My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 11:40   #1471
velika
Winter is coming

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
a ja się nie pochwaliłam, ja zdjęłam aparat końcem września! i od razu w gabinecie patrzę do lustra i się pytam: "co pacjenci najczęściej mówią po zdjęciu aparatu?" asystentka orto odpowiada: "o jakie ja mam duże zęby!" a ja na to, że dokładnie to chciałam powiedzieć!!! hahaha, a TŻ mnie teraz komplementuje "kręcą mnie Twoje zęby!"
ja tak powiedziałam no faktycznie wydawały się ogromne. I takie białe szkoda, że już nie są.
A mi wino barwi język :/

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:59   #1472
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
jak widac nie tylko ja tak mysle, wiec sie nie unos.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja tak powiedziałam no faktycznie wydawały się ogromne. I takie białe szkoda, że już nie są.
A mi wino barwi język :/
mi nie chodziło o durne barwienie, znów czytanie ze zrozumieniem
tylko o to że mi wmawiasz i sie nie unosze
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:01   #1473
enzunio
BAN stały

Cytat:
Ja mam pomysł na prezent dla twojego kochanego teścia - kosz pełen
Leję, kocham Cię mało się nie poszczałam, a ostatnio mam z tym problem

Mój kolega z czasów liceum, dla fanek gipsówki: http://www.youtube.com/watch?v=wvuHnIlLq4k
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:04   #1474
Dotka90
Zakorzenienie

Alloffkowa, nie denerwuj się chyba za bardzo bierzesz to do siebie, przecież nikt Ci nic nie wmawia
Ogólny fakt jest taki, że wino czerwone LUBI barwić zęby/usta/język, więc stąd post Opiumalfy, przecież nie miała nic złego na myśli...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:08   #1475
swiat_katarzyny
Zadomowienie

ale jaja ! cały ranek gdy chciałam coś napisać to wyskakiwał mi error
także niexle mnie wizaż powkurzał

nie chce mi sie wracac i cytiowac także odniose sie tylko do tego co zapamietalam

stół wiejski - też byłam w szoku że nie cieszył się zainteresowaniem, nawet wśród starszych gości... moze po prostu za dużo go, za często sie pojawia i ludzie sie znudzili nim?

zawieszki na wódkę - to nie tak że zrobił się starszny burdel na sali, tylko po prostu kilka lezało pod stołami (może z 5 na całe 130 osób) a tak to były na stole. Niesttey nie zawisły na butelkach dłużej niż do drugiego rozlania także ja rezygnuje z tego na rzecz kokardek tych chyba nikt nie bedzie mi rozwiązywał

wino - nie widze w tym nic dziwnego by PM piła wino jak jej smakuje - to jej impreza i ma sie dobrze bawić a nie zmuszać do czegoś.
Jednak ja osobiscie nie ryzykowałabym z winem czerwonym - już nie chodzi o ewentualne barwienie ale o rozlanie. Jednak suknia ślubna jest szeroka i nawet możemy nie zauwazyć gdy potrącimy kieliszek i nieszczescie gotowe

mieliśmy z Tż kupić wódke w weekend, jedziemy do makro a tam cena pałacowej z 20 zl podskoczyła na 22 i dzieki temu juz jestesmy 420 zł w plecy! Dzięki Tż bo to jemu sie zachciało czekać na promocje, to sie doczekał

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Leję, kocham Cię mało się nie poszczałam, a ostatnio mam z tym problem

Mój kolega z czasów liceum, dla fanek gipsówki: http://www.youtube.com/watch?v=wvuHnIlLq4k
nienawidze cie za ten film!!!!!!

możesz sie go jakoś podpytać ile wyniosła ga ta cudna dekoracja?
mnie w każdej kwiaciarni odsyłają z kwitkiem ze to bedzie strasznie drogie i ciezko przewidziec jaka bedzie cena gipsówki
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:09   #1476
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

nie chce mi sie wracac i cytiowac także odniose sie tylko do tego co zapamietalam

stół wiejski - też byłam w szoku że nie cieszył się zainteresowaniem, nawet wśród starszych gości... moze po prostu za dużo go, za często sie pojawia i ludzie sie znudzili nim?

zawieszki na wódkę - to nie tak że zrobił się starszny burdel na sali, tylko po prostu kilka lezało pod stołami (może z 5 na całe 130 osób) a tak to były na stole. Niesttey nie zawisły na butelkach dłużej niż do drugiego rozlania także ja rezygnuje z tego na rzecz kokardek tych chyba nikt nie bedzie mi rozwiązywał

wino - nie widze w tym nic dziwnego by PM piła wino jak jej smakuje - to jej impreza i ma sie dobrze bawić a nie zmuszać do czegoś.
Jednak ja osobiscie nie ryzykowałabym z winem czerwonym - już nie chodzi o ewentualne barwienie ale o rozlanie. Jednak suknia ślubna jest szeroka i nawet możemy nie zauwazyć gdy potrącimy kieliszek i nieszczescie gotowe

mieliśmy z Tż kupić wódke w weekend, jedziemy do makro a tam cena pałacowej z 20 zl podskoczyła na 22 i dzieki temu juz jestesmy 420 zł w plecy! Dzięki Tż bo to jemu sie zachciało czekać na promocje, to sie doczekał

Dzięki za info o pałacowej, bo miałam jechac do makro zobaczyć jaka cena. Mi w jednej hurtownii do której dzwoniłam powiedzieli 19,21 zł
Stary 2013-10-15, 12:10   #1477
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam to samo przez ostatnie 20 min. Szefowa się do mnie wybiera, ciekawe ile posiedzi bo potem mam dużo do nadrabiania, bo pędzicie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:11   #1478
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Alloffkowa, nie denerwuj się chyba za bardzo bierzesz to do siebie, przecież nikt Ci nic nie wmawia
Ogólny fakt jest taki, że wino czerwone LUBI barwić zęby/usta/język, więc stąd post Opiumalfy, przecież nie miała nic złego na myśli...
jak ktoś mi 3 razy mówi czerwone wino zabarwi mi usta/ żeby mimo że wiem że tak nie jest to to chyba wmawianie
a dwa, że nie odróżniam wina czerwonego od różowego...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Miałam to samo przez ostatnie 20 min. Szefowa się do mnie wybiera, ciekawe ile posiedzi bo potem mam dużo do nadrabiania, bo pędzicie
też miałam błąd przed chwilą
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-15, 12:14   #1479
gornek
Zakorzenienie

Cytat:

ohh no i tu PM miala za bizuterie perelki, a mi kazdy wmawia, ze to nie wypada , bo to nieszczescie itp xd eh i badz tu madry haha
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:14   #1480
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ja tez sie obawiam okresu. Teraz jak odstawilam tabletki to nie znam dnia ani godziny
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Też się tego obawiam Zwłaszcza że nie biorę tabletek, więc wszystko może się wydarzyć... Dla mnie to będzie straszne jeśli tak wyjdzie.

ja tez nie jem ani nigdy nie jadłam tabletek, a moja @ jest bardzo różna - co 35 dni, 40, 45, 50, jak jej sie chce teraz od soboty mam brac estrofem mite, przez 2 cykle, potem odstawic, ciekawe czy mi sie wyreguluje czy nie. ja wiem kiedy dostane @ dopiero wtedy kiedy mam dni plodne, a wiec niepewnosc czy @ bedzie na slubie bedzie mnie trzymac jeszcze 2 tyg przed slubem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-15, 12:18   #1481
misia880
Zakorzenienie

Dziewczyny litości... pędzicie jak szalone :p w godzine 3 strony ????

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:18   #1482
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja tez nie jem ani nigdy nie jadłam tabletek, a moja @ jest bardzo różna - co 35 dni, 40, 45, 50, jak jej sie chce teraz od soboty mam brac estrofem mite, przez 2 cykle, potem odstawic, ciekawe czy mi sie wyreguluje czy nie. ja wiem kiedy dostane @ dopiero wtedy kiedy mam dni plodne, a wiec niepewnosc czy @ bedzie na slubie bedzie mnie trzymac jeszcze 2 tyg przed slubem
To masz nieciekawie, takie wyczekiwanie. Ja na szczęście mam @ regularnie nawet jak nie biorę tabletek. Tabletki biorę z wygody antykoncepcyjnej, można wszędzie i kiedy się chce

:
Stary 2013-10-15, 12:21   #1483
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
ohh no i tu PM miala za bizuterie perelki, a mi kazdy wmawia, ze to nie wypada , bo to nieszczescie itp xd eh i badz tu madry haha
ja od wiek wieków wiedziałam że będę miała perły walę przesądy
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-15, 12:22   #1484
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
mieliśmy z Tż kupić wódke w weekend, jedziemy do makro a tam cena pałacowej z 20 zl podskoczyła na 22 i dzieki temu juz jestesmy 420 zł w plecy! Dzięki Tż bo to jemu sie zachciało czekać na promocje, to sie doczekał[COLOR="Silver"]
My jak kupowaliśmy do dostaliśmy dobrą cenę, ale było wyraźnie zaznaczone że to oferta do wyczerpania zapasów i kolejna dostawa będzie droższa. Mimo że akcyza wzrasta po Nowym Roku, to ceny już powoli idą w górę, sprzedawcy wiedzą że każdy robi teraz zapasy więc korzystają.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:23   #1485
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Fanką gipsówki nie jestem, ale filmik mi się bardzo podoba no i do tego podkład Brodki

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:24   #1486
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My jak kupowaliśmy do dostaliśmy dobrą cenę, ale było wyraźnie zaznaczone że to oferta do wyczerpania zapasów i kolejna dostawa będzie droższa. Mimo że akcyza wzrasta po Nowym Roku, to ceny już powoli idą w górę, sprzedawcy wiedzą że każdy robi teraz zapasy więc korzystają.
Kurde, trzeba się spieszyć. cwaniaki jedne, no
Stary 2013-10-15, 12:25   #1487
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
no_doubt 320? wow!! Na ile osób taka ilość? I w jakiej cenie kupiliście?
Przewidujemy ok. 270 gości, poza tym będzie barman, swojski stół, a na nim różnego rodzaju bimbry i swojskie wino. Chociaż jak pisałyście o tym "ubrudzeniu ust" to się przestraszyłam, bo te swojskie winko trochę "maluje" Mamy w planie też wziąć 2 beczki piwa, ale z nastawieniem, że pewnie pójdzie na poprawinach. Mam nadzieję, że będzie TEGO dnia ciepło Stocka kupowaliśmy w Selgrosie. Wyszło nas po 20,04 za butelkę

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:25   #1488
enzunio
BAN stały

Cytat:
nienawidze cie za ten film!!!!!!

możesz sie go jakoś podpytać ile wyniosła ga ta cudna dekoracja?
mnie w każdej kwiaciarni odsyłają z kwitkiem ze to bedzie strasznie drogie i ciezko przewidziec jaka bedzie cena gipsówki
koło 3000 ale ze wszystkim łącznie z kwiatami, kościołem itp.,, nawet kolumny na sali były przystrojone... ale może ściemniać bo to taki typ człowieka... a z drugiej strony dziani są więc może prawda...
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
eee tam nie wypada, ja mam perełki na gorsecie i pecha się nie spodziewam
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:29   #1489
docik10
Zakorzenienie

Wczoraj rozmawiałam z manager sali przez tel. chciałam zarezerwować siostrze i szwagrowi pokój, w prezencie dla świadkowej w dniu naszego ślubu i koszt mnie trochę przeraził z dostawką dla 2 dzieci 260zł Mam jeszcze trochę czasu do sierpnia więc może odłożę. Popytałam o animatora na wesele i chyba nie bedziemy go brali. Babka mi powiedziała, że 600zł animator ale jeśli chcemy na innej sali ,żeby bawił sie z dziećmi to 20zł za godzinę na sali, się cenią
Chce w czasie krojenia tortu piosenkę "mili goście tort weselny kroić czas..." i tam jest tekst, że pierwsza porcja dla rodziców, druga dla chrzestnych itp, chce żebyśmy tym osobą podali tort wedle słów piosenki. Tż stwierdził ,ze ja zaś wymyślam., że babka z sali nam ofem powiedziała, że oni kroją tort a goście mają sami podchodzić. Ja jestem taka ,że jak sobie coś usram to musi tak być. Wczoraj zapytałam o to manager i ona mi powiedziała "Droga Pani to jest Wasz dzień, Wasza chwila i choćbyście chcieli cały tort pokroić to macie do tego prawo"
Miesiąc przed musimy podać liczbę gości i zapłacić 75% wesela a do 3 dni po imprezie całość.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:

eee tam nie wypada, ja mam perełki na gorsecie i pecha się nie spodziewam
Mi mama na pierwszym ślubie mówiła, że mam nie iść w perłach bo to pecha przynosi i ja poszłam i co?? Jestem po rozwodzie....... hehe spokojnie, ja tego nie łączę, jak się za idiotę wyszło to żadne perły czy nie perły tego faktu nie zmienią

:
Stary 2013-10-15, 12:31   #1490
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Miesiąc przed musimy podać liczbę gości i zapłacić 75% wesela a do 3 dni po imprezie całość.
My mamy podać miesiąc przed i płacimy 30% kosztów, a po skończonym weselu resztę. Liczba gości do 5 osób może ulec zmianie w dniu wesela do godz 12 Na wypadek nagłej sytuacji.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:35   #1491
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny muszę się pochwalić jeszcze jedną rzeczą: właśnie zapisałam siebie i mamę do kosmetyczki na mój ślub. Po tylu problemach wreszcie się udało Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już mam to z głowy i wszystko gra

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:39   #1492
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My mamy podać miesiąc przed i płacimy 30% kosztów, a po skończonym weselu resztę. Liczba gości do 5 osób może ulec zmianie w dniu wesela do godz 12 Na wypadek nagłej sytuacji.
My tydzień przed musimy podać już taką na 100% liczbę gości.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić jeszcze jedną rzeczą: właśnie zapisałam siebie i mamę do kosmetyczki na mój ślub. Po tylu problemach wreszcie się udało Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już mam to z głowy i wszystko gra
To super Ja do kosmetyczki mogę się zapisać najwcześniej po nowym roku, jak będzie miała kalendarz. Wesele mamy w piątek więc myślę, że bez problemu się zapiszę

:
Stary 2013-10-15, 12:41   #1493
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z manager sali przez tel. chciałam zarezerwować siostrze i szwagrowi pokój, w prezencie dla świadkowej w dniu naszego ślubu i koszt mnie trochę przeraził z dostawką dla 2 dzieci 260zł Mam jeszcze trochę czasu do sierpnia więc może odłożę. Popytałam o animatora na wesele i chyba nie bedziemy go brali. Babka mi powiedziała, że 600zł animator ale jeśli chcemy na innej sali ,żeby bawił sie z dziećmi to 20zł za godzinę na sali, się cenią
Chce w czasie krojenia tortu piosenkę "mili goście tort weselny kroić czas..." i tam jest tekst, że pierwsza porcja dla rodziców, druga dla chrzestnych itp, chce żebyśmy tym osobą podali tort wedle słów piosenki. Tż stwierdził ,ze ja zaś wymyślam., że babka z sali nam ofem powiedziała, że oni kroją tort a goście mają sami podchodzić. Ja jestem taka ,że jak sobie coś usram to musi tak być. Wczoraj zapytałam o to manager i ona mi powiedziała "Droga Pani to jest Wasz dzień, Wasza chwila i choćbyście chcieli cały tort pokroić to macie do tego prawo"

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Mi mama na pierwszym ślubie mówiła, że mam nie iść w perłach bo to pecha przynosi i ja poszłam i co?? Jestem po rozwodzie....... hehe spokojnie, ja tego nie łączę, jak się za idiotę wyszło to żadne perły czy nie perły tego faktu nie zmienią
dokładnie ja już tżtowi tyle butów kupiłam, już dawno powinien odejść ode mnie haha :P
i zegarek tez mu kupiłam
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-15, 12:48   #1494
Waniliova
Zakorzenienie

Helloł

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny litości... pędzicie jak szalone :p w godzine 3 strony ????
Właśnie! Rzeźnia normalnie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
O, super

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dokładnie ja już tżtowi tyle butów kupiłam, już dawno powinien odejść ode mnie haha :P
i zegarek tez mu kupiłam
Ja TŻ zegarka nie kupiłam, ale TŻ mnie tak też w to raczej nie wierzę, ale mam tak, że WOLĘ SIĘ DO TEGO STOSOWAĆ
Stary 2013-10-15, 12:50   #1495
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
i zegarek tez mu kupiłam
Ode mnie TŻ dostał już dwa zegarki i ma się świetnie TŻ oczywiście, bo jeden zegarek już padł

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:55   #1496
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć

pędzicie jak szalone czytam ciągle na bieżąco jestem ale po prostu nie umiem się wbić jakoś w tematy, albo zwyczajnie nie mam czasu pisać

my niedługo mamy kolejną rocznice związku.. zastanawiam się co sprezentować tż? czy uważacie że jest to zbędne

w przyszłym miesiącu idziemy na targi ślubne
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:56   #1497
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam pomysł na prezent dla twojego kochanego teścia - kosz pełen

hahahhahahhahahahahahah

Brawo Vel!!! ale zalezy czy lubi takie czy pastewne

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:57   #1498
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć

pędzicie jak szalone czytam ciągle na bieżąco jestem ale po prostu nie umiem się wbić jakoś w tematy, albo zwyczajnie nie mam czasu pisać

my niedługo mamy kolejną rocznice związku.. zastanawiam się co sprezentować tż? czy uważacie że jest to zbędne

My na rocznice zazwyczaj gdzieś jedziemy albo idziemy w tym roku byliśmy po prostu na pizzy i potem piliśmy winko w domu, bo TŻ był tuż przed obroną i nie było zbytnio czasu. Może właśnie zamiast mu coś kupować to wybierzcie się gdzieś albo po prostu kupcie coś dla Was? My na pierwszą rocznicę kupiliśmy sobie srebrne obrączki, które do tej pory nosimy
Stary 2013-10-15, 12:58   #1499
Dotka90
Zakorzenienie

Kasiulenkowo, my stwierdziliśmy, że zamiast kupować sobie coś nawzajem, po prostu idziemy w tym dniu do kina/teatru/knajpki na obiad
Po prostu tę kasę 'na prezenty' przeznaczamy na coś dla nas obojga

Jest jakiś tam mały upominek, ale to raczej w stylu kwiaty (od TŻta) i np. ja dla niego piekę ciasteczka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:58   #1500
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć

my zawsze jakoś celebrujemy rocznice w lutym już 5 będzie
Choć ostatnio większą radość zamiast prezentów coś dla mnie, coś dla Niego sprawia nam kupowanie czegoś DLA NAS z reguły są to jakieś nowe rzeczy, sprzęty do naszego przyszłego mieszkanka
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości