|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Spinko, pjdz szybko do apteki po duphaston, moze gdzies ci dadza bez recepty. Koniecznie, bo niepowodzenie za pierwszym razem moglo byc tym spowodowane.
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-10-15 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() wtedy będę wyspana dobrze że zapisałam się do gin na piątek wiem że nic nie będzie widać ale może da mi coś na podtrzymanie od razu, na wszelki wypadek? nie nakręcam się! musi być dobrze i już! ewentualnie na bete pójde po weekendzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To tak bym zrobila prl na razie zwykla od 3 dc. TSH tez chyba wtedy mogę, to polacze z morfologia zwykla. A progesteron kiedy? Tez wyapda zrobić? Sikam i dziś 14 dc, będę sikac znowu. Owu mi się wydaje ze miałam zawsze ok 15-16 dc wiec jeszcze czas na test pozytywny. A teraz na pewno się rozreguluje ![]() Kochana ilość się nie liczy, sama wiesz ze tych plemników jest WIELE i i tak jeden sobie dotrze ![]() A ten oeparol chyba lepiej już lykac? Żeby się ten śluz naprodukował co? On nie działa chyba od razu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |||
Zakorzenienie
|
Dzastin to już?
![]() szybkiego porodu życzę! Cytat:
Cytat:
![]() skurcze teraz mam ok 6-8 razy na dobę, rano jeden koło 11 i potem koło 15 i tak od 18 coraz częściej, przed pójściem spać 2 razy w godzinę ![]() wcześniej byłam święcie przekonana, że wszystko będzie dobrze, nie miałam żadnych schiz co do ciąży. a teraz się zaczęło, że mogę urodzić wcześniaka ![]() mogę się wygadać? ![]() sprawy skurczy nie ułatwiają dwie rzeczy: 1/ ciągle beczę. trochę to przez hormony ale jednak też dzieje się niedobrze z kotem Batmanem. po usunięciu nerki w histopatologii wyszło kłębuszkowe zapalenie kanalików nerkowych (i jakieś jeszcze bla bla bla). to jest genetyczne, w sumie nie ma na to lekarstwa, leczy się na oślep. może mieć postać przewlekłą lub ostrą. w ubiegłym tygodniu na usg okazało się, że my mamy ostrą.... w 2 miesiące padło 25% przepływu przez nerkę ![]() ![]() ![]() ![]() 2/ remont prawie się skończył. prawie robi wielką różnicę, bo mi się skończyła juz energia na to wszystko. trzeba kupić firanki, zasłonki bo bez tego się nie wprowadzę. a kasy za bardzo już nie ma... trzeba spakować wszystko, spałować tżta żeby to woził i znaleźć kogoś do pomocy do noszenia (cudownych tż ma kolegów i brata, nie ma kto pomóc ![]() ![]() Cytat:
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-10-15 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej zaczac od 1 dc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ile jest plemników nawet w 1/10 kropli - pare milionów. Ale ja mam wrażenie ze moj tż nie ma wytrusku wcale..nie wiem jak to tłumaczyć..może spinaniem się i udawanym orgazmem..nie wiem , w sumie olewam to teraz. To nie moj czas ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- wiesiołek się lyka od 1dc do owulacji. W cyklu w którym się starasz a nie teraz!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W kwestii remontu to zdaje sobie doskonale sprawe, ze to duze obciazenie, szczegolnie dla kobiety w ciazy. A tych braci i kuzynow to popros o pomoc, skoro sami sie domyslec nie potrafia. Niech wezma dupe w roki. Mąz tez.
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
Dzastin trzymam kciuki - powodzenia kochana
Kiepski dzień dzisiaj...
#4390 | |
Zadomowienie
|
_Kluska_ nie ma się załamywać, szkoda że nie możecie liczyć na pomoc najbliższych, wiedzą że Ty nosić nie będziesz.a skoro trzeba to zrobić to powinni wam pomoc
![]() sama wiem że takie "wykończenie" jest najgorsze, ale pomalutku... najważniejsze jest Twoje, Wasze zdrowie co do kociaka to współczuje ![]() musisz być silna co do twardnień - wybacz nie jestem w stanie nic pomoc ale wierze że juz niedługo wszystko bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w niedziele okazalo sie jednak.... ![]() takze lec po drugi test i rano dawaj nam tu znaka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |||
Zadomowienie
|
Spinka - można gratulować czy jeszcze się wstrzymać?????
Cytat:
Oooo, niedobrze. Niedobrze dla nas, bo my się tu napalamy. A już myślałam, że ona tam prze...a ona leży. Może coś się ruszy? Cytat:
Weź olej to kobieto, jak ma się dostać to się dostanie do Twojego jaja. Ty twierdzisz, że nie Twój cykl a ja twierdzę inaczej. Nęci mnie wizja sprzątaczki na tydzień ![]() Cytat:
Żal zwierzaka. Człowiek to jeszcze się wyżali a taki kotek ![]() A co do remontu ![]() ![]() Kwiciu....co tam kochana? ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-10-15 o 11:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny, muszę wziąć się w garść i do roboty, nie ma innego wyjścia. I przestać płakać bo to mi brzuch utwardza. Pogadam dziś ze swoim bratem żeby pomógł w noszeniu, na stronę tżta nie mamy chyba co liczyć. Zbieram d.pę w troki i jadę wybrać zasłonki. Oby kasy mi na nie starczyło...
Spinka, Bazile ma rację, powtórz test jutro ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile magnezu jesz? Może za mało? Jednak stresu więcej to i magnezu też, ale te skurcze nie są jakieś bardzo niepokojące. Twardnienia brzucha też takie miałam, że nie pare razy a właściwie cały czas i taka też troche moja natura bo gin mówił że brzuch miękki kiedy ja myślałam że jest jak skała! Przeprowadzka przerąbane wiem o tym bo przeprowadzaliśmy się w 33-36tc najpierw do mamy na dwa tygodnie a poźniej na drugie mieszkanie czyli w sumie dwa razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do remontu jeżeli potrzebujesz odpoczynku zrób sobie dzień/dwa przerwy.Nie przesilaj się bo to jeszcze gorzej działa na skurcze. ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Kwitka...myśmy sobie z cebulą wymyśliły ze powinnaś przyjechać do nas..do naszego lekarza...
![]() jestem na naszym 'mklinicznym' wątku na bocianie i tam 4 laski podeszły do ifv i jedna do iui i wszystkie sa własnie po becie i wszystkie 5 jest w ciązy...nasz lekarz na prawde 'ma rece które robią dzieci' ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Luna dzieki za rady. Zastosuje i zobaczymy czy pomoze... Wczoraj az takich problemow z brzuszkiem nie bylo ale niestety w nocy synkowi sie spac nie chcialo i spalam raptem w sumie moze jakies 5 godzin...
Dzastin, kciuki za rozkrecenie akcji. Z tego co wiem jesli choc troche wod odejdzie czekaja max 72 godz i wywoluja porod. Spinka po cichu gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Stawiam soczek
![]() Lidka ma 7 miesięcy ![]() Za 5 miesięcy roczek.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wogóle to witam ![]()
![]() |
#4402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow, buziaczki dla Lidzi ![]()
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kluska ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Cytat:
Cytat:
Sama nie pomogę, bo mój cień kreski pojawił się w 27 dc. w ciągu przepisowych 5 minut, a drugiego dnia testowania to nawet słabszy niż pierwszego dnia, ale nadal w przeciągu 5 minut. Trzymam kciuki, Spinka, koniecznie potworz jutro test (a najlepiej pojutrze)! ![]()
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
też uważam ze pojutrze bedzie takie bardziej wyraźne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Nie wiem co jest??? Przedtem Lidka jadła ze słoiczka aż miło, od wczoraj zje trochę i nagle płacze, wręcz piszczy jakby ją bolało. Wczoraj tak zareagowała na obiadek, nie był gorący, zawsze sprawdzam, był taki lekko ciepły. Dziś spróbowałam z deserkiem i to samo, po kilku łyżeczkach płacz, wygina się i pręży. Co jest? Boli czy co? Ale co boli i dlaczego?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
linka rozumiem co masz na myśli z wytryskiem. wiem jak to jest. my z Tz nie zabezpieczamy się teraz ale to wiesz że nie ma pp co bo rzadko wspolzyjemy. a jak już to nie robimy z wytryskiem w środku. a jak bralam tabsy rok temu to bylo wszystko ok i czułam inaczej. a Tz co mowi na to? ja myślę jak dziewczyny ze cos z tego będzie. trzymam kciuki i przeczucie mam swoka droga. a badania zrobię tak jak napisalas. progesteron po owulce 7-8 dni a prl 2-5 dc.
spinka a teraz Ty monitorujesz się czy poszliscie na zywiol? nie wiesz kiedy była owulka? zeby miec jakieś przeczucie |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
Santom - a teraz w ciąży tez wszystko z octem jesz? Lubimy ocet, nie?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Kiedy to zleciało
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.