|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XVII
Pod filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=yWGtiVVvLro Saruni:
"
![]() Nie kupuję zwierząt z pseudohodowli (często trzymanych w okropnych warunkach, suczki "wyeksploatowane" do granic możliwości, byle jak najwięcej szczeniąt rodziła, itd) => takie "interesy" są nieopłacalne =>nie powstają nowe, stare się zamykają, zwierzęta nie cierpią. A jak ktoś woli sobie kupić pieska za 1/3 ceny albo ma takie podejście jak Sarunia (bądź tylko tak się usprawiedliwia) to napędza ten cały biznes i nie ratuje biednych piesków, tylko powoduje krzywdę kolejnych. Zajrzałam jeszcze do tego tagu: http://www.youtube.com/watch?v=6FAI0c84uk0 Brawo za podejście!!!! Naprawdę, szacuneczek. ![]() ![]() ![]() "I musieliśmy sobie wziąć kota, ale KOT NAM SIĘ NIE SPRAWDZIŁ i musiałam go oddać mojej przyjaciółce". |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
Okropny ten makijaż Hani z nowego filmiku
![]() Co do RGL - takiego maila z gratulacjami dostali także Ci, którzy mają średnią 3.0? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaraz spadną na mnie gromy, ale... chyba ciężko mieć w prywatnej wyższej szkole średnią 3,0... ![]() W państwowej zresztą też, naprawdę chyba nie znam nikogo takiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
Udam, że nie widziałam tego powyżej. Aż przykro czytać takie rzeczy.
Dodam tylko, że ja mam i kota i psa z rodowodem więc przez co niektórych znajomych jestem uważana za snobkę. Obejrzałam przed chwilą horror "Rasa" i patrzę z lekką obawą na swojego psa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Konto usunięte
|
No cóż Sarunia do bystrych nie należy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale już kumam, że o zwierzaki. SNOBKO. I jeszcze do tematu dodam, że nie mam nic do kundelków, przypadków w stylu "Nie dopilnowaliśmy, nasza Kicia ma małe, przygarnijcie", tylko chodzi o celowe nielegalne rozmnażanie zwierząt i o wielką kasę, jaką ludzie na ty robią. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-10-16 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
a ja mam 3 koty
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | ||
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedzialam o tym... no to chyba moje podejscie do tej dziewczyny NIECO sie zmieni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
summer vibes;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
dokladnie - jak psu przeszkadza sie celowo w jedzeniu, to raczej nie jest on wybitnie szczesliwy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chciałam napisać 2.0 ale to chyba oznacza same "jedynki"? #niejestęstudentę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurde, nie chcę nikogo urazić. Nie uważam, że jak ktoś ma takie oceny to jest jakiś gorszy. ![]() Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-10-16 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
Tak samo można powiedzieć o podróbkach - ludzie też to napędzają ... ale takie sytuacje nigdy się nie skończą bo ludzie przez całe życie będą chcieli na czymś 'przyoszczędzić'. A co to ciłały - znam przypadek, gdzie ktoś kupił z hodowli i była przecena za 2800 bo piesek miał krzywy zgryz. Tylko jaki teraz jest sens brania psa z rodowodem skoro jak on nie jest 'wystawiany' to i tak traci swój rodowód. ![]()
![]() |
#4756 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=wv27p5cKqrA Lookbook u szuszka... nie podoba mi się ta koralowa kiecka, niby fajna, ale sprawia że biust wygląda na obwisły
![]() Poza tym szusz ciągle mówi - wiem, że w PL jest zimno, ale u mnie jest ciepło..
#4757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Konto usunięte
|
poza biustem w tej kiecce uważam, że ten lookbook jest chyba najlepszy z ostatnich ootd i lookbuków szusz. Nadal bez szału i bez polotu i pewnie u innych stwierdziłabym, żejest strasznie nudny, ale - jak na szusz ostatnio to jest nieźle
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
![]() Jak na szczeniaka z wadą to trochę dużo, zwykle jest to połowa ceny szczeniaka bez wad.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
A ja polecam osobom,które nie będą zajmować się wystawianiem zwierzaków na wystawach,przygarniać bezdomne,błąkające się po ulicach i brać ze schroniska.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a rodowód ma taki sens, że dzięki niemu znamy między innymi przodków naszego psa, możemy sprawdzić czy w tych liniach nie ma jakiś chorób genetycznych, możemy sobie sprawdzić jacy byli rodzice/dziadkowie, etc; wiemy jaki mniej więcej pies może mieć charakter (czy jest rasą myśliwską, pasterską etc) w przypadku kupowania psa bez rodowodu nie mamy pewności do niczego - ani czy rzeczywiście ten pies jak mówi sprzedawca jest po rodzicach np. goldenach, czy tak naprawdę matka kundel przypominający goldena, a ojciec owczarek niemiecki Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-10-16 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Konto usunięte
|
Jasne, że tak. Powinno się tym zwierzętom pomagać, jak ktoś może i chce brać ze schroniska. Ale my np. planujemy mieć kota, chcemy kupić jakąś rasę typowego leniwca, dużego, puchatego. Mam czasem myśli, że aaaa... nie powinniśmy wydziwiać, tyle kotków szuka domu. Ale nie wiem czy taki energiczny dachowiec będzie z nami szczęsliwy, a my z nim. Zaczyna się jakieś paradoksalne myślenie w stylu "Po co rodzić dzieci, skoro tyle z nich czeka na adopcje w domach dziecka."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chodziło mi o to, że go traci może w zły sposób to ujełam ale jak pies z rodowodem (kupiony za powiedzmy grubą kasę od 6000 zł w góre) który ma pilnować domu i być towarzyszem życia 'polskiego kowalskiego' to może lepiej żeby tego pieska kupił jakiś fascynata danej rasy i pochodził sobie na wystawy i zdobywał sławę ![]() A ja wam powiem, że z tym rodowodem to też nie jest tak czasami czysto. Moja szwagierka kilka lat temu miała szczeniaki (wspomnianego goldena) i wtedy gdy je wystawiła na allegro to odezwał się gościu i chciał brać od razu wszystkie 5 szczeniaków. Po numerze telefonu w google się okazało, że gościu miał hodowle tych psów i pewnie gościu chciał wszystkie 5 piesków na grubą kase przerobić.
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2013-10-16 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A i mój dachowiec jest leniwcem :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez ladymln Czas edycji: 2013-10-16 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem, że dachowce też potrafią ciągle spać i być mało energiczne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale troszkę rozumiem, że ktoś marzy o konkretnym kocie, konkretnej rasy. Gorzej jak było z moją koleżanką. Miała rasową kotkę za ciężkie pieniądze. Kotka czuła się mega samotna, bo to w bloku, nie wychodząca, a nikogo całymi dniami w domu nie było. Zaczęła być złośliwa i agresywna. Poradziłam koleżance, żeby wzięła drugiego kota-razem kotom raźniej. Koleżanka na to: "ale my nie mamy kasy, żeby kupić drugiego". No totalnie nie wzięła pod uwagę, że to mógłby być kot nie rasowy, za darmoszkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj zatęskniłam za Teneryfą po lookbooku Szusz, nawet za tym jak ta orka chlusnęła prosto na mnie mimo że nie siedziałam w pierwszych rzędach ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
dziołszki me !
czuje sie w obowiazku powiadomic was, ze kupilam ten rozswietlacz w kredce z catrice i bylam zalamana, bo jest troche 'brokatowy' ale uzylam jako bazy pod mocno perlowe cienie i musze stwierdzic, ze nie mialam lepszej bazy! pomalowalam sie o 9 rano, cienie nie ruszyly sie ani o milimetr, sa mega intensywne jesli chodzi o kolory, o zebraniu sie w zalamaniach nie ma mowy, do tego kolory sa mega glebokie! jesli poszukujecie dobrej bazy pod perlowe, satynowe cienie - mysle, ze pod wzgledem trwalosci i wybicia koloru cienia - lepszej nie znajdziecie (w dodatku za 12 zl ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nside-eye.html Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2013-10-16 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładne pingwiny. i to by było na tyle jeśli chodzi o komplementy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
narzekałyście na włosy Zmalowanej.
jutro w DDTVN https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...97558503_n.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.