|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]()
![]() |
#3302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znałam roczniaki, które wszystko potrafiły zakomunikować znakami. Teraz jest taka moda, specjalny język znaków dla maluchów, faktycznie dziecko dużo szybciej komunikuje się z rodziną. Problemem jest tylko to, że nie mając problemu w komunikacji poprzez znaki, dzieci takie mają mniejszą potrzebę mówienia i dużo później zaczynają to czynic.
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
witam się po przerwie, ale jeszcze nie na stałe, bo chyba Was nie nadrobię, a tak mi tego brakuje... i tyle mam Wam do opowiedzenia! dołączyłam wreszcie do rozgrzebanych remontów, bo ekipa dotarła we wtorek i było sporo uzgadniania, załatwiania itp- i cieszę się, bo się wreszcie ruszyło i już mam dość, bo odkryli kilka fuszerek po poprzednich i nie tylko zajmie im to więcej czasu ale i koszty znacznie wzrosły i ciągle coś ode mnie chcą (najczęściej jak tylko zdążę się położyć ![]() ![]() zaczęła mi się też ta szkoła rodzenia i kilku ciekawych rzeczy się dowiedziałam, ale to więcej pisania, ale zastanawiam się nad kupnem tej piłki do ćwiczeń no i widziałam swoją 3miesięczną siostrzenicę i dostałam sporo nowych rzeczy dla mnie (w tym kolejne 2 koszule, i to te ładniejsze) i kilka dla synka, no i po wizycie, żeby zmienić to zwolnienie już na 99% jestem przekonana do zmiany ginki (na jej oko tam było "B" a że wyglądało jak "A" to inna sprawa. ale zmieniła, więc spoko, tylko stwierdziłam, że trochę szkoda mi nerwów) przepraszam, że tylko o sobie- cały czas o Was myślę i trzymam kciuki tam, gdzie są potrzebne- dziś pewnie będę zaglądała jako duch (muszę przygotować jakieś pisma do banku na dziś i jeszcze kilka urzędowych spraw) ale mam nadzieję że może się wreszcie ogarnę i wrócę normalnie ![]()
#3304 |
Raczkowanie
|
Pilotka86 w ikei sa biale meble. Cenowo chyba nie najdrozsze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja nie chcę uczyć jakiś znaków tylko prawdziwego migowego żeby dzieciaczek mógł w przyszłości z babcią rozmawiać ![]()
![]() |
#3307 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() ![]() Hosenka, współczuję przeżyć i stresu, dobrze, że nie masz zatrucia. Perfuzja, wybrałabym szarość ![]() Migotka, ale jesteś zgrabna ciężarówka! Nattalli, bardzo współczuję migreny. cayenneOna, trzymam mocno ![]() Lolita, też dopadło mnie przeziębienie. Planuję się dziś wyleżeć, bo jutro mam krzywą cukrową i chciałabym być w lepszej kondycji. Kupiłam wczoraj w Smyku wanienkę dla Kacpra oraz ubranko w H&M z szopem. Musiało być moje ![]() ![]() W kwestii obiadu - u mnie dziś kartoflanka i wczorajszy gulasz, wariacja z makaronem i kiszonym ogórkiem. Skoro mam się kurować to idę na łatwiznę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Cholera znów mam zgagę ;(
Co do uczenia dzieci jezyków i innych zajec dodatkowych ja jestem na tak i oczywiście to bardzo dobre. Nie widze tylko sensu zapisywania nie sPełna rocznego dziecka na takie zjęcia. Lepiej isc na basen lub na spacer niz kisic dzieciaka na lekcji angielskiego lub kursie kroju i szycia ![]()
#3309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wtedy ja mogę np na ten angielski czy cokolwiek innego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak jest z dziećmi, które uczą się migowego, moi przyjaciele uczyli właśnie takiego "Specjalnego Języka Opracowanego Dla Niemowląt" ![]() I byli superdumni, że ich 10-miesięczna córeczka wszystko pięknie komunikuje ruchem rączek, ale jak miała 2 lata i mówiła 6 słów, to już byli trochę mniej szczęśliwi. Co więcej- ja sama też potrafię migać i uważam tę umiejętność za superprzydatną, chodzi mi tylko u uczenie niemowlaka, bo trzylatka też będę uczyła. ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-17 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym u nas to wymóg żeby babcia miała się jak z wnuczką porozumieć.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-17 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zrobiłam listę rzeczy potrzebnych dla mnie do szpitala. Możecie spojrzeć czy jest ok?
- 4 koszule nocne - majtki jednorazowe 6 szt - majtki bawełniane 3 szt - skarpetki zwykle 3 pary - skarpetki grubaski 3 pary - kapcie - klapki pod prysznic - podkłady ( nie wiem ile szt) - te wielkie podpachy 2 op. - szlafrok - staniki do karmienia 2 szt. - wkładki laktacyjne - duży ręcznik - średni ręcznik - malutki ręcznik - talerz kubek sztućce - tantum Rossa - płyn do h. Intymnej - suchy szampon - szczotka - gumki do włosów - szczoteczka i pasta do zębów - dezodorant - papier toaletowy - szampon - żel pod prysznic - moja podusia Czy coś jeszcze mi sie przyda?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
Przetopiłam słoninę, będę robić smalec. A później z czosnkiem na chlebie jeść. Zamiast obiadu. Może mnie gardło przestanie boleć
![]()
#3316 | |||||
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny!
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Coś widocznie zjadłam wczoraj ciężkiego, albo za późno, bo obudziłam się koło 3 w nocy i 2 godziny musiałam sobie spacerować bo mi się strasznie odbijało. Koszmarne uczucie. Byłam wczoraj u lekarza okulisty. Dostałam skierowanie na USG oka i raczej będę miała wskazanie do CC. Trochę się cieszę (bo jednak nie chciałabym żeby znowu coś tam się spaprało). Okulistka powiedziała jednak że ostateczna decyzja jak będzie przebiegać poród należy do położnika/położnej i oceny sytuacji - bo w przypadku, gdyby mój stan ogólny nie pozwalał na CC, to nie będą ryzykować życia dla oczu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hosenko trzymam kciuki żeby wszystko było ok |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, wygrały szarości
![]() ![]() Siedze na jakimś totalnie beznadziejnym wykładzie. A wieczorem szkoła rodzenia ![]()
#3318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dzisiaj na obiad hamburger ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Znam bóle migrenowe,u mnie na szczęście spokój od kilku lat i mam nadzieję,że nie powrócą. A nawet z bólu mdlałam i robili mi w szpitalu badania. Cytat:
I jak ten aspirator do odkurzacza? Sprawdza się?
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
iwantyou woda! I jakieś przegryzki, po porodzie podobno mozna zjeść konia z kopytami, a nie zawsze dają jeść od razu.
Moze mp3 ze sluchawkami? Cos do czytania? Majtek chyba wzielabym troche wiecej na wszelki wypadek, za to mniej koszul. A, i ręczniki papierowe!
#3322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze nakładki na brodawki-w razie konieczności , toaletki na sedes bo chyba nie będzie tam czasu na obkładanie klapy papierem( a inaczej nie da rady ![]() ![]()
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-17 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu podobno krzyczą jak sie wogole zakłada ale nie interesuje mnie to. Bez gaci chodzić nie bede! Elektronika ma sie zająć maz. W sanie mp3 ładowarka do tel aparat. A jedzenie mama dostarczy ale masz racje spakuje jakies batony energetyczne czy coś bo przecież mogę w nocy urodzić a wtedy mi mamy z klopsiki na oddział nie wpuszcza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie na przykład 24 godzin bez picia. Czytałam opinie położnej, ze jesli nie pozwalają pić, to należy pić ukradkiem ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3329 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ładowarka do telefonu, - ochronna pomadka do ust (podobno mocno wysychają), - dowód osobisty i dokumentacja ciążowa (wszystkie wyniki badań), - drobne pieniążki na drobne zachcianki, - opaska do włosów (lubię nosić po domu i np. do mycia buzi), Dziewczyny na innych wątkach polecają mieć płyn do pielęgnacji rany poporodowej, a później pępuszka - Octenisept (ja się jeszcze nie zdecydowałam) oraz papierowe ręczniki kuchenne do wycierania krocza po porodzie, po prysznicach. Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43305472]Byłam wczoraj u lekarza okulisty. Dostałam skierowanie na USG oka i raczej będę miała wskazanie do CC. Trochę się cieszę (bo jednak nie chciałabym żeby znowu coś tam się spaprało). Okulistka powiedziała jednak że ostateczna decyzja jak będzie przebiegać poród należy do położnika/położnej i oceny sytuacji - bo w przypadku, gdyby mój stan ogólny nie pozwalał na CC, to nie będą ryzykować życia dla oczu.[/QUOTE] Dzięki za wiadomość, czekam cierpliwie do swojej wizyty, bo widać, że wszystko jest tu kwestią bardzo indywidualną. Pewnie nie tylko pacjentki, ale i lekarzy, którzy ją prowadzą. Nawet nie wiedziałam, że wykonuje się USG oka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bawełniane wezmę tylko na wyjście, no chyba ze przyjdzie mi poleżeć trochę przed porodem to wtedy zapakuje bawełniane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.