|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Tak smaruj mu kremkiem i przemywaj podczas kąpieli i susz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
2. Ja też rozumiem na żądanie jako na żądanie, w ciągu dnia moje dziecko je co 2,5-3 godziny, w nocy budzi się co 2. 3. nie pomogę który bo już mam mętlik przez to co dziewczyny pisały o chińszczyźnie ![]()
![]() |
#1683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chyba jednak kupimy to krzesełko żałuje że tak późno ale w sumie my myślimy tak jak Ty i też kupuje najlepsze rzeczy żeby były dla następnego dzidziusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...611924018.html
a co powiecie o chicco polly? ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- uważaj co piszesz ![]() ![]()
#1686 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ale co do tych zebow - najlatwiej dziecko je sobie moze wybic na chodniku. to powinni chodniki "wycofac" czy co? ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
2. mleko matki jest lekkostrawne i jest rowniez piciem, a nie tylko "jedzonkiem". mozna karmic czesciej ![]() 3. oba krzeselka to praktycznie to samo, pewnie z tej samej fabryki. wiec ja bym wziela to tansze na twoim miejscu. i vil je ma - jest zadowolona ![]()
![]() |
#1687 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj młodego wziełam w wózek parasolkę na płasko oparcie i wyszłam na podwórko pojeździć, to mega leciutko, inaczej niż gondolą, chociaż moja jest lekka i zwinna (xlander move), a Młody jaki zadowolony,z e wszystko widzi ![]() ![]()
![]() |
#1688 | ||
Zakorzenienie
|
vil, a co do fotelika, bo nie wiem czy ci juz kto odpowiedzial... ja mam wprawdzie inny, ale ten wklad nie-noworodkowy to masz na mysli tego banana? co pod niego glowka wchodzi? to tez sie wyciaga. znaczy sie w maxi cosi pisza, zeby najpierw klin usunac, a potem, jak wlasnie dziecko juz zgniecione sie wydaje, to tego banana sie wyciaga.
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dzisiaj byliśmy w trniu na zakupkach ![]() ![]() W w końcu dostał od nas oballa i kupiłam mu też czapkę na zimę ze smyka ![]() ![]() a ja kupiłam sobie botki z lasockiego <zaszalałam ![]() ![]() teraz Wojtek szaleje na macie ![]() ![]() diabli- to była nasza 3 dawka wzw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Antoni przekochany ![]() ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-10-16 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Już mam mętlik w głowie od tych wszystkich krzesełek
![]() Vil super, że nosidło tak się sprawdziło ![]() Polecasz tego sprzedawcę jakby co ![]() Veronic a jak teraz zaczęliście dopiero te pneumokoki to ile będzie łącznie dawek? Super, że dostałaś kaszki w PiPie - u nas nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też myślałam, ze nie ma w Pipie, ale spytałam się Pani w sklepie i mi pokazała te kaszki w dziale ze zdrową żywnością ![]() jestem zadowolona, bo pewnie nie zawsze będzie mi się chciało gotować kaszę jaglaną, a tak wsypię do mleczka i gotowe ![]() w ogóle już niedługo zaczynamy rozszerzanie mlecznej diety Wojtka ![]() ![]() za 4 dni kończy pół roczkuuu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za cynk o tych kaszkach może faktycznie i u nas są na innym dziale? Banka patrzyłaś na zdrowej żywności? Bo mój mąż na Turzynie na pewno nie sprawdzał w takim dziale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() muszę obadać temat bo już mu strasznie niewygodnie jest :/ Cytat:
![]() przyszło na drugi dzień ![]() się wkurzyłam na babcię ... byłam u niej moment, a ta tak marudziła o Przemka żeby jeszcze zostać mimo że mówiłam że mam obiad na talerzu i że idę że zatrzymała mnie w drzwiach na kilka min a przez to że Przemek był w nosidełku nie zauważyłam że kot się wymknął i do niej poleciał (naprzeciwko). i w pewnym momencie w domu tak się zastanowiłam, gdzie kot, ale pomyślałam że pewnie się grzeje w drugim pokoju. a po 1,5 h babcia dzwoni żeby przyjść po kota. ja się pytam dlaczego wcześniej nie mówiła, to stwierdziła tylko że "jej nie przeszkadzał" no super ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie oglądałam dokładnie ale coś koło 60zł Cytat:
Mój syn nie zjada stóp, bawi się nimi tylko. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko też czasem się budzi co 2h ale do głowy by mi nie przyszło aby je przetrzymywać, oszukiwać wodą i patrzeć jak płacze. Possie parę minut, jest szczęśliwe, ma zaspokojone wszystkie potrzeby (a to dla mnie ważne) i śpi dalej. Cytat:
![]() ![]() powoli nadrabiam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie
![]() Wprowadzam Julci przeciery jarzynowe - na razie dostała przez 4 dni dynię i przez 2 dni marchewkę - no i zaczeły się problemy z kupą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z pneumo czekam do roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justi któryś raz piszesz, że to co można wyczytać w różnych książkach o zdrowiu dzieci ( nie mam na myśli Tracy Hogg), czy też usłyszeć od położnej czy pediatry to wg. Ciebie bzdura w takim razie chciałabym wiedzieć na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bzdurą nie jest, że dziecko ok pół roku powinno przesypiać noc i jeśli nie ma upałów w dzień jeść co 2-3h, a w nocy mieć jedną dłuższą przerwę, bo brzuszek musi odpocząć i nie rozumiem dlaczego nie można dać dziecku kaszki na noc bo to obciąża żołądek, ale karmienie non stop co 2h nie obciąża? ja rozumiem, że nie masz nic przeciwko zaspokajaniu potrzeb dziecka nawet co 2h w nocy, ale uważam również, że inni mają prawo nie chcieć tak robić, bo jak odstawią cycka to co wtedy? albo jak moja znajoma będą 2 latka karmić co 2h w nocy i nie widzę powodu do krytykowania tego a pyta o rady, bo od tego jestesmy, a myślę, że bardziej od zdania męża przeszkadza jej permanetne niewyspanie ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
wow jak długo ssie w nocy! mój to max 5 minut, ale jak od 20 do 2 ma przerwę to znaczy, że się najada, a próbowałaś nakarmić na śpiocha jak się kładziesz ok 23? wtedy jest spora szansa, że wytrzyma do 5 ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
hehe coś w tym jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja też uważam, że na żądanie to na żądanie np. dziś miałam tak, że nakarmiłam Daro, a po godzinie robił się senny i usypiałam go, a On ewidentnie szukał piersi, więc ją dostał 3. tutaj w ogóle nie wiem bo nie kupuję w sumie póki co Cytat:
![]()
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jakie cuda
http://www.babyssecret.pl/catalog/ca...nia_2013_10_16
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Mysia jeśli chodzi o to przesypianie nocy uważam, że to bzdura bo mało które dziecko karmione wyłącznie piersią przesypia całe noce. Teoria swoje a życie swoje.
Kaszka bardziej obciąża brzuszek bo nie jest tak lekkostrawna jak mleko mamy. Ale oczywiście można, jeśli ktoś chce się wyspać (choć wcale nie jest powiedziane, że po gęstej kaszy dziecko będzie spało całą noc). Tylko osobiście nie mam zamiaru tego robić przez najbliższe miesiące. Dziecko nawet jak nie ma upałów a jest tylko na piersi ma prawo chcieć częściej cyca bo może mu chcieć się po prostu pić. A jeśli ktoś nie chce podawać cyca co dwie godziny i woli bujać się z płaczącym dzieckiem to proszę bardzo ![]() Szczerze mówiąc ja nie słucham tego co piszą w mądrych książkach albo co mówią położne i pediatrzy, którzy o laktacji często wiedzą niewiele i zamiast pomóc, szkodzą. Ja słucham tego co mówią liderki LLL, certyfikowani doradcy laktacyjni i inne mamy, które mają za sobą długie karmienie piersią, one są dla mnie lepszym źródłem wiedzy jeśli chodzi o kp. Gdybym miała na siłę zmuszać dziecko żeby jadło rzadziej, dłużej spało to chyba naprawdę wolałabym przejść na mleko modyfikowane. Już jakiś czas temu obiecałam sobie, że nie będę już komentowała postów w związku z kp i za każdym razem wymiękam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1703 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() to już lepiej jakąś jaglankę zrobić czy coś? ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wiesz, że ostatnio o tym myślałam i stwierdziłam, że ta wilgoć to w zasadzie na plus, dziecko może szybciej się odpieluchuje bo będzie mu to przeszkadzało ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Justii kleik ryżowy tosz to sam ryż, a ryż jest zdrowy i lekkostrawny. Pewnie można by było samemu ugotować ryż, ale bałabym się. A kasza też dobra
![]()
#1707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
=== Pogoda do bani, u nas cały dzień padało, udało mi się wyskoczyć z Młodym tylko na chwilę do sklepu w chuście. Mieliśmy jechać do klubu malucha ale dzieciaki się pochorowały i odwołali ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
usunęłam zęba, młody dostał dziś na wieczór mm, zobaczymy jak jego brzuszek to przyjmie i teraz śpi. a jutro mam wychodne - rano na spotkanie do pracy, a po południu na imprezkę ![]()
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się wydaje że to krzesełko nie ma po prostu tego mniejszego wkładu i może aż tak bardzo się nie przechyla? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.