My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 18:11   #1561
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Dziewczynki dziękuję za miłe powitanie

ysia prześlicznie wyglądasz i figurka super gratulacje wyboru sukienki a Twoja historia bardzo przypomina mi moją.... również przyjaźniłam się z moim przyszłym mężem i akurat w przyszłym roku będzie 10 lat jak się znamy a ze sobą jesteśmy od 2 lat, ponieważ wcześniej żyliśmy w innych związkach a on i tak zawsze żartował (przynajmniej ja tak to odbierałam) że i tak kiedyś zostanę jego żoną no i sobie wykrakał widocznie istnieje coś takiego jak przeznaczenie

mojakaren sala którą wybraliśmy to Folwark Wiązy ponieważ szukaliśmy czegoś na nie za wielką ilość gości (chociaż wstępnie 80 osób wcale nie jest mało) i z możliwością zorganizowania ślubu cywilnego w plenerze a to miejsce ma swój urok A Ty gdzie masz swoje weselicho?
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:15   #1562
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezwiza_90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!! Ale pędzicie

Witam nowe PM

Ja mam już bieliznę, kupiłam sobie goresik (http://allegro.pl/triumph-angel-curv...604587796.html) i pończochy do niego.
Mam już sukienkę na poprawiny
Fajny ten gorsecik, bez żadnych udziwień będzie dobrze leżał i cena super!

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
mojakaren sala którą wybraliśmy to Folwark Wiązy ponieważ szukaliśmy czegoś na nie za wielką ilość gości (chociaż wstępnie 80 osób wcale nie jest mało) i z możliwością zorganizowania ślubu cywilnego w plenerze a to miejsce ma swój urok A Ty gdzie masz swoje weselicho?
WOW super miejsce! Gdybyśmy robili wesele w Krakowie to na pewno w takim miejscu, jak to, wybrane przez Ciebie - uwielbiam takie swojskie klimaty

My mamy wesele w Dworku w Brzeznej, jako, że ja pochodzę z Nowego Sącza.

Jeszcze raz gratuluję wyboru miejsca - zauroczyło mnie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:16   #1563
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Anesthesia mamy tą samą datę chociaż troszkę się obawiałam bo to 13-sty to uważam że będzie najszczęśliwszy pochwal się gdzie masz wesele i co w ogóle już udało Ci się załatwić - bo ja na razie tylko sala
Stary 2013-10-15, 18:19   #1564
anka1897
Wtajemniczenie

Witam nowe Pm - ki

velika jeżeli masz znajomego barmana - dzwoń do niego, fajna sprawa barman na weselu

Dziewczyny ponawiam prośbę o opinię o kamerunie http://vimeo.com/fabrykaobrazu/videos

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:19   #1565
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inezwiza_90 Pokaż wiadomość
Rodzice TŻ jakiś czas temu, namawiali go byśmy zmienili datę ślubu, bo najlepsza kuzynka mamy TŻ, ma w dzień naszego ślubu odpust i ona woli odpust niż nasz ślub:/ Ona jest kucharką w kuchni w parafii. Myślałam, że ich rozszarpię:/
O masakra Nie rozumiem takiego podejścia :/

Cytat:
Super miejsce, ale pierwszy raz o nim słyszę, szczerze powiedziawszy! A jak robicie ze ślubem cywilnym? Macie już jakiegoś urzędnika na oku? Jeśli znajdziesz kogoś z Krakowa lub okolic, kto zgodzi się na plenerowy ślub cywilny, to będę bardzo wdzięczna za informację!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:20   #1566
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Fajny ten gorsecik, bez żadnych udziwień będzie dobrze leżał i cena super!

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

WOW super miejsce! Gdybyśmy robili wesele w Krakowie to na pewno w takim miejscu, jak to, wybrane przez Ciebie - uwielbiam takie swojskie klimaty

My mamy wesele w Dworku w Brzeznej, jako, że ja pochodzę z Nowego Sącza.

Jeszcze raz gratuluję wyboru miejsca - zauroczyło mnie
Bardzo mi się podobają takie dworki - piękne miejsce również szukaliśmy po dworkach ale albo już zarezerwowane ale limit gości nie był dla Nas więc postawiliśmy na "swojskie klimaty" a jeszcze przekonała Nas stodoła obok wyposażona w śliczne światełka sterte siana w której można zrobić poprawinki
Stary 2013-10-15, 18:21   #1567
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Anesthesia mamy tą samą datę chociaż troszkę się obawiałam bo to 13-sty to uważam że będzie najszczęśliwszy pochwal się gdzie masz wesele i co w ogóle już udało Ci się załatwić - bo ja na razie tylko sala
Oj tam, oj tam, ja trochę na przekór wybrałam 13-ego i cieszę się z niego bardzo
My wybraliśmy Srebrną Górę Ślub będzie cywilny, najprawdopodobniej w Willi Decjusza (o ile tylko USC nie wyskoczy z jakąś akcją). Mamy foto, kamerzystę, salę, zespół, suknię, buty moje i TŻ i wybrane zaproszenia To chyba wszystko
Stary 2013-10-15, 18:25   #1568
201605100
Konto usunięte

zwariowały z tempem

witam nowe PMki

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam prośbę o opinię o kamerunie http://vimeo.com/fabrykaobrazu/videos
moim zdaniem jest ok rozważyłabym opcję zatrudnienia go na mój ślub
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:29   #1569
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam, ja trochę na przekór wybrałam 13-ego i cieszę się z niego bardzo
My wybraliśmy Srebrną Górę Ślub będzie cywilny, najprawdopodobniej w Willi Decjusza (o ile tylko USC nie wyskoczy z jakąś akcją). Mamy foto, kamerzystę, salę, zespół, suknię, buty moje i TŻ i wybrane zaproszenia To chyba wszystko
Zazdroszczę że już tyle macie załatwione Z tego co się dowiadywałam to nie będziecie mieć żadnego problemu ze ślubem cywilnym w Willi Decjusza bo troszkę czytałam na ten temat i nie powinno być problemu. U Nas wchodziła jeszcze w gre sala na Zamku Królewskim w Niepołomicach bo równiez tam mają swoją salę do udzielenia ślubu cywilnego ale troszkę koszty były za wysokie a do tego jeszcze ok 30 osób mamy przyjezdnych to noclegi były dość drogie więc wybór padł na Folwark Urzędnika mamy z Gdowa bo to blisko tego Folwarku gdzie mamy ślub i wesele więc również dla nich no problem
Stary 2013-10-15, 18:29   #1570
aga_90_w
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
Pisałam już kiedyś tutaj ( w przedostatnim wątku), ale przestałam, bo w sumie nic się u mnie nie działo w kwestii organizacji wesela. Ale cały czas Was na bieżąco czytam

Mam nadzieję że od teraz zacznę udzielać się regularnie. Uważam, że jesteście świetne jeśli chodzi o doradzanie w różnych sprawach

Gratuluję wszystkim PM, które mają już suknię, wódkę i dużo załatwionych rzeczy.

Dla przypomnienia :
Znamy się z Tż od 22.01.2010
Zaręczyny - 28.04.2012
mieszkamy razem od sierpnia 2012
i najważniejsze- ślub bierzemy 12.07.2014

Będzie to ślub kościelny.

Ja mam 23 lata i studiuję- jestem na ostatnim roku magisterki,
Tż ma 26 lat i pracuje.
Chcieliśmy skromny ślub i wesele tylko dla najbliższych, ale nasi rodzice powiedzieli , że jakoś damy radę i trzeba zrobić wesele dla rodziny.
Plan jest taki- rodzice płacą za swoich gości (za tzw talerzyk), a my ponosimy resztę wydatków. Wesele będzie 1-dniowe.

Mamy załatwione :
-salę - 150zł/os
-zespół -2500
- fotograf - 1200 lub 1600 (jeszcze zastanawiamy się jaki pakiet wybrać, próbuję namówić Tż na droższy- plener w inny dzień niż ślub)
- kamerzysta- 1200
- dekoracja auta- wygrana w konkursie
- florystka do dekoracji kościoła i do wykonania bukietów dla mnie- wstępnie zamówiona (ta sama, która będzie robiła dekorację auta)
-jesteśmy w trakcie robienia nauk ( byliśmy już na 4 spotkaniach- zostało 6)
- zapisaliśmy się na kurs tańca towarzyskiego, na razie na miesiąc ( byliśmy na 1 lekcji)

w najbliższym czasie zamierzam zająć się wyborem sukni, chcemy też zakupić wódkę już w tym roku. Dodatkowo chcę sama zrobić zaproszenia i zawieszki na wódkę. Już wstępną wizję mam.
A i jeszcze muszę zorientować się jak wygląda u mnie sprawa z kosmetyczką i fryzjerem, czy też już trzeba rezerwować
Także jeszcze sporo przede mną, dopiero sie to wsztsko w miarę zaczyna- lekki stresik, że dopiero było 1,5 roku a już mniej niż 9 miesięcy
Mam nadzieję że jakoś się na tym forum odnajdę. Liczę na Waszą pomoc
aga_90_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:32   #1571
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj linka do Srebrnej Góry - znalazłam dwa lokale i nie wiem, który to ten właściwy

Cytat:
Bardzo mi się podobają takie dworki - piękne miejsce również szukaliśmy po dworkach ale albo już zarezerwowane ale limit gości nie był dla Nas więc postawiliśmy na "swojskie klimaty" a jeszcze przekonała Nas stodoła obok wyposażona w śliczne światełka sterte siana w której można zrobić poprawinki
I jeszcze jak to będzie jesień - termin wrześniowy - tak jak u nas to już w ogóle musi tam być cudnie. Widzę to oczami wyobraźni
A można spytać jaka cena w takim miejscu? Też wcześniej o nim nie słyszałam niestety

Nasz dworek nie jest duży i mieści około 80 - 100 osób - gdyby to było lato moglibyśmy zorganizować tańce na zewnątrz, ale końcem września ten pomysł nie ma szans się sprawdzić niestety więc zmieścimy się ze wszystkim w środku

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-15, 18:35   #1572
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Gronek uratowałaś mój ślub !! Z zamieszania nie sprawdziłam kalendarza , a chcieliśmy w rocznice !! Na szczęście TŻ obdzwania wszystko i na razie jest wszystko wolne (urząd jest wolny , restauracja też). Całe szczęście że o tym napisałam!

Co do nas historia jest długa i skomplikowana - znamy się 8lat , poznaliśmy się przez internet jak miałam 15 lat a mój narzeczony zaczynał studia. Mieszkaliśmy od siebie 400km. TŻ po długich rozmowach stał się moim najlepszym przyjacielem - nawet pocieszał mnie przy wszystkich rozczarowaniach miłosnych . Spotkaliśmy się pierwszy raz po 3latach - oboje byliśmy już w innych związkach (bardzo mało udanych) i od tego czasu spotykaliśmy się po przyjacielsku regularnie. Ja czułam że zawsze mogę na niego liczyć , nawet jednym słowem wyciągał mnie z najgorszego smutku. TŻ parę razy sugerował przez ten czas że nie jestem dla niego zwykłą przyjaciółką , ale ja brałam to za żart. Cała sprawa wyjaśniła się dopiero trochę ponad pół roku temu , kiedy ja po zerwaniu z poprzednim chłopakiem przyjechałam na warsztaty baletowe do miasta z którego jest TŻ(który jak się okazało też od bardzo niedawna był wolny). Od tego czasu mieszkamy razem. Planowaliśmy ślub na 2015 rok , ale nie chcemy tyle czekać. Nie mniej, jestem bardzo szczęśliwa bo przez całe życie myślałam że nigdy nie będę wychodzić za mąż z miłości tylko z rozsądku , a moja mama nawet wspomniała ostatnio jak w każdym poprzednim związku mówiłam jej, że chciałabym się tak na prawdę zakochać I się udało!! Ja skończyłam Szkołę Oficerską , teraz studiuje Analizę Bezpieczeństwa Narodowego i pracuje w rodzinnej firmie, Tż jest prawnikiem.

Co do ślubu planujemy uroczysty obiad z deserem po ślubie dla najbliżej rodziny i przyjaciół -ok. 30 osób. Jak na razie jesteśmy zdecydowani na restauracje w teatrze lalek we Wrocławiu.

Co do sukni to planowałam skromną , do kolan , taką koktajlową białą sukienkę... aż wczoraj nie otworzyłam allegro!Znalazłam idealnie mój rozmiar , po superprzystępnej cenie (połowa sukienki koktajlowej którą planowałam kupić) a TŻ miał łzy w oczach jak mnie zobaczył. Załączam zdjęcia

Rozpisałam się jak szalona ! To pewnie podniecenie przyszłej panny młodej , więc mi wybaczcie
Suknie śliczna, a Wasza historia jak z bajki )))))))))

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-10-15 o 18:40
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:39   #1573
201604261006
Konto usunięte

Ale pędzicie!!
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziękuję Miałam zamiar iść właśnie w spódnicy, coby gołym tyłkiem nie świecić
Cytat:
tak rozbierasz się do bielizny w przymierzalni, wtedy wchodzi ekspedienta i pomaga Ci założyć suknię - sama nie dałabyś rady
a ja musiałam tylko "gore" zdjac,a normalnie w spodniach bylam
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja sie obawiam @ na swoim weselu. i nie wyobrazam sobie wtedy tego. eh.
cale szczescie ze mam tabletki, zawsze mozna przesunac
My oboje nie bedziemy pic, ewentualnie troche wina Tż tez tak chce

Witam nowe PM
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:40   #1574
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Podaj linka do Srebrnej Góry - znalazłam dwa lokale i nie wiem, który to ten właściwy

I jeszcze jak to będzie jesień - termin wrześniowy - tak jak u nas to już w ogóle musi tam być cudnie. Widzę to oczami wyobraźni
A można spytać jaka cena w takim miejscu? Też wcześniej o nim nie słyszałam niestety

Nasz dworek nie jest duży i mieści około 80 - 100 osób - gdyby to było lato moglibyśmy zorganizować tańce na zewnątrz, ale końcem września ten pomysł nie ma szans się sprawdzić niestety więc zmieścimy się ze wszystkim w środku
Cena to od 140-170 zł max wszystko będzie zależeć od wybranego przez Nas menu a tutaj akurat jest mega duża dowolność Pan właściciel zaprosi Nas wcześniej na degustację ponieważ sporo produktów ma swojskich, dodatkowym plusem jest opcja z alkoholem który możemy sobie zamówić z zaprzyjaźnionej hurtowni i zapłacimy tylko za wypite flaszeczki więc nic Nam nie zostanie niepotrzebnie na górkę ani też nie zabraknie

Kurcze to ten Wasz dworek to faktycznie na nie aż taką dużą liczbe gości, właśnie na taką jak szukaliśmy
Stary 2013-10-15, 18:40   #1575
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_90_w Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Pisałam już kiedyś tutaj ( w przedostatnim wątku), ale przestałam, bo w sumie nic się u mnie nie działo w kwestii organizacji wesela. Ale cały czas Was na bieżąco czytam

Mam nadzieję że od teraz zacznę udzielać się regularnie. Uważam, że jesteście świetne jeśli chodzi o doradzanie w różnych sprawach

Gratuluję wszystkim PM, które mają już suknię, wódkę i dużo załatwionych rzeczy.

Dla przypomnienia :
Znamy się z Tż od 22.01.2010
Zaręczyny - 28.04.2012
mieszkamy razem od sierpnia 2012
i najważniejsze- ślub bierzemy 12.07.2014

Będzie to ślub kościelny.

Ja mam 23 lata i studiuję- jestem na ostatnim roku magisterki,
Tż ma 26 lat i pracuje.
Chcieliśmy skromny ślub i wesele tylko dla najbliższych, ale nasi rodzice powiedzieli , że jakoś damy radę i trzeba zrobić wesele dla rodziny.
Plan jest taki- rodzice płacą za swoich gości (za tzw talerzyk), a my ponosimy resztę wydatków. Wesele będzie 1-dniowe.

Mamy załatwione :
-salę - 150zł/os
-zespół -2500
- fotograf - 1200 lub 1600 (jeszcze zastanawiamy się jaki pakiet wybrać, próbuję namówić Tż na droższy- plener w inny dzień niż ślub)
- kamerzysta- 1200
- dekoracja auta- wygrana w konkursie
- florystka do dekoracji kościoła i do wykonania bukietów dla mnie- wstępnie zamówiona (ta sama, która będzie robiła dekorację auta)
-jesteśmy w trakcie robienia nauk ( byliśmy już na 4 spotkaniach- zostało 6)
- zapisaliśmy się na kurs tańca towarzyskiego, na razie na miesiąc ( byliśmy na 1 lekcji)

w najbliższym czasie zamierzam zająć się wyborem sukni, chcemy też zakupić wódkę już w tym roku. Dodatkowo chcę sama zrobić zaproszenia i zawieszki na wódkę. Już wstępną wizję mam.
A i jeszcze muszę zorientować się jak wygląda u mnie sprawa z kosmetyczką i fryzjerem, czy też już trzeba rezerwować
Także jeszcze sporo przede mną, dopiero sie to wsztsko w miarę zaczyna- lekki stresik, że dopiero było 1,5 roku a już mniej niż 9 miesięcy
Mam nadzieję że jakoś się na tym forum odnajdę. Liczę na Waszą pomoc
Witam

Kurcze dziewczyny mam pytanie: jak będziecie pisać na zaproszeniu mężatki, ktore maja podwójne nazwiska np. Joanna Kowalska Dąbrowska i Piotr Dąbrowski czy po prostu Joanna i Piotr Dąbrowscy? Mam kilka takich par i nie wiem jak to załatwić...

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-10-15 o 18:43

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 18:46   #1576
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Witam

Kurcze dziewczyny mam pytanie: jak będziecie pisać na zaproszeniu mężatki, ktore maja podwójne nazwiska np. Joanna Kowalska Dąbrowska i Piotr Dąbrowski czy po prostu Joanna i Piotr Dąbrowscy? Mam kilka takich par i nie wiem jak to załatwić...
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=11210

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-15, 18:47   #1577
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.srebrnagora.net/
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:50   #1578
no_doubt
Wtajemniczenie

mojakaren dzięki myślałam jednak, że znajdę jeden złoty środek , a jednak trzeba dopasować się do konkretnych osób

Stary 2013-10-15, 18:54   #1579
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Cena to od 140-170 zł max wszystko będzie zależeć od wybranego przez Nas menu a tutaj akurat jest mega duża dowolność Pan właściciel zaprosi Nas wcześniej na degustację ponieważ sporo produktów ma swojskich, dodatkowym plusem jest opcja z alkoholem który możemy sobie zamówić z zaprzyjaźnionej hurtowni i zapłacimy tylko za wypite flaszeczki więc nic Nam nie zostanie niepotrzebnie na górkę ani też nie zabraknie
Super opcja!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:00   #1580
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kolejne miejsce z klimatem, na takiej sali wesele musi być udane - pięknie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-15, 19:03   #1581
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli mam być szczera to jest ok, ale jakoś bardzo mnie nie zachwycił
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:11   #1582
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe Pm - ki

velika jeżeli masz znajomego barmana - dzwoń do niego, fajna sprawa barman na weselu

Zapomniałam wcześniej odpisać, a chciałam powiedzieć, że jakościowo jest okej, ale co mnie mega wkurzało w tych filmikach to te migawki co chwila, mega irytujące i źle się ogląda, ale na pewno wszystko jest do dogadania, najważniejsze, że nie trzęsie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-10-15, 19:20   #1583
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Witam

Znam przypadek, gdzie pani z podwójnym nazwiskiem NIE ŻYCZYŁA sobie skracać jej nazwiska do nazwiska męża, bo "nie po to brała podwójne by tego nie szanować"
Ja wpisałam podwójne.
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:24   #1584
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Znam przypadek, gdzie pani z podwójnym nazwiskiem NIE ŻYCZYŁA sobie skracać jej nazwiska do nazwiska męża, bo "nie po to brała podwójne by tego nie szanować"
Ja wpisałam podwójne.
enzunio dziękuję za info może faktycznie lepiej wpisywać wszystko tak jak w dowodzie mają

anka1897 co do kamery: mnie tak jak mojakaren denerwowały te migania, ale z pewnością można z tego zrezygnować, ogólnie widać, że mają fajne pomysły, wykonanie ok

Stary 2013-10-15, 19:51   #1585
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam prośbę o radę w kwestii zaproszeń/winietek/zawieszek:

zawsze chciałam, żeby to był komplet: ten sam kolor, wzór, żeby to do siebie pasowało i w ogóle było pięknie i cudownie

przyszły próbki z Amelii, wybrane mieliśmy KORANI - niebieskie z różem, idealna kolorystyka, bo moje dodatki = fuksja, dodatki na sali = niebieski.

Ale nie podoba nam się papier, na jakim są wydrukowane (gładki, śliski), można go zmienić na taki, jak w zaproszeniach MAGNET ("kredowy, w prążki"), ale boję się, że to już nie będzie 'to'. Pozamawiamy zaproszenia, przyjdą i okaże się to klapą.

Jednocześnie, od samiutkiego początku naszym numerem 1 była seria MAGNET, z peoniami (pudrowo-różowe). I jak dostaliśmy próbki, to... no też te najbardziej nam się podobają

Zmierzając do meritum:

-winietki, zawieszki, menu będziemy robić sami, będą one niebiesko-fuksjowe.

Co myślicie nt. zamówienia kolekcji Magnet (zupełnie innej)?
Winietki, zawieszki i menu będą z identycznego wzoru.

Uparłam się jak osioł, że wszystko ma być z jednej serii, a mama mi tłumaczy, że jak nam się Magnet podobają, to żebyśmy je brali, bo "nikt z zaproszeniem na salę nie przychodzi".

Co myślicie?
Stary 2013-10-15, 19:58   #1586
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

zawsze chciałam, żeby to był komplet: ten sam kolor, wzór, żeby to do siebie pasowało i w ogóle było pięknie i cudownie

przyszły próbki z Amelii, wybrane mieliśmy KORANI - niebieskie z różem, idealna kolorystyka, bo moje dodatki = fuksja, dodatki na sali = niebieski.

Ale nie podoba nam się papier, na jakim są wydrukowane (gładki, śliski), można go zmienić na taki, jak w zaproszeniach MAGNET ("kredowy, w prążki"), ale boję się, że to już nie będzie 'to'. Pozamawiamy zaproszenia, przyjdą i okaże się to klapą.

Jednocześnie, od samiutkiego początku naszym numerem 1 była seria MAGNET, z peoniami (pudrowo-różowe). I jak dostaliśmy próbki, to... no też te najbardziej nam się podobają

Zmierzając do meritum:

Uparłam się jak osioł, że wszystko ma być z jednej serii, a mama mi tłumaczy, że jak nam się Magnet podobają, to żebyśmy je brali, bo "nikt z zaproszeniem na salę nie przychodzi".

Co myślicie?
Mama ma rację sama dzisiaj miałam podobny problem - papier który upatrzyłam sobie na zaproszenia był końcówką serii w sklepie. i mam 9 kartek takich, a 12 innych (trochę mniej mi się podobają, ale też ładne). będę mieć dwa typy papieru na zaproszeniach, ale co tam! i tak mało kto będzie je porównywał, a nawet jeśli ktoś zobaczy, że ma inny papier niż ciocia Krysia to co z tego i pewnie numery stołów będę miała na jeszcze innym papierze
także nie przejmuj się tak
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:01   #1587
Dotka90
Zakorzenienie

say hello, nie chodzi o ten papier Tylko o to, że Magnet są różowe, a winietki/zawieszki/menu będą niebieskie, robione przez nas. To będzie kompletnie co innego
No i tak sobie dumam, czy to dobrze będzie

Rozum niby podpowiada, że tak, bo nikt nie zwraca uwagi na to, jakie były zaproszenia, a jakie winietki (chyba, że sam organizuje niedługo swój ślub ), a z drugiej strony tak mnie kłuje w sercu że chciałabym żeby to była całość
Stary 2013-10-15, 20:07   #1588
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
A jak robicie ze ślubem cywilnym? Macie już jakiegoś urzędnika na oku? Jeśli znajdziesz kogoś z Krakowa lub okolic, kto zgodzi się na plenerowy ślub cywilny, to będę bardzo wdzięczna za informację!
Z tego co jeszcze wiem to oprócz Willi Decjusza (chociaż to miejsce jest przepiękne, pobliski park i w ogóle super... sama o nim myślałam jakbyśmy sale mieli w Krakowie) to jest jeszcze Dworek Białoprądnicki i również słyszałam dobre opinie a że przyjęcie weselne macie w KR to nie powinno być problemu
ps. w Naszym przypadku USC wyraził zgodę na plener bo mają blisko i pan młody jest z tej samej gminy gdzie jest sala
Stary 2013-10-15, 20:11   #1589
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:

Co myślicie?
Ja jestem takiego zdania, jak Twoja mama do czasu wesela nikt nie będzie pamiętać, jakie mieliście zaproszenia.
U nas zresztą też będzie inaczej, bo motyw z zaproszeń pojawi się tylko jako element opakowań z prezentami dla gości (jeśli będą, bo już nie jestem tego taka pewna) i być może plan stołów, z tym samym zastrzeżeniem. Winietki z kolei wymyśliłam pasujące do sali - papierowy "listek" przypięty do mandarynki.
Stary 2013-10-15, 20:14   #1590
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę że już tyle macie załatwione Z tego co się dowiadywałam to nie będziecie mieć żadnego problemu ze ślubem cywilnym w Willi Decjusza bo troszkę czytałam na ten temat i nie powinno być problemu. U Nas wchodziła jeszcze w gre sala na Zamku Królewskim w Niepołomicach bo równiez tam mają swoją salę do udzielenia ślubu cywilnego ale troszkę koszty były za wysokie a do tego jeszcze ok 30 osób mamy przyjezdnych to noclegi były dość drogie więc wybór padł na Folwark Urzędnika mamy z Gdowa bo to blisko tego Folwarku gdzie mamy ślub i wesele więc również dla nich no problem
No właśnie z tą całą Willą wyszly spore zawirowania, bo Willa nie podała tych terminów na stronie, w USC mailowo mi też powiedzieli, że ślubów tam 13-ego nie będzie, a jak byłam osobiście to powiedzieli, że będą... ech
Szkoda, że do Gdowa nam tak daleko, choć i tak bym przecież urzędnika nie "podkradła", skoro ślubujemy w ten sam dzień

Cytat:

Kurcze to ten Wasz dworek to faktycznie na nie aż taką dużą liczbe gości, właśnie na taką jak szukaliśmy
Bardzo tanio jak na takie miejsce, no i mega korzystne warunki! Ach, zazdroszczę!

Cytat:
Kolejne miejsce z klimatem, na takiej sali wesele musi być udane - pięknie
Uff, miło mi słyszeć, bo ja czasami mam mieszane uczucia do tej sali - widziałam wiele lepszych, ale ta była najlepsza spośród tych, które braliśmy pod uwagę

Cytat:

Zmierzając do meritum:

Co myślicie?
Rozumiem Twoje rozterki, bo sama mam podobnie... Ale naprawdę, chyba tylko świeże/przyszłe PMki widzą takie szczegóły jak dopasowanie zaproszeń do wnietek :P Z "naszych" zaproszeń też nie ma winietek do kompletu, ale weźmiemy wtedy jakieś inne, ale w podobnym stylu.
A te Magnet z Korani wg mnie korespondują w pewien sposób, też kwiatowe i w ogóle, więc ja bym wzięła zaproszenia Magnet, a wszystkie "salowe papeterie" Korani

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Z tego co jeszcze wiem to oprócz Willi Decjusza (chociaż to miejsce jest przepiękne, pobliski park i w ogóle super... sama o nim myślałam jakbyśmy sale mieli w Krakowie) to jest jeszcze Dworek Białoprądnicki i również słyszałam dobre opinie a że przyjęcie weselne macie w KR to nie powinno być problemu
ps. w Naszym przypadku USC wyraził zgodę na plener bo mają blisko i pan młody jest z tej samej gminy gdzie jest sala
No właśnie ja marzyłam o Dworku Białoprądnickim, ale w nim od przyszłego roku nie udzielają ślubów A kierowniczka z naszej gminy się nie godzi na lokalizację poza gminą, a co dopiero plener, co jest idiotycznym trzymaniem się biurokracji, bo powiedziała, że jak chcemy plener, to możemy poczekać do roku 2015 aż ustawa o ślubach poza urzędem wejdzie oficjalnie w życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości