Wielkie off topy, dyskusje o wszystkim i o niczym, czyli to my z wątku LZIPKD. Nr 1 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 18:26   #991
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Wielkie off topy, dyskusje o wszystkim i o niczym, czyli to my z wątku LZIPKD.

Pfff, dokonałam mocnego postanowienia poprawy, więcje nie trzeba :P
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 21:45   #992
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Wielkie off topy, dyskusje o wszystkim i o niczym, czyli to my z wątku LZIPKD.

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
_Judith_, przepraszam, ze sie wtrancam, ale ktos obiecal nowy post wczoraj
Ja zawsze dotrzymuję słowa Wchodźcie i róbcie mi statystyki Potem kupię fanów na fanpejdża i będę oszukiwała ludzi na 30 złotych sprzedając widelce i nie wysyłając ich.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 22:37   #993
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ja zawsze dotrzymuję słowa Wchodźcie i róbcie mi statystyki Potem kupię fanów na fanpejdża i będę oszukiwała ludzi na 30 złotych sprzedając widelce i nie wysyłając ich.
Mistrzyni zbrodni!

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 23:16   #994
201604191001
Konto usunięte

Trzeba sobie jakoś radzić, H&M Home się łotwiera w Polsce, wydatków przybędzie.
Stary 2013-10-13, 11:28   #995
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie się urzadzasz . Podoba mi się. Widelec za 30 PLN? Szaaał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 11:49   #996
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Zainwestuj też w solarium, im starzej będziesz wyglądać tym lepiej

Drugi odcinek Sleepy Hollow był o wiele lepszy i chyba się lekko wkręciłam co prawda fabuła ma nadal dziury (serio, jak nie zauważyli w prosektorium, że im brakuje jednego trupa, no hallo) ale jak się wyłączy myślenie to przestaje się zwracać na to uwagę. No i oburzenie Ichaboda na cenę pączków i podatek było świetne
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 12:36   #997
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Dobrze, że tu weszłam, będę wiedzieć, żeby pod żadnym pozorem nie kupować od Ciebie widelców

Rozczarowała mnie pani z domu dziecka, do którego zgłosiłam się jako wolontariusz (odpisując na wystawione przez nią samą ogłoszenie). Pani odpisała szybko, rozmowa szła sprawnie, to wszystko działo się w czwartek. Miałyśmy uzgodnić termin, kiedy będę przychodzić do dzieciaków, miał to być poniedziałek lub wtorek. Pani napisała, że w domu dziecka będzie dopiero w sobotę i że jak najszybciej w sobotę sprawdzi plan dzieciaków i napisze. Przeprosiła, że tak późno, no ale wcześniej jej tam nie ma. Odpisałam, że jasne, poczekam do soboty. I co? Sobota minęła i zero wiadomości No naprawdę nie rozumiem. Człowiek chce zrobić coś dobrego, pomóc, pracować ZA DARMO, a ktoś to olewa i nie dotrzymuje nawet tak drobnych terminów.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 12:39   #998
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dobrze, że tu weszłam, będę wiedzieć, żeby pod żadnym pozorem nie kupować od Ciebie widelców

Rozczarowała mnie pani z domu dziecka, do którego zgłosiłam się jako wolontariusz (odpisując na wystawione przez nią samą ogłoszenie). Pani odpisała szybko, rozmowa szła sprawnie, to wszystko działo się w czwartek. Miałyśmy uzgodnić termin, kiedy będę przychodzić do dzieciaków, miał to być poniedziałek lub wtorek. Pani napisała, że w domu dziecka będzie dopiero w sobotę i że jak najszybciej w sobotę sprawdzi plan dzieciaków i napisze. Przeprosiła, że tak późno, no ale wcześniej jej tam nie ma. Odpisałam, że jasne, poczekam do soboty. I co? Sobota minęła i zero wiadomości No naprawdę nie rozumiem. Człowiek chce zrobić coś dobrego, pomóc, pracować ZA DARMO, a ktoś to olewa i nie dotrzymuje nawet tak drobnych terminów.
Aż tak cię boli obsuwa kilku dni?

Bywa, ze w takich placówkach nagle coś się wydarzy, trzeba interweniować, a wtedy kontakt z potencjalnym wolontariuszem idzie na dalszy plan.
Rozumeim jakbyś czekała ilka tygodni, ale dni
Stary 2013-10-13, 12:43   #999
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Aż tak cię boli obsuwa kilku dni?
A doczytałaś? Pracę miałam zacząć jutro lub we wtorek (z nastawieniem raczej na jutro, o czym pani wiedziała, bo we wtorek mogłabym w tym domu dziecka być dopiero ok. 18:00, a mam uczyć dwoje dzieci), pani podobno zależy, bo dzieciaki potrzebują pomocy z języka obcego. Szkoda mi po prostu tych dzieciaków. No i co innego, gdyby pani mi napisała, że ma pracę i nie wie, kiedy da mi odpowiedź. Ale odpisywała szybko na każdego maila, napisała że w sobotę na spokojnie sprawdzi. To takie dziwne, że skoro ktoś się zobowiązał, ja nie robiłam sobie planów na poniedziałek i wtorek, to miło byłoby tę odpowiedź dostać?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 12:49   #1000
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A doczytałaś? Pracę miałam zacząć jutro lub we wtorek (z nastawieniem raczej na jutro, o czym pani wiedziała, bo we wtorek mogłabym w tym domu dziecka być dopiero ok. 18:00, a mam uczyć dwoje dzieci), pani podobno zależy, bo dzieciaki potrzebują pomocy z języka obcego. Szkoda mi po prostu tych dzieciaków. No i co innego, gdyby pani mi napisała, że ma pracę i nie wie, kiedy da mi odpowiedź. Ale odpisywała szybko na każdego maila, napisała że w sobotę na spokojnie sprawdzi. To takie dziwne, że skoro ktoś się zobowiązał, ja nie robiłam sobie planów na poniedziałek i wtorek, to miło byłoby tę odpowiedź dostać?
Tego nie doczytałam.
Jasne, że miło, gdy toś się wywiązuje ze swoich obowiązków.
Z drugiej strony wiem, ze takie obsuwy zdarzają się czasami nie z braku profesjonalizmu, a z wypadków losowych; ewentualnie gdy ktos się na coś zgodzi, a później się okazuje, że tak łatwo zgadzać się nie powinien bo np. są formalności które trzeba dopełnic, a one proces spowalniają czy kosztują.
Stary 2013-10-13, 16:20   #1001
I am Rock
lokalna gwiazda

Może dom dziecka od netu odcięli?

A u nas właśnie jest burza i to mnie dziwi, a że na zdziwieniowym ważne tematy omawiają, to dziwię się tutaj.
Biedny pies nie wie gdzie wejść.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 20:30   #1002
Konto usunięte

Dziwi mnie jaka hołota wynajęła jedno mieszkanie w mojej klatce. Normalnie drzwi wejściowe do klatki schodowej zostały rozwalone kopniakami. Dobrze, że przynajmniej osoba wynajmująca jest normalna i po powiadomieniu o sytuacji i przekonaniu się na własne oczy co się stało powiedziała, że hołota wyleci na kopachZa długo nie pomieszkali
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 22:11   #1003
chwast
Zakorzenienie

Ale dziś miałam w.....
Pojechałam do babci nie byłam u niej długo bo była chora zaraźliwie no i wychodzę, chcę kupić bilet. We freszu ni ma, krecik zamknięty, "bilety mpk" nieczynne, u kierowcy nie, biletomatu ani na dworze ani w autobusie. WTF a weź później mandat kwa dostań.

Następnie jedzie bus, sprawdzam dokładnie po 1000x dokąd jedzie, czy nie pisze na nim "trasa zmieniona" NO NIE.
Jadę jadę, wywozi mnie gdzieś myślę "pewnie jedzie inną drogą" a dupa - wywiózł mnie na drugi koniec miasta

I nic nie powiedza, nie na pisza, nie wywieszą nic zupełnie $^%#

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

AHA NO i jeszcze zrobiłam właśnie swój mini syrop cebulowy po raz pierwszy
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 14:13   #1004
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam w.....
Pojechałam do babci nie byłam u niej długo bo była chora zaraźliwie no i wychodzę, chcę kupić bilet. We freszu ni ma, krecik zamknięty, "bilety mpk" nieczynne, u kierowcy nie, biletomatu ani na dworze ani w autobusie. WTF a weź później mandat kwa dostań.

Następnie jedzie bus, sprawdzam dokładnie po 1000x dokąd jedzie, czy nie pisze na nim "trasa zmieniona" NO NIE.
Jadę jadę, wywozi mnie gdzieś myślę "pewnie jedzie inną drogą" a dupa - wywiózł mnie na drugi koniec miasta

I nic nie powiedza, nie na pisza, nie wywieszą nic zupełnie $^%#

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

AHA NO i jeszcze zrobiłam właśnie swój mini syrop cebulowy po raz pierwszy
Z biletami, to kiedyś miałam podobną sytuację zimą. Śnieżyca i Armagedon, wszystko pozamykane, bo wieczór, biletomaty zamarznięte, ja nie mam karty platniczej, tylko drobniaki...a biletomat w tramwaju nie przyjmuje w ogóle gotówki. Jechalam zestresowana, ale na szczęście kanarów nie było

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 23:17   #1005
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Z biletami, to kiedyś miałam podobną sytuację zimą. Śnieżyca i Armagedon, wszystko pozamykane, bo wieczór, biletomaty zamarznięte, ja nie mam karty platniczej, tylko drobniaki...a biletomat w tramwaju nie przyjmuje w ogóle gotówki. Jechalam zestresowana, ale na szczęście kanarów nie było

nie no mnie tam nie stresuje jak dostanę te 3 stówy to trudno po mieście zawsze jeżdżę teraz na gapę bo sam dojazd do pracy to 150 zł miesięcznie więc mam to gdzieś. A jeżdżę rzadko. Jestem strasznym złodziejem i nie obchodzi mnie to.
Stary 2013-10-14, 23:30   #1006
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
nie no mnie tam nie stresuje jak dostanę te 3 stówy to trudno po mieście zawsze jeżdżę teraz na gapę bo sam dojazd do pracy to 150 zł miesięcznie więc mam to gdzieś. A jeżdżę rzadko. Jestem strasznym złodziejem i nie obchodzi mnie to.
Po ile macie bilety w Krakowie?
Stary 2013-10-14, 23:49   #1007
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Po ile macie bilety w Krakowie?
nie wiem mieszkam teraz w Poznaniu
normalny 15 min - 2,80
Stary 2013-10-15, 05:51   #1008
Konto usunięte

Mój stosunek do dnia wczorajszego
http://www.raquelrecuero.com/imagens/garfield.jpg
Nie dość, że siedziałam na uniwerku od 10 do 18 to po powrocie do domu dowiedziałam się, że nie mamy obecni ciepłej wody i kaloryfery nie grzeją. Z drugiej strony to chyba dobrze świadczy o mojej higienie skoro podjęłam się umycia się w lodowatej wodzie. Chyba powinnam robić zapas chusteczek i leków.
Stary 2013-10-15, 19:08   #1009
panna mati_
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43270056] Z drugiej strony to chyba dobrze świadczy o mojej higienie skoro podjęłam się umycia się w lodowatej wodzie. Chyba powinnam robić zapas chusteczek i leków.[/QUOTE]
No co Ty. Morsy nie chorują.
Stary 2013-10-15, 23:29   #1010
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Przy okazji: jest gdzieś cennik wykroczeń? Co i za ile?
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a to jest jakaś skala punktowa, ile karnych za jakie słowo?
Nie ma takiego taryfikatora
:tajemnicawizażu:

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ile jest za słowo d*pa?
Lepiej użyj

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
To ja się na wszelki wypadek żegnam z wami
Nigdy nie wiadomo kiedy dopadnie nas ręka sprawiedliwości
Ej, ja się tak właśnie na zapas żegnałam z pewnym forum, a potem sama odeszłam jak admini zaczęli robić cyrk.

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
No jaha, że atak, bo napisałam "pozdrawiam,sub", zamiast "sublime"

Such attak wow
Dostałaś za to punkty?? Osoby mające tymczasowego bana nie widzę punktów. Osoby niezalogowane też nie, więc nie wiedziałam co się dzieje.

Cytat:
Powtórzę się. Paranoja goni paranoje.
Myślałam że wizaż rekrutuje rozsądniejsze osoby na stanowiska modów
Hahaha

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Drogówka jest bardziej przyjazna
Hahaha

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że Kometa jest zablokowana
Dostałam dwa razy po dwa punkty za rażące słownictwo. Miałam jeszcze jeden punkt za atak na użytkownika. Od czterech punktów dostaje się bana. Ostatecznie odwołano mi jedno ostrzeżenie, punkty spadły i ban został zniesiony.

A tak w ogóle, znalazłam wiadomość, którą otrzymałam przy rejestracji:
"Jestem adminem tego forum i chciałbym Ciebie poinformować, że nasze forum jest restrykcyjnie moderowane zgodnie z regulaminem forum. Myślę, że jeśli przejrzysz regulamin, unikniesz na pewno nieporozumień, a Twój pobyt na forum będzie mile spędzonym czasem."

Podsumowując: nie potrafię się dostosować i powinnam ograniczyć korzystanie z forum.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-10-15 o 23:32
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 13:12   #1011
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha

ty sie nie ciesz bo ja za to punkty wyrwałam
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 15:09   #1012
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Dostałaś za to punkty?? Osoby mające tymczasowego bana nie widzę punktów. Osoby niezalogowane też nie, więc nie wiedziałam co się dzieje.
Tak, ale sprawa została rozwiązana polubownie

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 15:39   #1013
Darkoz
Zakorzenienie

Co tu taka cisza ostatnio?

O, kometa, wróciłaś z banicji. Wyjaśniałaś sprawę z modem/adminem?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 17:48   #1014
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Myślę, ze ludzie z przyzwyczajenia piszą na zdziwieniowym.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 18:16   #1015
201607231707
Konto usunięte

Ja na zdziwieniowy nie zaglądam Jakoś mnie odrzuciło teraz.
Stary 2013-10-16, 18:29   #1016
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
ty sie nie ciesz bo ja za to punkty wyrwałam
No ja wiem, ale miałam już bana, nic strasznego, więc mi to nie robi.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość

O, kometa, wróciłaś z banicji. Wyjaśniałaś sprawę z modem/adminem?
I tak i nie. Powiedzmy, że uznałam, że mi się należało (tzn. za nazwanie Michalika tym słowem, za to drugie niekoniecznie, ale powiedzmy, że nie było to bez podstaw ) Wyświetliła mi się informacja, że ban dostaje się na 7 lub 14 dni. Przypadkiem (bo nie jest to wyraźna informacja) zauważyłam, że bana mam dużo dłużej niż te 14 dni, więc napisałam do administracji z pytaniem dlaczego. Odpisała mi lexie, że informacja o banie jest generowana automatycznie, a ostrzeżenia za słownictwo mają dłuższy czas trwania. Oznacza to, że ban się wydłuża, ale ta notka tego nie uwzględnia. Ale przy okazji zdjęła mi ostrzeżenie, bo z aniołkiem uznała je za niesłuszne.

Cytat:
Myślę, ze ludzie z przyzwyczajenia piszą na zdziwieniowym.
Ja olałam zdziwieniowy. Zamknięto dwa wątki za OT, który oczywiście trwa nadal. Nie rozumiem tej decyzji. Tzn. domyślam się, ale tego nie wolno głośno powiedzieć.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja na zdziwieniowy nie zaglądam Jakoś mnie odrzuciło teraz.
Dokładnie o to mi chodziło
Stary 2013-10-16, 19:15   #1017
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

A jak dla mnie to to samo.
Za off topa tamten wątek nie został zamknięty na pewno, a podejrzewam, że oba te wątki są regularnie monitorowane

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 19:28   #1018
201607231707
Konto usunięte

Pewnie, że nie zostal zamkniety za offa, ale ostatnio w ogóle na wizazu jakoś duzo nie pisze, nowy zdziwieniowy mnie jakoś nie ciekawi tym bardziej właśnie, że poprzedni zostal zamkniety z podaniem powodu wziętego z tyłka.
Stary 2013-10-16, 19:48   #1019
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A jak dla mnie to to samo.
Za off topa tamten wątek nie został zamknięty na pewno, a podejrzewam, że oba te wątki są regularnie monitorowane
Ten na pewno.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Tamten niby też, ale widziałam tam słowa, za która można byłoby wlepić punkty.
Stary 2013-10-16, 22:38   #1020
chwast
Zakorzenienie

Nie róbcie siary, pisać co u was w waszym życiu <3333

ja jem lejsy fromasz
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości