Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 12:09   #3031
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cayenne nie wiem,jak dokładnie jest z cytryna .cos mi sie zdaje,ze max 60stopni,ale nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd.o miodzie wiem na pewno.
Mysle,ze przeziębienie nie będzie miało wpływu na badania .wiem,ze pisałas,ale jakie te badania masz?
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:10   #3032
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jak nie dałaś miodu to nie ma to takiego znaczenia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oczywiście, ze dałam dobra, wleje w siebie następna, i tak siedzę w łóżku i Was czytam co nam zostało, tylko picie herbatek a tak z innej beczki, a nawet dwóch, w tym tylko jedna pasuje na wątek: jak rozwiazalyscie sprawę przechowywania ubranek dziecięcych? Interesują mnie zwl odpowiedzi dziewczyn, ktore mają malo miejsca. Bo my co prawda mamy ok 75 m2, ale tylko 3 pokoje, w tym jeden okupuje Kajetan. Więc czuje się, jakbym miała 3 osobowa rodzinę w dwóch pokojach średnio mibsie uśmiecha rezygnacja z sypialni, pomyślałam, ze Kajto i tak mi grozi, ze do lipca 2015 sie wyprowadzi, to dzidzisus będzie miał wtedy 1,5 roku, dałabym radę z tymi dwoma pokojami dlatego choć planowałam inną, typowo dziecięcą, to nabyłam wczoraj w Ikei z Paxa szafkę (szafę) wąska ale wysoka, mysle, ze przynajmniej na poczTek wystarczy. A jak Wy robicie z ubraniami i innymi rzeczami dla dzidziusia?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:10   #3033
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Kuuuuuuuur...na, no właśnie zalałam normalnym wrzątkiem..i zadowolona pije, znaczy, ze nic nie da?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Dziewczyny, a taka głupia mysl przyszła mi do głowy, to zaziebienie nie ma chyba wpływu na jutrzejsze badania? Bo to już jutro i się stresuje

Jakie badania będziesz mieć jutro?? Trzymam kciuki żeby wyszły ok.
Do inhalacji wystarczy zwykły garnek z wrzątkiem i nakryć się jakimś kocykiem. Ja robiłam na katar i kaszel z majeranku, ale nie wiem co na ból gardła
.
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:10   #3034
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry!

Trochę dzisiaj przyleniuchowałam Korzystam póki mogę. Spałam chyba 12 godzin (oczywiście z przerwami na toaletę). I teraz tak powolutku zaczynam dzień.

U mnie za oknem koszmarnie. Szaro, buro i mgliście. Dziewczyny, dzisiaj mam wizytę u okulisty, zobaczymy co powie, czy wszystko jest ok i czy są wskazania do cc.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie za oknem taka mgła, że ledwo sąsiadów widać
Mam ochotę zapaść w sen zimowy przez tę pogodę

Cytat:
Napisane przez Gosiek9 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałam się zameldować i przestawić - Gosia a brzuchu Wiktoria, która powinna dołączyć w lutym

Jak tak czytam o tych szpitalnych rzeczach to tylko mnie uderza jak mało wiem w temacie
Witamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja też boję się tego krwawienia tym bardziej , że najpewniej czuję się w tamponach a tu wszystko będzie musiało się zagoić więc będe pewnie się męczyć i denerwować czy nic nie wypłyneło w ogóle będę musiała otworzyć te podkłady poporodowe jak one w ogóle wyglądaja i chyba jeszcze jakies big podpaski będzie trzeba kupić .
Ale powiem Wam , ze w takim gronie jestem spokojniejsza na wątku można wiele informacji się dowiedzieć i otrzymać wiele rad
Ja też się tego obawiam. Też rzadko używałam podpasek (tylko na noc), przy poronieniu potem chodziłam w nich ze dwa tygodnie i ciężko było się przestawić.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Pochłonełam właśnie białego liona XL mmmmm jakie to było pyszne
Ja zaraz otwieram czekoladę Jedyną Wedla mmmmm uwielbiam

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam dziś z weterynarzem o zachowaniu mojej psinki w stosunku do pojawienia się Lenki i on doradza żeby mieć pieluszkę tetrową dla małej w szpitalu, i żeby mąż tą pieluszkę przywiózł do domu dzień przed naszym przyjazdem, żeby psiak mógł zapoznać się z zapachem już wcześniej no i wejście koniecznie musi być najpierw nasze, czyli najlepiej żeby zabrać gdzieś psa na spacer i żeby weszła do domu jak my już będziemy, no i od początku pozwolić powąchać, polizać...wtedy nie powinno być problemu, nie możemy separować psa od dziecka, i nie możemy jej odpychać skoro jest członkiem rodziny, to musi to czuć ze Lenka do niej dołączyła
Oczywiście będziemy obserwować reakcje i zachowanie psa, wiadomo ze dla psa dziecko jest na najniższym stopniu w stadzie, jeżeli będziemy widzieli ze pies pilnuje małej np.. leżąc przy łóżeczku to będzie już dobrze
Zaufam mu i zrobię tak jak karze
Na pewno będzie dobrze. Lolitka i inne dziewczyny co mają psy - pooglądajcie sobie filmiki na YouTube jak psy (i koty też) reagują na dzieci - ja się normalnie rozpłakałam. Zwierzęta są bardzo mądre i mają w sobie naprawdę ogromne ilości miłości. Ja oglądałam z sentymentu bo kiedyś też miałam pieska i żałuję że teraz nie mam i nie będę mogła patrzeć jak się będzie "zajmować" małą

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
My w domu też będziemy mieli stacjonarny telefon.

Stwierdzam, że zgłupieć można przy tych zakupach. Weszłam sobie na allegro, żeby popatrzeć na ceny a tam tego wszystkiego jest tyle, że nie wiem czym mam się kierować np przy wyborze smoczka. Ogarnęłam mniej więcej kremy ale reszta to dla mnie czarna magia.
Z zakupami się zgadzam. Robiłam już dwa razy podejście allegrowe do sprzedawców polecanych przez Lolitę i... wymiękłam Chyba wciąż trochę się boję czy nie zmieni się płeć.

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43288461]Gdyby nie fora to myślałabym, że kobieta po porodzie czuje się wyśmienicie i nic jej nie dolega[/QUOTE]

Mam tak samo Myślałam do tej pory że przejdę poród i będzie z górki, a tu same niespodzianki

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was chodzi na basen??
Bo już mam szczerze dosyć tego nicnierobienia i może choć troszkę bym się wymoczyła...
Na basen można Mój ginekolog polecał po basenie Lactovaginal, na wszelki wypadek.

Cytat:
Ja chodzę, 3 razy w tygodniu po ok 45 min plywania, jest super, tylko muszę nabyć już nowy kostium :P a jutro zaczynam wloooooooski

Ja dzisiaj mam francuski, takie zajęcia skutecznie pozwalają na chwilę zapomnieć o ciąży
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:14   #3035
cayenneOna
Zadomowienie

Te, które mi zalecila gumka, żeby sprawdzić, czy w zw z kropelka dwunaczyniowa nie ma wad w budowie narządów. Differenzierte, co sobie przetlunaczylam, ze roznicujace, ale i tak nie wiem czym się miałyby różnić od innych? Są robione na innym sprzęcie, na którym np nie można zrobić filmu na cd, ale dokładnie wszystko widać. Również płeć, ale właśnie nie zewnętrznie, tylko np jajowody (?). Myślę, ze z mojej strony to nie będzie różnicy, też mi będą jeździć po brzuchu.

Stary 2013-10-16, 12:19   #3036
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście, ze dałam dobra, wleje w siebie następna, i tak siedzę w łóżku i Was czytam co nam zostało, tylko picie herbatek a tak z innej beczki, a nawet dwóch, w tym tylko jedna pasuje na wątek: jak rozwiazalyscie sprawę przechowywania ubranek dziecięcych? Interesują mnie zwl odpowiedzi dziewczyn, ktore mają malo miejsca. Bo my co prawda mamy ok 75 m2, ale tylko 3 pokoje, w tym jeden okupuje Kajetan. Więc czuje się, jakbym miała 3 osobowa rodzinę w dwóch pokojach średnio mibsie uśmiecha rezygnacja z sypialni, pomyślałam, ze Kajto i tak mi grozi, ze do lipca 2015 sie wyprowadzi, to dzidzisus będzie miał wtedy 1,5 roku, dałabym radę z tymi dwoma pokojami dlatego choć planowałam inną, typowo dziecięcą, to nabyłam wczoraj w Ikei z Paxa szafkę (szafę) wąska ale wysoka, mysle, ze przynajmniej na poczTek wystarczy. A jak Wy robicie z ubraniami i innymi rzeczami dla dzidziusia?

Nam udało sie przy drugim dziecku wcisnąć łóżeczko i komodę do sypialni (mieliśmy 3 pok.,72 m2).teraz mamy 4 pokoje,małe będzie spalo w sypialni w dostawce,aż z niej wyrośnie,potem pozamieniamy pokoje i średnia z najmłodszym bedą w jednym,muszę dokupić tylko polki do szafy,bo miejsce jest
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:22   #3037
cayenneOna
Zadomowienie

Tak to jest jak się pisze z telefonu, nie kropelka tylko pepowina dwunaczyniowa

Stary 2013-10-16, 12:22   #3038
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Przed ciaza chorowałam na jelita. Wyproznialam sie kilka razy dziennie ( w ostatnim przed ciążowym okresie 2 razy w ciagu dnia) zawsze " na luźno".
A od jakiegoś hmmm 6-7 tygodnia chodzę raz w tygodniu , raz na 10 dni.
Nie odczuwam przy tym zadnych dolegliwości bólowych. Poprostu przychodzi jeden taki dzien ze siadam i leci. Czasem nawet ze dwa trzy razy.
Napewno progesteron odegrał tu duża role a teraz już całkiem spora macica pouciskala tu i ówdzie i perystaltyka zwolnila.
Mi też w ciąży nieco jelita zwolniły, ale staram się trzymać dietę, jem jabłka, suszone śliwki i w sumie tylko jedną przygodę miałam z zaparciami do tej pory. Jak dla mnie 10 bez pójścia do kibelka to nie jest normalne
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
ile tu człowiek ważnych rzeczy się dowie !

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Emma ja wiem, że to fizjologia i lepiej o tym rozmawiać już teraz, żeby potem nie dziwić się i nie zadawać głupawych pytań non stop, ale jakoś mi te tematy im bliżej porodu tym bardziej mrożą krew w żyłach

ja w w ogóle jestem porażona myślą, że jak mi będą robić tą cesarkę to przy okazji zrobią przepuklinę i tak sobie rozkminiam, jak ja taka pocięta wstanę do dziecka :/
Forester z tą cesarką to jest tak, że każda przechodzi to inaczej. Mam nadzieję, że będziesz jedną z tych u której wszystko się szybko zacznie goić. Siostra bardzo uważała przez pierwsze 3 tygodnie, mama pomagała jej małego nosić itd, a potem to już miała w dupie motorek i kretynka nawet sama wózek próbowała znieść dostała za to opier papier porządny!
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które pampersy są lepsze na początek - te białe czy zielone?
Ile jedynek trzeba kupić ? Nie znam się a trafiłam na dobrą promocję ...
Maruda to ja tylko powiem to co mi koleżanki powtarzały. Na początek jedna paczka pieluch, bo może się okazać że maluch jest na nie uczulony. Siostrzeniec na białe i zielone pampki miał uczelnie...dobrze że miała tylko paczkę tycg i tych, bo inaczej została by z kupą niepotrzebnych pieluch. W wypadku siostrzeńca spisały sie dady. A jak mały skończył pół roku to się okazało, że i na pampki już dobrze reaguje, ale po happy ma tyłek w krostkach.
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale to norma jest ?? bo ja myślałam że normalnie pierwsze krwawienie w szpitalu i potem za 4 tygodnie znowu
i druga sprawa JAK WTEDY zACZĄĆ BRAĆ TABLETKI ANTY ?? bo ja chce jak najszybciej brać antyki znowu więc co będę musiała 10 miesięcy czekać ??
Senira po około 6 tygodniach od porodu idziesz do gina (wcześniej nie ma mowy o jakimś bara bara bo można wywołać krwotok-szczególnie na początku!). On Cię zbada i powie co i jak, zapytasz się o anty, zobaczysz czy dostaniesz zielone światło na seks, bo z tym też różnie bywa (u siostry po cc zrobiły się krwiaki od strony rany w środku i nie było mowy o jakieś prokreacji). Nie martw się na zapas Ogólnie dopóki nie ma wizyty u gina dziewczyny nie decydują się na seks.
Stary 2013-10-16, 12:24   #3039
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
jak rozwiazalyscie sprawę przechowywania ubranek dziecięcych? Interesują mnie zwl odpowiedzi dziewczyn, ktore mają malo miejsca.
My zakupiliśmy taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...613/#/60178613 do tego łóżeczko z szufladą, w to się wszystkie dzieciowe manatki będą musiały pomieścić. Mamy dwa pokoje (45m2) i strasznie boli mnie myśl, że kiedyś będziemy musieli oddać sypialnię na rzecz pokoju malucha

Kurde, przyszły mi gaciory siateczkowe. Ja pierdziu. Wyglądam w nich jak locha owinięta w bandaże...
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:24   #3040
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Ja chodziłam ale od 3 tygodni przestałam bo dość często odczytałam nieprzyjemności pecherzowe. Nie wiem czy basen miał na to wpływ. Ale generalnie to jest jaknajabradziej polecany w ciazy.

A pływałaś głównie na grzbiecie? Czy brzuchu też?

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Mam znajomą położną i ona zdecydowanie odradzała basen w ciaży, łatwo coś złapać. Ja byłam raz i tylko się denerwowałam.
No właśnie to mnie cały czas wstrzymuje...

Cytat:
ja mam uczulenie na chlor więc niestety nie chodzę...
A z wodą ozonowaną próbowałaś?

Cytat:
Ja chodzę, 3 razy w tygodniu po ok 45 min plywania, jest super, tylko muszę nabyć już nowy kostium :P a jutro zaczynam wloooooooski
.
A stosujesz coś po, jak lactovaginal o którym pisze Justien?

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43289654]Dzień dobry!

Na basen można Mój ginekolog polecał po basenie Lactovaginal, na wszelki wypadek.

[/QUOTE]

Dzięki za podpowiedź.
Stary 2013-10-16, 12:24   #3041
em ma
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43289654]
Mam ochotę zapaść w sen zimowy przez tę pogodę
[/QUOTE]
Hihi, pewnie skurcze porodowe by nas obudziły
Stary 2013-10-16, 12:27   #3042
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Mi też w ciąży nieco jelita zwolniły, ale staram się trzymać dietę, jem jabłka, suszone śliwki i w sumie tylko jedną przygodę miałam z zaparciami do tej pory. Jak dla mnie 10 bez pójścia do kibelka to nie jest normalne

Forester z tą cesarką to jest tak, że każda przechodzi to inaczej. Mam nadzieję, że będziesz jedną z tych u której wszystko się szybko zacznie goić. Siostra bardzo uważała przez pierwsze 3 tygodnie, mama pomagała jej małego nosić itd, a potem to już miała w dupie motorek i kretynka nawet sama wózek próbowała znieść dostała za to opier papier porządny!

Maruda to ja tylko powiem to co mi koleżanki powtarzały. Na początek jedna paczka pieluch, bo może się okazać że maluch jest na nie uczulony. Siostrzeniec na białe i zielone pampki miał uczelnie...dobrze że miała tylko paczkę tycg i tych, bo inaczej została by z kupą niepotrzebnych pieluch. W wypadku siostrzeńca spisały sie dady. A jak mały skończył pół roku to się okazało, że i na pampki już dobrze reaguje, ale po happy ma tyłek w krostkach.

Senira po około 6 tygodniach od porodu idziesz do gina (wcześniej nie ma mowy o jakimś bara bara bo można wywołać krwotok-szczególnie na początku!). On Cię zbada i powie co i jak, zapytasz się o anty, zobaczysz czy dostaniesz zielone światło na seks, bo z tym też różnie bywa (u siostry po cc zrobiły się krwiaki od strony rany w środku i nie było mowy o jakieś prokreacji). Nie martw się na zapas Ogólnie dopóki nie ma wizyty u gina dziewczyny nie decydują się na seks.
Ja rownież zdrowo sie odżywiam pije dużo wody i sie ruszam. Teraz moze ciut mniej ale mimo wszystko spaceruje. Wyniki mam ok , nieodczuwam zadnych dolegliwości także lekarz stwierdził ze nie bedzie mnie faszerowal lekami bo to nie ma sensu.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
A pływałaś głównie na grzbiecie? Czy brzuchu też?

No właśnie to mnie cały czas wstrzymuje...

A stosujesz coś po, jak lactovaginal o którym pisze Justien?

Dzięki za podpowiedź.
Szczerze mówiąc to ja na gimnastykę chodziłam.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:28   #3043
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja planuję kupić jedną paczkę pampersów i jedną dady wezmę .
Moja szwagierka miała pokój z moim bratem w szpitalu i całe szczęście , ze brat ciągle był bo pierwszego dnia już leciał po inne pampersy bo jedne od razu go uczuliły a dady okazały się super aż do dziś . więc na wszelki wypadek będe miała 2 paczki a później dokupię .
Stary 2013-10-16, 12:29   #3044
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
My zakupiliśmy taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...613/#/60178613 do tego łóżeczko z szufladą, w to się wszystkie dzieciowe manatki będą musiały pomieścić. Mamy dwa pokoje (45m2) i strasznie boli mnie myśl, że kiedyś będziemy musieli oddać sypialnię na rzecz pokoju malucha

Kurde, przyszły mi gaciory siateczkowe. Ja pierdziu. Wyglądam w nich jak locha owinięta w bandaże...
Krolowo siateczkowo, mozesz jeszcze raz podesłać link do szafy? Ikea przeprasza, ale coś poszło nie ok i linku nie mogę otworzyc. Rozwalilas mnie ta locha w bandazach

Stary 2013-10-16, 12:32   #3045
Konto usunięte

Cytat:
Hihi, pewnie skurcze porodowe by nas obudziły
A jakby to było pięknie obudzić się już "po" ehhh
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:37   #3046
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
jak rozwiazalyscie sprawę przechowywania ubranek dziecięcych? Interesują mnie zwl odpowiedzi dziewczyn, ktore mają malo miejsca. Bo my co prawda mamy ok 75 m2, ale tylko 3 pokoje, w tym jeden okupuje Kajetan. Więc czuje się, jakbym miała 3 osobowa rodzinę w dwóch pokojach średnio mibsie uśmiecha rezygnacja z sypialni, pomyślałam, ze Kajto i tak mi grozi, ze do lipca 2015 sie wyprowadzi, to dzidzisus będzie miał wtedy 1,5 roku, dałabym radę z tymi dwoma pokojami dlatego choć planowałam inną, typowo dziecięcą, to nabyłam wczoraj w Ikei z Paxa szafkę (szafę) wąska ale wysoka, mysle, ze przynajmniej na poczTek wystarczy. A jak Wy robicie z ubraniami i innymi rzeczami dla dzidziusia?
u nas jest komoda cos takiego : http://www.abra-meble.pl/przedpokoj/...moda-leon.html i dwie półki w meblościance - przeznaczone na dzieiowe rzeczy l chce jeszcze półeczke nad łóżeczkiem/narożna wiszącą/ takie kieszenie ścienne http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20215764/ i musi starczyc.

Cytat:
u nas jest to samo (48,5 m2) i dwa pokoje... i ciesze sie sypialnia póki ją mam

Cytat:
u mnie w mieście jest tylko jeden basen co ma wode ozonowana ale za 45minut płaci się 30 zł... więc za tą cene wole sie w wannie pomoczyc
Stary 2013-10-16, 12:37   #3047
em ma
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43289988] A jakby to było pięknie obudzić się już "po" ehhh [/QUOTE]
No wiesz...chciałabyś przespać ten magiczny czas porodu? A tak poważnie to fajnie byłoby chociaż móc się obudzić po pierwszej fazie.
Stary 2013-10-16, 12:39   #3048
lidkaa82
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43289988] A jakby to było pięknie obudzić się już "po" ehhh [/QUOTE]
Łeeee chciała byś żeby Cie cała impreza ominęła??
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:41   #3049
_Shiloh_
Wtajemniczenie

krolowa_nilu: te komody są bardzo dobre, pomiestne i porządnie wykonane - także dobry wybór, miałam okazję u znajomj ostatnio się jej przyjrzeć i wymacac ją doładnie
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:43   #3050
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Czy do parówek trzeba mieć jakieś sprzecicho specjalne? Bo nie mam

Ja robię tak: do garnka/miski wrzucam jakie tam zioła mam pod ręką, np pokrzywę, rumianek, szałwię, majeranek, tymianek i łyżkę-dwie soli, zalewam wrzątkiem, czekam 5 min aż para przestanie tak mocno lecieć (co by twarzy nie poparzyć), nakrywam głowę ręcznikiem i siedzę nad tą miksturą kilka minutek, oddychając raz buzią a raz nosem. Nie dość, że mi pomogło na przeziębienie to jeszcze buźkę miałam głaciutką po tygodniu takich eksperymentów
Stary 2013-10-16, 12:44   #3051
Konto usunięte

Cytat:
No wiesz...chciałabyś przespać ten magiczny czas porodu? A tak poważnie to fajnie byłoby chociaż móc się obudzić po pierwszej fazie.
Cytat:
Łeeee chciała byś żeby Cie cała impreza ominęła??
Hehe pewnie bym nie chciała ale jak czytam opisy porodu koleżanek wrześniówek/październikówek to czasem robi mi się słabo. Jak ja bym chciała żeby się okazało że mam duży próg bólu... albo że poród będzie szybki... ale obawiam się że z moim szczęściem to będę gryzła łóżko
Stary 2013-10-16, 12:45   #3052
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ja robię tak: do garnka/miski wrzucam jakie tam zioła mam pod ręką, np pokrzywę, rumianek, szałwię, majeranek, tymianek i łyżkę-dwie soli, zalewam wrzątkiem, czekam 5 min aż para przestanie tak mocno lecieć (co by twarzy nie poparzyć), nakrywam głowę ręcznikiem i siedzę nad tą miksturą kilka minutek, oddychając raz buzią a raz nosem. Nie dość, że mi pomogło na przeziębienie to jeszcze buźkę miałam głaciutką po tygodniu takich eksperymentów
Przekonalas mnie

Stary 2013-10-16, 12:57   #3053
iwantyou99
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43290212]Hehe pewnie bym nie chciała ale jak czytam opisy porodu koleżanek wrześniówek/październikówek to czasem robi mi się słabo. Jak ja bym chciała żeby się okazało że mam duży próg bólu... albo że poród będzie szybki... ale obawiam się że z moim szczęściem to będę gryzła łóżko [/QUOTE]

Ja już nie czytam bo mi sie słabo robi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 13:06   #3054
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

No co wy dziewczyny....ja ostatnio czytałam właśnie ten wątek o porodach i az tak żle nie bylo
Stary 2013-10-16, 13:08   #3055
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam .
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
U nas jest tak samo jak u kiepskich - jemu sie chce kiedy mi sie chce ... A nawet jak czasem tz idzie sie kapac to mowi zebym poszla z nim do lazienki bo nie chce mu sie kapac samemu
No to ja kolejna rodzina patologiczna . U nas to już zwyczaj, że jak któreś siedzi w wannie to drugie na klapie kibelka i gadamy, gadamy... Większość planów wakacyjnych i strategicznych wydarzeń urodziła się w naszej kibelko-łazience
Cytat:
Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa
Udało mi się wyciągnąć męża na zakupy i.....tak się wciągnął, że sam wyszukiwał niektóre rzeczy Kupiliśmy parę pierdółek - nożyczki do paznokci, szczoteczkę, smoczek uspokajacz, butelkę itp Poza tym obejrzeliśmy też dokładnie spacerówkę, która mi się najbardziej na necie spodobała i zdecydujemy się na nią na żywo wygląda jeszcze fajniej niż na zdjęciach. Zakup planujemy dopiero na wiosnę, ale już dawno czaiłam się, żeby ją na żywo obejrzeć
To super, że małżonek czuje się tatusiem . Mój ostatnio też mnie zaskoczył i byłam przeszczęśliwa. Będąc na zakupach remontowych w Castoramie wybrał i kupił małemu naklejki na ścianę. Taki był z tego dumny, że mimo iż nie pasowały do mojej koncepcji wystroju w pokoiku Kacpra, uznałam, że muszą być przyklejone. I są, a jakże .

Cytat:
Napisane przez Gosiek9 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałam się zameldować i przestawić - Gosia a brzuchu Wiktoria, która powinna dołączyć w lutym

Jak tak czytam o tych szpitalnych rzeczach to tylko mnie uderza jak mało wiem w temacie
Witaj . Ja też zielona jestem, ale dziewczyny na forum są bardzo pomocne, więc już coś tam wiem i nawet z wyprawką ruszyłam .
Cytat:
Robię dziś gulasz z kaszą na obiad, do tego buraczki bądź ogórki kiszone
Mam taki sam obiadek w planach z kiszonym. Mięsko już się marynuje.
Cytat:
To prawda. Ja o tym jak wygląda połóg dowiedziałam się dopiero na szkole rodzenia. Normalnie z mężem byliśmy w szoku chociaż ja osobiscie jestem biologiem a specjalizacje robiłam z biologii medycznej. Nie wiem czemu ten temat jest pomijany, bo tak na prawde to wcale nie mniej ważne niż poród
No ja też biolog i też o połogu jakoś niespecjalnie na studiach mówili. Ja tak jak nastolatek o seksie - o połogu dowiaduję się z sieci i "podwórkowych plotek"
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
U mnie dziś leniwie, pospałam do 8.20 (!), zjadłam granolę, teraz wciągnęłam kawałek brownie i popijam kawką Ach, życie na L4 Mam całkiem niezły humor, bo dziś plecy mniej bolą a i okazję mam: dziś mija 9 lat odkąd jestem z tż
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy .
Również staram się jak mogę celebrować poranki i śniadania na L4. Oczywiście z wizażem. Kto wie, co będzie później...
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43289654]U mnie za oknem koszmarnie. Szaro, buro i mgliście. Dziewczyny, dzisiaj mam wizytę u okulisty, zobaczymy co powie, czy wszystko jest ok i czy są wskazania do cc.[/QUOTE]
To kciuki za wizytę! I czekam niecierpliwie na wieści .
Cytat:
leżę i kwiczę po Twoim tekście .

Mam dziś w planach domowy dzień dla urody. Chciałabym użyć depilatora do nóg i bikini. Trzymajcie kciuki, bo to może być traumatyczne przeżycie . Zdecydowałam się, bo jakoś ostatnio po golarce strasznie szybko odrastają mi włoski i są mega kujące. A na wizytę u kosmetyczki po remoncie trochę żal mi kasiwa, no i przeziębiona znów jestem.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:09   #3056
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
mnie dzisaj wzięło na słodko więc będzie makaron z serem białym i cukrem i cynamonem
Uwielbiam, ale dla męża mało treściwe, więc rzadko jem.

Cytat:

Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was chodzi na basen??
Bo już mam szczerze dosyć tego nicnierobienia i może choć troszkę bym się wymoczyła...
Ja chodzę na aqua natal raz w tygodniu, dobrze się trochę poruszać. Nic nie używam profilaktycznie i nie mam problemów z infekcjami, ale w sumie nigdy nie miałam.

Cytat:

Kupiliśmy komodę dla Małego. Mam nadzieję, że na bieżąco wystarczy.

Adaś szaleje, aż mnie brzuch od tego boli. Może boi się szczepienia, bo właśnie idę.
Stary 2013-10-16, 13:10   #3057
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
No co wy dziewczyny....ja ostatnio czytałam właśnie ten wątek o porodach i az tak żle nie bylo
Bo one wszystkie podjarane swoimi maluskimi niuniusiami. To i wypowiedz jakby z pozytywnym wydzwiekiem.
Jak sie tak technicznie przyjrzeć to jednak masakra. " bol masakryczny ale nie pamietam sie o nim" itp.

Ja nie rodzę wiec sie nieprzejmuje

Stary 2013-10-16, 13:10   #3058
Hosenka*
Zakorzenienie

Witam się po szpitalu.
Wylądowałam w nim w niedzielę przez wysokie ciśnienie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:12   #3059
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Witam się po szpitalu.
Wylądowałam w nim w niedzielę przez wysokie ciśnienie
Bardzo wysokie?? I co i co? Jak sie czujesz? Wszystko dobrze?

Stary 2013-10-16, 13:12   #3060
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości