Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 08:25   #3271
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No wlasnie,ale jak dziecko stabilnie nie siedzi to oznacza,ze jego miesnie sa za slabe i nie jest ono gotowe do siedzenia,wiec podpieranie go nie bedzie dobra decyzja...
Witam się i ja
Co do krzesełka to nie widziałam jak ono wygląda. Mój syn przez to ze szybko raczkował to ciągle przysiadał na kolankach a z wyciagnietymi nóżkami baaardzo długo nie umiał siedzieć bo tracił równowage. I to nie był problem ze słabymi mięśniami bo chłopak był bardzo silny a po domu na czworaka zasuwał jak miał 6 miesięcy tylko właśnie miał problem z tym siedzeniem z prostymi nogami.
A siostra z kolei też swojego młodego obkładała poduszkami bo on sam siadał ale w trakcie zabawy potrafił stracić równowage i "bach" do tyłu i łebkiem o podłoge, wiec mu musiała amortyzacje kombinować

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Kurde mały naciska mi na żołądek i się od wczoraj czuje jakbym z 4 kebaby naraz zjadła
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:30   #3272
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry!
U mnie kolejny dzień z cyklu MGŁA ziewam i ziewam...
Wczoraj na SR mieliśmy zajęcia wprowadzające do porodu. Czekam na dalszą część
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dzięki, zajrzę i tam. A co do wózków to ja sprawdziłam wagę w linkach które podałaś i wynika z nich, że Mutsy waży ponad 13 kg, a Jane tylko ponad 6 wizualnie za bardzo się nie różnią, więc nie wiem czy to możliwe?
Z tą wagą to jest tak: jedni producenci podają np wagę stelaża ale bez siedziska spacerówki, inny podają całość, jeszcze inni stelaż plus siedzisko ale nie liczą kół, więc powiem Ci, że trzeba uważnie wszystko czytać. Mąż mówił że jane to dla niego w graniach 10 kg, więc 6 kg to raczej waga samego stelaża.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziendobry! Witam ja i moj brzus. I uwaga widok z mojej perspektywy. Ja sie pytam gdzie sa moje stopy ( dla agooli: kaj som moje szwajki;p 29 tc
.
Ślicznie wyglądacie
Stary 2013-10-17, 08:32   #3273
iwantyou99
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Jak tam dzisiaj??

Ja sie rano trochę wystraszylam. Jestem w kiepskiej formie mimo ze spałam w nocy. Do tego mam wrażenie ze mi buzia spuchła i boli mnie głowa. Wiec pierwsza myśl ze to zatrucie! A ja cały dzien sama w domu
Na szczęście cisnienie ok 120/79 przed tabletka. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:43   #3274
senira666
Zakorzenienie

ja dzisiaj wybitnie nie mam co ze sobą zrobić więc nudzę się i oglądam DDTVN
Stary 2013-10-17, 08:44   #3275
Le La
Zadomowienie

Czesc dziewczynki

Migotkaa brzusio super
mariee no u lekarza rodzinnego to chyba wszedzie tak jest. Pamietam jak poszlam z zapaleniem nerek, polprzytomna z bolu, z goraczka chyba 39, ale bez numerka i mowie w poczekalni, ze ja musze wejsc do lekarza, bo strasznie sie zle czuje, a wszystkie babcie, ze one maja numerki i mnie zadna nie przepusci, a wszystkie z zakupami z bazarow, obladowane siatami czyt.ciezko chore, zrobilam tam taki dym, ze od razu sie miejsce dla mnie znalazlo...

Mam dzisiaj pare spraw do zalatwienia, odwlekanych, wiec sie zbieram, bo same sie nie zalatwia....
Milego dnia

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-10-17 o 08:45
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:44   #3276
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Paula, a masz gdzieś więcej info o tej akcji w sosnowcu?
Proszę bardzo :

http://www.szczesliwe.macierzynstwo....han-sosnowiec/
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:48   #3277
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Co do krzesełka to nie widziałam jak ono wygląda. Mój syn przez to ze szybko raczkował to ciągle przysiadał na kolankach a z wyciagnietymi nóżkami baaardzo długo nie umiał siedzieć bo tracił równowage. I to nie był problem ze słabymi mięśniami bo chłopak był bardzo silny a po domu na czworaka zasuwał jak miał 6 miesięcy tylko właśnie miał problem z tym siedzeniem z prostymi nogami.
A siostra z kolei też swojego młodego obkładała poduszkami bo on sam siadał ale w trakcie zabawy potrafił stracić równowage i "bach" do tyłu i łebkiem o podłoge, wiec mu musiała amortyzacje kombinować
Eryk też najpierw raczkował,a później siadał.
Ja nie twierdzę,że czasem nie mogą występować problemy takie jak opisałaś. Eryk też siedząc tracił równowagę na początku,ale nie kładłam poduszek do podtrzymania,bo dzięki temu nauczył się jak tą równowagę utrzymać.
Bardziej jednak chodziło mi o sadzanie dzieci nie gotowych do tego,które nie podejmują jeszcze samodzielnych prób siadania. A niestety widywałam dzieci 3-4 miesięczne sadzane czy też wiele dzieci w chodzikach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 09:00   #3278
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie twierdzę,że czasem nie mogą występować problemy takie jak opisałaś. Eryk też siedząc tracił równowagę na początku,ale nie kładłam poduszek do podtrzymania,bo dzięki temu nauczył się jak tą równowagę utrzymać.
Bardziej jednak chodziło mi o sadzanie dzieci nie gotowych do tego,które nie podejmują jeszcze samodzielnych prób siadania. A niestety widywałam dzieci 3-4 miesięczne sadzane czy też wiele dzieci w chodzikach.
Wiadomo jak to jest. Wyscig nawiedzonych matek żeby mogły sie pochwalić że jej małę już siedzi, a jej to już stoi itd itp...Śmiech na sali ale na głupote lekarstwa nie ma. A te poduszki to nie miały podpierać małego Szkodnika tylko amortyzować upadek, bo siostra stwierdziła że jak tak będzie walił głową w podłoge to nawet podstawówki nie skończy

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ja miałam taką sytuacje z kolezanką jak dawałam mojego synka do żłobka w wieku 1,5 roku. Oczywiscie dostałam wykład że maluch minimum do 3 roku życia powinien być przy matce, ze przez złobek moze mieć potem problemy emocjonalne, ze lepiej opiekunka albo babcia. Też nie było mi łatwo podjąć taka decyzję ale nie miałam wyboru. No i po kilku miesiacach spotkaliśmy sie z tą koleżanką (jej synek urodził się miesiac po moim) no i ona zdziwiona że moje dziecko tak dużo mówi, tyle potrafi, jest bardzo samodzielny i otwarty. I od razu do mnie ze to pewnie zasługa złobka i że ona w takim razie musi syna zapisać do prywatnego przedszkola bo na państwowe za mały. I faktycznie jej młody od września poszedł do przedszkola chociaż 3 lat jeszcze nie ma. Tylko ja mam wątpliwości czy podjeła tą decyzję bo uważa że to najlepsze dla dziecka czy dlatego że ją zabolało że na tym etapie moje dziecko potrafi więcej niż jej. Tylko ze dzieci rozwijają się w swoim tempie i za kilka miesięcy sytuacja równie dobrze mogła by się odwrócić.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:01   #3279
senira666
Zakorzenienie

a ide pod prysznic a co

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Wiadomo jak to jest. Wyscig nawiedzonych matek żeby mogły sie pochwalić że jej małę już siedzi, a jej to już stoi itd itp...Śmiech na sali ale na głupote lekarstwa nie ma. A te poduszki to nie miały podpierać małego Szkodnika tylko amortyzować upadek, bo siostra stwierdziła że jak tak będzie walił głową w podłoge to nawet podstawówki nie skończy

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ja miałam taką sytuacje z kolezanką jak dawałam mojego synka do żłobka w wieku 1,5 roku. Oczywiscie dostałam wykład że maluch minimum do 3 roku życia powinien być przy matce, ze przez złobek moze mieć potem problemy emocjonalne, ze lepiej opiekunka albo babcia. Też nie było mi łatwo podjąć taka decyzję ale nie miałam wyboru. No i po kilku miesiacach spotkaliśmy sie z tą koleżanką (jej synek urodził się miesiac po moim) no i ona zdziwiona że moje dziecko tak dużo mówi, tyle potrafi, jest bardzo samodzielny i otwarty. I od razu do mnie ze to pewnie zasługa złobka i że ona w takim razie musi syna zapisać do prywatnego przedszkola bo na państwowe za mały. I faktycznie jej młody od września poszedł do przedszkola chociaż 3 lat jeszcze nie ma. Tylko ja mam wątpliwości czy podjeła tą decyzję bo uważa że to najlepsze dla dziecka czy dlatego że ją zabolało że na tym etapie moje dziecko potrafi więcej niż jej. Tylko ze dzieci rozwijają się w swoim tempie i za kilka miesięcy sytuacja równie dobrze mogła by się odwrócić.
a potem się dziwić że dorośli mają "wbudowany" wyścig szczurów...
Stary 2013-10-17, 09:05   #3280
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

Uwielbiam te mamuśki ktorych dzieci w wieku 6 miesiecy chodzą siedzą recytując poezje i jedzą śledzie w occie.

Stary 2013-10-17, 09:08   #3281
nattalli
Rozeznanie

Ja miałam naprawdę dużego pecha wczoraj, rano lekarz zawalił. Później było nawet ok. A pod wieczór jak dostałam migreny to aż płakałam nic mi nie pomagało, próbowalam zjeść kolację ale nie dałam rady bo mdłości dostałam, nie chciałam iść na pusty żołądek spać więc spróbowałam wmusić w siebie banana, zjadłam pół więcej nie wmusiłam w siebie. O 21 wrócił mój mąż jak zobaczył w jakim jestem stanie to od razu miałam opiekę jakby 10 osób przy mnie latało, herbatę zrobił, przeprowadził do sypialni (bo zdychałam na kanapie w salonie) pomógł mi się przebrać. W końcu w tym bólu usnęłam, przespałam cała noc, no może prawie całą bo wstawałam kilka razy do ubikacji, mała dziś w nocy kopała jak szalona aż kilka razy się zrywałam. obudziłam się o 9 wstałam, śniadanie zjadłam i znowu czuję lekki ból głowy. Myślałam o tym żeby wybrać się na krótki spacer żeby się "przewietrzyć" ale boję się że znowu dostanę jakiegoś bólu i w krzakach jakichś wyląduję... nigdy takich mocnych bóli nie miałam

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:22   #3282
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Ja miałam naprawdę dużego pecha wczoraj, rano lekarz zawalił. Później było nawet ok. A pod wieczór jak dostałam migreny to aż płakałam nic mi nie pomagało, próbowalam zjeść kolację ale nie dałam rady bo mdłości dostałam, nie chciałam iść na pusty żołądek spać więc spróbowałam wmusić w siebie banana, zjadłam pół więcej nie wmusiłam w siebie. O 21 wrócił mój mąż jak zobaczył w jakim jestem stanie to od razu miałam opiekę jakby 10 osób przy mnie latało, herbatę zrobił, przeprowadził do sypialni (bo zdychałam na kanapie w salonie) pomógł mi się przebrać. W końcu w tym bólu usnęłam, przespałam cała noc, no może prawie całą bo wstawałam kilka razy do ubikacji, mała dziś w nocy kopała jak szalona aż kilka razy się zrywałam. obudziłam się o 9 wstałam, śniadanie zjadłam i znowu czuję lekki ból głowy. Myślałam o tym żeby wybrać się na krótki spacer żeby się "przewietrzyć" ale boję się że znowu dostanę jakiegoś bólu i w krzakach jakichś wyląduję... nigdy takich mocnych bóli nie miałam
Te migrenowe bole sa straszne. Ja miałam takie 3 dni w okolicach 20 tygodnia. Myslalam ze sama sobie głowę odetne. Staraj sie jesc regularnie i dużo spać i pamiętaj ze czasem warto wsiąść coś przeciwbolowego.

Stary 2013-10-17, 09:24   #3283
mala098
Raczkowanie

Hosenka, obyś więcej nie miała takich przeżyć.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Minę miał nietęgą Tak go zatkało, że przez chwilę nie wiedział co powiedzieć. Później ochłonął a na koniec mnie uściskał, co nie zdarzyło mu się od jakiś 20 lat...
To dobrze się skończyło.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nie mogę się zdecydować: pokoik dziecięcy w baaardzo delikatnej szarości czy oklepany do bólu błękit? Macie juz jakieś pomysły co do pokoi swoich dzieci?
Szarości.

Byłam wczoraj na "Grawitacji". Dziecko tak szalało przez 2 godziny, jak nigdy wcześniej. I tak się zastanawiałam: za głośno..? Pewnie się Mała bała...
Ale film super, polecam.

Co dziś jemy na obiad Dziewczyny? Bo idę na zakupy i się zastanawiam co kupić.
Stary 2013-10-17, 09:30   #3284
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Uwielbiam te mamuśki ktorych dzieci w wieku 6 miesiecy chodzą siedzą recytując poezje i jedzą śledzie w occie.

Ba nie tylko śledzie ale część to już doktoraty robi - ja też uwielbiam takie idiotki, nie wiem czemu ti na slużyć taki wyścig i takie chwalnie sie bo dla mnie to głupota. Dziecko to nie małpka ma drucie. Mam znajomą która posłała syna do prywatnego żłobka ( dzieciak 10 mcy) i tam zapisała go na angielski zapytałam czy teraz będzie po angielsku bekać i kupę sadzić to sie na mnie obraziła

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Bidulka... Współczuje bo wiem co to znaczy ja mam czasem takie migreny ze mi oczy wypadają. Moze to ciśnieniowe sprawy? Albo niedobór jakiś mikroelementów, jakby to się utrzymywało to idz do lekarza może
Stary 2013-10-17, 09:31   #3285
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja chyba oszaleje......znowu mam katar,psikam, smarkam....dopiero co mi się skończył
Wczoraj wyskoczyłam na miasto w ramzesce....chyba muszę ubierać zimowy płaszczyk albo kurtkę
Stary 2013-10-17, 09:32   #3286
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Ba nie tylko śledzie ale część to już doktoraty robi - ja też uwielbiam takie idiotki, nie wiem czemu ti na slużyć taki wyścig i takie chwalnie sie bo dla mnie to głupota. Dziecko to nie małpka ma drucie. Mam znajomą która posłała syna do prywatnego żłobka ( dzieciak 10 mcy) i tam zapisała go na angielski zapytałam czy teraz będzie po angielsku bekać i kupę sadzić to sie na mnie obraziła

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Bidulka... Współczuje bo wiem co to znaczy ja mam czasem takie migreny ze mi oczy wypadają. Moze to ciśnieniowe sprawy? Albo niedobór jakiś mikroelementów, jakby to się utrzymywało to idz do lekarza może
Z tym angielskim to ja tez sie zastanawiam ;P
Jest metoda ktora pozwala z dziecka teoretycznie jedno jezycznego " zrobic" malucha dwujezycznego. Tyle ze to takie zajęcia generalnie poprawiające odbieranie bodźców a nie strikte nauka języka angielskiego.
Ja w swojej okolicy jakoś nie mogę znaleźć niczego pobudzającego dla takich maluszków poza basenem. Dlatego o tym myśle.

Stary 2013-10-17, 09:39   #3287
miiitusia
Raczkowanie

Witam! Lecicie z postami jak szalone staram się podczytywać, ale przy moim trzylatku to ciężko. Jeszcze teraz mi zachorował biedak. Nos taki zatkany, że wczoraj do apteki jechałam po aspirator do odkurzacza bo zwykłą fridą nie było siły odciągnać.
Jutro mam wizytę u gina.juz się nie mogę doczekać żeby dzidzię zobaczyć
miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:41   #3288
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Super jest ta lampka. Ja widziałam tylko takie z FP na lozeczko ale ta jest jakaś taka bardziej przyjazna według mnie.
Ja mam właśnie tą z FP ale jakoś przeraża mnie powieszenie tego nad głową dzidzi bo to jest naprawdę ciężkie niech by tak coś pękło i spadło tragedia gotowa a ten żółwik jest super taki "przyjazny" sie wydaje

Cytat:
Ja nie bardzo rozumiem jak to ma UCZYC siedzenia,skoro dziecka sie nie sadza,tylko czeka az samo potrafi usiasc...
No w nazwie ma "do nauki siedzenie" ja nie zamierzam mojej kruszyny na siłę uczyć siadać (a może są takie matki które tak robią) ale jak już będzie siedziała to myślę że to może być dość fajne Szczerze to nawet wcześniej nie widziałam czegoś takiego ale dziadkowie sprezentowali i nawet sympatycznie to wygląda ciekawe jak pójdzie w praktyce

Cytat:
Witam się i ja

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Kurde mały naciska mi na żołądek i się od wczoraj czuje jakbym z 4 kebaby naraz zjadła
Cytat:
Mój brat jest 2 lata młodszy odemnie i mam opowiadała że nieraz obkładała go podusiami jak siedział i bawił się ze mną a sama była w kuchni 2m dalej i gotowała obiad ale nie obawiała się że nagle zerwie się jeden wielki krzyk bo mały się uderzy. Nie wiem jak on się sprawdzi w praktyce ale póki co wydaje mi się dość fajny chociaż by ten "stoliczek" z zabawkami to jakieś zajęcie dla dzidzi (może nie na długo tylko kilka minut) ale zawsze to coś
Stary 2013-10-17, 09:42   #3289
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

ryż z warzywami z kurczaczkiem

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 09:46   #3290
mala098
Raczkowanie

Cytat:
ryż z warzywami z kurczaczkiem
Zainteresowałaś mnie; powiedz coś więcej na ten temat?
Stary 2013-10-17, 09:47   #3291
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie tą z FP ale jakoś przeraża mnie powieszenie tego nad głową dzidzi bo to jest naprawdę ciężkie niech by tak coś pękło i spadło tragedia gotowa a ten żółwik jest super taki "przyjazny" sie wydaje

No w nazwie ma "do nauki siedzenie" ja nie zamierzam mojej kruszyny na siłę uczyć siadać (a może są takie matki które tak robią) ale jak już będzie siedziała to myślę że to może być dość fajne Szczerze to nawet wcześniej nie widziałam czegoś takiego ale dziadkowie sprezentowali i nawet sympatycznie to wygląda ciekawe jak pójdzie w praktyce

Mój brat jest 2 lata młodszy odemnie i mam opowiadała że nieraz obkładała go podusiami jak siedział i bawił się ze mną a sama była w kuchni 2m dalej i gotowała obiad ale nie obawiała się że nagle zerwie się jeden wielki krzyk bo mały się uderzy. Nie wiem jak on się sprawdzi w praktyce ale póki co wydaje mi się dość fajny chociaż by ten "stoliczek" z zabawkami to jakieś zajęcie dla dzidzi (może nie na długo tylko kilka minut) ale zawsze to coś
Noo dokładnie. Ja tez sie boje ze spadnie. Widziałam jeszcze takie które przyklejają sie z boku łóżeczka ale tez jakoś do mnie nie przemawiały. Ten żółwik jest boski i sama bym chciała takiego mieć

Stary 2013-10-17, 09:47   #3292
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a ide pod prysznic a co

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

a potem się dziwić że dorośli mają "wbudowany" wyścig szczurów...
Senira, wykap się też za mnie, bo nie mam na nic dzis siły ani ochoty, a muszę się zaraz zbierać na te badania... Trzymajcie duże kciukasy dziewczyny,

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:48   #3293
vacuity
Rozeznanie

Hey Mamusie

nattalli współczuję migreny, mnie też łapie czasem i wiem jak to jest. Pamiętaj, że jeśli masz się męczyć czasem lepiej wziąć tabletkę.

mala098 u mnie dzisiaj krupnik i jakieś resztki kurczakowo - ryżowe

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Mam znajomą która posłała syna do prywatnego żłobka ( dzieciak 10 mcy) i tam zapisała go na angielski zapytałam czy teraz będzie po angielsku bekać i kupę sadzić to sie na mnie obraziła
Znam 3 letniego chłopca, który przez swoją mamę jest uczony angielskiego i niemieckiego. Nie wiem kiedy zaczęli, bo nie znałam ich wcześniej, ale jej nauka polega na mówieniu do niego w tych 3 językach, z polskim włącznie. Dzieciak dobrze sobie radzi, zna dużo słów, ale nie odróżnia który język jest który i ciężko porozumieć mu się z otoczeniem, bo potrafi użyć wszystkich trzech w jednym zdaniu. Nie rozumie stwierdzenia "jak to jest po polsku?" I denerwuje się strasznie, gdy ktoś nie wie o co mu chodzi... Może kiedyś da to pozytywne efekty, ale na dzień dzisiejszy to szkoda mi go po prostu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 09:51   #3294
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Senira, wykap się też za mnie, bo nie mam na nic dzis siły ani ochoty, a muszę się zaraz zbierać na te badania... Trzymajcie duże kciukasy dziewczyny,

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:52   #3295
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja chyba oszaleje......znowu mam katar,psikam, smarkam....dopiero co mi się skończył
Wczoraj wyskoczyłam na miasto w ramzesce....chyba muszę ubierać zimowy płaszczyk albo kurtkę
Ja mam to samo od wczoraj wieczora. Myslalam ze to przez kota teściowej ( albo przez sama teściowa) ale chyba jednak nie.
Powiem Wam szczerze ze marzę o tym zeby wsiąść 3 razy Gripex Max i mieć spokój... Już mnie denerwują te naturalne metody.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak sie dzisiaj czujesz?? Cisnienie ok?

Stary 2013-10-17, 09:55   #3296
mala098
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

Znam 3 letniego chłopca, który przez swoją mamę jest uczony angielskiego i niemieckiego. Nie wiem kiedy zaczęli, bo nie znałam ich wcześniej, ale jej nauka polega na mówieniu do niego w tych 3 językach, z polskim włącznie. Dzieciak dobrze sobie radzi, zna dużo słów, ale nie odróżnia który język jest który i ciężko porozumieć mu się z otoczeniem, bo potrafi użyć wszystkich trzech w jednym zdaniu. Nie rozumie stwierdzenia "jak to jest po polsku?" I denerwuje się strasznie, gdy ktoś nie wie o co mu chodzi... Może kiedyś da to pozytywne efekty, ale na dzień dzisiejszy to szkoda mi go po prostu.
Czytałam opracowania naukowe na ten temat; ogólnie rzecz biorąc, dobrze jest zacząć uczyć 2. języka po ukończeniu 3. roku życia.
Jego rozwój jest wówczas harmonijny i najbardziej prawidłowy.
Faktem jest, że wymowy nigdy się człowiek tak nie nauczy jak dziecko maleńkie, do 2. roku życia i to myślę, że powoduje, że dużo rodziców chce takie maluszki języka uczyć.
Są oczywiście też małżeństwa mieszane, gdzie każde mówi do dziecka w innym języku, a często pomiędzy sobą jeszcze w trzecim- ale to już zupełnie inna sprawa i na to wpływu nie mamy.

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-10-17 o 09:57
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:57   #3297
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Noo dokładnie. Ja tez sie boje ze spadnie. Widziałam jeszcze takie które przyklejają sie z boku łóżeczka ale tez jakoś do mnie nie przemawiały. Ten żółwik jest boski i sama bym chciała takiego mieć

Tą co ja mam można niby i postawić np na komodzie ale chyba to będzie akurat u mnie nietrafiony zakup dobrze że dużo nie zapłaciłam bo chyba bym się wściekła nie spodziewałam się że to aż takie ciężkie będzie...
Stary 2013-10-17, 09:59   #3298
pilotka86
Rozeznanie

cześć
ufff w końcu nadrobiłam
znowu zbudziły mnie mocne kopniaki i rozpychanie się w brzuchu, już tak jest regularnie od około tygodnia.
gratuluję wszystkich zakupów i wizyt!

nattalli współczuję migreny i bólu! czytałam o Twoich przejściach u lekarza...masakra że tak Cię zbył
Hosenka trzymaj się tam w szpitalu!

Cytat:
Napisane przez isia4891
http://pampers.strefamarek.alleg ro.p...8-prezent.html

Dobra cena bo nie orientuje się???
hmmm chyba się opłaca przy darmowej przesyłce..chociaż
ja kupowałam te białe jedynki 78szt za 39zł w superpharm ponad miesiąc temu i od tego czasu nigdzie nie widziałam promocji na ten typ. śledzę już te promocje na pampresy od paru miesięcy i wcale nie ma ich tak dużo, takich naprawdę opłacalnych. Najwięcej ma real (często boxy) a najmniej auchan. Makro ma też czasami fajne.

apropo promocji
w realu newborny zielone od dzisiaj za 19,90 43 sztuki
http://promobaby.pl/promocja-16227.html
i białe jedynki za 17,99zł 33 sztuki
http://promobaby.pl/promocja-16225.html
a piotrze i pawle chusteczki 6pak za 21,99
http://www.promobaby.pl/promocja-16188.html

Wczoraj cały dzień jeździłam z mężem za meblami. Wziął dzień wolnego, bo stwierdziłam, że nie będę ciągle szukać czegoś lepszego, bo wyjdzie na to że nic nie będzie. Tak było m.in z kołyską, którą tutaj wklejałam, tak się nad nią zastanawiałam że w końcu ktoś był szybszy To samo było z regałami, dywanem, szafą i zestawem kuchennym (chociaż te dwa ostatnie to przez męża). Dalej chyba się nie nauczyłam, że jak coś się podoba to trzeba od razu brać, bo później nie będzie albo pieniądze rozpłyną się. Dobrze, że chociaż łóżeczko kupione ale dalej nie złożone

Kupiliśmy wczoraj komodę dla dziecka i to przez przypadek (dzięki mojej mamie), regał z przewijakiem używany z ikea i szafę do przedpokoju. Przywieziemy najprawdopodobniej w sobotę, bo trzeba załatwić kolegę z busem. Bo komoda i regał są w całości. A szafa ma być dopiero w poniedziałek.
W ogóle to nigdzie nie ma białych mebli a jak są to koszmarnie drogie! Wszędzie tylko ciemne albo jabłoń Wychodzi na to, że u dziecka w pokoju wszystko każdy mebel będzie "z innej parafii"
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:59   #3299
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
obudziłam się o 9 wstałam, śniadanie zjadłam i znowu czuję lekki ból głowy. Myślałam o tym żeby wybrać się na krótki spacer żeby się "przewietrzyć" ale boję się że znowu dostanę jakiegoś bólu i w krzakach jakichś wyląduję... nigdy takich mocnych bóli nie miałam
to póki boli lekko to bierz Apap bo jak migrenowy ból głowy się rozszaleje to już nic nie pomaga. Trzeba brać zanim się rozkręci. Wiem co mówię bo mi na ból głowy Ketonal 1000 nie pomaga ani takie tabletki z morfiną ... no nic. tylko jak wcześnie wezmę to jakoś żyje.

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj zupa fasolowa
Pod warunkiem że się uda

Cytat:
Z tym angielskim to ja tez sie zastanawiam ;P
Ja w swojej okolicy jakoś nie mogę znaleźć niczego pobudzającego dla takich maluszków poza basenem. Dlatego o tym myśle.
ja będę dziecko uczyć języka migowego (min dlatego że moja mam jest głuchoniema) bo sama znam a poza tym czytałam że małe dzieci bardzo szybko zaczynają się porozumiewać znakami więc może będzie troche łatwiej. A przy okazji mój TŻ też się trochę migania nauczy

Cytat:
Mówisz i masz
no i oczywiście kciuki zaciśnięte

Cytat:
Hey Mamusie
Bo co za dużo to nie zdrowo
Stary 2013-10-17, 10:00   #3300
miiitusia
Raczkowanie

Cytat:
Hey Mamusie

nattalli współczuję migreny, mnie też łapie czasem i wiem jak to jest. Pamiętaj, że jeśli masz się męczyć czasem lepiej wziąć tabletkę.

mala098 u mnie dzisiaj krupnik i jakieś resztki kurczakowo - ryżowe

Wspòłczuję małemu. Tylko miesza mu się w głowie na chwilę obecną. Ciekawe czy w przyszłości będą z tego profity.

miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości