![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
bzinka leje
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Aja dziś rano nie wstałam z tż i przyszedł dać buziaka ze do pracy jedzie i mówię że mała nie spała ze pies szalał to mi kazał jeszcze pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zadomowienie
|
ano
![]() Mi jest ciężko majciory i dresy jedną ręką potem naciągnąć więc ją odkładam. Dziewczyny NOWY (chyba) temat! Chcemy kupić fajne sanki na zimę i moja mama na chrzest nam je obiecała, pytanko, czy któraś miała do czynienia z: http://allegro.pl/sanki-z-budka-opar...626236205.html lub aluminiowymi http://allegro.pl/sanki-aluminiowe-z...616020647.html Czy takie się sprawdzają? Rożnica w wadze między normalnymi a aluminiowymi jest 2,5 kg (8 a 5,5 kg).
#3033 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() sama bym się wzruszyła ![]() Cytat:
![]() kochana - pisaj co tam słychać - no i jak Siusiak Nikosia, bo z tego co pamiętam był z nim kłopot ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cdn Miluś spi juz 15minut ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() fu.ck ..... zdecydowanie - jeszcze dobranoc ![]() o 7.30 1wsza Drzemka .... - o tej tosmy jeszcze spacznie spali - Dzis pobudka o 8.15 ![]() Linki sa na 1wszej Stronie :P Cytat:
![]() ![]() ![]() Cdn - nie wiem kiedy bo właśnie się Obudziłem - taaaa lepsze 40min niz Nic ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |||||
Zakorzenienie
|
my spalismy do 8... teraz dziecko mi zasnelo po wierceniu sie i piszczeniu.. spi juz z 15 minutek
![]() Cytat:
Tez bedzie moj maly niedlugo musial pic albo mm albo jak sie bedzie udawalo przechowac w pracy to moje mleko... je kaszki ale mleczko bedzie chcial i cyca z pewnoscia, jakos musze dac rade ale sie boje ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pogoda typowo jesienna ![]() ![]() Cytat:
Hmm chodzilo o tekst kasi... rumak na bialym rycerzu ![]() ![]() Zrobie zdjecia i wysle ok?? dzis jade na budowe to pokaze wieczorem. My bralismy plytki z kolekcji ashen tubadzin.. wybieralam, wybieralam i jakos tak zostalo... ![]() http://www.psbfox.com.pl/share/globa.../88-ashen.jpeg u nas inne wykonanie mamy mala lazienke Cytat:
Chetnie podejrze linki. Witam, Ide robic obiadek, bo wioze na budowe..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-10-16 o 10:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
bzinka moja kolezanka ostatnio mowila bo tez juz szuka na zime dla dziewczynek ze w tym roku kupi plastikowe lekkie i lepiej sie slizgaja wg niej anizeli nawet zwykle tradycyjne. Ja jeszcze nie wiem jakie wybierzemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do sanek my mieliśmy takie zwykłe najzwyklejsze za 60 zł więc z takimi niepomogę ![]()
![]() |
#3037 | ||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
co za chamstwo! ![]() (a ja zawsze zabawko zostawiam w wózku... może nie są dość atrakcyjne ![]() ![]() ![]() Cytat:
Na szczęście rozumie moje tłumaczenie, że ja nie mam komu powiedzieć: weź dziecko, idę siku, więc coraz rzadziej mnie prosi o przytrzymanie W. I siedzi o suchym pysku ![]() Cytat:
![]() heh no właśnie mój okna często myje, a jak ma umyć ramy, to stwierdza, że to robota na caaaaaaały dzień, zupełnie jakby powierzchnia do umycia zwiększała się niemal stokrotnie.
![]() |
#3038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co, ja nigdy jeszcze nie myłam okien. U mnie w domu rodzinnym zawsze była to domena taty i w moim domu jest tak samo, jak tż nie umyje to są brudne i już. Czasem myje też teściowa, bo mieszka u nas zawsze jak wyjeżdżamy (zostaje z kotem) i nie ma co robić, to robi gruntowne porządki ![]()
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam się ![]() wkurzę was, spałam dziś do 10.30 ![]()
![]() |
#3040 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Helou
![]() Ależ pogoda, nie mogliśmy się obudzić ![]() Cytat:
![]() 1. co to ![]() 2. ![]() 3. Znaczy już miałaś 1 ślub? Nie zrozumiałam ![]() 4. ![]() 5. chyba racja z tym pogrubionym... Krzyś czasem pogada sobie (najczęściej jak Krecik: jaaaaa, ejooooo, elaaa ![]() ![]() Wysuniętym językiem, że źle - nie przejmowałabym się ![]() 6. Ło matko! Mój już byłby trupem!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do krzesełka - chyba masz rację... u nas mało miejsca, to złożenie jest priorytetem... Czyli nada nic nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() No i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale w nocy lepsze wieści były - temp. spadła!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja kurde przegapiłam dzisiejsze warsztaty "Mamo, to ja"... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3041 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a oddech ? no coz z tego wynika ze nie oddycham od 8 lat ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fanfar nie bedzie ![]() ![]() ![]() ehhh pomimo tego ze roch spi dlugo to musialam go obudzic przed 10 bo na 10 .15 basen a do tego sama dzis musialam wstac o 7 bo szkola .... ide udawac ze sprzatam ..... ![]()
![]() |
#3042 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pyszna była zupka, mam jeszcze na dzisiaj ![]()
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do mm - to też bym tak zrobiła ![]() leżę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za pocieszenie...
![]() Najlepsze jest to, że wczoraj jak pojechałam do weterynarza to dzwonię do niego i co? Narzekanie, że mały zjadł butlę po czym usnął na 10 (!) minut i znowu płakał. Dał mu zabawkę (teraz bawimy się na podłodze, na kocyku) Kubcio pobawił się 10 min i znowu ryk. Także nie powinien się dziwić, że ciężko coś zrobić. To nie jest tak, że ja nie sprzątam - można powiedziec, że sprzątam na bieżąco, tj. wstawiam zmywarkę, czasem 2 razy na dzień, sprzątam w kuchni, robie obiad. Ale szczerze przy Kubcio o takich czynnościach jak ścieranie kurzy, sprzątanie łazienki moge zapomnieć. Kiedyś robiłam to jak on pójdzie spac, ale teraz to co się dzieje wieczorami to zgroza ![]() Prawda jest też taka, że ja perfekcyjną panią domu nie jestem. Jak mieszkaliśmy w Krakowie mieliśmy podobne podjeście do sprzątania. Teraz nagle mu się zmieniło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekaj do grudnia, więcej kupisz (27.12) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bzinka- a po co Ci takie wypasione sanki Cytat:
![]() Cytat:
do mnie ma bliżej ![]() ideał
![]() |
#3046 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() BYou chyba wezmę to chicco, ale w smyku zostały kiepskie kolory więc musze poszukać gdzieś indziej. A Ty gdzie kupowałaś? Kasia, jak tata? Nyaa, welcome back ![]() Oliwka, Bzinka, piękne te ubranka dla waszych księżniczek, może mi też będzie dane mieć coreczke ![]() Demeter, przytulam. Ja też czasem mam takie dni że wszystko do doopy, wtedy też Janek jest niespokojny bo ja mam złe emocje. tż powinien ci pomóc, odciążyc w takiej chwili żebys mogła złapać oddech a nie dołować. Mój mi bardzo pomaga bo sam był "mamą" przez tydzień i wie jak to jest. Głowa do gory, będzie dobrze, tylko sprobuj znaleźć chwile dla siebie ![]() Bzinka jak ty żeś się uchowała z tymi oknami ![]() ![]() Moderna, super te zabawki. Daj znać jak się sprawują bo też się na nie czaję. Więcej nie pamiętam, a pisze z tele więc nie mam sciągi ![]() ![]() My od wczoraj mamy zabezpieczone zejście na schody i Janek w końcu może brykać po całej podłodze, co bardzo mu się podoba. Pełza i krzyczy z zadowolenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie od tej przeprowadzki cięzko mi znaleźć chwilę dla siebie. Jak byliśmy w Krakowie TŻ nie pracował, więc jakoś razem opiekowalismy się małym. Od czasu przeprowadzki chodzi do pracy i jak np, ostatnio pilnował małego bo chciałam jechać do sklepu kupic sobie jakiegos ciucha to dzwonił i mówił, żebym się streszczała i szybko przyjeżdzała :/ ech. Niby żartował, niby serio cięzko go wyczuć. A mi cięzko bo non stop z małym siedzę, cieżko sie gdzieś wyrwać samej. Kiedys tez czlowiek znalazł czas na słuchanie muzyki, wyjscie na kolację z TŻ a teraz cieeeżko... Niby mamy tu dziadków, ale już odkąd się przeprowadzilismy często malego zostawialiśmy (jak trzeba bylo cos na slub załatwić, jechac na wieksze zakupy, itp.) i nie chce ich już nadwyrężać ![]() A co do kocurka to dziś dalej jakby naćpany, ale już znacznie lepiej z nim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
MBZ♥
|
Despa pamiętam o wyprzedażach
![]() ![]() ![]() Alliw zamawiałam na all u Bobo-San. Bardzo polecam ![]() super, że Jaś może brykać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Wtajemniczenie
|
A właśnie jak jestesmy w temacie zimy i zakupów: na zimę to trzeba by chyba kupić śpiwór do wózka ?
I tak w ogole to wyciągnełam spacerówka wczoraj i czy Wy też macie zapięcia (pasy) w niej? Troche lipa, będe go odpinać i zapinać co po chwilę ale rozumiem, że jak dziecko większe to bedzie mi się dużo ruszać (jak będzie już siedzieć). DObra - nieaktualne pytanie, wlasnie szukam na allegro, są śpiworki z otworami na pasy. Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-10-16 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
MBZ♥
|
Bzinko jakbym miała wybierać to wzięłabym sanki alu
![]() Demeter muszą być szelki w spacerówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe. tja. wszak ZARAZ to nasz najlepszy przyjaciel ![]() wczoraj znajomi się zapowiedzieli na mecz. więc robiłam zapiekanki, chciałam szybko ogaranąć. on twardo, że będzie też coś robił. mówię, że będzie dobrze jak się Młodym zajmie... będzie odkurzał. oooookkkkeeeejjjj ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
gdzie??? jak??? bo kiedy to wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a może trzeba dodać urządzenie w ustawieniach? Jaki macie internet? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() U nas również pochmurno i .... deszczowo ale nie do końca bo tylko mały przelotny deszczyk. Spacer zaliczony, dzieciątko śpi a ja popijam kawkę ![]() Mam pytanie, czy wprowadzając gluten mogę dodawać np. do mm zamiast do zupki.? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie!
![]() Niby wie, przyznaje racje ale jednocześnie chce, żebym więcej robiła... Dziś już jest lepiej, przywiózł mi obiadek. Ja własnie wkładam zdjęcia Kubcia do albumu - gdzie ten mój malutki bąbelek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widzialyscie ten rozwoj motoryczny dziecka?
http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php ehhh szczerze to troche sie przerazilam, ile bledow nieswiadomie/swiadomie popelnia rodzic ![]() Wiem, ze kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija, ale popelniajac blad i go powtarzajac mozemy wzmacniac zle nawyki. Moj najwiekszy blad to nie kaldzenie dziecka na twardej powierzchni - zawsze lezal na macie z materialu ![]() Mam pytanie, moje dziecko lezy na podlodze i o ile podnosi przod, opiera sie na otwartych raczkach, lapie przedmioty - to tyl ma zupelnie bezwladny (jeszcze cos ok. 4 miesiaca podciagal nozki pod siebie, zdarzylo sie to kilkakrotnie - i to by bylo na tyle ![]() Dziewczyny z rehabilitacji panika, maria, da sie cos zrobic?
#3055 | |||||||
Kniaginia
|
U nas też deszcz był rano, właściwie mżawka, ale poszłam ostro z wózkiem te 40 minut na reh. W drodze powrotnej już nie padało.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że moje dziecko tak będzie wędrować po domu... Ja jak idę do kibelka, to małą zostawiam na kocu. Jak się dobrze wychylę, to ją widzę przez otwarte drzwi łazienki ![]() Cytat:
![]() Ja o tej porze doczłapywałam do przychodni, zastanawiając się, czy zdążę Różę nakarmić przed ćwiczeniami. Zdążyłam, ale mi się na około rozglądała, bo w nowym miejscu jadła. I nawet nie ulała z tym najedzonym brzuchem. Całe wieki nie jadłam szczawiowej, ślinka mi cieknie. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Ja dopiero na nfz-towskiej rehabilitacji dowiedziałam się, że źle podnoszę i odkładam dziecko. Źle w naszej sytuacji, czyli w takiej, gdy dziecko ma wzmocnione mięśnie grzbietu, a słabe mięśnie brzucha, prostowniki wciąż przeważają nad zginaczami. Podnosiłam ją chwytem pod szyję i pupę, a powinnam tak jakby bokiem, nie z pleców ją podnosić. Czyli najpierw chwycić pod paszkę, przełożyć nogę przez swoją rękę i bokiem podnosić do siebie. Skomplikowane na początku. Podobnie z odkładaniem. Nosić ją powinnam owszem, w kołysce tyłem do siebie, ale tak nie kontroluję asymetrii (czy Róża głowę trzyma prosto), dlatego nam zalecono noszenie w śmiesznej pozycji: tyłem do siebie, chwytam ją ręką pod prawą nogę, a lewa swobodnie zwisa. To powoduje skracanie prawej strony (głowę przytyka do prawego barku) i wydłużanie lewej. Ponieważ asymetria u nas polegała na skracaniu lewej strony (głowa częściej w lewo i całe ciało w literkę C). Asymetria już prawie znikła. Niestety jest ryzyko, że powróci, gdy Róża zacznie chodzić, dlatego trzeba to kontrolować. Cytat:
Róża jest pod kontrolą fizjoterapeutów, a też nie pełza do przodu, pupę czasem podniesie do góry, ale nogami sobie jeszcze nie umie pomóc. Zdarza jej się przemieścić w ten sposób, ale do tyłu. Specjaliści mówią, że spokojnie, jeszcze ma na to czas. Warto zmienić podłoże. Na matę lub dywan. U nas jest koc na parkiecie, co powoduje ślizganie i Róża z tym raczkowaniem nie może ruszyć. Jutro jedziemy po dywan. No ale wy chyba macie matę. Ale podkreślam: na pełzanie i raczkowanie jest jeszcze czas. Marcelek jest w dodatku młodszy od Róży, więc chyba nie ma czym się teraz przejmować. Ale się rozpisałam ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-10-16 o 14:58 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale dobrego chlebka nigdy dość... ![]() Cytat:
Kładź Marcelka na nieśliskiej powierzchni, to mu ułatwi rozwój.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3060 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nigdy ![]() a co do tztow jak juz temat poruszony - moj tz kazdy weekend sierpnia i kawalek wrzesnia oraz raz w pazdzierniku jezdzil na nocki na ryby - w piatek wyjezdzal w niedziele wieczorem wracal . po pracy albo po treningu z kuba, idzie co dzien na silownie . dla niego to mus . teraz postanowil dodatkowo biegac . do glowy mu nie przyjdzie marwic sie co z dziecmi , czy moze itp ..... a ja bym chciala pocwiczyc choc troszke a nie mam jak ... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.