Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 18:11   #3211
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Nie mogę się zdecydować: pokoik dziecięcy w baaardzo delikatnej szarości czy oklepany do bólu błękit? Macie juz jakieś pomysły co do pokoi swoich dzieci?
Stary 2013-10-16, 18:13   #3212
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

spoko
dziwi mnie tylko pogląd lekarzy, którzy temu przyklaskują- tym bardziej w dobie różnych kampanii i uświadamiania nie picia w ciąży.
Jeśli ktoś musi "poprawić" morfologię, ciśnienie czy co innego to są inne sposoby niż alko- dieta, leki itp
Nie ma żadnych badań naukowych czy istnieje coś takiego jak bezpieczna dawka alkoholu w ciąży bo byłby niehumanitarne, więc nie wiem skąd pogląd że można pić jakieś dawki alkoholu i są one wskazane. Mi też się zdarzyło łyka od męża winka zabrać ale nie zamierzam pić, jakoś przeżyje bez alkoholu.

senira666 mój mąż nie chciał uwierzyć, że to są ruchy dziecka więc też z początku mówił,, że nie czuje. To było jakoś 2-3 tygodnie po tym jak ja poczułam, ale nasz dzieć wtedy dostał wielkiego szału jakiegoś i ruszał się całym sobą więc było co poczuć.

AgatkaL u Ciebie prawie nie widać tego brzuszka taki malutki. A komoda urocza!!!

lolita25 ja uważam, że od czegoś w końcu tego męża mam, on się zajmie chwilę dzieckiem a ja troszeczkę sobą, żeby wrócić do formy. Dużo moich koleżanek tak robi i nie mają problemu, żeby chociaż chwilkę poćwiczyć.
A co do kopniaków to też się boję czasem czemu mój maluszek taki ruchliwy, normalnie całą dobę chwili spokoju nie zaznaje i tak myślę, że chyba mu u mnie źle Ale z drugiej strony mamusia i tatuś też nie potrafią na tyłku dłużej usiedzieć spokojnie, więc chyba temperament ma po nas
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:13   #3213
mezaga
Zakorzenienie

Szaaaarrroooooośśśśćiiiii i

U nas ciemny fiolet.
Stary 2013-10-16, 18:13   #3214
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nie mogę się zdecydować: pokoik dziecięcy w baaardzo delikatnej szarości czy oklepany do bólu błękit? Macie juz jakieś pomysły co do pokoi swoich dzieci?
Mój ma trzy ściany zielone i jedną żółtą Nie lubie niebieskich ścian bo ten kolor taki zimny mi się wydaje, wiec z tych dwóch opcji wybrała bym delikatną szarość
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:14   #3215
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

a może delikatna szarość z niebieskimi akcentami?
my na razie nie robimy pokoju- młody będzie z nami w sypialni.
Pokój dostanie jak będzie starszy
Stary 2013-10-16, 18:16   #3216
lidkaa82
Zadomowienie

a dokładnie dulux zielone tarasy w połączeniu z dekoralem zytrynowa beza
Stary 2013-10-16, 18:17   #3217
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mój ma trzy ściany zielone i jedną żółtą Nie lubie niebieskich ścian bo ten kolor taki zimny mi się wydaje, wiec z tych dwóch opcji wybrała bym delikatną szarość
Musi byc w jednym kolorze - malujemy całe mieszkanie i mamy umowę z ekipa jedno pomieszczenie = jeden kolor (oprócz sufitu, ktory bedzie biały oczywiscie). Inaczej policzyliby nas duzo drożej w grę wchodzi najwyzej jakis szablon, ktory sami namalujemy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 18:19   #3218
23Paula23
BAN stały

Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było

Wczoraj byłam u rodziców i to jest szok co się dzieje w dzisiejszych czasach wyobraźcie sobie że na kilka godzin w trasie, w pociągu miejsca ustąpiła mi kobieta po 40 a w drugą stronę młoda dziewczyna a faceci albo udawali że śpią albo mnie nie widzieli w urzędzie w sklepie byłam "widmo" gdzie bym nie spojrzała tam wszyscy wpatrzeni w sufit tylko wsiadając do pociągu jakiś chłopak mnie zobaczył i ochrzanił pewnego Pana że tak się wpychać przede mnie a jestem w ciąży i tym bardziej powinien mnie przepuścić a nie zgniatać a on "tak tak oczywiście nie zauważyłem" boże brzuch pod nosem ale nie zauważył paranoja...

w piątek jadę do rodziców bo będzie w Auchan w Sosnowcu akcja "szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko" i chcemy z tż tam pojechać, wybiera się któraś??

Moi rodzice "dziadkowie" pełną parą dostali świra i dostałam wczoraj taki fotelik do nauki siedzenia http://www.google.pl/imgres?client=f...8&tx=17 9&ty=74

i termometr na podczerwień, jakbyście widzieli dumę w ich oczach kiedy mówili "to dla dzidziusia" oni mają z tego większą frajdę niż ktokolwiek inny... co od nich wracam to jestem obładowana jak słoń zapas chusteczek nawilżających zawala mi już szafę z ciuszkami się pohamowali z racji tego iż niewiadomo co wkoncu będzie po tym jak odpadła antenka czekają aż się potwierdzi czy oby na pewno córa
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:20   #3219
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Musi byc w jednym kolorze - malujemy całe mieszkanie i mamy umowę z ekipa jedno pomieszczenie = jeden kolor (oprócz sufitu, ktory bedzie biały oczywiscie). Inaczej policzyliby nas duzo drożej w grę wchodzi najwyzej jakis szablon, ktory sami namalujemy.
U nas mąż malował i samo tak wyszło bo nie starczyło farby zielonej a zostało żółtej z dużego pokoju Ale dobrze sie stało bo ładnie to wygląda. Wcześniej miałam beże u małego w pokoju (caffe latte się nazywał ten kolor) ale tak jakos smutno przez to było bo mebelki ma sosna+wenge wiec chcielismy jakoś rozweselić ten jego kącik.
Stary 2013-10-16, 18:25   #3220
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
U nas mąż malował i samo tak wyszło bo nie starczyło farby zielonej a zostało żółtej z dużego pokoju Ale dobrze sie stało bo ładnie to wygląda. Wcześniej miałam beże u małego w pokoju (caffe latte się nazywał ten kolor) ale tak jakos smutno przez to było bo mebelki ma sosna+wenge wiec chcielismy jakoś rozweselić ten jego kącik.
My mamy 320 metrow kwadratowych ścian do pomalowania, maz by chyba z półtora tygodnia musiał malować

Jestesmy zdecydowani na beże prawie w całym mieszkaniu (salon + sypialnia + garderoba + przedpokoj). Łazienki są zielone, kuchnia biało-żółta, pokoj komputerowy bedzie zolty (maz chce, niech ma ).

Tylko wlasnie nie wiem co z dziecięcym.
Stary 2013-10-16, 18:29   #3221
Le La
Zadomowienie

Cytat:
U mnie bedzie na 2 scianach blekit, (bardzo lubie ten kolor), i na 2 beż, taki ciut ciemniejszy . No i na scianach tam gdzie bedzie blekit beda staly meble w jasnym kolorze, dąb sonoma sie chyba ten kolor mebli nazywa

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-10-16 o 18:31
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 18:35   #3222
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
U mnie bedzie na 2 scianach blekit, (bardzo lubie ten kolor), i na 2 beż, taki ciut ciemniejszy . No i na scianach tam gdzie bedzie blekit beda staly meble w jasnym kolorze, dąb sonoma sie chyba ten kolor mebli nazywa
Lela a pochwal się tymi meblami. My jeszcze szukamy
Stary 2013-10-16, 18:41   #3223
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

senira a moze masz lozysko ulozone z przodu i dlatego pod reka nie czuc ruchow, a w srodku je czujesz. Ja pierwsze ruchy poczulam ok.17 tygodnia a moj maz chyba cos kolo 21 tyg.
Nic mi o tym nie wiadomo. Lekarka mi o niczym takim nie mowila a ona takie rzeczy mowi... mi sie wydaje ze TŻ po prostu nie "trafia" na odpowiedni moment.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-16, 18:42   #3224
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Z tych dwóch wybrałabym szArość bo błękitu nie lubię

A u nas ściany będą jasno beżowe, do tego białe mebelki i dodatki granatowe

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Nie ma żadnych badań naukowych czy istnieje coś takiego jak bezpieczna dawka alkoholu w ciąży bo byłby niehumanitarne, więc nie wiem skąd pogląd że można pić jakieś dawki alkoholu i są one wskazane. Mi też się zdarzyło łyka od męża winka zabrać ale nie zamierzam pić, jakoś przeżyje bez alkoholu.
Ale ani Ci lekarze ani nikt tutaj nie mówi o regularnym piciu alkoholu, tylko właśnie o tym "łyku od męża", że po prostu jak się zachce to czasami można.
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:44   #3225
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Szarość! Uwielbiam takie kolorki.
My mamy zieleń na jednej ścianie a na drugiej aromatyczny kardamon.

Edytowane przez iwantyou99
Czas edycji: 2013-10-16 o 18:46
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:50   #3226
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Lela a pochwal się tymi meblami. My jeszcze szukamy
My mamy meble wybrane, że tak powiem każdy element z innej parafii tzn. kazdy z innej firmy/systemu, dlatego będzie nam je robil stolarz, wiadomo w jednym kolorze i stylu Jak będzie już calosc zrobiona to zrobie zdjęcia i wrzuce, na razie jeszcze pokoj nie jest pomalowany
np. komoda będzie taka: http://www.meble.vox.pl/produkt-bufet-14323.html tylko inny kolor,
ragał taki: http://www.meble.vox.pl/produkt-rega...oki-14318.html albo taki: http://www.forte.com.pl/meble/regal-inrr70.html
pólka chyba taka: http://www.forte.com.pl/meble/regal-...305201400.html
szafa narożna,

Jeszcze nad tym pracujemy
Stary 2013-10-16, 18:52   #3227
sadlaczyca
Raczkowanie

perfuzja, ja również jestem za szarością u nas na razie mały będzie z nami, później my wyemigrujemy do garderoby - dziś wymyśliłam jak to ma mniej więcej wyglądać, u nas są skosy i baaardzo mało prostych ścian więc tym trudniej to jakoś zagospodarować z sensem - a mały dostanie swój pokoik. Trzeba będzie go później przemalować, bo u mnie w sypialni taki przydymiony (jak to mówi moja koleżanka "przedymany" ) róż

Co do pomysłów na pokój to ja na pewno chcę takie gwiazdki co będą się świecić w nocy, ktoś tu już o tym pisał
Stary 2013-10-16, 18:55   #3228
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
perfuzja, ja również jestem za szarością u nas na razie mały będzie z nami, później my wyemigrujemy do garderoby - dziś wymyśliłam jak to ma mniej więcej wyglądać, u nas są skosy i baaardzo mało prostych ścian więc tym trudniej to jakoś zagospodarować z sensem - a mały dostanie swój pokoik. Trzeba będzie go później przemalować, bo u mnie w sypialni taki przydymiony (jak to mówi moja koleżanka "przedymany" ) róż

Co do pomysłów na pokój to ja na pewno chcę takie gwiazdki co będą się świecić w nocy, ktoś tu już o tym pisał
My mamy te gwiazdki i księżyc i bardzo mi sie to podoba

Stary 2013-10-16, 19:02   #3229
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
a jutro zaczynam wloooooooski
uwielbiam włoski, to taki pozytywny język. Długo się uczyłam, dobrze gadam, ale teraz to tylko z Marysią słuchamy włoskiej muzyki.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A jak Wy robicie z ubraniami i innymi rzeczami dla dzidziusia?
ścisnęliśmy się nieco i Mała będzie miała całą komodę dla siebie w naszej sypialni. To przez 1 rok życia, potem dostanie swój pokoik i swoje mebelki.
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43289654]
Na pewno będzie dobrze. Lolitka i inne dziewczyny co mają psy - pooglądajcie sobie filmiki na YouTube jak psy (i koty też) reagują na dzieci - ja się normalnie rozpłakałam. Zwierzęta są bardzo mądre i mają w sobie naprawdę ogromne ilości miłości. Ja oglądałam z sentymentu bo kiedyś też miałam pieska i żałuję że teraz nie mam i nie będę mogła patrzeć jak się będzie "zajmować" małą [/QUOTE]
Tylko niestety psy z filmików z youtuba to najczęściej goldeny albo boxery. Ja mam psa myśliwskiego(bardzo twardą rasę), Lolita też (bo spaniele to psy myśliwskie z bardzo mocnym instynktem) i niestety tak jak goldeny (które też są myśliwskimi, ale obecnie bardzo udomowionymi) zachowuje się mało która rasa psów myśliwskich. Więc niestety filmy na youtube to bardzo miłe dla oka, ale dla wielu właścicieli raczej nierealne wizje spotkania dziecko-pies

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
no i przeziębiona znów jestem.
zdrowiej

Cytat:
u nas na razie będzie miała błękit sypialni, a potem jakąś śmietane albo wanilie na ścianie, bo musi pasować do sów, jeży i lisków i w ogóle całego lasu, który będzie rządził w jej dziecięcym świecie.

ja dziś z okazji mojej studnióweczki porodowej, wypiłam sobie pyszną kawę z mega ilością bitej smietany. Wracając jeszcze do dyskusji nt karmienia piersią w miejscach publicznych, dzisiaj w kawiarni w CH dziewczyna usiadła z córeczką, nakryła się czymś ala fartuszek schowała tam małą, która spokojnie jadła i powiem Wam, że nie zraził mnie ten widok, ani nie obrzydził a wręcz rozczulił. Odbyło się to z takim spokojem i klasą, że aż musiałam to opisać

a co do powrotów do figury i w ogóle czasu po ciąży, ja mam w du... moją figurę, chciałabym tylko, aby charakter Malutkiej pozwolił mi na chociaż 2 godziny pracy w ciągu dnia i odrobinę snu w nocy, a reszta się ułoży.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 19:07   #3230
krolowa_nilu
Rozeznanie

Szarości Gdybym miała możliwość urządzenia Małej pokoju wybrałabym coś pomiędzy szarością a fioletem na ścianach, z białymi meblami i intensywnie fioletowymi dodatkami dla ożywienia. Eh... można pomarzyć
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:10   #3231
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Paula, a masz gdzieś więcej info o tej akcji w sosnowcu?

Ja choler jasna zaraz się poskładam pod prawym żebrem mam taki ucisk, że nie umiem wysiedzieć, zwyczajnie boli!

Dziś po dniu luzu 10000 razy lepiej, mam wywalone jak powiadają na wsyztsko i wszystkich brzuch miękki !! jupiajejeje

jutro wpadnę tylko do pracy na chwilkę, w pt nie idę wcale.

Mezaga ja jestem za szarością, błękit jest taki oklepany dla mnie.

My pokój juz pomalowaliśmy - jest beż z brązowym dywanikiem i będzie beż z brązem i bielą. Jakby się dziewczynka np. urodziła - też spasuje
Stary 2013-10-16, 19:15   #3232
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Ja uważam ze na początek lepiej skupić sie na dzieciatku i pozwolić działać naturze bo ona sobie świetnie radzi z regeneracją, ja np mimo że nie należę do szczupłych osób, po ciażowym brzuszku po kilku tyg nie miałam sladu a skóra była w świetnej kondycji. Kaloryfer mi sie nie zrobił ale brzusio był taki jak przed ciążą. Po kilku miesiącach zobaczysz nad czym musisz popracować i wtedy można działać
No to dałaś mi nadzieję

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Ostatnio wypowiadali się lekarze w telewizji, że czasami kilka łyczków wina nie zaszkodzi w ciąży, a wręcz nawet jest zdrowotne, gdyż poprawia morfologię. Ale jest ogólny zakaz ponieważ co niektóre baby od razu by piły codziennie i nadużywały, więc bezpieczniej powiedzieć że w ogóle nie wolno.
Mój gin twierdzi tak samo. Mówi, że łyk piwa czy wina od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale nie można dać społecznego przyzwolenia na picie alkoholu w ciąży, bo niektórzy potraktowaliby to tak jak im wygodnie, więc lepiej "przeginać" w stronę całkowitej abstynencji.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Minę miał nietęgą Tak go zatkało, że przez chwilę nie wiedział co powiedzieć. Później ochłonął a na koniec mnie uściskał, co nie zdarzyło mu się od jakiś 20 lat...
Ale fajnie

kootek_mamrotek, AgatkaL śliczne rzeczy

23Paula23 nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak fotelik do nauki siedzenia

sharey uwielbiam połączenie beżu i granatu - na pewno będzie świetnie wyglądało
Stary 2013-10-16, 19:17   #3233
jin
Raczkowanie

Cytat:
Teraz raczej szarości są oklepane(uwielbiam je). Zobacz sobie na deccoria.pl, niektóre pokoiki dziecięce są sliczne, moim zdanie dużo zależy od koloru mebli.
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:30   #3234
vacuity
Rozeznanie

Cholera no... Ja to mam pecha. Dzwonili z recepcji, że usg się popsuło, więc z mojego dzisiejszego połówkowego nici. Ale i tak muszę tam pojechać, bo kończą mi się leki i zwolnienie. Ale jestem zła. Cały dzień przeżywam, chodzę jak na szpilkach i za kilka dni to samo będzie
Stary 2013-10-16, 19:31   #3235
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
My mamy te gwiazdki i księżyc i bardzo mi sie to podoba
A jak takie coś wygląda???? Poka poka

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Mój gin twierdzi tak samo. Mówi, że łyk piwa czy wina od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale nie można dać społecznego przyzwolenia na picie alkoholu w ciąży, bo niektórzy potraktowaliby to tak jak im wygodnie, więc lepiej "przeginać" w stronę całkowitej abstynencji.

sharey uwielbiam połączenie beżu i granatu - na pewno będzie świetnie wyglądało
Dokładnie, właśnie o to chodzi

Mnie też się podoba to połączenie, a co wyjdzie to zobaczymy jak już będzie to się pochwalę
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:37   #3236
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
A jak takie coś wygląda???? Poka poka

Dokładnie, właśnie o to chodzi

Mnie też się podoba to połączenie, a co wyjdzie to zobaczymy jak już będzie to się pochwalę
Nie wiem czy cokolwiek zobaczycie bo gwiazdki sa słabo naświetlone.
Włączyłam światło w pokoju małego i postaram sie przed spaniem zrobic coś wyraźniejszego. ImageUploadedByWizaz Forum1381948617.964151.jpg

Stary 2013-10-16, 19:56   #3237
Le La
Zadomowienie

A ja chyba sprawie Aleksowi do pokoju cos takiego: http://allegro.pl/cloud-b-lampka-noc...564817167.html
Spotkala sie ktoras z Was z taka lampka?
Stary 2013-10-16, 20:01   #3238
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
A ja chyba sprawie Aleksowi do pokoju cos takiego: http://allegro.pl/cloud-b-lampka-noc...564817167.html
Super jest ta lampka. Ja widziałam tylko takie z FP na lozeczko ale ta jest jakaś taka bardziej przyjazna według mnie.

Stary 2013-10-16, 20:07   #3239
iwantyou99
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1381950340.530423.jpg lepszego foto chyba już mi sie nie uda zrobic.

Boje sie troszkę tych wszystkich świecących gadżetów. Niechce zeby mały miał za dużo bodźców ale te wydają sie byc delikatne i po czasie poprostu gasną.

Stary 2013-10-16, 20:12   #3240
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Hm... Jane wydaje się dużo lżejsza niż mutsy. O ile podali wagę całości Podobno najwięcej wózków jest na Inżynierskiej, muszę się wybrać i zobaczyć coś w końcu na żywo.
Jane faktycznie jest lżejszy-wg mojego męża, ja nie podnosiłam.
Co do ilości wózków. W rampersie jest sporo ale nie jest więcej niż babyfancie. Warto zobaczyć i w jednym i w drugim sklepie.
Cytat:
Oj zobaczycie jak po porodzie bedziecie tęsknić za brzuszkiem i tymi kopniakami Ja cieszyłam się że mam już synka przy sobie ale brzuszka i tak mi brakowało i chyba wszystkim mamą z którymi rozmawiałam
Poważnie? Ja marzę o tym by móc spać na brzuchu i by mnie biodra podczas kładzenia się na bok nie bolały że nie wspomnę o spojeniu łonowym, które 2 tydzień napierdziela coraz bardziej.
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
hej ja dziś zrobiłam rundkę po lumpkach i kupiłam dla naszej dziewczynki kilka ciuszków, ktorymi się chciałam tu pochwalić. Używana jedynie kurteczka, ale jak ją zobaczyłam to się nie mogłam powstrzymać jak dobrze, że z jakiegoś powodu te ciuszki w Anglii nie zeszły w sklepie
Śliczne łupy
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dzisiaj mąż przywiózł komodę po swojej siostrzenicy. Wyszorowaliśmy i jest OK.
Wrzucam też kilka szmatek dla małej i mój brzuszek w 24 tc (sorry za tło fotki )

Robiłyście może kiedyś placki z marchewki i macie sprawdzony przepis?
Super ta komoda!!!
A co do brzuszka to ja nie wiem gdzie Ty w nim dziecko chowasz
Cytat:
Nie wiem czy będę obiektywna...ja uwielbiam szarości i praktycznie wszędzie one goszczą lub zagoszczą więc oczywiście wybrałabym szary
Cytat:
Siostra ma taką ale podróbę tańszą i jak dla mnie rewelka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości