Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 12:44   #3391
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz!! nie słuchaj głupot

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Czy ty wiesz co ty mi robisz!? Ja z EVI wiecznie na głodzie jesteśmy a tymi tu piszesz takie rzeczy!! hahaha ja wczoraj miałam wiecznego głoda! Załamywałam się,
BARDZO BARDZO proszę o dużo kciuków - jutro diabetolog...

UWAGA mam czekoladę bez cukru i nie zwaham się jej zjeść!
Nooo przepraszam noooo ale dzisiaj mam taki dzien ze mogę gadać i gadać o jedzeniu.
Lubię ta czoko bez cukru , tez bym zjadła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:45   #3392
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

idę zjeść kromkę wasy z pomidorem dajcie mi kiełbasy
Stary 2013-10-17, 12:46   #3393
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mąż twierdzi że to bardzo istotne....że jak mała będzie dorastać i pytać, to jej pokarzemy filmik jak przyszła na świat, no i jak sama będzie w ciąży to też pewnie chętnie jeszcze raz zobaczy....obiecał mi ze ten filmik będzie tylko dla mnie i dla niego no i dla Lenki....bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś oglądał moje dupsko i to jeszcze w takim stanie
Kurcze ja sobie nie wyobrażam, żeby ktokolwiek robił zdjęcia mi czy dzieciom po porodzie a co dopiero w trakcie. No ale ja zawsze dziwna byłam. Sama mam bardzo mało zdjęć ( z ciąży ani jednego).
Stary 2013-10-17, 12:47   #3394
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Taaaaak!! Polska dojrzewająca z musztarda francuska

Niech mnie ktoś uciszy! Zaraz zaleje podłogę ta ilością śliny

Stary 2013-10-17, 12:49   #3395
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Kurczę, co to jest? Ja też zawsze obkładam papierem (choć wolę na małysza, tylko po porodzie to mało realne ), ale chcesz powiedzieć, że ktoś wymyślił jakieś UŁATWIENIE w tej sytuacji?

Ja też zawsze obkładam papierem ale jednak trochę to zajmuje czasu a "na Małysza" to tak nie bardzo
Ja mam takie http://allegro.pl/toiletki-podkladki...619206674.html
Stary 2013-10-17, 12:49   #3396
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Taaaaak!! Polska dojrzewająca z musztarda francuska

Niech mnie ktoś uciszy! Zaraz zaleje podłogę ta ilością śliny

CIIIIICHO!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poszła szukać w GOOGle "kiełbasa dla cukrzyków"
Stary 2013-10-17, 12:50   #3397
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A ja tylko ciągle słyszę od znajomych , że gruba już jestem co mnie bardzo irytuję bo zawsze byłam grubsza a teraz dostałam sam brzuch i większość znajomych w podobnym terminie w którym obecnie jestem miały dużo większe już brzuchy
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Ja niestety też wciąż to słyszę, a ponieważ zawsze byłam szczupła, więc teraz widzę jaką ludzie mają satysfakcję mówiąc mi, że przytyłam lub ale Ci tyłek urósł, ale się zaokrągliłaś na buzi . Nie jest to zbyt miłe. Na szczęście są i tacy mili, o jakich pisała migotka, że dla równowagi komplement powiedzą.
A przecież to chyba logiczne i zdrowe, że przybieramy w ciąży, nie?
mam tak samo. a już rodzina męża jest w tym mistrzami. owszem przytyłam, ale te kg jakoś się tak rozkładają, że w swoje spodnie nadal się mieszczę ( zawsze byłam fanką spodni na gumkach, bo na guzik logiczne że już się nie dopnę )
i powiem Wam szczerze, że ostatnio ja głupia zaczęłam się tym wszystkim na prawdę przejmować. a i brzuch też okazuje się duży jak na 26tc, a jedna z bliskich osób w rodzinie w ogóle stwierdziła, że wyglądam jak jej sąsiadka która za dwa tygodnie rodzi. nosz cholera, aż się przykro robi.
A co najlepsze ja mam wrażenie, że mi dopiero w tym tyg brzuch tak porządnie wywaliło spod cycków, bo wcześniej coś tam była, ale luźniejsza bluzka i spokój

upadly_aniol00 wyglądasz bardzo ładnie. i wcale nie widać jakiś wielkich zaokrągleń poza tymi :"koniecznymi" chyba po prostu trzeba wziąć na wstrzymanie i nie słuchać innych, o tyle
Stary 2013-10-17, 12:51   #3398
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie wyglądasz!! nie słuchaj głupot

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Czy ty wiesz co ty mi robisz!? Ja z EVI wiecznie na głodzie jesteśmy a tymi tu piszesz takie rzeczy!! hahaha ja wczoraj miałam wiecznego głoda! Załamywałam się,
BARDZO BARDZO proszę o dużo kciuków - jutro diabetolog...

UWAGA mam czekoladę bez cukru i nie zwaham się jej zjeść!
Cytat:
Co do słodyczy to mogę polecić ciastka bez cukru http://diabetyk.blox.pl/resource/IMG_3083_200x200.jpg
http://image.ceneo.pl/data/products/...cukru-150g.jpg
zawsze bratu je kupuję i są również dżemy 100 % owoców słodzone sokiem z jabłek z łowicza http://4.bp.blogspot.com/-kY87JKfjEU...1600/dzemy.jpg na pewno są dobre.
A co do wędliny czemu nie możesz wędliny przecież chuda ci nie zaszkodzi chyba , że diabetolog jakąś dietę Ci zarzucił
Stary 2013-10-17, 12:51   #3399
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
CIIIIICHO!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poszła szukać w GOOGle "kiełbasa dla cukrzyków"
Ha! Sa pArowki dla diabetyków!! W delikatesach sieci prosiaczki i Piotrze i Pawle!

Stary 2013-10-17, 12:52   #3400
ejani
Zadomowienie

no i głowa mi tak pęka, że zamiast tworzyć coś konstruktywnego, doganiam Was (i tyle z dobtych planów:/). ale z jednym mamm czas co najmniej do 18, reszta cały dzień, więc to w sumie wszystko jedno, w jakiej to wszytsko kolejności zrobię

co do tematów religijnych (w tym chrztu) się nie wypowiem, bo moim zdaniem to indywidualnie każdy powinien zrobić co uważa według swojego sumienia i przekonań a już mam dość, jak ateiści grzmią wkoło naokoło jacy Ci chrześcijanie źli, zamiast zająć się sobą.
ale nie, jednak napiszę, bo mam problem z chrzestnymi, ale jak go roztrząsam, to mi mąż każe poczekać, jak będziemy chrzcili, więc chyba tak zrobię (szczególnie że zauważyłam, że i u nas tematy wracają, więc pewnie jeszcze nie raz się pojawi)

co do targów, to dobrze, że się nie zapisałam, bo bym na pewno rady nie dała (a już miałam plan, żeby wyciągnąć siostrę), muszę też trochę odpocząć na tym zwolnieniu

co do pampersów, to dla noworodka też mi siostra polecała te premium (nawet miałam prezentację siateczki ), ale potem już zwykłe (to jej drugie dziecko, więc można zaufać).

a przy okazji na kolki i bóle brzuszka polecała GRIPE WATER, ale to chyba tylko dziewczyny z Anglii mogą skorzystać, bo u nas przestali sprowadzać, chyba że w internecie kupić, że to jest takie coś z koperku i od razu działa (po pierwszym dziecku co im zostało zużyli na sobie i podobno jest rewelacyjne)

Cytat:
W domu na komórkę średnio mogę liczyć . w ogóle zastanawiamy sie nad wzmacniaczem zasięgu
a co to jest? bo też mam taki sam problem... niby wokół żadnych żelastw ani grubych ścian, a rozmawiać można tylko na balkonie normalnie

co do towarzystwa przy porodzie, to na tej szkole rodzenia położna ciągle mówi jak ważna jest pomoc i opieka przy porodzie (ale i w samej ciąży, więc jestem bardzo zadowolona, że poszliśmy) ), ale zapowiedziałam mężowi, że bardzo bym chciała go na te 2 pierwsze fazy porodu (a im więcej tego słucham, to tym bardziej), a potem to jak już będzie uważał, ale mam nadzieję, że zostanie. zmuszać go nie będę.

my się dobraliśmy nawet pod tym względem, że jesteśmy dzikusy- w czasie przytulań itp to jak najbardziej, ale tak to raczej się "zakrywamy" i zamykamy łazienkę. znaczy się rano, jak się szykujemy latamy w samej bieliźnie czasem, ale bardzo rzadko choć wiadomo, że poród to zupełnie inna rzecz i nie wykluczam, że jakjuż sama się nie będę ogarniała, to nasz związek siłą rzeczy będzie musiał przejść w inny wymiar

w pokoju dziecięcym tak naprawdę będziemy mieli najwięcej mebli (ale to przez to, że jako jedyny pomieści szafę taką jaką mamy, czyli narożną, oprócz tego komoda z półkami (1/3 to szuflady, reszta półki), niezbyt pojemna, ale dla dziecka powinna wystarczyć, szczególnie że w komplecie mamy jeszcze taki słupek z półkami (może też tam stanie)

dostałam też zabawkę z fisher price, a co do listy sklepów z rabatami, to jest tu:
http://www.fisher-price.com/pl_PL/pl...locations.html

Agatka,malaMigotkAaa, śliczne brzuszki

Hosenka, Tajeczka nie zdążyłam Wam pożyczyć zdrówka, dobrze, że już sytuacja unormowanaklas ki:

Magnusia mój też przestaje wierzgać, jak go obnażam, choć nie wiem, czy to nie kwestia też ciepła, bo wtedy temperatura opada. a co do rąk, to maluchy ponoć wyczuwają i odróżniają rękę, jak się przyzwyczają do ojcowskiej, to też odpukują a do obcych nie chcą.

Położna wczoraj na sr mówiła, że można głaskać brzuchy, byle bez przesady a już na pewno nie wolno jakby szczypać, bo to będą robić przed porodem na wywołanie skurczy. ale moja babunia jak mi się dorwie do brzuszka, to tak mi go wyściska, że aż się zaczynam obawiać ale ona może gorzej jak szwagier mnie za brzuch złapał, to już nie było fajne... ale o nim Wam kiedyś pisałam

Nemezis23 sporo masz tej SR, to jest bezpłatna?
nam położna mówiła, że ministerstwo funduje 20 godzin lekcyjnych, ale że ona się nie mieści z tematyką, to będziemy mieć w sumie 25 zegarowych (a jeszcze i tak się nie wyrabia, więc zajęcia trwają prawie 3 godziny!) ale to tylko przez miesiąc

Le La fajna taka lampka, ale czy nie będzie lepsza dla starszych dzieci bardziej?

co do lekarza, to wczoraj też w przychodni myślałam, że kogoś rozszarpię albo wybuchnę płaczem... jak Wam piałam, do zwykłej przychodni chodzę tylko przedłużyć lekarstwa babci (odkąd ona nie może jeździć ze mną) no i miałam pierwszy numerek, ale... najpierw an miał tylko "coś przekazać i się o coś spytać" i jeszcze bezczelnie do mnie, "czy to jakiś problem?"no i przekazał jakieś zaproszenie i lekarka mu na to, że przecież on nie będzie czekał!!! w głowie się nie mieści, nie znoszę państwowej służby zdrowia! gdyby nie to, że zgubiłam kartkę z listą leków bym się kłóciła, a tak kipiałam ze złości (i na niego i na siebie, gdzie ją posiałam). a on i tak potem jeszcze po moim wyjściu czekał, bo tak naprawdę chciał się zaszczepić na grypę

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na "Grawitacji". Dziecko tak szalało przez 2 godziny, jak nigdy wcześniej. I tak się zastanawiałam: za głośno..? Pewnie się Mała bała...
Ale film super, polecam.
na pewno przez hałas, nam wczoraj tak mówili, że kino to nie koniecznie, a już jakie mega komedie to najlepiej przed samym porodem, bo szczery śmiech w dużej ilości może wywołać akcję porodową
co prawda ja teraz męczę dalej z mężem tych "Przyjaciół", ale myślę, że nic nie będzie, skoro już tyle razy oglądaliśmy

czyżbym już była na bieżąco?
Stary 2013-10-17, 12:54   #3401
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do słodyczy to mogę polecić ciastka bez cukru http://diabetyk.blox.pl/resource/IMG_3083_200x200.jpg
http://image.ceneo.pl/data/products/...cukru-150g.jpg
zawsze bratu je kupuję i są również dżemy 100 % owoców słodzone sokiem z jabłek z łowicza http://4.bp.blogspot.com/-kY87JKfjEU...1600/dzemy.jpg na pewno są dobre.
A co do wędliny czemu nie możesz wędliny przecież chuda ci nie zaszkodzi chyba , że diabetolog jakąś dietę Ci zarzucił
No i w tym rzecz, że nic nie narzucił i nic nie powiedział i tak błądzę, że za chwilę nabawie się anemii

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Ha! Sa pArowki dla diabetyków!! W delikatesach sieci prosiaczki i Piotrze i Pawle!

Na razie kupiłam kiebłaski fit z obniżoną zawartością tłuszczu w lidlu, ale nie mam pasków to nie wiem jak po nich cukier wygląda - ale jak pisąłam wyżej ja błądzę szukam i wymyślam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 12:56   #3402
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
No i w tym rzecz, że nic nie narzucił i nic nie powiedział i tak błądzę, że za chwilę nabawie się anemii

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Na razie kupiłam kiebłaski fit z obniżoną zawartością tłuszczu w lidlu, ale nie mam pasków to nie wiem jak po nich cukier wygląda - ale jak pisąłam wyżej ja błądzę szukam i wymyślam
Fit wiedeńskie?? Takie długie?? Uwielbiam je!

Stary 2013-10-17, 12:57   #3403
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Przetopiłam słoninę, będę robić smalec. A później z czosnkiem na chlebie jeść. Zamiast obiadu. Może mnie gardło przestanie boleć ( buuu..
Fuu nienawidzę tego zapachu...

Iwa...ladowarka tel kartę ciąży krem na brodawki ?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:58   #3404
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Fit wiedeńskie?? Takie długie?? Uwielbiam je!

Stary 2013-10-17, 13:00   #3405
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
przy okazji ja w 25 tc chyba aż tak źle nie wyglądam skoro jestem już aż takaaaa gruba w ciąży
Daj spokój gdzie gruba???? Ślicznie wyglądasz
Stary 2013-10-17, 13:00   #3406
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Poza tym mój maż chyba by mnie udusił jakbym miała coś dźwigać podczas zakupów zazwyczaj niosę papier toaletowy i własną torebkę
Nawet ostatanio czepiał się , ze mam za ciężka torebkę . A nawet jak wracam z zakupów to zaraz mama leci mi wszytko powyciagać z samochodu .
A jak wysyłają mnie po coś cięższego to słyszę tysięcy razy , żebym poprosiła kogoś aby mi to załadował do samochodu
to tak jak mój
a z torebką he to właśnie mój wczoraj mi nosiłJa mam prawie zawsze naprawdę ciężką he he achhh czego tam nie ma od kilku długopisów, ołówków, kalendarzy, zeszytu z grubą okładką, notesu, grzebyków, szczotki, lusterka, błyszczyków, kremów do rąk,tabletek, ładowarki, soku i wiele innych "potrzebnych" i "absolutnie niezbędnych" mi rzeczy
acha zapomniałam o słodkich przegryzkach

Cytat:
Napisane przez upadły_anioloo
A ja tylko ciągle słyszę od znajomych , że gruba już jestem co mnie bardzo irytuję bo zawsze byłam grubsza a teraz dostałam sam brzuch i większość znajomych w podobnym terminie w którym obecnie jestem miały dużo większe już brzuchy
masakra co za buraki tym bardziej widząc Twoje zdjęcie!!!

The light trzymam za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Ambrella
Ja niestety też wciąż to słyszę, a ponieważ zawsze byłam szczupła, więc teraz widzę jaką ludzie mają satysfakcję mówiąc mi, że przytyłam lub ale Ci tyłek urósł, ale się zaokrągliłaś na buzi . Nie jest to zbyt miłe. Na szczęście są i tacy mili, o jakich pisała migotka, że dla równowagi komplement powiedzą.
A przecież to chyba logiczne i zdrowe, że przybieramy w ciąży, nie?
Ambrella mam identycznie! Najpierw właśnie tez słyszałam
"noooo w końcu przytyłaś" chociaż i tak zaraz dodają "a co masz taki mały brzuch gdzie dziecko schowałaś"
patrząc na moje biodra "jak ty to dziecko urodzisz to ja nie wiem???!!! "
i na moje piersi zapada wyrok
"z takim biustem to nie wykarmisz dziecka!!"

Cytat:
Napisane przez lolita25
Mąż twierdzi że to bardzo istotne....że jak mała będzie dorastać i pytać, to jej pokarzemy filmik jak przyszła na świat, no i jak sama będzie w ciąży to też pewnie chętnie jeszcze raz zobaczy....obiecał mi ze ten filmik będzie tylko dla mnie i dla niego no i dla Lenki....bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś oglądał moje dupsko i to jeszcze w takim stanie
Ja takie filmiki z porodu uważam za bardzo ciekawe ale raczej z innej strony
Sama gdybym rodziła sn, bardzo chciałabym żeby mnie ktoś sfilmował (student, stażysta) od drugiej strony Od początku do końca Ale nie mąż Przy cc też chciałabym taki filmik, może być nawet w celach medycznych dla studentów, ale nie wiem czy jest to możliwe. Po prostu takie rzeczy nigdy mnie nie obrzydzały i zawsze mnie interesowały

A takie filmiki z pierwszych minut, pierwszy krzyk dziecka, kontakt z matką, przystawienia czy mierzenie przez pielęgnirki są dla mnie piękne z innego powodu.. to po prostu cudowna pamiątka wg mnie dla rodziców i dziecka. Chociaż sama nie przywiązuję uwagi do takich spraw a w ciąży zrobiłam dopiero ostatnio parę razy jakieś zdjęcia ... to taki filmiki z pierwszych minut wydają mi się super..
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:03   #3407
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ejani jest to wzmacniacz zasięgu . Antene mocuję się na dachu która ściąga zasięg . A w domu masz podłączony zasilacz . Ciągle się zastanawiamy nad zakupem . Jak w google wpiszesz wzmacniacz zasięgu to na pewno coś Ci wyskoczy
Małamigotka w cukrzycy chodzi raczej o to aby bardzo tłustych potraw nie spożywać . Ale chude wędliny spokojnie możesz jeść . Popytaj się jutro diabetologa dokładnie co Ci wolno a co nie . Ty i tak nie masz cukrzycy tylko stan przedcukrzycowy czy jak to tam się nazywa więc w sumie cukrzycy możesz wcale nie dostać .
Stary 2013-10-17, 13:03   #3408
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
przy okazji ja w 25 tc chyba aż tak źle nie wyglądam skoro jestem już aż takaaaa gruba w ciąży
Wyglądasz jak kobieta w ciąży mnie też wkurzają takie głupie uwagi...ale ostatnio dociełam takiej jednej....wkurzyła mnie to jej powiedziałam "ja jestem w 25 tyg ciąży i mam mniejszy brzuch od ciebie" chyba ją zatkało...bo sama wygląda koszmarnie a docina ciężarnej
Stary 2013-10-17, 13:05   #3409
lidkaa82
Zadomowienie

Kurde skończył mi sie limit internetu i do niedzieli d...pa blada
Dziewczyny nie szalejcie tak z tymi torbami, ma byc lekka i poręczna żeby wam sie nie walała potem na położniczym. Weźcie kosmetyki w małych buteleczkach (rossman ma takie mini produkty), koszule też jedna do porodu i jedną na zmiane a potem mąż wam będzie wymieniał na czyste. Na połozniczym bardzo ciepło, wiec reklamówka skarpetek też zbędna, weźcie w razie czego jedną pare cienkich i też mąż moze przywieźć świeże jak będzie potrzeba. Klapki pod prysznic, papier toalet też sie przyda, ręcznik wystarczy mały do buźki i duży do kąpieli. talerzyk, sztućce, kubek, jakieś herbatniki w razie jakbyscie urodziły po kolacji bo dostaniecie dopiero śniadanie
Woda na porodówce to towar pierwszej potrzeby, przynajmniej u nas. Najlepiej duze butle plus mała z dziubkiem do której mąż może przelewać zebyscie w kazdej pozycji mogły się napić. Ja wode miałam, połoznych nie słuchałam i mało piłam i sie odwodniłam Nasze połozne porównują poród do maratonu, którego bez wody też byście nie chciały przebiec.
Może się zdarzyć że na porodówke w skurczach będziecie maszerować i tą torbę sobie same nieść bo nie zawsze położna będzie tak życzliwa więc miejcie to na uwadze
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:07   #3410
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam listę rzeczy potrzebnych dla mnie do szpitala. Możecie spojrzeć czy jest ok?

(...)

Czy coś jeszcze mi sie przyda??

Ochrona pomadka do ust

A co do godzinnych porodów. Znajoma urodziła przedwczoraj pierwsze dziecko w... 2 godziny!!! Poród rozpoczął się w 38 tygodniu nagłym odejściem wód płodowych, potem godzina mocnych skurczy, niecałe pół godziny parcia. Od momentu odejścia wód do urodzenia łożyska niecałe 2 godziny!!! Jest dla nas nadzieja!

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-10-17 o 13:15
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:09   #3411
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
ejani jest to wzmacniacz zasięgu . Antene mocuję się na dachu która ściąga zasięg . A w domu masz podłączony zasilacz . Ciągle się zastanawiamy nad zakupem . Jak w google wpiszesz wzmacniacz zasięgu to na pewno coś Ci wyskoczy
Małamigotka w cukrzycy chodzi raczej o to aby bardzo tłustych potraw nie spożywać . Ale chude wędliny spokojnie możesz jeść . Popytaj się jutro diabetologa dokładnie co Ci wolno a co nie . Ty i tak nie masz cukrzycy tylko stan przedcukrzycowy czy jak to tam się nazywa więc w sumie cukrzycy możesz wcale nie dostać .
No i tego nawet od szanownej pani diabetolog nie usłyszłam, bo to była wizyta wstępna...
Stary 2013-10-17, 13:12   #3412
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za komplementy już myślałam , że naprawde wyglądam jak mały słoń

Kurczę ja mam zwykłą torbę bagażową nie opłaca mi się kupować walizki tylko do porodu będę musiała jakoś się spakować żeby była lekka .
Stary 2013-10-17, 13:12   #3413
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny a czy ser mascarpone w ciazy mozna? Bo bym z łosiem zrobiła ale nie wiem czy możemy.

Stary 2013-10-17, 13:14   #3414
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a czy ser mascarpone w ciazy mozna? Bo bym z łosiem zrobiła ale nie wiem czy możemy.

On jest z pasteryzowanego mleka, wiec spokojnie
Stary 2013-10-17, 13:14   #3415
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Rozpoznanie cukrzycy: powyżej 200 mg/dl
A Ty po 2 h miałaś chyba ponad 140 ?
A na czczo ile dokładnie miałaś ?
Stary 2013-10-17, 13:15   #3416
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
On jest z pasteryzowanego mleka, wiec spokojnie
No to czadowo senkju

Stary 2013-10-17, 13:16   #3417
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Dla wielu osób gruba = widać, że jesteś w ciąży brzuszek rośnie. Co dziwne, nigdy nie słyszałam tego komentarza od faceta ZAWSZE OD KOBIET KTÓRE SĄ JUŻ MAMAMI, i taka przyjdzie walnie : coraz grubsza jesteś , i zawsze pytam duży mam brzuch w ciązy czy jestem gruba? Zawsze jest zmieszanie! Ja też to słyszę co rusz, ale litości...
Taaaaaa, ja też ciągle to słyszę. A może nie ciągle, tylko jestem uczulona na tym punkcie? No ale mam wrażenie, że kobiety wokół oglądają mnie jak jakiegoś prosiaka w klatce - i komentują poziom "utuczenia"

Cytat:
Ja też zawsze obkładam papierem ale jednak trochę to zajmuje czasu a "na Małysza" to tak nie bardzo
Ja mam takie http://allegro.pl/toiletki-podkladki...619206674.html
A więc jednak istnieje coś takiego! O losie, w jakim ja świecie żyłam do tej pory. Muszę to kupić

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
A takie filmiki z pierwszych minut, pierwszy krzyk dziecka, kontakt z matką, przystawienia czy mierzenie przez pielęgnirki są dla mnie piękne z innego powodu.. to po prostu cudowna pamiątka wg mnie dla rodziców i dziecka. Chociaż sama nie przywiązuję uwagi do takich spraw a w ciąży zrobiłam dopiero ostatnio parę razy jakieś zdjęcia ... to taki filmiki z pierwszych minut wydają mi się super..

A mi jakoś nie... Może jestem dziwna. Nie wyobrażam sobie oglądania takiego filmiku po latach, w którym to ja jestem główną bohaterką - dzieckiem. Nie chciałabym. No ale ja w ogóle nie lubię takich pamiątkowych filmów, nie tworzę i nie oglądam. Lubię zdjęcia, ale kamera mogłaby dla mnie nie istnieć.

iwantyou99 odnoszę wrażenie, że Ty dzisiaj na WSZYSTKO masz ochotę

Aaaaaaa właśnie, Aniołku wyglądasz ŚLICZNIE. Właśnie tak jak trzeba. Gdzie te baby oczy mają? Dobrze, że chociaż Twój mąż dobrze widzi I masz bardzo fajną sukienkę/tunikę

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-10-17 o 13:18
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:16   #3418
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No to czadowo senkju

Tylko łososia podgrzej porzadnie
Stary 2013-10-17, 13:18   #3419
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Taaaaaa, ja też ciągle to słyszę. A może nie ciągle, tylko jestem uczulona na tym punkcie? No ale mam wrażenie, że kobiety wokół oglądają mnie jak jakiegoś prosiaka w klatce - i komentują poziom "utuczenia"

A więc jednak istnieje coś takiego! O losie, w jakim ja świecie żyłam do tej pory. Muszę to kupić

A mi jakoś nie... Może jestem dziwna. Nie wyobrażam sobie oglądania takiego filmiku po latach, w którym to ja jestem główną bohaterką - dzieckiem. Nie chciałabym. No ale ja w ogóle nie lubię takich pamiątkowych filmów, nie tworzę i nie oglądam. Lubię zdjęcia, ale kamera mogłaby dla mnie nie istnieć.

iwantyou99 odnoszę wrażenie, że Ty dzisiaj na WSZYSTKO masz ochotę
Taaak!! Pierwszy raz w ciazy mi sie tak robi!! Zdarzało mi sie mieć jakiś apetyt ale podziubalam i byłam najedzona a teraz masakra. Jadlabym i jadła!!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Tylko łososia podgrzej porzadnie
Ja go smażę a potem dusze w bulionie.

Stary 2013-10-17, 13:23   #3420
ejani
Zadomowienie

o, a jednak nie, ale pędzicie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Odnośnie porodów, rozmawiałam ostatnio z mamą o swoich obawach i ona powiedziała mi, żebym absolutnie nikogo nie słuchała w tej kwestii i nie dała się nastraszyć, bo ją straszyli a mnie rodziła 4 godziny natomiast mojego brata pół godziny i nie było to dla niej jakieś traumatyczne przeżycie.

Przyznam szczerze, że trochę mnie tym podniosła na duchu
moja to samo mówi- ja się rodziłam 3 lub 4 godziny a moja siostra od pierwszych bóli (które ją obudziły) do samego urodzenia tylko 2,5 (ale fakt, że to był wcześniaczek) i się śmiała, że na temat znieczulenia nic mi nie powie, bo nie zdążyła

a ona w ogóle ma dobrze- żadnych skoków rozwojowych, żadnych poważnych problemów... oby to siedziało w genach i mi się też tak trafiło...

co prawda położna nam mówiła, że im dłużej trwa akcja tym się lepiej organizm sam znieczula hormonami, ale wolę pamiętać ból i mniej się męczyć

Cytat:
ja raz od teściowej już usłyszałam "grubasie" ale to takim żartobliwym tonem

raczej częściej słyszę, że "jeszcze tak bardzo nie widać" nie wiem, czy ich zdaniem mam się z tegoo cieszyć? szczególnie że te kilogramy mam, i to coraz więcej! (jak się dowiedziałam, że siostra przez całą ciążę przytyła tyle, co ja do teraz, to postanowiłam się jednak trochę ogarnąć. ale na szczęście nie od wszystkich tak... zresztą okrutna prawda jest taka, że kiedyś właśnie tyle ważyłam bez brzucha i z mniejszym biustem, więc może ludzie zapomnieli ostatnie lata?;>

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Wy tu o porodach a ja wczoraj bylam na warsztatach Mamo to ja.
a dużo gadżetów dostałaś? jak się zastanawiałam nad pójściem, to próbowałam wyliczyć wartość próbek i prezentów kontra stracony czas i teraz jestem ciekawa...

Cytat:
No skąd ja to znam to witam w klubie kobiet, które częściej słyszą tą magiczną melodyjkę "ea sport it's in the game"
też się w nim witam choć teraz jakby mniej, ale to fazami ma (teraz na topie jest jakaś przygodówka- Hobbit na smartfona i co chwilę przychodzą powiadomienia

Cytat:
no co Ty? jak Ci następnym razem ktoś tak powie, zaproponuj mu okulary! wyglądasz super!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Wyglądasz jak kobieta w ciąży mnie też wkurzają takie głupie uwagi...ale ostatnio dociełam takiej jednej....wkurzyła mnie to jej powiedziałam "ja jestem w 25 tyg ciąży i mam mniejszy brzuch od ciebie" chyba ją zatkało...bo sama wygląda koszmarnie a docina ciężarnej
coś w tym jest, bo część z tych osób, które zarzucają mi, że jeszcze bardzo nie widać ciąży (??))brzuch rzeczywiście ma tak bez niczego...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości