|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Co za babsztyl.....
![]() |
#4142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Asia, no zauważyłam, że Cię prawie nie ma... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | ||||
Wtajemniczenie
|
ale rajcujecie przekupy od rana masakra...
![]() ![]() ale pytanie zadalas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() lolitka - nie zazdrość bo jak cie wystrzeli to zobaczysz ![]() ![]() ![]() pieknie wygladalas!!! a Wy drodzy Państwo pasujecie do siebie! kasiab91- to niezle twoj maz zareagowal ![]() tesciowa ise nie przejmuj - wazne ze sa inni wartosciowi i skoro tak to trzymaj sie blisko z tymi, ktorzy sa Ci bliscy i dziecku. I siedz z nami - tu czas leci jak cholera ![]() pikaso - hehehe no to tesciowka widze sie ceni ![]() paulka- to tesciowa niefajna gadke zapodala. powinna wlasnie sie dokladac tym bardziej ze dwojka bedzie. Co, to pierwsze wnuczki lepsze? naprawde swinstwo. justynko - gratuluję udanej wizyty! ![]() martuszka- ja wczoraj sie zwazylam i mialam 1,5 kg wiecej, a dzisiaj zwazylam sie na czczo, i jednak bez zmian.... takze rano sie trzeba ważyć coby sie nie oszukac pallas Ril - pewnie boli cie skarbo od tego szarpania i kwasów... biedna jestes. Moze musisz wiecej lezec? coodmalina- kawal chlopa z Twojego syna ![]() niki - to Was tesciowa tez podkreslila. grrr ;/ kaorlak- nie denerwuj sie, bo mi sie udzieli:P wszystko bedzie dobrze! trzymam kciuki i czekam na info! magdi - pyszny obiadek ![]() bluesky - hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasia b - ja jak planowalam to co miesiac czulam ze jestem ![]() dziewczyny czy któraś z Was miała jakieś stany zapalne/bakteryjne zakazenia dróg moczowych w ciąży? ja odebrałam wyniki i nie do konca potrafię je zinterpretować bo terminy używane takie niespotykane , w necie nic nie znalazlam i obawiam się ze coś się dzieje. Boje sie antybiotykow itd. Jak nie urok to sraczka normalnie ;[
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-15 o 11:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Zadomowienie
|
Obiadek nastawiny, u mnie dzisiaj piersi z kurczaka z patelni, zapiekane ziemniaczki i marchewka z groszkiem
![]() Cytat:
![]() ![]() W pierwszej czułam, że coś się ze mną dzieje już parę dni po owulacji Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że też siedzisz na Wyspach. ja podobnie i trochę się martwię, jak to będzie. mogę zapytać, gdzie dokładnie mieszkasz? i dlaczego idziesz prywatnie? nie chciałaś czekać na wizytę u polożnej? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Gratulacje wszystkich ciaz!
![]() ![]() Podczytuje Was czasem, ale na razie sie nie ujawnialam. Mozna dolaczyc? Nie wiem czy dam rade za Wami nadazyc, bo bardzo duzo skrobiecie, poza tym nie mieszkam w PL, wiec tez nie chce za bardzo sie nakrecac, ze np. inne badania czy inne prowadzenie ciazy... chce sie poddac temu jak to tu wyglada i staram sie nie szperac i nie szukac info o tym, jak jest w Polsce.... zeby sie nie denerwowac. Ale chetnie poprzezywam z Wami te piekne 9 miesiecy ![]() Do rzeczy: jestem obecnie w 12stym tygodniu, termin wedlug OM na 1ego maja. To moje pierwsza ciaza, planowana ![]() Poza tym mialam juz dwa usg, jedno w 8ym, drugie w 11stym tygodniu. Dziecko miedzy jednym a drugim badaniem potroilo swoja wielkosc... bardzo sie ucieszylam, bo brzuch mi jakos nie rosnie i chwilami mialam watpliwosci czy oby na pewno cos sie tam dzieje ![]() Co do plci, to na poczatku wydawalo mi sie, ze to bedzie chlopiec, ale teraz troche mi sie zmienilo i tak mysle, ze moze dziewczynka....? Samopoczucie mam niezle. Bardzo wspolczuje Wam mdlosci i wymiotow ![]() Jezeli chodzi o oglaszanie nowimy, to w moim przypadku wie tylko najblizsza rodzina i moje jedna przyjaciolka. Aby powiadomic reszte czekamy konca 12stego tygodnia i tego usg genetycznego, czyli pewnie zajmiemy sie tym juz w ten weekend ![]() ![]() W pracy musialam powiedziec, ze wzgledu na druczki od lekarzy, ktore musialam skladac w kadrach, a na ktorych bylo wolami napisane, ze wizyta byla u poloznej. Z tymze ja mam super stosunki z szefem i on bardzo sie ucieszyl, wysciskal mnie i wycalowal, serdecznie gratulowal. Zobaczymy jeszcze jak to bedzie jak przyjdzie do rozmowy o urlopie wychowawczym, itp... Mam nadzieje, ze ok ![]() Soooorrry za taki dlugi pierwszy post ![]() ![]()
#4147 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Magdi555;43272952] To prosta sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE] mogę spróbować , pod warunkiem że jak co to mi pomożesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Hope, właśnie nie wiem jak to będzie z genetycznym. Może tutaj zrobię jakoś, choć tu jak nie idzie się prywatnie, to pierwsze USG robią dopiero po 12 tyg. Także nie wiem. Popytam się bratowej jeszcze, bo ona niedawno rodziła i miała bardzo fajną ginkę i zobaczymy.
Co do nerwów, to ja rano budzę się z takim ściskiem żołądka, że masakra. I czuje, że to z nerwów, choć nie mam powodów, żeby się jakoś specjalnie denerwować. Jak się czymś zajmę albo jak jestem z mężem w domu, to nie mam takiego problemu.. ![]() Miałam iść w piątek na USG, ale właśnie niedawno do mnie zadzwonili, czy mogą mnie przełożyć na niedziele na 7:40 bo zaszła jakaś pomyłka przy rejestracji. Tak więc w niedziele z samego rana idziemy.. Stresuje się, bo wczoraj zauważyłam taki brązowy śluz na papierze toaletowym i od razu mam czarne myśli. Dotka, my za 1,5 miesiąca wracamy na stałe do Pl, więc nie widzę sensu umawiania się tutaj do położnej. USG zrobię sobie prywatnie, żeby wiedzieć, czy wszystko jest okej, a później już wszystko w Polsce ![]() Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2013-10-15 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę że mamy podobny termin. Ja mam na 02.05. Usg genetyczne mam dzisiaj
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Cytat:
![]() Powodzenia na USG, trzymam kciuki! ![]()
![]() |
#4153 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Martusia, tak
![]() ![]() ![]() Coś więcej? Od ponad roku jesteśmy małżeństwem, mamy po 24 lata. Dzidziusia na razie nie planowaliśmy, chcieliśmy poczekać jeszcze z 2 lata, no ale życie zadecydowało za Nas i to była najlepsza decyzja jaka mogła na nas paść. Nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Wtajemniczenie
|
monita 01 - witaj! nie musisz nadążać, wpadaj i jak jest za duzo to poprostu pisz co u ciebie!
![]() w piatek juz jest kilka mam ktore maja usg wiec wpadnij powiedziec jak poszlo, bo n pewno bedie ok - nie denerwuj sie - raczej oczekuj pieknego widoku kochana! moze dzieciaczek pomacha do mamuni! zwlaszcza ze piiszesz e pieknie rosnie! co do oglaszania - mysle to samo ![]() ![]() Niki - tak czytalam ze to czesta przypadlosc. Zwlaszcza ze kiedys na dwoch usg zauwazylam ze mam "zaleganie moczu" bo zalatwialam sie tuz przed wejsciem a jednak mi mowia ze nie do konca. takze wynik mnie zmartwil i nie wiem co to bedzie bo na chlopski rozum widze ze cos jest nie tak. bluesky- no to jakby nie było dopilnuj kochana aby się odbyło ![]() ![]() co do brązowego śluzu kochana - mialam z nim przygody i ze swojego doswiadczenia przekazuję Ci : jesli nic nie bierzesz i nie masz skąd załatwić luteinki albo duphastonu to leż... leż przynajmniej jakiś czas aż nie nabierzesz pewności że to był jednorazowy kaprys i moze po stosunku? może po wysiłku, dźwiganiu? a może masz nadżerkę? nie wiem ale choć pragnę Cię uspokoić a nie dać powody do zmartwień to jednak ten 1 trymestr bywa tak złośliwy( a żadnego plamienia ponoć się nie powinno bagatelizować ), że lepiej dmuchać na zimne. szczególnie więc teraz wyluzuj i odpoczywaj, leż. kaorlak - dziekuje za odpowiedz; wiec nie jestem taka sama w tej przypadłości. o której masz to usg? bo kciukasy bede zaciskać za kolejne piekne widoczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Hope, właśnie nie wiem, może to ze zmęczenia, bo jednak 7 godzin na nogach.. Dziś leże i odpoczywam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spoko - my pary z ust nie puścimy ![]()
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za mile przyjecie, dziewczyny
![]() Powiedzcie mi, czy mialyscie juz wszystkie badania na tokso? Ja jestem niespokojna, bo badania (krew + mocz) robili mi 1 pazdziernika, a wyniki zobacze dopiero u lekarza podczas usg genetycznego. Wydaje mi sie, ze prawie 3 tygodnie to strasznie dlugo i jaby cos bylo nie tak, to bede bardzo zla, ze nie zadzialalo sie wczesniej ![]()
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie lekarz zawsze powtarza, że jak jest coś nie tak to od razu dzwonią do pacjentki, więc nie przejmuj się, pewnie u Ciebie też by zadzwonili |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
ZamyslonaRoztargniona - współczuję szefowej,
![]() ![]() witajcie wszystkie nowe mamusie ![]() ![]()
#4163 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze polozna brala ode mnie telefon, ale glowy nie dam sobie uciac. Tu jest tak, ze ciaze w sumie prowadzi polozna, do tego sa wizyty u gina w przychodni przyszpitalnej a w samym szpitalu wykonywane sa te najwazniejsze USG (w 12stym i 20stym tugodniu)... wiec wszystko to takie rozsiane. A wyniki badan wysylaja od razu do lekarza.
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do tych bakterii w moczu , to tak jak pisałam w pierwszej ciąży miałam dość często i też się obawiałam tego itp. Ale lekarz mi powiedział że w ciąży się to często zdarza i nie ma obaw do niepokoju , po prostu jak się je wykryje to od razu trzeba leczyć. Ja raz leczyłam Furaginem a raz Monualem i powiem Wam że jak skończyłam leczenie to bakterie znikały
![]() Młody śpi , ja zajadam kisiel słodki kubek , ale zaraz chyba zalegnę obok niego bo po tej nocy jestem zmęczona. |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szczęka mi opadła... ja bym jej fangę sprzedała konkretną ![]() czy ta kobieta ma dzieci??... kobieta, prawdziwa kobieta nigdy by tak nie powiedziała, to jakieś babsko jest zapyziałe głowa do góry wszystko będzie dobrze, a szefową olej bo szkoda czasu i myśli na taką osobę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nabiera? jeszcze bardziej? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Usg mam o 17.45, ale mój gin ma zawsze duży poślizg bo jest bardzo dokładny, więc jak wejdę o 19 to będzie super ![]() Jak wrócę to napewno dam Wam znać ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
martuszka - w ta srode? jutro?
bluesky- no problemo ![]() ![]() ![]() monita - my raczej wykonujemy zlecone przez lekarzy w labolatoriach, same odbieramy wyniki jak są gotowe i cos juz wczesniej próbujemy zinterpretować. Pewnie kontaktują się wcześniej jak cos jest nie tak wiec bądź spokojna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
ZamyslonaRoztargniona, tez bylam w szoku jak przeczytalam o reakcji Twojej szefowej. Zupelny brak taktu, kultury osobistej i wogole "ludzkosci". Toz to jakis potwor bez uczuc! Ciazy sie gratuluje, nawet jezeli pracodawcy jest to w jakis sposob nie na reke. No ale kurcze, jakos musza sie te dzieci rodzic, nie?
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.