|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
to ja chyba też mam męża anioła
![]() A teraz też dzwoni do mnie z pracy z pytaniem co porabiamy to mówię mu że szykuje Oskara na drzemkę a ja muszę przygotować drugie danie , a ten do mnie " pierdziel to idź sie połóż ,a drugie danie zrobisz jak wstaniesz. Nic się nie stanie jak zjemy później" w sumie taki tekst często słyszę ![]() Tak więc chyba skorzystam i pójdę się położyć. Może wygrzeję te choróbsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Mój mąż zażyczył sobie dziś na obiad rybę w takiej postaci: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...y/przepis.html Nie wiem czy Ci podpasuje. Mi to przed ciążą bardzo smakowało, ale teraz boję się zbliżyć do lodówki, bo te ryby tak walą, że szok!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Hope, gdzies czytalam, ze mieta moze byc szkodliwa w ciazy, ale juz nie pamietam dlaczego. Co do rybek, to ich sie powinno jest bardzo duzo w ciazy, tak ze 2-3 razy w tygodniu, bo maja te kwasy omega pozytywnie wplywajace na rozwoj mozgu, uklad nerwowego u plodu. I jak juz sie je tak duzo, to trzeba wiedziec, ktore omijac
![]() Ja do tego, co moge, to sie stosuje. A soki pije jak najbardziej!
#4715 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja od rana źle się czuje, mam mdłości i wszystko mi normalnie stoi w gardle. Próbuje sobie załatwić wolne, ale tu się z kimś dogadać to masakra. Mam nadzieje, że się uda, bo nie wiem jakbym tam dziś wytrzymała ![]() I zaczynam się stresować wizytą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie ale ja czasem ma tak, że mam mdłości i nie mogę jeść a jak nie jem to mnie mdli z głodu i tak w kółko, spróbuj może jakieś herbatniki powolutku sobie zjeść. Powodzenia aby się udało załatwić wolne i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() I wyobraziłam sobie jak Twój mąż wchodzi na porodówkę z tacą sushi. Lekarz ogarnia tam wszystko po porodzie..położna waży i mierzy dziecko..a Ty zajadasz przepyszne sushi ![]() ![]() Nikii skoro mąż taki dobry to idź spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to jak się karmi piersią to można jeść sushi i steki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz wcinam bułę z masełkiem, smakuje jak nigdy ![]() ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-17 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Podobno jak sie karmi piersia, to mozna jesc wszystko jak leci, nie ma to wplywu na dziecko. Wlasnie ta dieta matek karmiacych to podobno mit.
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Bluesky89, mi mdlosci przeszly w 10tym tygodniu, moze i Tobie juz niedlugo sie polepszy ![]()
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
bzdura... Wszystkie kolki, wysypki u niemowląt biorą się ze złej diety matki. Także na pewno nie wolno jeść 'wszystkiego jak leci'.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie nadrabiam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego bzdura? Polska jest jedym z niewielu krajow, w ktorym stosuje sie diete matek karmiacyh. Kolki to zle rozwiniety uklad trawienny, a krostki moga byc od kremu, czy czegos z czym skora dziecka miala bezposredni kontakt.
Tu masz np. informacje na ten temat: http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-m...a-jedz-co.html Wedlug roznych badan do mleka matki nie przenikaja "produkty" jako takie, tylko rozne skladniki odzywcze, wiatminy, z ktorych produkowane jest mleko. To podobno zalezy od wielkosci molekul przenikajacych do krwiobiegu.... Male sa te z alkoholu, wiec jego rzeczywiscie nie powinno sie pic podczas karmienia piersia.
#4727 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale pamiętam jedną rzecz. Miałam zapalenie piersi, źle się czułam i mąż kupił mi kebab :/ Coś tak czułam, że nie powinnam tego jeść, ale byłam tak zmęczona i tak obolała, że było mi już wszystko jedno..byle zaspokoić głód. Zjadłam go koło 18. Rano Emilka obudziła się z wysypką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ode mnie też ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
A jak z Wasza cera ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hope Ty to jesteś niesamowita z tym odpisywaniem ![]() ja do południa jestem w miare na bieżąco bo jestem w pracy, a jak wracam do domu to kompa nie włączam, dopiero jak mały zaśnie ok 21ej i nie zawsze mam już siły zajrzeć, to znów na drugie dzień rano nadrabiam 5 stron ![]() to u mnie też jutro rybka będzie na obiad, wygląda smakowicie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o to co stosuję to na tę chwilę używam tylko mleczka do twarzy i kremu nivea ![]() Przestałam się w ogóle malować ostatnio ![]()
![]() |
#4733 | |||||
Zakorzenienie
|
Znowu mnie 100 lat nie było
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A rejestracja do działalności podobno jest nieopłacalna, bo płaci się jakiś ogormny ZUS, jako że prowadzi się to samo gospodarstwo domowe. Dziś dzwonię do ZUS, więc ci odpowiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do wypowiedzi że jest to mit. To na własnym doświadczeniu pytam - jaki mit? Absolutnie żaden. Moje dziecko miało wielkie bóle brzucha i jadłam tylko pieczonego lub gotowanego kurczaka i chlebki ryżowe, czasem bułkę drożdżową, jakieś zupy delikatne. Co było niedozwolonego w tej diecie, co mogło mu szkodzić na brzuszek? A mimo to dalej go brzuch bolał, dalej miał krosteczki i wiecie co? Po kilku miesiącach już nie mogłam, ledwo żyłam, więc zaczęłam jeść normalnie i co?! I brzuch jak go bolał tak bolał, ani mniej ani więcej, krostki to znikały trzeba było tylko przemywać buzię. Z resztą do tej pory raz krostki ma a raz nie i pediatra m tłumaczyła że dopóki zęby rosną a on ślinę sobie po policzkach rozsmarowuje to będzie miał krostki. A koleżanka jadła wszystko i jakoś jej dziecko żadnych problemów z brzuchem nie miało. Bzdury to są z tą dietą matki. Fakt nie wszystko można zjeść, ale większość bez problemu. Najlepiej zwalić wszystko na osłabioną porodem kobietę i tyle. Teraz nie będę ani trochę przejmować się dietą. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co dziwne, poza ciążą nie mogę używać tego kremu, bo wtedy zapycha mi pory i robi mi się więcej pryszczy i cera nie wygląda ładnie. A w ciąży jest idealny. Całą pierwszą ciążę się nim smarowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Suuper ![]() ![]() H0pe jaka piękna dzidzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Jak ktos ma ochote poczytac co np. na angielskich stronkach pisze sie o karmieniu piersia, to wklejam
![]() http://www.nhs.uk/Conditions/pregnan...ing.aspx#close http://kellymom.com/nutrition/mothers-diet/mom-diet/ ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Dark, wlasnie chodzilo mi o to, ze ta dieta matki karmiacej piersia to mit, czyli, ze niewiele w tym prawdy.
#4738 |
Wtajemniczenie
|
bluesky- do wizyty jeszcze trzy dni a ty juz panikujesz?
![]() ![]() dwa kolory - pokaż ten brzzusio jesli mozesz : ))) ja chętnie poprzyglądam się na piękne brzuszki mamuń gosiuś - ja prawie niczym sie nie smaruje, maluje sie raz w tyg może jak mam wyjść gdzieś, bo tak to leżałam, a jak miałam uczucie spięcia np po kąpieli to albo kremem albo po posmarowaniu ciała oliwką czasem zajechałam też resztką na dłoniach na twarz. i jest ok- cera nie wiem czy lepsza niz przed ciążą bo się nie przyglądam ale na pewno nie jest gorzej, Z reguły chyba od 2 trymestru już będziemy tylko piękniały ![]() Martusia - masz na myśli to że piszę tak mozolnie i długo? ![]() dark lady - witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Do kogo można się zgłaszać w sprawie dopisania do listy w następnym wątku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.