|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Tak postraszyłam swoje narządy rozrodcze, że jeszcze wczoraj przestały boleć i wyszło również na to, że ból mi jednak promieniował od krzyża , na szczęście wszystko wróciło do normy ![]() ![]() Umówiłam się na badania prenatalne, które odbędą się 5 listopada o 17:30, aż nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4683 |
Rozeznanie
|
Wow.. To ja powinnam chyba mojego męża wyświęcić
![]() ![]() Przed ciążą oczywiście zdarzało mu się narzekać, że nie odkurzone, czy nie wyprane, ale w sumie rzadko, bo ja więcej pracuje niż on i czasami wracam z pracy po nocach, więc ciężko by mi było się domem zajmować. Anyway.. od kiedy jestem w ciąży to po prostu nie muszę robić nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Raczkowanie
|
czyli kolejny objaw.... ![]() a dziś to ewidentnie mam taki dzień: ![]() ![]() http://bebzol.com/pl/Jedzenie-do-lozka.99692.html to chyba ta pogoda... szaro, mokro... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Pozazdrościć...Anioł z tego Twojego męża ![]() Mój od rana pytał co dziś na obiad, a mi się tak nie chce ![]() Edytowane przez mala85 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Lolitka zgadzam się z Tobą. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Ja tuńczyka staram się unikać ale zdarzy mi się zjeść. W poprzedniej ciąży nie jadłam za wiele bo gdzieś wyczytałam, ze za dużo rtęci ma czy coś. Wiadomo trzeba starać się odżywiać "zdrowo" teraz i tak jest lepiej bo jak potem się karmi to dopiero się lista dozwolonych produktów skraca, gdy dziecko ma nietolerancję itp. Wiem coś o tym.
Zytus z tym brzuchem racja, hehe Lolitka jeszcze zatęskni zeby zobaczyć sobie swoje kolana ![]() ![]() Kurcze jaki ze mnie deb ![]() ![]() ![]() ![]() U nas dziś śliczna pogoda. Ja zaraz idę małego uspać i mam nadzieję, ze dziś mi się nie zaśnie bo bym chciała coś porobić. Ot taki mój plan a ile z tego wyjdzie to się okaże ![]()
#4686 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 |
Zadomowienie
|
Gotowane, smażone, pieczone
![]() a co z konserwami rybnymi i rybami wędzonymi? ![]()
#4689 |
Zadomowienie
|
ja surowego też nigdy nie jadłam i bym nie zjadła
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ja od czasu do czasu jem łososia wędzonego z pieprzem ale rzadko bo kawałeczek ma też swoją cenę. No i czasem śledzie w pomidorach. W ogóle przed ciążą to jadłam dużo ryb a teraz jakoś nie umiem, mam kilka puszek sardynek i leżą, i nie wiem kiedy je zjemy...
#4690 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
Co o ryb to sprawa wygląda tak, że im większa ryba i im niżej żeruje (przy dnie) tym więcej złych substancji (typu rtęć) zawiera.
Myślę, że dobre powinny być: dorsz, miętus, dorada, pstrąg Natomiast odpuściłabym: łososia, tuńczyka, pangę, miecznika Co do wędzonych ryb, to wiem, że można jeść te wędzone na ciepło, a na zimno nie. Ale na tym już się nie znam, więc nie jem wcale. Zresztą teraz jakbym się zbliżyła do dowolnie wędzonej ryby to by trzeba było bełta zbierać z odległości kilometra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kasiab91 ja ide do UP w listopadzie dopiero ale już się zastanawiam czy jest możliwość jakaś aby tam nie chodzić. Tyle ludzi kaszlą, smarkają no i to czekanie. Jak będziesz cos wiedziała napisz
![]() |
#4693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4694 |
BAN stały
|
A ja tak kocham krwiste steki
![]() Ale odkąd jestem w ciąży to sushi jem tylko z grillowaną rybą a steków nie tykam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
Zrobiłyście mi smaka na rybę i teraz, zaraz natychmiast polecę do sklepu, ale jeszcze nie wiem w jakiej postaci chciałabym tę rybę
![]() ![]() ![]() ![]()
#4696 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o steki to ja przed staraniami tak się najadłam na zapas, że powinnam dotrzymać te 9 miesięcy ![]() Co do sushi to się trochę doktoryzowałam w tym temacie i sprawa wygląda tak: 1) Jeśli ryba była mrożona to wszelkie bakterie powodujące listeriozę umierają, więc nie ma ryzyka. Ponoć wszystkie ryby w Polsce przyjeżdzają do nas mrożone 2) Dzwoniłam do restauracji do której zawsze chodzę, ale oni się akurat zarzekają, ze mają swieże... Nie wiem czy sie boją przyznać czy naprawdę mają?? 3) Myślałam o tym, żeby jeść sushi z grilowanymi rybami/krewetkami, ale sobie pomyślałam, że jak sushi master będzie zwijał maki na tej samej tacce, na której wcześniej leżała surowa ryba, to i tak chyba można się zarazić? Naprawdę długo na ten temat rozmyślałam, bo przez pewien czas miałam mega smaka na sushi, ale stwierdziłam, że nie ma co ryzykować. Jakoś to przeżyję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...y/przepis.html Nie wiem czy Ci podpasuje. Mi to przed ciążą bardzo smakowało, ale teraz boję się zbliżyć do lodówki, bo te ryby tak walą, że szok!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zadomowienie
|
Co ja bym dała za sushi
![]() ![]()
#4698 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Jak zaczęłam Wam czytać to zachciało mi się rybki. Takiej panierowanej. Z kapustą kiszoną... Mmmm
![]() |
#4699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ryby to nie tylko toxo, ale głównie listerioza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam siostrę "wielodzietną" ale mamy kompletnie inne podejście do życia i w związku z tym od niedawna nie gadamy (obraziła się na mnie). Dzięki! Cytat:
![]() To jest właśnie paradoks. Mój mąż świetnie bawi się z dzieciakami cudzymi i naszym, jak jesteśmy w gościach lub ktoś u nas jest. Na co dzień żadna siła go nie zmusi żeby w klockach siedział. Cytat:
Wychodzi na to, że każde z nas jest w innym miejscu z którego patrzy i nie rozumiemy na wzajem swoich racji. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Rozeznanie
|
A która restauracja się przyzna, że ryby lub inne produkty są nieświeże? :P Przecież straciliby swoich klientów hehe. Co innego jakbyś miała znajomego, pracującego w kuchni tej restauracji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chodzi o miesko krwiste, niedosmazone, niedopieczone ![]() ![]() Mozna jesc ryby rzeczne, lososia (to jest nieduza rybka), sardele, dorsze, szprotki, oddane obrobce cieplnej lub uprzednio zamrozone sledzie... sporo ich jest. Te niebezpieczne to: czerwony tunczyk (ale ten zpuszki jest ok, bo to inna odmiana) i miecznik chyba. Wedzonych na zimno nie mozna. WIem, ze na zimno wedzi sie lososia. Wlasnie podobno jak sie rybe zamrozi, to jest ok i te bakteria gina. Nie wiem tylko, czy temperatura mrozenia ma znaczenie (tzn. czy taka domowa zamrazarka da rade).
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Możemy sobie "piątkę" przybić jeżeli chodzi o śniadanie ![]()
![]() |
#4705 |
Zadomowienie
|
Ja mam przegrodę, dzieci są w dwóch workach owodniowych, ale mają wspólne łożysko, i tu może być problem.
Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-17 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
hello
![]() przekupy 4 strony od rana..; ) janeczka, to musisz odwiedzić aptekę czy jakiś sklep, kupić parę choociaż i będzie spokój : ) Light Limara- kochana musisz sie skulić jak będziesz kichać, żeby Tobą nie szarpało. Ja też raz się nie skuliłam i tak mnie zabolało podbrzusze, że aż się przestraszyłam. co do słodyczy to też mam trochę stopa, nie jem ich za specjalnie, jakbym przypuszczała że będę w ciąży ![]() Dzięki za imię dla dzidzi : ) Kacperek jak tak myślę dłużej to faktycznie ładne imię! no ja też powiedziałam przy teściach jak im pokazalam zdjęcie z wizyty że jak duszek Kacper wygląda, a oni wszyscy razem z moim mężem podchwycili i już potakiwali, że ładne imię. A ja wtedy sobie pomyślałam : nooo ładne, ale ja jeszcze nie wybraaaałaaaam ; [ hehe "a zawsze szturcham z łokcia, a potem się dziwił skąd go rano wszystko boli Jak się mocniej szturchnie i się obudzi zawsze można udawać, że się śpi i to niechcący" hahahaha zabiłaś mnie tym ![]() tyyyy mycha, jak masz parcie na pęcherz po wysikaniu, czujesz że nie zrobiłaś do końca to weźno piątaka poświęć i zrób sobie badanie mocz ogólnie. Może masz coś z pęcherzem? koniecznie sprawdź bo nieleczone niezdrowe dla dzidzi. kashha- to wspaniale, że tak się cieszy!!! wsykorzystuj to i po porodzie!: D nech się angażuje skoro chce : ) martuszka- jak dziurka mała to nie bedzie bolało nic a nic! tylko oczyści, zalepi i do domciu! ![]() agaaga- dziękuję : ** bardzo mi miło że tak mówisz i ja też będę zawsze o Tobie pamiętać ![]() ![]() Nikiii! lkuruj się Wiesz co słyszałam że jest najlepsze na gardełko ??? ![]() mala85- dzieki ![]() martusia- dziekuje kochaneczko : ) kasiab- aniele mój, dziekuje. ogladam czasem. Anetka i Pawelek - oooj bardzo hmmm... charakterystyczni ; )))) hahaah utożsamiasz sie ? ![]() carolyna: sciskam cie za to wsparcie! ![]() malinka :zjem cie! hahahahah no to ładnie ozdobilas autko; ) co on chce, prynajmniej z daleka wiedzialby, ze to jego : D agaaga ,niki - ten syrop jak ssie robi to szybciej pusci i sie zrobi jak np na kaloryferze postawicie ten słoiczek/ buteleczke ![]() dobra rada paulki z tym miodem! bedzie smaczniejsze ! : ))) wampirko - dziekuje kochana ![]() monita- ale dostalas przykazań... matko moja jedyna - zdaje sie ze urodzisz okaz zdrowia : ))) bardzo restryktycznie masz to wszystko powiedziane. co do picia ziół - kochaaana, nie odstawiaj dlatego, ze trzeba uwazac: ) co wiecej - wiekszosc ziół jest jak najbardziej ok! na zioła trzeba uważać ale np gdybyśmy chciały sobie zapodać np ziołowe tabletki na coś, a mięta? jest ok! meliska? jest pyszna! ja jestem herbaaciarą tak jk ty i jak się jedną napijesz to nic sie nie stanie! uwierz: ) zaparz ewentualnie słabszą, plus cytrynka jesli lubisz i bedzie oki ![]() ![]() dziekuje CI za mile slowa ![]() co do soków - jesli lubisz to pij, i jesli cos specjalnie ci podchodzi to nie obawiałabym się : ) wsłuchaj się w swój organizm, on CI podpowiada, czego potrzebuje i co akurat najbardziej by chciał zjeść : )))) a o do bakterii - owszem, sery niepasteryzowane, surowe mięsa itp owszem dobrze mówisz, ale w wiekszosci te przykazy sa bardzo surowe : ) jsli masz samozaparcie by sie tego stosowac - chwala Tobie : ) ale jesli ktos inny je ryby raz w tygodniu albo raz na dwa, albo np wypije dwie trzy herbanty to tez raczej nie popełnie grzechu : ) ogólnie to co napisałaś w kolejnym poście to jest esencja tego czego trzeba się trzymać - reszte potraktowałabym z przymróżeniem oka : ) gosiaczek- hahaha kochana ma, gdzie to podobieństwo, chyba w tej łysinie, bo ja jak bylam mala to tez żem była łysa jak kolano : ))) ale dziekuje dziekuje, mogloby faktycznie byc podobne do matki : )) zytus- ale pierdoły opowiadasz, jakże Cię nie pamiętać? i tego słodziachnego bobaska w awatarze? : ) lolitka: kochanie, niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi ! : ) jesteś kochana istotka, dziekuje w imieniu swoim za te modlitwwe, ja jestem pewna ze cos w tym jest. Buziak ![]() a brzuszek juz wiekszy!!! nie gadaj bo cie wysadziło troche : )) i ściane przemalowałaś ![]() ..Ty, czytam co Aga pisze, i chyba musze przyznac ze pod moją oponką małą też jakieś wyćwiczone mięśnie są bo też mnie jakoś specjalnie nie rośnie ten brzdyl : ) Justynka- a co ty mnie tu z takim kulawym humorkiem przychodzisz? ![]() ![]() ![]() dwa kolory - dzieki kochana za dobre słowo - cmok : * kasian- no niby nie stawia dokładnie na to co ja. Bo może po prostu czegoś nie widzi itp. ja juz wczesniej na to wpadlam ale wtedy jeszcze nie oglądała mojej nadzerki. zasugerowalam jej to na poprzedniej wizycie ale wted powiedziala ze raczej niee. dopiero na tej wizycie obejrzala mnie tym wideocośtam i faktycznie mnie tam jakims wacikiem podotykala to swieza krew jest na niej wiec ja juz jestem niemal pewna ze to ta franca mi sie w ciazy tak "rozpłakała". czytalam juz kiedys ze w ciazy jestesmy jeszcze bardziej ukrwione i stąd się wzięła moja teoria - am nadzieje ze sie nie myle, skoro u bejbika w domku nie doszukała się źródła. paulka - moj to samo robi ; ) pierony przejęte : ) kaorlak - o to gnojek jeden, nie odzywaj się masz rację! jak sie zaweźmiesz to i zmięknie mu rura, jak to mówi kasiab : ) palas rill - tez duzo sie nad tym atanawialam, czasem chwile trzymam, ale najczesciej siedze jak pisze albo trzymam obok siebie mszpilka - o maj gaaad, ale dostałam komplement : ))) ja tak zaczelam pisac bo ja jestem szczegółowa i duzo odpisuje, a ze cytaty jak zaznaczylam za wiele mi sie nie sytowaly to obok bierzacego czytania na bierząco sobie pisze w notatniku i lece dalej... ![]() ![]() selenitko - beedziesz , bedziesz, nie masz powodow do niepokoju, przeciez na wizytach wszystko jest ok i u ciebie bedzie też! ciesze sie ze juz cie opuscily bole, pewnie mieszkanie narazie powiekszone i spokój ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-17 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Rozeznanie
|
A tak, racja
![]() ![]() Mam jeszcze pytanie, czy Wy brałyście lub dostajecie podczas wizyty płytkę CD z nagraniem? Mam w środę badanie genetyczne i z tego co się dowiedziałam to lekarz proponuje taką płytę za 50 zł :/ nie wiem czy warto? Bo zdjęcie to inna sprawa, bo to zawsze daje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze, musi być ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.