|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Lubię ta czoko bez cukru , tez bym zjadła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie http://allegro.pl/toiletki-podkladki...619206674.html ![]()
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszła szukać w GOOGle "kiełbasa dla cukrzyków" ![]()
![]() |
#3397 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i powiem Wam szczerze, że ostatnio ja głupia zaczęłam się tym wszystkim na prawdę przejmować. a i brzuch też okazuje się duży jak na 26tc, a jedna z bliskich osób w rodzinie w ogóle stwierdziła, że wyglądam jak jej sąsiadka która za dwa tygodnie rodzi. nosz cholera, aż się przykro robi. A co najlepsze ja mam wrażenie, że mi dopiero w tym tyg brzuch tak porządnie wywaliło spod cycków, bo wcześniej coś tam była, ale luźniejsza bluzka i spokój ![]() upadly_aniol00 wyglądasz bardzo ładnie. i wcale nie widać jakiś wielkich zaokrągleń poza tymi :"koniecznymi" ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://image.ceneo.pl/data/products/...cukru-150g.jpg zawsze bratu je kupuję i są również dżemy 100 % owoców słodzone sokiem z jabłek z łowicza http://4.bp.blogspot.com/-kY87JKfjEU...1600/dzemy.jpg na pewno są dobre. A co do wędliny czemu nie możesz wędliny przecież chuda ci nie zaszkodzi chyba , że diabetolog jakąś dietę Ci zarzucił |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | ||
Zadomowienie
|
no i głowa mi tak pęka, że zamiast tworzyć coś konstruktywnego, doganiam Was (i tyle z dobtych planów:/). ale z jednym mamm czas co najmniej do 18, reszta cały dzień, więc to w sumie wszystko jedno, w jakiej to wszytsko kolejności zrobię
co do tematów religijnych (w tym chrztu) się nie wypowiem, bo moim zdaniem to indywidualnie każdy powinien zrobić co uważa według swojego sumienia i przekonań a już mam dość, jak ateiści grzmią wkoło naokoło jacy Ci chrześcijanie źli, zamiast zająć się sobą. ale nie, jednak napiszę, bo mam problem z chrzestnymi, ale jak go roztrząsam, to mi mąż każe poczekać, jak będziemy chrzcili, więc chyba tak zrobię (szczególnie że zauważyłam, że i u nas tematy wracają, więc pewnie jeszcze nie raz się pojawi) co do targów, to dobrze, że się nie zapisałam, bo bym na pewno rady nie dała (a już miałam plan, żeby wyciągnąć siostrę), muszę też trochę odpocząć na tym zwolnieniu ![]() co do pampersów, to dla noworodka też mi siostra polecała te premium (nawet miałam prezentację siateczki ![]() a przy okazji na kolki i bóle brzuszka polecała GRIPE WATER, ale to chyba tylko dziewczyny z Anglii mogą skorzystać, bo u nas przestali sprowadzać, chyba że w internecie kupić, że to jest takie coś z koperku i od razu działa (po pierwszym dziecku co im zostało zużyli na sobie i podobno jest rewelacyjne) Cytat:
co do towarzystwa przy porodzie, to na tej szkole rodzenia położna ciągle mówi jak ważna jest pomoc i opieka przy porodzie (ale i w samej ciąży, więc jestem bardzo zadowolona, że poszliśmy ![]() my się dobraliśmy nawet pod tym względem, że jesteśmy dzikusy- w czasie przytulań itp to jak najbardziej, ale tak to raczej się "zakrywamy" i zamykamy łazienkę. znaczy się rano, jak się szykujemy latamy w samej bieliźnie czasem, ale bardzo rzadko ![]() ![]() w pokoju dziecięcym tak naprawdę będziemy mieli najwięcej mebli (ale to przez to, że jako jedyny pomieści szafę taką jaką mamy, czyli narożną, oprócz tego komoda z półkami (1/3 to szuflady, reszta półki), niezbyt pojemna, ale dla dziecka powinna wystarczyć, szczególnie że w komplecie mamy jeszcze taki słupek z półkami (może też tam stanie) dostałam też zabawkę z fisher price, a co do listy sklepów z rabatami, to jest tu: http://www.fisher-price.com/pl_PL/pl...locations.html Agatka,malaMigotkAaa, śliczne brzuszki ![]() Hosenka, Tajeczka nie zdążyłam Wam pożyczyć zdrówka, dobrze, że już sytuacja unormowana ![]() ![]() Magnusia mój też przestaje wierzgać, jak go obnażam, choć nie wiem, czy to nie kwestia też ciepła, bo wtedy temperatura opada. a co do rąk, to maluchy ponoć wyczuwają i odróżniają rękę, jak się przyzwyczają do ojcowskiej, to też odpukują a do obcych nie chcą. Położna wczoraj na sr mówiła, że można głaskać brzuchy, byle bez przesady a już na pewno nie wolno jakby szczypać, bo to będą robić przed porodem na wywołanie skurczy. ale moja babunia jak mi się dorwie do brzuszka, to tak mi go wyściska, że aż się zaczynam obawiać ![]() ![]() ![]() Nemezis23 sporo masz tej SR, to jest bezpłatna? nam położna mówiła, że ministerstwo funduje 20 godzin lekcyjnych, ale że ona się nie mieści z tematyką, to będziemy mieć w sumie 25 zegarowych (a jeszcze i tak się nie wyrabia, więc zajęcia trwają prawie 3 godziny!) ale to tylko przez miesiąc Le La fajna taka lampka, ale czy nie będzie lepsza dla starszych dzieci bardziej? co do lekarza, to wczoraj też w przychodni myślałam, że kogoś rozszarpię albo wybuchnę płaczem... jak Wam piałam, do zwykłej przychodni chodzę tylko przedłużyć lekarstwa babci (odkąd ona nie może jeździć ze mną) no i miałam pierwszy numerek, ale... najpierw an miał tylko "coś przekazać i się o coś spytać" i jeszcze bezczelnie do mnie, "czy to jakiś problem?"no i przekazał jakieś zaproszenie i lekarka mu na to, że przecież on nie będzie czekał!!! w głowie się nie mieści, nie znoszę państwowej służby zdrowia! gdyby nie to, że zgubiłam kartkę z listą leków bym się kłóciła, a tak kipiałam ze złości (i na niego i na siebie, gdzie ją posiałam). a on i tak potem jeszcze po moim wyjściu czekał, bo tak naprawdę chciał się zaszczepić na grypę ![]() Cytat:
![]() co prawda ja teraz męczę dalej z mężem tych "Przyjaciół", ale myślę, że nic nie będzie, skoro już tyle razy oglądaliśmy ![]() czyżbym już była na bieżąco? ![]()
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Na razie kupiłam kiebłaski fit z obniżoną zawartością tłuszczu w lidlu, ale nie mam pasków to nie wiem jak po nich cukier wygląda - ale jak pisąłam wyżej ja błądzę szukam i wymyślam
![]() |
#3402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Daj spokój gdzie gruba???? Ślicznie wyglądasz
#3406 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z torebką he to właśnie mój wczoraj mi nosił ![]() ![]() ![]() acha zapomniałam o słodkich przegryzkach ![]() Cytat:
![]() The light trzymam ![]() Cytat:
"noooo w końcu przytyłaś" chociaż i tak zaraz dodają "a co masz taki mały brzuch gdzie dziecko schowałaś" patrząc na moje biodra "jak ty to dziecko urodzisz to ja nie wiem???!!! " i na moje piersi zapada wyrok ![]() "z takim biustem to nie wykarmisz dziecka!!" Cytat:
![]() Sama gdybym rodziła sn, bardzo chciałabym żeby mnie ktoś sfilmował (student, stażysta) od drugiej strony ![]() ![]() ![]() ![]() A takie filmiki z pierwszych minut, pierwszy krzyk dziecka, kontakt z matką, przystawienia czy mierzenie przez pielęgnirki są dla mnie piękne z innego powodu.. to po prostu cudowna pamiątka wg mnie dla rodziców i dziecka. Chociaż sama nie przywiązuję uwagi do takich spraw a w ciąży zrobiłam dopiero ostatnio parę razy jakieś zdjęcia ... to taki filmiki z pierwszych minut wydają mi się super.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
ejani jest to wzmacniacz zasięgu . Antene mocuję się na dachu która ściąga zasięg . A w domu masz podłączony zasilacz . Ciągle się zastanawiamy nad zakupem . Jak w google wpiszesz wzmacniacz zasięgu to na pewno coś Ci wyskoczy
Małamigotka w cukrzycy chodzi raczej o to aby bardzo tłustych potraw nie spożywać . Ale chude wędliny spokojnie możesz jeść . Popytaj się jutro diabetologa dokładnie co Ci wolno a co nie . Ty i tak nie masz cukrzycy tylko stan przedcukrzycowy czy jak to tam się nazywa więc w sumie cukrzycy możesz wcale nie dostać . |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3409 |
Zadomowienie
|
Kurde skończył mi sie limit internetu i do niedzieli d...pa blada
![]() Dziewczyny nie szalejcie tak z tymi torbami, ma byc lekka i poręczna żeby wam sie nie walała potem na położniczym. Weźcie kosmetyki w małych buteleczkach (rossman ma takie mini produkty), koszule też jedna do porodu i jedną na zmiane a potem mąż wam będzie wymieniał na czyste. Na połozniczym bardzo ciepło, wiec reklamówka skarpetek też zbędna, weźcie w razie czego jedną pare cienkich i też mąż moze przywieźć świeże jak będzie potrzeba. Klapki pod prysznic, papier toalet też sie przyda, ręcznik wystarczy mały do buźki i duży do kąpieli. talerzyk, sztućce, kubek, jakieś herbatniki w razie jakbyscie urodziły po kolacji bo dostaniecie dopiero śniadanie ![]() Woda na porodówce to towar pierwszej potrzeby, przynajmniej u nas. Najlepiej duze butle plus mała z dziubkiem do której mąż może przelewać zebyscie w kazdej pozycji mogły się napić. Ja wode miałam, połoznych nie słuchałam i mało piłam i sie odwodniłam ![]() Może się zdarzyć że na porodówke w skurczach będziecie maszerować i tą torbę sobie same nieść bo nie zawsze położna będzie tak życzliwa więc miejcie to na uwadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do godzinnych porodów. Znajoma urodziła przedwczoraj pierwsze dziecko w... 2 godziny!!! Poród rozpoczął się w 38 tygodniu nagłym odejściem wód płodowych, potem godzina mocnych skurczy, niecałe pół godziny parcia. Od momentu odejścia wód do urodzenia łożyska niecałe 2 godziny!!! Jest dla nas nadzieja! ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-10-17 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy już myślałam , że naprawde wyglądam jak mały słoń
![]() Kurczę ja mam zwykłą torbę bagażową nie opłaca mi się kupować walizki tylko do porodu będę musiała jakoś się spakować żeby była lekka . |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy ser mascarpone w ciazy mozna? Bo bym z łosiem zrobiła ale nie wiem czy możemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3416 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mi jakoś nie... Może jestem dziwna. Nie wyobrażam sobie oglądania takiego filmiku po latach, w którym to ja jestem główną bohaterką - dzieckiem. Nie chciałabym. No ale ja w ogóle nie lubię takich pamiątkowych filmów, nie tworzę i nie oglądam. Lubię zdjęcia, ale kamera mogłaby dla mnie nie istnieć. iwantyou99 odnoszę wrażenie, że Ty dzisiaj na WSZYSTKO masz ochotę ![]() Aaaaaaa właśnie, Aniołku wyglądasz ŚLICZNIE. Właśnie tak jak trzeba. Gdzie te baby oczy mają? Dobrze, że chociaż Twój mąż dobrze widzi ![]() ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-17 o 13:18 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
Tylko łososia podgrzej porzadnie
![]()
#3419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ja go smażę a potem dusze w bulionie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||||
Zadomowienie
|
o, a jednak nie, ale pędzicie
![]() Cytat:
![]() a ona w ogóle ma dobrze- żadnych skoków rozwojowych, żadnych poważnych problemów... oby to siedziało w genach i mi się też tak trafiło... co prawda położna nam mówiła, że im dłużej trwa akcja tym się lepiej organizm sam znieczula hormonami, ale wolę pamiętać ból i mniej się męczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() raczej częściej słyszę, że "jeszcze tak bardzo nie widać" nie wiem, czy ich zdaniem mam się z tegoo cieszyć? szczególnie że te kilogramy mam, i to coraz więcej! (jak się dowiedziałam, że siostra przez całą ciążę przytyła tyle, co ja do teraz, to postanowiłam się jednak trochę ogarnąć ![]() a dużo gadżetów dostałaś? jak się zastanawiałam nad pójściem, to próbowałam wyliczyć wartość próbek i prezentów kontra stracony czas i teraz jestem ciekawa... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- coś w tym jest, bo część z tych osób, które zarzucają mi, że jeszcze bardzo nie widać ciąży (??))brzuch rzeczywiście ma tak bez niczego...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.