|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Cięższe granie
Przejrzałam forum w poszukiwaniu tego typu wątków, ale albo są opuszczone albo nie dotyczą takiej muzyki o której myślę. Poszukuję Wizażanek które lubią Rocka, altrnatywę, grunge...
Ja uwielbiam Queens Of The Stone Age, Slasha i wszystko co wychodzi spod jego palców, Radiohead, Pearl Jam, Led Zeppelin, The Black Keys, AC/DC, Rage Against the Machine, The White Stripes, nie pogardzę Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd, Foo Fighters. Chętnie poznam inne fanki Rocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
histoire abracadabrante
|
Dot.: Cięższe granie
Cześć
![]() Zatem się zgłaszam ![]() Słucham wszystkich zespołów, które wymieniłaś. Wielką sympatią darzę The Black Keys, uwielbiam ich ![]() Czekam, aż zawitają do Polszy, na pewno się wybiorę na koncert! QOTSA grali na tegorocznym Opene'rze - byłam, widziałam. Zagrali świetny koncert, bardzo mi się podobał, choć wcześniej nie byłam ich zagorzałam fanką. Czasem sobie z sentymentu włączę na YT, dla mnie rewelacja. Wspaniały kontakt z publicznością, fani z pewnością zapamiętają to wydarzenie na długo, zresztą zgodnie z tym co podczas koncertu mówił Josh ![]() Ostatnio katuję Editors i ich najnowszy album (tzn z czerwca, no, ale najbardziej aktualny ![]() ![]()
Edytowane przez bujdanaresorach Czas edycji: 2013-10-16 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witam, witam! Skoro będzie tu dużo o QotSA, to muszę tu być
![]() bujdaneresorach, też przejechałam się te 500 km na Openera, żeby zobaczyć Josha & Co. Jak czekaliśmy na ich wyjście na scenę, to myślałam, że jak już to nastąpi, to zemdleję z wrażenia ![]() ![]() Zgodzę się, że koncert miodzio! Zresztą zerknijcie na No one knows z Openera. Kiedy skandujemy głowny riff, to Josh w pewnym momencie zasłania twarz dłońmi i wygląda normalnie, jakby płakał, a przynajmniej mam nadzieję, że o to chodziło - bo po prostu byliśmy tak zaje.bistą publicznością ![]() Żałuję, że nie byłam gdzieś z przodu, ale świadomie wybraliśmy miejsce przy drugich barierkach, żeby nam nikt z przodu nie zasłaniał, co przy Make it wit chu było całkiem możliwe. Żałowałam też, że zapomniałam okularów, bo tak trochę nieostro widziałam chłopaków ![]() Z innych mocniejszych brzmień, to co wymieniła Siejusia w pierwszym poście - Radiohead ('zaliczyłam' ich na Cytadeli w Poznaniu), ostatnio nawet nawet Led Zeppelin ('Immigrant song' mnie rozwala), mój TŻ uwielbia Rage'ów, a ja też Red Hotów, Faith No More (również zaliczeni w 2012 w Poznaniu), Nine Inch Nails, Blink 182 oraz powiązane z QotSA Eagles of Death Metal (choć to 'śmieszna' cięższa muza ![]() Z polskich - Cool Kids of Death, Kazik na Żywo, Janerka (choć on taki alternative/new wave, bym powiedziała). Niech ten wątek nie umiera nigdy ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
I znów się poryczałam, tak strasznie zależało mi na tym Openerze
![]() Jak się postaramy, to nie umrze ![]() Powiedzcie jakie piosenki z nowej płyty QOTSA "urywają am d*pę", bo mi wszystkie, prócz tej z Eltonem Johnem. Ona ma takie... Slashowe brzmienie. A jak słucham kłotsy, to chcę kłotsy, a nie Slasha ![]() Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2013-10-17 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mnie urywają przede wszystkim 'Smooth sailing' (puszczam na cały regulator i śpiewam sąsiadom
![]() Siejusia, oj, nie chciałam Cię zdołować ![]() ![]() Ostatnio zobaczyłam na fb zapowiedź wspólnej trasy QotSA i Nine Inch Nails, skoczyłam pod sufit, na następnie doczytałam, że to tour Australia ![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Utkałam sobie własną teorię do piosenki Kalopsia. Ona ma takie brzmienia, że gdyby koty robiły muzykę, to byłaby to piosenka autorstwa jakiegoś kocurka ![]() Muszą! Akurat zbiegło się to wszystko z naszą wyprowadzką i choćbyśmy stanęli na głowie, to nie udałoby nam się tam być. Swoją drogą, że mój mąż nie dostałby urlopu za nic w świecie ![]() Co do chłopaków, to mnie tak zaskoczyli... Tyle było czekania na płytę, w pewnym momencie myślę sobie dobra, nagrali co mieli dobrego do nagrania, teraz będą same odrzuty. Włączam płytę i umieram. Są lepsi niż kiedykolwiek wcześniej... Z każdej poprzedniej płyty mam 1, 2,3,8 ulubionych piosenek, a tutaj... Cała płyta (choć bez tego nieszczęsnego Eltona). Musimy ich tu jakoś ściągnąć ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Smooth Sailing zmusza mnie do wykonywania dziwnej choreografii ![]() Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2013-10-17 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Heeej, co z Wami??? Podbijam!
![]() Wrzucam moje chyba ulubione wykonanie QotSA, jak żałuję, że Regular John (protoplasta mojego nicku ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9O4JXh5WigM @dominikmeller25, ja z tego gatunku tylko Blinka ogarniam, reszty jeszcze nie miałam okazji porządnie przesłuchać.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jaka piękna gitara
![]() Wiecie, najbardziej lubię, kiedy jest z nimi Grohl. Wtedy jest to zdecydowanie najlepszy skład. Najlepiej świadczy o tym Songs For The Deaf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jak coś to mogę poratować nagraniem z tego koncertu
![]() oto link http://www36.zippyshare.com/v/11749603/file.html Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2013-11-06 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Proszę, dobry wątek, prowadzony od daaaawna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=416195&page=20
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Widziałam ten wątek, założyłam nowy, ponieważ dotyczy jednak innej muzyki
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Na początku przyszłego roku ma wyjść nowa płyta Slasha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Siejusia, masz szansę nadrobić zeszły rok - ponoć QOTSA zagra na Orange Warsaw Festival
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Heloł, dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() ![]() No i jak na Slashu było? Mało go słucham, ale to jednak klasyk klasyki, więc na pewno show niesamowite ![]() Polecam moje majowe odkrycie - belgijski Triggerfinger. Grają mega, i to tylko we trzech! Radzę zacząć słuchanie od https://www.youtube.com/watch?v=ov1ySlrJ_TI Po prostu miazga! Nie wspomnę o tym, co goście robią live, bo już zdążyłam ich zobaczyć i przybić pionę w Krakowie dwa tygodnie temu ![]() A z innych wydarzeń koncertowych to było Nine Inch Nails w Spodku, które też oceniam pozytywnie, chociaż ze względu na to, że NIN mam ogarnięty tak jakby przekrojowo, to duża część koncertu to było poznawanie nowych - starych ich kawałków.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jak wrócę do domu, to chętnie przesłucham. Co do Slasha, to mam dość mieszane uczucia. Show cudowne, Slash jest gwiazdą przez wielkie G, a przy tym jest taki... Ludzki. Myles jak zawsze w formie, świetny kontakt z publiką, a Conspiratorsi... Genialni. Baaardzo sympatyczni, no kochane chłopaki po prostu. Po tym koncercie poszłabym za nimi w ogień. I jako za muzykami i jako za ludźmi. Ta kiepska strona to nagłośnienie. Przy takiej gwieździe akustycy powinni srać jelitami, żeby było perfect. Ale ogólnie pokochałam Slasha na nowo, mimo gównianej nowej płyty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.