Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 19:32   #3931
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

tak się zastanawiam, bo w przyszłym tygodniu idę robić badania (te, które co miesiąc ginka każe mi robić czyli morfologia, glukoza i mocz) i przy okazji od razu zrobiła bym sobie tę grupę krwi, ale teraz mi przyszło do głowy - czy legitymacja krwiodawcy może być jako dokument potwierdzający grupę krwi czy i tak muszę to zrobić w laboratorium?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:40   #3932
sorento
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam, bo w przyszłym tygodniu idę robić badania (te, które co miesiąc ginka każe mi robić czyli morfologia, glukoza i mocz) i przy okazji od razu zrobiła bym sobie tę grupę krwi, ale teraz mi przyszło do głowy - czy legitymacja krwiodawcy może być jako dokument potwierdzający grupę krwi czy i tak muszę to zrobić w laboratorium?
wydaje mi się, że może być, bo to dokument przecież , ale zapytaj ginkę
na wszelki wypadek

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:56   #3933
nemosek
Zakorzenienie

Hejka wieczornie
Jak miło że mniej naskrobane bo zawsze wchodzę z duszą na ramieniu że kolejne 10 stron będzie a czasu mniej na aktywne uczestnictwo
Wykorzystałam dzisiaj powera -posprzątałam balkon,pochowałam torby,odkurzyłam szafki,poukładałam buty,wstawiłam ze 2 pralki,byłam na poczcie.
Ale jeszcze i tak zostało pudło które miałam przeglądnąć, a za które tak ciężko mi się zabrać.

Powiem Wam też nieskromnie że gołąbki wyszły pyszne,Sorento poleciały trzy do Ciebie

Po południu miałam wizytę mamy z siostrą,w sumie dobrze bo przerwały mój ciąg sprzątaniowy.Sama miałam już dość ,brzuch twardy i kręgosłup

Domi
Dziewczyny dużo i mądrze napisały,szczera rozmowa powinna podziałać.Takie sytuacje trrzeba załatwiać od razu bo potem jak się nagromadzi niepotrzebnie za dużo kwasów to cięzko się będzie żyło.Ty jesteś asertywna więc sobie poradzisz

Super że z Jasiem ok

Paulina
To pięknie że Majeczka tak je i przybiera na wadze.Kochana malizna Ma drugie imię?

Miki bebzonik i zakupy udane

Miss robisz zapasy winkowe?

Babku nieźle męża wkręciłaś

Lecę dalej .....

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Moją teściową też zabierzcie!

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Szwagierka przyszła i przyniosła mi laktator ręczny z aventu leżaczek z fishera i monitor oddechu. Za monitor chce 150 zł , ciekawe za ile mi sprzeda leżaczek i laktator..
No wiesz co darowałaby sobie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
nasturcja, strasznie współczuję Ci tych bóli. Wyborażam sobie, że to idzie zwariować z nimi. Ale za to pomyśl sobie, że przy tych bólach poród to będzie pikuś dla Ciebie

A mi się wydaje, że one później po rodzinach to rozdają, jak jakieś małe dzieci mają. Tzn. oczywiście nie wszystkie takie muszą być,a le wystarczy taka jedna na oddziale. A jak nie złapie się na gorącym uczynku to nic zrobić nie można.

lineczka, z tą nospą to nie chcę Cię w błąd wprowadzić. Tak mi się tylko wydaje, że kiedyś któraś tak pisała do Trele. To pewnie była nasza forumowa bogini informacji, czyli dzidzia. No, ale w sumie to racja, że jakby to miała być akcja porodowa to nospa nie powinna pomóc

paulinaizabela, super, że małej wyciągnęli te rurki i kabelki - na pewno lepiej się na nią patrzy. Oby szybciutko doszła do odpowiedniej wagi i żebyś mogła jak najszybciej mieć ją przy sobie w domku.

domi, czekam na zdjęcia sypialni. A co do teściowej, to ja się zgadzam z Miss Triss pewne rzeczy mogą wynikać z tego, że w końcu to w jej domu robi się remont - więc chce być na bieżąco co i jak będzie zmieniane. Grzebania w siatce Twojej mamy to nawet nie skomentuję. A co do klucza w sypialni, to również uważam, że to może lekki kwas wywołać w atmosferze w domu. Wydaje mi się, że na dłuższą metę najlepsza szczera rozmowa Waszej trójki (Ty, Damian i teściowa). Bo co, później będziecie klucze instalować w każdej szafce z Waszymi rzeczami? Niestety - takie uroki mieszkania z rodzicami.

Ja zrobiłam sobie spacerek - pogoda nie sprzyja, ale chciałam przejść się do drogerii kupić podkład jakiś. Nie lubię tego robić bo jestem wizażowym nieukiem i nie umiem sobie sama czegoś dobrze dobrać, a chciałam coś po taniości. No, ale chyba się udało.
I przyszedł do mnie w końcu ten sweter z allegro, od tego faceta co mu spór założyłam. Sweter sam w sobie fajny, więc go zostawię. Ale napisałam do sprzedającego, że liczę na zwrot kosztów przesyłki (30 zł!). Jak zwróci - wystawię mu neutralny komentarz. Jeśli nie - negatyw. Czekam na jego decyzję w tej kwestii
No i dobrze że nie popuściłaś,niech się nauczy szanować klientów.Burak jeden

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
mam głupie pytanie dziewczyny, czy któraś z Was czuje swoje dziecko od czasu do czasu dość nisko, bo ja czasami mam wrażenie że głową jest tuż przy spojeniu i zaraz mi wyleci
O tak dzisiaj mam takie kłucie i napieranie na dole.A jak sobie wyobrażę tą głowinkę to jeszcze bardziej ją czuję

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Widzę, że pisałyście o kapturkach. Rzeczywiście są świetne w przypadku bolących sutków. Ja tez ich używałam ale jak tylko przestały bardzo boleć (a bolaly tak , że aż krwawiły i strupki się robiły) odstawiłam i wróciłam do karmienia samą piersią. Trzeba po prostu uważać żeby dzieć się nie przyzwyczaił za mocno. Zawsze jednak trzeba je umyć i wyparzyć, więc z cycem większa wygoda

Krowa nadal leży w krzakach... Mam wrażenie, że nikt z tym nic nie zrobi. Chyba zacznę jej codziennie zdjęcia robić i jak już okaże się że jest chora albo wycieńczona to zrobię aferę, bo póki co to każdy ma mnie w d***
Kurde nie wiadomo już gdzie szukać pomocy
a był w końcu ten patrol,chyba jak dobrze pamiętam to tak.I co zadecydowali coś?Niech szukaja właściciela..
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
no to miałaś niezłe atrakcje, co się ostatnio dzieje z tymi lekarzami :/

zabezpieczenie jakbyś się przypadkiem przeterminowała

ładnie te kolorki wyszły

czyli na dniach powinnaś rodzić

dobrze że u Was wszystko w porzadku

współczuję towarzystwa a temu Maleństwu takiej mamy. W takich przypadkach myślę, że dla dziecka lepiej jakby jego dziadkowie się nim zajęli.

współczuję problemów z karmieniem, ale za to córę masz przesłodką, czekam na Twój opis porodu jak tam się w Narutowiczu rodziło

zwłaszcza przy chodzeniu mnie krocze boli, uda, pachwiny, szanowna, no wszystko :x

tak czytałam i czekałam na kolejne wieści, teraz czekamy na info czy się urodził.

Mi się na wczorajszym awaryjnym KTG pisały skurcze, ale póki co szyjka w porządku i rozwarcia nie ma. Dostałam leki, ale dzisiaj skurcze odczuwam dalej :x lepiej, żeby przez najbliższe dni się nic nie działo, bo zostałam słomianą wdową do soboty.
Duże te skurcze miałaś?A co bierzesz?
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jak mnie moje jajka bolą

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Diewuszki Majka zarejestrowana . Jeszcze mi o malo jej Tz nie zarejestrowal jako Majka zamiast Maja bo on myslal ze to pierwsze to full wersja.

Mam tez te smoczki z krzyzykiem ale nie wiem czy to cos da .. Na tej 0 z krzyzykiem sa 3 krople a na smoczku ktory mam 1 wiec ja juz tego wogole nie rozumiem. Kupilam tez te butle z kołkiem w srodku. Będę w Domu to będę testowac.

Mam 30 min do domu I stracha ze ona zaraz sie obudzi jak jasna cholera.
Wogole ta wyprawa to jedna wielka katorga taka jestem zestresowana.
Patrzylam na te babki pchajace wozki z usmiech em, a ja sie czuje jakbym miala w wozku bombe a ona zaraz wybuchnie
Powiedzcie ze mi to przejdzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Myślę że tak Kwestia ogarnięcia i wprawy
Gadam tak a pewnie nie wiem co mówię

W ogóle to WAS podziwiam mamusie że sobie tak radzicie.Wyrazy uznania naprawdę
Ja to chyba będe siedzieć cały czas na forum i pytać pytać.Chyba że instynkt mi dużo podpowie,nie ukrywam na niego liczę

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiecie co, z prawej strony brzucha mam ciągle twarde az prawej strony zwykle miękki jest, też tak macie? to może być główka albo dupka czy co?
He he to ja mam teraz ponad pępkiem i z lewej strony twarde a pod pępkiem miękkie

No i zdrówka dla chorowitków

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:14   #3934
malinka123108
Wtajemniczenie

agnieszka z gory dziekuje,nie bede sie juz tak martwic
Stary 2013-10-16, 20:18   #3935
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A mój się chyba łobuz obrócił Na usg ostatnim ponad 2 tygodnie temu był główką w dół, i czułam jak mi stópki pod żebra wpycha. A teraz pod żebrami luz, a brzuch jakoś mi się na boki rozciąga. Zobaczymy jutro, bo mamy wizytę.
A widzisz mój jest głową w dół cały czas,ale pod żebra mi nóżek nie wkłada.Nie znam tego uczucia, a chciałbym
Cały czas dupinkę albo plecki wypycha.
Może gdzieś stópki schował do tyłu bardziej,jutro się przekonasz
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że tylko sobie wkręcam, a Fifi jeszcze poczeka.
Poczeka

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie.
Z góry przepraszam, że nie cytuję, ale nadrabiam Was w dwóch podejściach.

Z tego co pamiętam:
1. Zuzik prześliczny Świetne skarpetki.
2. Zdjęcie brzuszka bardzo fajne.
3. Babku nie martw się rozstępami. może one były już wcześniej, ale ich nie zauważyłaś.
4. Domi ladny kolor ściany i te podświetlenie genialne. Co do tesciowej to ja bym wysłała TŻa żeby z nią porozmawiał. Co do tego, że to jest jej dom i ma prawo, z tym bym polemizowała. Skoro zgodziła się, żebyście u niej mieszkali i udostępniła Wam pokój, to jest to już wasza prywatna sprawa co tam macie i jak urządzacie. Nie wynajmujecie tego pokoju, tylko tam mieszkacie. Z kluczem jak rozmowa Damiana nie poskutkuje, ja bym zamykała.
5. za udane karmienia. Z każdym dniem będzie lepiej.
6. za Dzastin. Aby wszystko poszło gładko.

Więcej nie pamiętam
Musze się poskarżyć na moją zgagę. Już nie mam na nią siły. Dziś w nocy obudziło mnie ulanie się i myślałam, że będę mogła zwymiotować, a tu nic. Rennie już nie pomaga. Dziś w aptece dostałam coś do picia. mam nadzieję, że chociaż to złagodzi te pieczenie.

Mój dzieć od weekendu mnie straszy bo bardzo mało się rusza, nie tak jak wcześniej. Nawet na szturchania odpowiada leniwie. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje i przez większość czasu śpi.

A i skóra na brzuchu mnie swędzi. Posmarowałam oliwką i trochę przeszło. Kupiłam te biooli i chyba to jest dobre, mimo dziwnego zapachu.

I zabrałam mojej mamie jeden stanik, a ona ma cyce jak donice. Mam nadzieję, że nic mnie nie będzie uciskać.
A i jeszcze muszę się pochwalić, że jak przyjechałam do domciu to kot do mnie przyszedł i chciał się poprzytulać. Ja koty kocham za tą ich niezależność. Że nie męczą Cię swoją obecnością. Jak coś chcą to przyjdą i zamiauczą.
Skoro opowiada i reaguje to jest ok.Teraz tak już będzie,mało miejsca ma to i nie poszaleje
Oj chciałoby się przytulić do takiego mruczącego milutkiego futerka ....a tutaj tylko tż pozostaje

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Musisz zapytać,raczej powinna ta legitymacja wystarczyć ale nie jestem pewna.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Rybka chyba nikt nie odpisał,opis porodu Trele na 108 stronce

Trele Bo coś nie zrozumiałam,chcesz dać małej ten smoczek o większej przepływowości bo z tego o mniejszej jej mało co leci?

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Kurcze dziwna ta rodzinka. Ile ta kobieta ma lat, żeby lecieć do mamusi, bo znalazła prezerwatywy?

Już pomyślałam, kolejna szczęściara, która dostanie takie fajne rzeczy, ale tu widzę interesik szwagierka kręci No ciekawa jestem ile powie za resztę.

Ja też tak czuje nisko i czasem dziwny, taki kujący wręcz ból mam.

Wróciła szalona De robotnica Ale 14 okien i doczytałam, że zostało jeszcze 10??

Jejku naprawdę pierwszy raz jest mi żal krowy Bidulka, ciekawe kiedy ktoś zareaguje, na twoje apele.

Fajne zakupy, ty to jesteś mistrzynią okazji A brzuchol jeszcze fajniejszy

Odpowiedzi na Twoje pytanie oczywiście jeszcze nie znam, ale jak zwykle pośmieje się z Twojego porównania

Kurcze spałam ciągiem dwie godziny. Nie dość, że w nocy spałam jak dziecko, to jeszcze teraz. Bardzo dziwne zmiany zachodzą w moim organizmie ostatnio. Trele ile przed porodem tak Ci się dobrze spało? Bo dobrze pamiętam, że tak miałaś, a ja Ci zazdrościłam.

A pisałam, że usta mam jak nabotoksowane?
Bierzesz Tantum Rosa jak dobrze pamiętam do szpitala.
Mam pytanko: będziesz rozrabiała już w szpitalu czy wcześniej w domu przygotowujesz?
Mam już gotowa buteleczkę-psikacz ale tak się zastanawiam kiedy to rozrobić?Bo trzeba do tego gotowanej wody.

Czemu masz usta nabotoksowane?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ale spokój

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 20:22   #3936
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Hej my po usg.
Wszystko ok, przepływy, serduszko, nereczki, mały waży 1534g więc będzie sredniaczek. Ogólnie jakoś nie jestem zadowolona, skasowal sporo a w sumie nic ciekawego nie powiedział, pokazał parę ujęć na 4d ale niewyrazne, ale najważniejsze że jest ok.

Edytowane przez Sylwiaaa88
Czas edycji: 2013-10-16 o 20:23
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:31   #3937
nemosek
Zakorzenienie

Sylwia Jak po wizycie?

Aha Dzastin nie pisała w którym jest szpitalu.

Dotarł do mnie lew,ale jest fajny i staniki z Intymna.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona ale jeden chyba odsyłam( za mały w obwodzie)
Jakościowo bardzo fajne i za taka cenę z rabatem albo nawet i bez brałabym bez zastanowienia.Zwłaszcza że u mnie w mieście wyboru nie ma i nie kupię nic poniżej 100 zł.
Miseczka H to rzeczywiście H duża i porządna,pełna i wygodna jak dla mnie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hej my po usg.
Wszystko ok, przepływy, serduszko, nereczki, mały waży 1534g więc będzie sredniaczek. Ogólnie jakoś nie jestem zadowolona, skasowal sporo a w sumie nic ciekawego nie powiedział, pokazał parę ujęć na 4d ale niewyrazne, ale najważniejsze że jest ok.

Też mam średniaczka
Ale to się jeszcze może zmienić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 20:35   #3938
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Sylwia Jak po wizycie?

Aha Dzastin nie pisała w którym jest szpitalu.

Dotarł do mnie lew,ale jest fajny i staniki z Intymna.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona ale jeden chyba odsyłam( za mały w obwodzie)
Jakościowo bardzo fajne i za taka cenę z rabatem albo nawet i bez brałabym bez zastanowienia.Zwłaszcza że u mnie w mieście wyboru nie ma i nie kupię nic poniżej 100 zł.
Miseczka H to rzeczywiście H duża i porządna,pełna i wygodna jak dla mnie
A do mnie jeszcze nie dotarł a sprawdzalam dziś skrzynkę (bo takto sprawdzamy raz może na tydz )
Nemosku a te staniki to takie bawełniane? czy usztywniane? Ja to muszę poszukać takiego chociaż lekko na gabce usztywnianego bo ja nie umiem w takich materialowych chodzić.
Stary 2013-10-16, 20:45   #3939
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Wykorzystałam dzisiaj powera -posprzątałam balkon,pochowałam torby,odkurzyłam szafki,poukładałam buty,wstawiłam ze 2 pralki,byłam na poczcie.
Ale jeszcze i tak zostało pudło które miałam przeglądnąć, a za które tak ciężko mi się zabrać.
Powiem Wam też nieskromnie że gołąbki wyszły pyszne,Sorento poleciały trzy do Ciebie
za powera! A pudło zostanie na jutro albo pojutrze..
Gołąbki O ja cię, a ja się zastanawiałam co mi się tak po balkonie tłucze Zaraz lecę sprawdzić, czy jeszcze są....

Cytat:
A widzisz mój jest głową w dół cały czas,ale pod żebra mi nóżek nie wkłada.Nie znam tego uczucia, a chciałbym

Oj chciałoby się przytulić do takiego mruczącego milutkiego futerka ....a tutaj tylko tż pozostaje
Heh, jeszcze Ci może wsadzić stópkę znienacka pod żeberko Oby nie przywalił tylko z impetem A uczucie ciekawe, ja się musiałam do tyłu odchylać, bo miałam wrażenie, że go zgniotę tam.

Ja też chcę jakiegoś kiciaka mruczaka pogłaskać i podrapać za uszkami

O, i doczekałaś się swojego lewka

Cytat:
Hej my po usg.
za wizytę i wagę
A materiałowy staniczek bez fiszbin ja mam 1 do spania, jakby były nocne wycieki

nasz synek
Stary 2013-10-16, 20:55   #3940
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
a ja dziewczyny z innej beczki,ale mam dylemat,dzis moja corcia mowi do mnie ze boli ja dupka i ogolnie kreci sie na krzesle,-stwierdzilam ze ma owsiki....mysle sobie ze zadzwonie do mojej mamy(pracuje w szpitalu) zeby poszla do lekarza i zalatwila cos jakis lek ,to jej dam i bedzie po sprawie...i teraz tak dzwonie do niej i mowi mi ze zalatwila ten lek pyrantelum czy jakos tak i ogolnie mam jej dac raz i za dwa tyg powtorzyc...ale martwi mnie 1 ,bo podobno trzeba cala rodzine objac juz tym lekiem i co ja w ciazy i tez mam brac? nie mam sie kogo poradzic...nie wiem ale wolalabym wszystkim dac na swiety spokoj,poprac i po sprawie a tak to bede myslala ze jeszcze na porod pojde z owsikami:/ nie mam ja zadnych objawow ale podchodze do tego pedantycznie i stresa mam ogolnie,POMOOOCY
pojęcia nie mam jak to jest jeśli brak objawów, ale faktycznie zalecają wszystkich razem domowników odrobaczać, to może jak resztę rodzinki tym lekiem, to sobie może chcoiaż jakimś naturalnym sposobem nie wiem na ile to skuteczne, ale słyszałam opinie, że olej z pestek dyni bardzo ładnie robale wykurza

Cytat:

Poczeka

Skoro opowiada i reaguje to jest ok.Teraz tak już będzie,mało miejsca ma to i nie poszaleje

Musisz zapytać,raczej powinna ta legitymacja wystarczyć ale nie jestem pewna.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Rybka chyba nikt nie odpisał,opis porodu Trele na 108 stronce

Trele Bo coś nie zrozumiałam,chcesz dać małej ten smoczek o większej przepływowości bo z tego o mniejszej jej mało co leci?

Mam pytanko: będziesz rozrabiała już w szpitalu czy wcześniej w domu przygotowujesz?
Mam już gotowa buteleczkę-psikacz ale tak się zastanawiam kiedy to rozrobić?Bo trzeba do tego gotowanej wody.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ale spokój
nie chciałabyś

Cytat:
Hej my po usg.
grunt, że wszystko z synusiem ok

Babku
też mam wrażenie botoksu od wczoraj

Kyte widzę, że szwagierka pokroju siostruni mojego meża. tez nam przy Ani wszystko co się dało wpychała, żebyśmy kupili. fakt, że za mniejszą kasę niż w sklepach, że wszystko sprawne i dobrej jakości, ale ja bym tak nie umiała jednak bratu pobrałam, bo bym poszła i przepłaciła no ale...
A ta Twoja to jeszcze jaka milusia- tak to leżało w szafie i nie przeszkadzało, a teraz to nagle albo bierzesz albo na tablicę

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:03   #3941
domii29
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące tematu o teściowej... Czeka nas rozmowa z teściową, bo zwariuje jak nadal będzie tak samo

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Jeszcze trochę i mała wróci z Wami do domku!

i oby antybiotyk pomógł na te pleśniawki. Fajnie, że położna załatwiła receptę, miło z jej strony.

Ale chyba Cię to nie obliguje do zakupu jeśli Ci cena nie spasuje? Jaki ten monitor??

No dałaś czadu! Nasza dawna De A plecy Ci przy tym nie wysiadły? Dzisiaj zmolestuj męża, może po takiej aktywności jutro urodzisz

Współczuje, dobrze, że się szybko odczepiło. Zdrówka Wam życzę.

Domii miałam pytać - jak tam te pampersy O? Sprawdziły się?

Idę smażyć placki ziemniaczane
Pampersy są idealne na tą małą dupinkę Jaśka tylko jest jeden problem... Nie wiem jak się to dokładnie nazywa ale pod światło widać że z przodu i w kroku jest w tym pampersie coś jakby podpaska a na tyłku już nie więc jak Jaśko leży i zrobi siku to wszystko przecieka

Kyte pytałaś o lampki na noc... Ja mam 2 takie jak w załączniku świecą się całą noc. Wstając do Jaśka nie muszę świecić górnego światła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC14167.jpg (20,9 KB, 53 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:05   #3942
domii29
Zakorzenienie

Chciałyście zobaczyć gotową sypialnię więc proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC14158.jpg (53,7 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC14163.jpg (50,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC14164.jpg (46,2 KB, 85 załadowań)
Stary 2013-10-16, 21:17   #3943
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Sypialnia śliczna
Ale wszędzie mówią o tym, by małe dzieci trzymać z dala od sprzętów RTV. Zwłaszcza komputera i telewizora. Raz, że szkodliwe promieniowanie, a dwa, że za dużo bodźców, co może zaburzać ich rozwój.
Przynajmniej mnie tak na psychologii rozwojowej na studiach nauczycielskich uczono. I tak też w poradnikach wszelkich jest.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:20   #3944
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Heeej
Mąż już magister! obronił się dziś na piękną czwóreczkę! ale dziś super dzień! Emocje opadły i teraz będziemy mogli skupić się na urządzaniu pokoju - do końca tego weekendu za tydzień chcemy mieć wszystko gotowe

domi suuuper sypialnia, a najwspanialszy jest śpiący Jasiek w łóżeczku No i mamy taką samą pościel

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:24   #3945
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Sypialnia śliczna
Ale wszędzie mówią o tym, by małe dzieci trzymać z dala od sprzętów RTV. Zwłaszcza komputera i telewizora. Raz, że szkodliwe promieniowanie, a dwa, że za dużo bodźców, co może zaburzać ich rozwój.
Przynajmniej mnie tak na psychologii rozwojowej na studiach nauczycielskich uczono. I tak też w poradnikach wszelkich jest.
Telewizor tylko chwilowo jest tak blisko Jasieńka bo nie mieliśmy go gdzie umieścić a chcieliśmy się już dziś wprowadzić Ma wisieć na ścianie z dala od łóżeczka
Stary 2013-10-16, 21:26   #3946
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
A do mnie jeszcze nie dotarł a sprawdzalam dziś skrzynkę (bo takto sprawdzamy raz może na tydz )
Nemosku a te staniki to takie bawełniane? czy usztywniane? Ja to muszę poszukać takiego chociaż lekko na gabce usztywnianego bo ja nie umiem w takich materialowych chodzić.
Już niedługo i pewnie zawita do Ciebie

Wszystkie są miękkie z fiszbinami

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
za powera! A pudło zostanie na jutro albo pojutrze..
Gołąbki O ja cię, a ja się zastanawiałam co mi się tak po balkonie tłucze Zaraz lecę sprawdzić, czy jeszcze są....

Heh, jeszcze Ci może wsadzić stópkę znienacka pod żeberko Oby nie przywalił tylko z impetem A uczucie ciekawe, ja się musiałam do tyłu odchylać, bo miałam wrażenie, że go zgniotę tam.

Ja też chcę jakiegoś kiciaka mruczaka pogłaskać i podrapać za uszkami

O, i doczekałaś się swojego lewka

za wizytę i wagę
A materiałowy staniczek bez fiszbin ja mam 1 do spania, jakby były nocne wycieki
Gołębie przyleciały

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 21:27   #3947
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Sypialnia super i do tego mały Jasiek
Domi chyba ci brzuszka brakuje co?

Edytowane przez Sylwiaaa88
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:29
Stary 2013-10-16, 21:31   #3948
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
pojęcia nie mam jak to jest jeśli brak objawów, ale faktycznie zalecają wszystkich razem domowników odrobaczać, to może jak resztę rodzinki tym lekiem, to sobie może chcoiaż jakimś naturalnym sposobem nie wiem na ile to skuteczne, ale słyszałam opinie, że olej z pestek dyni bardzo ładnie robale wykurza

nie chciałabyś

grunt, że wszystko z synusiem ok

Babku
też mam wrażenie botoksu od wczoraj

Kyte widzę, że szwagierka pokroju siostruni mojego meża. tez nam przy Ani wszystko co się dało wpychała, żebyśmy kupili. fakt, że za mniejszą kasę niż w sklepach, że wszystko sprawne i dobrej jakości, ale ja bym tak nie umiała jednak bratu pobrałam, bo bym poszła i przepłaciła no ale...
A ta Twoja to jeszcze jaka milusia- tak to leżało w szafie i nie przeszkadzało, a teraz to nagle albo bierzesz albo na tablicę
Nie no chciałabym poznać to uczucie
Nie no o co chodzi bom zgłupiała

A od czego masz usteczka Pameli ?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Ale Wam szybciuchem poszedł ten remont
Jak przytulnie i rodzinnie.Tylko tv bym przestawiła.

Ja to nawet jeszcze firanek nie mam w salonie,ale w sumie nie z mojej winy bo krawcowa zarypała sprawę
Może w pt powieszę w końcu.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:35
Stary 2013-10-16, 21:32   #3949
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Malinowa ściana Mąż śpi od okna, nie?
I Jasieniek w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Heeej
Mąż już magister! obronił się dziś na piękną czwóreczkę! ale dziś super dzień! Emocje opadły i teraz będziemy mogli skupić się na urządzaniu pokoju - do końca tego weekendu za tydzień chcemy mieć wszystko gotowe
dla męża!!!!

nasz synek
Stary 2013-10-16, 21:34   #3950
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Heeej

domi suuuper sypialnia, a najwspanialszy jest śpiący Jasiek w łóżeczku No i mamy taką samą pościel
gratki dla męża.Jest co świętować

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Telewizor tylko chwilowo jest tak blisko Jasieńka bo nie mieliśmy go gdzie umieścić a chcieliśmy się już dziś wprowadzić Ma wisieć na ścianie z dala od łóżeczka
No i dobrze

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 21:38   #3951
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
A no to super!! Wybacz, że tak wścibsko napisałam, ale przestraszyłam się troszkę o naszego Pierworodnego Wątkowego Mężczyznę
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:47   #3952
Trele_Morele
Zakorzenienie

Faktycznie tu dzis cisza ...

BABKU - ja ze dwa tygodnie przed porodem juz spałam dobrze - tzn nie wstawałam w nocy . Dzien przed porodem dosypialam poludniem co nigdy mi sie nie zdarzalo.

NEMOSEK - kupilam smoczek z TT zmiennoprzepływowy jak radziły dziewczyny.
Na jedno wychodzi. I tak sie krztusi I tak. Leje jej sie z dziubka , za bardzo ciagnie , nienadarza połykac. , a ja juz nie mam sily , nie nadaje sie do tego

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:53   #3953
Mya1989
Zakorzenienie

Dziołchy Was to nadrobić No masakra

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Domi, pokój ładny ale bardziej podoba mi sie kruszynek, który lezy w łóżeczku

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 21:56   #3954
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale spokój
Dziewczyny..a te Tantum Rosa będziecie stosowały zamiast płynu do higieny intymnej np. Biały jeleń?
Cytat:
Hej my po usg.
dobrze że maluszek zdrowy.
Cytat:
D

Kyte pytałaś o lampki na noc... Ja mam 2 takie jak w załączniku świecą się całą noc. Wstając do Jaśka nie muszę świecić górnego światła
oooooooo właśnie!A gdzie kupiłaś takie lampki? U mnie w mieście nie mogę żadnych znaleźć

Domii bardzo ladna sypialnia!Ale będzie się Wam fajnie dzisiaj spało
Cytat:
Heeej

Super!!Gratki dla męża!! A teraz na spokojnie zajmiecie się urządzaniem pokoiku

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:

Na jedno wychodzi. I tak sie krztusi I tak. Leje jej sie z dziubka , za bardzo ciagnie , nienadarza połykac. , a ja juz nie mam sily , nie nadaje sie do tego

nie wiem nawet jak mam pomoc czy pocieszyć.. Może to trzeba przetrwać i Majeczka z czasem będzie jadła wolniej?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:01   #3955
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Duże te skurcze miałaś?A co bierzesz?
nie powiedział mi procentowo, ale jeśli dobrze to czytam to były skoki i do 90% a nawet wyżej, ale to wszystko nieregularnie. Na skurcze mam właśnie ten duphaston i potas z magnezem no i nospę w razie co.

Cytat:
Hej my po usg.
Cytat:
no i super ale tak jak Nasturcja TV dałabym z dala od dziecka. Sama komputer wyniosłam do innego pokoju, żeby mała nie spała przy nim.

Ehhh wzięłam się do roboty, za malowanie i tak mnie teraz plecy bolą że masakra :/
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:02   #3956
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

BABKU - ja ze dwa tygodnie przed porodem juz spałam dobrze - tzn nie wstawałam w nocy . Dzien przed porodem dosypialam poludniem co nigdy mi sie nie zdarzalo.

Nadajesz się, nadajesz, nie gadaj glupot. A z cyca jak pije to też się krztusi? Taka lapczywa ta Majeczka. Dużo w ogóle jej butli podajesz? Może więcej karmij z piersi albo spróbuj medele calm? Poczytaj o niej.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-10-16 o 22:08
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:03   #3957
Mya1989
Zakorzenienie

Kyte, ja chyba będę tego i tego. A to TR to za pomocą spryskiwacza będziecie używać?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 22:09   #3958
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nadajesz się, nadajesz, nie gadaj glupot. A z cyca jak pije to też się krztusi? Taka lapczywa ta Majeczka. Dużo w ogóle jej butli podajesz? Może więcej karmij z piersi albo spróbujesz medele calm? Poczytaj o niej.
Karmie praktycznie tylko cycem I wtedy je normalnie.
Potrzebuje tej butli tylko po to zeby moc swobodnie z nia wychodzic, I nie martwic sie ze zaraz zacznie plakac a ja nie będę wiedziala co zrobic , gdzie cyca wyłożyć.
A o medeli juz ide poczytac ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:11   #3959
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mów tak,może masz jakiś chwilowy kryzys

A z piersi też się tak krztusi?
Nie doczytałam czemu karmisz butlą.
Już doczytałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-16 o 22:20
Stary 2013-10-16, 22:16   #3960
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kyte, ja chyba będę tego i tego. A to TR to za pomocą spryskiwacza będziecie używać?
A ja dobrze kiedyś tu na wątku przeczytałam że po TR piecze ta rana?Może coś mi się pokręciło..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości