|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Co do krzesełka to nie widziałam jak ono wygląda. Mój syn przez to ze szybko raczkował to ciągle przysiadał na kolankach a z wyciagnietymi nóżkami baaardzo długo nie umiał siedzieć bo tracił równowage. I to nie był problem ze słabymi mięśniami bo chłopak był bardzo silny a po domu na czworaka zasuwał jak miał 6 miesięcy tylko właśnie miał problem z tym siedzeniem z prostymi nogami. A siostra z kolei też swojego młodego obkładała poduszkami bo on sam siadał ale w trakcie zabawy potrafił stracić równowage i "bach" do tyłu i łebkiem o podłoge, wiec mu musiała amortyzacje kombinować ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Kurde mały naciska mi na żołądek i się od wczoraj czuje jakbym z 4 kebaby naraz zjadła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie kolejny dzień z cyklu MGŁA ![]() Wczoraj na SR mieliśmy zajęcia wprowadzające do porodu. Czekam na dalszą część ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3273 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Jak tam dzisiaj??
Ja sie rano trochę wystraszylam. Jestem w kiepskiej formie mimo ze spałam w nocy. Do tego mam wrażenie ze mi buzia spuchła i boli mnie głowa. Wiec pierwsza myśl ze to zatrucie! A ja cały dzien sama w domu ![]() Na szczęście cisnienie ok 120/79 przed tabletka. Zobaczymy jak bedzie dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj wybitnie nie mam co ze sobą zrobić więc nudzę się i oglądam DDTVN
#3275 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() ![]() Migotkaa brzusio super ![]() ![]() mariee no u lekarza rodzinnego to chyba wszedzie tak jest. Pamietam jak poszlam z zapaleniem nerek, polprzytomna z bolu, z goraczka chyba 39, ale bez numerka i mowie w poczekalni, ze ja musze wejsc do lekarza, bo strasznie sie zle czuje, a wszystkie babcie, ze one maja numerki i mnie zadna nie przepusci, a wszystkie z zakupami z bazarow, obladowane siatami czyt.ciezko chore, zrobilam tam taki dym, ze od razu sie miejsce dla mnie znalazlo... Mam dzisiaj pare spraw do zalatwienia, odwlekanych, wiec sie zbieram, bo same sie nie zalatwia.... Milego dnia ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-17 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
BAN stały
|
Proszę bardzo :
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....han-sosnowiec/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie twierdzę,że czasem nie mogą występować problemy takie jak opisałaś. Eryk też siedząc tracił równowagę na początku,ale nie kładłam poduszek do podtrzymania,bo dzięki temu nauczył się jak tą równowagę utrzymać. Bardziej jednak chodziło mi o sadzanie dzieci nie gotowych do tego,które nie podejmują jeszcze samodzielnych prób siadania. A niestety widywałam dzieci 3-4 miesięczne sadzane czy też wiele dzieci w chodzikach.
![]() |
#3278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ja miałam taką sytuacje z kolezanką jak dawałam mojego synka do żłobka w wieku 1,5 roku. Oczywiscie dostałam wykład że maluch minimum do 3 roku życia powinien być przy matce, ze przez złobek moze mieć potem problemy emocjonalne, ze lepiej opiekunka albo babcia. Też nie było mi łatwo podjąć taka decyzję ale nie miałam wyboru. No i po kilku miesiacach spotkaliśmy sie z tą koleżanką (jej synek urodził się miesiac po moim) no i ona zdziwiona że moje dziecko tak dużo mówi, tyle potrafi, jest bardzo samodzielny i otwarty. I od razu do mnie ze to pewnie zasługa złobka i że ona w takim razie musi syna zapisać do prywatnego przedszkola bo na państwowe za mały. I faktycznie jej młody od września poszedł do przedszkola chociaż 3 lat jeszcze nie ma. Tylko ja mam wątpliwości czy podjeła tą decyzję bo uważa że to najlepsze dla dziecka czy dlatego że ją zabolało że na tym etapie moje dziecko potrafi więcej niż jej. Tylko ze dzieci rozwijają się w swoim tempie i za kilka miesięcy sytuacja równie dobrze mogła by się odwrócić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
a ide pod prysznic
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() |
#3280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Rozeznanie
|
Ja miałam naprawdę dużego pecha wczoraj, rano lekarz zawalił. Później było nawet ok. A pod wieczór jak dostałam migreny to aż płakałam nic mi nie pomagało, próbowalam zjeść kolację ale nie dałam rady bo mdłości dostałam, nie chciałam iść na pusty żołądek spać więc spróbowałam wmusić w siebie banana, zjadłam pół więcej nie wmusiłam w siebie. O 21 wrócił mój mąż jak zobaczył w jakim jestem stanie to od razu miałam opiekę jakby 10 osób przy mnie latało, herbatę zrobił, przeprowadził do sypialni (bo zdychałam na kanapie w salonie) pomógł mi się przebrać. W końcu w tym bólu usnęłam, przespałam cała noc, no może prawie całą bo wstawałam kilka razy do ubikacji, mała dziś w nocy kopała jak szalona aż kilka razy się zrywałam. obudziłam się o 9 wstałam, śniadanie zjadłam i znowu czuję lekki ból głowy. Myślałam o tym żeby wybrać się na krótki spacer żeby się "przewietrzyć" ale boję się że znowu dostanę jakiegoś bólu i w krzakach jakichś wyląduję... nigdy takich mocnych bóli nie miałam
![]() |
#3282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||
Raczkowanie
|
Hosenka, obyś więcej nie miała takich przeżyć.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na "Grawitacji". Dziecko tak szalało przez 2 godziny, jak nigdy wcześniej. I tak się zastanawiałam: za głośno..? Pewnie się Mała bała... Ale film super, polecam. Co dziś jemy na obiad Dziewczyny? Bo idę na zakupy i się zastanawiam co kupić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba oszaleje......znowu mam katar,psikam, smarkam....dopiero co mi się skończył
![]() Wczoraj wyskoczyłam na miasto w ramzesce....chyba muszę ubierać zimowy płaszczyk albo kurtkę ![]()
#3286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest metoda ktora pozwala z dziecka teoretycznie jedno jezycznego " zrobic" malucha dwujezycznego. Tyle ze to takie zajęcia generalnie poprawiające odbieranie bodźców a nie strikte nauka języka angielskiego. Ja w swojej okolicy jakoś nie mogę znaleźć niczego pobudzającego dla takich maluszków poza basenem. Dlatego o tym myśle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Raczkowanie
|
Witam! Lecicie z postami jak szalone
![]() Jutro mam wizytę u gina.juz się nie mogę doczekać żeby dzidzię zobaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3290 |
Raczkowanie
|
Zainteresowałaś mnie; powiedz coś więcej na ten temat?
![]() ![]()
![]() |
#3291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3293 |
Rozeznanie
|
Hey Mamusie
![]() nattalli współczuję migreny, mnie też łapie czasem i wiem jak to jest. Pamiętaj, że jeśli masz się męczyć czasem lepiej wziąć tabletkę. mala098 u mnie dzisiaj krupnik i jakieś resztki kurczakowo - ryżowe ![]() Znam 3 letniego chłopca, który przez swoją mamę jest uczony angielskiego i niemieckiego. Nie wiem kiedy zaczęli, bo nie znałam ich wcześniej, ale jej nauka polega na mówieniu do niego w tych 3 językach, z polskim włącznie. Dzieciak dobrze sobie radzi, zna dużo słów, ale nie odróżnia który język jest który i ciężko porozumieć mu się z otoczeniem, bo potrafi użyć wszystkich trzech w jednym zdaniu. Nie rozumie stwierdzenia "jak to jest po polsku?" I denerwuje się strasznie, gdy ktoś nie wie o co mu chodzi... Może kiedyś da to pozytywne efekty, ale na dzień dzisiejszy to szkoda mi go po prostu.
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Wam szczerze ze marzę o tym zeby wsiąść 3 razy Gripex Max i mieć spokój... Już mnie denerwują te naturalne metody. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Jak sie dzisiaj czujesz?? Cisnienie ok? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jego rozwój jest wówczas harmonijny i najbardziej prawidłowy. Faktem jest, że wymowy nigdy się człowiek tak nie nauczy jak dziecko maleńkie, do 2. roku życia i to myślę, że powoduje, że dużo rodziców chce takie maluszki języka uczyć. Są oczywiście też małżeństwa mieszane, gdzie każde mówi do dziecka w innym języku, a często pomiędzy sobą jeszcze w trzecim- ale to już zupełnie inna sprawa i na to wpływu nie mamy. ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Rozeznanie
|
cześć
![]() ufff w końcu nadrobiłam ![]() znowu zbudziły mnie mocne kopniaki i rozpychanie się w brzuchu, już tak jest regularnie od około tygodnia. gratuluję wszystkich zakupów i wizyt! ![]() nattalli współczuję migreny i bólu ![]() ![]() Hosenka ![]() Cytat:
ja kupowałam te białe jedynki 78szt za 39zł w superpharm ponad miesiąc temu i od tego czasu nigdzie nie widziałam promocji na ten typ. śledzę już te promocje na pampresy od paru miesięcy i wcale nie ma ich tak dużo, takich naprawdę opłacalnych. Najwięcej ma real (często boxy) a najmniej auchan. Makro ma też czasami fajne. apropo promocji ![]() w realu newborny zielone od dzisiaj za 19,90 43 sztuki http://promobaby.pl/promocja-16227.html i białe jedynki za 17,99zł 33 sztuki http://promobaby.pl/promocja-16225.html a piotrze i pawle chusteczki 6pak za 21,99 http://www.promobaby.pl/promocja-16188.html Wczoraj cały dzień jeździłam z mężem za meblami. Wziął dzień wolnego, bo stwierdziłam, że nie będę ciągle szukać czegoś lepszego, bo wyjdzie na to że nic nie będzie. Tak było m.in z kołyską, którą tutaj wklejałam, tak się nad nią zastanawiałam że w końcu ktoś był szybszy ![]() ![]() ![]() Kupiliśmy wczoraj komodę dla dziecka i to przez przypadek (dzięki mojej mamie ![]() W ogóle to nigdzie nie ma białych mebli a jak są to koszmarnie drogie! Wszędzie tylko ciemne albo jabłoń ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pod warunkiem że się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i oczywiście kciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.