|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Trele mi wczoraj pozwolili nakarmić nim Witka i choć Zajęło mu to więcej czasu to ani razu nie zakrztusił sie, nie wypluwal ani nie porzygal
![]() A przy szpitalnych nukach to norma. :/ Ten smoczek nie ma dziurki tylko naciecie w ksztalcie plusika tudzież krzyzykai na opakowaniu będzie napis vari flow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3692 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Nadrobilam was, lae nie cytuje. Mam dosc tego nie spania. Znow tylko 3,5 godziny sny a zaraz syn wstaje. Ja sie wykoncze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami!!
Moja przyjaciółka właśnie rodzi!! Jej mała to Hania i jakoś się jej nie spieszy- tydzień po terminie... Mojej przyjaciółce wody odeszły 1 w nocy, ale brak skurczy , szyjka długa i zamknięta i na razie czekają. A ja się stresuję, jakbym to ja rodziła co najmniej ![]() Trele, w PL są smoczki O+ z TT, jak mówi Dzidzia. W razie czego, wal śmiało to Ci kupimy i wyślemy pocztą jakimś ekspresem czy innym szybkim kanałem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gdybyś wieczorem wypijała szklankę melisy? Albo mleka? Nic by nie dało? Współczuję mocno, bo ja miałam niedawno kilka nocy nieprzespanych i myślałam, że oszaleję. Tylko ja mogłam w razie W w dzień się położyć, a Ty jednak przy Danielu nie masz takiej możliwości ![]() Dzień dobry! Dziś pobudka na siusiu dopiero o 5.30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie od pierwszej sekundy cieszyłam się, że rodzę przez cc - jeżu kolczasty, czuję się jak rozmiar XS! ![]() ![]() Ja już po śniadanku i kakałku. Myślę, co by tu dziś porobić... Tata ma mi przywieźć regał do piwnicy, ale tym zajmiemy się z mężem po południu. Może panele w przedpokoju w końcu machnę ![]() O, i torbę dopakuję ![]()
![]() |
#3695 |
Rozeznanie
|
Po lebkach naprawde przelecialam wasze posty,szukajac malucha np.Dzastin,ale chyba malszkow narazie zadnych co?
A ja wczoraj. 18 pozegnalam sie cewnikem i zaczelam sie rusZac ![]() ![]() ![]() Czekam na sniadanie,bo kroplowy i wczorajszy kleik jakis mi sie juz znudzily,a apetyt wraca powoli Aha...z plot i ploteczek-jestem na sali z 14letnia matka,generalnie Podlamana jestem towarzystwem,tatus na oko z 16-17,przychodza znajomi tes w tym wieku,a rozmowy...oslabiajace ![]() Dobrego dnia kochane,dziekuje jeszcze raz za wsparcie,juz jest zdecydowanie lepiej. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z każdym dniem będziesz się oswajać z Tymkiem i będzie Ci coraz lepiej szło ![]() a co do plotek... to mój komentarz---> ![]() ![]() Weronisiek, dobrze że jesteś w szpitalu i jestem pod dobrą opieką, ja bym zadzwoniła do tej Twojej "pani doktor" i powiedziała że przez to że ją to nie obchodziło to wylądowałaś w szpitalu Nasturcja, a moze nie potrzebował więcej czasu na sprawdzenie malucha ![]() ![]() i któaś pisała że do piątku urodzi, trzymam kciuki! ![]() ![]() dzień dobry! :P ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zadomowienie
|
Pepper- super, że się poznajecie już z Tymkiem!! Zazdroszczę!!
Lineczka- sorry, ale jakoś nie wierzę, że w 5 minut można zbadać całego malucha. A on rzekomo sprawdził i budowę kośćca, kręgosłup, czaszkę, nerki, serce, pęcherz, móżdżek, żołądek, pępowinę. Wszystko pomierzył, pozaznaczał rzekomo. Taaaa... Miałam dwa specjalistyczne USG i oba trwały po prawie 50 minut. Na zwykłej wizycie USG trwa dwa-trzy razy dłużej niż to wczorajsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Wtajemniczenie
|
Pepper jak się fajnie czyta takie dobre wieści od ciebie. Cieszę się ze wracasz do normalnej egzystencji. Dobrze ze poprosilas żeby ci pokazali jak przewinąć, nie ma się czego wstydzić, trzeba pytać.
Ryba niech maz podskoczy do smyka w silesii, tam napewno dostanie ten smoczek. Dzidzia a ty jaki masz laktator? Ktoś mi tu zrobił smaka na kakao, wstaje sobie zrobić ![]() W ogóle u mnie leje za oknem, to pierwszy jesienny, deszczowy dzień w tym roku. Tak ponuro jest :/ Zapomnialabym - witam się w rozpoczętym 35 tygodniu!!!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-16 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obyś się dowiedziałą więcej! ![]() musze umyć okno w sypialni i firankę powiesić, u małej mi TŻ zainstaluje karnisz to też powieszę i jakoś będzie już wyglądało :P kurcze, umawiałam się z koleżanką na niedzielę na sesję ale w zeszłą była brzydka pogoda teraz jak na razie też pogoda jest paskudna jak nie wiem a kurcze dłużej czekać nie możemy ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
poczytam sobie dzisiaj chyba ustawy trochę :P a porpo's śniło mi siię dzisiaj że wsadzili mnie do pierdla ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Witam sie w deszczowy dzien... normalnie sie nic nie chce... ![]() ![]() dzisiaj przyjada karnisze, a jutro chyba firanka będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
pędzicie z remontem!
![]() ![]() chyba podjadę do biblioteki dzisiaj bo coś się zaniedbałam z czytaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zakorzenienie
|
czesc
nie nadrabiam dzis, napisze tylko jak po wizycie, no wiec lekarz mowi ze dziecko juz obrocone i napiera glowa a szyjka od lekow stwardniala, mam stopniowo odstawiac leki zeby potem nie bylo problemu ze nie bede mogla urodzic ( tak zle i tak niedobrze)
#3705 |
Zakorzenienie
|
chcielibyśmy skończyć w tym tygodniu. w sumie pewnie się trochę przeciągnie, bo jeszcze trzeba stare meble wynieść, łóżko jeszcze potrzebujemy i jakieś biurko i listwy. ale to już takie "drobnostki". no poza łóżkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Rozeznanie
|
Cześć, ale ciemak dziś za oknem
![]() ![]() Miłego dzionka mimo pogody pod zdechłym Azorkiem, jak to moja mama mawia ![]()
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też potrzebujemy takich drobnostek żeby pokój małej i nasza sypialnia była wykończona :p do małej nam brakuje rolet, żyrandola a do nas do sypialni: listew przypodłogowych, rolet, jakieś ramki na zdjecia i żyrandol i chyba tyle :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
o rolety do sypialni i do salonu musimy zamówić :P
zapomniałam ![]() a takie drobnostki dekoracje to już na spokojnie bede kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Rozeznanie
|
Witam, witam
![]() Już drugą noc spaliśmy w Naszym nowym mieszkanku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja z kolei czuje się ostatnimi dniami beznadziejnie.. moja mama twierdzi, że w takim razie poród lada moment, ale ja myślę, że Leo grzecznie poczeka jeszcze chwilkę ![]() ![]() ![]() Teraz spadam nadrabiać, bo sporo tego jest ![]() I GRATULACJE DLA ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUSIEK!! ![]() ![]() Kurcze, kolejka się skraca, już prawie ja! ![]()
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-10-16 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ!!
![]() I trzymam kciuki za wszystkie, które aktualnie są w szpitalu i za te, którym przewidziano na dniach porody ![]() U nas skurcze się uspokoiły, ale dalej jestem na Luteinie. Póki co Mała się na świat nie pcha ![]() Bardzo proszę o dopisanie wizyty 30.10 godz. 15:00 W weekend zakupiłam dwa staniki z H&M do karmienia, zostały mi jeszcze koszule, ale to już na plac pojadę, bo widziałam takowe - jakoś na necie obawiam się tych rozmiarów, a ja potrzebuje 36 i chce takie, żeby wyglądać już w domu jakoś normalnie, a nie jak jakaś dziopa w koszuli po kostki ![]() ![]() Komoda przyjechała, więc czeka mnie już ostateczne pranie i prasowanie ![]() ![]() Jeszcze fotelik musimy kupić ![]() Idę po kawkę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Wtajemniczenie
|
Hej, od razu się przyznaje że nie nadrobiłam.
Gratuluję Pepper i Magalskiej, super że już macie dzieciaczki przy sobie, cudowne uczucie ![]() My od wczoraj jesteśmy w domku, przyjechaliśmy koło 18, mamy już pierwszą domową kąpiel za sobą ![]() Mała jest kochana, tylko mamy problem z karmieniem, po porodzie mała ssała ale nic nie leciało i ciągle płakała i burczało jej w brzuszku więc musiałam dokarmić bo już mi jej żal było. Teraz mam pokarm, w sumie to cały czas taka siara chyba ale niestety mam płaskie brodawki i już nie wiem co robić i jak ją przystawiać żeby jej się udało złapać ![]() ![]() czekamy dzisiaj na wizytę położnej to może nam coś pomoże z tym karmieniem. Ja pomału dochodzę do siebie, szwy trochę przeszkadzają w chodzeniu i siedzeniu, na szczęście mąż jest ze mną więc mi bardzo pomaga, zakochany w córeczce bez pamięci. W gratisie dodaje wam fotkę panny Zuzanny ![]() Narazie muszę się ogarnąć w domu, przestawić na tryb domowy i postaram sie później jakiś opis porodu sklecić i być z Wami w miarę na bieżąco
#3712 |
Zakorzenienie
|
Ktosiula mam medele mini electric. Zbawienie.
Issia ja zamówiłam właśnie fotelik ktory jest wierna kopa maxi cosi citi i jest tego samego producenta. Nazywa sie safety 1st mimas i córka wybrała taki kolor ze kosztuje 170zl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj czułam w brzuchu takie skurcze okresowe takie jakby mi ktoś tam w środku ściskał czymś tak mocno, kolejne odczuwanie skurczy i to nowy jakiś ból? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Gratulacje dla nowych mamuś ![]() Trele - aż mnie zmroziło - bidulko nacierpiałaś sie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A spróbuj brodawkę rochę wyciągnąć np. laktatorem, albo kurcze nie pamiętam ale chyba dziewczyny też jakoś strzykawką wyciągały. Nie dopuść do zapalenia cyca, przy tym poród to pikuś.
![]() |
#3715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3716 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ktosiula ![]()
![]() |
#3717 |
Zadomowienie
|
Działo się, działo, gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mamuś, brawa za wytrzymałość i siłę dla tych, które właśnie się pieką i czekają cierpliwie na spotkanie z ukochanymi maluszkami
![]() Brawa za tygodnie i za wizyty, które mają się dziś i na dniach odbyć. Ja smażę sobie naleśniki na śniadanie...więc proszę wybaczyć znikam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję takiego towarzystwa w pokoju, najgorsze jest to, że ich Dzieciątko będzie w tym wszystkim najbardziej poszkodowane, aż mi się smutno zrobiło. Cytat:
![]() U mnie też straszna mgła i deszcze, a ja sobie zaplanowałam na dzisiaj pranie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niedługo dojdziesz do całkowitej sprawności i będzie Ci łatwiej wszystko robić. Zuzanka jest przepiękna. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle to ten okres po wspominam najgorzej, płakałam, że karmienie piersią jest przereklamowane. Dopiero fajnie było chyba po 4 miesiącu. Ale musiałam wrócić do pracy i do pół roku tylko Milkę udało mi się karmić. Cytat:
De (chyba się nie pomyliłam) a dlaczego synuś po porodzie misi być operowany? Przepraszam, że pytam ale nie mam szans być na bieżąco ![]()
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
kurde, padła mi bateria w myszce, a przez ten bałagan nie wiem gdzie znajdę nową baterię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.