Powiedz to tutaj, cz. 15 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 19:03   #4111
adziorek1990
Idiotka

Dot.: Powiedz to tutaj, cz. 15

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
haj fajw żonko!

--------------------------

oficjalnie oznajmiam- od dzisiaj jestę okularnikę
Żonko to musimy uskutecznić bardziej wyczerpujące ćwiczenia, bo te, które "uprawiamy" jak widać są do du*py
Co do okularnikę! Poka zdjęcie! I witaj w świecie (prawie) ślepych

Cytat:
Napisane przez tooosiaa Pokaż wiadomość
Kisielku okazałam się matką do dvpy
3 tygodnie temu wykąpałam małą, nakarmiłam, standardowo poszła spać.. ja też. mała budziła się dotąd każdej nocy na jedzenie, a mój organizm się przyzwyczaił, więc obudziłam się sama, podeszłam do łóżeczka sprawdzić, czy z małą wszystko w porządku. Okazało się, że młoda nie oddycha, a ja mądra matka zamiast dziecko ratować wpadłam w panikę, oczywiście zaczęłam ją reanimować. Wezwałam pogotowie, w tym czasie malutka zaczęła oddychać, pogotowie jechało pół godziny do małego dziecka wzięli nas do szpitala, w szpitalu zrobili jej badania, okazało się, że Zosia ma arytmię serduszka, a lekarz nie wie jak to leczyć u tak małego dziecka. Popodpinali ją do kabli, i tak mijały dni za dniem, sytuacja powtórzyła się kilka razy, ale później się unormowało. Dostała leki i teraz wróciłyśmy wczoraj do domu.
Toosia nie obwiniaj siebie. To nie Twoja wina. Zaczęłaś małą reanimować i być może dzięki takiej reakcji ocaliłaś jej życie,także powinnaś być z siebie dumna. Jesteś ŚWIETNĄ matką
Życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Zosieńki

--------------------------------------------

Nie wiem czemu wpadam w złość w chwili kiedy Wy otwieracie usta...

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:04   #4112
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
3 tygodnie temu wykąpałam małą, nakarmiłam, standardowo poszła spać.. ja też. mała budziła się dotąd każdej nocy na jedzenie, a mój organizm się przyzwyczaił, więc obudziłam się sama, podeszłam do łóżeczka sprawdzić, czy z małą wszystko w porządku. Okazało się, że młoda nie oddycha, a ja mądra matka zamiast dziecko ratować wpadłam w panikę, oczywiście zaczęłam ją reanimować. Wezwałam pogotowie, w tym czasie malutka zaczęła oddychać, pogotowie jechało pół godziny do małego dziecka wzięli nas do szpitala, w szpitalu zrobili jej badania, okazało się, że Zosia ma arytmię serduszka, a lekarz nie wie jak to leczyć u tak małego dziecka. Popodpinali ją do kabli, i tak mijały dni za dniem, sytuacja powtórzyła się kilka razy, ale później się unormowało. Dostała leki i teraz wróciłyśmy wczoraj do domu.
Toosia jesteś świetną matką! zrobiłaś to, co każdy powinien zrobić! ratowałaś swoje dziecko!

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:04   #4113
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Adzior to chyba jakiś znak....
O tak, właśnie miała być dieta, a są białe michałki
Stary 2013-10-15, 19:06   #4114
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
są białe michałki
Uwielbiam

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:12   #4115
tooosiaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
tooosiaa, dużo zdrówka dla córeczki!
Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Toosia nie obwiniaj siebie. To nie Twoja wina. Zaczęłaś małą reanimować i być może dzięki takiej reakcji ocaliłaś jej życie,także powinnaś być z siebie dumna. Jesteś ŚWIETNĄ matką
Życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Zosieńki
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Toosia jesteś świetną matką! zrobiłaś to, co każdy powinien zrobić! ratowałaś swoje dziecko!

dziękuję dziewczyny, bardzo dziękuję.
mam nadzieję, że najgorsze za nami.
tooosiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:17   #4116
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Dopełniłaś moją wypowiedź o mnie
Mam to samo. Nawet, gdy sobie powtarzam "Paula, jesteś super turbo dupa i masz ekstra charakter" to moje pozytywne myślenie legnie w gruzach, gdy wchodzę na FB i widzę zdjęcia, opisy, relacje znajomych; wszyscy podróżują, realizują się w pracy, albo zakładają własne biznesy i trzepią kasę, znajdują miłość życia i ich profile ociekają szczęściem do porzygu.

Chodzę do psychologa, żeby się tego pozbyć, więc jeszcze Ci nic mądrego nie poradzę
Ale może jakaś praca?
Bujda- wydaje mi się, że -tak jak pisała Monilka- często te posty/zdjęcia/wpisy etc.są naciągane Mnie to trochę śmieszy jak niektórzy co rusz wstawiają nowe zdjęcia albo się widocznie czymś chwalą na fb i ewidentnie widać, że robią to celowo, żeby reszta znajomych widziała ich "sukces". Tak- lajki podnoszą im chyba samoocenę... A co lepsze- śmieszą mnie też ludzie, którzy lajkują takim osobom te zdjęcia (nieraz np. dziesiąte z kolei bardzo podobne do poprzednich).
Z drugiej strony- fb to portal społecznościowy-każdy może pisać tam co chce i o czym chce Może dzielić się wszystkim ze "znajomymi".
Ja osobiście nie mam ustawionego statusu w związku i mam chyba 1 zdjęcie dodane przeze mnie i podejrzewam, że wg większości ludzi nie jestem szczęśliwa i pewnie nie mam faceta (albo się go wstydzę), bo się z tym nie obnoszę Może jestem też nudna i nie byłam nigdzie na wakacjach od kilku lat, bo nie wstawiam zdjęć (a swoją drogą to miałabym się czym pochwalić ).

Tooosia- Moim zdaniem nie masz sobie nic do zarzucenia... Życzę dużo zdrowia dla maleństwa i dla Ciebie! Niech się wszystko ułoży!

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2013-10-15 o 19:20
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:20   #4117
alekziz
Zakorzenienie

dałam czadu dzisiaj.
to dużo i mało i wszystko.
alekziz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:28   #4118
maniowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubie Milke Pokaż wiadomość
Tylko troszkę są nieznośne
Troszkę mówisz...
maniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:32   #4119
fioleciasto
Zakorzenienie

Tosia ja też życzę dużo zdrowia dla Zosi

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:34   #4120
tooosiaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Tosia ja też życzę dużo zdrowia dla Zosi

dziękuję bardzo
Stary 2013-10-15, 19:41   #4121
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję bardzo
i ja się dołączam ! jesteś na pewno najlepszą matką ever ! zrobiłaś co mogłaś i co powinnaś żeby ratować swoją kruszynkę i udało Ci się

Jacqueline__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:45   #4122
Sweet :)
Zakorzenienie

Ile roboty
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:47   #4123
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jacqueline__ Pokaż wiadomość
i ja się dołączam ! jesteś na pewno najlepszą matką ever ! zrobiłaś co mogłaś i co powinnaś żeby ratować swoją kruszynkę i udało Ci się
Ja też! Toosia, zdrowia dla córeczki.

~

Bzyknęłabym kogoś! Seksu! Seksu! Seksu chcę!
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:49   #4124
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Też chodziłam, do psychologa, psychiatry, i się tego do końca nie pozbyłam.
Wysyłałam już setki CV chyba. Ale mam 24 lata, doświadczenie tylko jako hostessa, wykształcenie nadal średnie jedynie, zajęcia mam co dziennie i nikt nie chce kogoś tylko na popołudnia i weekendy. I jeszcze do tego poczucie, że nic nie umiem, bo uważam, że powinno się pracować w branży o której ma się pojęcie, a ja w mojej nie mogę pracować dopóki nie dostanę dyplomu. Już nie mam pomysłu na co aplikować, bo nawet nie dzwonią do mnie :/
Ale celujesz w swoją branżę, czy cokolwiek, byleby zarobić trochę groszy?
Szczerze, to jak ja szukałam pracy to sporo firm szukało właśnie na popo, albo na same weekendy. Ale z tego co zauważyłam, to zawsze znajduje się to, czego się nie szuka
Cytat:
Napisane przez Ryska88 Pokaż wiadomość
Chyba jesteś moją bliźniaczką Mamy te same zalety ("urodowe") i nieciekawą mimikę. Wydaję mi się, że moja mimika sprawia, że ludzie mnie nie lubią, albo inaczej nie lgną do mnie. Mam 2 bliskie koleżanki i...koniec. Chyba się już przyzwyczaiłam do tego...
To 5!
U mnie jest naprawdę ciężko z mimiką, uśmiechu u mnie się nie uświadczy. Chyba, że ktoś mnie rozbawił Ale na co dzień, w stosunku do obcych - never. Nawet w pracy, z klientami nigdy się nie uśmiechałam. Już nieraz usłyszałam, że jestem gburowata
A ze mną sprawa wygląda tak:
Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Pokaż wiadomość
Same here. Z tym, że ja nie mam fb (może to i lepiej bo bym się dodatkowo dobijała) i pozytywne myślenie pryska jak tylko wyjdę z domu i spotkam ludzi.
Co z tego, że ładnie się uczeszę, wyszykuję itp., skoro moja samoocena jest na poziomie Rowu Mariańskiego? A ludzie niestety czują to, jak siebie postrzegam.

Proszę A. przełóż warsztaty na czwartek, nie na poniedziałek. Inaczej chyba będę musiała zrezygnować.
U mnie to samo
Nawet, gdy na wyjścia odwalałam się jak szczur na otwarcie kanałów to zawsze znalazłam dziewczynę, która wyglądała jeszcze ładniej, lepiej i swoją obecnością zmiażdżyła mnie do tego stopnia, że czułam wielką zazdrość
To jest straszne, ale tak mam

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Co do fejsbuka... To wszystko jest często mocno naciągane. Ale wiem o czym mówisz. Jedno wymuskane zdjęcie koleżanki i cała moja samoocena spada na łeb na szyję.
Dzisiaj tak banalnie było dostać ocenę na ćwiczeniach, a ja się po prostu bałam, mimo, że moja grupa jest normalna, niezawistna, nie kpią z nikogo. A teraz siedzę zła i ryczę, bo się nie zgłosiłam. Jestę idiotę.
Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Bujda- wydaje mi się, że -tak jak pisała Monilka- często te posty/zdjęcia/wpisy etc.są naciągane Mnie to trochę śmieszy jak niektórzy co rusz wstawiają nowe zdjęcia albo się widocznie czymś chwalą na fb i ewidentnie widać, że robią to celowo, żeby reszta znajomych widziała ich "sukces". Tak- lajki podnoszą im chyba samoocenę... A co lepsze- śmieszą mnie też ludzie, którzy lajkują takim osobom te zdjęcia (nieraz np. dziesiąte z kolei bardzo podobne do poprzednich).
Z drugiej strony- fb to portal społecznościowy-każdy może pisać tam co chce i o czym chce Może dzielić się wszystkim ze "znajomymi".
Ja osobiście nie mam ustawionego statusu w związku i mam chyba 1 zdjęcie dodane przeze mnie i podejrzewam, że wg większości ludzi nie jestem szczęśliwa i pewnie nie mam faceta (albo się go wstydzę), bo się z tym nie obnoszę Może jestem też nudna i nie byłam nigdzie na wakacjach od kilku lat, bo nie wstawiam zdjęć (a swoją drogą to miałabym się czym pochwalić ).
Dziewczyny, doskonale wiem, o czym mówicie
Zawsze staram się brać na to poprawkę. Raczej zdjęcia z Egiptu, czy innej Tunezji z biurem podróży mnie nie wzruszają, bo takie wakacje mnie nie jarają Tak samo jak słodkie wpisy i dziubdziakowanie koleżanek z liceum, które są w moim wieku, a spodziewają się drugiego dziecka i najchętniej to założyłyby konto swoim kilku miesięcznym dzieciom i psu również. Ale sikam z zazdrości, gdy znajomy pisze o wyjeździe do Istambułu za 500 zł, koleżanka poleciała do Chin do swojego faceta, inni znajomi zrobili sobie trip po Azji i nagrali świetny filmik, który mógłby równać z Defto Jamala. Koleżanka ze studiów mieszka w San Francisco, studiuje genialny kierunek i pisze dla modowego magazynu.

To dołujące, gdy wiem, że ludziom spełniają się moje marzenia. No, o coś takiego raczej chodzi A ja realizuję się, dzięki wrzucaniu zdjęć z tumblra

Najgorsze jest to, że wszystko jest do zmiany. Trzeba zacząć COŚ robić, żeby to zmienić. Ale nie, lepiej siedzieć na Wizażu i jojczyć.
Nie wiem, czy kiedykolwiek wezmę życie za fraki, odważę się zrobić ryzykowny krok, postawię wszystko na jedną kartę i zacznę robić to, o czym marzę. Ciągle się boję, wszystkiego - zmian, ludzi, tego, że sobie nie dam radę. I to mnie blokuje.

AHA, dostałam pracę
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:52   #4125
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję bardzo
Tosiu, arytmię leczy się zabiegiem o nazwie ablacja, poczytaj w internecie na temat ablacji u dzieci, może znajdziesz coś pomocnego.... trzymam za Was kciuki
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:55   #4126
tooosiaa
BAN stały

dziękuję wam dziewczyny!
Stary 2013-10-15, 19:57   #4127
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monichulaa Pokaż wiadomość
Jutro rozmowa w sprawie pracy, dodatkowo w mojej branży.

Bogu, siły
Powodzenia

Bujda gratulacje znalezienia pracy

Oby mi też niebawem się udało
Stary 2013-10-15, 19:58   #4128
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
AHA, dostałam pracę
Gratulacje!
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:59   #4129
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Jaki wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyd!!!!!!!!!!
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:59   #4130
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

bujda, gratuluję. czym się tera zbędziesz zajmowała?
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:59   #4131
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja też szukam pracy w branży i cicho-sza....
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:03   #4132
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Powodzenia
Nie dziękuję

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:05   #4133
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, doskonale wiem, o czym mówicie
Zawsze staram się brać na to poprawkę. Raczej zdjęcia z Egiptu, czy innej Tunezji z biurem podróży mnie nie wzruszają, bo takie wakacje mnie nie jarają Tak samo jak słodkie wpisy i dziubdziakowanie koleżanek z liceum, które są w moim wieku, a spodziewają się drugiego dziecka i najchętniej to założyłyby konto swoim kilku miesięcznym dzieciom i psu również. Ale sikam z zazdrości, gdy znajomy pisze o wyjeździe do Istambułu za 500 zł, koleżanka poleciała do Chin do swojego faceta, inni znajomi zrobili sobie trip po Azji i nagrali świetny filmik, który mógłby równać z Defto Jamala. Koleżanka ze studiów mieszka w San Francisco, studiuje genialny kierunek i pisze dla modowego magazynu.

To dołujące, gdy wiem, że ludziom spełniają się moje marzenia. No, o coś takiego raczej chodzi A ja realizuję się, dzięki wrzucaniu zdjęć z tumblra

Najgorsze jest to, że wszystko jest do zmiany. Trzeba zacząć COŚ robić, żeby to zmienić. Ale nie, lepiej siedzieć na Wizażu i jojczyć.
Nie wiem, czy kiedykolwiek wezmę życie za fraki, odważę się zrobić ryzykowny krok, postawię wszystko na jedną kartę i zacznę robić to, o czym marzę. Ciągle się boję, wszystkiego - zmian, ludzi, tego, że sobie nie dam radę. I to mnie blokuje.

AHA, dostałam pracę

Wiem o co Ci chodzi Mi się wydaje, że jeśli się ma marzenia, jakiś cel w życiu to da się go osiągnąć (może nie zawsze jest on realny ), ale tak jak piszesz- trzeba zacząć działać. I to nie od jutra, od przyszłego tygodnia etc., tylko od zaraz Wiadomo- trzeba też wszystko dostosowywać do swoich potrzeb i możliwości i nie brać sobie za dużo obowiązków na głowę, bo to też przytłacza. Może jeszcze jakaś forma nagrody za wysiłek i już się człowiekowi bardziej chce

W każdym bądź razie ja w chwilach zwątpienia przypominam sobie, jaka ambitna byłam na studiach gdy studiowałam 2 kierunki dziennie- w sesji to był naprawdę hardcore nieraz, albo jak byłam w LO i mimo ogromu nauki i zajęć pozaszkolnych dawałam radę Albo przypominam sobie, jak w wakacje przez kolejne 2 lata pracowałam fizycznie w jednej firmie i padałam ze zmęczenia, ale jakoś miałam siłę i pracowałam po 12 godzin cały czas stojąc... (z wyjątkiem 2 przerw po 30 min). Ostatnio chciałam podszlifować angielski- w domu średnio mi się chciało samej uczyć po pracy, bywały dni, że siedziałam i czytałam jakieś artykuły po angielsku, słuchałam BBC albo wyszukałam sobie listeningi i je robiłam, ale było też nieraz, że robiłam sobie przerwę np. tygodniową czy 2-tygodniową i trochę lipa. W końcu zapisałam się do szkoły językowej i chodzę na zajęcia 2 razy w tygodniu Jestem bardzo zadowolona, myślę też nad wyjazdem za granicę i być może podjęciem nauki w szkole, więc angielski muszę umiec perfect Niby nie jest źle, bo dogadać dogadam się raczej bez problemu, ale jeśli przyszłoby mi się uczyć w obcym języku to podejrzewam, że nie byłoby już tak łatwo.
I chciałabym jeszcze jakiś jeden język znać chociaż w stopniu komunikatywnym i mam nadzieję, że się go nauczę- myślę nad rosyjskim lub francuskim, bo te języki "liznęłam" w szkole Na dobrą sprawę dopiero będąc na studiach tak naprawdę dotarło do mnie jak ważna jest nauka języków Swoją drogą- tęsknię za studiami i za moim akademikiem...

Gratulacje znalezienia pracy- pochwal się co to za fucha! Oby była ciekawsza niż ta poprzednia

A teraz wracam do pisania "mojej" kolejnej pracy licencjackiej... ;]

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2013-10-15 o 20:08
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:05   #4134
justysiaa89
Zakorzenienie

"Nobody knows
Nobody knows but me
That I sometimes cry
If I could pretend that I'm asleep
When my tears start to fall
I peek out from behind these walls
I think nobody knows
Nobody knows no"
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:17   #4135
booombelek
BAN stały

Tooosiaa życzę dużo zdrówka dla czarnulki! byłaś dzielna, i nie mów, że jesteś złą matką.

---

widzieć swojego ojca w złym stanie w szpitalu, to chyba nie dla mnie
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:21   #4136
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Wiem o co Ci chodzi Mi się wydaje, że jeśli się ma marzenia, jakiś cel w życiu to da się go osiągnąć (może nie zawsze jest on realny ), ale tak jak piszesz- trzeba zacząć działać. I to nie od jutra, od przyszłego tygodnia etc., tylko od zaraz Wiadomo- trzeba też wszystko dostosowywać do swoich potrzeb i możliwości i nie brać sobie za dużo obowiązków na głowę, bo to też przytłacza. Może jeszcze jakaś forma nagrody za wysiłek i już się człowiekowi bardziej chce

W każdym bądź razie ja w chwilach zwątpienia przypominam sobie, jaka ambitna byłam na studiach gdy studiowałam 2 kierunki dziennie- w sesji to był naprawdę hardcore nieraz, albo jak byłam w LO i mimo ogromu nauki i zajęć pozaszkolnych dawałam radę Albo przypominam sobie, jak w wakacje przez kolejne 2 lata pracowałam fizycznie w jednej firmie i padałam ze zmęczenia, ale jakoś miałam siłę i pracowałam po 12 godzin cały czas stojąc... (z wyjątkiem 2 przerw po 30 min). Ostatnio chciałam podszlifować angielski- w domu średnio mi się chciało samej uczyć po pracy, bywały dni, że siedziałam i czytałam jakieś artykuły po angielsku, słuchałam BBC albo wyszukałam sobie listeningi i je robiłam, ale było też nieraz, że robiłam sobie przerwę np. tygodniową czy 2-tygodniową i trochę lipa. W końcu zapisałam się do szkoły językowej i chodzę na zajęcia 2 razy w tygodniu Jestem bardzo zadowolona, myślę też nad wyjazdem za granicę i być może podjęciem nauki w szkole, więc angielski muszę umiec perfect Niby nie jest źle, bo dogadać dogadam się raczej bez problemu, ale jeśli przyszłoby mi się uczyć w obcym języku to podejrzewam, że nie byłoby już tak łatwo.
I chciałabym jeszcze jakiś jeden język znać chociaż w stopniu komunikatywnym i mam nadzieję, że się go nauczę- myślę nad rosyjskim lub francuskim, bo te języki "liznęłam" w szkole Na dobrą sprawę dopiero będąc na studiach tak naprawdę dotarło do mnie jak ważna jest nauka języków Swoją drogą- tęsknię za studiami i za moim akademikiem...

Gratulacje znalezienia pracy- pochwal się co to za fucha! Oby była ciekawsza niż ta poprzednia

A teraz wracam do pisania "mojej" kolejnej pracy licencjackiej... ;]
Ja też muszę podszkolić swój angielski, bo cofam się i chyba nawet gorzej z moim językiem niż w liceum.
Ale skoro codziennie nie mam do czynienia z angielskim, to chyba cudów nie ma.
Trzymam kciuki za Wasz (domyślam się, że do USA z TŻ ) wyjazd.

A fucha.. Szału nie ma, nic kompletnie związanego z moim wykształceniem, ale bliskie moim zainteresowaniom. Mam nadzieję, że w jednej dziedzinie będę mogła się wykazać.
Staram się za bardzo nie jarać, bo ostatnio cieszyłam się jak głupia i wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle.
Jutro zaczynam i już będę wystawiona na próbę - 12 godzin ostrego zapieprzania

Edytowane przez bujdanaresorach
Czas edycji: 2013-10-15 o 20:22
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:26   #4137
monczita88
Rozeznanie

Tyle komplementow w ciagu kilku dni. Musze je sobie zapisac. Kiedy poczuje sie zle, bede je sobie czytac

Kolezanko swietnie mi sie z Toba gada. Rozumiemy sie i myslimy podobnie. Zawsze twoja wizyta poprawia mi humor. Masz tylko jeden minus. Jestes zdecydowanie za ladna!
Stary 2013-10-15, 20:27   #4138
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Kochana jestes super czujna MAMA obudzilas sie zareagowalas jak trzeba bylo!! klask i:i wcale nie jestes zla......TRZYMAJ SIE z ZOSIA

Mam super Imieniowy DZIEN
Stary 2013-10-15, 20:28   #4139
Jacqueline__
Zakorzenienie

widzę że w ogóle nie odpuszczasz 'koleżanko' ...

Jacqueline__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:33   #4140
Phoce
Flawless

Wygrywam bilety do teatru. Udaje mi się załatwić sytuację do odchamienia i spędzenia miło wieczoru. I co? Spektakl jest o glejaku. O kobiecie, która go ma, o kobiecie która ma guza mózgu. Ten guz pojawia się znikąd, zmienia ją w zupełnie inną osobę. Ten guz ją zabija. Ten guz jest dokładnie takim samym guzem, jakiego miał mój chłopak. Ale on żyje i ta historia ma szczęśliwe zakończenie i to się nie zmieni. Wszystko będzie dobrze. Bez względu na moje wrażenie, że wszelkie nowotwory do mnie lgną....
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości