|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Podział ze względu na zawartość cukru: wytrawne - do 1,5% cukru, półwytrawne - od 2 do 4% cukru, półsłodkie - od 4,5 do 7,5% cukru, słodkie i bardzo słodkie - od 8 do 16% cukru.
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, widzę że można znaleźć coś półsłodkiego :P
|
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Ja i tak szukam na razie tej Duszy Mnicha, ale u nas cos bida z tym winem.. jeszcze się nie natknęłam..
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko że to jest czerwone a ja będę chciała białe kupić.
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
say-hello - nie mam sposobu
wg wyliczeń mojego kalendarzyka ślub będzie 2 dni po skończeniu @, co w praktyce może się poprzesuwać ![]() już mi kiedyś taka myśl przemknęła, żeby ku chwale 100% komfortu na ślubie wziąć w kwietniu 1 opakowanie i mieć pewność, ale taką decyzję ew podejmę później, może nic się nie poprzesuwa i nie będzie takiej konieczności, bo takie kombinacje to szok dla organizmu ![]() alloffkowa-jak nie pijesz wódki to weź sobie ozdobny kieliszek do wina i już nie będzie to dziwnie wyglądać, ludzie chyba aż tak nie rozkminiają
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
u nas będą tylko półsłodkie albo Fresko albo Kadarka róźowa.
Nie są to wina w super półki- ale prawda jest taka że każdy je pije. I są dobre. Wesele to nie restauracja gdzie każdy moze zomówic sobie co mu sie podoba.. jak ktos idzie na wesele i stwierdza ze wino nie takie ze za tanie ze nie jego smak tzn ze jest burak a nie gosc moim zdaniem. Mlodzi goszczą takim winiem... takie pijcie. Moim zdaniem to przesada przejmować sie każdym gosciem z osoba. U nas na urodzinach spotkaniach kroluje fresko i nikt nie narzeka
|
|
|
|
#1417 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę czerwone wina. Nie będę się przejmować, że pobrudzę sobie kieckę, bo równie dobrze mogę sobie pobrudzić barszczem, ciastem czy czymś innym
![]() Dobra hurtownia prawdę powie, więc jak będe wybierać to mi doradzą
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle dziękuję za wszystkie kciuki
![]() Już połowa załatwiona i rozliczona, jutro jest dzień sądu ostatecznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam ewentualnie o Istrze, uwielbiam je, ale butelka wydaje mi się mało reprezentatywna
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na weselach są podziękowania dla rodziców, wiadomo piosenka, kółko z rodzicami a prezenty, kupujecie coś dla Rodziców? Ja nie mam pomysłu
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
say hello - nie ma sposobu na uniknięcie okresu
Możesz ew. jeść końskie dawki wit. C ale 100% pewności Ci to nie da. Ja robię teraz przerwę, ale wracam z powrotem do plastrów Jeżeli chodzi o winietki przy okrągłych stołach: wydaje mi się to kompletnie bez sensu Po co usadzać gości konkretnie tu i tu? Lepiej zrobić plan stołów i do każdego stołu dopisać te i te osoby, plan powiesić przed wejściem i jest problem z głowy.Z kolei przy prostokątnych stołach, IMO winietki to konieczność Byliśmy na weselu bez winietek i hmmm... no nie był to dobry pomysł. Zgadzam się też z justynkie - stawianie innego/droższego/lepszego alkoholu na stole PM to ogromny nietakt Jak się ktoś chce napić whisky, a nie stać go, by kupić parę butelek, to niech sobie kupi do domu i tam się napije ![]() Zresztą co, kupujemy sobie butelkę lepszego alkoholu, stawiamy na naszym sotle i co, targamy ze sobą do każdego stołu? Gdzie goście leją sobie wódkę, a my wyjmujemy spod stołu whisky 'ej, ej czekajcie, ja tu mam swój alkohol' ![]() A jak zostanie na stole PM, którzy rzadko przy stole siedzą, to nikt przecież tego pilnował nie będzie.. Stołu wiejskiego mieć nie będziemy: prawie nikt z niego nie korzysta, więc to marnowanie kasy. Poza tym, na naszej dość eleganckiej sali, wyglądałoby to głupio ![]() Enzunio, nie martw się, tez chciałam mieć okrągłe stoły Pani menadżer przekonała mnie, że przy okrągłych bywają problemy. A prawda jest taka, że i przy takich i przy takich problemu mogą być ![]() Ad rem - ja bym się absolutnie szwagrem nie przejmowała. Prawda jest taka, że pić nie musi wcale, więc ja bym tak nie starała się dogodzić. A co, jak ułożysz menu i się okaże, że JEDNA osoba jest uczulona nie wiem, na marchewkę, to nagle pobiegniesz do kuchni i ugotujesz jej inny posiłek? ![]() Spokojnie, nie ma co się spinać takimi sprawami. Allofkowa, nie będzie to głupio wyglądać! Każdy pije to, co lubi Na ostatnim weselu i ja i TŻ piliśmy drinki (całe szczęście, bo nasz stolik miał takie tempo, że chyba byśmy pod stół wpadli). I też było gadanie, że 'jak to, chłop i drinka pije?!'. No ale sorry, TŻ wolał dirnka pić, niż paść po pół godzinie wesela, bo naprawdę, oni tę wódkę pili jak wodę mineralną ![]() Co do wina, to polecana była tu już strona www.dotrzechdych.pl i tam można szukać winka ![]() Ja z kolei na innym forum dostałam namiar do babeczki, która pracuje w winiarni i pomaga PM dobrać wino na wesele, podobno zna się na rzeczy, wina są dobrej jakości, w cenie ok. 22-25zł, więc pewnie się z nią umówimy ![]() I co najlepsze! Można te wina degustować przed zakupem! To dla nas ważne, bo wiadomo, można szukać opinii o winach, kupować po 1 butelce i próbować, ale to już niepotrzebne koszty (chociaż my to lubimy wino ), a tak, można spróbować i wybrać
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
My zrobimy im portret, tzn nie my, tylko zamówimy na allegro rysowany i oprawimy w ramkę
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).jeśli piosenka, to jakaś normalna, nie żadne 'cudownych rodziców mam' .Najchętniej zaśpiewalibyśmy im po prostu 100 lat A prezenty będą 'spersonalizowane', tzn. każdy dostanie coś, co będzie wybrane dla niego. Moja mama i teściówka zapewne biżuterię, a teściu może jakiś dobry alkohol, jeszcze pomyślimy. Fajnym pomysłem jest np. zestaw filiżanek + parę rodzajów herbat i kaw na wagę, ale że pracuję właśnie w takim miejscu, to chyba byłoby pójście na łatwiznę
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Kosz upominkowy. Kupię wiklinowe kosze i folię ozdobną, do środka zakapujemy dobra kawę, herbatę, czekoladki i inne łakocie. Do tego storczyk dla mam albo po róży, zależy ile nas te kosze wyniosą.
|
#1427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza że nie biorę tabletek, więc wszystko może się wydarzyć... Dla mnie to będzie straszne jeśli tak wyjdzie.Cytat:
![]() Cytat:
Na tej sali zdecydowanie lepiej wyglądają prostokątne Cytat:
Cytat:
Ale olaliśmy to, bo nigdy się wszystkim nie dogodzi, a jak komuś zależy to przyjdzie. Co do stołów my będziemy mieli okrągłe i winietki też planujemy. No chyba że będzie problem, to przypiszemy ludzi tylko do konkretnych stolików. Byłam na tej sali na weselu z prostokątnymi stołami, i widziałam z okrągłymi i nam te drugie o wiele bardziej się podobały. A co do wiejskiego stołu my bierzemy, i się trochę dziwie że piszecie że w ogóle nie idzie. Rozmawiałam ze znajomymi którzy mieli na naszej sali wesele rok temu, i mówili że z wiejskiego stołu prawie nic nie zostało. A Ci co jedli, to salceson ponoć wspominają do dziś Ale to w sumie zależy od rodziny i znajomych co lubią
|
|
#1428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie kupi jakąś biżuterię ![]() Cytat:
Wiesz, że jesteś z mojego miasta ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz to już bym rodziła po ślubie, ale wtedy nie weszłąbym w kieckę ![]() Podpisując umowę na kieckę, pani mi powiedziała, że zakazuje mi ciąży, bo z mojej sukienki nie da się zrobić ciążowej Hehe. ![]() Co do prezentów dla rodziców, to chcemy im dać ich zdjęcia wydrukowane na płótnie plus jakieś fajne kosze. Cześć, Aleście się rozgadały w tej części
|
||||
|
|
|
#1429 |
|
Winter is coming
|
A z tą datą to prawda, nigdy się nie dogodzi. Moja kuzynka ma ślub 1 sierpnia 2015 i moja sis już jej marudziła, że ma zmienić, bo ona ma wtedy Woodstock
Dla mnie jedynym problemem będą MŚ w Brazylii w piłce nożnej ;] Bo to już faza ćwierćfinałowa, mam nadzieję, że się nie trafi jakiś mega mecz Szkoda, że nie udało nam się ogarnąć daty tydzień wcześniej, ale kto mógł pomyśleć, że już sala i zespół będą zaklepane, a rezerwowałam w październiku. Rok temu!
|
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Kupujecie może kilka tańszych wódek na tzw bramy? Chyba w sprawie scholki porady na forum nie znajdę :-(
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie biżuteria odpada dla mam, bo teściowa za bardzo zna się na złocie itp a znowu alkohol dla ojców, bo teść nie pije, kosze ze słodyczami w moich stronach są już przereklamowane, na każdym weselu są takie prezenty
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nad tym zastanawiam też Kasiu, ale nie wiem sama...
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz się ośmieszyć przed ludźmi ze swojej okolicy ????
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaja, poważnie?? to witam Cię żorzanko
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jakie wino postawię gościom ale to na pewno nie będzie wino z najniższej półki (powiedzmy poniżej 15 zł).
Cytat:
Jak na tą chwilę podziękowania będą albo przy błogosławieństwie, albo później w jakimś kameralnym miejscu. Prezent mamy wymyślony Jako, że nasze rodziny dzieli z 600 km to pomyśleliśmy, że fajnie by było gdyby rodzice dowiedzieli się czegoś o naszych rodzinnych miastach. Tj rodzice tż'a dostaną album z mojego miasta (znalazłam porządny z fajnymi zdjęciami za 120zł), a moi z miasta/regionu tż'a. W miejsca niektórych zdjęć powklejamy zdjęcia z nami zrobione właśnie w tamtych miejscach. Jeszcze nie przemyślałam tego do końca, ale jakąś wstępną wizję mam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, to, że ktoś kiedyś dostał kosz pyszności, nie znaczy, że nasi rodzice się z Niego nie ucieszą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1437 |
|
BAN stały
|
Na 90% rodzice dostaną bukiet kwiatów i to wszystko, chyba, że coś wymyślimy. Rodzice prosili by nie kupować koszy kwiatów/słodyczy/kaw itp., nie to nie...
Chciałam dla mam kupić bransoletki z grawerem, a dla ojców spinki do krawatów z grawerem, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie? Rodzice chciałabym żeby zatańczyli (bez nas) do tego: http://www.youtube.com/watch?v=mTcwoJ6-yEk U nas zawsze są jeszcze podziękowania dla dziadków i chrzestnych, a że to wszystko odbywa się dokładnie o północy to trzeba przyspieszyć trochę, oni dostaną po bardzo długiej róży w organzie, sto lat i tyle. |
|
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
świat_katarzyny fajna relacja
dała dużo do myślenia ![]() enzunio u mnie będą prostokątne stoły, szukając sali odrzuciłam od razu okrągłe. Będziemy mieli winietki chociaż niektórzy już marudzą, ale nie wyobrażam sobie ludzi rzucających się na miejsca - kto pierwszy ten lepszy ![]() velika barman na weselach to nowość więc będzie cieszył się popularnością. W moim regionie stół wiejski to standard na weselach - sama chętnie z niego korzystam. U nas jest w cenie. Cytat:
) i do tego pudełka z filiżankami i herbatami (docik Zaczęłam rozważać kamerzystę na wesele Film krótki ok. 45 minut. Co sądzicie o tym: http://www.fabrykaobrazu.tv/ |
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaja w sumie masz rację, ja też bym może z 15 zł zaoszczędziła, śmiech na sali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

30.08.2014 
Tylko że to jest czerwone a ja będę chciała białe kupić.

Jak mam się ubrać? Będę musiała się przy kimś rozebrać do samej bielizny?
Pomóżcie 

Ale olaliśmy to, bo nigdy się wszystkim nie dogodzi, a jak komuś zależy to przyjdzie. 

Szkoda, że nie udało nam się ogarnąć daty tydzień wcześniej, ale kto mógł pomyśleć, że już sala i zespół będą zaklepane, a rezerwowałam w październiku. Rok temu!
Film krótki ok. 45 minut.