|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
z³o¿ony problem, help:(
cze¶æ, na pocz±tku chcia³am napisaæ, ¿e nie wiem czy to dobrze, ¿e zak³adam nowy w±tek, czy mo¿e lepiej jakbym pod³±czy³a siê☠pod jaki¶ istniej±cy, bo jestem nowym u¿ytkownikiem, b±d¼cie proszê wyrozumia³e.
mam problem z pewnym mê¿czyzn±. sprawa jest do¶æ skomplikowana, ale postaram siê wy³o¿yæ to w zwiêz³y sposób. gimnazjum, do którego chodzi³am, by³o po³±czone z liceum. jak by³am w 1. klasie gimnazjum to ca³kowicie zauroczy³am siê w ch³opaku z 3. liceum, wiadomo, ró¿nica wieku by³a taka, ¿e nawet nie o¶mieli³am siê☠zrobiæ jakiegokolwiek kroku, aby go poznaæ. przez 4 lata widywa³am go w ró¿nych miejscach, rozpoznawa³ mnie i u¶miecha³ siê, a¿ raz, dok³adnie 2 lata temu, wsiadaj±c do komunikacji miejskiej, nie¶wiadomie usiad³am na przeciwko niego. k. od razu zacz±³ ze mn± rozmowê, zesz³o na sprawy polityczno-spo³eczne, bo akurat by³o mi to potrzebne do szko³y, wys³a³ mi zaproszenie na facebooku i tak rozpoczê³a siê☠nasza znajomo¶æ, na pocz±tku pod pretekstem materia³ów potrzebnych na wos. w koñcu, zaczêli¶my siê☠spotykaæ, nie jako normalna para, chocia¿ tylko dla niego, bo "konwenanse s± niepotrzebne", powiedzia³ mi, ¿e jest we mnie zakochany i razem prze¿yli¶my du¿o wspania³ych chwil. by³y gorsze i lepsze momenty, ale zawsze jako¶ dochodzili¶my do konsensusu. bajka siê☠skoñczy³a, gdy zapyta³am k. czy pójdzie ze mn± na 100dniówkê, powiedzia³, ¿e nie i od tamtej pory przesta³ siê☠do mnie odzywaæ, ca³kowicie, po roku codziennego kontaktu. jako dziewczyna ze z³amanym sercem, nie szczêdzi³am sobie wiadomo¶ci, on co jaki¶ czas mi odpisywa³, albo bardzo zdawkowo. w rozmowach z moj± przyjació³k±, mówi³, ¿e ju¿ siê☠do mnie nie odezwie i, ¿e ma mu daæ spokój z t± kwesti± na dobre. spotka³am go w lutym, na imprezie, z powodu upojenia alkoholowego od razu jak go zobaczy³am, to siê☠przytuli³am i zaczê³am p³akaæ. nagle podesz³a do mnie jaka¶☠dziewczyna i wyprowadzi³a z klubu, zaczê³a g³adziæ po w³osach i mówiæ, ¿e jestem taka m³oda i bardzo jest jej mnie szkoda, bo na pewno zosta³am bardzo skrzywdzona. przestraszy³am siê i wesz³am do ¶rodka, a potem z kole¿ank± wysz³y¶my. nastêpnego dnia dosta³am od k. pijacki telefon, i od 3 do 6 nad ranem rozmawiali¶my, albo raczej on prowadzi³ monolog, bardzo wewnêtrzny, zahaczaj±c o takie sprawy jak to, ¿e pasujemy do siebie jak puzzle, i proponuj±c wspóln± wycieczkê. jeszcze nastêpnego dnia zadzwoni³ do mnie w godzinach wieczornych i zapyta³ siê, czy idziemy na piwo i takim sposobem wyl±dowali¶my w hotelowym pokoju. pó¼niej znowu nasta³a cisza z jego strony, oczywi¶cie znowu nie szczêdzi³am wiadomo¶ci, a najwiêkszy impakt na jego stosunek do mnie mia³a jedna po zobaczeniu na facebooku zdjêcia jego, z dziewczyn± jeszcze m³odsz± ode mnie, z kategorii g³upiutkich i zagubionych, ponad to jego zdjêcia w majtkach i takie, których nie spodziewa³abym siê po cz³owieku, który moje uczucie zdoby³ elegancj±, inteligencj± i dobrymi manierami. zablokowa³am go na facebooku i w ramach kontrataku dosta³am maila, w którym zarzuca³ mi zmianê, chocia¿ sam pó¼niej przyzna³, ¿e taka nie nast±pi³a, fa³szywo¶æ i udawan±☠bezinteresowno¶æ wobec drugiego cz³owieka. nale¿y dodaæ, ¿e mia³o to miejsce parê dni przed matur±, która by³a dla mnie bardzo wa¿na, ze wzglêdu na chêæ podjêcia studiów medycznych. po pierwszej maturze z polskiego, dosta³am od niego znowu wiadomo¶æ z pytaniem czy nie mo¿emy siê normalnie kontaktowaæ. odblokowa³am go na facebooku, gdzie dosta³am od niego wiadomo¶æ (by³ pijany) "chcia³bym ¿eby by³o jak kiedy¶". z uwagi na moje uczucia, oczywi¶cie kontakt wróci³ i znowu by³o bardzo fajnie, do czasu kiedy na miesi±c nie wyjecha³am do hiszpanii. podczas pobytu za granic±, znowu zobaczy³am zdjêcia z t± sam±☠dziewczyn± co wtedy, nale¿y dodaæ, ¿e ca³y czas siê do mnie normalnie odzywa³. pu¶ci³am to p³azem, ze wzglêdu na ogólny brak nerwów i chêæ bycia z nim. kiedy tylko wróci³am, od razu siê spotkali¶my i by³o wszystko w porz±dku do momentu pewnego festiwalu muzycznego, podczas, którego gania³ za swoj±☠by³± dziewczyn±, zapewni³ mnie, ¿e to nic nie znaczy i chcia³by j± po prostu przeprosiæ i wyt³umaczyæ wszystkie kwestie (ich zwi±zek zakoñczy³ siê☠2 miesi±ce przed tym jak mnie pozna³). potem dalej wszystko by³o w porz±dku, a¿ zdarzy³ siê moment, kiedy wyjecha³ uprawiaæ sporty wodne, razem ze znajomymi, w tym z dwoma dziewczynami, z których kiedy¶ razem siê ¶miali¶my, to trochê niemi³e, wiem, ale niestety nie ra¿± inteligencj±... oczywi¶cie znowu zalewa³am go wiadomo¶ciami, no bo co to ma byæ za uk³a, ¿e nagle przestaje siê odzywaæ, a¿ przypadkowo go spotka³am na ulicy na pocz±tku wrze¶nia, 3 tygodnie po tym jak widzieli¶my siê☠po raz ostatni i kiedy ostatni raz dosz³o miêdzy nami do fizycznego zbli¿enia. zacz±³ siê☠kontakt na nowo, ale k. zacz±³ mnie traktowaæ po kole¿eñsku i za wszelk±☠cenê unika³ kontaktu fizycznego. ciê¿ko mi by³o zrozumieæ i zaakceptowaæ nag³y brak jakiejkolwiek czu³o¶ci z jego strony, a ¿e to niemo¿liwe, aby¶my zaczêli siê☠przyja¼niæ, po tym co by³o miêdzy nami, powiedzia³am, ¿e albo bêdziemy razem albo masz siê do mnie nie odzywaæ. i taki kontakt i moje wieczne p³acze o to jak zmieni³a siê nasza relacja zakoñczy³y siê☠2 dni temu. nie wiem co zrobiæ, jest mi bardzo przykro, powiedzia³, ¿e nie bêdzie siê odzywaæ, bo dochodzi³o do absurdalnych sytuacji (ze wzglêdu na moj± zazdro¶æ, nieuniknion±, tak mi siê wydajê), ale ju¿ parê razy tak by³o i wydajê mi siê, ¿e nie bêdê mia³a si³y odrzuciæ k. jak pojawi siê☠w moim ¿yciu ponownie. bardzo proszê o rady, wiem, ¿e historia jest d³uga, ale nie mam pojêcia co zrobiæ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 287
|
Dot.: z³o¿ony problem, help:(
Cytat:
Zartujesz sobie, prawda? Koles to burak, a Ty powinnas od niego uciec, daaaaawno temu. Trace wiare w mlode dziewczyny, po tych ostatnich watkach tutaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziêkujê Pani, serio a¿ siê u¶miechnê³am. Ju¿ samo to, ¿e napisa³am to na forum sprawi³o, ¿e poczu³am jak±¶ tak± ulgê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
B³±d m³odo¶ci, taki z prawdziwego zdarzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 287
|
Cytat:
![]() Ostatnio duzo tu podobnych watkow: mlodziutka dziewczyna, okropny koles i placz, bo misio znow cos odwalil, a ja go tak kocham ![]() Nie pisze tego zlosliwie ( no moze troche ![]() Nie pisz do niego, nie dzwon, zablokuj, zajmij sie soba, szkola czy co tam w zyciu robisz i nie zaprzataj sobie glowy burakiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
Przeciez ten chlopak jest jednym chaosem.
Niestabilny,nie masz nigdy pewnosci o jutrzejszy dzien.Nie mozesz na nim polegac,itd. Sam jest nie do konca szczery a juz tobie cos narzuca. Moze on i fajny w tej nieprzewidywalosci ale nie do zycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
jak± chcia³aby¶ przeczytaæ porade, na co liczysz tak szczerze? Facet jest nieogarniêty do bólu i jest to lekkie s³owo by opisac to co robi drugiej osobie. Wykorzystuje to, ¿e jeste¶ w niego wpatrzona jakby to by³ bóg jaki¶ i wraca sobie do ciebie jak mu wygodnie. Jak mu siê chce kochaæ, tuliæ, jak mu siê nudzi, jak mu smutno, jak jest w pobli¿u. Ty jako osoba go nie interesujesz. Twoje uczucia tak¿e go nie interesuj±.
Jeste¶ dla niego imieniem, które mu siê w pewnych sytuacjach po prostu przypomina. I ty to ³ykasz. I tak bêdzie to trwaæ. Bo zwi±zku to ty z nim nie stworzysz nigdy. Wiêc jaka tu mo¿e byæ rada prócz zlej ksiêcia? Nie wiem ile teraz masz lat, ale nie marnuj na niego czasu. Mo¿esz teraz lub nied³ugo poznaæ kogo¶ super z kim bêdziesz czuæ siê bezpiecznie, zawsze szczê¶liwa i bez obaw co bêdzie jutro ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-10-15 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
jeju dziêkujê Wam wszystkim serdecznie za odpowied¼. chyba samo us³yszenie od kogo¶, ¿e to nie ma sensu i jestem g³upia, jest lekko wiadomo nieprzyjemne, ale otrze¼wiaj±ce w dobry sposób.
jestem bardzo bardzo bardzo wdziêczna. ![]() a lat mam 19. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 853
|
Ten facet Ciebie wykorzystuje i ma gdzie¶ to co czujesz. Musisz jak najszybciej o nim zapomnieæ i nied³ugo na pewno znajdzie siê facet który bêdzie Ciebie traktowa³ z szacunkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 825
|
Sama czujesz, ¿e ten kole¶ niszczy Ci ¿ycie, nawet nie zagrzewaj±c w nim miejsca, i tak je psuje. Tyle czasu czekasz na co¶, co siê w koñcu w nim zmieni, a to nie nastêpuje. Szkoda Twojego czasu, zamknij ten rozdzia³ raz na zawsze i otwórz siê na nowe znajomo¶ci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wiza¿owy Kot Igor
Wiadomo¶ci: 17 524
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.