![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z facetem
hej dziewczyny,
mam dość poważny problem z facetem, jestesmy razem 2 lata, od 4miesiecy mieszkamy razem. 1. nie stara sie juz, nie pamietam kiedy gdzies bylam z nim, chyba jak jeszcze mieszkalismy na odleglosc. mam 26 czuje sie jak stara baba, zona ktora nie widzi nic poza garczkami, myciem, sprzataniem, praniem... nigdzie nie wychodzimy, w kinie bylismy ostatnio w maju.... mial mnie wziasc do miasta w ktorym obecnie robie SUM pokazac, oprowadzic, ale nie chce sie, nie ma czasu , wazni sa koledzy, po 1 zjezdzie nawet nie zapytal ak bylo, poszedl na piwo z kolega bo musi, zeby sie nie obrazil,,, mi przejdzie ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- 2 problem to jedzenie w ciagu 4 miesiecy schudlam 7 kg, jaka kolwiek slodycz w mojej rece dziala na niego jak plachta na byka. uwaza ze jeszcze powinnam byc szczuplejsza. mam 178cm i 61 kg... zle sie czuje, glowa zoladek mnie boli, czase boje sie jesc zeby sie znow nie klocic...
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: problem z facetem
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam 173cm, ważę 62kg, i nie uważam, żeby to było za dużo. Odnośnie jedzenia olewaj go, masz się głodzić, chorować bo wielki Pan i władca tak chce? Masz prawo sobie raz na jakiś czas zjeść całe opakowanie lodów czy co tylko chcesz. Coś z tym facetem jest ostro nie tak, zaniedbuje Twoje psychiczne potrzeby.. a tak się przejmuje Twoim wyglądem? Jak dla mnie ma Cie po to żeby mieć się z kim pokazać
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- no ale przecież chyba wiedziałaś Z KIM decydujesz się na mieszkanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
3 problem, to albo ma kolegow albo idzie z nimi na piwo, ja jestem niezauwazalna. jak ma w domu, to nie dosc e stoje pol dnia przy garach to po przyjsciu gosci jest"jeszcze to podaj, tego nie donioslas"... sluzba.. ktora ma super wygladac zawsze w makijazu.... szczupla jak osa.. tylko czasem jak kazda baba oprocz jedzenia owocow, warzyw i miesa gotowanego oraz ciemnego pieczywa mam ochote na cos innego, o czekoladzie nie ma mowy, dla mnie jedna kostka czekolady na tydz, dla niego tabliczka na dwa dni... czasem czesciej...
mam dosc traktowania takiego... czasem mam ochote walnąć tym... podobam sie facetom i nie jeden z kolegow w pracy jest bardzo rozczarowany tym ze faceta .. niestety ktorym czasem sie mecze ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
no wlasnie on sie bardzo zmienil od kad razem mieszkamy .. wczesniej taki nie byl..
![]() |
![]() |
#6 |
w drodze do...Ciebie...
|
Toć to jakiś kat nie facet, rzuć go w cholerę i zacznij nowe życie, BEZ NIEGO, tracisz tylko zdrowie przy takim palancie, miłość miłością ale nic pozytywnego raczej z tego nie będzie i wątpię że on się zmieni
![]()
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam pomysł Autorko - zamiast się męczyć z ograniczaniem jedzenia, zagłódź się raz, a dobrze. Może Twojemu jaśniepanu to wystarczy. Bo na razie zaczynasz mieć objawy niedożywienia, a jak topociągniesz, to skończysz z omdleniem na pogotowiu.
Nie pisz nam, tylko porozmawiaj z facetem, że to, że razem mieszkacie nie jest wymówką, żeby Cię olewać, żeby stawiać kolegów wyżej niż siebie, czy Ci rozkazywać. Dajesz się pomiatać, bo inaczej nie da się opisać "jak kolega strzeli focha to koniec świata, jak dziewczyna - mam to w d...". Inna sprawa, ze wspólne mieszkanie to test dla związku i właśnie zobaczyłaś jaki Twój książę jest w realu. Edytowane przez unber Czas edycji: 2013-10-16 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie facet paskudny, ale jeszcze dziwniejsze jest, że Ty dajesz się tak traktować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiele rzeczy robilam dla swietego spokoju... ze dwa razy trzasnal dzwiami i poszedl bo zjadlam kawalek czekolady.. wracal nie oddzywal sie... dzis sie wkozylam, bo osttanio jak bylam u mamy sprowadzila mi super migdalowa czekolade z niemiec... taka na specjalne okazje.. i wczoraj patrze a tam tylko pudelko.. .. on to robi zeby mnie nie kusilo... jestem fizjot. wiec ciagle dostaje slodycze... do tej pory przynosilam .. ale zjadal.. juz nie przynosze do domu.. juz ze dwa razy sie pakowalam..... i zdaje sie ze w koncu to zrobie, bo sama siebie ponizam bedac z nim
... Edytowane przez kinkam26 Czas edycji: 2013-10-16 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak już wstawiłaś sobie w podpis wiersz JPII, to przeczytaj go ze zrozumieniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Postaw się i nie daj sobą rządzić. Rób co chcesz i już. Masz do tego prawo. Po poprzednich postach stwierdziłabym, że może warto pogadać, postawić się, podzielić obowiązki domowe, no i ochrzanić za takie traktowanie. A potem być konsekwentną to może coś z tego będzie. Ale teraz wydaje mi się, że najlepiej WIAĆ. Edytowane przez Mevianne Czas edycji: 2013-10-16 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
.. . Autorko i Ty z tym toksycznym facetem chcesz DALEJ mieszkać? Pół biedy, że jesteś chuda, ale ŻADEN partner nie ma prawa mówić swojej kobiecie że jest brzydka i nikt jej nie pokocha. Facet obniża Ci samoocenę, i robi wszystko, żeby Cię od siebie uzależnić, a Ty się na to zgadzasz? Nie jesteś gruba, kochającego faceta znajdzie nawet kobieta z rozmiarem 46 (i jest takich masa!), nie masz też beznadziejnego charakteru - jemu każdy charakter będzie przeszkadzał, bo swoją miernotę chce ukryć cudzą uległością. Edytowane przez unber Czas edycji: 2013-10-16 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
chce to skaasowac ale nie pamietam jak
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
- ale co skasować? Wiersz? Dlaczego chcesz skasować wiersz, ktory ma ładne przesłanie? Raczej wyciągnij wnioski, zobacz, że to w czym tkwisz, JAK jesteś traktowana, nie ma NIC z miłością wspólnego, nawet gdy facet zapoda Ci te słowa co jakiś czas i seks Was łączy.
Miłość pokazuje się czynami, Ty masz przykład, czym miłość nie jest. Nie jest na bank zabijaniem czyjegoś poczucia wartości. Za to dzięki miłości i byciu kochaną czujesz się tak fajnie i wyjątkowo. Ty tak się nie czujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja też mam problem z facetem. Mianowicie brak faceta
![]() Poważnie: ja obiecałam sobie, że nigdy jak wyjdę za mąż nie dam się zamienić w kurę domową. Owszem, będę prała, sprzątała, gotowała, ale nie zapomnę o sobie i swoich potrzebach. I przede wszystkim o rozrywce ( kino, teatr, koncert, kawka z przyjaciółkami). To, że się nie stara nie musi oznaczać, że już mu na Tobie nie zależy. On po prostu uważa, że już nie musi się starać. Bo po co ? Wzbudź w nim zazdrość. Np ubieraj się seksownie, troszkę mocniejszy makijaż, znikaj z domu na 2-3 godzinki nie mów gdzie idziesz, rozmawiaj potajemnie przez telefon. Niech Twój facet wie, że to, że mieszkacie razem nie zwalnia go z dbania o Ciebie i Waszą miłość. Zdrowa zazdrość dobrze robi związkowi. Tylko z umiarem. Jak zrozumie, że coś jest nie halo, w obawie, że może Cię stracić zacznie się na nowo starać. ![]()
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2013-10-16 o 20:17 Powód: przywrócenie usuniętego posta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno, Ty tego faceta powinnaś zostawić NATYCHMIAST. Też kiedyś byłam z mężczyzną, który groził, że mnie zostawi, jeśli nie zacznę jeść tego, co on mi każe, ubierać tego, co on mi każe, i zachwywać się (prać, gotować, prasować, sprzątać w jego domu) tak, jak on chce.
Dostawałam od niego listy produktów, które powinnam jeść. I listy tych, których nie mogę jeść. Pamiętam, jak raz kupiłam sobie w tajemnicy przed nim kebaba. Poczułam się wtedy taka wolna i szczęśliwa!!! A ze słodyczy, to raz w ciągu 7 miesięcy związku pozwolił mi zjeść pączka. W tłusty czwartek!!! On też mi wmawiał, że kiedy mnie zostawi (oczywiście nie przewidywał wariantu, że ja mogłabym go opuścić pierwsza), nigdy nie będę szczęśliwa i nikt inny mnie nie zechce, bo jestem za stara, za gruba, za głupia i na niczym się nie znam. Zresztą, jego przemowy mogłabym wymieniać godzinami. Ja odeszłam, kiedy podniósł na mnie rękę. Ty możesz odejść, zanim to zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna opisuje przemocowy związek oparty na podważaniu jest poczucia wartości ("jesteś za gruba/nikt cię nie zechce/nie jedz") oraz tresurze, a Ty radzisz jej w tym cyrku przebraną małpę zagrać. DwadzieściakilkaLat - o, matko i córko ![]() ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-10-16 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() toś mnie rozbawiła. Rada rodem z jakiegoś Cosmo albo innego gównianego czasopisma. To facet do natychmiastowego odstrzału, chory typ a nie materiał do domorosłych manipulacji seksem i zazdrością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
po drugiej stronie szafy
|
Magdalena_92, na Wizażu preferujemy dopiski albo prostowanie wypowiedzi w nowym poście, nie usuwamy postów. Tego usuniętego przez Ciebie przywróciłam, bo i tak został zacytowany przez Wizażanki.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43298573]Dziewczyno, Ty tego faceta powinnaś zostawić NATYCHMIAST. Też kiedyś byłam z mężczyzną, który groził, że mnie zostawi, jeśli nie zacznę jeść tego, co on mi każe, ubierać tego, co on mi każe, i zachwywać się (prać, gotować, prasować, sprzątać w jego domu) tak, jak on chce.
Dostawałam od niego listy produktów, które powinnam jeść. I listy tych, których nie mogę jeść. Pamiętam, jak raz kupiłam sobie w tajemnicy przed nim kebaba. Poczułam się wtedy taka wolna i szczęśliwa!!! A ze słodyczy, to raz w ciągu 7 miesięcy związku pozwolił mi zjeść pączka. W tłusty czwartek!!! On też mi wmawiał, że kiedy mnie zostawi (oczywiście nie przewidywał wariantu, że ja mogłabym go opuścić pierwsza), nigdy nie będę szczęśliwa i nikt inny mnie nie zechce, bo jestem za stara, za gruba, za głupia i na niczym się nie znam. Zresztą, jego przemowy mogłabym wymieniać godzinami. Ja odeszłam, kiedy podniósł na mnie rękę. Ty możesz odejść, zanim to zrobi.[/QUOTE] Gratuluję, że udało Ci się uwolnić od pajaca ![]() Pewnie jakaś krzywda się już stała, ale na pewno jesteś teraz silniejsza ![]() Autorko, ten poszal się bosze facecik, zwyczajnie Tobą manipuluje ![]() Nie wierzę w to, że jesteś gruba ![]() Na Twoim miejscu kupiłabym sobie wielką Milkę, ale taką super dużą i zjadła, żeby uczcić rozstanie z palantem. Edit: doczytałam, że jesteś fizjoterapeutką - masz ciężką robotę, i się głodzisz?! Poza tym, powinnaś wiedzieć lepiej... Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-10-16 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
To przykre co robi Twój facet, nie docenia tego co ma - Ciebie. Uważam że za bardzo sobie Ciebie podporządkował i chce Tobą teraz manipulować i rządzić, chce czuć że ma władze. Daj mu do zrozumienia że to nie działa w jedną stronę. W związku liczy się miłość, szacunek i wzajemne zaufanie. Nie powinien się tak zachowywać. Powinien Ci dziękować za wspaniałe posiłki, pozmywać po obiedzie żeby odciążyć Cię troszkę. Nie może ciągle od Ciebie czegoś wymagać nie oferując nic w zamian od siebie. Nie gódź się na takie traktowanie, jesteś kobietą i to Ty masz władze. Ten facet bez Ciebie marnie by zginął
![]() ![]()
nigdy się nie poddawaj, zawsze dąż do celu forum ortodontyczne kredyt na święta gotówka na święta Edytowane przez cornlilia Czas edycji: 2013-10-16 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jesteś jak taki chomik w jego rękach.. może zrobić ciebie jak chce. Tzn manipuluje tobą, nie traktuje cię jak kobiety życia i partnerki tylko jak kogoś nad kim można mieć władzę - czyli jak kogoś na "niższym szczeblu"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.