|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Dzień dobry!!!
My się witamy w miarę ogarnięte Śniadanko zjedzone, poodkurzane mieszkanie, a teraz czekamy, aż córcia się obudzi i o ile nie zacznie padać deszcz to lecimy na spacer i zakupy.Cynamonki- nasza cała rodzinka trzyma za Was kciuki! Neni- ja myślę, że i tak nie pójdziesz do tego lekarza Ja pewnie na Twoim miejscu bym nie poszła ![]() Kejt- mail poszedł ![]() Dziewczyny i mam pytanie- czy któraś może polecić naprawdę dobrze nawilżający krem/balsam dla naszych dzieciaczków? Amelia ma bardzo suchą skórkę :-(
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Karoa podajesz już jakieś stałe pokarmy?? Nasze dzieciaki w tym samym praktycznie wieku może to już czas
![]() I ja się zastanawiam jak z tą kolejnością u mnie bo ja karmię i kp i trochę butli też jest więc co z tym glutenem itp?? |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Mały nie chciał sam odbębniać drzemki.. budził się po chwili i ryczał.. już nie mogłam z nim.. w końcu zasnął na mnie..z pupcią na rożku, który leży na moich kolanach, pleckami przyklejonymi do mojego brzucha i tetrą na oczach.. jestem ukanapiona
![]() A taka głodna się zrobiłam teraz już go nie odłożę, bo na pewno się obudzi...
|
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
U nas linomag krem i bambino krem się sprawdza a do tego kilka kropel parafiny do kąpieli wlewam
|
|
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A większość masz kp? Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3727 |
|
Konto usunięte
|
Ghia przy karmieniu mieszanym schemat ponoć jak mm.
Artek robi to samo, co Wasze dzieci, co już z Ghia ustalilysmy. My dziś siedzimy w domu, leje za oknem :/ Ja mówię do Małego po imieniu. Zwykle Artusiu, ale jak zaczyna sie jedzeniowy lub spaniowy cyrk, to w ruch idzie Artur. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
filmiku jeszcze nie obejrzałam, żeby Małego nie obudzić
|
|
|
|
|
#3729 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Tak większość kp. O bestia się obudziła spróbuję go nakarmić trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43288657]Ghia przy karmieniu mieszanym schemat ponoć jak mm.
Artek robi to samo, co Wasze dzieci, co już z Ghia ustalilysmy. My dziś siedzimy w domu, leje za oknem :/ Ja mówię do Małego po imieniu. Zwykle Artusiu, ale jak zaczyna sie jedzeniowy lub spaniowy cyrk, to w ruch idzie Artur. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale mowilas ze Artuś ma tez długie przerwy. A Hanka drze paszcze co 1, 5h i MUSI byc jedzenie. No i sie zaczyna wtedy. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn, Tweed jak mi Ala wkurza się przy cycu i szarpie, to wkładam jej smoczka i czekam aż się uspokoi lub po prostu przyśnie. Wtedy wymiana smoczka na cyca i spokojnie je.
Co wy tak się spieszycie z tymi nowymi pokarmami? Kasy i czasu za dużo macie?
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robilam tez przerwy, ponosilam troche zeby sie uspokoila i dalej to samo. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ja butli nie podaję. Po prostu po jakimś czasie jest tak głodny, że pokornie wcina [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43287599]To pewnie organizm leci jeszcze na eutyroxie bo on przez jakis czas jeszcze utrzymuje sie w organizmie... I moze dlatego wyniki dobre.. Ja bym chyba poszla skonsultowac czy brac dalej leki czy nie... a masz hashimoto czy tylko niedoczynnosc?[/QUOTE] Trudne pytania zadajesz ![]() Miałam lekką niedoczynność tarczycy w ciąży-wcześniej było ok. Cytat:
Cytat:
Właśnie próbuję odwołać, ale nie mogę się dodzwonić ![]() Cytat:
![]() Rety jak moje dziecko dziś marudzi |
||||
|
|
|
#3735 |
|
Zadomowienie
|
Teso to nie jest ze mną tak źle uff
Fałszywy alarm przeciągnał się i kima dalej. A z tym jedzeniem to tak problemy mają Ja, Perse, Karo (dzieciaczki w tym samym prawie wieku) i Tweed (dużo młodszy Alik) czyli to nie kwestia wieku. Mnie lekarz mówił że to wina refluksu i Tosiek kojarzy jedzenie z refluksem ale Wasze dzieciaki nie mają refluksu więc to nie to No nic idę dziś do lekarza mamy to nieszczęsne szczepienie więc pogadam o tym jedzeniu.
|
|
|
|
#3736 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Artek ma przerwy, bo ja się z nim bawię jedzeniem aż w końcu zje (nie na siłę, ale odwracam mu uwagę i smok ląduje w buzi; coś, co później zamieni się na: za mamę, za tatę, za babcię albo leci samolocik i ląduje w buziii , ja ponoć byłam taka sama, tyle, że ja byłam niejadkiem, w wieku 26 mcy ważyłam całe 11 kg) tę swoją porcję ![]() Cytat:
I ja również jeszcze czekam z rozszerzaniem, ale za jakiś miesiąc najdalej robię ekspozycję na gluten. |
|||
|
|
|
#3737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie spi i zobaczymy co będzie przy następnym karmieniu. Dzis mamy gościa z Irlandii i nie chcialabym latac z cyckiem co chwile ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Karo Tosiek tak jak Artuś Perse ma też długie przerwy, właściwie on nie chce częściej jeść niż co 2 h minimum a często co 3 a nawet 4 je więc się marwtię że za mało będzie tego przy jego wybrzydzaniu.
Mela ani czasu ani kasy za dużo nie ma tyle że cierpliwość się kończy. O sąsiad znowu wierci
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Tweed no wychodzi na to że ja jestem taka wybitna jak mi takie pomysły do głowy przychodzą ![]() Perse bądź tak dobra i wyjaśnij mnie ciemnej masie o co kaman z tą ekspozycją na gluten?? |
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosc jest mlodszy od Hani o 2tyg. Myślę ze to jej cycki by go bardziej interesowaly
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobra, juz po przerwie lik wola ![]() grunt ze na szybko kanapki dziubnelam
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath słodkie fotki Lilo
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
HELP!!
Dziewczyny pomóżcie mi bo nie wiem co robić...mój Marcel ma skok rozwojowy to pewne. Bo z dnia na dzień przesypia nocki, nie chce jeść nawet o 4:30 (jada o 19:30 i o 20 już śpi), przewraca się na boki itp. Jednak od 3 nocy rzuca się po łóżeczku jak poparzony. Nie wiem co z Nim robić... ![]() Czy to normalne czy cos Mu jest?? Kolki raczej nie bo męczyliśmy się z nimi 2, 5 miesiąca a teraz Młody śpi i jakby walczył w KSW
|
|
|
|
#3747 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi o to, żeby przyzwyczajać dziecko do tego białka, jakim jest gluten, bo jest on dość alergizujący (m.in. celiakia). Przy kp gluten wg najnowszych standardów powinno się wprowadzać między 5. a 6. miesiącem, wtedy jest tak jakby najmniejsza szansa na wystąpienie tej alergii + ważne jest wówczas to kp, bo a)mleko matki działa osłonowo, b)nie podajemy jeszcze dziecku nic innego, więc łatwiej jest wychwycić ew. reakcje. Ekspozycja na gluten przy kp powinna trwać pełne 2 miesiące. Wg starych standardów gluten podaje się dopiero po 10 mcu. Przy karmieniu mieszanym lub mm jest inaczej, ale jak - nie wiem, bo ja się interesowałam tylko kp. |
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ale byl wrzask o mleko.ale przetrzymalam kure prawie 2,5h, poki co ladnie je
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

Śniadanko zjedzone, poodkurzane mieszkanie, a teraz czekamy, aż córcia się obudzi i o ile nie zacznie padać deszcz to lecimy na spacer i zakupy.
Ja pewnie na Twoim miejscu bym nie poszła 

teraz już go nie odłożę, bo na pewno się obudzi...

robilam tez przerwy, ponosilam troche zeby sie uspokoila i dalej to samo.
, ja ponoć byłam taka sama, tyle, że ja byłam niejadkiem, w wieku 26 mcy ważyłam całe 11 kg) tę swoją porcję