Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 11:24   #1321
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Jak nie zatwardzenie to sraczka właśnie kolejna mała wodnista kupka. Ciekawe co zeżarłam ... dobrze, że P> usmiechnięta to wiem, że nic jej nie jest.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:35   #1322
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Zobaczcie cenę
http://www.walmart.com/ip/Fisher-Pri...-Ball/22472414

A u nas jak mnie to wpienia. Polska=kraj bogatych ludzi
No niestety. Choć jak gadałam z kuzynką z UK to mówiła mi że FP są u nich też drogie. W sumie jakbym przeliczyła z funtów na złotówki to i tak drogo by wyszło, a dla kogoś kto w funtach zarabia to spoko.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:04   #1323
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie cenę

A zamówiłaś? Bo robiłaś tam zamówienie?
U nas szczeniaczek kiwaczek był hitem dopóki nie przyszła hula-kula. Czizas Ale za to ile piosenek już znam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Zobaczcie cenę

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No niestety. Choć jak gadałam z kuzynką z UK to mówiła mi że FP są u nich też drogie. W sumie jakbym przeliczyła z funtów na złotówki to i tak drogo by wyszło, a dla kogoś kto w funtach zarabia to spoko.

Ale to w dolcach jest

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:16   #1324
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1.
2. dba o ciebie nam sie udalo o 7mej przy cycu troche pospac... znaczy mlody przykimal, a ja probowalam utrzymac moja dziwna pozycje - jak tylko sie ruszylam, to ten otwieral oczy jak laleczka chucky. a plecy i biodro bolaly...
3. tez mam wrazenie, ze co jak co, ale niepotrzebnie te meki przechodza lekarze powinni miec tam doswiadczenie! powinien byc odwyk, leki wspierajace to wszysko, srodek nasenny do pupy, masa przytulaskow od mamusi... u nas lekarze i pielegniarki ciagle powtarzali, jak wazne jest tulenie dziecka. bo ono czuje milosc mamusi i sie szybciej zbiera do kupy... dla mamusi! a morfine sie odstawia jak najszybciej i przechodzi na cos bezpieczniejszego.

dzisiaj sie dowiem ile mlody wazy. na oko to ladnie przybral od wyjscia ze szpitala, ale cholera wie... no i ciekawam, czy lekarz pozwoli juz cos odstawic z lekow i jak tam serduszko... nieomieszkam spytac o zabki i gluten...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

marzenie te wasze noce, nawet jak uwazasz je za masakryczne
Z ta morfina to nie jest tak do konca jak ludzie mysla. Morfina rzadko uzaleznia, a dobrze działa przeviwbolowo. Lekarze często wrecz powinni dac morfine a boja sie. Dla ludzi morfina to jest ostatecznosc, a przeciez podawana pod kontrola lekarska jest bezpieczna. Najwazniejsze zeby pacjent byl dobrze zabezpieczony przeciwbólowo wtedy lepiej sie leczy. W sumie kazdy lek moze uzaleznic. Bardziej ujawniaja sie objawy niepożądane jiz uzaleznienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:18   #1325
Mysia mysz
Zakorzenienie

Zgłaszam, że żyję tylko czasu nie mam:P może dziś nadrobię
Stary 2013-10-15, 12:29   #1326
vil84
Wtajemniczenie

szczepienia zaliczone, Młody dzielnie zniósł dwa ukłucia i nawet się chwilę po cieszył jak się śmiałam do niego, przy trzecim nie zdzierżył i był ryk ale jak wychodziliśmy to tylko chlipał przytulony a na dworze padł od razu.

ale o czym innym chciałam - pediatra obiecała nam załatwić namiary na poradnię genetyczną gdzie robią bezpłatne badania w kierunku celiakii. dała nam adres, zadzwoniłam przed chwilą i mamy być już w piątek jeszcze nie wiem jak bo to w Opolu ale będziemy albo mąż weźmie wolne albo mama pojedzie z nami z tym że samochód jej się psuje więc trochę się boimy jechać. ale się cieszę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:31   #1327
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ale to w dolcach jest
Wiem widziałam. To o uk było apropo cen w innych krajach

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 12:32   #1328
barwineczek
Wtajemniczenie

Jak wytlumaczyc mezowi ze dziecko piersia karmi sie na zadanie a nie co 3 godz? On uwaza ze powinnam przetrzymac mlodego i dawac mu nie czesciej niz co 3 godz jesc

Stary 2013-10-15, 12:36   #1329
vil84
Wtajemniczenie

aaa i Przemek waży 8,300 i ma 69 cm. ale to chyba ściema, ostatnio go mierzyłam to miał 73
i jest idealnie wzrostowo i wagowo w 50 centylu

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
siedzi i tylko gada blablablablablablablablaa , zabawke chwyci,podniesie i wyrzuca,zero zainteresowania,wyciągnęl am wszyyyyystkie zabawki (2 duuuże torby) i codziennie dostanie kilka nowych,coś musi ją zainteresować.. teraz ćwiczymy,zainteresowanie takie ,iż minuta to max(co sie ostyatnio cieszylam) i wyrzut w dal
omg to co Wy robicie cały dzien?
wiem, dziwne pytanie ale serio pytam u nas podstawą dnia jest to że Przemo się bawi, ja ogarniam dom, gotuje a w międzyczasie sobie gadamy i śpiewamy, czasem czytamy

Cytat:
Co poza domem można robić z niemowlakiem?
Nie mówię o spacerach bo to wiem..
Cos jest procz basenu i kina?
Przemek lubi iść tam gdzie dużo ludzi, np. jedziemy gdzieś, jest mcdonald, wstępujemy na loda a on na rękach ogląda ludzi dookoła i z nimi gada. albo w przychodni u lekarza ale tak poza tym to podłączam się do pytania

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:38   #1330
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Z ta morfina to nie jest tak do konca jak ludzie mysla. Morfina rzadko uzaleznia, a dobrze działa przeviwbolowo. Lekarze często wrecz powinni dac morfine a boja sie. Dla ludzi morfina to jest ostatecznosc, a przeciez podawana pod kontrola lekarska jest bezpieczna. Najwazniejsze zeby pacjent byl dobrze zabezpieczony przeciwbólowo wtedy lepiej sie leczy. W sumie kazdy lek moze uzaleznic. Bardziej ujawniaja sie objawy niepożądane jiz uzaleznienie

ja wiem, i po operacji oczywiscie morfina dobra. ale widzialam cala mase dzieci po operacjach i 10 dni na morfinie to juz baaardzo dlugo. do tego Adasiowi po tych 10 dniach zwiekszyli dawke na ponad 2x wieksza niz po operacji dostawal. moze go jeszcze baaardzo mocno boli, ale po tylu dniach to bym szukala przyczyn dodatkowo, a nie tak hop siup mlody nie spi to dowalmy wiecej morfiny.

lekarz zaliczony. niestety leki wszystkie dalej trza brac. ale mlody wazy juz 5640 g GONIMY WAS
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:41   #1331
karolina2121
siedzę i myślę

hej , my po szczepieniu - mały nawet nie zauważył ukłucia
ważymy już 7,9 kg
Stary 2013-10-15, 12:49   #1332
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
szczepienia zaliczone, Młody dzielnie zniósł dwa ukłucia i nawet się chwilę po cieszył jak się śmiałam do niego, przy trzecim nie zdzierżył i był ryk ale jak wychodziliśmy to tylko chlipał przytulony a na dworze padł od razu.

ale o czym innym chciałam - pediatra obiecała nam załatwić namiary na poradnię genetyczną gdzie robią bezpłatne badania w kierunku celiakii. dała nam adres, zadzwoniłam przed chwilą i mamy być już w piątek jeszcze nie wiem jak bo to w Opolu ale będziemy albo mąż weźmie wolne albo mama pojedzie z nami z tym że samochód jej się psuje więc trochę się boimy jechać. ale się cieszę
my tez szczepienie zaliczylismy. dwa wklucia, pierwszy raz we florkowym zyciu pierwszego wklucia nie zauwazyl, ale po paru sekundach sie rozryczal. rachu ciachu drugie wklucie i potem cyc.
no a co do pogrubionego - suuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!! i to tak szybko - no to trzymamy kciuki, zeby Przemo jednak tego cholerstwa nie odziedziczyl...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Jak wytlumaczyc mezowi ze dziecko piersia karmi sie na zadanie a nie co 3 godz? On uwaza ze powinnam przetrzymac mlodego i dawac mu nie czesciej niz co 3 godz jesc

powiedz, zeby najpierw sie wyedukowal, a potem swoje madrosci prawil. moze przemowi do niego fakt, ze dziecko z cyca tez sobie pije, w sensie gasi pragnienie? i to pierwszej fazy mleczko jest lepsze niz woda, bo izotoniczne

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
ważymy już 7,9 kg
7,9???????? boszz... to jednak was nie gonimy
Stary 2013-10-15, 12:55   #1333
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

dacie radę Antoś na sztucznym mleku, no i żarłok z niego niezły
Stary 2013-10-15, 12:56   #1334
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

powiedz mu że dziecko to nie robot, chce jeść to niech je nawet co godzinę a jak taki madry to zostaw go samego na 1 dzień z małym

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:56   #1335
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
my tez szczepienie zaliczylismy. dwa wklucia, pierwszy raz we florkowym zyciu pierwszego wklucia nie zauwazyl, ale po paru sekundach sie rozryczal. rachu ciachu drugie wklucie i potem cyc.
no a co do pogrubionego - suuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!! i to tak szybko - no to trzymamy kciuki, zeby Przemo jednak tego cholerstwa nie odziedziczyl...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

powiedz, zeby najpierw sie wyedukowal, a potem swoje madrosci prawil. moze przemowi do niego fakt, ze dziecko z cyca tez sobie pije, w sensie gasi pragnienie? i to pierwszej fazy mleczko jest lepsze niz woda, bo izotoniczne

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Jego chyba tylko jedna lekarka przekonac może. Pewnie mama mu powiedziala ze tak robila :banghead:
Czasem nam dosc, wychodzi na to ze ja wszystko zle robie. Nosze- zle, karmie - zle. Wszyscy maja racje tylko nie ja
Stary 2013-10-15, 12:57   #1336
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
dacie radę Antoś na sztucznym mleku, no i żarłok z niego niezły
to prawie jak moj Niki duże chłopy z nich

Julka
Stary 2013-10-15, 13:00   #1337
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to prawie jak moj Niki duże chłopy z nich
no i urodzeni tego samego dnia

nie mogę czytać historii Cynamonka, bo krew mnie zalewa
tak strasznie im współczuję nie ma nic gorszego niż ta bezradność gdy maleństwo cierpi
Stary 2013-10-15, 13:15   #1338
karota11
Zadomowienie

dzień dobry

dziękujemy za kciuki
po pierwsze ważymy 5800 musimy dojadać sinlakiem, ale Mały pluje nim na odległosć ;/
po drugie w morfologii za mało zelaza i musimy brać witaminy ;/
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A i zapomnialam dodac M. Jak zjadl te 40ml kaszy na kolacje to obudzil sie po 2 zjadl 150ml i spi nadal

super pospał

Cytat:
Przepraszam za podwojny post ale cos sie popsulo

ale super wyglada

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3345
cynamonkowe story ...

wyspałayśmy się!!!!!!!!
kurcze,z e ludzie są tak podli ;/ i nei mają współczucia dla tych młodych cierpiących rodziców

Cytat:
Właśnie w niedziele byli u nas znajomi i koleżanka mówiła, że na chrzciny to kupiła. Też mi się podoba. Chyba naciągnę dziadków na gwiazdkę żeby małej kupili.
fajen, tylko ja bym chyba wolała coś większego
Cytat:
mlody kima mi na rekach przy cycu, a do lekarza trza isc... zal mi go budzic...
mój też własnei w takich momentach śpi w najlepsze
Cytat:
A zamówiłaś? Bo robiłaś tam zamówienie?
U nas szczeniaczek kiwaczek był hitem dopóki nie przyszła hula-kula. Czizas Ale za to ile piosenek już znam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Ale to w dolcach jest
jaką macie hula kulę?

Cytat:

dzielny

Cytat:
ja wiem, i po operacji oczywiscie morfina dobra. ale widzialam cala mase dzieci po operacjach i 10 dni na morfinie to juz baaardzo dlugo. do tego Adasiowi po tych 10 dniach zwiekszyli dawke na ponad 2x wieksza niz po operacji dostawal. moze go jeszcze baaardzo mocno boli, ale po tylu dniach to bym szukala przyczyn dodatkowo, a nie tak hop siup mlody nie spi to dowalmy wiecej morfiny.

lekarz zaliczony. niestety leki wszystkie dalej trza brac. ale mlody wazy juz 5640 g GONIMY WAS
do nas juz neiwiele macie
Cytat:
ważymy już 7,9 kg
pięknie

Ale mam dzisiaj marudę w domu
Stary 2013-10-15, 13:16   #1339
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie mam nadzieję że P. nie odziedziczył celiakii

Cytat:

niech sobie zostanie cały dzień w domu z N. i daje mu jeść co 3h. i on tez niech nie przekracza 5 posiłków w ciągu dnia. i niech nawet nie próbuje czegoś wypić między posiłkami, to zobaczy jak to jest kogoś przetrzymać.

Cytat:

Cytat:
ważymy już 7,9 kg
A. nie wygląda na takiego olbrzymka..a tu waga całkiem całkiem

Cytat:

ja jestem ciekawa ile I. waży, bo 7-8 kg to wydaje mi się strasznie dużo

Cytat:
powiedz mu że dziecko to nie robot, chce jeść to niech je nawet co godzinę a jak taki madry to zostaw go samego na 1 dzień z małym
też tak myślę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:29   #1340
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak nie zatwardzenie to sraczka właśnie kolejna mała wodnista kupka. Ciekawe co zeżarłam ... dobrze, że P> usmiechnięta to wiem, że nic jej nie jest.

u nas za to Adi chyba ma sraczke wczoraj 2 razy kupa z wodą, dziś sama żółta woda, telefon padł gubi zasięg nawet do lekarza nie mogę się dodzwonić, tż z pracy zadzwonił to dopiero jutro na 10 nas przyjmą ale chyba pojadę na pogotowie dziś bo mały strasznie dziwny jest, jakby sił nie miał na nic, oby sie nie odwodnił

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
ważymy już 7,9 kg

w piątek u pediatry Adi ważył tyle samo

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:36   #1341
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
to jest mysl... pewnie po 2 godzinach sam by cycka wyciagnal zrezygnowany
Cytat:
Jego chyba tylko jedna lekarka przekonac może. Pewnie mama mu powiedziala ze tak robila :banghead:
Czasem nam dosc, wychodzi na to ze ja wszystko zle robie. Nosze- zle, karmie - zle. Wszyscy maja racje tylko nie ja
no bo kiedys to byl grafik co 3 godziny, w nocy raz na poczatku, a po 2 czy 3 miesiacach to chyba nawet zakaz karmienia nocami a przeciez dzieci moga miec raz wiekszy raz mniejszy apetyt... no i kwestia gaszenia pragnienia jeszcze. tez mu wydziel po szklance wody raz na 3h. jak wczesniej sie zmacha i spoci i bedzie chcial lyka, to stan nad nim z zegarkiem i pokiwaj glowa o tak: i wez go do tej lekarki, ktora mu moze przemowi do rozsadku...
Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
po pierwsze ważymy 5800 musimy dojadać sinlakiem, ale Mały pluje nim na odległosć ;/

nooooo, Florek sie za siebie wzial w koncu!

a tak sobie pomyslalam... jako ze i zelaza malo i trza malego tuczyc, a sinlaka nie lubi, to moze zacznij z marchewka, potem marchewa+ziemniak, i potem do tego wolowinka? w sloiczkach jest jeszcze oleju odrobina, czyli dodatkowe kalorie i nienasycone kw. tluszczowe. no i w miesku zelazo
nam lekarz powiedzial, ze jak juz mlody bedzie taki obiad wcinal, to moze w koncu bedziemy mogli odstawic zelazo w kropelkach.
Stary 2013-10-15, 13:39   #1342
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Weź zapas jedzonka dla siebie, mamy i małego i w drogę
Cytat:
Hmmm, ja nie daję częściej niż co 2h, żeby się dziecko dosysało do gęściejszego pokarmu.
Powiedz to co mój mąż mawia, dorosły czasami nie wytrzymuje między posiłkami i podjada więc czego oczekiwać od dziecka?
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
u nas za to Adi chyba ma sraczke wczoraj 2 razy kupa z wodą, dziś sama żółta woda, telefon padł gubi zasięg nawet do lekarza nie mogę się dodzwonić, tż z pracy zadzwonił to dopiero jutro na 10 nas przyjmą ale chyba pojadę na pogotowie dziś bo mały strasznie dziwny jest, jakby sił nie miał na nic, oby sie nie odwodnił
Faktycznie jakaś mniej życiowa po tej kupce. Poobserwuję. Teraz przyniosłam ją w gondoli ze spaceru, leży na balkonie i skrzypi ostatnio ulubiony odgłos to taki, jak się bawiło za młodu w samochody czy inne i wydaje taki odgłos jak my wydawaliśmy jako hamowanie
Ciekawe ile na tym balkonie wytrzyma, bo chyba już nie zaśnie ...

Stary 2013-10-15, 13:46   #1343
karota11
Zadomowienie

Cytat:
to jest mysl... pewnie po 2 godzinach sam by cycka wyciagnal zrezygnowany

no bo kiedys to byl grafik co 3 godziny, w nocy raz na poczatku, a po 2 czy 3 miesiacach to chyba nawet zakaz karmienia nocami a przeciez dzieci moga miec raz wiekszy raz mniejszy apetyt... no i kwestia gaszenia pragnienia jeszcze. tez mu wydziel po szklance wody raz na 3h. jak wczesniej sie zmacha i spoci i bedzie chcial lyka, to stan nad nim z zegarkiem i pokiwaj glowa o tak: i wez go do tej lekarki, ktora mu moze przemowi do rozsadku...

nooooo, Florek sie za siebie wzial w koncu!

a tak sobie pomyslalam... jako ze i zelaza malo i trza malego tuczyc, a sinlaka nie lubi, to moze zacznij z marchewka, potem marchewa+ziemniak, i potem do tego wolowinka? w sloiczkach jest jeszcze oleju odrobina, czyli dodatkowe kalorie i nienasycone kw. tluszczowe. no i w miesku zelazo
nam lekarz powiedzial, ze jak juz mlody bedzie taki obiad wcinal, to moze w koncu bedziemy mogli odstawic zelazo w kropelkach.
też tak myślałam, doktorka nic nie mówiła, my dopiero zaczynamy brać żelazo i ten sinlack i najpierw chce odczekać jakieś 2 tyg. i wtedy skontrolujemy wagę, bo nie chcę teraz mu wszstkiego robić tak na szybko ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 13:47   #1344
ankaaa206
Wtajemniczenie

maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?

Julka
Stary 2013-10-15, 13:55   #1345
karota11
Zadomowienie

Cytat:
maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?
ja nie szczepiłam, ale z tego co mi mówili, to nie można karmić przed i po szczepieniu własnie,zeby nie zwymiotowało dziecko
Stary 2013-10-15, 14:11   #1346
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja tez tak myslalam, ale to nie stoi na polce z niemowlęcymi (tam gdzie mleka, kaszki i dady). z przodu sklepu kolo koszy i kas stoi taka tekturowa polka hippowa i w niej sa słoiczki, soczki i te wafelki/batoniki http://www.promobaby.pl/market-biedronka.html

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

hehe nie napisałam, ze brzydzisz się innymi dziecmi tylko tekst o chorobach jakos mnie tak natchnal... każdy ma swoje zdanie, ja nie skreslalabym dopóki nie sprawdziłabym na własnej skorze. ale ja to ja, a ty to to :P w sumie do tego już doszlysmy wcześniej hehe.
podsumowując: dobrze ze sa tacy ludzie jak Ty - maja swira na punkcie ciuszków i kupuja zapasy nowych, z których polowy pewnie nie zaloza. dzięki nim mam nowe dostawy w lumpku i moge tylko ladnie powiedzieć DZIE-KU-JE-MY

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

ja tez pisałam o tym wczoraj. co to za frajda isc do sklepu wydac 100zl i mieć jedna kiecke, która malej zaloze max. przez miesiąc dla mnie to...zbyt leniwe

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

mamuska mokra kura ważne, ze dziecko wyspane. jutro będzie lepszy dzień wskakuj pod kolderke i wygrzej się żeby z tego nie było jakiegoś kataru.

mniam, z curry, galka muszkatalowa i odrobina imbiru taki gesty i z grzankami...pycha.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

nie oglądam ale sophie wygląda niewiele lepiej od tej kury

brr zimno. w takim razie nastawiam się na ochłodzenie, bo u nas codziennie kolo 20 stopni i spotkać można ludzi w krótkich rękawkach.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

uda się uda, Twój masażyk zdziała cuuuuda zastanawia mnie dlaczego inne dziewczyny na forum pisaly, ze to się robi dopiero po roku czy kiedyś tam...dopytam znajomej, bo ostatnio na spacerze mowila, ze jej syn ma problem z kanalikiem. może podpowie jak to u nich wygląda.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

nadrobiłam, dobranocka!
Trochę za pochopnie wyciągasz wnioski Kupuję tyle ubranek ile potrzebuje mój Synek , nie było sytuacji żebym któregoś z nich nie założyła mniej niz kilka-kilkanaście razy A następnie wszystkie ubranka piore i czekają na mojego drugiego Skarba Jak już mi nie będą potrzebne to sprzedam albo podaruje znajomym. I nie widzę w tym żadnego marnotrastwa
Aha i skoro o brzydzeniu się dziecmi nie skierowałaś do mnie to w porządku , niestety tak to odebrałam
a jeśli chodzi o sprawdzanie na własnej skórze to wole nie testować ubranek na skórze Mateuszka szybciej bym dla siebie coś kupiła, ale jak już mówiłam nie ciągnie mnie do tego

Diabli ja nie chciałam się z Tobą sprzeczać ani Cie urazić czym kolwiek, poprostu wyraziłam swoje zdanie, i licze na jego usznowanie A Nelusia i tak wygląda we wszystkich ubrankach pięknie czy to z lumpexu czy nowych, skoro Tobie one odpowiadają to nie mam nic przeciwko i nie mam zamiaru Cie za to krytykować i oto samo prosze

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Witam się i uciekam z Maluszkiem na spacer.
Wpadłam tylko żeby napisać że wstaliśmy dziś o 8:30 :P Mateuszek nie mógł się obudzić o tak wczesnej porze i spał w samochodzi w obie strony
Byliśmy u pediatry tak miłekj osoby w życiu nie spotkałam wszystko nam powiedział wytłumaczyła -anioł:P Mateuszek Waży 8kg i ma 69 cm Był grzeczniutki śmiał się do Pani doktor i łapał ją za rękaw. Jeśli chodzi o to że mu się pociła główka przy jedzeniu, któraś oto pytała kazała mu zwiększyć ilośc wit d3 jeden dzień jedną ampułke drugi dwie i tak dalej przez miesiąc powiedziała że szybko rośnie i bardzo możliwe że ma niedobór choć prawie wogóle nie ma oznak tylko ta pocąca się główka mozemy tez zrobić badanie na zawartość wit d3 kosztuje 100 zł dam mu kilka dni tak jak kazała apóźniej zrobimy kontrolnie. Kazała zrobić tez morfo, mocz i żelazo kontrolnie i dała mu dicoflor na żadkie kupki, bo mu prawie każda wypływała z pampersa A i powiedziała ze mamy przepięknego Synka i nam gratuluje
Do później buziaki
aha przyszedł lewek z FP
i druga tura ubranek z C&A

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-15 o 14:20
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:15   #1347
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem widziałam. To o uk było apropo cen w innych krajach

aaaaa to źle odczytałam intencje, przepraszam
Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziękujemy za kciuki

super pospał

ale super wyglada

kurcze,z e ludzie są tak podli ;/ i nei mają współczucia dla tych młodych cierpiących rodziców

fajen, tylko ja bym chyba wolała coś większego

mój też własnei w takich momentach śpi w najlepsze

jaką macie hula kulę?

dzielny

pięknie

Ale mam dzisiaj marudę w domu
Ale kochana drobinka

https://www.google.pl/search?q=hulak...33%3B600%3B600 taką, o jesos ale link wstawiłooo, eee jednak ładnie skróciło link

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Trochę za pochopnie wyciągasz wnioski Kupuję tyle ubranek ile potrzebuje mój Synek , nie było sytuacji żebym któregoś z nich nie założyła mniej niz kilka-kilkanaście razy A następnie wszystkie ubranka piore i czekają na mojego drugiego Skarba Jak już mi nie będą potrzebne to sprzedam albo podaruje znajomym. I nie widzę w tym żadnego marnotrastwa
Aha i skoro o brzydzeniu się dziecmi nie skierowałaś do mnie to w porządku , niestety tak to odebrałam
a jeśli chodzi o sprawdzanie na własnej skórze to wole nie testować ubranek na skórze Mateuszka szybciej bym dla siebie coś kupiła, ale jak już mówiłam nie ciągnie mnie do tego

Diabli ja nie chciałam się z Tobą sprzeczać ani Cie urazić czym kolwiek, poprostu wyraziłam swoje zdanie A Nelusia i tak wygląda we wszystkich ubrankach pięknie czy to z lumpexu czy nowych a skoro Ty i wiele dziewczyn to lubi wiec ja nie mam nic przeciw

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Witam się i uciekam z Maluszkiem na spacer.
Wpadłam tylko żeby napisać że wstaliśmy dziś o 8:30 :P Mateuszek nie mógł się obudzić o tak wczesnej porze i spał w samochodzi w obie strony
Byliśmy u pediatry tak miłekj osoby w życiu nie spotkałam wszystko nam powiedział wytłumaczyła -anioł:P Mateuszek Waży 8kg i ma 69 cm Był grzeczniutki śmiał się do Pani doktor i łapał ją za rękaw. Jeśli chodzi o to że mu się pociła główka przy jedzeniu, któraś oto pytała kazała mu zwiększyć ilośc wit d3 jeden dzień jedną ampułke drugi dwie i tak dalej przez miesiąc powiedziała że szybko rośnie i bardzo możliwe że ma niedobór choć prawie wogóle nie ma oznak tylko ta pocąca się główka mozemy tez zrobić badanie na zawartość wit d3 kosztuje 100 zł dam mu kilka dni tak jak kazała apóźniej zrobimy kontrolnie. Kazała zrobić tez morfo, mocz i żelazo kontrolnie i dała mu dicoflor na żadkie kupki, bo mu prawie każda wypływała z pampersa A i powiedziała ze mamy przepięknego Synka i nam gratuluje
Do później buziaki
aha przyszedł lewek z FP
i druga tura ubranek z C&A
Ale na pewno tak jak pisałaś nie macie wszystkich ubranek, które produkuje się w Polsce ;>

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 14:22   #1348
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
aaaaa to źle odczytałam intencje, przepraszam

Ale kochana drobinka

https://www.google.pl/search?q=hulak...33%3B600%3B600 taką, o jesos ale link wstawiłooo, eee jednak ładnie skróciło link

Ale na pewno tak jak pisałaś nie macie wszystkich ubranek, które produkuje się w Polsce ;>
Wszystkie oprócz tych ze Smyka w którym kupiłam ubranka 2x i z C&a tam kupiłam raz. Reszte ubranek dla Małego kupuje w sklepie u siebie w mieście mają wszystko produkowane w Polsce No i oczywiście te które dostałam część produkowana w Polsce a część gdzie indziej ale nie ubrałabym dziecku ubranka z Chin

Stary 2013-10-15, 14:29   #1349
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Wszystkie oprócz tych ze Smyka w którym kupiłam ubranka 2x i z C&a tam kupiłam raz. Reszte ubranek dla Małego kupuje w sklepie u siebie w mieście mają wszystko produkowane w Polsce No i oczywiście te które dostałam część produkowana w Polsce a część gdzie indziej ale nie ubrałabym dziecku ubranka z Chin
Dla mnie bez różnicy czy wyprodukowano w chinach materiał czy całe ubranko Byle była dobra jakość i nie jednorazowe.
No chyba, że trafiasz na takie co masz pewność, że wszystko w pl.
A buty Ryłko kupujesz? Dowiedziałam się 2 lata temu, że jakość im trochę zjechała bo się pokusili na tanią produkcję i przenieśli do Chin. nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy, ale w tym kraju to już mnie nic nie zdziwi

Stary 2013-10-15, 14:33   #1350
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dla mnie bez różnicy czy wyprodukowano w chinach materiał czy całe ubranko Byle była dobra jakość i nie jednorazowe.
No chyba, że trafiasz na takie co masz pewność, że wszystko w pl.
A buty Ryłko kupujesz? Dowiedziałam się 2 lata temu, że jakość im trochę zjechała bo się pokusili na tanią produkcję i przenieśli do Chin. nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy, ale w tym kraju to już mnie nic nie zdziwi
Tak w tym sklepiku co kupuje całe ubranko jest robione w Polsce Mały Sklepik w Małym miasteczku a ubranka śliczne ceny przystępne jak za tak dobrą jakość
O butach nie słyszałam ale już mnie chyba nic nie zdziwi jeśli chodzi o Made in China. Ja boje sie kupować ubranka z Chin bo czytała że oni je nasączają płynami przeciwgrzybicznymi itp żeby przeytrwały transport a i w radiu było że mała dziewczynka po ubraniu Chińskiego ubranka trafiła do szpitala w stanie krytycznym bo te wszystkie płyny jakimi pryskają wchłonęły jej się do organizmu więc ja podziękuje wole dołożyć i mieć pewność że mojemu dziecku nic się nie stanieChyba ze są to ubrania znanych firm to tam pewnie mają jakieś normy ale wole mimo wszystko chinskie rzeczy tzrymac z dala od dziecka

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-15 o 14:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości