|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Hej
![]() witam nowe PM Cytat:
okrągłe mi się b. podobają i sama takie chciałam mieć ale będę mieć prostokątne w każdym bądź razie słysząłam wiele niepochlebnych opinii na temat okrągłych stołów- właśnie od młodych osób. U nas wesela są takie, że prostokatny stół w niczym nie ogranicza... i integracja jest wg. mnie lepsza. Ale szczerze mówiąc, czy okrągłe, czy prostokątne... nie ma aż takiego znaczenia... to czy ludzie będą się dobrze bawić zależy w dużej mierze od nich samych, a nie od tego gdzie zostaną usadzeni, czy przy okrągłych, czy prostokątnych - takie jest moje zd. Okrągłe stoły mi się wizualnie bardziej podobają a co do zawieszek do wódki - na żadnym weselu na jakim byłam nie pałętały się one po stołach, czy na podłodze - zawsze były na wódce. Nie wiem czym to jest spowodowane wiejski stół - wydaje mi się, że jeżeli jest w nim bimber to znajdą się panowie, którzy do niego chetnie podejdą Na każdym weselu na jakim byłam jest wiejski stół i na każdym weselu było zawsze dużo osób przy nim panowie wówczas do bimbru na zagrychę biorą a to kawałek kiełby, ogórasa także grzechem by było gdybym z niego zrezygnowała, a i jeszcze większym grzechem by było gdybym zrezygnowała mając to w cenie na sali jadalno -tanecznej nie będzie wiejskiego, tylko troszkę dalej więc mi pasuje
|
|
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMO właśnie przy okrągłych można lepiej się zintegrować, bo się widzi pozostałe osoby przy stoliku i można z nimi swobodnie rozmawiać, podczas gdy przy prostokątnych tak naprawdę tylko z osobą po lewej i prawej i z naprzeciwka. A w trakcie imprezy ludzie i tak krążą między stolikami żeby się napić i porozmawiać z kimś kto siedzi daleko. Cytat:
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Ależ oczywiście!
Teraz mam daleko, ale na południe Polski często zaglądam ![]() Waniliova a nie boisz się, ze może z nim coś się stać? Bo ja mam w sierpniu ślub i nie chciałabym aby do tej pory się zepsuło, bądź cokolwiek...
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a zawieszek sie pozbyli bo przeszkadzały w nalewaniu po prostu ja tam sie ciesze, zaoszczędze pare grosików ![]() i bron boze ja nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji! ja tylko napisałam to co zaobserwowałam jak masz darmowy stół wiejski to sie nie zastanawiaj
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wiejskiego stołu to nie wyobrażam sobie, by go nie było na weselu. Na każdym jakim byłam ustawiały się kolejki (nie raz i ja tam zawitałam ) Może to urok mojego regionu - nie wiem ![]() Co do zawieszek na wódkę: to nie wiem, czy nie ograniczę się do kilku sztuk na pierwsze rozdania wódki, a późniejsze będą już bez. Wymyśliłam sobie, że na butelkach będą różne teksty, nie jeden na wszystkich. By można było się pośmiać przy stołach Znalazłam kilka niezłych ![]() No i u mnie już 2 z przodu: 299 DDŚ
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-10-15 o 15:20 |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Któraś ją wrzucała i powiem Wam, że jest naprawdę fajna!
|
|
#1538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale z tymi zawieszkami racja, w sumie kokarrdki same pięknie wyglądają, a na pewno nie będą przeszkadzać. To, że na żadnym weselu się nie poniewierały, nie oznacza że na moim będzie podobnie Tamte zawieszki były malutkie, ja miałam w planach troszkę większe, więc mogłyby być tymi przeszkadzającymi zrobię zawieszki tylko na wódkę, która będzie rozdawana.i pogrubione - niestety tak jest. Jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził ![]() Cytat:
od razu zapisuję!
|
||
|
|
|
#1539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Stoły prostokątne są węższe, ale dłuższe i wiadomo, że z drugim końcem stołu się nie porozmawia, ale tutaj już mam kontakt z 2 razy większą liczbą osób - na oko po dwie po lewej i prawej i z 4-6 osobami z naprzeciwka. Z kolei na weselu naszych przyjaciół trafił się tak "kształtny" prostokąt, chyba w sumie przy stole było 12 osób i dawaliśmy radę gadać wszyscy razem ze sobą, nawet jeden koniec z drugim, bo nie były za długie ![]() Ja mam takie doświadczenia, może po prostu trafiały mi się zdecydowanie za duże okrągłe stoły Ale wizualnie to one mnie zawsze bardziej zachwycały.
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-10-15 o 15:27 |
||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
o tym piciu wina atż wódki to dla mnie mały problem.. to tak jakbym ja sie miała przejmować co zrobić bo ja w ogole alkoholu nie pije.. więc musiałabym sie przejmować jak zorganizować przywitanie chlebem i solą bo niektorzy podaja w jednym kieliszku wode w drugim wódkę i kto trafi na wódke bedzie dominował czy coś.. nie wnikałam w to za bardzo
na toast ciut wypije sampana powiem świadkom żeby troszke nalali bo tak głupio zeby tż spijał po mnie a potem lampke oddał zebym wyrzucic mogła za siebie na samej imprezie ja bede pic soki a tż wódke
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Kishlaczkowa, podeślę Ci PW wieczorem lub jutro rano
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nas historia jest długa i skomplikowana - znamy się 8lat , poznaliśmy się przez internet jak miałam 15 lat a mój narzeczony zaczynał studia. Mieszkaliśmy od siebie 400km. TŻ po długich rozmowach stał się moim najlepszym przyjacielem - nawet pocieszał mnie przy wszystkich rozczarowaniach miłosnych . Spotkaliśmy się pierwszy raz po 3latach - oboje byliśmy już w innych związkach (bardzo mało udanych) i od tego czasu spotykaliśmy się po przyjacielsku regularnie. Ja czułam że zawsze mogę na niego liczyć , nawet jednym słowem wyciągał mnie z najgorszego smutku. TŻ parę razy sugerował przez ten czas że nie jestem dla niego zwykłą przyjaciółką , ale ja brałam to za żart. Cała sprawa wyjaśniła się dopiero trochę ponad pół roku temu , kiedy ja po zerwaniu z poprzednim chłopakiem przyjechałam na warsztaty baletowe do miasta z którego jest TŻ(który jak się okazało też od bardzo niedawna był wolny). Od tego czasu mieszkamy razem. Planowaliśmy ślub na 2015 rok , ale nie chcemy tyle czekać. Nie mniej, jestem bardzo szczęśliwa bo przez całe życie myślałam że nigdy nie będę wychodzić za mąż z miłości tylko z rozsądku , a moja mama nawet wspomniała ostatnio jak w każdym poprzednim związku mówiłam jej, że chciałabym się tak na prawdę zakochać I się udało!! Ja skończyłam Szkołę Oficerską , teraz studiuje Analizę Bezpieczeństwa Narodowego i pracuje w rodzinnej firmie, Tż jest prawnikiem. Co do ślubu planujemy uroczysty obiad z deserem po ślubie dla najbliżej rodziny i przyjaciół -ok. 30 osób. Jak na razie jesteśmy zdecydowani na restauracje w teatrze lalek we Wrocławiu. Co do sukni to planowałam skromną , do kolan , taką koktajlową białą sukienkę... aż wczoraj nie otworzyłam allegro!Znalazłam idealnie mój rozmiar , po superprzystępnej cenie (połowa sukienki koktajlowej którą planowałam kupić) a TŻ miał łzy w oczach jak mnie zobaczył. Załączam zdjęcia ![]() Rozpisałam się jak szalona ! To pewnie podniecenie przyszłej panny młodej , więc mi wybaczcie
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Będę wdzięczna!!!
ysia ależ Ty pięknie wyglądasz... Tak jak ja bym chciała. I suknia...
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie piękne Panny Młode 2014
Moja data to wrzesień 2014 obecnie zaklepana tylko sala i jestem na etapie szukania grajka czyli na samym początku łańcuszka a tutaj czytam że już tyle macie kobietki zarezerwowane że aż zaczynam się bać czy zdążę ze wszystkim
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
mogę poprosić również?
|
|
|
|
#1547 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Fajna historia
|
|
#1548 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
ysia chciałam to samo napisać
Historia Waszego związku niesamowita, i na końcu taki happy end
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
libido mi bardzo spadło... próbowałam różnych tabletek, krążków, plastrów i po niczym nie było lepiej.
Cytat:
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam, trochę tego było Co do ciąży podczas wesela to zgadzam sie z anannke. Ja balabym sie przede wszystkim mdłości i wymiotow. Po drugie - 2/3 miesiące nikogo nie zbawią, lepiej poczekac z ciąża niż wymiotowac na własnym weselu. Alloffkowa, jeśli chodzi o cywilny - póki co nie myślimy o tym. Ja szczerze mówiąc nie chciałabym cywilnego. Dla mnie branie 2 slubow jest takie trochę bez sensu (nie obrażając nikogo, pisze o sobie) bo dla mnie wtedy ten drugi ślub nie ma już tej magii. A samego cywilnego nie chce, nie chce tu wojny wywoływac, więc nie będę pisać dlaczego. Witam nowe PMki Ale nas już duzo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie !! To jest dla mnie bardzo ważne bo w Warszawie jestem prawie sama (nie licząc TŻ) i nawet nie mam się z kim dzielić ślubnymi problemami i ekscytacją. Mam nadzieje was tutaj podglądać bo wszelkie rady traktuje jak złoto(pierwszy ślub który organizuje
) zwłaszcza że już się przydały , bo prawie z własnego nieogarnięcia zorganizowałam wszystko w wielką sobotę
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
ysia, cudnie wyglądasz!
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę się zintegrować mocniej z mniejszą grupą niż ze wszystkimi, ale po trochę.ysia super wyglądasz w wybranej sukni, nie dziwię się reakcji Twojego TŻ ![]() Cytat:
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam pierwszy raz na weselu z okrągłymi stołami i było to rewelacyjnie rozwiązanie - goście byli pogrupowani tak, żeby przy stole wszyscy się znali i bawili się rewelacyjnie, łatwiej było rozmawiać itd. Sprawdziło się
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() say dzięki za odpowiedź
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ysia, w sukni wyglądasz zjawiskowo!
A historia faktycznie bajkowa Cytat:
Miło powitać kolejną wrześniową PMkę, ja sama ślubuję 13-ego Ja też Kraków, więc wszelkie szczegóły dot. sali itp chętnie poznam, fajnie mieć kolejną PMkę z okolicy
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!! Ale pędzicie
![]() Witam nowe PM ![]() Ja mam już bieliznę, kupiłam sobie goresik (http://allegro.pl/triumph-angel-curv...604587796.html) i pończochy do niego. Mam już sukienkę na poprawiny ![]() Ja planuję dla rodziców na podziękowanie dać ich i nasze zdjęcia takiej znajomej co piękni szkicuje, rysuje i ona zrobi z tego obrazy. Jeszcze do końca nie wiem jak będzie to wyglądać. A ja chcę jeszcze dać dla chrzestnych, dla babć i dla dziadka takie róże z krepiny, które sama zrobię. (załącznik) Rodzice TŻ jakiś czas temu, namawiali go byśmy zmienili datę ślubu, bo najlepsza kuzynka mamy TŻ, ma w dzień naszego ślubu odpust i ona woli odpust niż nasz ślub:/ Ona jest kucharką w kuchni w parafii. Myślałam, że ich rozszarpię:/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

Okrągłe stoły mi się wizualnie bardziej podobają

TEN dzień: 09.08.2014 

Ona jest kucharką w kuchni w parafii. Myślałam, że ich rozszarpię:/