]() margoś, ale przystojniak Ci rośnie
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki on duży, dorosły i ma takie mądre oczka.
A co do TŻa- Cynamonku- Przykro się czyta co musicie przeżywać. Nie dość, że martwicie się o Adasia, to jeszcze musicie pilnować, upominać i pouczać szpitalny personel. Zobaczysz, że już niedługo ten koszmar się skończy. Trzymamy za was mocne ![]() Na koniec komentarz do naszej nocy- ![]() |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna co się wyspała, nawet przespała i teraz marudzi
|
#3401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43271647]Dzoan ja jestem mniej kreatywna, bo mojemu śpiewam w rytm znanej piosenki: Mój Artusiek tańczy, tańczy tańczy tańczy Tańczy tańczy mój Artusiek tańczy Mój Artusiek tańczy, tańczą jego nóżki Tańczy tańczy, tańczą jego nóżki Mój Artusiek tańczy, tańczą jego rączki Tańczy, tańczy, tańczą jego rączki... I tak aż mi zabraknie części ciała :P Ale i tak wciąż najbardziej lubi Rammsteina, nie dla nas Fasolki, kołysanki ani śpiewanie mamy.... [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() fajowy .. a na 3 zdjęciu jaki ździwko ![]() Cytat:
A Olek zaczął się bawić..strzela sobie z cyca ![]()
|
||||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku witki opadają
tak bym chciała żebyście już wrócili do domku. Przecież ci lekarze i pielęgniarki powodują że jeszcze trudniej wam znieść te już mega trudną sytuacje...Neni dzięki za książkę Dzoan jak sytuacja z mężem? Jak się bawiliście na urodzinach kolegi? Karo moja córka w wieku twojej na bank będzie spać z nogami na szczebelkach. Ma 7 tyg a przemieszcza się tak że nie mogę jej już samej na łóżku zostawić, tak po nim wędruje. Zapiera sie nogami podnosi tyłek i przesówa sie do tylu
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, nie mam pojęcia skąd to. Staram się go nie przegrzewać, nic nowego nie ma, mm cały czas to samo, płyn do prania też, płyn do kąpieli też (ostatnio zrezygnowałam z kosmetyków, tylko krochmal, albo nadmanganian potasu). Raz ta wysypka blednie, raz czerwienieje... taka kaszka manna na klacie i brzuszku.
Mam iść do 12:30, bo przyjmuje pediatra i zapytać, czy przyjmie Fi. Najgorzej, że 12:10 karmienie wezmę butlę do przychodni. Oby nic więcej nie złapał ![]() I lekarka go obada pod kątem kataru też. |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Obrazki do was nie przemawiają?!
Jestem niewyspana i obolała. W ogóle mam wrażenie, że od kiedy Miś skończył 3 miesiące to częściej ma żołądkowe problemy. |
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja spadam |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty niedobra marudzisz
|
|
#3409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też odnoszę takie wrażenie. Pytanie tylko co zrobić żeby to zmienić karmię ją nie zapalając światła, nie mówię do niej a ona mam wrażenie że ma noktowizor w oczach bo wszystko super widzi po ciemku i się tym jara ![]() Neni twoja teściowa poprawiła mi humor z rana
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cynamonki ![]() Cytat:
Margoś fajny twój Piotruś ![]() Świetne chłopaki ![]() Oświadczam, że będzie mnie mniej, moja pomoc domowa (teściowa) wyjechała do pracy |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
informuję że żyję wybaczcie że mnie nie było kilka dni ale zwaliły nam sie problemy na głowę i nie miałam czasu ani ochoty na komputer, problemy z mama w szpitalu, do tego problemy w domu z siostrą tz-a (byłam już z Szymciem spakowana i wracałam do mojego ojca, teściowa i Tż wybłagali żebyśmy zostali) do tego przechodziliśmy skok ![]() Nie wiem co u was i nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, Szymcio jest strasznie aktywny w dzień i non stop potrzebuje uwagi, ledwo sie wyrabiam z obiadem i sprzątaniem pobieżnym. Proszę tylko o to aby ktoś napisał co u Cynamonków bo ciągle jestem z nimi myślami. Mam też pytanie do mam dziciaczków u których zdiagnozowano refluks.Czym się objawiała ta choroba u was??? Mam podejrzenia że Szymek może chorować na refluks. A i zapomniałam dostałam dziś okres ![]() Mam nadzieję że będe miała więcej czasu i powrócę do was bo strasznie mi was brakowało |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonkowa: każdą informację od was czytam na wdechu...maż też sie dopytuje.. aż serce sie kraja że tak to w szpitalu wygląda.. a ta waga Adasia.. musi być kruszynką w tej chwili... 3mam mocno kciuki aby odwyk trwal jak najkrocej..a goraczka przeszla i zeby to nie byla infekcja
sarna, margos, kejt: bardzo fajne dzieciaczki! strawberry: co u ciebie???
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarzynka łącze sie z tobą w bólu, też dostałam okres
Od kilku dni nie daje Mai infacolu i sadzi bąki częściej i łatwiej dziwne
|
|
#3415 | |
|
Konto usunięte
|
Witam sie z rana..
Nocy nie pamietam za bardzo wiec byla pewnie do d..y jak zwykle zreszta Cytat:
dobrze, ze mam jeszcze dwa na zmiane jakby co.. Tez uzywamy trojek, ale sie zastanawiam czy nie przejsc juz wyzej Cynamonki - to co opisujesz to jest jakis skandal... Boje sie ze jak tak dalej pojdzie to zaraz napiszesz ze szpital zabronil Wam przebywac na jego terenie bo utrudniacie leczenie swojego dziecka.. Oni chca dobrze, a Wy co chwile cos wymyslacie... Z takim ich podejsciem to nie zdziwilabym sie ... Koszmar jakis !!! Zeby to sie juz skonczylo... Moje dziecko co rano ma inaczej... A umowilam sie na czwartek na rehabilitacje o 11 i nie wiem czy dobrze... Wczesniej wlasnie o tej porze mial czuwanie wiec byloby git, ale od paru dni to cos mu sie pomieszalo i wczoraj np spal rano 2 h do 10.30 wiec idealnie, dzisiaj za to spal pol godiznki do 10.15 a od 11 spi... I badz tu czlowieku madry i cos zaplanuj ...
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
to nie jest śmieszne jak tylko Hanka ogarnie rece lezac na brzuchu to bedzie niezle popierdzielac. Juz teraz jak lezy to ma tylek w gorze i sie odpycha nogami, ale nie wie co z rekami zrobic ![]() Cytat:
![]() Najpierw zje, i na spiocha w lozku jej zmieniam. Nawet nie zauwaza ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uzywam pampers baby dry na noc, sa super, od 19 do 6 rano nie zmieniam pampersa a rano nadal suchy mimo ze ciezki. nigdy sie nic nie wylewa. |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
mały nie spał całą noc i prawie cały poprzedni dzień Ale to chyba wszystko przeze mnie bo mu zafundowałam za dużo atrakcji w dzień...nawet nie piszę, co zrobiłam ![]() Teraz mam chwilę oddechu, bo tż wziął małego w chustę i poszli na spacer..i dobrze, bo mnie wkurzył rano ale już się zrehabilitował, kupił mi kwiaty i sam z siebie zaproponował, że weźmie Kubę na spacer a ja mam odpoczywać....zaraz w kimę idę bo nie żyję... dzoan, uśmiałam się z kołysanki a co do tżta... ![]() samanta, ale miałaś erotyczny sen tweed, w ogóle co za masakra z tym zusem? Mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni na twoją korzyść.margośka, z tym tż to tak na serio...? cynamonowa....brak słów na ten szpital ...życzę wam dużo siły i cierpliwościCo do zajścia w ciążę podczas kp...ostatnio się kłóciłam z mamą, że nie ma takiej opcji, żeby zajść Ale teraz wiem, że to nieprawda ![]() Wpadłam na pomysł co do wakacji. Chcieliśmy lecieć do Egiptu w zimie, jak jeszcze w ciąży byłam to mówiłam mamie, że zostawiam jej małego na tydzień a my lecimy Teraz widzę, że nie ma takiej opcji, przecież jak mnie w domu nie ma 3h to za nim tak tęsknię, że masakra i ciągle myślę, jak tam mój maluszek... Więc musimy lecieć w 3. No ale żebyśmy też mogli się trochę pobawić i wypocząć to sobie pomyślałam, żeby moi rodzice z nami polecieli i jak byśmy chcieli gdzieś iść potańczyć czy razem popływać czy coś to wtedy babcia opiekuje się maluchem a jednocześnie jest ciągle blisko nas Mama powiedziała, że przemyśli taką opcję... ale ona się boi latać i raz nawet zrezygnowała z wakacji ze strachu przed samolotem...tato sam poleciał do Hiszpanii Ale dla Kubusia zrobi wszystko
|
|
|
|
#3419 |
|
Konto usunięte
|
Mi czasami przelewa pampersa i nieważne, czy Pampers czy Dada, jest mokra plama z boku, na którym leży, tzn. że się wylało.
W ogóle co ile przewijacie dzieci? Ja zwykle co karmienie, czyli co 3 h + jak jest kupa między, to wtedy już przed karmieniem z reguły nie. Wychodzi ok. 7-9 przewinięć na dzień. W nocy czasami odpuszczam przy jednym karmieniu, ale zwykle przewijam, zwłaszcza, jak ma dłuższą przerwę niż 3 h (bo odpuszczam przy tym II karmieniu, ale z drugiej strony chcę, żeby dospał do rana, a boję się, że z pełną pieluchą nie dośpi...). Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-10-15 o 12:23 |
|
|
|
#3420 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny kiedys juz o tym czytalam i staram sie stosowac, wklejam artykul, to bardzo wazne !
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...ronienia/n6xlc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

to ze ten oddzial to porazka to nawet za malo powiedziane, niesamowice sie trzymasz i dobrze, ze wyklocasz sie z tymi pacanami!
jakas komedia

heeeej

karmię ją nie zapalając światła, nie mówię do niej a ona mam wrażenie że ma noktowizor w oczach bo wszystko super widzi po ciemku i się tym jara