|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
tak się zastanawiam, bo w przyszłym tygodniu idę robić badania (te, które co miesiąc ginka każe mi robić czyli morfologia, glukoza i mocz) i przy okazji od razu zrobiła bym sobie tę grupę krwi, ale teraz mi przyszło do głowy - czy legitymacja krwiodawcy może być jako dokument potwierdzający grupę krwi czy i tak muszę to zrobić w laboratorium?
|
#3932 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
na wszelki wypadek
|
|
#3933 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka wieczornie
Jak miło że mniej naskrobane bo zawsze wchodzę z duszą na ramieniu że kolejne 10 stron będzie a czasu mniej na aktywne uczestnictwo ![]() Wykorzystałam dzisiaj powera -posprzątałam balkon,pochowałam torby,odkurzyłam szafki,poukładałam buty,wstawiłam ze 2 pralki,byłam na poczcie.Ale jeszcze i tak zostało pudło które miałam przeglądnąć, a za które tak ciężko mi się zabrać. Powiem Wam też nieskromnie że gołąbki wyszły pyszne,Sorento poleciały trzy do Ciebie Po południu miałam wizytę mamy z siostrą,w sumie dobrze bo przerwały mój ciąg sprzątaniowy.Sama miałam już dość ,brzuch twardy i kręgosłup ![]() Domi Dziewczyny dużo i mądrze napisały,szczera rozmowa powinna podziałać.Takie sytuacje trrzeba załatwiać od razu bo potem jak się nagromadzi niepotrzebnie za dużo kwasów to cięzko się będzie żyło.Ty jesteś asertywna więc sobie poradzisz Super że z Jasiem ok Paulina To pięknie że Majeczka tak je i przybiera na wadze.Kochana malizna Ma drugie imię?Miki bebzonik i zakupy udaneMiss robisz zapasy winkowe? Babku nieźle męża wkręciłaś Lecę dalej ..... ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a był w końcu ten patrol,chyba jak dobrze pamiętam to tak.I co zadecydowali coś?Niech szukaja właściciela.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gadam tak a pewnie nie wiem co mówię W ogóle to WAS podziwiam mamusie że sobie tak radzicie.Wyrazy uznania naprawdę ![]() Ja to chyba będe siedzieć cały czas na forum i pytać pytać.Chyba że instynkt mi dużo podpowie,nie ukrywam na niego liczę ![]() Cytat:
![]() No i zdrówka dla chorowitków |
|||||||
|
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka z gory dziekuje,nie bede sie juz tak martwic
|
#3935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas dupinkę albo plecki wypycha. Może gdzieś stópki schował do tyłu bardziej,jutro się przekonasz Poczeka Cytat:
![]() Oj chciałoby się przytulić do takiego mruczącego milutkiego futerka ....a tutaj tylko tż pozostaje Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Rybka chyba nikt nie odpisał,opis porodu Trele na 108 stronce Trele Bo coś nie zrozumiałam,chcesz dać małej ten smoczek o większej przepływowości bo z tego o mniejszej jej mało co leci? Cytat:
Mam pytanko: będziesz rozrabiała już w szpitalu czy wcześniej w domu przygotowujesz? Mam już gotowa buteleczkę-psikacz ale tak się zastanawiam kiedy to rozrobić?Bo trzeba do tego gotowanej wody. Czemu masz usta nabotoksowane? ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ale spokój
|
||||
|
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
Hej
my po usg.Wszystko ok, przepływy, serduszko, nereczki, mały waży 1534g więc będzie sredniaczek. Ogólnie jakoś nie jestem zadowolona, skasowal sporo a w sumie nic ciekawego nie powiedział, pokazał parę ujęć na 4d ale niewyrazne, ale najważniejsze że jest ok. Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-10-16 o 21:23 |
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia Jak po wizycie?
Aha Dzastin nie pisała w którym jest szpitalu. Dotarł do mnie lew,ale jest fajny i staniki z Intymna.Ogólnie jestem bardzo zadowolona ale jeden chyba odsyłam( za mały w obwodzie) Jakościowo bardzo fajne i za taka cenę z rabatem albo nawet i bez brałabym bez zastanowienia.Zwłaszcza że u mnie w mieście wyboru nie ma i nie kupię nic poniżej 100 zł. Miseczka H to rzeczywiście H duża i porządna,pełna i wygodna jak dla mnie ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Też mam średniaczka Ale to się jeszcze może zmienić
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a sprawdzalam dziś skrzynkę (bo takto sprawdzamy raz może na tydz ) Nemosku a te staniki to takie bawełniane? czy usztywniane? Ja to muszę poszukać takiego chociaż lekko na gabce usztywnianego bo ja nie umiem w takich materialowych chodzić. |
|
|
|
|
#3939 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za powera! A pudło zostanie na jutro albo pojutrze.. ![]() Gołąbki ![]() Cytat:
Oby nie przywalił tylko z impetem A uczucie ciekawe, ja się musiałam do tyłu odchylać, bo miałam wrażenie, że go zgniotę tam. Ja też chcę jakiegoś kiciaka mruczaka pogłaskać i podrapać za uszkami ![]() ![]() O, i doczekałaś się swojego lewka Cytat:
i wagę ![]() A materiałowy staniczek bez fiszbin ja mam 1 do spania, jakby były nocne wycieki
|
|
#3940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem na ile to skuteczne, ale słyszałam opinie, że olej z pestek dyni bardzo ładnie robale wykurzaCytat:
![]() Cytat:
Babku też mam wrażenie botoksu od wczoraj ![]() Kyte widzę, że szwagierka pokroju siostruni mojego meża. tez nam przy Ani wszystko co się dało wpychała, żebyśmy kupili. fakt, że za mniejszą kasę niż w sklepach, że wszystko sprawne i dobrej jakości, ale ja bym tak nie umiała jednak bratu A ta Twoja to jeszcze jaka milusia- tak to leżało w szafie i nie przeszkadzało, a teraz to nagle albo bierzesz albo na tablicę
|
|||
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące tematu o teściowej... Czeka nas rozmowa z teściową, bo zwariuje jak nadal będzie tak samo
Cytat:
![]() Kyte pytałaś o lampki na noc... Ja mam 2 takie jak w załączniku świecą się całą noc. Wstając do Jaśka nie muszę świecić górnego światła
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałyście zobaczyć gotową sypialnię więc proszę
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Sypialnia śliczna
Ale wszędzie mówią o tym, by małe dzieci trzymać z dala od sprzętów RTV. Zwłaszcza komputera i telewizora. Raz, że szkodliwe promieniowanie, a dwa, że za dużo bodźców, co może zaburzać ich rozwój. Przynajmniej mnie tak na psychologii rozwojowej na studiach nauczycielskich uczono. I tak też w poradnikach wszelkich jest. |
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
Mąż już magister! obronił się dziś na piękną czwóreczkę! domi suuuper sypialnia, a najwspanialszy jest śpiący Jasiek w łóżeczku
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma wisieć na ścianie z dala od łóżeczka
|
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie są miękkie z fiszbinami ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Sypialnia super
Domi chyba ci brzuszka brakuje co? Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-10-16 o 22:29 |
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no o co chodzi bom zgłupiała A od czego masz usteczka Pameli ? ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ale Wam szybciuchem poszedł ten remont ![]() Jak przytulnie i rodzinnie.Tylko tv bym przestawiła. ![]() Ja to nawet jeszcze firanek nie mam w salonie,ale w sumie nie z mojej winy bo krawcowa zarypała sprawę Może w pt powieszę w końcu. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-16 o 22:35 |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Malinowa ściana ![]() I Jasieniek w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() dla męża!!!!
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki dla męża.Jest co świętować ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie tu dzis cisza ...
BABKU - ja ze dwa tygodnie przed porodem juz spałam dobrze - tzn nie wstawałam w nocy . Dzien przed porodem dosypialam poludniem co nigdy mi sie nie zdarzalo. NEMOSEK - kupilam smoczek z TT zmiennoprzepływowy jak radziły dziewczyny. Na jedno wychodzi. I tak sie krztusi I tak. Leje jej sie z dziubka , za bardzo ciagnie , nienadarza połykac. , a ja juz nie mam sily , nie nadaje sie do tego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołchy Was to nadrobić
No masakra![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Domi, pokój ładny ale bardziej podoba mi sie kruszynek, który lezy w łóżeczku |
|
|
|
#3954 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że maluszek zdrowy.Cytat:
U mnie w mieście nie mogę żadnych znaleźćDomii bardzo ladna sypialnia!Ale będzie się Wam fajnie dzisiaj spało Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Może to trzeba przetrwać i Majeczka z czasem będzie jadła wolniej?
|
|||||
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
nie powiedział mi procentowo, ale jeśli dobrze to czytam to były skoki i do 90% a nawet wyżej, ale to wszystko nieregularnie. Na skurcze mam właśnie ten duphaston i potas z magnezem no i nospę w razie co.
Cytat:
ale tak jak Nasturcja TV dałabym z dala od dziecka. Sama komputer wyniosłam do innego pokoju, żeby mała nie spała przy nim.Ehhh wzięłam się do roboty, za malowanie i tak mnie teraz plecy bolą że masakra :/ |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-16 o 23:08 |
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte, ja chyba będę tego i tego. A to TR to za pomocą spryskiwacza będziecie używać?
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebuje tej butli tylko po to zeby moc swobodnie z nia wychodzic, I nie martwic sie ze zaraz zacznie plakac a ja nie będę wiedziala co zrobic , gdzie cyca wyłożyć. A o medeli juz ide poczytac .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z piersi też się tak krztusi? Nie doczytałam czemu karmisz butlą. Już doczytałam Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-16 o 23:20 |
|
|
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

a czasu mniej na aktywne uczestnictwo 
-posprzątałam balkon,pochowałam torby,odkurzyłam szafki,poukładałam buty,wstawiłam ze 2 pralki,byłam na poczcie.
bebzonik i zakupy udane

Mam nadzieje, że tylko sobie wkręcam, a Fifi jeszcze poczeka.
za Dzastin. Aby wszystko poszło gładko.