|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Dziewczynki dziękuję za miłe powitanie
![]() ysia prześlicznie wyglądasz i figurka super gratulacje wyboru sukienki a Twoja historia bardzo przypomina mi moją.... również przyjaźniłam się z moim przyszłym mężem i akurat w przyszłym roku będzie 10 lat jak się znamy a ze sobą jesteśmy od 2 lat, ponieważ wcześniej żyliśmy w innych związkach a on i tak zawsze żartował (przynajmniej ja tak to odbierałam) że i tak kiedyś zostanę jego żoną no i sobie wykrakał widocznie istnieje coś takiego jak przeznaczenie ![]() mojakaren sala którą wybraliśmy to Folwark Wiązy ponieważ szukaliśmy czegoś na nie za wielką ilość gości (chociaż wstępnie 80 osób wcale nie jest mało) i z możliwością zorganizowania ślubu cywilnego w plenerze a to miejsce ma swój urok A Ty gdzie masz swoje weselicho?
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() My mamy wesele w Dworku w Brzeznej, jako, że ja pochodzę z Nowego Sącza. Jeszcze raz gratuluję wyboru miejsca - zauroczyło mnie ![]()
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
|
Anesthesia mamy tą samą datę
pochwal się gdzie masz wesele i co w ogóle już udało Ci się załatwić - bo ja na razie tylko sala
|
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe Pm - ki
velika jeżeli masz znajomego barmana - dzwoń do niego, fajna sprawa barman na weselu Dziewczyny ponawiam prośbę o opinię o kamerunie http://vimeo.com/fabrykaobrazu/videos |
|
|
|
#1565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem takiego podejścia :/Cytat:
|
||
|
|
|
#1566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
również szukaliśmy po dworkach ale albo już zarezerwowane ale limit gości nie był dla Nas więc postawiliśmy na "swojskie klimaty" a jeszcze przekonała Nas stodoła obok wyposażona w śliczne światełka sterte siana w której można zrobić poprawinki
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My wybraliśmy Srebrną Górę Ślub będzie cywilny, najprawdopodobniej w Willi Decjusza (o ile tylko USC nie wyskoczy z jakąś akcją). Mamy foto, kamerzystę, salę, zespół, suknię, buty moje i TŻ i wybrane zaproszenia To chyba wszystko
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Konto usunięte
|
zwariowały z tempem
![]() witam nowe PMki Cytat:
rozważyłabym opcję zatrudnienia go na mój ślub
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co się dowiadywałam to nie będziecie mieć żadnego problemu ze ślubem cywilnym w Willi Decjusza bo troszkę czytałam na ten temat i nie powinno być problemu. U Nas wchodziła jeszcze w gre sala na Zamku Królewskim w Niepołomicach bo równiez tam mają swoją salę do udzielenia ślubu cywilnego ale troszkę koszty były za wysokie a do tego jeszcze ok 30 osób mamy przyjezdnych to noclegi były dość drogie więc wybór padł na Folwark Urzędnika mamy z Gdowa bo to blisko tego Folwarku gdzie mamy ślub i wesele więc również dla nich no problem
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Pisałam już kiedyś tutaj ( w przedostatnim wątku), ale przestałam, bo w sumie nic się u mnie nie działo w kwestii organizacji wesela. Ale cały czas Was na bieżąco czytam ![]() Mam nadzieję że od teraz zacznę udzielać się regularnie. Uważam, że jesteście świetne jeśli chodzi o doradzanie w różnych sprawach Gratuluję wszystkim PM, które mają już suknię, wódkę i dużo załatwionych rzeczy. Dla przypomnienia : Znamy się z Tż od 22.01.2010 Zaręczyny - 28.04.2012 mieszkamy razem od sierpnia 2012 i najważniejsze- ślub bierzemy 12.07.2014 Będzie to ślub kościelny. Ja mam 23 lata i studiuję- jestem na ostatnim roku magisterki, Tż ma 26 lat i pracuje. Chcieliśmy skromny ślub i wesele tylko dla najbliższych, ale nasi rodzice powiedzieli , że jakoś damy radę i trzeba zrobić wesele dla rodziny. Plan jest taki- rodzice płacą za swoich gości (za tzw talerzyk), a my ponosimy resztę wydatków. Wesele będzie 1-dniowe. Mamy załatwione : -salę - 150zł/os -zespół -2500 - fotograf - 1200 lub 1600 (jeszcze zastanawiamy się jaki pakiet wybrać, próbuję namówić Tż na droższy- plener w inny dzień niż ślub) - kamerzysta- 1200 - dekoracja auta- wygrana w konkursie - florystka do dekoracji kościoła i do wykonania bukietów dla mnie- wstępnie zamówiona (ta sama, która będzie robiła dekorację auta) -jesteśmy w trakcie robienia nauk ( byliśmy już na 4 spotkaniach- zostało 6) - zapisaliśmy się na kurs tańca towarzyskiego, na razie na miesiąc ( byliśmy na 1 lekcji) w najbliższym czasie zamierzam zająć się wyborem sukni, chcemy też zakupić wódkę już w tym roku. Dodatkowo chcę sama zrobić zaproszenia i zawieszki na wódkę. Już wstępną wizję mam. A i jeszcze muszę zorientować się jak wygląda u mnie sprawa z kosmetyczką i fryzjerem, czy też już trzeba rezerwować Także jeszcze sporo przede mną, dopiero sie to wsztsko w miarę zaczyna- lekki stresik, że dopiero było 1,5 roku a już mniej niż 9 miesięcy ![]() Mam nadzieję że jakoś się na tym forum odnajdę. Liczę na Waszą pomoc
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to już w ogóle musi tam być cudnie. Widzę to oczami wyobraźni A można spytać jaka cena w takim miejscu? Też wcześniej o nim nie słyszałam niestety ![]() Nasz dworek nie jest duży i mieści około 80 - 100 osób - gdyby to było lato moglibyśmy zorganizować tańce na zewnątrz, ale końcem września ten pomysł nie ma szans się sprawdzić niestety więc zmieścimy się ze wszystkim w środku
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))))))))
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-10-15 o 18:40 |
|
|
|
|
#1573 | |||
|
Konto usunięte
|
Ale pędzicie!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My oboje nie bedziemy pic, ewentualnie troche wina Tż tez tak chce Witam nowe PM |
|||
|
|
|
#1574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pan właściciel zaprosi Nas wcześniej na degustację ponieważ sporo produktów ma swojskich, dodatkowym plusem jest opcja z alkoholem który możemy sobie zamówić z zaprzyjaźnionej hurtowni i zapłacimy tylko za wypite flaszeczki więc nic Nam nie zostanie niepotrzebnie na górkę ani też nie zabraknie ![]() Kurcze to ten Wasz dworek to faktycznie na nie aż taką dużą liczbe gości, właśnie na taką jak szukaliśmy
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny mam pytanie: jak będziecie pisać na zaproszeniu mężatki, ktore maja podwójne nazwiska np. Joanna Kowalska Dąbrowska i Piotr Dąbrowski czy po prostu Joanna i Piotr Dąbrowscy? Mam kilka takich par i nie wiem jak to załatwić...
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-10-15 o 18:43 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
mojakaren dzięki
, a jednak trzeba dopasować się do konkretnych osób
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1583 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja wpisałam podwójne. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anka1897 co do kamery: mnie tak jak mojakaren denerwowały te migania, ale z pewnością można z tego zrezygnować, ogólnie widać, że mają fajne pomysły, wykonanie ok
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę o radę w kwestii zaproszeń/winietek/zawieszek:
zawsze chciałam, żeby to był komplet: ten sam kolor, wzór, żeby to do siebie pasowało i w ogóle było pięknie i cudownie ![]() przyszły próbki z Amelii, wybrane mieliśmy KORANI - niebieskie z różem, idealna kolorystyka, bo moje dodatki = fuksja, dodatki na sali = niebieski. Ale nie podoba nam się papier, na jakim są wydrukowane (gładki, śliski), można go zmienić na taki, jak w zaproszeniach MAGNET ("kredowy, w prążki"), ale boję się, że to już nie będzie 'to'. Pozamawiamy zaproszenia, przyjdą i okaże się to klapą. Jednocześnie, od samiutkiego początku naszym numerem 1 była seria MAGNET, z peoniami (pudrowo-różowe). I jak dostaliśmy próbki, to... no też te najbardziej nam się podobają Zmierzając do meritum: -winietki, zawieszki, menu będziemy robić sami, będą one niebiesko-fuksjowe. Co myślicie nt. zamówienia kolekcji Magnet (zupełnie innej)? Winietki, zawieszki i menu będą z identycznego wzoru. Uparłam się jak osioł, że wszystko ma być z jednej serii, a mama mi tłumaczy, że jak nam się Magnet podobają, to żebyśmy je brali, bo "nikt z zaproszeniem na salę nie przychodzi". Co myślicie?
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama dzisiaj miałam podobny problem - papier który upatrzyłam sobie na zaproszenia był końcówką serii w sklepie. i mam 9 kartek takich, a 12 innych (trochę mniej mi się podobają, ale też ładne). będę mieć dwa typy papieru na zaproszeniach, ale co tam! i tak mało kto będzie je porównywał, a nawet jeśli ktoś zobaczy, że ma inny papier niż ciocia Krysia to co z tego i pewnie numery stołów będę miała na jeszcze innym papierze ![]() także nie przejmuj się tak
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
say hello, nie chodzi o ten papier
Tylko o to, że Magnet są różowe, a winietki/zawieszki/menu będą niebieskie, robione przez nas. To będzie kompletnie co innego ![]() No i tak sobie dumam, czy to dobrze będzie ![]() Rozum niby podpowiada, że tak, bo nikt nie zwraca uwagi na to, jakie były zaproszenia, a jakie winietki (chyba, że sam organizuje niedługo swój ślub ), a z drugiej strony tak mnie kłuje w sercu że chciałabym żeby to była całość
|
|
|
|
#1588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. w Naszym przypadku USC wyraził zgodę na plener bo mają blisko i pan młody jest z tej samej gminy gdzie jest sala
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do czasu wesela nikt nie będzie pamiętać, jakie mieliście zaproszenia.U nas zresztą też będzie inaczej, bo motyw z zaproszeń pojawi się tylko jako element opakowań z prezentami dla gości (jeśli będą, bo już nie jestem tego taka pewna) i być może plan stołów, z tym samym zastrzeżeniem. Winietki z kolei wymyśliłam pasujące do sali - papierowy "listek" przypięty do mandarynki.
|
|
#1590 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że do Gdowa nam tak daleko, choć i tak bym przecież urzędnika nie "podkradła", skoro ślubujemy w ten sam dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A te Magnet z Korani wg mnie korespondują w pewien sposób, też kwiatowe i w ogóle, więc ja bym wzięła zaproszenia Magnet, a wszystkie "salowe papeterie" Korani ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

gratulacje wyboru sukienki
no i sobie wykrakał 
i z możliwością zorganizowania ślubu cywilnego w plenerze a to miejsce ma swój urok 

Ona jest kucharką w kuchni w parafii. Myślałam, że ich rozszarpię:/
Nie rozumiem takiego podejścia :/
również szukaliśmy po dworkach ale albo już zarezerwowane ale limit gości nie był dla Nas 

TEN dzień: 09.08.2014 
), a z drugiej strony tak mnie kłuje w sercu