|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hej
![]() Witam się i ja w końcu, cały czas was podczytuje i jestem na bierząco ale jakoś tak brak mi weny do napisania czegoś ![]() ![]() ![]() ![]() I dziś zaczynamy 32 tydzień, czyżby to był 8 msc ![]() A co do teściowych to ja też bym z chęcią na swoją się komuś wygadała, bo już wczoraj w sumie to popłakałam trochę na nią ![]() A wogóle w sobote poleciało mi "pierwsze mleko" ![]() ![]() Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-10-16 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
byłam w biblio, wypożyczyłam sobie 4 książki ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||||||
Rozeznanie
|
Ale napisałyście dużo
![]() Rybka ale numer z tymi pampersami! Przecież można zapytać, jak faktycznie brakuje dla innego dziecka a nie tak niecnie podbierać ![]() Cytat:
![]() DZastin ![]() coralady, xxxMikixxx za tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() A dla synka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Grzeczny Tymuś ![]() dla Jasieńka ![]() ![]() Na zdjęcia sypialni czekamy z niecierpliwością ![]() ![]() A teściową musisz utemperować, zaglądanie do sypialni podczas remontu i dopytywanie to jeszcze znośne, ale grzebanie Twojej mamie po zakupach, Tobie w dokumentach czy po szafkach to przegięcie zdrowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Wtajemniczenie
|
kyte-nie powinno sie trzymac rak w gorze, bo sie moze lozysko odkleic. Tak w kazdym razie mowia. Ja chce szybciej urodzic wiec myje. Jeszcze mi tylko 10 okien zostalo
![]() Domii- moim zdaniem z kluczem to przesada. Jestescie w koncu jednak u niej. Nie robilabym tak. Lepsza bylaby rozmowa i napomkniecie o prywatnosci. Bo klucz to kompletny brak zaufania. Pamietaj, mieszkasz u niej, a nie u síebie i musisz sie dostosowac. Nie dziwie sie kobiecie. Moze tez by chciala by ktos jej wyremontowal pokoj a faceta brak. Nie odbieralabym tego tak. Ale grzebanie po rzeczach to przesada. Z drugiej strony ty tez przeciez jej grzebierz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zadomowienie
|
Widzę, że pisałyście o kapturkach. Rzeczywiście są świetne w przypadku bolących sutków. Ja tez ich używałam ale jak tylko przestały bardzo boleć (a bolaly tak , że aż krwawiły i strupki się robiły) odstawiłam i wróciłam do karmienia samą piersią. Trzeba po prostu uważać żeby dzieć się nie przyzwyczaił za mocno. Zawsze jednak trzeba je umyć i wyparzyć, więc z cycem większa wygoda
![]() Krowa nadal leży w krzakach... Mam wrażenie, że nikt z tym nic nie zrobi. Chyba zacznę jej codziennie zdjęcia robić i jak już okaże się że jest chora albo wycieńczona to zrobię aferę, bo póki co to każdy ma mnie w d*** |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rybkamożna wszystko z paracetamolem, więc apap jak najbardziej! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do podkreślonego znów ze SR z doradcą laktacyjnym: jak maluszek je mniej więcej co 3 godzinki, to nie budzić, odciągnąć i zostawić sobie na zaś, tylko nie do ostatniej kropli, tylko do uczucia lekkości w piersi. A za tą kapuchą to wiesz, że po karmieniu ?? Schłodzony listek lekko stłuc tłuczkiem, żeby puścił soczek i przykładać. Ewentualnie można też pić napar z szałwi(2x1) przy nawale pokarmu ![]()
![]() |
#3879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szwagierce bardzo to pomogło, pikało jej chyba dwa czy trzy razy, ale ona te,ż urodziła w 33 tc . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zadomowienie
|
Jutro zaczynam 35tc
![]() I jutro idę na wizytę do gina. Usg zawsze robi więc i teraz tez będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |||||
Zakorzenienie
|
wiesz co, tak średnio :P bo najpierw zrobiłam w szklance trochę kakao potem dosypałam kawy zalałam wodą i wrzuciłam kostki gorzkiej czekolady
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() książki ![]() a tak serio to: P. Clement- Zabójcza praktyka P. Coelho- Demon i panna Prym D. Fowley- Jak ona mogła? L. Child- Bez litości a nie mozesz zadzwonić do jakiejś fundacji co się zwierzakami zajmuje albo co?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-16 o 15:14 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję towarzystwa a temu Maleństwu takiej mamy. W takich przypadkach myślę, że dla dziecka lepiej jakby jego dziadkowie się nim zajęli. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi się na wczorajszym awaryjnym KTG pisały skurcze, ale póki co szyjka w porządku i rozwarcia nie ma. Dostałam leki, ale dzisiaj skurcze odczuwam dalej :x lepiej, żeby przez najbliższe dni się nic nie działo, bo zostałam słomianą wdową do soboty. |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasturcja pisałaś o odczuciach związanych z przeżywaniem ciąży. Ja mam czasem podobnie, też mi się wydaje, że gdyby było planowane to byłoby łatwiej sobie z tym wszystkim radzić. Ale podejrzewam, że nie koniecznie, bo przecież mimo, że to wpadki to kochamy nasze dzieci. jeśli uciekła mi czyjaś data wizyty albo waga w tym cytowaniu to pisać na pw najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za wizytę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trele rejestruje Majunię Jagódkę więc ja Ci odpowiem, bo pamiętam stronę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A czemu płakałaś? Zawsze możesz nam się pożalić, jak taka niedobra jest ![]() Maoami, ja też, ja też ![]()
![]() |
#3885 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze trochę i mała wróci z Wami do domku! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Domii miałam pytać - jak tam te pampersy O? Sprawdziły się? Idę smażyć placki ziemniaczane ![]()
![]() |
#3886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja znowu coraz bardziej czuję małą u góry- normalnie na wysokości piersi w środku, nie wiem czy ona tam siedzi, czy mi tak wszystko spycha do góry, mam wrażenie jak by miała zamiar się rodzić przez gardło ![]() W ogóle to już mam tak dość, pamiętam jak pytałam się kiedyś Ryby i Trele dlaczego chcą przyśpieszać poród - no to teraz wreszcie rozumiem dlaczego ![]()
![]() |
#3887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
jak mnie moje jajka bolą
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3891 |
Wtajemniczenie
|
Ze co cie boli?
![]() ![]() ![]() No dawna De to nie jestem, bo wygladam jak zombi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
jajniki w sensie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Wtajemniczenie
|
lineczka- bo juz myslalam, ze o czyms nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze zakupy w komisie. Za wszystko wyszło 15 zł, niektóre rzeczy były po 1 zł. Ten biało-niebieski komplet z czapeczką kosztował 4 zł
![]() Przy okazji wrzucam mój 37 tygodniowy bebolec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj małej dokupiłam kaftaniki, bo tego mi brakowało i z rzeczy na zaraz po porodzie chyba mam dość. Najwyżej się dokupi jakby się okazało, że będzie czegoś mało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() brzuchol super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś weszłam do 2 lumpków w okolicy i chyba jakieś wysokie te ceny mają-patrzyłam głównie za kaftanikami czy półśpiochami i tak w granicach 8-12 zł. Krakowianki, może macie jakiś sprawdzony lumpek, gdzie można coś fajnego dla dziecia upolować?? ![]()
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raczej też już mam wszystko. Od siostry też sporo rzeczy dostałam. Zaraz obok Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-16 o 16:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.