Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 19:22   #1411
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja już nie czytam.
Nie daje rady.
Ostatnio cały dzień płakałam i byłam nie do życia-za każdym razem jak o nich myślę to mi się serce kroi.
Czekam na dobre wieści ale jak widze co piszecie to nie otwieram linkow-nie mam odwagi

Mysia już kiedyś pokazywala -na allegro tez chyba tyle

Aha-ale to takie polskie firemki sa
Ewa Klucze tez cos mam
Dokładnie oto mi chodziło nie wiem co w tym złego że wole dla swojego dziecka Polskie bezpieczne ubranka???? Szkoda że nie można na tym forum wyrazić swojego zdania bo zaraz jest sie atakowanym ze wszystkich ston najpierw Diabli mnie skrytykowała bo nie kupuje ubranek w SH jak WSZYSCY . Później jej słowa o biednych dzieciach z chin zostały uznane jako moje i mnóstwo z tym związanej krytyki z tym popłyneło, A póżniej jak powiedziałam ze nie chce dla swojego dziecka Chińskich rzeczy bo się boje o jego bezpieczeństwo...to się okazało że krytykuje wszystkie matki które kupują chińskie rzeczy . SZKODA ze na tym forum nie jest dopuszczone posiadanie własnego zdania.... Przykro mi, i płakac mi się chce bo jednak się do Was przywiązałam no ale cóż ....nie miałam na myśli nic złego ...chyba musze skończyć udzielanie się tutaj,,,szkoda no ale cóż.. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciaczków

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:24   #1412
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
przeczytaj dokładnie bo to Diabli napisała że kupuje w SH żeby dzieci w Chinach nie musiały pracować po 20 h a nie ja ja się broniłam bo zostałam oskarżona o brak empatii dla chińskich dzieci.
Dajmy już spokój, Ty masz swoje zdanie, my mamy swoje i jakoś musimy żyć w zgodzie. Każdy ma swoją rację i nie ma się co denerwować

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:25   #1413
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja na brzuszek przez prawe ramię a na plecki też na prawo, turla się po prostu uciekając w jedną stronę

Diety nie rozszerzam bo chciałam od dyni zacząć to się w warzywniakach dowiedziałam, że będą dynie ale przed Wszystkimi Świętymi. Kurde na Halloween to można a do jedzenia to co mam dziecku dać? Dobrze, że nie ma święta z pomidorami bo bym tylko raz w roku miała
poważnie? u mnie w każdym warzywniaku dynie...jesien już dziadkowie niech Wam w bb namierza hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:26   #1414
ankaaa206
Wtajemniczenie

moja racja jest najmojsza
Innocence bez jaj Ty się obraziłaś że ktoś ma inne zdanie?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:27   #1415
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytaj dokładnie bo to Diabli napisała że kupuje w SH żeby dzieci w Chinach nie musiały pracować po 20 h a nie ja ja się broniłam bo zostałam oskarżona o brak empatii dla chińskich dzieci.
Cytat:
Dokładnie oto mi chodziło nie wiem co w tym złego że wole dla swojego dziecka Polskie bezpieczne ubranka???? Szkoda że nie można na tym forum wyrazić swojego zdania bo zaraz jest sie atakowanym ze wszystkich ston najpierw Diabli mnie skrytykowała bo nie kupuje ubranek w SH jak WSZYSCY . Później jej słowa o biednych dzieciach z chin zostały uznane jako moje i mnóstwo z tym związanej krytyki z tym popłyneło, A póżniej jak powiedziałam ze nie chce dla swojego dziecka Chińskich rzeczy bo się boje o jego bezpieczeństwo...to się okazało że krytykuje wszystkie matki które kupują chińskie rzeczy . SZKODA ze na tym forum nie jest dopuszczone posiadanie własnego zdania.... Przykro mi, i płakac mi się chce bo jednak się do Was przywiązałam no ale cóż ....nie miałam na myśli nic złego ...chyba musze skończyć udzielanie się tutaj,,,szkoda no ale cóż.. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciaczków
Ale kurcze Dziewczyno nie unoś się. My Ci chciałyśmy pokazać, że nawet jak kupujesz coś co jest produkowane, szyte w Polsce to te materiały i tak pochodzą z Chin najprawdopodobniej i że tego się nie uniknie.

Co do bezpieczeństwa dzieci to niestety na pewne sprawy nie mamy wpływu, bo czy mam się wyprowadzić od siebie, bo 40 km dalej mam elektrownię i kopalnię i zanieczyszczają środowisko? Nie uniknie się niestety pewnych spraw. Jasne mogę uciec, ale gdzie indziej, też będzie jakieś zagrożenie.

A uwierz mi, że szanujemy czyjeś zdanie, bo spójrz nawet na kwestię rozszerzania diety. Jedna ma takie zdanie, druga ma inne, kierujemy się swoimi sugestiami, ale i tak każda robi jak uważa.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:28   #1416
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
innocence a tak z ciekawości-ubranka jakich firm kupujesz?

Zara, reserved, c&a etc szyją w Chiach lub itp. krajach.

Nie znam polskiej marki, która ma fabryki w Polsce, więc czekam az mnie innocence uświadomi.

Wysokopółkowe marki również mają fabryki w Chinach.
Proponuję zainteresowanym sięgnąć po książkę: Luksus, dlaczego stracił blask".
Nawet jeśli mają wszywki "made in italy" jak pewna marka butów (nie będę pisać która) to buty płyną z Chin a wkładki są przekładane w Polsce. na niby buty włoskie...
No chyba, ze podmiana wszywek na 'made in Poland/Italy/UK' etc to się nazywa "szycie w Polsce" etc...

Edit: motylku nie kupiłam bo młody bawił się tym w sklepie (w wózku) i mu się nie podobało.
miałam kiedyś okazje obserwować produkcje wina w rozlewni...winko leciało z jednej kadzi, a etykiety zmienialy się jak w kalejdoskopie: wino hiszpańskie, portugalskie, MSZALNE polslodkie, słodkie wytrwawne - nieważne. doda się słodziku, odejmie i już.
Stary 2013-10-15, 19:30   #1417
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ooo to nie widziałam, że pokazywała, hehe a Ty pisałaś, ze niby nie masz czasu pisać, a tu wyszło szydło z worka. Ja za każdym razem jak otwieram to mam duszę na ramieniu, by nie przeczytać tego najgorszego
Bo ja podczytuje ale zbyt często się nie odzywam

Cytat:
Chyba wyolbrzymiasz sprawę.
Generalnie "siedzę" w tym biznesie od lat i dlatego byłam ciekawa co kupujesz, bo wiem ze wiele firm oszukuje nas i ma fabryki w Chinach.
Materiały też się od nich sprowadza - szczególnie jedwab na przykład - bo jest najtaniej.
"bo jest najtaniej" rzutuje na to, ze firmy wybierają Chiny.

Temat rzeka....

Tak czy siak raczej nie ma co się obrazac.
Każdy może mieć swoje zdanie

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
miałam kiedyś okazje obserwować produkcje wina w rozlewni...winko leciało z jednej kadzi, a etykiety zmienialy się jak w kalejdoskopie: wino hiszpańskie, portugalskie, MSZALNE polslodkie, słodkie wytrwawne - nieważne. doda się słodziku, odejmie i już.
No proszę-da się? Da!
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:33   #1418
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma czasem tak samo na brzuchu nie ma siły już leżeć a jak go wezmę na plecki to marudzi ooo to się wyspaliście u nas w dzień jest jedna 3-4 godzinna drzemka

Właśnie wróciliśmy ze spaceru Mateuszek twardo zasnął więc sobie myśle pewnie pośpi jak zwykle 3-4 godziny , i tak by było jakby nie moja sąsiadka która chciała zobaczyc jaki już jest duży i Mały się obudził
No nic będzie mu sie lepiej spało w nocy a teraz lezy w macie i gada do ośmiornicy
Dziś na obiadek zupka pomidorowa i ziemniaczki z mięskiem i buraczkami

Mówilyście o Tż jak usypiają Maluchy .Mój Tz na szczęście wie jak to jest i jak już gasimy swiatło po kąpieli to jest cisza a jk Mały sie przebudzi w nocy i nie może zasnąć to Tż bierze go na ręce i nosi ale po cichu i bez kontaktu wzrokowego, za to w dzień razem się nagadają , nawygłupiają i naśmieją. Muszę pochalić mojego T ż że jest super mężem i tatą . Jak przychodzi z pracy to od razu bierze Mateuszka i bawi się z nim mówi mu jak się bardzo stęsknił, śpiewa mu własne ułożone piosenki opowiada bajki a ja mam czas wolny w domu też nie trzeba mu mówić żeby coś zrobił sam jak widzi że garki są w zmywarce to wyjmie włoży nowe poodkurza pomyje podłogi,pranie sobie nastawi wszystko i mówi żebym odpoczęła bo wie jaka to ciężka praca zajmowanie się takim małym Skarbem W nocy ja Małego karmie a Tż przebiera i oczywiście razem go kąpiemy

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

ja też chwalę mojego TŻ bo naprawdę ogromnie mi pomaga, czasem nawet palcem nie kiwnę cały dzień w sobotę, bo jestem taka styrana, a on mi zabiera młodego na spacer żebym odpoczęła

Cytat:
kolejna inspiracja prezentowa (gwiazdkowa?)
DINOZAUR JESTEM SZEFEM
http://allegro.pl/k-s-kids-dinozaur-...601384726.html fajnie nie?
widziałam go na żywo na warsztatach i już od dawna choruje

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzien dobryn widze powazne tematy byly roztrzasane
Diabli no to macie pogode wypas

Ja kupuje w lumpkach ale bardziej dla.siebie chyba dla tego ze nie.mam szczescia do perelek dzieciecych hehe a uwielbiam kupowac w sklepie ehhhh jedyne dzialy jakie odwiedzam to dzieciece hehh

Wstalam po 6 (( kto wymyslil szkole na 8 ????? No kto???? Jak ja uwiwlbiam spac z rana...

Odwolalam szczepienie bo M. Katar sie nie skonczyl , dalej chrobocze mu i dzisiaj lekarz ehhh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja kupuje na ciuchach i dla siebie i dla młodego, bo u nas nie ma sklepów tych firm które mnie interesują teraz dzięki can i meegan mogę ściągać małemu ciuszki ze stanów i uk więc mniej kupuje mówiąc szczerze ciuchy z nexta a ciuchy ze smyka czy 5.10.15 to niestety zupełnie inna półka jakości jak i wzorów także polskie ciuszki mi nie podchodzą

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qwa ..... mam idealne dziecko, śpiące całą noc do 6.30, a chodzę jak zombi przez kota który od 4.30 nie daje spać
ale jest nadzieja że zacznę się w końcu wysypiać bo po moim psioczeniu rano mąż stwierdził że jak Przemek śpi ładnie to on u niego będzie zawsze spał, bo jego kot nie budzi a mnie jak śpię w naszej sypialni też nie - nie wnikajcie w logikę )
w sumie jak po zmianie czasu nic się Młodemu nie poprzestawia w złą stronę to chyba zacznie sam w pokoju spać. a jak jest u Was? ja się ciągle boję że taki malutki, samotny, ze coś mu się stanie w nocy
ja przygotowuje młodego do eksmisji, ale też mam jakieś głupie jazdy

lecę dalej...
Stary 2013-10-15, 19:36   #1419
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to zostaniesz meczennica miesiaca i masz dobre karty by zostac meczennica roku...
chociaz ja sie chyba tez szykuje do tytulu - jak wczoraj ucieszylam sie, ze u nas nie tak zle, bo mimo wszystko mlody spi z tym cycem w buzi, a ja moge lezec w tym czasie, tak ta noc byla do niczego... i od 4tej juz w ogole byl koniec spania
no i cieszylam sie tez, ze mamy max 3 kupy na dzien, a tu prosze - juz dwie zaliczone... nie wiem, moze cos z nim znow nie tak? dzisiaj lekarz, postaram sie go wypytac...
No ja wiem, że to co wyżej napisałaś to żartobliwie, ale muszę to napisać - jak czytam o przejściach Twoich i Flo czy teraz cynamonki i Adasia to jestem dla Was pełna podziwu i przypomina mi to, że mam nie narzekać na brak snu czy marudzenie mojego dziecka czy inne jego wybryki tylko być szczęśliwą, że jest zdrowe.
No i jestem pełna podziwu dla Was, że nie narzekacie, nie zioniecie złością na los, zmęczeniem, nie deprecjonujecie błahych "problemów" innych mam, które mają zdrowe dzieci.
Ja chyba bym nie miała tyle siły, aby w takiej sytuacji tu wchodzić i czytać o normalnym życiu innych dzieci... za słaba jestem, egoistka...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
siedzi i tylko gada blablablablablablablablaa , zabawke chwyci,podniesie i wyrzuca,zero zainteresowania,wyciągnęl am wszyyyyystkie zabawki (2 duuuże torby) i codziennie dostanie kilka nowych,coś musi ją zainteresować.. teraz ćwiczymy,zainteresowanie takie ,iż minuta to max(co sie ostyatnio cieszylam) i wyrzut w dal
Ale ma iskierki w oczach, śliczna

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?
Ani razu, a już jesteśmy po 2 dawkach.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:38   #1420
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość

Ani razu, a już jesteśmy po 2 dawkach.
no my też własnie po dwóch i teraz jak i za pierwszą cały dzień byly wymioty i biegunka

Julka
Stary 2013-10-15, 19:39   #1421
Veronic
Wtajemniczenie

hello

ale dzisiaj naskrobałyście
widzę, że dużo dzieciaków miało dzisiaj szczepienie
Wojtuś także
trochę popłakał,ale za chwilkę już było ok

waży 7,870g

mówiłam mojej cudownej lekarce ,ze W tak mocno się poci na główce i stopach, to oczywiście usłyszałam
"to facet jest, dlatego się poci"
wiedziałam,ze tak powie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:40   #1422
Innocence_89
Rozeznanie

Ale ja się nie obraziłam, nie ma się oco obrażać po prostu zrobiło mi się przykro... że wszystkie przeciwko mnie. A ja naprawde od początku staram się nie kupowac ubranek z Chin i przywiązuje do tego naprawde wielką uwagę, bo się boje o mojego Skarba, tyle się słyszy o tym i aż skóra cierpnie...jakie to świństwo, nie miałam pojęcia że takie firmy jak Smyk czy C&A mogą produkować toksyczne ubranka....dlatego tak kategorycznie zaprzeczyłam. I uwierzcie jak siostra kupiła kurteczkę i nie byłam pewna czy to nie z Chin to chciałam jej wogóle mu nie ubierać , po prostu mam taki uraz do tego...i boje się po tych wszystkich głośnych akcjach z ubrankami z tamtych rejonów....

Po prostu miałam zupełnie co innego na myśli a wszystkie odebrałyście to tak jak nie chciałam.... i nie nadążyłam odpisywac z wyjaśnieniami a w końcu zrezygnowałam....

I szczerze jakbym wiedziała że przez te ubranka cos może się stać Małemu to sama bym mu szyła ubrania i jestem pewna że większość z Was by to zrobiła

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:40   #1423
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hello

ale dzisiaj naskrobałyście
widzę, że dużo dzieciaków miało dzisiaj szczepienie
Wojtuś także
trochę popłakał,ale za chwilkę już było ok

waży 7,870g

mówiłam mojej cudownej lekarce ,ze W tak mocno się poci na główce i stopach, to oczywiście usłyszałam
"to facet jest, dlatego się poci"
wiedziałam,ze tak powie

Julka
Stary 2013-10-15, 19:47   #1424
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego takie maluszki musza tyle znosic...niech to już się skończy. Adas zdrowiutki do domu i to juz!!!

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

czyli w sumie dobra i zla wiadomość:

dobra, Darus ma na razie spokoj i masujcie się dalej w miare Waszych możliwości

a zla: lekarka dala dupy, choć termin był ustalony

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

oplacalo się wyjść z domu.

kciuki za szczepienie (Przemo&Vil za Was tez!)

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

nie wiem dlaczego, ale przypomniała mi się cycolina z mydelka fa i rycze przed monitorem

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

mamusia oszukujesz! jeszcze trochę i corka nie da się nabrać jak Ty nie zjesz to ona tez nie hehe.
Zje, zje, bo jej smakuje, a jak cos to sie poswiece dla dobra cory

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
ja tez tak myslalam, ale to nie stoi na polce z niemowlęcymi (tam gdzie mleka, kaszki i dady). z przodu sklepu kolo koszy i kas stoi taka tekturowa polka hippowa i w niej sa słoiczki, soczki i te wafelki/batoniki http://www.promobaby.pl/market-biedronka.html

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

hehe nie napisałam, ze brzydzisz się innymi dziecmi tylko tekst o chorobach jakos mnie tak natchnal... każdy ma swoje zdanie, ja nie skreslalabym dopóki nie sprawdziłabym na własnej skorze. ale ja to ja, a ty to to :P w sumie do tego już doszlysmy wcześniej hehe.
podsumowując: dobrze ze sa tacy ludzie jak Ty - maja swira na punkcie ciuszków i kupuja zapasy nowych, z których polowy pewnie nie zaloza. dzięki nim mam nowe dostawy w lumpku i moge tylko ladnie powiedzieć DZIE-KU-JE-MY

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

ja tez pisałam o tym wczoraj. co to za frajda isc do sklepu wydac 100zl i mieć jedna kiecke, która malej zaloze max. przez miesiąc dla mnie to...zbyt leniwe

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

mamuska mokra kura ważne, ze dziecko wyspane. jutro będzie lepszy dzień wskakuj pod kolderke i wygrzej się żeby z tego nie było jakiegoś kataru.

mniam, z curry, galka muszkatalowa i odrobina imbiru taki gesty i z grzankami...pycha.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

nie oglądam ale sophie wygląda niewiele lepiej od tej kury

brr zimno. w takim razie nastawiam się na ochłodzenie, bo u nas codziennie kolo 20 stopni i spotkać można ludzi w krótkich rękawkach.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

uda się uda, Twój masażyk zdziała cuuuuda zastanawia mnie dlaczego inne dziewczyny na forum pisaly, ze to się robi dopiero po roku czy kiedyś tam...dopytam znajomej, bo ostatnio na spacerze mowila, ze jej syn ma problem z kanalikiem. może podpowie jak to u nich wygląda.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

nadrobiłam, dobranocka!
Szukalam po calej biedrze i nawet kolo kas nic nie widzialam, musze sprawdzic jeszcze raz. Ale te warzywa, ktore sa w biedrze po 2.69 kupowalam wczoraj w ross po 2.59 + 3% rabat wiec chyba bez szalu ta promocja
Stary 2013-10-15, 19:50   #1425
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no, niezle u cynamonkow............. jak sie wkurze, to tam polece i tych lekarzy poustawiam!!!!!!!!!!!!!!! boszz przeciez jak nie Adas, to ona sie wykonczy...
biedne male cynamoniatko...super dzielni rodzice. ehhh nie dociera do mnie ta znieczulica personelu zabrałam dzisiaj Nelke na morfologie, ob. itd. i biedna plakala tak zalosnie. probowala wyrwac swój paluszek z rak pielęgniarki, kopala nozkami, patrzyla na mnie i pewnie myslala dlaczego jej nie ratuje. a to tylko jedna mala igla...nie jestem w stanie pojac jak wiele musza przejść takie maleństwa i ile to kosztuje ich rodzicow. serce peka. jeszcze kiedy personel wspiera to jakos można to dzwignac...a tak zaufanie wygasa. ehhh tak zupełnie inaczej czytalo się Clo wieści od Was. z mniejszym lekiem, naprawdę.
Stary 2013-10-15, 19:50   #1426
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ona na wszystko ma takie wytłumaczenia

ciekawe co gada matkom dziewczynek;p

===

widzę, że dużo naszych forumowych dzieciaków ma już ok 8 kg
Stary 2013-10-15, 19:58   #1427
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny przekichane macie,jak wam się maleństwa budzą tak całą noc..moja spałakilka dni do 7 rano a teraz budzi się raz w nocy od dwoch dni...
kciuki dla cynamonia...Biedne malenstwo
Przeczytałam teżż o małej Nince rak oka-straszne
pięknie śpi nasz też tak spał, mam nadzieję, że zaraz mu przejdzie skok

biedne maleństwo

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Moj maz uwaza ze to moja wina i ze mam mu nie dawac cycka w nocy, zeby go przyzwyczaić ze w nocy sie nie je

powiem tak - nie Twoja wina, ale jeśli mój by się budził jak noworodek tyle czsu to bym próbowała smoka w nocy, albo wody, albo dokarmiania moim mlekiem z butli na noc lub karmieniem o 17,18,19 i kima, jak to by nie pomogło to bym dokarmiała mm
raz, że się wykończysz, dwa, że brzuś nie odpoczywa, trzy, że zaraz będą ząbki i malca trzeba oduczać nasz od 3 dni odwala jazdy z jedzeniem 2 razy w nocy - 23 i 3 + jedna pobudka na smoka, ale myślę, że to skok, bo jest strasznie marudny a wcześniej przesypiał od 20 do 7 z jedną pobudką lub bez

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Orientuje się ktoś czy można złożyć wniosek o to drugie pół roku macierzynskiego na cały okres a potem go cofnąć/zmniejszyc? Nie wiem czy wnioskować o całe pół roku czy o 8 tyg, potem o kolejne i kolejne..
Chociaż wątpie zebym nie chciała siedzieć całego roku...
nie wiem niestety ja teraz złożyłąm o 6 tygodni, potem wezmę 8, potem 26 dni urlopu i w marcu wracam

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3345
cynamonkowe story ...

wyspałayśmy się!!!!!!!!
nie mogę tego czytać, bo serce pęka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Zobaczcie cenę
http://www.walmart.com/ip/Fisher-Pri...-Ball/22472414

A u nas jak mnie to wpienia. Polska=kraj bogatych ludzi
noooo:/ ale zamawiać się nie opłacało bo wysyłka z us i od Ciebie to to samo co na allegro

Cytat:
Jak wytlumaczyc mezowi ze dziecko piersia karmi sie na zadanie a nie co 3 godz? On uwaza ze powinnam przetrzymac mlodego i dawac mu nie czesciej niz co 3 godz jesc

jak to jak? empirycznie zostawić odciągnięte żarcie i męża na cały dzień + najlepiej noc i niech karmi co 3h

Cytat:
maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?
nie wymiotował w ogóle
Stary 2013-10-15, 20:00   #1428
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

nie mogę tego czytać, bo serce pęka
ja też
współczuję im bardzo...
straszne jest takie podejście lekarzy... zero wsparcia, zero konkretnych informacji , idiotyczne odpowiedzi, traktowanie rodziców dziecka jak powietrze i patrzenie na nich z góry....jak pracowałam w szpitalu to nie raz niestety się czegoś takiego naoglądałam i nasłuchałam . długo by można opowiadać...
jakby ich dziecko było w takiej sytuacji to ciekawe czy by chcieli żeby ktoś ich tak traktował nie mam na takie zachowanie żadnych słów...
Stary 2013-10-15, 20:01   #1429
diabli
Zakorzenienie

mam pytanie:

MA KTORAS JUZ OZNACZONA GRUPE KRWI DZIECKA? chciałam dzisiaj przy okazji morfologii doplacic za takie badanie, ale babka stwierdzila, ze to się robi po 3 roku zycia, bo antygeny jeszcze nie unormowane...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 20:05   #1430
ankaaa206
Wtajemniczenie

dziewczyny za miesiąc szczepimy znowu na żółtaczke mogę jeszcze zamienić na energix? bo cały czas byl szczepiony euvaxem? i jaka jest cena tej szczepionki?

Julka
Stary 2013-10-15, 20:05   #1431
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A tu najnowsze wiesci o Adasiu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43277220
.

to nie spzital to rzeźnia
Stary 2013-10-15, 20:05   #1432
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj maz uwaza ze to moja wina i ze mam mu nie dawac cycka w nocy, zeby go przyzwyczaić ze w nocy sie nie je

Wybacz, ale jak mezowi bedzie chcialo sie w nocy napic szklanki wody albo wysikac, to powiedz zeby tego nie robil w nocy, zeby sie nie przyzwyczajal i cicho spal .
Przeciez wiadomo, ze male dzieci maja male zoladki dlatego sie budza, bo szybciej staja sie glodne, albo chca sie przytulic do cyca.
Stary 2013-10-15, 20:06   #1433
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ale jaja

Ale mnie Antoś rozczulił... nie mógł zasnąć, marudził i marudził... już myślałam, że będę musiała usypiać go na rękach podeszłam przytuliłam policzek do jego twarzy i dałam kilka buziaków i zasnął dosłownie w sekundę
Stary 2013-10-15, 20:08   #1434
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie spzital to rzeźnia
cała prawda...

biedni biedny Adas , taki malenki... taki chory....
Stary 2013-10-15, 20:09   #1435
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
ale jaja

Ale mnie Antoś rozczulił... nie mógł zasnąć, marudził i marudził... już myślałam, że będę musiała usypiać go na rękach podeszłam przytuliłam policzek do jego twarzy i dałam kilka buziaków i zasnął dosłownie w sekundę
mój Niki od jakiegoś czasu zaczął się przytulać jak trzymam go na rękach, kładzie głowę na moim ramieniu i sobie gada taląc się

Julka
Stary 2013-10-15, 20:10   #1436
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
mam pytanie:

MA KTORAS JUZ OZNACZONA GRUPE KRWI DZIECKA? chciałam dzisiaj przy okazji morfologii doplacic za takie badanie, ale babka stwierdzila, ze to się robi po 3 roku zycia, bo antygeny jeszcze nie unormowane...
to dobrze Ci babka powiedziala
grupa krwi moze sie jeszcze zmienic... ale nie musi
Stary 2013-10-15, 20:12   #1437
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ależ bym go zdzieliła
Cytat:
Przepraszam za podwojny post ale cos sie popsulo
aaaale koleś

Cytat:
Polecam:
- zgnieciona duza kolorowa butelke, najlepiej z odrobina wody....
- chusteczke higieniczna
ja bym się bała dać dziecku chusteczkę
Cytat:
Moja Z. chodzi na 7,30

Cytat:
Teraz ważne pytanie :
Co poza domem można robić z niemowlakiem?
Nie mówię o spacerach bo to wiem..
Cos jest procz basenu i kina?
Jakieś kluby malucha gdzie można spotkać się z innymi mamusiami?
Cytat:
szczepienia zaliczone, Młody dzielnie zniósł dwa ukłucia i nawet się chwilę po cieszył jak się śmiałam do niego, przy trzecim nie zdzierżył i był ryk ale jak wychodziliśmy to tylko chlipał przytulony a na dworze padł od razu.

ale o czym innym chciałam - pediatra obiecała nam załatwić namiary na poradnię genetyczną gdzie robią bezpłatne badania w kierunku celiakii. dała nam adres, zadzwoniłam przed chwilą i mamy być już w piątek jeszcze nie wiem jak bo to w Opolu ale będziemy albo mąż weźmie wolne albo mama pojedzie z nami z tym że samochód jej się psuje więc trochę się boimy jechać. ale się cieszę
dla Przemcia jaka waga?

i super, że będziecie mieli te badania

Cytat:
Jak wytlumaczyc mezowi ze dziecko piersia karmi sie na zadanie a nie co 3 godz? On uwaza ze powinnam przetrzymac mlodego i dawac mu nie czesciej niz co 3 godz jesc
Dziewczyny dały świetne pomysły a najlepszy to ten aby jemu samemu nie pozwalać pić do 3 godziny. Ja bym nie podawała Maluszkowi wody skoro kp bo ona obciąża organizm, w mleku mamy jest ona w idealnych dla dziecka proporcjach.

Diabli my też lekko ubieramy Młodego na basen jeśli jest ładnie ale ZAWSZE nakrywamy fotelik kocykiem jak wychodzimy z budynku.

Co do lumpeksów - ja nie mam nic przeciwko Chodzę, kupuję, nie za często ale jednak. Więcej mam nowych rzeczy lub odkupionych od znajomych.

Przeczytałam co u Cynamonka... straszne!! Cloche... Wy trafiliście na cudownych lekarzy i pielęgniarki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:16   #1438
modro
Rozeznanie

Cytat:
ja też chwalę mojego TŻ bo naprawdę ogromnie mi pomaga, czasem nawet palcem nie kiwnę cały dzień w sobotę, bo jestem taka styrana, a on mi zabiera młodego na spacer żebym odpoczęła

widziałam go na żywo na warsztatach i już od dawna choruje

ja kupuje na ciuchach i dla siebie i dla młodego, bo u nas nie ma sklepów tych firm które mnie interesują teraz dzięki can i meegan mogę ściągać małemu ciuszki ze stanów i uk więc mniej kupuje mówiąc szczerze ciuchy z nexta a ciuchy ze smyka czy 5.10.15 to niestety zupełnie inna półka jakości jak i wzorów także polskie ciuszki mi nie podchodzą

ja przygotowuje młodego do eksmisji, ale też mam jakieś głupie jazdy

lecę dalej...
ja tak już od 3 lat córkę przygotowuję...

Cytat:
dziewczyny za miesiąc szczepimy znowu na żółtaczke mogę jeszcze zamienić na energix? bo cały czas byl szczepiony euvaxem? i jaka jest cena tej szczepionki?
możesz, ja płaciłam chyba coś ok 60 zł

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:16   #1439
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
któras z Dziewczyn (wybaczcie nie pamiętam kto) pisała,ze spokojnie mozna tak zrobić

też przez moment miałam taki pomysł,ale ostatecznie poszłam dzisiaj na szczepienie i jak zwykle zaszczepiłam euvaxem za free
bo my jesteśmy z tych nie-płacących za szczepienia
Stary 2013-10-15, 20:17   #1440
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie:

mam w szpitalu mnie trzymali dzień dłuzej bo maly ma B a ja 0 i to niby wieksze ryzyko żółtaczki a wyniki miał na granicy

rany nadrobiłąm 2 dni
młodemu też się głowa zaczęła pocić, ale daję mu witaminę D tą w sprayu hmmm muszę zapytać pediatry

rany jak młody daje popalić:/ ciągle marudzi:/ płacze przy ubieraniu bodziaka (a zawsze się cieszył), przy jedzeniu, jak wyjdę z pokoju (a wcześniej bawił się sam do godizny nawet) i nawet na rękach amrudzi a drzemki robi po 20-30 minut i budzi się z wzraskiem idę znowu w czwartek do pediatry, niech mi coś doradzi bo żadne leki już nie pomagają na te zęby a i katar go męczy:prosi :

pozbyłam się gipsu i mam tylko sklejony mały palec z drugim obok, butow nie założę, ale w domu wygodniej

małż zdał prawko i kupił wczoraj motor i śmiga a ja przez głupi palec nie mogę ;(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości