Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 10:20   #4381
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Paulka0212 uff, cieszę się, że wszystko ok. I szczerze mówiąc jestem w szoku, że lekarz zaprosił Cię na kolejne badanie w niedziele! Super

Ja też byłam w szoku, pozytywnym oczywiście. Sam jest ciekaw czy pozostanie to ciąża jednojajowa czy pojawi się jeszcze "przegroda".

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Zobaczcie, jak fajnie prowadzona jest pierwsza strona tego wątku:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720122

Można by coś 'podpatrzeć' do następnej cz.
Jakiś czas temu podglądałam dziewczyny i też strasznie mi się spodobał początek

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:24   #4382
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze

Dla dzidziusiów zrobię wszystko, myślałam że to do mnie nie dociera ale wczoraj "leżąc" na fotelu podczas USG pytałam pana doktora czy wszystko jest dobrze, to tylko patrzył i mówił że na razie ogląda to myślałam że z Siebie wyjdę.... To były najgorsze 3 minuty w moim życiu!
Mogę nawet leżeć do końca ciąży, aby było wszystko dobrze!
wiem co czułaś, będąc z małym raz na wizycie lekarka do mnie nic nie mówila a mi serce biło jak nie wiem, dopiero też coś około 3-5 minut zaczęła mi wszystko opowiadać - myślałam,ze na zawał padnę.
Teraz z resztą też na wizycie od razu dzidziolka nie było widać, musiałam bardzo wysoko pupę podnieść, podejrzewam, ze będę miała to samo co w pierwszej ciąży z łożyskiem i dlatego tak.
Stary 2013-10-16, 10:24   #4383
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Lekarz skupił sie na dokładnym badaniu serca, przepływów, płynie na karku, kącie twarzowym i podniebieniu. I wszysko jest w porządku bedzie zdrowy chłopczyk! Cieszymy sie bardzo.
Chłopczyk? Już wiadomo ?
A te sytuacje z innymi parami nic nie mów, ja miałam te badania w szpitalnej poradni i tam co kilka osób ktoś wychodził zapłakany A jedna pani nawet czekała na skierowanie na terminacje, taka po 40tce chyba kobitka

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z labolatorium... myślałam, że będę miała robione badania tylko na tarczycę i grupę krwi, a tu mi babki powiedziały, że jeszcze morfologię będę miała powtórzoną... a byłam po śniadanku
Nie wiem, do morfologii też chyba trzeba na czczo... czy niekoniecznie
Pytałam ostatnio brata ratownika medycznego i do morfologii niekoniecznie

Cytat:
Masakra !! Nawet nie wiedziałam, że coś takiego mogą zrobić w żłobku
No od września to wprowadzili przy czym we wrześniu odpuścili bo dzieci były stopniowo wprowadzane więc wiadomo po 2-3 h. Ciekawe jak serio tego sie beda trzymać to do marca żłobek pewnie pusty zostanie
Ja bym młodego juz zabrała, oddaliśmy bo miałam wracać do roboty ale mnie nie chcą. Tylko Tż maruda że kilka godz dziennie mu nie zaszkodzi i się tam rozwija,ma kontakt z dziećmi, a ja sobie odpoczne. Rzeczywiście ale jak ma mi tak chorować to zrezygnuje

Ja mam jakies wzruszanie się wzmocnione, wczoraj byliśmy z Tżtem na Wałęsie w kinie i tam pare razy łzy miałam w oczach a jak leciała nasza ślubna piosenka i hasło przewodnie z obrączek to już w ogóle skapitulowałam Przy śpiewaniu kołysanek sie wzruszam jakas taka sentymentalna się stałam

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:32   #4384
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie dziewczyny dzisiaj Hania pospała z nami trochę dłużej, do 6.30, więc po 10 dopiero ją kładłam powycierałam kurze w całym domu, zjadłam coś i odpisuję

Paulka cieszę się, że wszystko ok i że trafiłaś na fajnego lekarza na IP no i współczuję celibatu, ja w sumie teraz się bardzo boję przytulać z mężem, właśnie ze względu na takie sytuacje. Ale można sobie radzić inaczej czasami nie?

Martuszka, no mojej mamie właśnie nie bardzo Antonina się podoba, uraczyła mnie tekstem, że jak ktoś ma długie nazwisko to wybiera się krótkie imię, bo potem się w rubrykach nie zmieści ale jak obliczyłam to moje imię i nazwisko panienskie ma tylko 1 literkę więcej niż by miała Antonina, więc chyba coś jej się pomieszało ale ja tam nie będę zwracać uwagi komu się podoba a komu nie, nam – rodzicom ma się podobać, a nie otoczeniu

Niki ale brzusio już duży!! Wow superowy a powiedz w pierwszej ciąży też tak szybciutko Ci wyskoczył? Czytałam, że pisałaś, że był duży, ale już w 10 tygodniu taki widoczny? Ja też miałam ogromny i mnie pytali czy na pewno nie mam bliźniaków ciekawe kiedy teraz wyskoczy

Madziula z tą wodą masz rację, bo teraz faktycznie nic nie wymierzasz, bo maluch wyczuje inny posmak. Ja mam z kolei problem w drugą stronę, bo Hania nie chce pić wody. Od początku nic nie chciała pić, musiałam się nagimnastykować, żeby cokolwiek wypiła i tak potem też jej dawałam różne rzeczy, żeby tylko płyny jakieś przyjmowała poza mm. No i teraz jedziemy na soczkach co mi się wcale nie podoba, ale co zrobić..

Masakra z tymi zasadami w żłobku i tak oni mogą ni stąd ni zowąd wyrzucić dziecko ze żłobka, bo np. chorowite? Przecież im na rękę to powinno być, mniej dzieci do opieki, a kasa idzie..

Pallas Ril przykre słowa mamy, ale nie powinnaś jej słuchać tylko siebie i zdecydować tak jak Ty chcesz a nie tak jak chce ktoś inny. Przede wszystkim na chwilę obecną Twoje samopoczucie jest najważniejsze a tak jak piszą dziewczyny – kariera nie ucieknie. Ja też kiedyś miałam wielkie ambicje zawodowe, ale od kiedy jest Hania wszystko się zmieniło

Niki ja tak trochę miałam, że w nocy mnie pobolewał brzuch, a w dzień nie. A może to dlatego, że w dzień nie miałam czasu się nad tym zastanawiać czy boli czy nie teraz już mnie w nocy nie boli od paru dni. No ale ja jestem w dużo wcześniejszej ciąży niż Ty, więc nie wiem czy jest co porównywać.

Mszpilka cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie

i jednocześnie bardzo współczuje tym rodzicom nie wyobrażam sobie takiej sytuacji kurcze

Vampirko ja zawsze morfologię robiłam na czczo więc możliwe, że będziesz musiała powtórzyć niestety

Carolyna współczuję kolki, jednak mam nadzieję, że to nie to, bo to podobno okropny ból.. jak tak dalej będzie musiałabyś się wybrać do lekarza jednak
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:34   #4385
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Chłopczyk? Już wiadomo ?
A te sytuacje z innymi parami nic nie mów, ja miałam te badania w szpitalnej poradni i tam co kilka osób ktoś wychodził zapłakany A jedna pani nawet czekała na skierowanie na terminacje, taka po 40tce chyba kobitka

Pytałam ostatnio brata ratownika medycznego i do morfologii niekoniecznie

No od września to wprowadzili przy czym we wrześniu odpuścili bo dzieci były stopniowo wprowadzane więc wiadomo po 2-3 h. Ciekawe jak serio tego sie beda trzymać to do marca żłobek pewnie pusty zostanie
Ja bym młodego juz zabrała, oddaliśmy bo miałam wracać do roboty ale mnie nie chcą. Tylko Tż maruda że kilka godz dziennie mu nie zaszkodzi i się tam rozwija,ma kontakt z dziećmi, a ja sobie odpoczne. Rzeczywiście ale jak ma mi tak chorować to zrezygnuje

Ja mam jakies wzruszanie się wzmocnione, wczoraj byliśmy z Tżtem na Wałęsie w kinie i tam pare razy łzy miałam w oczach a jak leciała nasza ślubna piosenka i hasło przewodnie z obrączek to już w ogóle skapitulowałam Przy śpiewaniu kołysanek sie wzruszam jakas taka sentymentalna się stałam
i jak film ?? warty zobaczenia??

Co do sentymentalności to śmiać mi się chce, bo bratowa mi opowiadała (tp ma na ostatniego października), że płakała o wózek bo koleżanka jej obiecała a potem się wycofała Jej mąż się śmiał bo nie widział problemu, kupią sobie nowy ale ona to strasznie przeżyła a dziś sama się z tego śmieje. Och te ciążowe hormony... ja mojego już chyba ze 3 razy rozwodem straszyłam
Stary 2013-10-16, 10:34   #4386
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
wiem co czułaś, będąc z małym raz na wizycie lekarka do mnie nic nie mówila a mi serce biło jak nie wiem, dopiero też coś około 3-5 minut zaczęła mi wszystko opowiadać - myślałam,ze na zawał padnę.
Teraz z resztą też na wizycie od razu dzidziolka nie było widać, musiałam bardzo wysoko pupę podnieść, podejrzewam, ze będę miała to samo co w pierwszej ciąży z łożyskiem i dlatego tak.

Oby więcej żadna z Nas nie miała takich sytuacji

U mnie jeszcze na wkładce przed chwilką pojawiła się malutka plamka brązowa ale to pewnie z wczoraj coś jeszcze "zeszło".... Prawda??

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:38
Stary 2013-10-16, 10:35   #4387
ab_cd
Rozeznanie

mszpilka - czy to były badania genetyczne? W którym tygodniu jestes? Już wiesz ze to chłopczyk czy tylko taka intuicja? Ja mam badania za tydzien w czwartek i sie bardzo denerwuje...
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 10:38   #4388
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!

Cytat:
Byłam na IP bo się strasznie przestraszyłam.
Jest wszystko w porządku, pan doktor powiedział że mamy zakaz baraszkowania..... Dzidziusie od przedwczoraj urosły. Ciąża najprawdopodobniej jest jednojajowa, i jak to doktorek ujął "jedna dzidzia może czychać na drugą". Kazał mi przyjść w niedzielę około 12 na IP na USG i wtedy wszystko oceni, czy jedno jajowa czy dwu.

Tak się cieszę że wszystko ok.... No i zalecenie, leżenie i odpoczywanie....

Dobrej nocki
Bardzo się cieszę że wszystko jest w porządku. Uważaj na siebie!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
To mój brzuszek w 10tc . Wydaje mi się już taaaaaki duży
Piękny! Ja zaczynam 13 tc i nie mam nawet w połowie takiego.

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę wam się wyżalić Tak narzekałyście na swoje teściowe, a mnie własna matka tak wczoraj wyprowadziła z równowagi, że do tej pory do siebie nie doszłam

Zadzwoniłam do niej wczoraj z prośbą, żeby się dowiedziała od swojej księgowej jak to dokładnie jest z tym przeliczaniem wysokości macierzyńskiego jak się weźmie L4 w trakcie ciąży.

I wiecie co usłyszałam?! Że chyba zwariowałam, że ja na żadne L4 nie pójdę, tylko mam pracować do końca ciąży, bo jak nie to.... ZOSTANĘ KURĄ DOMOWĄ!!!! A ja mam przecież robić karierę!! Potem dodała, że chyba nie myślę, że pójdę na roczny urlop macierzyński, bo przecież jak ja potem do pracy wrócę po takim czasie?!

Nie wiem co powiedzieć... W sumie zawsze chciałam pracować do końca, ale życie zweryfikowało, że na tą chwilę czuję się tak okropnie, że sobie tego po prostu nie wyobrażam... Zobaczymy jak będzie potem. A co do macierzyńskiego to też nie wiem. Z jednej strony rok czasu wydaje się długo i rzeczywiście można wypaść z rynku, ale z drugiej strony od kiedy to praca jest ważniejsza niż Twoje własne dziecko??
Nie przejmuj się mamą i rób co Ci serce podpowiada. Ja przed pierwszą ciążą miałam w głowie tylko karierę, a teraz nie żałuję ani jednego dnia spędzonego z Misią.
Do emerytury mam jeszcze 50 lat pracy więc zdążę się jeszcze napracować.

[QUOTE=mszpilka;43288081]jestem, jestem.
Wczoraj juz nie miałam sily i było mi bardzo niedobrze po powrocie z USG wiec nie zaglądałam.

Z maluchem wszyko ok. ma ok 6 cm i wszystko na swoim miejscu. Leżał sobie wygodnie jedna rączka sobie machał a druga miał pod główką i relaksik
Lekarz skupił sie na dokładnym badaniu serca, przepływów

za wizytę. Wiecie już że to chłopczyk?

Idę prasować bo stosik prania na mnie patrzy z kanapy
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:41   #4389
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dobrze, że skończyło się tylko na stresie, ale co się nadenerwowaliście to wasze To teraz będzie spokojnie, co? Pozostanie Ci ssanie...skórki chleba
hahaha no dokładnie, chociaż ssanie czego innego też nie powinno jej zaszkodzić
o ile na tym stanie
Cytat:
oooooojjjjjjjjjjjaaaaaaaa aaa cieeeeeeeeeee!
no po prostu rewelacja! niech rośnie miarowo! )) piękny! chce taki juz!

Cytat:
Dziewczyny, muszę wam się wyżalić Tak narzekałyście na swoje teściowe, a mnie własna matka tak wczoraj wyprowadziła z równowagi, że do tej pory do siebie nie doszłam
nie przejmuj sie myszka, nic dobrego z przejęcia nie wyniknie. Proszę głboki oddech, piękną dzidzie na tapete ustawić i się do niej uśmiechać! lepszych rad od dziewczyn nie dam - faktycznie bierz roczny i ewentualnie dorobisz jeszcze do macierzynskiego! to super i chyba najlepsza opcja na pogodzenie tych dwoch światów. tak czy siak rób jak czujesz i to czego potrzebujesz, i na pewno dziecko najważniejsze! nigdy nie myśl inaczej. buziaki i nosek do góry. A z mamą też jeszcze się dogadacie
Cytat:
A na kiedy masz termin na Kościuszki?
za dzisiejszą wizytę!
dziekuje za kciuki. wizyta na 28 pazdziernika. co dowątroby to proszę uważać. przyjmujesz jakies leki, suplementy? cos ci szkodzi moze.

dzisiaj wizytują jeszcze góraleczka i picaso z trojaczkami!
i prosimy o kciukasy!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:42
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:42   #4390
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

No fajowo to wygląda

Cytat:

No takie sytuacje sa na maxa stresujace wiem o czym mówicie

Cytat:
Chłopczyk? Już wiadomo ?

Kurcze mszpilka ja nie zwrocilam uwagi na słowa "zdrowy chłopak" to juz wiadomo na pewno? Ale super

Ja zawsze miałam wzruszanie wzmocnione, najgorsze jak sie człowiek rozkleja na reklamach ja kiedyś nawet na reklamie carlsberga wylam jak leciała piosenka friends will be friends to jest dopiero porażka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Oby więcej żadna z Nas nie miała takich sytuacji

U mnie jeszcze na wkładce przed chwilką pojawiła się malutka plamka brązowa ale to pewnie z wczoraj coś jeszcze "zeszło".... Prawda??
Na pewno z wczoraj nie martw sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:42   #4391
ilkas
BAN stały

Cytat:

fajnie

Cytat:
Ja też byłam w szoku, pozytywnym oczywiście. Sam jest ciekaw czy pozostanie to ciąża jednojajowa czy pojawi się jeszcze "przegroda".
A Ty masz jakieś preferencje jakbyś wolała, czy jest Ci wszystko jedno?

Cytat:

Nie no, jasne. Jeśli ma tak chorować to szkoda dziecka. A swoją drogą sama jestem ciekawa czy tego przestrzegają. Przecież to normalne, że dzieci chorują

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny dzisiaj Hania pospała z nami trochę dłużej, do 6.30, więc po 10 dopiero ją kładłam powycierałam kurze w całym domu, zjadłam coś i odpisuję
hej ulala, to pospałaś moja droga dzisiaj
Ja teraz jestem w pracy, ale po powrocie mam ambitny plan powycierać kurze, odkurzyć i umyć podłogi. Jutro wieczorem wyjeżdżamy do teściów i wracamy w niedzielę, więc chciałam chatę wypucować.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:43   #4392
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny moje kochane ♡
Ja wczoraj przezylam dentyste i bylo ok i nawet moje zęby ok nie wypadna w ciazy ale jeszcze jedna wizyta mnie czeka ale spoko
VwVampirka piekna fasolka udo cudo
lolitka888 jeju taka sliczna zwas para a ty taka delikatna ♡
Pallas Ril nie przejmuj sie mama chyba sie martwi co bedzie potem , ale jakos sie ulozy
Nikii89piekny brzusio
Czytam was ale nie jestem w stanie na wszystko odpowiedziec bo jak szalone piszecie
A mialam straszna noc od 2.45 nie spalam bo tak mnie piersi bolaly i nie umialam sie ulozyc i plecy bola taka obolala jestem a ta pogoda nic ino ryczec ;(

Edytowane przez Gosiiaczek
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:47
Gosiiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:47   #4393
carolyna86
Zakorzenienie

w ogóle dziewczyny, to nie mogę się doczekać jak już skończymy ten wątek i przejdziemy do cz. 2, a dokładniej mówiąc - nie mogę się doczekać naszej pierwszej strony, gdzie się wszystkie ładnie ukażemy z TP

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:50   #4394
ilkas
BAN stały

H0pe a co u Ciebie? Dzisiaj trzymam kciuki od 17.30!

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
w ogóle dziewczyny, to nie mogę się doczekać jak już skończymy ten wątek i przejdziemy do cz. 2, a dokładniej mówiąc - nie mogę się doczekać naszej pierwszej strony, gdzie się wszystkie ładnie ukażemy z TP
hehe, no to wystarczy teraz duuużo pisać i szybko skończyć tą część
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:55   #4395
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
hahaha no dokładnie, chociaż ssanie czego innego też nie powinno jej zaszkodzić
o ile na tym stanie
Uwielbiam Was

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Na pewno z wczoraj nie martw sie
Oby oby

Cytat:

A Ty masz jakieś preferencje jakbyś wolała, czy jest Ci wszystko jedno?
Mi to obojętne, ale lekarz powiedział że ciąża bliźniacza i tak jest ciąża wysokiego ryzyka a co dopiero ciąża jak on to nazwał "jednokosmówkowa, jednoowodniowa" a tak tłumacząc prościej jak go poprosiłam to chodziło o jednojajową.
W niedziele powinnam się dowiedzieć wszystkiego. Szkoda że ten lekarz z IP nie prowadzi ciąży, ale powiedział że moja doktor z instytutu jest bardzo fajna i konkretna i zna się na rzeczy

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ja też się nie mogę doczekać
Musimy więcej skrobać

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:56
Stary 2013-10-16, 10:58   #4396
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dziekuje za kciuki. wizyta na 28 pazdziernika. co dowątroby to proszę uważać. przyjmujesz jakies leki, suplementy? cos ci szkodzi moze.
No właśnie nic nie przyjmuję - tylko kwas foliowy.
Martwi mnie to.

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:00   #4397
Pallas Ril
Rozeznanie

Nie wiem czy którąś z was to zainteresuje, ale dowiedziałam się dziś od lekarza, że Luteina może powodować bóle brzucha (zwłaszcza żołądka), zaparcia etc.

Ponieważ moja ciąża rozwija się jak na razie prawidłowo to poprosiłam o zmniejszenie dawki (mój ginekolog wszystkim pacjentkom przepisuje Luteinę "na wszelki wypadek").
Stary 2013-10-16, 11:00   #4398
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Wygląda na to, że za kilka dni

Stary 2013-10-16, 11:03   #4399
Gosiiaczek
Raczkowanie

paulka0212 kochana i jeszcze moje gratulacje !!!! Wybacz ze z takim opoznieniem ♡
mszpilka synus synus gratulacje

Czas edycji: 2013-10-16 o 11:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 11:04   #4400
adamklip
Raczkowanie

Cytat:

Jaki ładny i duży juz brzuszek A mam pytanie 10 tc ale liczony od OM??

i co macie na myśli mówiąć IP???
Stary 2013-10-16, 11:07   #4401
bazile
Zadomowienie

czesc Dziewczyny
sprobuje sie do Was wkrecic,szczerze mowiac nie bede nadrabiac poprzednich stron,moze pobierznie...
A wiec moge sie pochwalic,ze w niedziele ujrzalam II kreseczki
bedzie to nasze drugie dzieciatko,Synek za pare dni skonczy 10 miesiecy.
Jeszcze nie bylam u gin,bo teraz mi sie nie spieszy,wole poczekac i zobaczyc juz cos wiecej.Zrobilam sobie teramin na 25 pazdz.Z moich wyliczen termin bedzie na 15 czerwca.
Przyznaje tez bez bicia,ze nie wiem czy uda mi sie codziennie byc aktywna.
Powiedzcie mi czy nie ma mozliwosci rozbicia watkow na pojedyncze miesiace? Czy ktos nad tym nadzoruje i usuwaja takie watki?
Z dwoch miesiecy zbiera sie troche Mamus i czasem ni idzie za tym nadarzyc??

Zycze Wszystkim bezproblemowych ciaz i pieknych finalow

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:08   #4402
monita01
Zakorzenienie

Dziewczynki, ktore mialy juz usg genetycznie: mialyscie je wykonywane przez brzuch czy "dowcipnie"? Ktoras poznala juz wtedy plec? Widze, ze mszpilka chyba tak, nie?
Stary 2013-10-16, 11:12   #4403
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ktore mialy juz usg genetycznie: mialyscie je wykonywane przez brzuch czy "dowcipnie"? Ktoras poznala juz wtedy plec? Widze, ze mszpilka chyba tak, nie?
Ja USG genetyczne z Kubusiem miałam już przez brzuch i na nim usłyszałam, że 'coś dynda' No, ale wszystko zależy od sprzętu i umiejętności czytania obrazu USG

Stary 2013-10-16, 11:13   #4404
mala85
Raczkowanie

Cytat:

Jestem za

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:14   #4405
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny
sprobuje sie do Was wkrecic,szczerze mowiac nie bede nadrabiac poprzednich stron,moze pobierznie...
Jeszcze nie bylam u gin,bo teraz mi sie nie spieszy,wole poczekac i zobaczyc juz cos wiecej.Zrobilam sobie teramin na 25 pazdz.Z moich wyliczen termin bedzie na 15 czerwca.
Powiedzcie mi czy nie ma mozliwosci rozbicia watkow na pojedyncze miesiace? Czy ktos nad tym nadzoruje i usuwaja takie watki?

Witaj

Stary 2013-10-16, 11:23   #4406
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Mogę nawet leżeć do końca ciąży, aby było wszystko dobrze!
dobrze mowisz kochana, to samo sobie powtarzam

Cytat:
nooo to są najgorsze momenty... mnie dzisiaj to czeka.

mszpilka -
gratuluję udanej wizyty! tez chce luzaka!

madziula - no to piekne wzruszenia! sentymenty są dobre, tylko szkoda się rozmazać ))

kasianku- no wlasnie z tym radzeniem sobie inaczej to tez czytalam ze nie bardzo... chyba ze juz za duzo czytam

janeczka - heheh dobre to co piszesz o tych hormonach

paulka: prawda, prawda... to pewnie tylko resztki

ilkas - dziękuję! kochana jesteś!

u mnie lipa... dalej mam plamienia, choc jak leżę jest ok ale przy wizytach w wc niestety mam plamienia, i to nieco inne niz tamte bo "żywsze" co tu dużo ukrywać - jestem bardzo zaniepokojona i mam czarne scenariusze przed oczami. jakbym sie przygotowywała na najgorsze

magdi- to pewnie jakies jedzonko... musisz albo cos wyeliminowac, no i lekarzowi o tym powiedziec.

pallas rill
- ale dopochwowa też ???

adamklip- IP izba przyjęć

bazile - witaj
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:23   #4407
adamklip
Raczkowanie

Tak wogóle nie wiem czy sobie nie zmyślam ale mam wrażenie że od wczoraj zaczęła boleć mnie miednica Tak jak bym miała zakwasy na niej
Stary 2013-10-16, 11:25   #4408
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny

witaj i tutaj sama bylam za tym, zeby watki byly miesieczne, ale pamietam syt jak kiedys jakas dziewczyna zrobila miesieczny to taki najazd inne kwoki na nia zrobily, ze szok gdzie tutaj chyba nie jedna by wolala pojedyncze watki, ze wzgeldu na to, ze te mamusie np z konca czerwca beda rodzic dopiero, a te z maja beda juz mialy 2 miesieczne dzieciaczki. chociaz moze z drugiej strony to lepiej, bo bede sluzyly rada

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
ja mialam wczoraj przez brzuch juz a co do plci to narzady w tym wieku wygladaja identycznie i u chlopca i u dziewczynki i tylko podobno kat nachylenia dzyndzelka moze swiadczyc o plci, ale wiadomo, ze trafic w to, to taka troche ruletka.

witam sie mamusie

widze, ze powoli sie brzuszkami zaczynacie chwalic u mnie cos tam rosnie, ale czekam na taki porzadny ciazowy brzuch

dziewczyny z plamieniami w wyro i lezec!!!

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:29   #4409
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Ja USG genetyczne z Kubusiem miałam już przez brzuch i na nim usłyszałam, że 'coś dynda' No, ale wszystko zależy od sprzętu i umiejętności czytania obrazu USG
No dobrze bo ja chce isc juz z Męzem ( bo wtedy juz nim bedzie ) by tez zobaczyl nasz cud
santom pisz jak bylo nz tych badaniach jakie pytania wszytsko pisz ..... pisz co i jak bylas z swoim ????
bazile witaj
h0pe ty dzisaj tez masz dzisaj wizyte , ubierz sie bo wieje dzisaj

Czas edycji: 2013-10-16 o 11:34
Stary 2013-10-16, 11:29   #4410
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy którąś z was to zainteresuje, ale dowiedziałam się dziś od lekarza, że Luteina może powodować bóle brzucha (zwłaszcza żołądka), zaparcia etc.

Ponieważ moja ciąża rozwija się jak na razie prawidłowo to poprosiłam o zmniejszenie dawki (mój ginekolog wszystkim pacjentkom przepisuje Luteinę "na wszelki wypadek").
Ja biorę duphaston i się zastanawiam czy to on nie powoduje u mnie takich rewelacji żołądkowych

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Jaki ładny i duży juz brzuszek A mam pytanie 10 tc ale liczony od OM??

i co macie na myśli mówiąć IP???
.

Izba przyjęć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości