|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Niestety buractwo sie szerzy - cale szczescie ze przychodnie zawieszaja te karteczki bo cos mi sie wydaje ze tak to w ogole by nie przepuscili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() 2. Niestety tak. Mama moja jest zdziwiona, bo ona czegoś takiego nie miała. Normalnie badali glukozę na czczo,a nie jakieś obciążenie i bez tego obciążenia potrafili stwierdzić u mojej mamy cukrzycę ciążową. 3. Pewnie ze zwykłego przemęczenia. Mnie czasami po zakupach pobolewa brzuch, a zakupy szybkie i bez noszenia ![]() Cytat:
Co do tżta, to ustaliliśmy wspólnie, że tylko raz pójdzie ze mną na usg. Jemy więcej nie potrzeba, a ja go na każdej wizycie też nie potrzebuję ![]() Cytat:
![]() Wczoraj byłam z tżtem zmieniać dane w dowodzie rej. samochodu, a tam kolejka po same drzwi i duszno i gorąco. Nikt nas nie przepuścił, ale na szczęście były krzesełka, to sobie usiadłam, a tż stał. Cytat:
Co do Tżtów ogółem, to ja na szczęście nic nie muszę dźwigać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mu też na początku ciąży powiedziałam, że nie chcę by na mnie dmuchał i cackał się ze mną, bo nie chcę robić z siebie kaleki, to teraz tylko jak coś robię to pyta czy pomóc, czy się dobrze czuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam to szczęście że jak przyszłam do labolatorium to nie było jeszcze kolejki, bo byłam przed 8 ale jak wychodziłam to stało juz 10 osób. U mnie w labolatorium niestety nie ma informacji że kobiety w ciązy wchodzą bez kolejki. A ciuszki wyprałam narazie w swoim proszku, poskładałam i schowałam a z miesiąc przed terminem wypiore w dziecięcym proszku, poprasuje i schowam do szafeczki. Wyprałam te ubranka bo na niektórych były małe plamki i chciałam żeby zeszły, no i wszystko ładnie popuszczało.
![]() |
#2224 | |
Moderator
|
A u mnie w laboratorium przychodzą same ciężarne więc też zmuszona jestem do grzecznego czekania
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Co do dźwigania to na szczęście mój TŻ od zawsze nie pozwala mi dźwigać jeśli jest w stanie sam się zabrać ze wszystkim - taki że niby gentelman ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
kate1623: u mnie w przychodni na glukozę wchodzi się bez kolejki, bez względu na ciążę czy cokolwiek. Chodzi o to, że te 2 h musisz tam siedzieć a pobrania trwają coś koło 2-3 h więc inaczej się nie zdąży.
ela87: u mnie mąż chce być przy wszystkich usg a że robimy prywatnie to zawsze tak się umawiam, żeby i jemu pasowało. Mam wrażenie, że bardziej "czuje" tą ciążę jak ją widzi :P My kopniaków jeszcze nie mamy to chociaż niech sobie poogląda. Z resztą już Wam opisywałam jak lekarz z moim mężem ustalali genetyczne czy im pasuje a dopiero na koniec mnie zapytali o zdanie. Normalnie później mu powiedziałam, że ja o w ogóle nie będę sobie głowy zawracać i niech sam idzie na to badanie ![]() izabla: rozpylacz do oliwki to dobry patent. Ja tak olejuję włosy. W Rossie są chyba takie rozpylacze małe podróżne za parę złotych lub w kompletach całych (takich do przelewania kosmetyków) mmhym: ostatnie i jedyne tak naprawdę usg, gdzie widziałam dzidzię a nie kropkę to było genetyczne. Wiem, że nie ma co się nakręcać ale między 12 a 21 tyg to trochę czasu mija i ja bym jednak wolała chociaż co miesiąc zobaczyć. U ginekologa zawsze tylko wewnętrzne badanie mam a z tego to zbytnio nic się nie dowiem poza standardowym tekstem: "szyjka zamknięta". Super, ale co tam w środku z moim dzieckiem?!? Nie czuję kopniaków, ruchów to spokojniejsza byłabym po takim usg. Poza tym po coś wymyślili to badanie. Z tego, co czytam, dziewczyny, które chodzą prywatnie mają w standardzie co miesiąc. Ty też tak masz. Tez nie myślę, że małz stawia mnie i dziecko na 2' miejscu bo wiem, że właśnie dla nas po tą kasę jeździ. Ja jestem uczuciowa i dużo ciepła potrzebuję i po prostu ciężko mi czasem i smutno tak samej cały tydz. siedzieć. Gadamy wtedy max. 10 min dziennie. Po robocie wraca zrąbany i też woli, żeby go w weekend do niczego nie angażować, nic od niego nie chcieć i nie nacieszę się nim a od poniedziałku znów sama... Nie lubię takich maratonów. teQuiba: ja rozumiem czemu mój małż teraz chce więcej jeździć - też właśnie po to, że jak bliżej terminu będzie żeby był na miejscu. Choć i to nie jest pewne bo taki trochę serwis prowadzi. Tak sobie narzekam po prostu bo nie lubię sama w domu być. Poza tym - codzienne widzenie się to nie gadanie przez 10 min przez telefon. magduś: rozumiem Cię doskonale. Ja do pracy jadę 1 h (z 3 przesiadkami) i zazwyczaj całą trasę stoję. Ludzie patrzą w okna, czytają książki lub po prostu śpią. Czasem zdarza się, że ktoś ustąpi mi miejsca (brzusio już widoczny mam bardzo i ciężko go pomylić z tłuszczykiem) ale powoli dojrzewam do tego, żeby prosić osoby na miejscach uprzywilejowanych o ustąpienie bo faktycznie mi ciężko (kręgosłup boli). To jedyny czas, kiedy ktoś mi może ustępować, a nie jak zawsze - ja komuś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Rozeznanie
|
Moj TZ dostal nowa prace. Niestety bedzie 3 tyg poza domem i na tydzien w domu. Mowi ze to tylko na razie zanim nie nadrobi finansowo.
Troche mi przykro zostac samej ba tak dlugo. I znowu nie zrobi remontu. Ech...dziecko sie urodzi a ja bede wiecznie sama. On mowi ze do porodu znajdzie cos na miejscu. Na razie bedzie mial niezle zarobki. Fakt ze mamy wydatki ale tęsknota mnie zabije całkowicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Tak. Czyli nasi tżowie wcale nie są dżentelmeńscy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie masz koło siebie mamy albo siostry albo kogoś takie, do kogo mogłabyś się zwalić na wieczór, jak już deprecha Cię dopada? Wiem, że to nie to samo, ale zawsze to przyjemnie pogadać z kims bliskim, kawkę wypić ![]() Poza tym - jak męża teraz nie masz, a chcesz iść na USG, to jaki problem? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny widzialyscie, że mamusie styczen-luty maja juz 5 części?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam,że nie mam żadnych skrupułów, żeby korzystać z kas dla kobiet w ciaży czy z małymi dziećmi. nie czekam aż mnie łaskawie kasjer zauważy, tylko spokojnie informuję stojących ludzi, że mam pierwszeństwo przed nimi. To samo w laboratoriach. mamy swoje prawa i należy z nich korzystać! bo jak sie same nie upomnimy, to nikt nic nam nie ułatwi. Cytat:
może pomyślcie o wzięciu jakiejś ekipy, bo niekończący się remont dobrze na Wasz związek nie działa a to też przecież warunek zamieszkania razem. Jak będzie więcej kasy, to może na jakiegoś specjalistę wystarczy?
![]() |
#2234 |
Rozeznanie
|
W ogóle wiecie co? Ja miałam jakiś tam typ na wózek. I upatrzyłam sobie w necie taki który chcę. Już w zasadzie byłam pewna. W stylu retro, duże koła ze szprychami, nie skręcane, na skórzanych paskach. No bomba.
Aleeee... Ja mam Nissana Micrę i zdałam sobie sprawę, że taka kolumbryna o wielkich kołach za nic w świcie się nie zmieści w bagażniku tego pudełka od zapałek jakim jest moje auto. No i mam problem, bo muszę kupić wózek, który składa się do jak najmniejszych rozmiarów i ma dość małą gondolę, bo będzie mi ona służyć krótko. I co teraz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem - pokręcona jestem. Szczególnie jak małż wyjeżdża to mi odbija. W czwartek mam wizytę na nfz to chociaż się upomnę o detektor czy coś.W ogóle jakaś dziwna polityka jest, że na genetyczne lekarz doradził, żebym lepiej prywatnie poszła. Teraz nie dam się spławić i chcę wymóc zrobienie badania na nfz - w końcu połówkowe jest w pakiecie :P Twarda będę i się nie dam spławić. Właśnie, Dziewczyny, miałyście takie przypadki, że lekrz państwowy odsyłał Was na usg prywatnie (oczywiście we własnym zakresie)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-10-15 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz bite 3 tygodnie to dla mnie jak kara... Będę w zasadzie sama. Do lekarza sama. Nie ma mowy o szkole rodzenia. Extra. Już widzę, że pewnie poród też go ominie bo będzie w trasie. Nie podoba mi się to. Żadne pieniądze nie są warte tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | ||
Moderator
|
Cytat:
Tylko ja chodze do przychodni.przyszpitalnej jesli to ma jakies znaczenie. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzy tygodnie to długo, ale można się przyzwyczaić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak nie umiem ![]() Cytat:
![]() Trudno... jak będziemy gdzieś jeździć w gości to wezmę tylko gondolę, żeby mieć gdzie położyć dziecko, a jak na spacer (np do lasu, nad morze), czy zakupy to tylko nosidełko. Bo w sumie to po co wózek do samochodu? Chyba tylko jak się na dłużej wyjeżdża? Jak to jest? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj byłam na badaniach. Zapłąciłam 164 euro ![]() Nie wiem, jak to tutaj wygląda z przepuszczaniem kobiet ciężarnych - u mnie tak bardzo jeszcze brzucha nie widać (chociaż rośnie, mi się wydaje że jest bardzo duży), ale tak obiektywnie patrząc to ciągle można go pomylić ze wzdęciem ![]() (coolstory: moja koleżanka kiedyś strzeliła niezłą gafę w autobusie ![]() ![]() ![]() Co do glukozy, we Francji nie robi się tego obowiązkowo wszystkim. Patrzą na różne czynniki ryzyka, robią poziom cukru na czczo, jeśli jest ok, to nie trzeba pić ![]() ![]() Nadzwyczajna, a tż dostał ta pracę w innym mieście, czy w ogóle w rozjazdach będzie? Będzie wynajmował mieszkanie? Bo może, jak tak Ci zależy, Ty przeniesiesz się do niego? Tak czy inaczej, trzymam kciuki, uda się, jeśli oboje macie dużo dobrej woli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej rozmawialiśmy że nie weźmie takiej pracy bo chce być z nami. Może to jest ucieczka a nie chęć załatania dziury w budżecie. Nie wiem co myśleć. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten, co kupilismy teraz ma tę wielką zaletę, że składa się na płasko - a jest bardzo wygodny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zadomowienie
|
witam się po kilku dniowej przerwie
![]() Nie mam czasu na nic i doba dla mnie za krótka, ale nadrobiłam Was tylko nie mam kiedy się udzielać ![]() Dziewczyny super brzuszki macie i laski z Was więc nie marudzić, nie narzekać! Gratuluję kolejnych ujawnionych dzieciaczków, udanych wizyt i trzymam kciuki za dobre wyniki! Ela87 gratuluję córeczki i oby się nie przemieniła ![]() ![]() ![]() U mnie nawał pracy, a że powoli szykuję się na L4 to muszę wszystko ogarnąć i przygotować, żeby potem moja zastępczyni nie wydzwaniała do mnie 10 razy dziennie. Do tego budujemy nasz domek więc ciągle coś kupuję, oglądam, negocjuje, wymieniam, ustalam itp. Jesteśmy na etapie wykończeniówki i trzymajcie kciuki, żebyśmy dali radę w styczniu się wprowadzić. Nasza Hanka jakby się uspokoiła i już nie robi takiego przemeblowania w moim brzuchu. Czasem tylko puknie jakby przypominając "jestem tu" ![]() Dziewczyny czy Was też nadal pieką sutki? Może nie cały czas, ale co kilka dni mam wrażenie, że płoną. Poza tym jakby popękane. To normalne? teQiba proszę o dopisanie usg połówkowe 31.10. g. 12:00
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My np na spacery będziemy jeździć samochodem, bo u mnie za bardzo nie ma parków ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze taki plan, że na spacery pojadę sobie autobusem, a jak tż będzie kończył prace, to po nas będzie przyjeżdżał, więc my musimy się jakoś pomieścić.
![]() |
#2246 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję się po wizycie, wszystko w porządeczku, usg dalej pokazuje chłopca. Mam trochę słabe wyniki morfologii, tzn nie ma tragedii, ale dostałam żelazo dodatkowo aby nie doprowadzić do anemii. Następna wizyta 12.11.2013 g.11:15 proszę o wpisanie. Gin chce mnie wysłać na kontrolne badania do szpitala, w połowie listopada właśnie, tam zrobią mi badania krwi, w tym obciążenie glukozą i zrobią usg na dokładniejszym sprzęcie. Na szczęście to jeden dzień więc jakoś zleci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
u nas na szczęście kombi więc wejdzie wszystko
![]() ![]() ja ostatnio zostałam mile zaskoczona: robiłam objazd po marketach i wpadłam do Obi. Pierwsze co lece do łazienki, a tam 2 kobietki w kolejce, już miałam czekać grzecznie a tu mówią: proszę pani jest bardziej potrzebująca ![]() Druga sytuacja dziś w Rossmanie: również mnie jakaś pani przepuściła dobrowolnie w kolejce ![]() ![]() Tylko zdziwiona jestem, że po mnie już tak tą ciążę widać, a ja myślałam, że ze mnie jeszcze taka laska ![]()
![]() |
#2248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zadomowienie
|
no właśnie mnie czasem tak pieką, że idzie sie wściec. Poza tym 3 tygodnie temu kupiłam nowy stanik i już sie robi za ciasny, jakieś szaleńcze tempo
![]() Dziewczyny macie specjalne ciążowe staniki, czy zwykłe? i też Was tak biust szybko rośnie?
#2250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Z moimi sutkami wszystko ok, są tylko bardzo wrażliwe. Dziewczyny w jakim rozmiarze kupić kombinezon? Tzn chodzi mi o taki ciepły, zimowy. Na wyjście ze szpitala i na później też. Rodzę 1.03 i chciałabym żeby jeden wystarczył mi do wiosny. (Nie jestem zbyt naiwna?) 62 będzie dobry? Czy lepiej 68? Ale chyba 68 będzie za duży przy wyjściu ze szpitala. Jak myślicie? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.