|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
marsii, taki mam plan
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Ale mi także nie przeszkadza jak ktoś karmi np 2 lata, tylko właśnie chodzi też o dyskrecje. Ja bardzo się bałam karmić publicznie, ale co...poszłam z Amelką na długi spacer i rad czy nie rad trzeba było wyjąć cyca;p ale zakryłam pieluszką i nie było widać. Nie sądziłam ze karmienie może się tak spodobać i ta więź między mamą a dzieckiem jest nie do opisania. Ale kiedyś trzeba zrobić stop
![]()
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lecie poszłam z moją siostrą i małym do restauracji, już u progu przywitała mnie pani z piersią na stole, mimo iż sama jestem mamą karmiącą nie spodobało mi się to,że wszyscy musieli obowiązkowo zobaczyć jej ogromne mleczne piersi, karmienie może być czymś pięknym i dyskretnym ale nie trzeba się tym dzielić ze wszystkimi na ulicy ja nawet karmiłam ostatnio w castoramie, znalazłam sobie taki zakamarek i pieluszę,że chyba nawet nikt się nie kapnąl karmiłam też w chuście podczas wycieczki i zwiedzana zamku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Uciekam na spacer, co prawda pada, ale trudno, nie roztopimy się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I hit karmiałm na chrzcinach na zakrystii ale jak dodam ze sukienke miałam reszty sie domyślcie bo aż mi wstyd do teraz ale Niunius chciał usnąc i nie mogł ![]()
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wierzę w teorie,że nocne karmienia UU nie powodują próchnicy, czytałam mnostwo artykulów obalających tę teorie ale niestety u nas nie znaleziono innj przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a linka do książki wrzucę wieczorkiem fajnie opisane żywienie
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale dzień ponury. Leje, leje i leje więc chyba spacerku dziś nie będzie ![]() Potem Was nadrobię jak znajdę chwilkę bo dziś znów caaaaały dzień sama. Tz będzie z pracy dopiero koło 22.
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noszę po prostu bluzki typu "nietoperz" z obszernym dekoldem w łódkę, nie ma problemu a jak już sie zdarzy że mam coś innego, to staram się zakładać pod spób koszulkę na ramiączkach i też górą podje cycka, brzuch zasłonięty na chtzciach jak miałam kieckę to mlekco odciągnęłam i karmiłam z butelki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od rana znów przebieram kupy, pampersów nam nie styknie ![]() Czarna ! ![]() ![]() Idę Was poczytać ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Właśnie i myślę, że tutaj wszystko rozbija się o tą dyskrecję. No bo mi też to nie przeskadza, chociaż moja chrześnica miała ponad 3 lata i jeszcze się dopominała. No to umówmy się że jest to bardziej więź. No ale dajmy na to że mamy sytuację, że siedizmy goście, podchodzi dziecko łapie za cyca... to ide z nią/nim do innego pokoju i co już tam robię, czy karmię czy nie to już indywidualna sprawa.
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam Was nadrobić, ale pędzicie jak szalone...nie wiem jakieś wyścigi czy co???
Wczoraj Paulinka skończyła 9 miesięcy.... Ech kiedy to zleciało??? Zaczyna puszczać się jak stoi przy meblach... I ostatnio zrobiła kilka kroczków.. Stała przy fotelu i podeszła sobie do ławy ![]() ![]() A z tych złych wiadomości..... Byłyśmy wczoraj u lekarza... Ja mam zapalenie oskrzeli, Paulinie nie wiele brakowało do zapalenia płuc ![]() Idę do łóżka, bo nie mam siły na nic.. Trzeba wykorzystać drzemkę Pauliny, bo później już się nie zdrzemnę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze to dobrze, że lekarz to w porę zdiagnozował ! I ![]() ![]() Które dziecie stasze od Hani nie ma jeszcze zębów? bo się już pogubiłam ? ![]()
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
gojka zdrowiejecie
czym wasze dzieci aktualnie się bawią? rozchodzi mi sie o zabawki a nie rzeczy użytku codziennego ![]()
#3078 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Was obu
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
Spieszę z informacją, ze od 2 dni Nadulec ma pęknięte dziąsło i będzie prawa dolna jedynka, juz stuka pod łyżeczką
![]()
#3080 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakbyście mogły jeszcze raz tego linka do blogu o refabilitacji dziecaczków wrzucić, bo nie moge znaleźć a już poczytałm troszkę i generalnie jestem przerażona bo z tego co wyczytałam to moja wina (zła pielęgnacja dziecka, niezwracanie uwagi na te wszystkie ruchy) że Oliwka na razie nawet nie podejmuje prób raczkowania i ma nieprawidłowe nawyki ruchowe. Musze się poważnie w to zagłębić. No i wynika też z tego żeby jej jednak nie stawiać jeszcze bo źle układa wtedy stopki.
#3081 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj Filip mi wyłączył lapka i może dobrze, bo po całym dniu byłam taka padnięta, że przysnęłam na kanapie w opakowaniu i dopiero przed północą się ocknęłam; chyba kolejen zęby nam idą, bo to co wczoraj młody wyczyniał, to masakra ![]() ![]() ![]() dzisiaj chyba też nie zapowiada się najlepiej; na razie śpi nadrobiłam wczorajszy dzień, teraz bieżące posty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki lowelas słodki ![]() słodkie to musiało być
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocioł garnkowi ![]() Ty umysł ścisły-nie ma takiej liczby ![]() Cytat:
ja tego też nienawidziłam,czułam się jak małpa w zoo albo eksponat w muzeum ![]() Krowa nie martw się,Blanka z dnia na dzień nauczyła się wszystkiego ![]() Lady x brzucha i ud ![]() ![]() gojka zdrowia! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
O to ja też musze garnuszek wyciągnąć, może się zainteresuje. Oliwka bawi się bębenkiem, szczeniaczkiem-uczniaczkiem, ale najlepsze są rzeczy które da się gryźć i mieszczą się w buzi.
#3086 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie raczkuje, ale ruchy DŻ. wykonuje, więc poczekaj jeszcze chwilę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- aaaa, zapomniałąm Wam napisać: w poniedziałek młody był przed południem u teściowej i jak go odwoziłam ,to zamaist bucików założyłam mu takie grubaśne skarpety na cienkie skarpetki, żeby mu było ciepło, jakby chciałą z nim wyjść; no i jak już go odebrałam, rozbieram go w domu i pomiędzy tymi cienkimi a grubymi skarpetami miał założone jeszcze jedne ![]() ![]()
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Fewciu podasz tą stronkę
![]() kurczę Badzia to mi dałaś do myślenia Ci powiem... Młody zwykle je w nocy 2x i wsunie po 120 bo specjalnie właśnie więcej mu nie robimy, zeby nie zażerał sie i w końcu wiedział że ma spać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() DAwid czym się bawi? mam wymieniać? cały ☠☠☠☠☠☠☠nik ma i wybiera, w ten dzień to czy tamto w następny to... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
w REALU od jutra promocja:
na pampersy - 132 sztuki "4" za 77,95zł na chusteczki pampers (sensitive i zwykłe) - 4 paczki za 16,99 i takie coś jest http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...604058023.html - nie wiem, czy dobra cena, ale taniej niż na all
#3089 |
Zakorzenienie
|
Ifwka, mysle, ze mozesz sprobowac, jesli sie uda to znaczy, ze malutka juz byla gotowa na odstawienie nocnego jedzenia
![]() Hope, u nas zadnych rewelacji nie ma brzuszkowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dziewczyny myślicie, że 9 miesięczniak już kwalifikuje się do ostawienia od nocnego karmienia? u nas jest tak: (jeżeli zęby nie dokuczają itp i coś nie spowoduje zmian w rozpisce dnia i nocy) 8-9 kaszka na mm 180 ml(łyżeczka) 12-13 - obiadek (gotowany przeze mnie zbliżony do dużego słoiczka, nawet wiecej) 15-16 - deserek między 17 a 18 - kaszka 180 ml (łyżeczka) 20 - 20:30 - mm 180 ml (butla) i w nocy dwa karmienia na biedę. Po 120 ml. Generalnie to drugie jest 4 - 5 więc traktuje jako śniadanko już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.