|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cześć!
Przychodzę, by oznajmic, że pora wrócić do "pracy u podstaw" i do Was. w ostatnim miesiącu cofnęłam się o jakieś 2 lata w podejściu do siebie i życia. Myśli i postawy, które wydawały sie być dawno za mną - znów są w menu codziennym (paraliż decyzji, woli). Nie jest to czas stracony - odnajduję zrobione "dobre koleiny", tylko jakoś trzeba na nie wrócić. Do tego lęk pod skórą, potegowany dziwnymi (wieszczymi ![]() Na początek - plan - do godziny 15.15: - żaba - pardą - króliczek ![]() - ugotować zupę grochową (usmażyć kiełbasę) - sprawdzić maila, spłodzić odp (mniejszy ale królik) - powiesić pranie - złożyć suche; wyprać i powiesić bluzkę i bieliznę - zjeść obiad - zrobić syrop z cebuli - zmienić wodę kwiatom -przejrzeć lodówkę -zaplanować jutrzejsze zadania w pracy -porządek z zabawkami na komodzie ogólnie (i na resztę dnia i wieczora): -odżywiać się racjonalnie -zetrzeć podłogę w kuchni -umyć część łazienki -przyprowadzić smoka z przedszk. i "przewietrzyć" go na polu /super ten pomysł z króliczkami zamiast żabami ![]() miłego, ciepłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
a i jeszcze chcialam pogratulowac Lynnette - ogarniecia takiego puszystego krolisia jakim jest temat pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
A dieta, którą stosujesz, jest niskowęglowodanowa, czy zblinasowana? Ja byłam na diecie SB (niskowęglowodanowej) - bardzo ją chwalę, skutecznie likwiduje napady głodu itp. Jednak postanowiłam przejść na dietę zbilansowaną, żeby mieć poczucie jedzenia w sposób odżywczy, dobry dla organizmu, a jednocześnie włączyć pewne produkty, które w SB były mocno ograniczane. Może to sposób dla Ciebie? Policz sobie zapotrzebowanie kaloryczne, np. na portalu PoTreningu (po zalogowaniu można tworzyć też swoje dzienniki posiłków i treningowe). Po ustaleniu możesz spróbować grudzień przejeść zgodnie z zapotrzebowaniem kalorycznym (bez redukcji), a w razie potrzeby zmniejsz bilans o 10-15% (obniżką kaloryczną lub ruchem). Tu trochę przydatnych informacji: < Źródło: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_Łopato...y-t585708.html > 14. Jaką przyjąć kaloryczność i jaki rodzaj diety na początek. Dobrym zwyczajem jest “iść” po kolei, zgodnie z wytycznymi podanymi w linku http://www.sfd.pl/.-t527693.html Obliczamy swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Następnie układamy dietę zgodna ze swoimi preferencjami żywieniowymi. Jeżeli preferujemy większe ilości węglowodanów mniejsze białka to zaczynamy od zbilansowanej przyjmując wartości Białka /Węglowodanów /Tłuszczu na ok 30%/40-50%/20-30% wartości kalorycznej diety. Poczekać ćwicząc i dopracowując dietę, na wartości zerowej minimum 2 tygodnie zanim zaczniemy cokolwiek odejmować z kaloryczności. Nasze decyzje uzależniamy od postępów, co tydzień robimy pomiary wagi i co najważniejsze, obwodów w „strategicznych” miejscach ciała. W przypadku braku pozytywnych efektów, pierwszym krokiem będzie odjecie 10-15% kalorii od wyliczonego zapotrzebowania, po czym znów czekamy na efekty. Pamiętajmy ujemny bilans kaloryczny możemy tworzyć i poprzez dodanie ruchu i poprzez odjecie kalorii z diety, pierwsza opcja będzie zawsze lepsza. Jeżeli preferujemy dietę bardziej w kierunku niskoweglowodanowej możemy rozpocząć od podziału B/W/T 33/33/33.... ; Pomysłów jest wiele ważne jest jednak by ilość białka przyjętego na redukcji nie była mniejsza niz 2g/kg ciała, a ilość tłuszczy nie mniejsza niz 20% kaloryczności diety, reszta w linkach podwieszonych http://www.sfd.pl/-t418943.html i pomoc w dziale. 15. Która dieta jest lepsza: zbilansowana czy niskoweglowodanowa? Nie da się tego powiedzieć, dieta musi pasować osobie. Na każdej z tych diet można mieć świetne efekty i na pewno nie trzeba z góry wkluczać z diety węglowodany by schudnąć. Wystarczy często lekkie obniżenie ich ilości wraz ze zmianą jakości i podwyższenie ilości spożytego białka. Na pewno czym chudsi jesteśmy tym ostrzejsza dietę trzeba stosować i pod względem kalorycznych i pod względem ograniczenia węglowodanów. Jednak wciąż należy mieć na względzie reakcje własnego organizmu. Dieta redukcyjna jest jak zabawa w kotka i myszkę z własnym metabolizmem, trzeba zawsze mieć taki deficyt by chudnąc, ale na tyle mały by nie dopuścić do negatywnych skutków. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
Cześć! Mogę się przyłączyć ?
#1295 |
Zadomowienie
|
Sprawozdanie
Na początek - plan - do godziny 15.15: - żaba - pardą - króliczek ![]() - ugotować zupę grochową (usmażyć kiełbasę) - sprawdzić maila, spłodzić odp ![]() - powiesić pranie - złożyć suche; wyprać i powiesić bluzkę i bieliznę (jeszcze się moczy w misce) - zjeść obiad - zrobić syrop z cebuli ![]() - zmienić wodę kwiatom -przejrzeć lodówkę -zaplanować jutrzejsze zadania w pracy - 50/100% -porządek z zabawkami na komodzie ogólnie (i na resztę dnia i wieczora): -odżywiać się racjonalnie -zetrzeć podłogę w kuchni ![]() -umyć część łazienki -przyprowadzić smoka z przedszk. i "przewietrzyć" go na polu i jeszcze załatwione: bankomat kupiona i poporcjowana karkówka do zamrażalnika zmyta góra naczyń "postawienie się" kilka razy do tzw pionu i oparcie się chęci odłożenia czegoś ![]() mówię Wam - praca u podstaw i korzeni.... Witaj Purple cocaine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, witaj
![]() Aper miło Cię widzieć ![]() Grey cat ja też uważam, że nie ma sensu przerywać diety. To ma być Twój nowy styl życia i żywienia. To nie tak, że zrzucisz ileś tam kilo, później będziesz jadła wszystko a waga się nie zmieni. Nastaw się, że nie wrócisz już do starych nawyków jeśli chcesz schudnąć i tą wagę utrzymać. Trzymam za Ciebie kciuki, nie poddawaj się ![]() A ja się czuję jakoś marnie. Nie mam na nic siły nic i się nie chcę. I wszystko mnie boli: nogi, plecy, ramiona. A ćwiczyłam ostatnio tydzień temu, jedynie hula hopem kręciłam w sobotę. Nie wiem co się dzieje. Czyżbym nie doszła do siebie jeszcze po chorobie? Kochane, macie jakiś sposób, żeby się wzmocnić? Zrobiłabym trening, ale boję się, że znowu nie będę się ruszać. Planuję systematycznie przeglądać i przepisywać notatki na nowych zajęciach oraz przygotowywać się do zajęć. Oby mi nie brakło motywacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Melduję, że to jeszcze nie to podejście do środy. ![]() Śpiączka nieprzytomna mnie całymi dniami trzyma. I nie mogłam wziąć udziału w szkoleniu pokazowym nowego oprogramowania w technologii chmury, bo zajęcia mi się poprzesuwały z wczoraj na dzisiaj. Byłaby któraś zainteresowana takim spektaklem? http://www.teatr.pw.edu.pl/index.php...d=44&Itemid=76 Wtorek: * zmywarkowanie * ogarnianie kuch.ni * śniadanie do szkoły * składanie oświadczenia w dziekanacie * zajęcia * ustalanie podziału na grupy na OP * odbiór odbitek * dojazdy * suplementacja * jedzenie domowych ciastek * pomoc w zapylaniu cytryny ![]() * mycie książki i docinanie stron ![]() * obia.d z rodzicami * narada fotograficzna + symulacja * komentarz allegro * podlewanie kwiatów * wygrana aukcja - przysługa dla G. * rozliczenia finansowe * zamawianie i opłacenie książki * zmywanie * wcierka ziołowa * zapisy na końcowy etap ILO Środa: * pudełko jedzenia do szkoły ![]() * upload cząstkowych wyników pracy * odżywka na włosy * lista zakupów * zajęcia: rozpoczęcie + 2/12 połączeń * zakupy fotograficzne * nieudane poszukiwania w secondhandzie (konkret!) * odwiedziny u babci * zakupy tekstylne * dojazdy * przekazywanie rzeczy * obia.d z rodziną * śliwkowy deser * przycinanie zdjęć * przelew za zakupy * przecierowanie pomidorów * zmywanie * karmienie kota * pomoc ojcu z kompem * suplementacja
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-10-16 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, nie odniosę się do Waszych postów tym razem, przepraszam.
Witam Nowe Wątkowiczki ![]() Czerwiec - opis spektaklu o kobietach - zjeść ciastko i mieć ciastko - brzmi super. Szkoda, że nie jestem na miejscu. Wstałam wcześniej, żeby spisać sobie informacje o firmie i prezesie. W piątek ćwiczymy rozmowy kwalifikacyjne - chcę przy pomnieć sobie projekty ze studiów związane z AutoCADem i kurs AutoCADa (zna któraś z Was ten program tak, żebym mogła z nią rozmawiać o jakichś moich dylematach i rozkminach jeśli takie będą?). W poniedziałek złożyłam CV, czekam a kontakt z ich strony, ale mogę się nie doczekać, dlatego muszę działać - około piątku lub dziś ![]() Miłego dnia, buziak! A, jeszcze coś. Fragment z Pratchetta "Mort": "Śmierć przyglądał mu się przez chwilę. A potem błękitne punkciki oczu znowu skierowały się na księgę. - A TAK, powiedział. MORT. NO CÓŻ, MÓJ CHŁOPCZE, CZY SZCZERZE PRAGNIESZ POZNAĆ NAJGŁĘBSZE TAJEMNICE CZASU I PRZESTRZENI? - Owszem, proszę pana. Tak sądzę. - DOBRZE. STAJNIE JEST NA TYŁACH. ŁOPATA WISI ZARAZ PRZY WEJŚCIU. Opuścił głowę. Podniósł głowę. Mort nawet nie drgnął. - CZY JAKIMŚ CUDEM NIE ZDOŁAŁEŚ POJĄĆ MOICH SŁÓW? -Nie do końca, proszę pana. - GNÓJ, MÓJ CHŁOPCZE. ALBERT MA W OGRODZIE STOS KOMPOSTU.PRZYPUSZCZAM, ŻE GDZIEŚ W GOSPODARSTWIE ZNAJDZIESZ TACZKI. BIERZ SIĘ DO ROBOTY. Mort smętnie pokiwał głową. - Tak, prosze pana. Rozumiem, proszę pana. Proszę pana? SŁUCHAM. - Nie bardzo pojmuję, jaki to ma związek z tajemnicami czasu i przestrzeni. Śmierć nie podniósł głowy znad księgi. - TO DLATEGO, rzekł, PRZYBYŁEŚ TU PO NAUKĘ."
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-10-17 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Witam Purple Cocaine!
Mam pytanie...czy ktoras z Was ma/miala albo wie cokolwiek na temat niskiej temp ciala ? wczoraj zmierzylam po raz drugi od jakis 2ch tygodni, bo mialam wrazenie, ze mam...a tu zaskoczka. Po raz drugi pokazalo mi...34,9°. Zmieryzlam 3 razy, caly czas oscylowalo w granicy 35°. Dzis rano po goracej kapieli zmierzylam mam...35,5°. szczerze mowiac troche sie martwie... oO Na dzis: *zrobic probke *wyciac nowa lamelle. *kupic pieczywo, lub upiec *joga *opracowanie obslugi nowego mikroskopu *zgrac focie ze starego mikroskopu *wybrac i wydrukowac zdjecia do obserwacji jutro na nowym mikro *zrobic obiad na nastepne 3 dni. *zaplanowac wizyte u fryzjera na farbowanie... czy istnieje henna ktora mnie pomaluje na fioletowo?:p PATRII!! MORT JEST NAJLEPSZY ![]() Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-10-17 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cześć ![]() Cytat:
![]() A jak tam dzisiaj? Cytat:
Plany odnośnie notatek i systematyczności mam podobne, choc u mnie to raczej marzenia, niż plany. A w tej sesji mam dwa egzaminy bardzo ciężkie, potem do końca studiów już z górki. I wiem, że lepiej dla mnie byłoby zacząć się przygotowywać do nich jak najszybciej... Cytat:
![]() Gdzie zniknęła Isza? ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cały czas nie umiem się wyzbierać, dni mijają mi na nieróbstwie (ale to takie nieróbstwo, które nie daje nawet wypoczynku), czuję się powalona na kolana chorobą, nie umiem wstać i jak zwykle się otrzepać i ruszyć dalej. Włóczę się po jakiś blogach i ostatnie moje odkrycie to the-motivation-proclamation na blogspocie, boshhhh jak ja bym chciała być takim cyborgiem jak dziewczyna która pisze tego bloga ![]()
![]() |
#1301 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]()
#1302 |
Raczkowanie
|
Dobra, spróbuję się ogarnąć jakos pisząc plan na resztę dnia:
13:30-15:00 nauka A.I. w cyklu 20+10 i wywieszenie pralki 15:00-16:15 odbiór dzieci 16:15-18:00 agendy przygotowanie obiadokolacji z dziećmi (karkowka, ziemniaki, salatka + nastawienie flaków na jutro) i jesli zdąrzymy - ogarnięcie u dzieci podłogi 18:00-19:00 obiadokolacja, mycie i kładzenie, ubrania na jutro 19:00 do przyjścia męża: ogarnąć kuchnię, p-pokój, toaletę - wypelnic druk dla p.P - zwrot misek jesli mi sie bedzie chcialo I mam pytanie, czy któraś z Was może mi polecić jakieś płyty do słuchania w aucie, w sumie spędzam z godzinę conajmniej codziennie na dojazdach i chciałabym polepszyć nieco angielski, chociażby biernie. Nie mogą to byc audiobooki, bo co chwilę się któreś dziecko odzywa (wożę trójkę ![]()
#1303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
NEBULKA! POMNIEJSZE BÓSTWA SĄ RÓWNIE DOBRE ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Jestem teraz skupiona bardzo na sobie, więc wybaczcie, że się nie odnoszę. Dziewczyny, proszę Was wszystkie o kciuki. Jutro o 12 mam rozmowę kwalifikacyjną w firmie, o której pisałam. AAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaa aaaa ![]() Na szkoleniu właśnie przerabiamy, rozmowy kwalifikacyjne, jutro ciąg dalszy. Tam mam dobre informacje zwrotne co do swojej osoby i trzymają kciuki oczywiście. W czasie szkolenia miałam wyciszony telefon, patrzę - połączenie nieodebrane. Na przewie dzwonię a pani mnie informuje, że byłam dziś umówiona na rozmowę kwalifikacyjną. Mówię pani, że nic o tym nie wiem. Pani się pyta czy składałam CV. Ja, że tak, składałam i czekałam na odzew. "Aha, to ja tu zawiniłam. Czy w takim razie możemy się umówić na rozmowę na jutro na 9?" A ja na to, że jestem na kursie i czy możemy spotkać się później, powiedzmy o 12. Pani potwierdziła, że dobrze i do zobaczenia. ![]() ![]() ![]() ![]() Najpierw wlezę do wanny, emocje mam niezłe... ![]() Chciałabym tam pracować. Trzymajcie kciuki i wysyłajcie dobre myśli.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-10-17 o 12:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam mocno.!
#1305 |
Zadomowienie
|
A mnie dziś bardzo,ale to bardzo nic się nie chce
![]() Więc postanowiłam,ze na kazda z czynnosci pilnych przeznaczę 20 min.z właczonym minutnikiem ![]() -rano zakupy -cisato z dyni (nebulko pośle na priv bo i tak musisz zmodyfikowac jesli wogóle będzie się nadawał przepis) -2x pranie -zakupy warzywne Cindy czy znasz moze te firme? http://www.bdsklep.pl/anevaj-200ml-s...inowy,id-47786 zakupiłam sok i chce dac Adrianowi w rozcienczeniu deliatnym....a i czy możesz polecic mi jakies chinskie bańki? Dzis jeszcze: -ogarnąc pokoje (20min na kazdy) -poskładac pranie -zapłacic za przedszkole -odebrac Adusia -zrobic na wieczór marchewkę co by na jutro do obiadu już miec. PATRI suuperrr kciuki zaciśnięte ![]()
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2013-10-17 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
Mam problem
![]() ![]() ![]()
#1308 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam, dzielę się:
http://mentorkariery.pl/blog/list-mo...ych-wskazowek/
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() Ile godzin sypiasz? Czy koniecznie musisz wstawać "rano"? I która to jest godzina to "rano"? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Jeszcze się pochwalę, że zgodnie z planem czytalam rozdzial do zaliczenia A.I., nawet nie zrobiłam zaplanowanych przerw, bo tak mnie wciągnał. Czuję się jak ostatnia idiotka, bo A.I. to bardzo ciekawy przedmiot, był doskonale prowadzony a prowadzący oprócz tego, że ma wiedzę merytoryczną to jeszcze jest prostudencki. A ja przeciągnęłam zaliczanie z końca maja na październik ![]()
![]() |
#1310 |
Wtajemniczenie
|
Próbuje się zmotywować do wstawania rano aby móc więcej rzeczy robić
#1311 |
Zakorzenienie
|
Patri trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!
![]() Lynette - podczas choroby powinnaś trochę zwolnić obroty i wypocząć, wiem, że mając dzieci to ciężkie, ale nie zaniedbuj się. Mam na koncie swój mały sukces, pewnie dla Was będzie śmieszny, ale udało mi się wstać rano na ćwiczenia. Coś co dla mnie jest rzeczą prawie niemożliwą. Dałam radę, nawet było ciekawie ![]() Dzisiaj koniecznie muszę zrobić trening, choćby się waliło i paliło. I zaraz biorę się za angielski. |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niektórzy chyba w standardzie mają niższą temperaturę ciała...ale rozumiem, że to nie ten przypadek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lynette...trzymam kciuki za Twoje pozbieranie się do kupy (chociaż tak czuję, że nie jesteś w jakimś bardzo złym stanie, listy realizujesz i w ogóle...), ale może lepiej się nie dobijać "cyborgami" z internetu? ![]() Cytat:
![]() I myliłam się...przeprowadzka do mniejszej miejscowości wpłynęła na Ciebie bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Jeśli chcesz na stałe zmienić swoją godzinę wstawania, to możesz przyzwyczajać swój organizm do danej godziny, ale to żmudne zajęcie. Tydzień w tydzień zmieniać godzinę wstawania o 15 minut wcześniej, po długim długim czasie powinnaś się sama budzić o ustalonej porze. Albo możesz to zrobić szybciej mając ważny cel - znajdź sobie coś, co musisz zrobić wcześnie rano i nie ma innego wyjścia. To wstaniesz, poczucie obowiązku powinno podnieść Cię z łóżka. Na mnie niestety nic nie działa poza zobowiązaniami wobec innych - praca, studia, spotkania, odjazd pociągu, douczenie się do egzaminu, który mam rano wyciągają mnie z łóżka bardzo skutecznie nawet i o 4 rano. Ćwiczenia, nauka języków dla siebie... ![]() ![]() Dzisiaj wstałam z przymusu o 5...po 5 godzinach bardzo słabego i przerywanego snu. I jestem mniej śpiaca niż jak wstawałam po 9 godzinach snu...po czym przez 3/4 dnia chodziłam jak zombie ![]()
![]() |
#1313 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A sukces Twój to jest o-g-r-o-m-n-y. Ćwiczenia poranne to jest coś, czego obiektywnie potrzebuję, ale nie znoszę ćwiczyć. Więc gratuluję ![]() I jak poszlo z angielskim?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z Nebulą. ![]() ![]() Pomniejsze mnie nie zachwyciły za to. Cytat:
![]() Kurczę, dziewczyno: MOC ŚLĘ!
![]() |
#1315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest źle, nawet jesli na to nie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Rozliczenie planu: 13:30-15:00 nauka A.I. w cyklu 20+10 i wywieszenie pralki 15:00-16:15 odbiór dzieci 16:15-18:00 agendy przygotowanie obiadokolacji z dziećmi (karkowka, ziemniaki, salatka + nastawienie flaków na jutro) i jesli zdąrzymy - ogarnięcie u dzieci podłogi - nie dałam rady, dzieci nie chciały ze mna gotowac i zadzwoniła kuzynka i przygotowywałam obiad gadając z nia przez telefon więc zaliczylam jeszcze dobry uczynek ![]() 18:00-19:00 obiadokolacja, mycie i kładzenie, ubrania na jutro - zapomniałam o przygotowaniu ubranek 19:00 do przyjścia męża: ogarnąć kuchnię, p-pokój, toaletę - wypelnic druk dla p.P - zwrot misek jesli mi sie bedzie chcialo - wrobiłam w to męża... Dodatkowo: - napisałam do kolegi w sprawie materiałów do tego trudnego egzaminu - napisałam do koleżanki (bystrej i sumiennej dziewczyny) że może by skrzyknąc grupe która by razem opracowała zagadnienia do tego egzaminu - rozmowa z kuzynką podtrzymująca ją na duchu - nastawilam mięso nie tylko na obiad jutrzejszy ale i sobotni - zmotywowałam męża i pomógł mi opanować nowy modem Nie ma jeszcze 20 a ja właściwie mam już wolny wieczór ![]()
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dzięki!! Spijam każde dobre słowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że nie odniosę się dzisiaj do waszych postów.
Patri kochana, trzymam mocno kciuki i czuj jutro mocnego kopa ode mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
Patri - kciuki trzymane
![]() Lynette - Iszka zniknęła, ale powinna wrócić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
Cześć ! Mam nadzieję, że znajdzie się tu miejsce dla konającej w jesiennej depresji mnie ? Desperacko potrzebuję motywacji, a ten wątek, aż nią bije
![]() Widzę, że dużo dziewczyn planuje sobie zadania do wykonania danego dnia. Świetna rzecz - także do dzieła, włączając obowiązki, postanowienia, ale i przyjemności. Na jutro: - zrobić zdjęcie wschodu słońca - wchłonąć suplementy (magnez, Centrum, B5, Enzymy) - zbilansowane, wegetariańskie papu cały boży dzień - 3 wykłady - zakupy (upolować dresy, podkoszulki na treningi, bluzkę "nietoperz", kosmetyki do włosów i samouczek hiszpańskiego) - siłownia - ogarnąć pokój - ruszyć raport z Dynamiki Komórki - obejrzeć "Jedz, módl się, kochaj" - ściągnąć trochę wesołej muzyki
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.