|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Dziś już tak biodra mnie nie bolą....przesypiam noce....zaczynam się martwić, dobrze ze w poniedziałek wizyta
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Hehhh bo ja już sama nie wiem.....
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie, macica nie powinna tak twardnieć, ale szyjka ok - nie skraca się. Dzidziol na miejscu
Spacery max 15 min ![]() Dostałam duphaston i magnez na wizytę mam przyjść za 2 tygodnie.
|
#2795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2796 |
|
Rozeznanie
|
Nasluchalam sie dzisiaj od poloznej w szpitalu, ze ona odradza porodu razem z mezem. Ze niby nigdy do konca nie zna sie faceta, ze kobieta moze mu ... [?]sie odwidziec. A ja powiedzialam ze to nieprawda, ze ja np znam doskonale swojego tz. I mysle ze poznalam go na tyle dobrze przez 6 lat, i tyle razem przeszlismy ze wiem jak zareauguje. Teraz jak musze lezec to wiadomo ze pomaga mi w prawie wszystkich czynnosciach... I uwazam ze to jest naturalne. Gdyby on byl w takiej potrzebie rowniez zrobilabym wszystko. A oczywiscie wszystkie dziewczyny zaczely gadac ze ona to sie nie wykapie przy mezu, ze glupio go prosic o pomoc, glupio im ze obiad przygotuje .... Jak dla mnie to bzdury, ale wg mnie na tym polega milosc dojrzala, ze w trudnych chwilach jest sie poprostu razem...nie wyobrazam sobie zeby przed tak najblizsza osoba jak mąż kryć sie i udawac ze jest sie wszechmogącą. Takie jest moje zdanie. Przepraszam ze wrzucam nowy temat, ale musialam sie wygadac...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to naturalne że jak potrzebuje pomocy to mąż mi pomaga cos zrobi. Jak on potrzebuje pomocy to ja mu pomagam. Na tym polega miłość żeby wzajemnie sie uzupełniac i sobie pomagać w trudnych chwilach, sytuacjach. |
||
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja położna znowu mówi, że ona nie zachęca ani do jednego ani do drugiego: sami musimy podjąć decyzje czy będzie mąż przy porodzie, bo to sprawa indywidualna i podejścia i poczucia bliskości i wrażliwości, bo to chyba logiczne, że jak mąż ma mdleć na widok krwi, albo krzyczeć na personel medyczny, bo mu się będzie wydawało, że coś robią nie tak, to lepiej żeby go nie było. Więc decyzja należy do małżonków!!! Są plusy i minusy ale indywidualnie należy rozpatrywać co przeważa. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-10-15 o 16:52 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moj tz jest na tyle sprawdzony w roznych sytuacjach ze wiem ze moge na niego zawsze polegac. Byl przy mnie gdy za duzo wypilam i wymiotowalam, nie zostawil mnie w aucie tylko jeszcze glowe mi trzymal albo po swiezo zalozonym szwie w szpitalu mialam mega zaparcie, cale majtki w krwi, balam sie przec zeby szwu nie zrujnowac...lecial do apteki po lewatywe i jeszcze mowil jak to sie obsluguje bo cala zaryczana bylam... I na pewno nie wygladalam za☠☠☠*** pociagajaco - ogolnie nigdy zadnej osobie w zyciu bym sie tak nie pokazala bo umarlabym ze wstydu, takze nawet przy mamie...Takze od tego jest sie malzenstwem zeby byc na dobre i na zle... mysle ze glownie dlatego sa rozwody, ze maz i zona udaja przed soba niewiadomo kogo-zona nie pokaze sie bez makijazu a maz zgrywa supermena...zero wad i słabości same superlatywy, a gdy pojawiaja sie problemy to widzi sie tylko jedno rozwiazanie-rozwód
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-15 o 17:10 |
|
|
|
|
#2802 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pogrubionego to zupełnie nie rozumiem. Nie widzę nic dziwnego, ani niewłaściwego w tym, żeby mężczyzna pomagał kobiecie w domu, posprzątał, czy przygotował obiad. Mój mąż ma w domu wiele obowiązków i nie widzę w tym nic złego. Czasem robi nawet więcej niż ja
|
|||
|
|
|
#2803 | ||
|
Gang Iren
|
Ale naskrobałyście od rana
![]() A ja dziś mam dzień w biegu i nawet jakoś zapomniałam,że coś tam mnie boli,dopiero jak usiadłam to mi się przypomniało ![]() O kościelnych tematach nie lubię rozmawiać,więc sobie odpuszczę. Cytat:
Cytat:
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po ostatnich zajeciach w SR
![]() migotka no to musisz duuuzo odpoczywac ![]() katarzyniakmam takie samo zdanie. Przeciez to jest moj mąż i co, ma byc ze mna tylko wtedy jak jestem w super formie, a jak nie, to ma uciec.... bez sensu. Jestesmy dorsli i decyzja o dziecku byla nasza wspolna, wiec czemy mialby mi nie pomoc przy porodzie. Przeciez ja nie oczekuje, ze On ten porod odbierze, czy zrobi mi cesarke, tylko po prostu bedzie ze mna, potrzyma za reke, poda wode..... Kurcze a ja w piatek mam dopiero wizyte u mojego gina, a strasznie mnie boli ten bark i ramie od przewiania, dzisiaj jeszcze zaczal mnie brzuch tak dolem i bokami pobolewac i nie wiem czy to z przeziebienia, czy co..... Kurcze jak do jutra mi sie nie poprawi to chyba zadzw.i podjade do niego jutro. |
|
|
|
#2805 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie coś też jest bez sensu. Cytat:
|
||
|
|
|
#2806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny byłam na tym usg, Pan przyjął mnie bez gadania, nie musiałam znowu płacić. I co się okazało? Wszystko w jak najlepszym porządku serducho w normie 145/min, nie ma żadnych skoków ani nic, przepływy i wszystko ok
powiedział, ze jakbym od razu dzisiaj przyszła to w ogóle by nie wspominał o echu. Zapytałam jaka mogła być przyczyna tego skoku wczorajszego, to zapytał co ostatnio robiłam i jak powiedziałam, że w niedziele spędziłam 9h w samochodzie, że nad morzem byłam, to powiedział, że chociażby inny klimat, zmęczenie organizmu, jakieś hormony tarczycy(trzustki?) i że mam się niczym nie martwić ![]() a do Warszawy on nie daje już wskazania, i jeśli chcę to oczywiście, ale, ze nie muszę
|
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny po dłuższej przerwie
![]() Przepraszam, że nie pisałam, ale jakoś tak z czasem krucho, mąż był w domu na l4, w sobotę byliśmy na weselu, a przez tydzień jeszcze pomagałam piec ciasteczka ale cały czas starałam się być na bieżąco.Gratuluję wszystkim udanych wizyt, dziewczyny, które mają problemy - na pewno wszystko się ułoży, starajcie się nie denerwować, bo to się też na pewno odbija na wynikach, trzymam za was kciuki ![]() Ja byłam w piątek na wizycie, z małym wszystko w porządku, rośnie, szyjka się nie skraca TP 23.02.14 ![]() Jedynie co mnie martwi to to że się trochę mało rusza, ale może taki leniuszek po prostu jest. Co do tematu chrzcin... my będziemy chrzcić, ponieważ jesteśmy oboje wierzący i praktykujący. Obstawiam kwiecień, ale jak to naprawdę będzie, to samo w praniu wyjdzie ![]() Trochę nie rozumiem osób, które chcą chrzcić, a nie wierzą czy nie praktykują. Bo jedną z zasad chrzczenia dziecka (czy samego śłubu kościelnego) to wychować dziecko w wierze katolickiej, dawać mu przykład - co pisały już niektóre dziewczyny, przepraszam ale nie pamiętam, które, chyba Vacuity i Emma. A to że niektórzy księżą mnie również denerwują, nie ma wpływu na moją wiarę, idę do koscioła dla Boga a nie dla księdza. Poza tym tych z powolania, dobrych i sumiennych jest naprawdę o wiele wiele więcej od tych wypaczonych jednostek. Tak jak w każdym innym zawodzie, czy wśród ludzi. U mnie na religii czy to w podstawówce czy w liceum były przedstawiane inne religie w sposób obiektywny, bez żadnej krytyki. jedyne religie "potępiane" to różne sekty i religie politeistyczne. Natomiast w religiach monoteistycznych wszyscy modlą się tak naprawdę do jednego Boga i nieważne czy to katolik, czy ewangelik czy muzułmanin, jeśli żyje wg pewnych moralnych zasad, kieruje się w życiu sercem i jest po prostu dobrym człowiekiem to zbawienie ma pewne. A wszyscy w życiu błędy popełniamy, ale one mają się nijak do całokształtu naszego życia. No ale się rozpisałam, ale chyba w skrócie mniej więcej przedstawiłam jak to nam księża tłumaczyli ![]() Co do porodu to oczywiście, że mąż będzie ze mną, ani on ani ja nie bierzemy innej opcji pod uwagę Jak był przy robieniu to i będzie przy porodzie |
|
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Extra
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jesteś dobrą, troskliwą mamą o czym świadczy chociażby Twoja powyższa wypowiedź. Martwisz się o swoje dzieciaczki, a nie o własny tyłek. A w takiej sytuacji, w jakiej jesteś ma prawo być Ci źle. Staraj się myśleć pozytywnie, o sobie także! Cytat:
.Cytat:
. Planujesz robić jeszcze to echo?
|
|||
|
|
|
#2813 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma żadnych kolęd czy modlitw.Cytat:
Cytat:
Nigdy z mamą nie poruszałam tematów typu okres - nawet nie przyznałam się, ze dostałam ![]() Taka już jest moja psychika dlatego na dzień dzisiejszy bardziej od samego porodu boję się ściągania gatek przy całym personelu
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-15 o 18:00 |
||||
|
|
|
#2814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę również że przez ostatnie dni wszczęłyście ostrą dyskusję na temat chrztu i wiary - my chrzcić będziemy, ale jesteśmy wierzący i np dla mnie niedziela bez mszy świętej nie istnieje, jest taka pusta... Ale rozumiem osoby, które nie praktykują - w takiej sytuacji bez sensu jest chrzcić dziecko "bo tak wypada".... Czy któraś z Was zna się na ubezpieczeniach AC i OC? Pamiętacie może o tej mojej stłuczce, zgłosiłam szkodę z tytułu AC, czekam na wypłatę odszkodowania, ale w międzyczasie dostałam rekalkulację mojej polisy, gdzie stwierdzili niedopłatę w wysokości 441zł, czyli moja składka wzrosła do 1116zł.... Rozumiem, że od przyszłego okresu ubezpieczenia będę mieć podniesioną składkę za to że teraz zgłosiłam szkodę, ale dlaczego obecne ubezpieczenie mi chcą podnieść? Skoro nie miałam wcześniej żadnej szkody... ![]() Chciałam zadzwonić dzisiaj do nich - ale infolinia AXA jest nieczynna... I jeszcze z tematu wózkowego, mój TŻ zaciekawił mnie wczoraj takim wozem: http://www.ebay.de/itm/FQ7-Platinum-...6309%26ps%3D54 (on obecnie pracuje w DE) Ja wypatrzyłam natomiast na wzór tego 2 na allegro: http://allegro.pl/zestaw-3w1-wozek-b...593269231.html http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...613807154.html Co myślicie? Jakie kolory? Ja chcę wersję uniwersalną, gdyż mam nadzieję że nasza Córcia nie będzie jedynaczką, dlatego róże, fiolety odpadają... Przepraszam, że tak chaotycznie, ale nadrabiałam Wasze wpisy przez ostatnie 3 godziny, a wróciłam po niedzielno-poniedziałkowej labie u teściowej
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
EVI07 stres wpływa bardzo na wszystkie wyniki, wystarczy spojrzeć jak skacze ciśnienie. Więc dopóki się nie uspokoisz, dopóty wahania cukru będą duże. A mamą jesteś pewnie wspaniałą, a dla córy najważniejsze, że jesteś. Pomyśl, że jak się będziesz tak stresować, płakać, to prędzej czy później wylądujesz w szpitalu i wtedy dopiero córa będzie tęsknić. Przepraszam za ten szantaż emocjonalny, ale spokój to podstawa!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
), a ja mam wrażenie, że jeszcze tyyylee przede mną... A pewnie minie szybciej, niż mi się zdaje...Dzięki Dziewczyny za wsparcie!
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dbaj o córeczkę dużo jej tłumacz dlaczego musisz leżeć i pewnych rzeczy nie możesz robić. Zawsze pozostaje wam czytanie książeczek, rysowanie itp. Ważne żeby robić coś razem(nawet oglądać bajki
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A w ogóle z mężem jesteśmy chyba patologią Nie tylko przy sobie się kąpiemy, ale też często siedzimy w wannie razem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

tayka 
TP 23.02.14
!), nie wiem co mam jeść i ile, żeby nie chodzić głodna, a jednocześnie panować nad cukrem. A w tym wszystkim najbardziej mi żal mojej córeczki, która nie dość, że od ponad 6 miesięcy ma leżącą mamę, z którą nie może się bawić, budować z klocków i jeździć na rowerze, to teraz na dodatek ma mamę sfrustrowaną, znerwicowaną, albo z glukometrem w ręce, albo zaryczaną, lista porażek jest długa...