|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Wypiłam saszetkę Theraflu.. dżizaz, jakie to niedobre!
Jutro zostanę w domu, będę caaaaały dzień grac na gitarze Znacie mój stosunek do fryzjera? Nigdy nie byłam zawsze sama się obcinałam, grzywkę i długość... choć o podrównanie ostatnio poprosiłam mamę ![]() Uwielbiam moje paznokcie: u lewej dłoni ścięte na łyso (poza kciukiem), u prawej megadługie
|
|
|
|
#812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale końcówek sobie wolę nie obcinać, nie chcę ich poszarpać. Co nie znaczy, że nie robiłam sobie sama drastycznych cięć
|
|
|
|
|
#813 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po ogromnych problemach dotarła do mnie paczka z ZSK. Właśnie siedzę z placentą wzbogaconą o aloes i kwas hialuronowy. Ciekawe co to z tego będzie. Ja mam 160cm(prawie ) i moja standardowa waga to 46-47kg. Aktualnie stołówkowe obiadki poprawiły moją wagę o ok 3 kg. Niby 50kg to niedużo, ale ja jakoś źle się z tym czuję
|
|||||
|
|
|
#814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy dosłownie odrobinka żeby całą twarz pokryć, ja nie mam żadnych wyprysków, jak mi to znajomi mówią, że mam twarz jak "pupcia niemowlęcia", chcę tylko ujednolicić kolor. Ogólnie to bardzo rzadko używam jakiegokolwiek podkładu, jak mam jakieś ważne wyjście to tylko wtedy i obowiązkowo tego vichy, zmatuję go pudrem paese i trzyma bez błyszczenia cały dzień. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moja by sie zdziwiła
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ja używam nude
|
|
|
|
#818 |
|
Konto usunięte
|
Ja się zastanawiam czy nie wrócić z powrotem do farbowania włosów
Ostatni raz nakładałam farbę 18 marca. Miałam wrócić do naturalków ale już nie mogę na siebie patrzeć. Zresztą ze mnie już stara baba, mam trochę siwków więc prędzej czy później i tak sięgnęłabym po farbę. Marzą mi się długie włosy w kolorze złoty blond.
|
|
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam, zmyłam, ale włoski jeszcze w turbanie. Nie wiem czy wyjdzie dobra bo robiłam tak po swojemu. Dałam dużą łyżkę miodu, troszkę oliwy z oliwek, cytrynki też troszkę i troszkę cold cremu o naturalnym składzie. Swoją drogą cold cream może być dobrym rozwiązaniem na zimę, np zamiast olejowania przed myciem, albo jakoś inaczej. |
|
|
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale śmiesznie wyszło! ![]() Apeluję,że włosy mam nadal do pasa! ![]()
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ufff
|
|
#822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
Ależ zasuwacie
|
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
Zmykam do spania. Dobranoc Dziewczyny
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiesznie wyszło, ale byłam przekonana, że dziewczyny mówią o innej osobie
![]() |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#827 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43284151]Miałam kiedyś na włosach farbę o nazwie Złoty blond z Palette i na moich włoskach wyszedł jak rudy
[/QUOTE]Oj nie, żadne Palette nie wchodzi w grę tylko profesjonalne. Jest tak duży wybór farb, że nie wiem na co się zdecydować. Prawdę mówiąc nigdy nie robiłam złotym blondem. Jak już to zawsze go mieszałam z innymi kolorami by uzyskać idealną rudość. |
|
|
|
#828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
moge dolaczyc? Moja przygoda z wlosomaniactwem zaczela sie w czerwcu. Wczesniej mylam wlosy zwyklym szamponem z sls, nie uzywalam zadnych odzywek, suszylam suszarka i czasem prostowalam. Czesto zmienialam kolory. Moje wysokoporowe wlosy (teraz to wiem) wygladaly jak siano. Postanowilam zapuszczac dlugie wlosy w naturalnym kolorze, wiec w czerwcu obcielam moje wlosy do lopatek na krotkie (calkiem, takie z 5-7 cm). Przerzucilam sie na lzejsze szampony (alterra), olejuje wlosy, czasem bawie sie jajkiem, zelatyna, teraz jestem na etapie testowania odzywek i masek. Odrzucilam silikony (teraz kupilam wax z proteinami mlecznymi z lekkim silikonem). Jakie odzywki bezsilikonowe, latwodostepne polecacie? Mam AiK, maske alterra, wax, domowa odzywke b/s z keratyna, na oku odzywke isana i alterra i bingospa Ale sie rozpisalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj dorzucam CP do supli
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u prawej lubię mieć dłuższe, taka przeciwwaga |
|
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
Myslalam, zeby lykac cp, ale boje sie efektu szybszego rosniecia wlosow wszedzie... jak to jest z nim?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Pijana witamy
nie zauważyłam po CP jakiegoś super szybkiego przyrostu w innych miejscach. Brwi reguluje tak jak wcześniej. Może na nogach? ale też nie jestem pewna
|
#835 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
A i zapomniałam dodać, maseczka z miodem to cud już wiem czemu tak jest zachwalana. Pomimo, że moja nie była robiona wg żadnego przepisu, tylko co miałam to dodawałam. Włosy są jakby sypkie i współpracują. SUPERA teraz pytanko, jak często robić taką maseczkę? Najchętniej nakładałabym codziennie, ale też nie chcę przesadzić. Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-10-16 o 09:23 |
||
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz u prawej aż megadługich nie mam
|
|
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
hejka
co do fryzjerów to ja zamieniłam fryzjerki na fryzjerów (panów) miałam już swojego fryzjera (znałam go prywatnie bo to mojej kuzynki szwagier) oj byłam mega zadowolona, tak świetnie obcinał i czesał (tak mnie obciął na rok przed moim ślubem na boba, że mi straasznie szybko rosły i na ślub miałam za łopatki) na mój ślub mnie czesał, no i wyjechał do pracy do Wawy;/ plątałam się po różnych fryzjerkach aż w końcu znów trafiłam do faceta i już go nie zamienię na innego hehe no i podkreślam, że obaj są bardzo zadbani i przystojni hehe miszona- czy nie udzielałaś się trochę na wątku rudowłosych?? coś mi się tak kojarzy... ja mam obecnie wręcz ohydny kolor włosów i coraz mocniej się zastanawiam nad jakimś łagodnym zafarbowaniem... |
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo fqjna odzywka, zreszta ja uwielbiam rosyjskie kosmetyki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

zawsze sama się obcinałam, grzywkę i długość... choć o podrównanie ostatnio poprosiłam mamę 

może nie były wczęsniej mega długie, były za zapięcie stanika, teraz są przed, musiałam znowu je lekko wystopniować żeby ściąć wystopniowane i spalone końcówki 
Moim zdaniem najlepszy podkład na zimę 

więc prędzej czy później i tak sięgnęłabym po farbę. Marzą mi się długie włosy w kolorze złoty blond.