|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Super historia a suknia przecudowna
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!!
powinnam lanie dostać, wiem, ale co zrobić jak ciągle coś ![]() dosięgnęło i mnie!!! pierwszy koszmar ślubny!!! TŻ ubrał się w zwykły garnitur, ten co mu kupiliśmy w tym roku na te nieszczęsne wesela, do tego koszulę w prążek Z KRÓTKIM RĘKAWEM!!!! ![]() ja biegałam po fryzjerach i kosmetyczkach w sukni ślubnej, bo przed samym ślubem nie miał mi kto jej pomóc założyć i na szczęście się obudziłam i założeniem dzisiejszego nudnego dnia w pracy będzie: po 1. nadrobienie trochę wizażu po 2. lista spraw do załatwienia, wraz z terminami mam 11,5 godziny więc biorę się do śniadania i działania ![]() P.S. mam środek zaproszeń już zaprojektowany i pomysł na winietki, a w ciągu tygodnia będę już działać
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sale macie super. Mam takie pytanie: czy wystrój sali macie w cenie czy oddzielnie we własnym zakresie płacicie?
|
|
#1624 |
|
Winter is coming
|
Mi się w sobotę śniło, że nie dostaliśmy ślubu, bo nie zrobiliśmy nauk
A z innej beczki - czy któraś z was ma więcej niż 1 kolczyk w uchu? I co zamierza z tym zrobić? Bo ja mam 3 łącznie i tak sobie myślę. Jak zdejmę, to będą dziurki widoczne ;/ A teraz mam kolczyka kota i sowę, na ślub nie pasuje Chyba jakieś małe sreberka będą ok?---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Niestety oddzielnie
|
#1625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj doczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i ... złapałam gdzieś wirusa(nie na wizażu![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#1627 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ale za same kwiatyCytat:
|
|||
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszę robocizny za free ![]() a koleżanka to z cyganerii??
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
użarł mnie w nocy komar...
|
#1631 |
|
BAN stały
|
Taki stajl
To była ta para, gdzie pan młody miał być w świecącym garniaku, na szczęście mój TŻ zadziałał i skończyło się "tylko" na kamizelce i muszniku... Za to na ich weselu wybawiliśmy się najlepiej (nie licząc momentów kiedy TŻ musiał nosić wódkę, jaki bezsens) A orkiestra była do d..., czyli muzyką nie ma się co przejmować, najważniejsze jest towarzystwo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które same robią zawieszki, winietki itd, albo znają się na papierach ozdobnych ![]() Stwierdziłam, że sama sobie zrobię zawieszki na wódkę i w głowie umyślił mi się wzór: granatowy kartonik pod spodem, na to papier ecru z wierszykiem i do tego fuksjowa kokardka. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak, tylko bez granatowej wstażki a z fuksjową i kokardką :http://www.wujekfranek.pl/0,0,12,283...gloszenia.html Więc włażę na allegro pooglądać papiery i co? Nie mam pojęcia jaką gramaturę |
|
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam na kawie z koleżanką. Oczywiście temat ślubny był nr 1
![]() Opowiadała mi o weselu na którym była w sierpniu. PM na poprawiny zamówiła tylko żur z kiełbasą, reszta potraw miała być z wesela bo jedzenia było strasznie dużo. Co się okazało, na poprawinach był tylko żur!!! Zdziwieni pytali obsługi gdzie reszta jedzenia, na co obsługa że owszem, jedzenie zostało, ale nie nadaje się do wystawienia dla gości: zeschnięte mięsa, nieświeże sałatki, do części przystawek nalały się napoje bo ktoś źle rozlewał... Ogólnie rzecz biorąc, prawie wszystko z tego co zostało z wesela nie nadawało się do jedzenia. To taka przestroga żeby dogadać z knajpą jak to ma wyglądać.
|
#1634 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zgodzę się z Tobą, że orkiestra nie jest ważna, sądzę wręcz, że jest najważniejsza, na dwóch weselach byłam z mniej więcej tymi samymi ludźmi, i na jednym bawiłam się najlepiej ever a na następnym dość średnio, pozostali również, zespoły dwa różne i na tym pierwszym był o wiele lepszy a co do roznoszenia wódki przez jedną osobę, to my chcemy zrobić albo "człowieka od wódki" albo starostów weselnych i tylko oni będą mieli dostęp do wódki, nie ze względu na brak zaufania do obsługi a fakt, że przekładają część butelek do lodówki, czy w jakieś inne miejsce i robi się ona ciepła a jak wiadomo ciepła wódka to najgorsza rzecz na świecie ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() i jeszcze pytanie co do gramatury papieru na winietki, na których chcę drukować w zwykłej domowej drukarce?? Cytat:
najgorsze jest to, że te pieczone mięsa zawsze wyglądają tak apetycznie, ale są przykryte galaretką
|
|
#1635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się już do moich tak przyzwyczaiłam, że zapomniałam o ich istnieniu :P Cytat:
My chcemy wszystko dekorować sami, ale wiązanki z kwiatów (w zamyśle mają być stylizowane na polne) ktoś musi nam zrobić i na świeżo przywieźć na salę w dniu ślubu.
|
|
#1636 |
|
BAN stały
|
U nas jest ogromna chłodnia i tam będą wszystkie kartony stały, więc luz
![]() Ja mam dja-wodzireja, za dużo spier***ić się chyba nie da ![]() Żadnych galaretek na mięsach
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czego oczywiście Tobie nie życzę!Tylko raz byłam na weselu gdzie był DJ. W pewnym momencie mój TŻ i chłopak siedzący na przeciwko nas wpadli na genialny pomysł: zabieramy młodym buty! Każdy wziął po jednym bucie i idziemy do DJa żeby rozkręcił zabawę wykupywania butów. Powiedział że on teraz ma przerwę a poza tym to on nie wie o co chodzi z tymi butami i żebyśmy oddali te buty PM albo sami sobie prowadzili tą zabawę. WTF???
|
|
#1639 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też nie wiedziałam o co w tym chodzi, bo spotkałam się z tym tylko na Mazurach Muszę chyba uprzedzić mojego djaJa się tylko zastanawiam jak mój dj prowadzi zabawy Bo nawet nie wiem, pierwotnie nie miało być żadnych, ale przymulona rodzina TŻta... facepalm, trzeba coś wykombinować :/
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-10-16 o 09:14 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Akurat wesele było w warm-maz więc ta zabawa powinna być znana, ale myslę że tu wiek DJa zrobił swoje.
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1642 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
muszę uprzedzić mojego dja bo on nie będzie kumał o co chodzi![]() Zaczynam się stresować... Nie mam czym niby, ale tutaj słyszę, że winietki nie dały rady, tutaj, że dj pogonił ludzi, tutaj, że ktoś miał kaca po mojej wódce... Można dostać depresji
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
Enzunio gadać będą zawsze i na pewno będzie cos co poszło nie tak jak powinno! Grunt to mieć dystans do tego, nie możemy pozwolić żeby krzywa winietka zepsuła nam ten dzień.
Ja byłam na kilku weselach, czasami w rodzinie się wspomina. Dla wszystkich najlepsze było jedno z pierwszych wesel, na Mazurach. Jak myślałam że tam to w sumie nie było do czego się przyczepić do moja ciotka wyleciała że dla niej karygodne było to że o 22 podali kurczaka z FRYTKAMI!!! Jak to frytki na weselu? Więc jak ktoś chce coś znaleźć to zawsze znajdzie, nawet taką pierdołę.
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórych ostatnimi czasy nie noszę, będę miała kolczyki w "tradycyjnych" dziurkach no i mojego tragusa
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
jadę jutro do Wawy i przy okazji planuję oblukać buty Loft 37 u nas był słaby wybór rozmiarów..a napaliłam się na pudrowe http://www.loft37.pl/pl/p/Love/1893 PMki Warszawianki kojarzycie, który butik jest największy ?
|
#1646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MOJE zdanie jest takie, że PM nie pasuje mieć 3 kolczyków w uchu bo to mało eleganckie jest. Ale podkreslam - to moje zdanie tylko Cytat:
do 18:30 jestem dziś na uczelni tak mi sie nie chce ale za to jutro wolne - planuje nadrobić magisterkę
|
|
#1647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
recepcja ![]() a co do hurtowni to u mnie w mieście na pewno takowej nie ma, pozostają mi kwiaciarnie, ale najpierw się muszę wybrać i popytać ![]() Cytat:
w pomieszczeniu z wódką jest zamrażarka, a w kuchni taka chłodziarka jak na colę w sklepie ![]() a cod o DJa to moja kumpela się przyznała, rok po swoim weselu, na którym byliśmy i nawet było przyjemnie :P że chętnie by zmieniła DJa na orkiestrę, a przede wszystkim salę, bo mieli osobno taneczną i "jadalną", co moim zdaniem jest fatalnym pomysłem ![]() Cytat:
![]() chyba, że to ja jestem przymulona :P mnie w rękę na szczęście, ale swędzi Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 |
|
BAN stały
|
Kamilka, rodzina TŻ praktycznie nie tańczy
Przychodzą na wesela pogadać sobie, więc wiesz ![]() Mam jeszcze coolery na wódkę na wszelki wypadek na sali, takie http://www.hotel-podorlem.com/galler...opiowanie).jpg Ciotka od frytek niezła EDIT: To jest zespół Pod koniec skumałam co to za piosenka...
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-10-16 o 09:59 |
|
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc jest ogromna przepaść między nami a ciotecznym rodzeństwem TŻ.A jeszcze co do zabierania butów, jakieś 15 lat temu na weselu kuzyna mój tata zabrał buta PMce i ona się strasznie obraziła bo nie wiedziała OCB
|
|
#1650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza kilkoma osobami, które negocjują wódkę w sumie inni się nie bawią, a nawet nie uczestniczą biernie, bo i tak nic nie widać i słychać co tam się dzieje. Dodatkowo jak ktoś chciałby mi zabrać buta to bym się broniła i pewnie z automatu zdzieliła w mostek albo inne ciekawe miejsce ![]() Poza tym przecież jak się po iluś tam godzinach zdejmie buty to założenie ich z powrotem jest trudne, przecież nogi puchną. I ja mam dlatego, że ktoś ma głupi pomysł, później nie móc tańczyć bo stopy mnie będą bolały? Mam zasadę, której przestrzegam: jak jestem na imprezie w butach na obcasie to nie zdejmuję ich choćby na chwilę, bo nigdy to na dobre nie wychodzi. A co do zabaw żeby rozruszać towarzystwo - mam nadzieję że moje nie będzie tego potrzebowało bo nie lubię zabaw na weselach ogólnie. Ale pewnie jakieś 2-3 na wszelki wypadek z panem DJem zaplanujemy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

. Spotkaliśmy się pierwszy raz po 3latach - oboje byliśmy już w innych związkach (bardzo mało udanych) i od tego czasu spotykaliśmy się po przyjacielsku regularnie. Ja czułam że zawsze mogę na niego liczyć , nawet jednym słowem wyciągał mnie z najgorszego smutku. TŻ parę razy sugerował przez ten czas że nie jestem dla niego zwykłą przyjaciółką , ale ja brałam to za żart. Cała sprawa wyjaśniła się dopiero trochę ponad pół roku temu , kiedy ja po zerwaniu z poprzednim chłopakiem przyjechałam na warsztaty baletowe do miasta z którego jest TŻ(który jak się okazało też od bardzo niedawna był wolny). Od tego czasu mieszkamy razem. Planowaliśmy ślub na 2015 rok , ale nie chcemy tyle czekać. Nie mniej, jestem bardzo szczęśliwa bo przez całe życie myślałam że nigdy nie będę wychodzić za mąż z miłości tylko z rozsądku , a moja mama nawet wspomniała ostatnio jak w każdym poprzednim związku mówiłam jej, że chciałabym się tak na prawdę zakochać
I się udało!! Ja skończyłam Szkołę Oficerską , teraz studiuje Analizę Bezpieczeństwa Narodowego i pracuje w rodzinnej firmie, Tż jest prawnikiem. 

i założeniem dzisiejszego nudnego dnia w pracy będzie:
więc biorę się do śniadania i działania