|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
MaoMAmi - super ze jestescie juz w domku.
Ja bym na Twoim miejscu odciagala ile sie da, a w miedzyczasie przystawiala az mała załapie. Moze spròbuj tez kapturkòw? Dziewczyny pisała ze one tez potrafia wyciagać lekko sutki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak sie z tym czujesz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3754 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moj przez kapturki nie chciał ssać, teraz sie nauczył brac jakos ![]() dzidzia- mam reczny i to z tych tanszych..odciagałam tak jak mi pisałas 7-5-3 , tak co 4-5 godzin. teraz mam wrazenie ze sciagam caly czas ![]() ![]() ALE MNIE BOLI GŁOWA ![]() ![]()
![]() |
#3755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Wam się udało z tym rabatem! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Rozeznanie
|
wydaje mi się , że gąbkowy za miękki. A dziecię powinno mieć ciut twardszy, żeby się mu kręgosłupek dobrze ksztaltował. Zresztą te grykowo-piankowo-kokosowe wcale takie twarde nie są
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do krwawienia, z opowieści przyjaciółek zależy od osoby, jedne jak na okres, drugie bardziej. Najważniejsze, że nie boli i że nie masz gorączki(bo nie masz?)
![]() |
#3757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zuzylam ledwo co, ale my na drugi dzien byłysmy juz w Domu. W pierwszy dzien poszly nam dwa pampersy- I to w sumie tak dla zasady bo byly puste. W szpitalu mi powiedziano ze dzidzius powinien zrobic pierwsza kupke do 24h ( u mnie byly zielone wody , wiec liczono ze kolejna kupka nawet do 72h) a pierwsze siku tez chyba 24h , pozniej z czestotliwoscia raz na dobe. Do ok 3 dni wszystko powinno ruszyc regularnie. Takze pampersow zuzylam kilka w pierwsze dni. Troche sie schizowalan, bo wszedzie pisza ze noworodek zuzywa ok 10sz/doba a u mnie 2 ? Teraz nadrabiamy z nawiázka. 8 szt to podstawa a nie wiem czy I nie wiecej ![]() Cytat:
![]() Ty to sie nacierpisz ![]() ![]() Mam nadzieje ze razem z dzieckiem wyjda wszelkie bole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
Oj nie będę mówić ile mam pieluch w domu...hahaha. jak maly przejdzie na 2 to mamy poltora miesiaca na szukanie promocji i jeszcze zostanie
![]() Maomami na bolace piersi kapturki. Musisz lekko oproznic piers-tak jak laski pisaly, najlepiej laktatorem. On wyciagnie brodawke i sprawi ze małej będzie latwiej lecialo bo przy przepelnionej nie da rady zassac. Ja też miałam plaskie-Alisa wyciagnela je na zawsze :p. Issia nie mam adaptera bo mam inny wózek. Gdybym szla na spacer albo do sklepu to będziemy używać fotelika od niego (do jazdy jest ryzykownie zniszczony) Czytam dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3759 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() pepper, ![]() ![]() ![]() maomami, jak bolą Cię piersi ja bym od razu działała z laktatorem, skoro mała śpi. A jka przyjdzie położna to niech Ci pomoże w kwestii przystawiania. Na jednych warsztatach właśnie mówiła, że właściwe przystawienie dziecka to 90% sukcesu, bo jak źle dziecko się przystawi to nas to boli, dziecko się denerwuje bo mu ciężko i zaczyna się robić problemowo. Uda się na pewno! A Zuzka śliczna ![]() agnieszka, ja mam materac kokosowo-lateksowy. Ale najpopularniejsze są te gryka-pianka-kokos i podobno one też są dobre. lineczka, a ja tak sobie myślę, czy na pewno dobrze, że tak bierzesz tą nospę jak są skurcze. Bo może w ten sposób hamujesz akcję porodową. Coś któraś chyba pisała, że jak już termin się zbliża to się nie powinno rozkurczowych leków brać. Chyba, że coś pomieszałam jak zwykle. Ale paskudnie dzisiaj! A mąż jeszcze wróci z pracy później bo coś tam jedzie zobaczyć po niej. To ja dzisiaj poprasuję końcówkę prania (ostatnio zapomniałam o tetrowych pieluszkach). Ja ostatnio o pępkowym rozmawiałam z mężem i on kombinuje jak to zrobić - będę rodzić w rodzinnym mieście, ok.70 km od Wrocławia. I on wymyślił, że w dzień urodzin wyśle smsy do chłopaków, wieczorem przyjedzie do Wrocławia i następnego dnia rano będzie wracał do mnie (specjalnie znalazł kolegę, który pojedzie z nim i nie będzie pił, żeby robić za kierowcę po upojnej nocce). A jak sobie chce, to niech robi. Dałam mu tylko ultimatum, że ma nie być tak, że później na następny dzień się wcale nie pojawi przy nas, bo będzie odpokutował.
#3760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie to ze wczoraj krwawiłam juz co kot napłakał , a dzis sie rozkreciło Od nowa ![]() Majeczka bedzie miała na drugie Jagoda , nie bedziemy juz wymyslac .. Najwyzej siostra bedzie miała jej drugie imie ![]() RYBA - ja mysle zebys dała mu z tej butli sie najesc, tyle ile bedzie chcial . Bedziesz miala jakies rozeznanie ile potrzebuje. Tylko Đaj mu butle jak bedzie glodny , np po spaniu a nie po cycu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki za info ![]() ![]()
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
teraz ladnie sie przyssal i nie wiem czy po tyc 15minutach go odstawiac.....
mi znów podkradali pampersy w szpitalu ![]()
#3763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zadomowienie
|
Poddałam się i zażyłam nurofen forte. Lekarz mi niby pozwolił przy bardzo mocnym bólu, ale i tak się boję, czy dziecku nie zaszkodzę. Musi mi ten ból troszkę ustąpić na tyle, bym mogła skoczyć do łazienki wysikać się i zrobić zapasy jedzenie i picia i postawić przy łóżku. Samo przeczołganie się o 180 stopni, żeby dotrzeć do tabletek było megawyczynem.
Czekam aż zacznie działać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Wtajemniczenie
|
ryba widze ze masz ten sam problem co ja mialam z lenka....wiesz, ja ja karmilam cycem tylko przez 3 tyg bo nie wytrzyma;am,nie rozumialam o co caman...tak samo jadla by z cyca nieregularnie,tu cieknie tam leci a daj spokoj...nie zawsze jest to kolorowe ...
ja dodatkowo mialam plaskie suty i zeby mala dobrze ciagnela musialam sie niezle nasilic..a to ze dokarmialam butla jej spasowalo i wkurzala sie jak dawalam cycka,przeszlam na mleko m i mialam swiety spokoj...dziecko mi zjadlo troche ulalo poszlo spac,pozniej juz jakos bylo i nie lam sie...moja jest zdrowa jak ryba mimo ze przeszlam na mm nie choruje,jest czerwoniutka i w sumie kazdy mowi ze swietnie wyglada ,je wszystko i nie mam z nia zadnych problemow zywieniowych... nie namawiam cie na przejscie na mm ale daje do zrozumienia ze dziecku tez nie mozna mieszac,albo z cyca albo z butli,bynajmniej mi sie tak wydaje,a laktoatorem nie mozna ciagle sciagac bo nie sciagniesz tego pokarmu do konca a to wazne jest..dziecko wyssie podobno wszysciutko.
![]() |
#3766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam info od DZastin AAAa to jednak są wody.Dziś dostanę antybiotyk,jutro oksy i prawdopodobnie mały będzie jutro z nami już na świecie. Trzymacjcie kciuki dziołchy ![]() Pisze że jest przerażona ale ma nadzieję że pójdzie gładko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Wtajemniczenie
|
nasturcja widze ze masz niezle...wspolczuje,ale juz niedlugo
![]() ja dalej boje krwawienia poporodowego,czyszczenia itd...ostatnio pytalam lekarke czy moze mi to krwawienie wpisac w karte,to swtierdzila ze nie ma potrzeby ze jak przyjde do porodu zebym odrazu o tym powiedziala...
#3769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak się cieszę na wieści o kolejnym dieciaczku! Trzymam mocno kciuki za Dzastin i za Maluszka! Niech akcja porodowa będzie szybka, a Maluszek zdrowy! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jednak intuicja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3771 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za karmienie, rób tak jak dziewczyny piszą i próbuj, próbuj! Zmieniaj pozycje przystawiania i kombinuj, napewno się uda. Cytat:
Cytat:
O! Robi się gorąco ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia z rejestracją! Maja Jagoda - ładnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cholerka to karmienie to niby takie naturalne powinno być a każda ma jakieś problemy, ehhh.... co za życie.
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3773 |
Zakorzenienie
|
Trele tak może być z krwawieniem. Ja mam raz na 5 dni na wkladce pomaranczowy sluz już teraz.nawet w szpitalu pytalam czy to normalne ze tak mało krwawie a w zasadzie brudze to mi powiedzieli ze jak Zostałam dobrze oczyszczona to możliwe.
Rybko 7-5-3 co 3h. Po karmieniu małego po 5min na kazda piers żeby dociagnac i dac sygnal glowie ze pokarmu musi być więcej. I jeśli będziesz sie tym zamartwiac to mleko nie przyjdzie. Uwierz ze możesz! Możesz spokojnie karmic go z butli swoim mlekiem przez kilka dni. Nie zapomni jak sie ssie ![]() ![]() Nasturcja ja mam taki kupon 10% znizki na fotelik w smyku stacjonarnie ale u nas nie ma wózków ani fotelikow :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3774 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() Witam się w 37 tc,moze ostatnim??? ![]() ![]() maomami śliczna Zuzka ![]() lineczka to akcja może się zacząc lada chwila! ![]() Dzastin trzymamy kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród ![]() Jadłam już 4 kromkę z nutellą,z przerażeniem stwierdziłam,ze słoiczek wczoraj kupiony już w połowie wyparował,a ja mam wciąż ochotę. Przyszła Lila i pyta: "Masz chlebek czekoladkowy?" "Nieeeee,to pasztet córeczko"! ![]() Co ciąża robi z człowiekiem ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne jest dla mnie że od 4 dni nie doliczył się braku krowy... Dziś podjechała straż gminna i krowa zyje ale tam jest jakiś drut kolczasty i dlatego nie może wyjść. Mieli podjechać do tego właściciela i wskazać mu gdzie ona jest. Synek był bardzo grzeczny i zaaferowany wizytą u Pani dentystki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zadomowienie
|
Właśnie przyszedł mój fisher price- grzechotka lew:P plus kupony rabatowe, z których na pewno skorzysatm, czyham na bujaczek ze zniżką 60 zł
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- będzie dobrze, ja też trzymam kciuk, a jednak szykuje się kolejny porodzik ![]() ![]() ![]()
#3778 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj z doskoku trochę zaległości się nazbierało.Muszę posegregować ostatnie kartonowe pudło które stoi i czeka a tam pełno badziewia z którym nie wiadomo co zrobić.Pomieszane z poplątanym
![]() Tż robi gołąbki,za mną kolejna potliwa zimna noc :/ ale w miarę przespana. Cytat:
![]() Cytat:
![]() agateczka ![]() ![]() Babku Nie przejmuj sie rozstępami,gdyby to od nas zależało to pogoniłyśbyśmy dziady.A tak to lipa.Cóż zrobić. Sorento ![]() ![]() Cytat:
Fajnie jakby ich nie było ale cóż są. ![]() Ale nauczyłam się z nimi żyć i zaakceptowałam bo nie miałam wyjścia.A poza tym dla mnie to ma drugorzędne znaczenie.Na wybiegu nie chodzę więc i ciałko może mieć to i owo -nawet tłuszczyk ![]() Cytat:
![]() Mały głodomorek ![]() Za wizyty dzisiejsze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to Wy w końcu dwa foteliki kupiliście czy ja coś źle rozumiem ![]() Cytat:
![]() Maoami Zuza śliczna i fajnie, że Wy już w domciu |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
heheh pasztet..no też może być..zamiast drobiowy-czekoladowy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.