Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 08:58   #2911
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Gosiek9 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałam się zameldować i przestawić - Gosia a brzuchu Wiktoria, która powinna dołączyć w lutym

Jak tak czytam o tych szpitalnych rzeczach to tylko mnie uderza jak mało wiem w temacie
Witan spoko my też zielone w tematach jesteśmy ale jest nas tyle że jak każda napisze co wie to się robi cała encyklopedia poza tym mamy tu wielokrotne mamuśki które są nieocenionym źródłem wiedzy
Stary 2013-10-16, 09:01   #2912
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja własnie kupiłam takie szortowate siateczkowe niby wielorazowe . Kupiłam na razie 2 szt żeby zobaczyć jak to wygląda dokładnie te http://allegro.pl/show_item.php?item=3603884420 . Ale jeszcze dokupię chociaż chyba mniejsze wezmę bo te okazały się duże . Ale są tak wycięte , że na uda nie powinny nachodzić takie właśnie bardziej szorty

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

tak wyglądaja na żywo http://allegro.farmpol.pl:81/majtki-bez.wk%b3.png myślę , że powinny dobrze trzymać
Ale one komicznie wyglądają Będziemy bardzo seksi w tym wyglądać
Cytat:
Napisane przez Gosiek9 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałam się zameldować i przestawić - Gosia a brzuchu Wiktoria, która powinna dołączyć w lutym

Jak tak czytam o tych szpitalnych rzeczach to tylko mnie uderza jak mało wiem w temacie
Witaj
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
To ja jednak chyba nie bede rodzic. Rozmyslilam sie.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cesarce - a u Was jak to było z krwawieniem po porodzie? Dużo tego leciało? Bo nie wiem w jaką ilość mam się zaopatrzyć. I wkładów i tych majciochów.

Witam nową mamuśkę
Mezaga moja siostra miała CC i w sumie krwawiła tak samo jak dziewczyny po SN. Przez pierwsze 3 dni było najgorzej. Krawienie ustało w ogóle po 5-6 tygodniach dopiero...
Stary 2013-10-16, 09:03   #2913
senira666
Zakorzenienie

ze jak 5 tygodni bez przerwy ?? i to tak zawsze jest ??

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

ja to myslałam że pare dni się krwawi a potem czeka na normalny okres.
Stary 2013-10-16, 09:04   #2914
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Witaj

Mezaga moja siostra miała CC i w sumie krwawiła tak samo jak dziewczyny po SN. Przez pierwsze 3 dni było najgorzej. Krawienie ustało w ogóle po 5-6 tygodniach dopiero...
Buuuu - kurcze chyba muszę pogonić męża, żeby szybciej nad tą teleportacją pracował i żeby dzieci w dniu porodu po prostu przeteleportować na drugą stronę brzucha
Stary 2013-10-16, 09:05   #2915
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hmm,wielorazowe?
Ale to też chyba chodzi o to,żeby nie trzeba było bawić się w pranie,tylko wyrzucić i założyć nowe. A na pewno nie chciałabym prać w szpitalu...
No wiadomo , ze w szpitalu nie będzie się prać raczej chodziło mi o to ,że są wytrzymalsze bo, któraś odradzała te jednorazowe które w ogóle nie trzymały podkładu .

W ogóle właśnie znalazłam aukcje na allegro tych majtek " używanych ale wypranych bez plam "
Przecież to naprawdę dużo nie kosztuję 2 szt za 5zł

Ale zastanawiam się ile kupić ? Przecież w domu to już raczej w normalnych będę chodzić bawełnianych .
Nie wiem 6 szt wystarczy czy lepiej więcej kupić ?
Stary 2013-10-16, 09:05   #2916
forester
Zadomowienie

witam się w ten paskudny dzień!
jak czytam o tych majtasach i poporodowych krwawieniach, to jakieś to takie jeszcze nierealne dla mnie jest, jakby to nie mnie miało dotyczyć
ja śpię coraz lepiej, choć w nocy strasznie mnie biodro łupało.

witam nową mamusie
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 09:08   #2917
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Witaj

Oczywiście najgorsze 3 dni przypadna na pobyt w szpitalu a przy moim szczęściu to pewnie bede najbardziej krwawiaca pacjentka w historii szpitala wojewódzkiego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 09:19   #2918
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja też boję się tego krwawienia tym bardziej , że najpewniej czuję się w tamponach a tu wszystko będzie musiało się zagoić więc będe pewnie się męczyć i denerwować czy nic nie wypłyneło w ogóle będę musiała otworzyć te podkłady poporodowe jak one w ogóle wyglądaja i chyba jeszcze jakies big podpaski będzie trzeba kupić .
Ale powiem Wam , ze w takim gronie jestem spokojniejsza na wątku można wiele informacji się dowiedzieć i otrzymać wiele rad
Stary 2013-10-16, 09:21   #2919
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ja też boję się tego krwawienia tym bardziej , że najpewniej czuję się w tamponach a tu wszystko będzie musiało się zagoić więc będe pewnie się męczyć i denerwować czy nic nie wypłyneło w ogóle będę musiała otworzyć te podkłady poporodowe jak one w ogóle wyglądaja i chyba jeszcze jakies big podpaski będzie trzeba kupić .
Ale powiem Wam , ze w takim gronie jestem spokojniejsza na wątku można wiele informacji się dowiedzieć i otrzymać wiele rad
Najlepiej by było jakby stworzyli porodowke dla wizazanek dopiero byśmy sie pewnie czuły i dobrze bawiły

Stary 2013-10-16, 09:22   #2920
forester
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście najgorsze 3 dni przypadna na pobyt w szpitalu a przy moim szczęściu to pewnie bede najbardziej krwawiaca pacjentka w historii szpitala wojewódzkiego.
czyli planujesz rodzić na lutyckiej? będę miała świeży raporcik z opieki tam na chwilę przed porodem?
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 09:28   #2921
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
czyli planujesz rodzić na lutyckiej? będę miała świeży raporcik z opieki tam na chwilę przed porodem?
Tak tak Na ten moment Lutycka. Mam tam lekarke i leżałam na początku ciazy.
Ale jeśli coś bedzie nie tak to jade na Polna bez zastanowienia.

Stary 2013-10-16, 09:43   #2922
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Ja miałam majty siateczkowe, ale bez żadnych nogawek (hmmm po cholere te nogawki??) tylko takie normalne. Miałam trzy pary bo akurat pakowane były po 3 i to wystarczyło bo to takie ustrojstwo że mozesz w zlewie spłukać użyć ewentualnie mydełka czy szamponu czy co my tam mamy, wyciskasz w ręczniku i mozesz zakładac na tyłek bo to już suche

Pampersy białe tak jak Gosia mówiła mają taką specjalną siateczke która pochłania też rzadkie kupki trzymając je z dala od skóry malucha, ale mi osobiście nie podpasowały jakoś.

Co do kombinacji prysznic/kibelek to ja się zawsze śmieje ze mój mąż od razu ma moczopęd jak wchodze pod prysznic My w ogóle z osób które nie są jakoś super wyzwolone ale nie mamy problemu żeby przejść przez pokój w stroju Adama i Ewy np z łazienki po jakieś ciuchy. Chodzimy tak czasem mimo 2,5 latka w domu co powoduje że Alek traktuje to naturalnie i nie wzbudza to w nim jakieś niezdrowej ciekawości. Trochę się zmartwił niedawno że mama nie ma siusiaka, ale sprawa została wyjaśniona

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Aaaa glukoze też mi pielęgniarka rozrobiła w tym mniejszym piwnym kubku. Cytryny tym razem nie miałam ale w ciąży z Alkiem wzięłam w torebkę połówke zeby móc wcisnać kilka kropel i nie brać noża Poza tym po godzinie pozwoliła mi już pić wode małymi łyczkami jakby chciało mi się pić ale niestety sklepik w przychodni był zamknięty
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 09:56   #2923
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ze jak 5 tygodni bez przerwy ?? i to tak zawsze jest ??

ja to myslałam że pare dni się krwawi a potem czeka na normalny okres.
Seniora to chyba u każdej kobiety jest inaczej. Ogólnie macica się obkurcza i oczyszcza, a że robi to w różnym tempie (jak odbierałam siostrę ze szpitala to ona miała już tylko brzuszek jakby się najadła, a koleżanka z sali jakby było nadal w 6 miesiącu ciąży; siostra po 4 tygodniach wyglądała już jak lasencja sprzed porodu) to i pewnie krwawienie różnie wygląda. Przez pierwsze 2 tygodnie to siostra krwawiła non stop jak przy okresie, a potem to miała albo plamienia, albo ją "zalewało" w ciągu chwili.
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Buuuu - kurcze chyba muszę pogonić męża, żeby szybciej nad tą teleportacją pracował i żeby dzieci w dniu porodu po prostu przeteleportować na drugą stronę brzucha

Cytat:
No wiadomo , ze w szpitalu nie będzie się prać raczej chodziło mi o to ,że są wytrzymalsze bo, któraś odradzała te jednorazowe które w ogóle nie trzymały podkładu .

W ogóle właśnie znalazłam aukcje na allegro tych majtek " używanych ale wypranych bez plam "
Przecież to naprawdę dużo nie kosztuję 2 szt za 5zł

Ale zastanawiam się ile kupić ? Przecież w domu to już raczej w normalnych będę chodzić bawełnianych .
Nie wiem 6 szt wystarczy czy lepiej więcej kupić ?
Jeśli chodzi o dom to siostra po cc dopóki jeszcze rana była świeża to i w domu chodziła w tych gaciach, bo ją nie cisnęły i były po prostu wyższe niż bawełniane, więc to już będzie zależało w czym ci będzie wygodnie.
A co do pogrubionego to mnie zatkało!!!
Cytat:
Jeśli wg nich krwawienie jest za duże, macica się za szybko obkurcza to dostaniesz zastrzyk (koleżanka tak miała).
Stary 2013-10-16, 09:57   #2924
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Dzisiaj w nocy nie wstawałam, ale Lenka chyba się ucieszyła na powrót tatusia bo cały wieczór kopała, co się przebudziłam w nocy to ją czułam...i jeszcze teraz daje czadu
Specjalnie rano wstałam o 7 z mężem żeby załatwić zakupy i szczepienie psa do godziny 10, bo kurier ma przywieź perfum który dla babci na świeta zamówiłam i co.... wracam patrze a tam kartka w drzwiach....kurcze zawsze jeździł po 10... a dziś był o 8:20 ja to mam pecha...a tak się spieszyłam
Kupiłam dziś w aptece herbatkę rumiankową i zamówiłam kropelki Bobotic na kolkę , jak będę na mieście to odbiorę.
Jeżeli chodzi o gatki siateczkowe to ja mam 5 szt, bo nie wiem czy będzie mi się chciało prać w szpitalu
Stary 2013-10-16, 09:58   #2925
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mi pielęgniarka pozwoliła pić wodę . Wiadomo dużo nie wypiłam ale ulgę miałam .
Mi 75g rozrobiła w takim jednorazowym kubeczku. I kazała siedzieć z dupskiem przez te 2 godziny .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 09:59   #2926
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Trochę się zmartwił niedawno że mama nie ma siusiaka, ale sprawa została wyjaśniona
Stary 2013-10-16, 10:02   #2927
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita do mnie zawsze kurier dzwoni . ogólnie zawsze miałam kuriera po południu a ostatnio był przed 9 jak nigdy
Stary 2013-10-16, 10:04   #2928
Le La
Zadomowienie

Witam Was kobietki,

Ja nadal z bolem barku, lopatki i calej lewej strony, k....a wykoncze sie chyba
Nie wychodze dzisiaj nigdzie, moze jak to bardziej powygrzewam to przejdzie
Oczywiscie standardowo pol nocy nie moglam spac i w pewnym momencie przebudzilam sie, patrze a tu w tv leci jakis dokument o bulgarskich sierocincach dla dzieci uposledzonych i te dzeci pokazywali takie zaniedbane i zdeformowane, dramat ....., wiec w ogole reszta nocy do d.....y, bo jakies dziwne przemyslenia mnie zaczely nachodzic.

Co do tych majtek siatkowych to ja mam 2 paczki czyli 4szt., myslicie, ze starczy??
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:05   #2929
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej by było jakby stworzyli porodowke dla wizazanek dopiero byśmy sie pewnie czuły i dobrze bawiły

Cudowny pomysł!!!! Już sobie to wyobrażam jak leżymy sobie w jednej komunie w tych siatkowych galotach buszując po allegro

Co do akukcji z majtkami- to jakaś masakra
Stary 2013-10-16, 10:06   #2930
lidkaa82
Zadomowienie

U nas pytali o wypróznianie po porodzie, bo zdarza się że kobiety się blokują i wstrzymują bo boją się bólu. Wtedy trzeba interweniować bo to sie moze skończyć tragicznie i jeśli pojawi sie taki problem to lepiej się przyznać. Poza tym pytali czy sie było siusiu bo jak w ciagu kilku godzin nie idziesz to zakładają cewnik. O mało mnie to nie spotkało, ale na szczęście jedna położna się kapnęła ze się odwodniłam przy porodzie i dlatego nie byłam w łazience, a nie dlatego ze wstrzymuje i zamiast cewnika podłączyli mi kroplówke nawadniajacą (z dwojga złego lepsze kroplówka )
Co do puszczania zwieraczy przy porodzie co któraś pisała to jest to niemal tak powszechna "przyjemność porodowa" jak nacinanie krocza, taka fizjologia niestety. Parcie to parcie
Stary 2013-10-16, 10:07   #2931
mezaga
Zakorzenienie

Do mnie też kurierzy dzwonią. Ale to pewnie dlatego, że mieszkam w małym mieście, gdzie nie ma jak odebrać potem przesyłki, tylko trzeba jechać do większego miasta 40 km.
Stary 2013-10-16, 10:18   #2932
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
lolita do mnie zawsze kurier dzwoni . ogólnie zawsze miałam kuriera po południu a ostatnio był przed 9 jak nigdy
Ja podałam numer domowy i pewnie dzwonił a nikt nie odbierał
No u mnie też zawsze był póżniej....nie wiem o co chodzi, muszę do niego zadzwonić, to mi jutro przywiezie
Stary 2013-10-16, 10:20   #2933
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Ja nadal z bolem barku, lopatki i calej lewej strony, k....a wykoncze sie chyba
Współczuję,oby szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
U nas pytali o wypróznianie po porodzie, bo zdarza się że kobiety się blokują i wstrzymują bo boją się bólu.
Ja zawsze po porodzie pierwszy raz w wypróżnieniu pomagałam sobie czopkiem glicerynowym,ten pierwszy raz,a później już jakoś szło.
Stary 2013-10-16, 10:21   #2934
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Cudowny pomysł!!!! Już sobie to wyobrażam jak leżymy sobie w jednej komunie w tych siatkowych galotach buszując po allegro

Co do akukcji z majtkami- to jakaś masakra
O tak tak tak!! Szybki internet , paczkomaty na oddziale.
Jakby tak było to maz mógłby zostać w pracy dalibyśmy sobie radę! A położne chodzilyby jak w zegareczku!

Stary 2013-10-16, 10:22   #2935
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja podałam numer domowy i pewnie dzwonił a nikt nie odbierał
Ale że taki stacjonarny telefon jeszcze posiadasz? Odkąd wyprowadziłam się z rodzinnego domu to nie miałam w łapkach tego sprzętu
Stary 2013-10-16, 10:25   #2936
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Współczuję,oby szybko przeszło!

Ja zawsze po porodzie pierwszy raz w wypróżnieniu pomagałam sobie czopkiem glicerynowym,ten pierwszy raz,a później już jakoś szło.
Jeju!! Krew mi bedzie tryskał jak z węża a oni sie moja kupka przyjmują. Ehh masakra.

Stary 2013-10-16, 10:30   #2937
lidkaa82
Zadomowienie

Pochłonełam właśnie białego liona XL mmmmm jakie to było pyszne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 10:31   #2938
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja nienawidzę gdzieś się załatwiać znając życie będę miała problem a puści mnie dopiero w domu od zawsze tak mam
Stary 2013-10-16, 10:31   #2939
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Ja też boję się tego krwawienia tym bardziej , że najpewniej czuję się w tamponach a tu wszystko będzie musiało się zagoić więc będe pewnie się męczyć i denerwować czy nic nie wypłyneło w ogóle będę musiała otworzyć te podkłady poporodowe jak one w ogóle wyglądaja
Przy cesarce krwawiłam znacznie bardziej i obficiej niż przy sn. Poza tym przy cc miałam bardzo nieprzyjemne, bolesne obkurczanie macicy a przy sn kompletnie nic nie czułam. Nie wiem czy jest to regułą, ale u mnie tak było.
Podkłady to takie pieluchy w formie kocyka pod pupę, które przy cesarce okazały się dla mnie nieocenione natomiast przy sn (pomimo BARDZO długiego i ciężkiego porodu) prawie zbędne. Jedynie w nocy dla komfortu je ścieliłam.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:32   #2940
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Rozmawiałam dziś z weterynarzem o zachowaniu mojej psinki w stosunku do pojawienia się Lenki i on doradza żeby mieć pieluszkę tetrową dla małej w szpitalu, i żeby mąż tą pieluszkę przywiózł do domu dzień przed naszym przyjazdem, żeby psiak mógł zapoznać się z zapachem już wcześniej no i wejście koniecznie musi być najpierw nasze, czyli najlepiej żeby zabrać gdzieś psa na spacer i żeby weszła do domu jak my już będziemy, no i od początku pozwolić powąchać, polizać...wtedy nie powinno być problemu, nie możemy separować psa od dziecka, i nie możemy jej odpychać skoro jest członkiem rodziny, to musi to czuć ze Lenka do niej dołączyła
Oczywiście będziemy obserwować reakcje i zachowanie psa, wiadomo ze dla psa dziecko jest na najniższym stopniu w stadzie, jeżeli będziemy widzieli ze pies pilnuje małej np.. leżąc przy łóżeczku to będzie już dobrze
Zaufam mu i zrobię tak jak karze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości