|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Dziękuję Wam kochane
Kucyku gratuluję i trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43271207]Oczywiście zapalę światełko dla wszystkich naszych Aniołków. [/QUOTE] Również mam nieraz ochotę zajść na Grób Dzieci Utraconych (ten, o którym Wam kiedyś pisałam), ale nie umiem, nie potrafię ryczeć mi się od razu chce, jak tylko jestem już niedaleko ![]() Myślałam, że jak minie TP to będę się lepiej czuła. Ale nic z tego. Teraz z kolei wyobrażam sobie, jak by to było... I najważniejsze - że byłabym już MAMĄ...
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-10-15 o 12:59 |
||
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Heja..
Dzięki za wszystkie odpowiedzi Chociaż z małym pewnie tylko znicz zapalimy bo to już ciemno i zimno będzie ![]() Nie mam jak popisać bo Młody śpi mi cały dzień na rękach.... ![]() Marudzi i stęka i chce na rączki ![]() |
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałyście może "Obsoletki" Justyny Bargielskiej?
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana przytulam ![]() Kucyku masz racje ciesz się każdym dniem z maleństwem.Jestem dobrej myśli że za 9 miesięcy się zobaczycie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich to osobliwy dzień. Nie epatuję takimi symbolami, ale dziś... [']
heh... ![]() Wykiziaj Marcelka. Kucyku, ściskam palce! Iza, a laktator jest Ci niezbędny (już teraz?)?! W tej chwili mam dwa (pożyczone) i z żadnego nie potrafię (s)korzystać. Naprawdę trudno trafić w swój. Przy nastawieniu Twojego faceta do wydatków jak mu wytłumaczysz, że to nie jest idealny model? Na okazjonalne odciąganie (takie jakie miało być u mnie) nie potrzebny Ci kombajn (jeśli muszę to odciągam takim szklanym z gumką za 10 zł z apteki). Jeśli będziesz mieć taką sytuację jak Perse - zainwestowałabym w coś naprawdę dobrego. Wszak zawsze można (do)kupić później. U mnie w szpitalu można było spróbować ichniego lub w ogóle wypożyczyć (u mnie w mieście jest taka możliwość, najczęściej u położnych - sprawdzasz wtedy jaki Ci pasuje i ewentualnie wtedy kupujesz).
|
|
#3546 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, przeglądałam to (pracowałam w księgarni), ale to nie literatura dla mnie, w ogóle nie przepadam za współczesną polską, a więc i to do mnie nie trafiło. Wtedy byłam jeszcze przed #, nie wiem, jak odniosłabym się do tego teraz. To taka symboliczna, (pseudo)filozoficzna literatura, sądzę, że są lepsze książki dotykające tematu.
Cytat:
Mnie laktator kupił mój ojciec (!!!), jak byłam w szpitalu i okazało się, że muszę odciągać dla Małego. Zadzwoniłam do pobliskiej apteki, pogadałam, pooglądałam co mają dziewczyny w szpitalu i kupił mi tata (z dokładną instrukcją) mojego najlepszego przyjaciela z plastiku [u nas w szpitalu też można było korzystać z elektrycznej Medeli] Iza radzę Ci zrobić tak: rozejrzyj się za laktatorami teraz i jak się okaże, że potrzebujesz, to będziesz już miała wybrany model. Ja - nawet gdyby Artur urodził się w terminie - nie miałabym od razu laktatora, bo tak właśnie planowałam zrobić. Musiałam wybierać w tempie przyspieszonym, ale w sumie dla mnie mój Avent jest super gites, ładnie i bezboleśnie ściąga, z tym, że ja mam mleczarnię, przy mniejszych ilościach dziewczyny musiały mieć zupełnie inne laktatory, z inną "mocą" ssania. W sumie to nie wiem, czy zdecydowałabym się na elektryczny, elektryczne ponoć gorzej ściągają, a ja zawsze do ostatniej kropelki. ----- Zapaliłam znicz... ----- Z dobrych wiadomości: Artek waży 5,520, w tydzień przybrał ok. 180g... To cudowny wynik i wiadomość, która pozwoli mi dzisiaj spokojnie usnąć... |
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a ja wpadam Wam troche usmiechu na twarz przyniesc
mam nadzieje, ze mi sie uda moje 13 tygodniowe szczescie i jej cale a nawet ponad 6cm |
|
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę ![]() Cytat:
kiedy beta albo jakaś wizyta?? ja chyba nie wytrzymałabym bez bety...no i się poryczałam...
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się bardzo - pisz jak się czujesz??
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
fatalnie
mdlosci nie odpuszczaja, glowa mnie od wczoraj peka, zamiast mozgu mam galarete ale ciesze sie z tego, mimo, ze nie raz juz zaklinalam i narzekalam
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie to wygląda ![]() a jakieś leki bierzesz??
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Santom gratulacje, jaka piękna dzidzia! |
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
acard i duphaston. braøam luteine jeszcze ale juz odstawilam
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43278061] sądzę, że są lepsze książki dotykające tematu.
[/QUOTE] Na przykład? A może "Cisza pod sercem"? Nie to, żebym specjalnie szukała, ale dziś na onecie przeczytałam o tej Bargielskiej i tak pomyślałam, że fajnie byłoby przeczytać coś o tej tematyce. I potem natknęłam się na "Ciszę..." Santom śliczne to Twoje małe szczęście ![]() Też się poryczałam, ale tak inaczej, z nadzieją
|
#3556 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Cytat:
Cytat:
ja byłam dziś z mała na spacerku na cmentarzu i zapaliłam pod krzyżem znicz za mojego Aniołka i wasze.(oczywiście łzy się polały) I jakos tak smutno mi się zrobiło ze nie mam tak naprawdę gdzie nawet zapalić znicza. U mnie niestety nie ma Grobu Dzieci Utraconych. Podeszłam pod miejsce gdzie są groby małych dzieci i ryczałam przy każdym małym grobie (wiec szybko stamtąd uciekłam). Jakie to musi być trudne isc na grób swojego dziecka. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za rady dotyczące laktatora.Tak zrobie wstrzymam się z zakupem na po porodzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3559 | |||
|
Zakorzenienie
|
całuję was wszystkie w ten smutny dzień
Cytat:
![]() Cytat:
uważaj na siebie i nie przemęczaj się. Cytat:
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Santom Śliczny cud
Iza Co planujesz jeszcze zakupić? Co masz a co Ci brakuje ![]() Dziś DDU, a ja nawet na cmentarzu nie byłam, nie chcę tam chodzić. |
|
|
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mielismy dzis szczepienie - Mala bardzo plakala ale to dodatkowo dlatego ze od 6h nie spala, a w przychodni bylismy ponad 1,3h masakra
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Santom niech kruszynka rośnie zdrowo
Wadera
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Z ciuszków mam prawie wszystko brakuje mi tylko śpiochów.
Musze dokupić ze 2 lżejsze kocyki,ręczniki,butelki .Oprócz tego smoczki i zabawki,kosmetyki dla małego i dla siebie rzeczy do szpitala. Myślałam o monitorze oddechu,ale sama nie wiem... Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym tym terminem - obsoleta - operowano w szpitalu, mam do tego słowa totalny wstręt :/ Santom wielkie gratulacje! Oby tak dalej! Fiol nie każdy musi, ile ludzi, tyle reakcji ![]() Anitko jak się czujesz? Jak TŻ? Uspokoiliście się już choć trochę? |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
6cm czystej miłości!
![]() ![]() ![]() ma po kim mieć dłuuugie nogi ![]() a dlaczego tyle czekałyście? Cytat:
![]() Ile tych smoczków, butelek? (jeśli masz zamiar karmić piersią / ![]() / to zluzuj w tym temacie jeden smoczek w razie W /ta sama spiewka co przy laktatorze - dziecko będzie mieć swoje upodobania.../, miałam kupioną jedną butelkę Lovi 250 ml i chyba w szpitalnej wyprawce był mały Avent 125 ml? - absolutnie aż nadto. Używamy tylko Aventu, Lovi dopiero teraz ma dokupiony smoczek do kaszy, ale Młody jest mądrzejszy i je tylko łyżeczką). po co zabawki? i jakie?(na pewno jakieś dostaniecie, dziecko jarzy zabawki dopiero od 3 miesiąca) - kup mu coś jednego na dobry start zobaczysz jakim szypciorem obrośniesz w zabawki /mówię to ja - Jarząbek co wysłał matkę do zabawkowego po zabawkę zaraz po wyjściu ze szpitala T. dopiero teraz zatrybił tego boskiego drewnianego ptaszka ![]() jeśli musisz coś kupić proponuję czarno-białe stymulacje wzroku (np, w formie: Książeczki kontrastowe, Oczami maluszka - polecam empikowe za 9,99). Kocyk też kupiłabym jeden - potem coś innego Ci się spodoba. Ręczniki max. 3. na początku dziecko obsikuje cały świat i po każdej kąpieli trzeba praktycznie zmieniać, ale ciut później 2 swobodnie wystarczą. Z tymi kosmetykami też nie szalej (miałam kilka rzeczy do pupy i nadel je mam, bo się okazało, że T. najlepiej toleruje Alatan maść).Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u mnie były dwa pudełka wyprawkowe od sponsorów + jakieś gadżety od położnej.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-16 o 07:37 |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A zabawki jakie? Po co? Noworodek sie tym nie interesuje. Możesz sama zrobić biało czarne elementy i zawiesić nad lozeczkiem, wystarczy wydrukować biało czarne obrazki i np złożyć je w kostkę. Ja prawie wszystko na początku miałam z próbek i gratisow, smoczki, butelki, kosmetyki. Potem stopniowo dokupywalismy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Iza ja mam monitor oddechu - z odrobina spokoju ducha klade Mala na spanie, monitor jest bardzo czuly - kupilam uzywany (przez 3 miesiace) znalazlam na Tablicy.pl - Angel care - polecam.
Ja mialam jedna butle - na wszelki wypadek, 2 reczniki potem dokupilam - na SR powiedzianp nam ze nalezy zmieniac recznik przy kazdej kapieli, do kapieli Oilatum soft, zadnych pieniaczy na poczatek, dopiero po jakis 2-3 miesiacach Babydream plyn do kapieli, Linomag/Bepanten do dupki, natomiast tetry w duzych ilosciach, ja planowalam na poczatku Mala klasc w spiworku - nawet zakupil taki slicznioutki i co z tego, od mlaego byla kreciolkiem i opatulalam ja jednym badz dwoma kocykami a spiworek sluzyl jak walek jak kladlam ja na boczkach... Cytat:
Rany to co to za szpital??????? ja nic nie dostalam nawet ani jednej tetrey wiec mam nadzieje ze tam sie poprawia warunki i beda dawac jakies wyprawki....a co to za ptaszek drewniany???pokazzzz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

.
kiedy beta albo jakaś wizyta?? ja chyba nie wytrzymałabym bez bety...