|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Tak przy okazji ciśnienia i tętna - jakie są normy dla kobiet w ciąży? Znalazłam tylko, że 140/90 a tętno różnie...
![]()
#3572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Przeleciałam pobieżnie.Wybaczcie
![]() ![]() Z tego co pamiętam tak na szybcika Rybka Kacperek taki dorodniaczek ![]() ![]() ![]() ![]() Babku Fotki cudne ![]() Śliczny brzusio ![]() Paulina Fajnie że do nas wracasz ![]() Dzidzia Są jeszcze wspaniali ludzie na świecie ![]() Peper Trzymam kciuki za unormowanie sytuacji ![]() Magalska Brunek ![]() ![]() Weronisiek Ale masz przejścia z ginką.Zarzucić tekstem co ją to obchodzi,hm życie ludzkie też jej zwisa ![]() Paranoja. Anoula Dobrze że już jest lepiej.Cóż im bliżej końca tym więcej chyba takich incydentów będzie ![]() Kyte Przestraszony?Jakoś tak mi się spodobał kolorystycznie i wstawiłam tymczasowo na parę tygodni.Później planuję umieścić tam Tymka ![]() Sorento Buszowanie w liściach pozostawię do własnego wglądu ![]() Ktosiula Tez popieram zakładanie wątku dopiero jak wszystkie dzieciaczki sie wyklują ![]() Fajna ta promo z brw tez skorzystałam ![]() ![]() Miss To Wy się remontujecie czy zmieniacie wystrój? Bo juz się pogubiłam ![]() ![]() Beatka Liwia Wiktoria ładnie ![]() Lineczka Zabieram wszystkie badanie które miałam robione ![]() Chociaz lekarz wczoraj tylko popatrzył w kartę ciązy ,posprawadzał badania i o nic więcej nie pytał.Wniosek z tego że najważniejsze jest to co w karcie jest napisane ![]() Chyba że ktoś jeszcze choruje na coś.Ja mam np jeszcze zaświadczenie od kardio i endo. Przeraził mnie tekst rybki że niedługo pora na listopadowe mamusie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() A ja dalej nie dostałam lewka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nemosek współczuję strachu, a tą sympatyczną "służbę" ![]() ![]() ![]() Widzę, że tu więcej amatorek czekoladki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zadomowienie
|
lubieolowki - fajny avek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() najadłam się ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Wtajemniczenie
|
adoosienka ja już nie wiem comyśleć, mi gin powiedział, żebym nic nie piła i nie łykała
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa wsparcia dziewczyny
![]() Położnej powiedziałam że przyjechałam bo wolę dmuchać na zimne niż potem pluć sobie całe życie w brodę.Nic się nie odezwała. Ale tak jak pisałam na początku były oschłe potem zmieniły podejście jak im wyjaśniłam po kolei co i jak i że nie jestem panikującą,rozkapryszoną dziewczynką co jej się przywidziało tylko zdarzyło się tak pierwszy raz i po prostu przestraszyłam się. A tak po cichu mężul była bardziej przejęty niż ja. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się już niedługo utulisz synka ![]() Cytat:
![]() Ja łykam wiesiołka już od dawna.Ale z herbatka bym poczekała,co Ci się tak spieszy? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czyli to jest tak, że jak tylko zasikana to zdejmuje się brudną pieluchę i zakłada nową, i tyle???? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wreszcie twoje przeboje z lekarzami zostały wynagrodzone i trafiłaś na anioła ![]() Cytat:
Dobrze że mogłaś sobie wybrać dzień, to super komfort ![]()
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Aha, mam wizytę na 12.11 na 15.15. To dzień po terminie z USG
![]() I za tydzień we wtorek na nie wiem którą...22.10. Mogę prosić o dopisanie na 1 stronę? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |||||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z miasta
![]() Dzwoniłam też do swojego szpitala gdzie chce rodzić. Powiedziała mi pani że z dokumentów żądają grupę krwi, kartę ciąży i ubezpieczenie . Dla dzieciaczka potrzebuję tylko ciuszki do wyjścia, nie brać żadnych pampersów ani kremów. Za poród rodzinny płaci się 150 zł. I chyba tyle. Położna przez telefon meeeeega miła!Aż sobie z nią troszkę pożartowałam i pożegnałam się i powiedziałam że widzimy się za parę tygodni ![]() Cytat:
![]() Pożycz koleżankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spokojnie dopiero 15-ty luuuuuzzzikk ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() W każdym bądź razie dużo fanek ![]() Domi Ale już wszystko ok? Ps. Dzastin pisała że nic się nie sączy więc mógł być to fałszywy alarm.Połozna mówiła że pod koniec ciazy takie wycieki się zdarzają i łatwo je pomylić z wodami.Jedna dziewczyna z oddziału miała podobna sytuację.Powinna wyjśc po 2 dniach obserwacji jak nic sie nie będzie działo. Pozdrawia Was ![]() Idę sobie trochę odsapnąć.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zadomowienie
|
dzidzia uwielbiałam Twoje posty na poprzednim wątku i teraz!!! Jesteś skarbnicą wiedzy!!!
Pamiętasz jak długo można przechowywać odciągnięte mleko ? Ile w lodówce i ile w zamrażarce? zapomniało mi się i ostatnio sobie o tym myślałam... ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- i jeszcze przypomnijcie mi jaką temperaturę ciała ma noworodek? zapomniało mi się ale kojarzę, że może mieć więcej niż 36,6 |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Wtajemniczenie
|
Co do pielęgnacji pupy.
Mnie powiedziano że kąpiel wieczorem i rano np. pod kranem obmyć pupę, posmarować np. Linomagiem czy innym kremem, krem z tlenkiem tylko jak są problemy. A jak jest kupka czy tylko siku to wytrzeć mokrymi chusteczkami a potem obsuszyć chusteczką, ja później tez smaruję linomagiem. ![]() I jak narazie pupa jest łądniutka ![]() a i dokłądnie wycierać w okolicach genitaliów, w tych fałdkach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Raczkowanie
|
Lubię koty baaaardzo
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz będzie czas na pieska ![]() ![]() Cytat:
![]() A w temacie butów typu Emu - ja noszę już teraz moje zeszłoroczne emu i na razie nic mi się nie stało, ale to każdy chyba musi uważać na siebie i nigdy nie wiadomo co się przytrafi ![]() Mi odpowiadają bardzo, bo mam w nich dużo miejsca (co prawda nogi mi nie puchną, ale przypuszczam, że jakby się tak działo to ze spokojem bym mogła te buty i tak nosić), są płaskie więc wygodne i łatwo mi się je teraz zakłada ![]() Dzidzia - szybkie pytanko, bo pamiętam, że pisałaś o -4kg w porównaniu z wagą sprzed ciąży. Ile ogółem Ci przybyło w tej ciąży? Z Aliską też wagowo miałaś podobnie i też tak szybko spadło? Teraz to pewnie dołożył się też stres, ale moja przyjaciółka po urodzeniu pierwszego dziecka przez karmienie piersią schudła baaaardzo dużo (przed ciążą miała jakieś 65kg, a jak już karmiła jakiś czas to stanęła na 49kg ![]()
![]() |
#3588 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ja będę po ciąży miała do zrzucenia duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo kg, nawet bardzo dużo ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-15 o 15:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Rozeznanie
|
Przyszedł lezaczek.Piotruś go testuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to tyle masz mniej do wzięcia ![]() No ok luzzzzzzzik ![]() Cytat:
![]() Znalazłam ostatnio w materiałach fajną tabelkę o przechowywaniu mleka( w załączniku). Cytat:
![]() Odkryłam właśnie nowego sąsiada.Dzieciaczek ma pewnie z kilka miesięcy góra, płacze od godziny tak strasznie-kolka ![]() Będa wtórować z Tymkiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a opłaty za poród z tego co usłyszałam na warsztatach jest niezgodny z prawem i żeby takie przypadki zgłaszać ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |||
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() p.s. kocham Twojego avka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To prawda, nie można już pobierać opłat za poród. Ale w szpitalu, w którym chcę rodzić obchodzą tę zasadę tak, że pobierają opłatę niby nie za sam poród ale za szkolenie bhp, odzież ochronną itd. dla osoby towarzyszącej :/ cwaniaki...
![]() |
#3595 |
Rozeznanie
|
domi ale jak to się dusił?????
![]() Rybka pytałaś położną o ten monitor oddechu?? Dzastin ![]() ![]() ![]() idź, należy Ci się ![]() ![]() fajny leżaczek , ale synek fajniejszy ![]()
#3596 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mówiłam już, że uwielbiam komisy dziecięce? Zaszłam dzisiaj do jednego i za 15 zł kupiłam siatkę ubranek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i pozwoliła tylko gotowane mieso, a myślałam że pieczone i duszone tez moze byc.. w ogóle duzo rzeczy mi zabronili w szpitalu... ale ja bede terz uważać i po rostu powoli wprowadzać produkty i sprawdzać czy nic sie nie dzieje :P Cytat:
ale ja też przemywam pupkę po tym i po tym,osuszam, a potem kremem jak jest kupka, jak zaczerwienienie to krem z cynkiem. :P Nemosek- ale sie stracha najadłaś! ![]() DOmii- ja sie własnie obawiam że u mojego cos takiego zacznie sie dziać. Dobrze że nic wiecej sie nie stało! sorento- pytałam, powiedziała że warto kupić, ale żeby popytać kogoś obeznanego żeby nie kupić tkaiego gów.nianego, bo szkoda pieniedzy a ona wiele juz takch widziała. W piątek mam wizyte u lekarza z małym, czy nie raci za dużo na wadze, bo jak urodził sie 3600 tak ma teraz 3300, wiec podpytam dokładnie. u mnie w spitalu opłata za poród to 100 zł i wpłaca sie przed porodem, inaczej podobno nie chcą wypisać do domu. i otwarcie o tym mówią, nawet pielęgniarki. A znów na noworodkach jest tak, że musisz miec własne mleko i smoczki- ja musiałam kupić 20 sztuk mleka i 30 smoczków, a to jest jak sie okazało po fakcie- refundowane. ![]() aaaa wiecie kto był jako lekarz u mnie raz na obchodzie? mój prowadzący, ten gbur i @#$4. zdziwiłam sie, a dzisiaj mi położna powiedziała że on już nie bedzie pracować tam gdzie pracował jak chodziłam na wizyty tylko zmienił przychodnie i podobno do szpitala sie do nas przeniósł, ale ma mało pacjentekwiec jest tylko raz tygodniu... ciekawe czy to prawda.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-10-15 o 17:44 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Dręczy mnie taka sprawa... może niektórym wydać się śmieszna. Mieszkam w podwarszawskiej wsi na osiedlu bliźniaków. Wokół są nowe domy jednorodzinne ale wielu jest też "starych" mieszkańców. Jeden z nich jest rolnikiem i wypasa na okolicznych polach krowy. Czasem te krowy oddalą się i zajdą na naszą ulicę. Ostatnio, w sobotę 2 duże i 2 cielaczki zaszły na naszą drogę i skręciły w takie chaszcze, które widzę z okna w łazience na górze. Generalnie przed domem jest droga i za nią zagrodzona działka ale jeszcze niezabudowana a dopiero za tą działką te chaszcze. Od tamtego czasu widzę codziennie dużą krowę w tych chaszczach. Tak jakby pozostałe wyszły i wróciły a ta nie... Dziś w nocy był przymrozek i jak rano się obudziłąm i myłam w łazience to ona leżała na ziemi między krzakami. Potem wstała i trochę chodziła. Teraz się ściemnia i nadal tam jest. NIe znam się na krowach i nie wiem czy coś jej grozi ale przecież od 4 dni jest tam bez wody. Być może je jakieś liście czy trawy. Zadzwoniłąm na straż gminną i powiedzieli że nie mają zgłoszenia o zaginięciu. Zbagatelizowali sprawę. Chociaż powiedzieli że podjadą i zobaczą to nikogo nie było. W sumie co mnie obchodzi ta krowa ale jakoś tak mi jej szkoda... bo noc ma być znowu zimna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Rozeznanie
|
Co do tych butów to nikt nie powinien ich nosić, bo są strasznie niezdrowe dla kręgosłupa. ALE z racji tego, że wkrótce nie będę miała co włożyć na stopy, boso nie będę chodzić, wydają mi się odpowiednie na ten jeden miesiąc. A dodatkowo cena też atrakcyjna. Stopy mi puchną i w normalne buty mi nie wchodzą. mam jeszcze adidasy szmaciaki, których już niedługo nie będę mogła nosić.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.