![]() |
#3631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Najważniejsze to umieć przyznać się do błędu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3632 |
Raczkowanie
|
oj dziewczyny dziewczyny...
loony l... zabarwienie zębów powodują wszystkie "kolorowe"pokarmy a w szczególności buraki, porzeczki i tego tupu jedzenie o mocnym zabarwieniu, dodatkowo herbata, mocne soki np tez porzeczkowe (ogólnie ciemne), kawa, ciemne wino. Dlatego ważne jest regularne szczotkowanie zębów. No a ja polecam picie herbat zielonych, a nie czarnych lub sypanych, są również zdrowsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3633 |
BAN stały
|
A mnie się udalo uzyskać oczekiwaną barwę po zwyczajnym myciu i rezygnacji z używek. Nie piję już mocnej kawy, papierosów również nie palę. Nie wiem, być można pasta ajona również miała tutaj jakiś wpływ. Efekt uzyskany bez bulenia kasy i narażania zębów na dodatkowe problemy ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3634 |
Raczkowanie
|
Orientuje się ktoś czy są dalej w sprzedaży paski wybielające zęby blend-a-med whitestrips?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Od zielonej herbaty robi sie większy osad niż od kawy, tak na marginesie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3636 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
Kobietki jestem już prawie zdecydowana na zakup pasków Crest Advenced Vivid, czy ktoś ma doświadczenia związane z tym produktem? Na allegro jest dostepna wersja z 14 paskami( czyli na 7 dni stosując raz dziennie) oraz wersja z 28 paskami, zastanawiam się którą wybrać, czy stosowanie pasków tylko przez 7 dni pozwoli uzyskac jakikolwiek efekt, czy lepiej zapłacić te 120zł, ale kupić kurację dwutygodniową? Będę wdzięczna za podpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3638 |
Raczkowanie
|
Witaj,
Słyszałam wiele dobrego o tych paskach i wybielają podobno dobrze. Bardzo zęby są po nich wrażliwe ale to przechodzi po zakończeniu kuracji. Ja wybielałam zęby Białą Perłą i nie wiele ona dała więc szykuje się za jakiś czas do zakupu pasków z Cresta właśnie. Z tego co już o nich się dowiadywałam to kuracja powinna być siedmio dniowa..tzn sądziłam, że w opakowani standardowym jest 14 pasków. Jeśli miałabym Ci doradzić tak szczerze to tak czy siak jak zobaczysz efekt białych zębów, a zęby będą Cie boleć to sama odstawisz te paski...14 powinno być wystarczająco. Chyba, że mają bardzo długą datę przydatności to możesz je kupić i powtórzysz wybielanie za pół roku ale podobno efekt trzyma się prawie rok (zależy od stylu życia) więc jeśli bardzo różnią się ceną to może ta mniejsza ilość wystarczy. Ja bym na Twoim miejscu zobaczyła na stronie producenta ile pasków jest w opakowaniu ponieważ na pewno jest jakiś standard..Paski te są często zamawiane z Anglii i ktoś wyciąga połowę zestawu a sprzedaje jak cały więc radzę się upewnić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3639 |
Raczkowanie
|
![]()
Korci mnie jednak zadać jeszcze jedno pytanie.
Czy wybielał tu ktoś z forumowiczów zęby metodą nakładkową bez wcześniejszego ich piaskowania? A może wcale tego nie trzeba robić? Jakie efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie odczułam żadnych efektów ubocznych, z moimi ząbkami wszystko jest w porządku i zamierzam teraz kupić kolejne pudełeczko. Z mojego doświadczenia wynika, że wystarczy zrobić sobie taki "prezent" 2 razy do roku i śnieżnobiały uśmiech caały czas gwarantowany ![]()
![]() |
![]() |
#3641 |
Raczkowanie
|
Dot.: a czy wogóle trzeba piaskować zęby przed wybielaniem?
Zęby przed wybielaniem trzeba wypiaskować koniecznie bo wybielacz nie przebije się przez osad na zębach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: a czy wogóle trzeba piaskować zęby przed wybielaniem?
Zapraszam na wątek o wybielaniu. Tutaj można zadawać takie pytania.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=16300 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3643 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie -> BEYOND czy OPALESCENCE?
czy któraś z Was zdecydowała sie na wybielanie lampą Beyond??? jakie macie spostrzeżenia?? faktycznie pozostaja nierówne plamki ? Czy takie wybielanie boli ???? -słyszałam i taka teorię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3644 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A w jakim stężeniu miałaś ten żel? Ja mam 15 %. A piaskowałaś przed wybielaniem zęby? I jak długo trzymać / ile dni takie nakladki? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Ale jakie stezenie mials? I czy przez cale te dwa tygodnie uzywalas to samo stezenie? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Bo ja mam z tym taki duzy dylemat! Moja dentystka powiedziała nie piaskować Kamień miałam usuwany rok temu - było go tylko trochę " z tyłu". Więc nie wiem co mam robić. Ja się po prostu boję piaskować zęby za 70 zł! ze to je zniszczy. Ja w to niszczenie trochę wierze jednak ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Jestem po prostu ciekawa czy komuś wybieliły się zęby metodą nakładkową około 15% żelem bez wcześniejszego piaskowania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Przyczajenie
|
Witam
Własnie na sweetdealu jest okazja laserowe wybielanie ząbków za 150zł. Nie wiem jakim laserem to robią, w ofercie nie ma informacji a tel już nie odbiera. Czy orientujecie się czy taki zabieg niesie ze sobą jakieś dodatkowe koszty, typu usuwanie kamienia , osadu itp. no i czy to w ogóle jest skuteczne? link do oferty: http://www.sweetdeal.pl/deal/Zielona...l-zamiast-1-1? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie zawsze ale to zawsze należy zdjąć kamień i osad przed wybielaniem zębów bo żel wybielający się prze to nie przebije. No i za taką usługe płaci się dodatkowo. A telefonu nie odbierają i w ofercie nie ma informacji bo to żeby klient nabrał się że to takie rewelacyjne i kupił kupon. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Tak wybielałam Opalescence. No ale tym nie można na noc przecież. Na noc można tylko Nitewhite. Jesli dobry dentysta to wie co i jak można. Ale ogólnie dentyści mało co znają sie na wybielaniu zębów niestety... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3649 |
Raczkowanie
|
17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------
Tak wybielałam Opalescence. No ale tym nie można na noc przecież. Na noc można tylko Nitewhite. Jesli dobry dentysta to wie co i jak można. Ale ogólnie dentyści mało co znają sie na wybielaniu zębów niestety...[/QUOTE] A skąd ty wiesz , że nie można na całą noc?? Ja pierwszy raz to słyszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A skąd ty wiesz , że nie można na całą noc?? Ja pierwszy raz to słyszę.[/QUOTE] Wiem to od osoby zajmującej się profesjonalnym wybielaniem zębów i dziwią mnie własnie te opinie, że na noc można. Ja z resztą też byłam kiedyś taka mądra i na noc założyłam. Efekt: poparzone dziąsła. Bo z tym żelem to trzeba stopniowo i na krótszy czas. No na 8 godzin od razu to tak trochę nie za bardzo chyba w związku z tym ryzykiem poparzenia dziąseł... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3651 |
Raczkowanie
|
Mam tu coś jeszcze odnośnie piaskowania - nie podaje linku do strony (mogę jedynie prywatnie jak ktoś poprosi, wypowiedział się lek.dent.).
Tyle jest różnych opinii na ten temat ;/ "Witam Panią. Małe streszczenie poruszonych problemów http://forum.o2.pl/emotikony/usmiech.gif Jeśli chodzi o piaskowanie jestem raczej przeciwnikiem. Najlepiej wyobrazić sobie metodę działania. Podczas piaskowania, drobiny "piasku" są wyrzucane z piaskarki pod duzym ciśnieniem, więc z założenia jest to zabieg mechaniczny przy którym uszkadzane są pryzmaty szkliwa "na ślepo" nie ma w nim żadnych przemyśleń http://forum.o2.pl/emotikony/oczko.gif , więc tym samym poza osadem uszkadzane jest szkliwo. Natomiast podczas wybielanie demineralizacja zachodzi w sposób chemiczny, tym samym logiczne jest, że remineralizacja przy zastosowaniu odpowiednich preparatów oraz przy dostępie minerałow ze śliny, nastapi jakby samoistnie. Wskazaniem dla mnie do piaskowania ( czyli usuwania osadu nie kamienia ! ) są z reguły stłoczone,zrotowane zęby, gdzie w przestrzenie międzyzębowe nie będzie w stanie wejść skaler i usunąć kamień z osadem ultradźwiękami ( oczywiscie ten zabieg też szczególnie przy nieumięjętnej pracy uszkadza szkliwo, ale jest niezbędny, gdyż kamień niestety powoduje wiele ...nazwijmy to powikłań w przyzębiu ). Co od usunięcia osadu z kawy przez piaskowanie, można włożyć to między bajki, może z kawy wypitej w ostatnim tygodniu http://forum.o2.pl/emotikony/oczko.gif Zeby rzeczywiście po skalingu/piaskowaniu są teoretycznie bielsze, ale wiąże się to z usunięciem poza kamieniem i osadem jeszcze zwykego nalotu/płytki na zębach, ale efekt do ...3 dni http://forum.o2.pl/emotikony/usmiech.gif Co do szczoteczek elektrycznych ... moim skromnym zdaniem, można je stosować ...czasem. Prawidłowa higiena to kolejno: nikta , szczoteczka o średniej twardości, płyn do płukania. Oczywiście ważna jest technika, gdyż za równo zwykłą jak i elektryczną szczoteczką można uszkodzić dziąsła i zęby(!). Sam powiedzmy na 7 dni używam zwykłej szczoteczki cały czas ( czyli 2-3 razy dziennie ), a dodatkowo 2-3 razy na tydzień elektrycznej, do usunięcia osadu z powierzchni językowej zębów trzonowych, gdzie często mam wrażenie pozostałości delikatnego osadu. Oczywiście jest to sprawa indywidualna." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3652 |
Raczkowanie
|
Właśnie też mi się wydawało to za długo...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3653 |
Raczkowanie
|
I jeszcze na coś natrafiłam:
1. Opalescence PF 10% – czas aplikacji: od 8 do 10 godzin 2. Opalescence PF 15% – czas aplikacji: od 4 do 6 godzin 3. Opalescence PF 20% – czas aplikacji: od 2 do 4 godzin 4. Opalescence PF 35% – czas aplikacji: ok. 30 minut Istnieje także Opalescence PF 45% Quick – jest to stężenie stosowane w gabinecie przez stomatologa. Jest to najsilniejszy prepart do wybielania nakładkowego. Wybór stężenia to indywidualna sprawa każdej osby i sami musicie wiedzieć, które stężenie będzie dla was wygodniejsze w aplikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3654 |
Raczkowanie
|
A czy możesz powiedzieć, gdzie konkretnie to znalazłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3655 |
Przyczajenie
|
Ja polecam po wybielaniu stosowac paste "biala perla" dla palaczy super podtrzymuje efekt wybielenia. Ja wybielalam 3 lata temu nakladkami z 16%stezeniem i efekty sa do dzis. Paste mozna stosowac codziennie jest dostepna w internecie w duzo lepszych cenach niz w sklepach. Sa w poj 75 i 100ml koszt ok 20zl. W necie za 75ml
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3656 |
Raczkowanie
|
Jestem dziś po pierwszej nocy wybielania 16% żelem.
Trzymałam nakładki 6 godzin. Przyznam się, że liczyłam na lepsze efekty po pierwszym zastosowaniu tego żelu. Jak to powinno być? I boję się, że zęby nie dobielają mi się przy dziąsłach ;/ Mam wrażenie, że jaśniejsze są w tym miejscy gdzie zrobiłam kreskę żelu na nakładce ( po środku) a wyżej już jest gorzej. Dziąsła nie są w złym stanie myślałam, że będą gorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3657 |
Raczkowanie
|
Mam nakładki jak w załączniku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3658 |
Raczkowanie
|
![]()
Wybielam zęby już drugi dzień nakładkowo i już widzę, że moje zęby nie wybielają się równomiernie. Przy szyjkach są żółciejsze.
Jak mam dalej postępować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3659 | |
Raczkowanie
|
Dot.: moje zęby się nie dobielają przy szyjkach! linii dziąseł
Cytat:
Chociaż mi tłumaczyli, że to normalne że przy szyjce zęby są zawsze ciemniejsze. Zależy jeszcze na jaką odległość od szyjki masz taki niedobielone?... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3660 | |
Raczkowanie
|
Dot.: moje zęby się nie dobielają przy szyjkach! linii dziąseł
Cytat:
Miałam robione na miarę. I mam niedobielone prawie od połowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.