Wszystko o Avonie - Część II - Strona 380 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-11, 13:50   #11371
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
jest 10 dni wysyłkowych (kończy się na J) - dostawy są co 2 tygodnie, wiec licząc 5 dni roboczych w tygodniu x 2 daje 10

ja nic nie wiem, żeby któryś z kosmetyków do opalania miał brokat, a już na pewno ani SPF25 ani z beta-karotenem, bo obydwa już miałam...
z brokatem to chyba tylko po opalaniu... ale coś mi sie teraz kojarzy, że chyba w zeszłym roku coś takiego brokatowego było do opalania - trzebaby poszperać w zeszłorocznych katalogach...

ja dostałam paczkę we wtorek i nie dostałam 2 próbek nowej szminki, no i preparatu do skórek. tak swoją drogą dostał go ktoś? warto go w ogóle zamawiać??? bo jak jaiś bubel to jeszcze z niego mogę zrezygnować...

aha - kapelusik na lato Ella Ballerina bardzo ładny, porządnie wykonany, dwustronny (z jednej strony ładny róż z ozdobami, z drugiej zielonkawy z jakimś wzorkiem...)
ale paczki przywożą nie tylko w dni robocze. ja dostaję w sobotę lub niedzielę, a termin jest na poniedziałek. szkoda ze jestem w ostatnim dniu wysyłkowym. liczę że jutro dostanę paczkę
asiak55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 13:54   #11372
aako
Zakorzenienie

Dostalam dzis nareszcie swoje kosmetyki

*krem do ciała be kissable - z netto - narazie nic nie moge powiedzieć, ale domyślam się ze jedyny jego plus to zapach :P
*woda toaletowa be kissable - sliczny zapach, świezy, lekki w sam raz na lato,
*myjki - z netto- strasznie malutkie, chyba przydadzą się tylko do upiększenia łazienki
*krem do rąk avon care nawilżający- słabo się wchłania, jest dość duzy i pewnie bedzie wydajny. Chyba trzeba smarować go na noc.
* ujędrniający balsam i żel do mycia SSS - do wypróbowania później

I tak patrze sobie na 7katalog i zastanawiam się nad złocistą szminką Color Trend za 6.90. Czy któraś z was już ją miała albo może coś blizej o niej powiedzieć? Zastnawiam się nad kolorem fall peach a sparkling bronze.Domyslam sie ze ta pierwsza będzie bardziej naturalna...

Buzka
aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 14:18   #11373
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mam pytanko - od czego to zależy, że niektóre z was dostają swoje paczki wcześniej? moje dostawy zawsze są w czwartki i nigdy nie dostałam w środę. tym razem jednak z powodu długiego weekendu, paczka ma być w poniedziałek. i tak się właśnie zastanawiam jaka jest szansa, że dostanę ją w sobotę... gdyby faktycznie tak się stało - zaoszczędziłoby mi to masę kłopotów, bo cały poniedziałek jestem poza domem i nikogo w nim nie będzie...
Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A ja ostatni raz jak zamawiałam paczkę to dostałam ją po 22:00. Teraz już tylko odbiór na COK, nie mam daleko i czekam jedynie 2 dni od zamówienia, żeby odebrać, a nie tydzień czy więcej.
A dziewczyny dostają paczkę pewnie dlatego wcześniej, że kurier chce się wyrobić z rozwożeniem jak najszybciej i zapewne określone kilka dni rozwożenia stara się zredukować do jednego. Niektórym niezależy albo się nie udaje i wtedy macie paczkę w terminie
Myślę, że kurierzy nie chcą na ostatnią chwilę rozwozić
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 14:41   #11374
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość

A masz raporty w telefonie? Ja jak był ostatnio ten konkurs i trzeba było wysłać jak nabliżej pełnej godziny to wysłałam z pół minuty przed pełną godziną, a raport, że doszło przyszło gdzieś z 5 minut po pełnej godzinie...
.
tak, miałam raporty - od razu mi przyszły po wysłaniu SMSów
pókic o nic nie wygrałam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 15:01   #11375
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
tak, miałam raporty - od razu mi przyszły po wysłaniu SMSów
pókic o nic nie wygrałam
ja tez wyslalam jzu kilka kupono wi cisza a odpowiedzialam blyskawicznie bo akurat ostatnio bylo latwe pytanie i nie czytalam do konca odpwoiedzi bo odrazu wiedzialam ze 1 jest prawidlowa. Wiec nie mam pojecia kto w tym wygrywa
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 15:16   #11376
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość
ja tez wyslalam jzu kilka kupono wi cisza a odpowiedzialam blyskawicznie bo akurat ostatnio bylo latwe pytanie i nie czytalam do konca odpwoiedzi bo odrazu wiedzialam ze 1 jest prawidlowa. Wiec nie mam pojecia kto w tym wygrywa
ja też nie
wczoraj wysłałam odp. smsem chyba z predkością światła, bo drugi raz trafiło mi się to samo pytanie: chodziło o salmę hayek - kosmetyki jakiej linii reklamuje (a - avon style, b - senses, c - solutions) i od razu wcisnelam A i wyslij no i przyszedl sms,ze odp. prawidłowa, dzis czekam po 10 a tu nic
Stary 2007-05-11, 15:47   #11377
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Jedeny powód wg którego mnie nie wygrałaś Kalex to zapchany serwer. Nie mam pojęcia co innego
U mnie dalej oczekiwania na paczkę Kto wie, może jutro będzie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 15:53   #11378
kubioczek
Raczkowanie

No ja dzis miałam niespodziankę miałam miec paczke w poniedziałek a o 16tej własnie zapukał kurier ta woda z demo faktycznie ładnie pachnie
kubioczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 15:57   #11379
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja sie dzis zapisałam do avonu babka zrobila mi pranie mózgu prawie
dziwi mnie troche ze z katalogu 6 mozna zamawiac tylko do wtorku
Stary 2007-05-11, 16:08   #11380
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez kubioczek Pokaż wiadomość
No ja dzis miałam niespodziankę miałam miec paczke w poniedziałek a o 16tej własnie zapukał kurier ta woda z demo faktycznie ładnie pachnie
ja mam termina na wtorek więc może jutro dostanę, tak jak zawsze sobota rano. ale będę zła jak jutro paczki nie będzie
Stary 2007-05-11, 16:08   #11381
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Czemu dziwi? Potem obowiązuje już 7. Kiedyś musi się skończyć jeden aby zaczął się drugi ...

I powodzenia Wysokich zamówień
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 16:19   #11382
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to zależy jaki się ma dzień wysyłkowy. ja mam na 2 termin do 17 czyli czwartku mogę zamówić a najpóźniej 23 go zamawia dzień j
Stary 2007-05-11, 16:33   #11383
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a dobrze dobrze, teraz zobaczylam w kalendarz i juz rozumiem nowy katallog jest od 29 tak?
Stary 2007-05-11, 16:40   #11384
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cześć.
Ja zawsze robie zamówienia z odbiorem w COKu. Ale ostatnio odbierał mi brat i nie wiem od kiedy sie zaczyna katalog 07 w COKach. Czy moze mnie ktos oświecić?
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 16:41   #11385
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
A ja będę bronić tego kremu(zmięksczającego do piet bo dla nie jest on najlepszymoje stopy s,a boskie po nim i dodatkowo ma wielki plus za brak miętowego zapchu POlecam
Edit:Eh pomyliłam z tym zmiękczającym do stóp a to przecież dwa różne kremy i faktycZnie ten do stóp jest niefajny taki tłusty i pachnie dziwnie
Ieka popieram Cię
Chodzi mi o ten krem z serii Foot Works-strasznie powolutku się wchłania,nie ma zapachu i jest ogólnie dzwny to nie dla mnie
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 17:00   #11386
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
Chodzi mi o ten krem z serii Foot Works-strasznie powolutku się wchłania,nie ma zapachu i jest ogólnie dzwny to nie dla mnie
a ja lubię ten krem do pięt i ten intensywnie zmiękczający stopy
tym drugim najlepiej na noc stópki posmarować i lepiej go dużo nie nakładać, bo ja nakładam mało i się nie ślizgam
Stary 2007-05-11, 17:04   #11387
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
dla mnie krem zmiękczający do pięt jest jednym z najlepszych rzeczy w avonie. nie ma zapachu, ale świetnie działa. nie narasta twarda skóra na piętach. a kiedyś to czasem mnie aż pięty bolały. teraz mam spokój i bardzo rzadko muszę złuszczać tą skórę
Stary 2007-05-11, 17:34   #11388
Lynn
Zakorzenienie

A ja sie wkurzyłam. Mialam 2 kupony. Najpierw wysłałam jeden kod i dostałam odpowiedz, ze ten kod juz został użyty! Dałam Avonowi zarobić 1,22 zł
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 17:39   #11389
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa to jednak nie popieram u mnie ten krem sie wchłania szybko jest boski no cóż kazdemu pasuje coś innego.
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-11, 17:42   #11390
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A ja sie wkurzyłam. Mialam 2 kupony. Najpierw wysłałam jeden kod i dostałam odpowiedz, ze ten kod juz został użyty! Dałam Avonowi zarobić 1,22 zł

tez tak mialam ze dostalam smsa ze kod zostal juz uzytywiec nie jestes sama
agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:01   #11391
nutka85
Wtajemniczenie

Dlatego ja w ogóle nie wysyłałam smsków...
nie lubie takich konkursów...

Nie przyjdą mi myjki z netto...
a właściwie: pisałyście, że oe są malutkie. tzn. JAK malutkie? możecie podać jakieś takie oirientacyjne wymiary?
jestem po prostu ciekawa, chociaz tak czy tak ich nie dostanę, bo "brak w magazynach" ...
a szkoda...
Stary 2007-05-11, 18:12   #11392
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mam pytanko - od czego to zależy, że niektóre z was dostają swoje paczki wcześniej? moje dostawy zawsze są w czwartki i nigdy nie dostałam w środę. tym razem jednak z powodu długiego weekendu, paczka ma być w poniedziałek. i tak się właśnie zastanawiam jaka jest szansa, że dostanę ją w sobotę... gdyby faktycznie tak się stało - zaoszczędziłoby mi to masę kłopotów, bo cały poniedziałek jestem poza domem i nikogo w nim nie będzie...
Jestem konsultantką od lipca i chyba tylko ze dwa razy na samym początku paczka przyszła z harmonogramem a potem już od września przychodzi zawsze dzień wczesniej po południu. Nie wiem czym to idzie. Teraz miałam przesuniety termin z środy na piątek to przyszła wczoraj 20:30
A ostatnio przynoszą paczki takie dziewczyny chyba z gimnazjum, ew. liceum, ale liceum bym im nie dała :P
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:14   #11393
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Dlatego ja w ogóle nie wysyłałam smsków...
nie lubie takich konkursów...

Nie przyjdą mi myjki z netto...
a właściwie: pisałyście, że oe są malutkie. tzn. JAK malutkie? możecie podać jakieś takie oirientacyjne wymiary?
jestem po prostu ciekawa, chociaz tak czy tak ich nie dostanę, bo "brak w magazynach" ...
a szkoda...
ta myjka ma tak 7cm x 8cm...
wstawiłabym fotki, ale zgubiłam kabel usb

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:38   #11394
avonkasia
Raczkowanie

Myjka z netto ma chyba mniej niż 10 cm średnicy, tak na oko gdzieś tyle..

MAM PROBLEM, POMÓŻCIE, PROSZĘ!!
złożyłam w środę zamówienie, ale miałam zaległą płatność, którą uregulowałam dopiero dzisiaj, no i w danych finansowych nie ma nowej faktury, paczka miała przyjść w poniedziałek, ale w tej sytuacji chyba nie przyjdzie ani w poniedziałek ani później.. czy sie mylę? Nie wiem czy jest sens składać zamówienie na odbiór w COKU, spodziewałam się ogromnego pudła, jak ja to dowioze autobusem..? A z drugiej strony do II terminu czekać nie chcę, bo już na pewno na wszystko z netto się nie załapię.. PLZ HELP Nie wiem co robić, może jednak mi przyślą?
avonkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:45   #11395
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez avonkasia Pokaż wiadomość
Myjka z netto ma chyba mniej niż 10 cm średnicy, tak na oko gdzieś tyle..

MAM PROBLEM, POMÓŻCIE, PROSZĘ!!
złożyłam w środę zamówienie, ale miałam zaległą płatność, którą uregulowałam dopiero dzisiaj, no i w danych finansowych nie ma nowej faktury, paczka miała przyjść w poniedziałek, ale w tej sytuacji chyba nie przyjdzie ani w poniedziałek ani później.. czy sie mylę? Nie wiem czy jest sens składać zamówienie na odbiór w COKU, spodziewałam się ogromnego pudła, jak ja to dowioze autobusem..? A z drugiej strony do II terminu czekać nie chcę, bo już na pewno na wszystko z netto się nie załapię.. PLZ HELP Nie wiem co robić, może jednak mi przyślą?
nie jestem pewna bo nigdy nie miałam takiej sytuacji. myślę że dostaniesz paczke dopiero po wpłynięciu pieniędzy i zapłacisz 28 zł za dostawę dhlem. a może nie przyślą Ci jej wcale. najlepiej byłoby zadzwonić na infolinię.
Stary 2007-05-11, 18:49   #11396
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Jestem konsultantką od lipca i chyba tylko ze dwa razy na samym początku paczka przyszła z harmonogramem a potem już od września przychodzi zawsze dzień wczesniej po południu. Nie wiem czym to idzie. Teraz miałam przesuniety termin z środy na piątek to przyszła wczoraj 20:30
A ostatnio przynoszą paczki takie dziewczyny chyba z gimnazjum, ew. liceum, ale liceum bym im nie dała :P
cóż, pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że zamiast poniedziałku dostanę ją już jutro

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 19:03   #11397
agness86
Zakorzenienie

Miałam mieć regularny termin dostawy na poniedziałek. Ale moja Pani koordynatorka powiedziała, że mozliwe, że będą dzisiaj. Więc żaby się upewnić zadzwoniłam do dostawcy, a Pan dostawca mówi, że cały transport paczek stoi gdzieś w trasie bo rolnicy blokują drogę Jakieś pół godziny temu zadzwonilam znowu i dowiedziałam się, że prawdopodobnie jutro powinni rozwieźć bo paczki już dotarły do magazynu. No

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-11, 19:10   #11398
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4329960]Jedeny powód wg którego mnie nie wygrałaś Kalex to zapchany serwer. Nie mam pojęcia co innego
[/quote]
widać ani kosmetyki ani opel nie są mi dane
a szkoda, bo mój TŻ lubi ople i z chęcią by zamienił ten, co nim jeździ na jakiś nowy
Stary 2007-05-11, 19:19   #11399
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Miałam mieć regularny termin dostawy na poniedziałek. Ale moja Pani koordynatorka powiedziała, że mozliwe, że będą dzisiaj. Więc żaby się upewnić zadzwoniłam do dostawcy, a Pan dostawca mówi, że cały transport paczek stoi gdzieś w trasie bo rolnicy blokują drogę Jakieś pół godziny temu zadzwonilam znowu i dowiedziałam się, że prawdopodobnie jutro powinni rozwieźć bo paczki już dotarły do magazynu. No
jaki masz dzień wysyłkowy?
Stary 2007-05-11, 19:28   #11400
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Byłam na spotkaniu.
Sporo się dowiedziałam:
1. w roku będzie 17 katalogów a nie jak teraz 13. Mają mieć bardziej aktualne nazwy (nie tak jak do tej pory, że we wrześniu dostaje się katalog o nazwie GWIAZDKA). 3tygodniowa kampania, co tydzien dostawa do domu, bez zmian warunki dostawy.
2. UPUSTY SIE NIE ZMIENIĄ!!! wszytsko pozostaje bez zmian...niestety
3. będzxie nowa akcja, Avon LiFe czy jakoś tak. Planet spa i nowa linia botanicsource wchodza w jej skład. Sądze, że takie coś jak w amerykańskich cyzli świeczki i takie tam
4. Siec komórkowa. 40gr za min w sieci, 60gr poza sieć, 20gr za smsa a 40gr z MMsa w sieci i poza siecia. Do tego będzie specjalny telefo-ładny bordowy alcatel z klapką.
5. Za doładowywanie konta sieci komórkowej dostajemy punkty AVONKI-za 25avonków dostajesz produkt z katalogu o wartości 37.9 (np. krem z oliwką z planet spa)
6. Avon Shine jets cudowny. Niby cytrusowy, bo godiznie się robi raczej cieplejszy, słodszy. Ładny zapach!
7. w katalogu 9 lub 10 będzie dużo odcieni Ultra Colour Rich za 24.9 ale do tego gratis jest tusz wydłużający.
było jeszcze o programi Polka potrafii, objazdowych miasteczkach i takie tam.

chyba tyle
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości