Ch這pak m這dszy o... - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj徠kowe miejsce, w kt鏎ym podzielisz si emocjami, uczuciami, zwi您kami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo貫czno軼i.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2013-10-16, 08:46   #1
litera01
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 76
Smile

Ch這pak m這dszy o...

Niedawno pozna豉m ch這paka. Nie by這by problemu, ale on jest ode mnie prawie 4 lata m這dszy. Ja mam 22 lata (pod koniec grudnia 23), on 19. Nie wiem czy jest sens si w to pakowa. Poprzedni mia 21 lat, a zachowywa si niedojrzale. Ten obecny m闚i, 瞠 szuka kogo na sta貫, pracuje, uczy si zaocznie. Ja te studiuj; po 4-letnim technikum ekonomicznym posz豉m na studia - kierunek chemia. Teraz zacz窸am magisterskie. Wracaj帷 do ch這paka, sama nie wiem czy pakowa si w znajomo嗆. On chce si spotyka, m闚i, 瞠 kocha, ale w豉郾ie wiek... Jest przeciwie雟twem tego pierwszego. Nie wiem czy nie lepiej na razie odpocz望 od ch這pak闚, uci望 z niekt鏎ymi kontakt (tylko z kibicami/kolegami co tam trzyma). Po tych dw鏂h nieudanych zwi您kach pod rz康 mam ochot poby chwil sama (rok, dwa). Poza tym boj si, 瞠 on (ten 19-latek) mo瞠 si tylko pobawi moimi uczuciami.

Edytowane przez litera01
Czas edycji: 2013-10-16 o 08:48
litera01 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 08:58   #2
LadySith
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 692
GG do LadySith
Dot.: Ch這pak m這dszy o...

nie pakowa si

LadySith jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 09:07   #3
Kociczka666
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 69

Nie pakuj si w to.
Kociczka666 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 09:13   #4
yoanna0991
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 446

Cytat:
Napisane przez litera01 Poka wiadomo嗆
On chce si spotyka, m闚i, 瞠 kocha, ale w豉郾ie wiek...
Niedawno si poznali軼ie i ju m闚i, 瞠 "kocha"?
na poranne otarcie oczu
w blasku s這necznym,
na nieustaj帷e sob zdziwienie,
na gniew, krzywd i przebaczenie
wybieram Ciebie.
"
K. I. Ga販zy雟ki
yoanna0991 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 09:19   #5
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 298

Cytat:
Napisane przez yoanna0991 Poka wiadomo嗆
Te mnie to dziwi.
Podr騜e 2014: Wiede, Bratys豉wa, Londyn, Lw闚, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 09:42   #6
Agnieszka987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 080

Cytat:
Niedawno pozna豉m ch這paka. Nie by這by problemu, ale on jest ode mnie prawie 4 lata m這dszy. Ja mam 22 lata (pod koniec grudnia 23), on 19. Nie wiem czy jest sens si w to pakowa. Poprzedni mia 21 lat, a zachowywa si niedojrzale. Ten obecny m闚i, 瞠 szuka kogo na sta貫, pracuje, uczy si zaocznie. Ja te studiuj; po 4-letnim technikum ekonomicznym posz豉m na studia - kierunek chemia. Teraz zacz窸am magisterskie. Wracaj帷 do ch這paka, sama nie wiem czy pakowa si w znajomo嗆. On chce si spotyka, m闚i, 瞠 kocha, ale w豉郾ie wiek... Jest przeciwie雟twem tego pierwszego. Nie wiem czy nie lepiej na razie odpocz望 od ch這pak闚, uci望 z niekt鏎ymi kontakt (tylko z kibicami/kolegami co tam trzyma). Po tych dw鏂h nieudanych zwi您kach pod rz康 mam ochot poby chwil sama (rok, dwa). Poza tym boj si, 瞠 on (ten 19-latek) mo瞠 si tylko pobawi moimi uczuciami.
Jak masz ochot, to zr鏏 to, nic przeciw sobie.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Poka wiadomo嗆
Te mnie to dziwi.
w豉snie...
Agnieszka987 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 09:44   #7
Fayess
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 62

Generalnie r騜nica trzy/cztery lata nie jest jak捷 wielk r騜nic, stanowi帷 przeszkod na drodze do udanego zwi您ku, bo bywa i tak, 瞠 19-latek jest dojrzalszy pod wzgl璠em emocjonalnym, ni 25-latek. Ale skoro ch這pak m闚i Ci po zak豉dam do嗆 kr鏒kiej znajomo軼i, 瞠 Ci"kocha", to da這by mi to do my郵enia. Osobi軼ie nie akceptuj ludzi, kt鏎zy rzucaj to s這wo na wiatr, b康 te nie znaj jego znaczenia. Na Twoim miejscu dobrze bym pomy郵a豉, czy warto si w to pakowa, czy mo瞠 lepiej poszuka sobie kogo w Twoim wieku.
Stary 2013-10-16, 09:44   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo軼i: 33 873

Skoro chcesz by sama, nie pakuj si.

Ale nie z powodu wieku, bo to akurat moim zdaniem nie jest przeszkoda.
Lexie jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 09:49   #9
Eluvtus
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 045

Cytat:
Napisane przez yoanna0991 Poka wiadomo嗆
Mnie to akurat nie dziwi, m鎩 M捫 powiedzia mi pierwszy raz 瞠 mnie kocha po dw鏂h tygodniach od poznania si. Po trzech tygodniach byli鄉y razem. Mia 18 z hakiem, ja 17 te z hakiem.
Czasem co takiego si czuje i tyle, ale jak wszystko - zale篡 od cz這wieka, jego dojrza這軼i i warunk闚, w jakich 篡.

Na dodatek znam ma鹵e雟two w kt鏎ym kobieta jest starsza o 7 czy 8 lat od m篹a, i s naprawd przyk豉dem. Tr鎩ka dzieci, rodzina bardzo blisko siebie.

Wszystko zale篡 od ludzi. Nie musisz od razu z nim by, mo瞠sz czeka i zobaczy, czy s這wo 'kocham' jest takie, jakie powinno, czy ma tu okre郵ony dystans.

Jak kocha to poczka.
Stary 2013-10-16, 10:02   #10
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo軼i: 10 668

Cytat:
Napisane przez lexie Poka wiadomo嗆
Skoro chcesz by sama, nie pakuj si.

Ale nie z powodu wieku, bo to akurat moim zdaniem nie jest przeszkoda.
Mam takie samo zdanie. Chcesz by sama - b康 sama, gdyby chcia豉 kogo mie to raczej nie mia豉by takich dylemat闚. Taka r騜nica wieku nie jest wed逝g mnie za du瘸, zw豉szcza 瞠 ch這pak pracuje, uczy si, chce partnerki na sta貫 - nie wida tu niedojrza這軼i. Ale skoro czujesz w ko軼iach, 瞠 po nieudanych zwi您kach chcesz przerwy, to zr鏏 j, nie wchod w nic na si喚.
mary_poppins jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 10:13   #11
Catjusza
BAN sta造

Wiadomo軼i: 490

Przecie jeste軼ie w豉軼iwie r闚ie郾ikami Co to s trzy lata ? Ty jeste m這dziutka, on te, wtf ?
Catjusza jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 10:19   #12
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 3 521

Wiek nie jest tutaj 瘸dnym problemem. Tylko i wy陰cznie to, 瞠 jeste po dw鏂h nieudanych zwi您kach i potrzebujesz czasu dla siebie. Za tym wewn皻rznym g這sem bym posz豉, bo sama wiem, jak bardzo wa積y jest ten czas dla samej siebie.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 10:51   #13
LadyMK
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 535

Cytat:
ja mam 27 skonczone a moj ch這pak 23, jest dojrzalszy ni jego r闚ie郾icy, czasem powa積iejszy ode mnie
Z innej beczki:
1. kole瘸nka mia豉 25 a jej ch這pak 20, to by這 2lata temu, obecnie s po 郵ubie i maj dziecko
2. kole瘸nka mia豉 20 a jej ch這pak 17 - s 7lat razem, obecnie kupili sobie mieszkanie

r騜nice wiekowe w鈔鏚 moich znajomych s r騜ne - dziewczyny s starsze od swoich ch這pak闚 od roku do 5lat.
Kiedy mo瞠 bym w to nie uwierzy豉, 瞠 mo積a by szcz窷liwym z m這dszym, bo mia豉m te same obawy co Ty. Natomiast teraz...wiem, 瞠 wiek nie ma znaczenia, wszystko zale篡 od osobowo軼i

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Fayess Poka wiadomo嗆
Generalnie r騜nica trzy/cztery lata nie jest jak捷 wielk r騜nic, stanowi帷 przeszkod na drodze do udanego zwi您ku, bo bywa i tak, 瞠 19-latek jest dojrzalszy pod wzgl璠em emocjonalnym, ni 25-latek. Ale skoro ch這pak m闚i Ci po zak豉dam do嗆 kr鏒kiej znajomo軼i, 瞠 Ci"kocha", to da這by mi to do my郵enia. Osobi軼ie nie akceptuj ludzi, kt鏎zy rzucaj to s這wo na wiatr, b康 te nie znaj jego znaczenia. Na Twoim miejscu dobrze bym pomy郵a豉, czy warto si w to pakowa, czy mo瞠 lepiej poszuka sobie kogo w Twoim wieku.
ja us造sza豉m po tygodniu znajomo軼i

Je郵i dla ch這paka to jest takie pierwsze mi這sne uniesienie, pierwszy raz ma w sobie takie emocje zwi您ane z kobiet to mo瞠 by dla do鈍iadczonych os鏏 dziwne jak mo積a kocha tak szybko.
Bo nie mo積a, jest to etap mocnego zauroczenia, jednak oni to nazywaj mi這軼i. Je郵i natomiast ta osoba czujemy, 瞠 jest dla Nas odpowiednia - to dajmy szans i czas na to, by si przekona czy to s這wo by這 "rzucone" ot tak.
Nie ma co od razu skre郵a takiej osoby.
Jak ju pisa豉m - ja us造sza豉m po tygodniu, co mnie potwornie zaskoczy這...i by豉m ostro積a pod tym wzgl璠em. Jednak mijaj kolejne miesi帷e i wiem, 瞠 od samego pocz徠ku by豉m wyj徠kow osob dla mojego m篹czyzny

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43288743]Wiek nie jest tutaj 瘸dnym problemem. Tylko i wy陰cznie to, 瞠 jeste po dw鏂h nieudanych zwi您kach i potrzebujesz czasu dla siebie. Za tym wewn皻rznym g這sem bym posz豉, bo sama wiem, jak bardzo wa積y jest ten czas dla samej siebie.[/QUOTE]

dok豉dnie, czas dla samej siebie buduje nas
My autorko nie siedzimy w Twoim wn皻rzu i nie mo瞠my podj望 decyzji za Ciebie. Je郵i czujesz si przy nim dobrze i wyj徠kowo - to przerwa Ci niepotrzebna. Je郵i natomiast czujesz jak捷 niepewno嗆 i chcia豉by poby sama- to b康, bo przy takim odczuciu niepewno軼i dla ciebie by這by to najlepsze wyj軼ie

Szcz窷ciara
LadyMK jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 11:15   #14
AshaL
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 363

Cytat:
Wiek nie 鈍iadczy o dojrza這軼i. Ja mam m這dszego od siebie T疾ta i mog stwierdzi z ca陰 pewno軼i, 瞠 jest to najbardziej dojrza造 m篹czyzna, z kt鏎ym si spotyka豉m. Bywali i starsi ale czasami takie dzieciaki nieporadne 篡ciowo, 瞠 mi si w g這w to nie mie軼i這. Jednak jak masz dosy spotykania si z ch這pakami to s康z, 瞠 warto ja te sobie robi豉m takie przerwy, g堯wnie dlatego, 瞠 zwi您ki by造 dla mnie m璚z帷e.
Ka盥y mo瞠 si pobawi Twoimi uczuciami, niezale積ie od wieku, nie znaczy to, 瞠 ten akurat tak zrobi. Uwa瘸m, 瞠 w tej sytuacji powinna sama podj望 decyzj a nie patrze na opinie u篡tkownik闚 wiza簑
AshaL jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 11:25   #15
Siejusia
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 838

M鎩 m捫 jest ode mnie m這dszy w豉郾ie o 4 lata. I mimo 瞠 nigdy nie chcia豉m spotyka si z facetem nawet o rok m這dszym, po prostu si zakocha豉m i... jeste鄉y razem ju od ponad 6 lat. Uwa瘸m 瞠 je郵i facet w Twoich oczach jest ogarni皻y, to nie ma przeszk鏚 瞠by spr鏏owa si z nim zwi您a. Przecie nie idziesz od razu do o速arza. Z czasem sama zobaczysz czy to by dobry wyb鏎, je郵i nie, to przynajmniej nie b璠ziesz 瘸這wa豉, 瞠 nie da豉 mu szansy (Pierwsze KOCHAM us造sza豉m po 3 tygodniach. Jak wida by這 szczere )
Trzymam kciuki.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 12:48   #16
201703160940
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 900

Nie pakuj si, 3 lata to mimo wszystko jest du瘸 r騜nica, b璠ziesz 幢e si czu豉 w towarzystwie jego znajomych, bo zapewne s to dzieciaki ko這 18-stki, o 瘸dnych powa積ych zobowi您aniach te pomy郵e nie b璠ziesz mog豉, bo to nie ten wiek. I niestety 19-latek nie zawsze wie czego chce i mo瞠 to si sko鎍zy dla Ciebie bole郾ie...
201703160940 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 12:55   #17
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 853

Cytat:
Napisane przez Fayess Poka wiadomo嗆
Zgadzam si w 100%
szynka_w_toscie jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 13:13   #18
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeton_girl Poka wiadomo嗆
Nie pakuj si, 3 lata to mimo wszystko jest du瘸 r騜nica, b璠ziesz 幢e si czu豉 w towarzystwie jego znajomych, bo zapewne s to dzieciaki ko這 18-stki, o 瘸dnych powa積ych zobowi您aniach te pomy郵e nie b璠ziesz mog豉, bo to nie ten wiek. I niestety 19-latek nie zawsze wie czego chce i mo瞠 to si sko鎍zy dla Ciebie bole郾ie...
篡j帷 stereotypami do szcz窷cia si nie zajdzie. a poza tym od kiedy b璠帷 z facetem jeste te z jego znajomymi?
znajomi wa積a sprawa, ale s do czasu, potem ka盥y si rozchodzi w swoj stron a m篹czyzna u boku pozostaje

Szcz窷ciara
Stary 2013-10-16, 13:36   #19
Ingran
Blessed be the fruit

Wiadomo軼i: 9 232

Cytat:
Napisane przez LadyMK Poka wiadomo嗆
2. kole瘸nka mia豉 20 a jej ch這pak 17 - s 7lat razem, obecnie kupili sobie mieszkanie
7?

EDIT: Przepraszam, czytanie ze zrozumieniem sie klania, Wybacz

Edytowane przez Ingran
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:43
Ingran jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 13:39   #20
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingran Poka wiadomo嗆
7?
A co w tym smiesznego
Stary 2013-10-16, 14:16   #21
LadyMK
Zakorzenienie

obstawiam ze zosta這 zrozumiane to tak jakby jej ch這pak mia 10lat jak zacz瘭i by razem... ;D
zrzucam to niezrozumienie na pogod dzisiejsz hehe

Szcz窷ciara
Stary 2013-10-16, 14:21   #22
Agnieszka987
Zakorzenienie

Napisano, ze kolezanka miala (kiedys) 20 lat, ch這pak 17 kiedy zaczeli sie spotyka... s razem 7 lat... Ja to zrozumialam...
Stary 2013-10-16, 14:28   #23
LadyMK
Zakorzenienie

Agnieszka zgadza si, bardzo dobrze zrozumia豉

Szcz窷ciara

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 15:13   #24
201703160940
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 900

Cytat:
篡j帷 stereotypami do szcz窷cia si nie zajdzie. a poza tym od kiedy b璠帷 z facetem jeste te z jego znajomymi?
znajomi wa積a sprawa, ale s do czasu, potem ka盥y si rozchodzi w swoj stron a m篹czyzna u boku pozostaje
Pisz z autopsji. Wa積a sprawa, ale jednak p鏦i kto jest w danym 鈔odowisku to z tymi znajomymi si spotyka, wychodzi, zabieraj帷 te najcz窷ciej dziewczyn. I uwierz, dla 22-latki towarzystwo 18-latk闚 bywa m璚z帷e. Stereotypy stereotypami, ale jednak co jest w tym, 瞠 ludzie najcz窷ciej dobieraj si w pary w podobnym przedziale wiekowym. 18-19-latek mo瞠 by dojrza造, ale jednak przeb造ski swojego wieku miewa.
201703160940 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-16, 15:17   #25
LadyMK
Zakorzenienie

r騜ne do鈍iadzenia moje i Twoje przemawiaj za tym, 瞠 nie ma co z g鏎y skre郵a - najlepiej samemu przetestowa.
To wszystko zale篡 od tego jak elastyczn i otwart jeste osob.

mam pytanie: znasz osoby w wieku 28-29-30 i ponad, kt鏎e zachowuj si gorzej ni osoby o 10lat od nich m這dsze? du穎 jest takich os鏏, kt鏎ym mijaj帷e lata niewiele da造 a wr璚z s jeszcze gorsze, bo przez swoje do鈍iadczenia maj zepsute spojrzenie na 鈍iat. Brak dojrza這軼i emocjonalnej spowodowa u nich, 瞠 czuj si jakby by造 tak strasznie pokrzywdzone przez 篡cie i 篡j tym co by這 zatrzymuj帷 si na etapie, w kt鏎ym co im nie wysz這.

Szcz窷ciara

Edytowane przez LadyMK
Czas edycji: 2013-10-16 o 15:19
Stary 2013-10-17, 08:31   #26
litera01
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 76

Cytat:
To wszystko zale篡 od tego jak elastyczn i otwart jeste osob.

mam pytanie: znasz osoby w wieku 28-29-30 i ponad, kt鏎e zachowuj si gorzej ni osoby o 10lat od nich m這dsze? du穎 jest takich os鏏, kt鏎ym mijaj帷e lata niewiele da造 a wr璚z s jeszcze gorsze, bo przez swoje do鈍iadczenia maj zepsute spojrzenie na 鈍iat. Brak dojrza這軼i emocjonalnej spowodowa u nich, 瞠 czuj si jakby by造 tak strasznie pokrzywdzone przez 篡cie i 篡j tym co by這 zatrzymuj帷 si na etapie, w kt鏎ym co im nie wysz這.
Jestem nie鄉ia豉, on o tym wie . Szczerze m闚i帷 jego reakcja mnie troch zaskoczy豉. My郵a豉m, 瞠 on da sobie spok鎩, a tak nie jest. Stara si (ale nie naciska), 瞠bym si otworzy豉. Jest inny, bardziej dojrza造 ni niekt鏎e osoby starsze od niego. Rozumiemy si bez s堯w. To rozwija si bardzo szybko. Mia豉m si nie pakowa, ale ja ju na to (chyba) nie mam wp造wu. Wszystko zostawiam w r瘯ach Tego na G鏎ze.
Znam takich, kt鏎zy maj wi璚ej ni 30 lat, a rozum 12-13-latk闚. Niekt鏎zy moi r闚ie郾icy te nie s zbyt dojrzali. Tu nie chodzi o to, 瞠 studiuj, bo studiuj帷 mo積a nadal mie rozum dziecka...
litera01 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-17, 09:13   #27
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem nie鄉ia豉, on o tym wie . Szczerze m闚i帷 jego reakcja mnie troch zaskoczy豉. My郵a豉m, 瞠 on da sobie spok鎩, a tak nie jest. Stara si (ale nie naciska), 瞠bym si otworzy豉. Jest inny, bardziej dojrza造 ni niekt鏎e osoby starsze od niego. Rozumiemy si bez s堯w. To rozwija si bardzo szybko. Mia豉m si nie pakowa, ale ja ju na to (chyba) nie mam wp造wu. Wszystko zostawiam w r瘯ach Tego na G鏎ze.
Znam takich, kt鏎zy maj wi璚ej ni 30 lat, a rozum 12-13-latk闚. Niekt鏎zy moi r闚ie郾icy te nie s zbyt dojrzali. Tu nie chodzi o to, 瞠 studiuj, bo studiuj帷 mo積a nadal mie rozum dziecka...
dok豉dnie;]

Powiem Ci tak, ja by豉m zawzi皻 singielk od 9mcy, a tu nagle, gdy 鈍i皻owa豉m swoje urodziny...kole瘸nka i jej ch這pak zapoznali mnie z Nim. Wi璚 jak to urodziny - ja nie by豉m trze德a ani on, ale zachowywali鄉y si jak starzy dobrzy znajomi. Kto by podejrzewa, 瞠 co z tego b璠zie skoro rzekomo to alkohol rz康zi? Na drugim dzie um闚ili鄉y si na obiad, kt鏎y zrobi i poszli鄉y na spacer a na spacerze...nagle mnie z豉pa za r瘯. Chwil zamar豉m, trzyma豉m t jego r瘯, ale w g這wie bi豉m si z my郵ami "cholera, co ja robi, przecie ja nie chcia豉m by w zwi您ku!" i tak milcza豉m przez 10min... i w ko鎍u zacz窸am sobie my郵e "niech si dzieje co chce!"

Znajomych ma g堯wnie m這dszych ode mnie, s oni w wieku 19-23 i dw鏂h 26 - to koledzy, ale s r闚nie dziewczyny, kt鏎e s w wieku g堯wnie 21-23, a potem przeskok 26-27
Wszystko si da, to wszystko zale篡 jak si przy nim czujesz. Ja przy nikim si tak bezpiecznie nie czu豉m jak przy Nim a troch ju mam za sob nieudanych zwi您k闚 i jedno narzecze雟two, wi璚 mam z czym por闚nywa.

M這dszy nie znaczy gorszy - przekonuj si, 瞠 m這dszy do嗆 cz瘰to znaczy bardziej oddany Taki mam obraz kilku m這dszych facet闚 z ekipy od mojego m篹czyzny za kobiet w ogie by wskoczyli, niewa積e ile s ze sob rok, dwa czy 7lat.

Szcz窷ciara
Stary 2013-10-17, 09:17   #28
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 24 367

Hm no zale篡... M鎩 tz np zawsze by o wiele dojrzalszy od r闚ie郾ik闚 i starszych ch這pak闚 wi璚 bywa r騜nie. Teraz te tak jest. Co rusz poznaje facet闚 25 + i jestem zszokowana.
Ale skoro piszesz, 瞠 nie chcesz no to po co si zastanawia. Wahasz si wi璚 odpusc. Nie na tym to polega, 瞠 aaa dobra, walne se ch這pa :-D

Wysy豉ne z mojego SK17i za pomoc Tapatalk 2
chwast jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2013-10-17, 09:36   #29
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Poka wiadomo嗆
Hm no zale篡... M鎩 tz np zawsze by o wiele dojrzalszy od r闚ie郾ik闚 i starszych ch這pak闚 wi璚 bywa r騜nie. Teraz te tak jest. Co rusz poznaje facet闚 25 + i jestem zszokowana.
Ale skoro piszesz, 瞠 nie chcesz no to po co si zastanawia. Wahasz si wi璚 odpusc. Nie na tym to polega, 瞠 aaa dobra, walne se ch這pa :-D

chwascik, ona ju decyzj podj窸a zachwianie wynika這 moim zdaniem z r騜nicy wieku. To naturalna reakcja, bo otoczenie nam wiecznie wpaja, 瞠 partner powinien by starszy od kobiety a to guzik prawda. Czasy si zmieni造...i przemiana ch這pc闚 w m篹czyzn te si zachwia豉.

Szcz窷ciara
Stary 2013-10-17, 09:39   #30
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 24 367

Cytat:
chwascik, ona ju decyzj podj窸a zachwianie wynika這 moim zdaniem z r騜nicy wieku. To naturalna reakcja, bo otoczenie nam wiecznie wpaja, 瞠 partner powinien by starszy od kobiety a to guzik prawda. Czasy si zmieni造...i przemiana ch這pc闚 w m篹czyzn te si zachwia豉.
No wiem, ze podj窸a ale moje zdanie nadal takie samo jak po pierwszym poscie xd ale masz racj.

chwast jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Intymnie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.