|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy buty do szpica są jeszcze modne?
Jeśli mogę się wtrącić...moim zdaniem:
modne są oczywiście baleriny i okrąglutkie noski, ale w Polsce tak naprawdę przyjmowały i przyjmują się średnio...nie wiedzieć czemu "lubimy" szpice i w sklepach jeszcze tego pełno...osobiście nie mam nic przeciwko szpicom, choć uważam, że są szpice i "szpice" (niektóre przesadzone, nie mają nic wspólnego z elegancją a zakrawają o śmieszność a czasem chodzenie w nich grozi kalectwem, ponadto kojarzą nam się z określonym stylem o którym nie będę pisać, bo musiałabym użyć wulgaryzmów )...w każdym razie nie jestem wrogiem szpicy głównie dlatego, że uważam (oczywiście jak ktoś nie ma nogi numer 40 i więcej), iż wyszczuplają nieco (sama też miałam kilka par butów w szpic i czułam się w nich dobrze)...ale tym, które znajdują się na początku wątku niestety mówię stanowcze NIE (kojarzą mi się właśnie z określonym stylem, a raczej brakiem stylu) -karykatura buta i tyle...A taką pointą pointy niech będzie to, że faktycznie modne jest to w czym się dobrze czujemy
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... peep toe sexi, no cóż. Moda ma to do siebie, że lubi zataczać koło. Doskonale pamiętam jak moja mama nosiła buty typu peep toe, ale to było dawno temu, dlatego nie dziwi mnie fakt, że znowu powróciły do mody buty, z których niezgrabnie wystaje jeden paluch. Ale to już kwestia gustu oczywiście. Jak już wcześniej sprytnie zauważyła "papryczka" wątek o modzie czy też niemodzie na buty w szpic został założony w 2005 roku, mamy 2007, a dyskusja nadal trwa... Jedyne co mnie bawi to bezmyślne podążanie za magazynami mody i kupowanie wszystkiego co właśnie jest "na czasie". Efekt jest taki, że chodząc po ulicach widzę modne kobitki prosto z kserokopiarki.
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze szpice (te nieprzesadzone) moga nosic tylko osoby powyzej 170 cm wzrostu i szczupłe. optycznie skracaja sylwetke i ja znieksztalcaja, i nie wiem kto wymyslil ze wyszczuplaja?
to jest moja opinia, kazdy moze miec inna a te buty z zagietymi czubami... to w ogole porazka... moga je nosic tylko krasnoludki w bajkach dla dzieci
Edytowane przez kosmita77 Czas edycji: 2007-05-06 o 17:20 |
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
hm.....a ja ze względu na rodzaj mojej pracy muszę nosić eleganckie buty a większość z nich ma szpice, osobiście uważam, iż np. do spodni z kantem z lekko rozszerzanymi nogawkami lepiej wyglądaja buty w szpic.....a pzoa tym jeżeli ktoś ma ponad 170 cm wzrostu to zazwyczaj ma też większy rozmiar obuwia.....moja znajoma która jest wysoka i nosi 40 kupila sobie szpice...wsiadła co Seicento...i???....i miała problemy z prowadzeniem samochodu bo długa stopa+buty wszpic spowodowały że mając nogę na pedałach palcami "zachaczała się" o to miejsce nad pedałami....strasznie sie uśmiałyśmy jednak koleżnka wolała nie prowadzić w tym obuwiu
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
[1=330ac05f58e92fb009c16c7 28075bdbac5dfe64a_5eb9d90 34ca21;4289245]
a pzoa tym jeżeli ktoś ma ponad 170 cm wzrostu to zazwyczaj ma też większy rozmiar obuwia.....moja znajoma która jest wysoka i nosi 40 kupila sobie szpice...wsiadła co Seicento...i???....i miała problemy z prowadzeniem samochodu bo długa stopa+buty wszpic spowodowały że mając nogę na pedałach palcami "zachaczała się" o to miejsce nad pedałami....strasznie sie uśmiałyśmy jednak koleżnka wolała nie prowadzić w tym obuwiu [/quote]heh, pewnie wiecej nie wsiadla w nich do samochodu rozmiar buta nie zalezy w duzym stopniu od wzrostu. ja mam 170cm i mam stope 37-38. mam wiele kolezanek ktore sa nizsze a maja 40 czy 41... a i tak stopa zgrabniej wyglada w okraglych noskach na mniejsza i w ogole jestem uprzedzona do szpicow
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
![]() Cytat:
Wszędzie, ale to absolutnie wszędzie można kupić buty ze szpicem
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie zgadzam
nie byla to moda na jeden sezon, bo wciaz sa w sklepach, wciaz je nosimy i rzeczywiscie do niektorych rzeczy (wspomniane spodnie na kant) sa wrecz stworzone
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
według mnie buty w szpic są najzwyczajniej w świecie pokraczne i nigdy w życiu bym ich nie założyła.
nawet do za długich spodni. |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka89 to co nosilas jak w sklepahc byly tylko takie buty, bo byl taki okres, adidasy?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie nie przypominam okresu, w ktorym w sklepach byly tylko buty w szpic. Byla taka moda, ok. Bylo ich sporo, ok. Ale spokojnie mozna bylo kupic inne.
Dla mnie szpice strasznie szpeca stopy, bez wzgledu na to czy sa noszone do spodni w kancik, czy do spodnicy. Dodatkowo takie czuby sa niezdrowe dla stop. |
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
A ja się ubieram tak jak lubie a nie czy modne czy nie. Mi sie osobiscie szpice podobają. Widze je jeszcze u wielu dziewczyn takze z mody calkowicie niewyszly ale nienosci je juz kazda dziewczyna jak wczesniej. Teraz bardzo modne staly sie balerinki.
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
ja nie potrafię się określić które bardziej mi się podobają, do szpica, czy noski. mam i takie i takie, i do każdego stroju pasują inne. nosze modele które mi się podobają, i przede wszystkim wygodne!
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się szpice zdecydowanie nie podobają
Za to uwielbiam okrągłe czubki,peep- toe i balerinki,więc obecne moda pasuje mi idealnie
|
|
|
#74 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bez przesady! nie kazda je nosila. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Czy są modne hmmm powiedziałabym raczej że nadal są 'popularne' jeśli ktoś lubi to nie widze powodu żeby sie zmuszał do balerin czy peep toe tylko dlatego że taka jest presja otoczenia
Ja osobiscie ubrałam ostatnio szpice (z przymusu bo innych akurat nie miałam) , utwierdziłam sie w przekonaniu że źle sie mi w nich chodzi i wiecej ich nie założe na domiar złego moja babcia (!) mnie dobiła ze są brzydkie i wogóle niemodne hahahaha w szoku byłam bo babuszka tak ostro nie reaguje na to co nosze Nie zgodze sie że pasują wysokim, wrecz odwrotnie lepiej wygladają na mniejszych stopach osób niskich i 'przy kosci' bo wyszczuplają noge i łydke (widze to po mamie której uda w butach z okrągłym noskiem wygladają pulpetowato )
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

)...w każdym razie nie jestem wrogiem szpicy głównie dlatego, że uważam (oczywiście jak ktoś nie ma nogi numer 40 i więcej), iż wyszczuplają nieco (sama też miałam kilka par butów w szpic i czułam się w nich dobrze)...ale tym, które znajdują się na początku wątku niestety mówię stanowcze NIE (kojarzą mi się właśnie z określonym stylem, a raczej brakiem stylu) -karykatura buta i tyle...

to jest moja opinia, kazdy moze miec inna
na mniejsza i w ogole jestem uprzedzona do szpicow

na domiar złego moja babcia (!) mnie dobiła ze są brzydkie i wogóle niemodne