My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 11:43   #1891
Grace O Malley
Raczkowanie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
byliśmy z tż w Vistuli i za Waszą radą przymierzyliśmy ciemniejszy granatowy garnitur.... i to był strzał w dziesiątkę tż wyglądał o wiele lepiej. zdecydował się na trzy częściowy z kamizelką. cena trochę wyższa, no ale jak chce to niech ma wrzucam fotkę
Ale ciacho figurka pierwsza klasa, no i wygląda super

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
niektórzy ludzie myślą, że jak człowiek robi wesele na 80-100 osób to śpi na kasie!!! ja pytałam moich znajomych czy chcą wziąć dzieciaki, bo jada do nas prawie 300 km, ale oni stwierdzili, że skoro mogą u nas przekimać za free to zrobią sobie długi weekend bez dzieci (mamy coś w rodzaju pensjonatu i na czas wesela nasi goście mają od czwartku do niedzieli do dyspozycji ), wkopałam moją przyjaciółkę tylko zapraszając jej córkę, ale to dziecko kocham jak własne i poprosiłam młodą, żeby mi kwiatki sypała no i te kwiatki to lepiej idąc do ołtarza sypać czy z powrotem??

(...)

co sądzicie o ciasteczkach z wróżbą jako podziękowanie dla gości?
zamówiłam 10 sztuk na próbę, jutro mają się zjawić
Zdecydowanie jak będziesz szła do ołtarza :ehem
A ciasteczka super pomysł!

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
tylko, że do ołtarza będę szła albo sama albo z TŻ...
Ale to ona z tymi kwiatkami przed Wami/Tobą... nie widzę problemu :nocojest:

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja będę miała taką fryzurkę i też takie kwiatuszki we włosach
Piękce

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u księdza Co prawda nie mają jeszcze kalendarza na 2014 rok, ale ksiądz nas zapisał na karteczce i mamy już zarezerwowany dzień i godzinę
02.08.2014 godz 16:00

Troszkę się stresowaliśmy z tż pójść do proboszcza bo ja go słabo znam i słyszałam różne opinie, ale był bardzo miły i fajnie się z nim rozmawiało Zaliczył nam kurs przedmałżeński zaświadczeniami ze szkoły średniej, więc musimy tylko odbyć 3 spotkania w poradni
Gratki

P.S. Dziewczyny czy w PW można wysyłać załączniki tak jak się dodaje do postów?
Stary 2013-10-17, 11:48   #1892
basiczek24
Wtajemniczenie

W sumie to bym przez neta nie kupowała, ale mam w planach wziąć xero sukni i popytać o jej uszycie

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:49   #1893
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam ze sklepu Paper Concept, przyszły dobrej jakości, grubość ok. 250 g.
Ja też zamawiałam swój w tym sklepie ta sama gramatura (250 g) i z tego samego papieru będą też zawieszki na wódkę.
Identyczny papier kupiłam na próbę w sklepie papierniczym obok domu i był dwukrotnie droższy

Papier wybierał mój K. - wymyślił biały z fakturą w prążki. Kosztował 6,60 za 20 arkuszy.
Stary 2013-10-17, 11:52   #1894
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Ja będę też sama robić zawieszki i już pytałam o gramaturę, tylko ja będę miała takie, że podstawą będzie papier granatowy ok 200-250 g, i na to chcę nakleić papier ecru ma być cieńszy, ale nie wiem jaką gramaturę dać? Bo zwykły papier ksero ma chyba 90-100, więc może jakieś 180g? Nie mam pojęcia jak ugryźć ten temat
i czym jeden do drugiego przykleić? Klej Magic będzie chyba ok?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:57   #1895
enzunio
BAN stały

Ilona, tak, będzie ok

Nadal nie mam projektu moich zaproszeń A miały być w przeciągu dwóch dni roboczych

Ale dzisiaj przyjdzie kurier z zamówieniem z Organzy To długie oczekiwanie było z moejj winy, nie dokończyłam procesu zamówienia i już dzwoniłam z ryjem
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:57   #1896
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny przepraszam za spam, ale muszę się pochwalić
Właśnie odebrałam list z Ministerstwa Finansów - dostałam CERTYFIKAT KSIĘGOWY uprawniający do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych! Ale się cieszę
gratulacje to i ja pospamuję

Wiem, że bez egzaminu można ten certyfikat otrzymać jeśli ma się studia z rachunkowości na uczelni, która może doktoraty wydawać. Nie orientujesz się jak to pracą wygląda? Bo wiem, że praktyka do tego chyba jescze musi być... Czy zatrudnienie na stanowisku księgowy wystarcza?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:01   #1897
kasia1201
Rozeznanie

Hej dziewczyny muszę się pochwalić!!! Skacze z radości. Zaklepałam suknię ślubną! Mam do niej 100km ale Pani powiedziała że jak decyduje się brać to mi ją odłożyć do soboty ! A jest okazja bo wszędzie kosztuje 3000 tys. A tam mają 1 jedyną za 1500 bo wyprzedaż. Myślę że jak spisze umowę to foty pozwolą pstrykac
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:02   #1898
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
My mamy ślub na 18-stą i kamerzysta przyjedzie chba od razu do kościoła, no ale opcja druga na jakąś 16.30 do domu.
Co do wskazówek kilka bede miała. Min msza chce żeby trwała max 6-7 minut tj wszystko w skrócie w formie slajdów jakby, tylko przysięga obrączki, wejście i wyjście normalnie. Życzeń nie chcę wcale aby nagrywał tylko ewentualnie rodziców i rodzeństwo, żadnego nagrywania jak goście siadają, zadnego nagrywania jak goście jedza.
Chce krotki film max 1,5 h.
Nasz kamerzysta od razu wspomniał o kilku kwestiach, a o reszcie będziemy mówić przed ślubem i weselem jakieś 3-4 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez aga_90_w Pokaż wiadomość
Mam pytanie do PM, które same robią zawieszki na wódkę, zaproszenia. Kupujecie papier przez internet? Ja bym chciała tak zrobić, ale jest tego tyle..że nie wiem jaki wybrać. Może jakieś rady? Co polecacie? Może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?Zarówno zaproszenia i winetki będziecie robić na takim samym papierze?

Mam już projekt, muszę tylko iść do księdza ustalić godzinę, kupić papier i mogę drukować.
Ja jeszcze nie kupowałam, ale pewnie przez internet, bo będzie taniej

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
W sumie to bym przez neta nie kupowała, ale mam w planach wziąć xero sukni i popytać o jej uszycie
Kiedy planujesz się przejść za sukniami ? Jeśli chcesz szyć, to myślę, że do końca roku powinnaś się zdecydować. Ja dostawałam takie odpowiedzi jak szukałam- też na czerwiec.

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ja będę też sama robić zawieszki i już pytałam o gramaturę, tylko ja będę miała takie, że podstawą będzie papier granatowy ok 200-250 g, i na to chcę nakleić papier ecru ma być cieńszy, ale nie wiem jaką gramaturę dać? Bo zwykły papier ksero ma chyba 90-100, więc może jakieś 180g? Nie mam pojęcia jak ugryźć ten temat
i czym jeden do drugiego przykleić? Klej Magic będzie chyba ok?
Ja chcę zrobić całkiem podobne, z tym, że u mnie na wierzchu będzie biały papier- z białego mam już podziękowania. Nie wiem czy dodać jakąś kokardkę na dole czy jakieś cyrkonie. To jeszcze do obmyślenia
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:04   #1899
aga_90_w
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ilonus gratuluję
Dodaja w takim razie czekamy na fotki

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

[/COLOR]
ja wolę się przejść do sklepu, bo mogę każdy papier dokładnie obejrzeć. ocenić gramaturę, zobaczyć fakturę i np. opalizację. na zdjęciach w sklepach internetowych ciężko to ocenić co prawda przebitka cenowa jet dosyć spora, ale przy małej ilości kartek to wcale nie jest jakaś wielka różnica. do zaproszeń potrzebowałam tylko 18 kartek, więc czy kosztowały 1.20 za jedną czy 90gr, to mi nie robiło
No właśnie chyba muszę iśc do sklepu zobaczyć nazwę, grubość i może jak będę znała nazwę tego papieru to wtedy zamówię taki na allegro.
Też wolę na żywo, dotknąć, obejrzeć. Potrzebuję ok 100 zaproszeń
aga_90_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:07   #1900
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Nasz budżet wychodzi drożej niż założyliśmy, przez wszystkie dodatki... nawet Wam nie będę pisać bo ceny tu i tak inne, a też jakiś super luksusów nie mamy.

Mój TŻ wymyślił, że pójdzie w tradycyjnym fraku o takim

lub

na 100 % będziemy wypożyczać. Ja oróbuję go namówić na smoking z muchą powiedział mi, że pomierzymy i się zastanowi.

a poza tym zaklepałam makijażystkę! bardzo sympatyczna dziewczyna, przystępne ceny, i robi też upięcia! cieszę się okropnie, próbny z początkiem przyszłego roku

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
U nas podobnie a cenami jak u was. Po zrobieniu budzetu jeszcze raz w poniedzialek zalamalismy sie jak duzo nam brakuje:/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:17   #1901
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Rozumiem, dzięki !

Ja zobaczę jak to będzie. Chciałabym kolczyki i bransoletkę- żeby do siebie pasowały.
Co rpawda to prawda - trzeba pochodzić i pomierzyć Ja mam tylko kolczyki, bransoletek nie lubię i nie noszę, a poza tym mam masę koralików przy pasie więc całe szczęście nie jest też konieczna Myślałam o jakimś niedużym wisiorku, ale po przymiarkach stwierdziłyśmy z panią z salonu że za dużo bedzie się działo przy dekolcie więc zostają tylko kolczyki Za ok. 2 tygodnie powinny przyjść

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
A zawieszki chcę jakieś proste. Generalnie miało nie być, ale mama coś przebąkiwała, że fajnie by było gdyby były, więc niech ma
U nas flaszki zostaną gołe, ozdabiać będziemy tylko butelki na zabawy oczepinowe, bramy itp ale nie wiem jeszcze czy zawieszkami, kokardkami czy śmiesznymi etykietami

iLoNuS_ktl
gratki

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Tak, mi się zawsze włącza lampka alarmowa w głowie jak widzę NOWĄ suknie za taką cenę.. krawcowa mi powiedziała, że za taka kasę sukni nie uszyję..sam materiał, dodatki (zamki, sznurki, guziczki, czy co tam trzeba), usługa... Trzeba więc zadać sobie pytanie, dlaczego ta jest tak tania? Gorszej jakości materiał? Ja bym się bała
Zgadzam się. Wolałabym poszukać oryginalnej używanej w zbiżonej cenie.

rabbitka gratki za makijażystkę!

say-hello dzięki za namiar na blogi

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
.S. Dziewczyny czy w PW można wysyłać załączniki tak jak się dodaje do postów?
Niestety nie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny muszę się pochwalić!!! Skacze z radości. Zaklepałam suknię ślubną! Mam do niej 100km ale Pani powiedziała że jak decyduje się brać to mi ją odłożyć do soboty ! A jest okazja bo wszędzie kosztuje 3000 tys. A tam mają 1 jedyną za 1500 bo wyprzedaż. Myślę że jak spisze umowę to foty pozwolą pstrykac
Super! jaki to model?

A ja dzowniłam dziś do właścicielki sali - chciałam podjechać jeszcze raz i wszystko dokładnie obejrzeć (zdjęcia na stronie są przekłamane i nie widać tego co chcę), zdecydować czy robić dodatkowe dekoracje itp i powiedziała mi, że będą zmieniać dekoracje, m.in. tą za młodymi która mi się nie podobała, więc dopiero koło maja będę mogła zobaczyć jak wygląda efekt końcowy. Z jednej strony fajnie, bo moze będę miała z głowy to co chciałam zmieniać, a z drugiej nie będę wiedziała jeszcze tyle czasu jaki będzie efekt końcowy
Stary 2013-10-17, 12:17   #1902
basiczek24
Wtajemniczenie

Dodaja w przyszłym tygodniu jadę do Katos i tam też chcę zobaczyć. Zobaczę w salonach i poprzymierzam a nóż, któraś mi się spodoba I buty też muszę pomału szukać.
Make up mam zaklepany, pomaluje mnie i mamę moja kosmetyczka, tylko muszę się jej przypomnieć pod koniec roku bo jeszcze nie ma kalendarza na 2014, fryzjerkę też już mam - moja znajoma z dzieciństwa

Jestem mamą
Stary 2013-10-17, 12:22   #1903
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
gratulacje to i ja pospamuję

Wiem, że bez egzaminu można ten certyfikat otrzymać jeśli ma się studia z rachunkowości na uczelni, która może doktoraty wydawać. Nie orientujesz się jak to pracą wygląda? Bo wiem, że praktyka do tego chyba jescze musi być... Czy zatrudnienie na stanowisku księgowy wystarcza?
Ja właśnie mam bez egzaminu, robiłam mgr i jednocześnie podyplomówkę. Musisz wykazać 3 lata praktyki. Zatrudnienie na stanowisku księgowy mogłoby wystarczyć, ale musisz dostarczyć umowę o pracę i zakres obowiązków (chodzi tu głównie o pełne księgi), zajrzyj do ustawy o rachunkowości, rozdział 8a, art. 76b. Wg ustawy obowiązki te powinny obejmować:
  • 1) prowadzenie, na podstawie dowodów księgowych, ksiąg rachunkowych ujmujących zapisy zdarzeń w porządku chronologicznym i systematycznym, lub 2) wycenę aktywów i pasywów oraz ustalanie wyniku finansowego, lub
    3) sporządzanie sprawozdań finansowych, lub
    4) badanie sprawozdań finansowych pod nadzorem biegłego rewidenta.

Ja napisałam z szefową takie zaświadczenie, że pracuje od dnia.... i zakres moich obowiązków obejmuje... (pkt 1-3)
Stary 2013-10-17, 12:23   #1904
gornek
Zakorzenienie

Mnie naszlo z tym filmem, wiec szukam inspiracji w necie, co ma sie znalezc w naszym filmie slubnym, bo skoro kamerzysta dal nam wolna reke, tzn co my chcemy to trzeba pomyslec, inaczej zrobi on po swojemu.
Myslalam, zeby dal troche pleneru, ale na dobra sprawe nie ma go gdzie zrobic, jedynie przed sala bedzie maly par i baseny Nie no musze przysiasc i z TZ wybrac tez jakas muzyke na czolowke i pomyslec co chcemy na koncu, myslalam zeby film sie konczyl tancem ale sama nie wiem, chcialabym tez aby na koncu byly nasmieszniejsze momenty z wesele :p
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:35   #1905
kasia1201
Rozeznanie

Lemon zdecydowałam się na annais rosabela

Stary 2013-10-17, 12:43   #1906
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Ja właśnie mam bez egzaminu, robiłam mgr i jednocześnie podyplomówkę. Musisz wykazać 3 lata praktyki. Zatrudnienie na stanowisku księgowy mogłoby wystarczyć, ale musisz dostarczyć umowę o pracę i zakres obowiązków (chodzi tu głównie o pełne księgi), zajrzyj do ustawy o rachunkowości, rozdział 8a, art. 76b. Wg ustawy obowiązki te powinny obejmować:
  • 1) prowadzenie, na podstawie dowodów księgowych, ksiąg rachunkowych ujmujących zapisy zdarzeń w porządku chronologicznym i systematycznym, lub 2) wycenę aktywów i pasywów oraz ustalanie wyniku finansowego, lub
    3) sporządzanie sprawozdań finansowych, lub
    4) badanie sprawozdań finansowych pod nadzorem biegłego rewidenta.

Ja napisałam z szefową takie zaświadczenie, że pracuje od dnia.... i zakres moich obowiązków obejmuje... (pkt 1-3)
Dziękuję za informacje dopiero zaczynam mgr, a praktyki mam już ponad 3 lata
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:45   #1907
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Co rpawda to prawda - trzeba pochodzić i pomierzyć Ja mam tylko kolczyki, bransoletek nie lubię i nie noszę, a poza tym mam masę koralików przy pasie więc całe szczęście nie jest też konieczna Myślałam o jakimś niedużym wisiorku, ale po przymiarkach stwierdziłyśmy z panią z salonu że za dużo bedzie się działo przy dekolcie więc zostają tylko kolczyki Za ok. 2 tygodnie powinny przyjść
Ja naszyjnika też nie chcę, bo mam ramiączka i zginąłby wśród nich. Z kolei bransoletki lubię

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Dodaja w przyszłym tygodniu jadę do Katos i tam też chcę zobaczyć. Zobaczę w salonach i poprzymierzam a nóż, któraś mi się spodoba I buty też muszę pomału szukać.
Make up mam zaklepany, pomaluje mnie i mamę moja kosmetyczka, tylko muszę się jej przypomnieć pod koniec roku bo jeszcze nie ma kalendarza na 2014, fryzjerkę też już mam - moja znajoma z dzieciństwa
To fajnie

Kogoś z Żor masz?

Ilonko gratuluję
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:53   #1908
basiczek24
Wtajemniczenie

Właśnie patrzę na filmiki i mają te spinki do mankietów o których pisałyście http://www.youtube.com/watch?v=uBwMr_tpVvk Patrz:1.24 Chyba też je kupię Świetne są.

Jestem mamą
Stary 2013-10-17, 13:02   #1909
wenedka
Zakorzenienie

Powiem Wam, dziewczyny, że mnie też przeraża, ile to wszystko kosztuje
Robimy wesele z obiadem poprawinowym na ok.80, a wydamy prawie 35 tys. zł. Wprawdzie nie oszczędzaliśmy na sali i na zespole, ale nie powiedziałabym, że mamy jakieś luksusy...
Dobrze, że chociaż Tż się nie martwi tym w ogóle
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-10-17 o 13:04
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:10   #1910
swiat_katarzyny
Zadomowienie

mi sie zamarzył plener ślubny w dwóch odsłonach - w cywilnych strojach i ślubnych. Do cywilnego na pewno założe sukienkę z poprawin (długa do ziemi) i chciałabym aby był on w sadzie (50 km od Tż sa takie piękne sady miniaturowe) przy zachodzącym słońcu a ślubny to jakoś w zabudowaniach - piekna klatka schodowa? kamienica? restauracja? jeszcze nie wiem....

tylko pytanie jak mam poprosić o zgodę właściciela sadu? gdzie go szukać?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:48   #1911
cude
Zadomowienie

Co do kosztów, ostatnio policzyłam, że jakieś 35 tys. za 150 osób bez poprawin, razem s suknią, garniakiem-chyba wszystkim To dobra cena? Pewnie wyjdzie więcej w praniu, bo nawet same dojazdy aby coś załatwić to dla nas koszty rzędu 160 zł za jedna wycieczkę do domu...

Jutro jedziemy właśnie, aby pojutrze porozmawiać z cateringiem. Przez tel. było mówione, że cena to 100 zł/talerz. Mamy wybrać od razu menu, a to pierwsze spotkanie.
Zastanawiam się jaką liczbę gości wpisać na umowie. Nie jesteśmy pewni do końca listy gości, no i jak nie zjawi się więcej niż 20%, to koszty pójdą w górę. Znaczna większość gości (130) będzie musiała dojechać od 250 do 100 km, i część z dziećmi. Nie wiem jak to będzie, i nie zdecydowaliśmy jeszcze czy i jak będą wyglądały nasze poprawiny :/
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:48   #1912
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
mi sie zamarzył plener ślubny w dwóch odsłonach - w cywilnych strojach i ślubnych. Do cywilnego na pewno założe sukienkę z poprawin (długa do ziemi) i chciałabym aby był on w sadzie (50 km od Tż sa takie piękne sady miniaturowe) przy zachodzącym słońcu a ślubny to jakoś w zabudowaniach - piekna klatka schodowa? kamienica? restauracja? jeszcze nie wiem....

tylko pytanie jak mam poprosić o zgodę właściciela sadu? gdzie go szukać?
Świetny pomysł. Również mam zamiar założyć długą suknie na poprawiny skoro na ślub będzie tea lenght Nie wpadłam na pomysł zmiany kreacji na plenerze, ale bardzo mi sie spodobał. A co do właściciela sadu to hmm.... może jakiegoś sąsiada obok sadu zapytać?
Stary 2013-10-17, 13:50   #1913
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
my zaczynamy zapraszać na początku kwietnia, a slub 16 sierpnia.
Im wcześniej tym lepiej do maja chcemy miec wszystkie rozdane
Ojej strasznie wcześnie. Ja mam 09.08 i chciałam zacząć pod koniec kwietnia, a do zaproszenia mamy ok 280 gości. Ale skoro tak, to może i ja zaplanuję wcześniejszy termin rozpoczęcia.

A do kiedy na zaproszeniach piszecie termin potwierdzenia przybycia? Ja chciałam 17.07. I nie wiem, czy to dobry termin...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:55   #1914
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Tanczysz?

Staram , nogi w awatarze są moje;D

Ja dzisiaj dalej męczę się z zaproszeniami , ale dostałam wycenę z restauracji i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Ma nadzieje tylko że zgodzą się na nasze warunki (chcielibyśmy mieć własne ciasto i alkohol)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:57   #1915
madzixx88
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
gratuluję !!
Cytat:

oooo kurczę to moja faworytka prawdopodobnie tez ją zamówię u mnie niestety kosztuje 3,5 tys.. gdzie ją dorwałaś w takiej okazyjnej cenie?

jaki kolor bierzesz? smietanka czy śnieżna biel?

boski makijaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maki.jpg (58,1 KB, 30 załadowań)
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:00   #1916
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ojej strasznie wcześnie. Ja mam 09.08 i chciałam zacząć pod koniec kwietnia, a do zaproszenia mamy ok 280 gości. Ale skoro tak, to może i ja zaplanuję wcześniejszy termin rozpoczęcia.

A do kiedy na zaproszeniach piszecie termin potwierdzenia przybycia? Ja chciałam 17.07. I nie wiem, czy to dobry termin...
jedna para poradziła nam własnie aby rozpoczać wczesniej, bo oni zapraszali 110 osób a zszedł im ponad miesiąc na to... a tu jakaś ciotka sie zagada, a tego nie ma w domu i tak sie schodzi...

my podamy termin najprawdoponiej ten sam czyli 17.07 a wesele mamy tydzień później
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:03   #1917
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam ślub 02.08 i zaproszenia zaczniemy rozdawać na majówkę, termin potwierdzenia chcę dać do 01.07.
Goście będą mieli 2 miesiące na zastanowienie się, a my później jeszcze miesiąc na dogranie wszystkiego
Stary 2013-10-17, 14:06   #1918
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam tą suknię, chyba już Cię o nią pytałam b. ładna

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy właśnie, aby pojutrze porozmawiać z cateringiem. Przez tel. było mówione, że cena to 100 zł/talerz. Mamy wybrać od razu menu, a to pierwsze spotkanie.
Baaardzo dobra cena!

Cytat:
Wydaje mi się że 3 tygodnie to minimum, my będziemy dawać ok.3,5 tygodnia przed.
Stary 2013-10-17, 14:08   #1919
justynkie
Wtajemniczenie

Enzunio sprawdzałaś tych barmanów?
http://coctail.com.pl/
Mieszkają obok mnie, często latem widzę jak ćwiczą na trawie przed blokiem, rzucają butelkami itp.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:10   #1920
kasia1201
Rozeznanie

Madzixx dorwalam ją na wyprzedaży we wrocku biorę biel. Co do terminu potwierdzenia przybycia to Ja mam wesele 16 sierpnia, rozdaje w kwietniu zapr. I mają ok miesiąca na decyzję ( no chyba nikt się 30 dni nie zastanawia ;-) robię też tak dla tego żeby mieć czas zapr. dalsze osoby na miejsce tych co odmówią które chciałam ale mnie nie stać :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości