Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-17, 17:50   #1351
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 506
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Propozycje bardzo smaczne, nie mniej jedz±c 3 posi³ki dziennie ³atwo o spowolnienie metabolizmu. Za ma³o ¶wie¿ych warzyw. W ogóle ja ju¿ chyba jaki¶ spaczony jestem, ale wszystkiego mi tutaj za ma³o

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Ach te T¯-ty i T¯-tki
Moje kromale te¿ od T¯ zajuma³em. Tak ³adnie pachnia³...

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

A wiesz ile wynosi Twoje ca³kowite zapotrzebowanie? Bo co¶ mi siê wydaje ¿e dla kobiet przy umiarkowanej pracy waha siê od 2400 do 2800kcal. Na redukcji ucinamy oko³o 300-400 kcal, dodajemy regularny wysi³ek fizyczny i w ten sposób zdrowo chudniemy. Jedz±c niespe³na 1500kcal mo¿esz nabawiæ siê powa¿nych niedoborów...

(czy ja robiê jaki¶ b³±d je¿eli odchudzam siê w w.w. sposób?)
zapotrzebowanie kobiety 2800?
no teraz to dowali³e¶, ¿e hej. tyle to mo¿e byæ zapotrzebowanie moje, przy umiarkowanym trybie ¿ycie.

poza tym nie wiem, sk±d wzi±³e¶ informacje, ¿e na redukcji ucinamy 300-400kcal?:O skoro tak, to sam jesz o wiele wiele mniej.
a jak kto¶ bêdzie jad³ 400kcal mniej to bêdzie traci³ oko³o 1,5kg/miesi±c, a to jaki¶ rewelacyjny wynik nie jest.. ZALECANE obciecie kalorii to 600-700, a nie tyle ile napisa³e¶

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Niegrzeczne U z wczoraj:

Po przebudzeniu: ciep³a woda z cytryn± i miodem

¦niadanie: owsianka na mleku 1,5% z jab³kiem, bananem, goji, ziarnami kakao i domowej roboty mas³em orzechowym

II ¦niadanie: 3 kromki bia³ego pieczywa (z dobrej piekarni, o 5 rano trzeba wstaæ ¿eby siê za³apaæ sk³ad: m±ka, zakwas, woda, sól) z mas³em, szynk±, jajkiem, majonezem, ogórkiem ma³osolnym i pomidorem - a co!
+ herbata z ksylitolem i cytryn±

Lunch: zupa broku³owa z jajkiem, fet±, ³y¿eczk± mas³a orzechowego i szczypiorkiem

Podwieczorek: zapiekanna kasza gryczana na s³odko ze ¶liwkami miodem i twarogiem
+inka z magnezem na mleku migda³owym, posypana start± czekolad± 90%

Obiadokolacja: frittata z rukol±, kozim serem, czerwon± cebul± i suszonymi pomidorami
+ mix sa³at z pomidorkami koktajlowymi, czerwon± papryk±, avocado i dresingiem

+ do picia: woda, lipa, melisa, sok jab³kowy nie z koncentratu

przyjajczy³em ¿e tak powiem
ale od lunchu porcje naprawdê umiarkowane
¶niadania nie komentujê nawet, chcia³o mi siê jak cholera no!
a jad³ospis rzeczywi¶cie 'niegrzeczny'
ahh, ta bia³a m±ka, która zabija
piotrek1994 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:00   #1352
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Poka¿ wiadomo¶æ
no teraz to dowali³e¶, ¿e hej. tyle to mo¿e byæ zapotrzebowanie moje, przy umiarkowanym trybie ¿ycie.

poza tym nie wiem, sk±d wzi±³e¶ informacje, ¿e na redukcji ucinamy 300-400kcal?:O skoro tak, to sam jesz o wiele wiele mniej.
a jak kto¶ bêdzie jad³ 400kcal mniej to bêdzie traci³ oko³o 1,5kg/miesi±c, a to jaki¶ rewelacyjny wynik nie jest.. ZALECANE obciecie kalorii to 600-700, a nie tyle ile napisa³e¶

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Ma³e masz pojêcie o od¿ywianiu i powiem Ci ¿e nawet nie mam ochoty wyprowadzaæ Ciê z b³êdu. Za bardzo dzia³asz mi na nerwy ci±g³ym dogadywaniem. Po prostu odwal siê facet i nie pisz do mnie.
Ty przyj±³e¶ sobie za punkt honoru siê czepiaæ ( w szczególno¶ci mnie), a nie pomagaæ osobom pisz±cym tutaj. Mo¿e w jaki¶ sposób podnosi to Twoje ego, nie wiem, ale s³abe to jest. W ka¿dym b±d¼ razie skoñcz ju¿ proszê trollowaæ na tym w±tku.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:02
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:35   #1353
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Ma³e masz pojêcie o od¿ywianiu i powiem Ci ¿e nawet nie mam ochoty wyprowadzaæ Ciê z b³êdu. Za bardzo dzia³asz mi na nerwy ci±g³ym dogadywaniem. Po prostu odwal siê facet i nie pisz do mnie.
Ty przyj±³e¶ sobie za punkt honoru siê czepiaæ ( w szczególno¶ci mnie), a nie pomagaæ osobom pisz±cym tutaj. Mo¿e w jaki¶ sposób podnosi to Twoje ego, nie wiem, ale s³abe to jest. W ka¿dym b±d¼ razie skoñcz ju¿ proszê trollowaæ na tym w±tku.
Mam ma³e pojêcie? To Ty siê mylisz i nie bêdziesz mi wciska³ swoich wniosków, które wyci±gasz nie wiem na jakiej podstawie
Ja rozumiem, ¿e mo¿esz mieæ swoje zdanie i pogl±dy na temat diety, ale nie lubiê, kiedy narzucasz je innym, prowadz±c w ten sposób innych w b³±d
Stary 2013-10-17, 18:40   #1354
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Dudi (moge tak mowic?), "na moje" masz racje. Co do tego zapotrzebowania to nie wiem, czy troche nie poplynales - ja sobie wyliczalam i wyszlo mi ok. 2200-2400 kcal (w zaleznosci od kalkulatora),

Jak bede miala lepszy dzien, to wrzuce swoj jadlospis do oceny, dzisiaj mam dupny nastroj i lepiej mi wychodzi znecanie sie nad innymi niz samokrytyka Przepraszam wszystkich, ktorzy trafiaja dzis na moj ciety jezor.
Ju¿ prostujê. Oczywi¶cie ¿e dzienne zapotrzebowanie ka¿dego z nas jest inne, w zale¿no¶ci od podstawowej przemiany materii, rodzaju wykonywanej pracy i aktywno¶ci fizycznej. Podany przeze mnie zakres 2400-2800 dotyczy kobiet w wieku 25-59 lat, wykonuj±cych umiarkowan± pracê i oraz prowadz±cych umiarkowanie aktywny tryb ¿ycia (przynajmniej 30 minut do 4 razy w tygodniu).

Choæ oczywi¶cie mog³em siê nieco machn±æ bo nie chcia³o mi siê podrêcznika szukaæ
Stary 2013-10-17, 19:04   #1355
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

R
¦niadanie: 2 kawa³ki chleba z szynk± i warzywami
II ¶niadanie: pomarañcza, serek homo nat
Obiad: ry¿ curry z kurczakiem i warzywami
Podwieczorek: gar¶æ orzechów w³oskich
Kolacja: jogurt monte, 3 wafle ry¿owe z d¿emem- pewnie za ma³o bia³ka, ale musia³am zje¶æ jogurt bo termin siê koñczy³ i dla zwiêkszenia kcal doda³am wafle. W planie by³ twaróg z rzodkiewk± i ogórkiem, no ale nie wysz³o

Co s±dzicie?

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:26   #1356
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
Ju¿ prostujê. Oczywi¶cie ¿e dzienne zapotrzebowanie ka¿dego z nas jest inne, w zale¿no¶ci od podstawowej przemiany materii, rodzaju wykonywanej pracy i aktywno¶ci fizycznej. Podany przeze mnie zakres 2400-2800 dotyczy kobiet w wieku 25-59 lat, wykonuj±cych umiarkowan± pracê i oraz prowadz±cych umiarkowanie aktywny tryb ¿ycia (przynajmniej 30 minut do 4 razy w tygodniu).

Choæ oczywi¶cie mog³em siê nieco machn±æ bo nie chcia³o mi siê podrêcznika szukaæ
Spoko. Nie mam wykszta³cenia w tym kierunku i dopiero zaczynam siê douczaæ, wiêc na razie bazujê na gotowcach, gotowych kalkulatorach itp. Dla informacji - mieszczê siê w podanym przez Ciebie zakresie wiekowym, pracê mam typowo biurow±, za to "¶rubku w dupku" - æwiczê 4-5 razy w tygodniu po 5 minut do godziny, zasuwam do pracy si³± w³asnych nóg je¶li tylko pogoda pozwala itp. BMR mi wysz³a ok. 1350. Ale ja mam za sob± nie tylko ED, ale te¿ epizod durnego od¿ywiania "po", wiêc si³± rzeczy pewnie kopniêty metabolizm i mo¿e inne warto¶ci bêd± na mnie dzia³aæ. Nie obrazisz siê, je¶li te¿ skrobnê PW z wiêksz± ilo¶ci± detali i pro¶b± o pomoc?
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:55   #1357
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Dzisiejsze U.

I mini-owsianka (2 ³y¿ki p³atków owsianych b³yskawicznych, solidna ³y¿ka otrêbów pszennych, nieca³a szklanka mleka 0.5%, 2 suszone morele, 1 suszona ¶liwka, 2 ³y¿eczki ¿urawiny, kilka migda³ów (nie pamiêtam, ile ^^'), du¿a kostka czekolady gorzkiej); 1 kromka chleba razowego z serkiem zio³owym, plastrem szynki z indyka, warzywami; kubek kawy zbo¿owej z mleka 0.5% z kostk± cukru
pomiêdzy - gruszka, sok wieloowocowy / 45 min w-fu
II bu³ka wieloziarnista 70g z serkiem zio³owym, plastrem szynki z indyka, li¶ciem sa³aty i dodatkiem kie³ek broku³u
III 1/2 woreczka kaszy jaglanej; 2 podudzia z kurczaka pieczone w rêkawie (z czê¶ciowo zeskroban± skórk±); trochê buraczków i 2 solidne kawa³ki papryki konserwowej; ok. 150 ml soku warzywnego z imbirem (jakie¶ 1/2 butelki)
IV budyñ ¶mietankowy (niestety, gotowiec ); mandarynka
V 2 kromki chleba razowego z serkiem zio³owym, kie³kami broku³u, 2 plastrami szynki z indyka, plastrem cienkiego sera ¿ó³tego; sa³atka z pomidorów, rukoli, ³y¿ki pestek z dyni, ³y¿eczki musztardy i oliwy z oliwek; melisa
Kolacja trochê solidniejsza, bo matka sta³a nad g³ow± i jêcza³a, by "zje¶æ co¶ t³ustego" (jem j± 2 h przed snem).
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 21:25   #1358
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
edytowa³am moj jadlospis.

no to bylo U dzisiaj.

po przebudzeniu wypilam szklankê letniej wody z cytryn± i po³ ³yzeczki miodu Manuka (podobno ma jakies zdrowotne wla¶ciwosci, Mama powiedziala, ze mam go jesc)

o 7.30 ¦niadanie: owsianka (da³am 4,5 ³yzki p³atków prawie 50g, pe³na ³y¿ka sto³owa otr±b ¿ytnich, ³y¿ka p³aska suszonych jagód goji, szklanka 200ml mleka 2%, plaster twarogu po³tlustego, 4 ca³e du¿e orzechy wloskie jakies 15g czyli pol garsci); zielona herbata mocna.

spacer lekki ok 0,5h dojscie na zajêcia itd.

11.30 II ¦niadanie: grahamka 65g z tofu naturalnym (w ramach ograniczenia nabia³u) da³am jakies 40g - nie wiem ile powinno sie uzywac tofu na kanapki? i awokado jaka¶ po³owa po³ówki, do tego warzywa obowi±zkowo: sa³ata rzymska, kawa³ki papryki czerwonej i zielonej, kie³ki lucerny (na zdj nie widaæ bo wyjad³am :P) i czarna ma³a kawa.

znowu spacer 0,5h i jakies chodzenie w sumie ok h ruchu.

15. Obiad: (w restauracji) " Spaghetti Bolognese makaron Troccoli z sosem pomidorowo-warzywnym, mielonym miêsem wo³owym, sycylijskim czerwonym winem, posypany serem Grana Padano" porcja spora (talerze byly dziwnie wielkie, najad³am sie. Czulam du¿o pomidorów i miesa wo³owego bylo chyba duzo).
najadlam sie tym wiec o 18 tylko przegryzka: duze, kwasne domowe jab³ko.

pó¼no wrocilam do domu wiec o 21 dopiero kolacja (wiem, duza przerwa): 2 kromki razowca (po 40g) 100g serka wiejskiego lekkiego, ponad polowa puszki tuñczyka wsw (ok 80g) plus warzywa: kilka rzodkiewek 6?, kie³ki rzodkiewki, sa³ata rzymska, du¿o natki pietruszki, soku z cytryny i soli morskiej.
po. herbata z dzikiej rózy a przed snem na pewno Teraflu do picia bo cos mnie bierze choroba znowu (zawiera saharozê jesli to ma jakies znaczenie...)<--- ¿eby¶ czasem od lekarstw nie przyty³a

*Pyta³am o to, czy nie za duzo miesa w ciagu jednego dnia bo jakos sie "przejda³am" tzn ci±zy mi "mieso" na zoladku wlasnie i boli mnie zoladek.

Wiem, ze nadal kiepsko ale stara³am siê.

no i pojde spac ok 1 pewnie.

Wiesz co napwet opisy Twoich posi³ków s± chore, nie fajnie siê to czyta. Jesz co raz mniej, obcinasz. Czy do Ciebie co¶ dociera? Po co tu piszesz? dosta³a¶ tyle rad, nie korzystasz, mia³a¶ je¶æ jak w jad³ospisach które wklei³a¶ , a nie zmieni³a¶ nic, kompletnie nic! MASAKRA !!!!

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez G0si3k Poka¿ wiadomo¶æ
Sniadanie, ok 7.30: Owsianka z czterech lyzek platkow: z plastrem twarogu, wkrojona sliwka i polowka kiwi, lyzka masla orzechowego i cynamonem + kawa z mlekiem

Banan

Lunch, ok 12: Tortilla pszenna z kurczakiem, salata, starta marchewka i kawalkami papryki konserwowej, z keczupem

Obiad, ok 18: Spaghetti z tunczykiem z sosem pomidorowym wlasnej roboty (marchewka, cebula, czosnek, pomidor, oliwki, troche koncentratu pomidorowego)

Po: kawa z mlekiem + kostka mlecznej czekolady

Cwiczenia ok 50 min

Kolacja: Pol kostki twarogu z kapka jogurtu naturalnego, z pomidorem, oliwkami i ziarnami slonecznika

Czy jest to odpowiedni jadlospis na U? Bardzo prosze o ocene

Ja równie¿ uwa¿am ¿e na U to trochê tu ma³o, kolacja typowo eRkowa i to jeszcze po æwiczeniach. A miêdzy lunchem a obiadem mo¿esz co¶ przek±siæ bo 6 godzin to trochê d³ugo

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:38   #1359
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

dzisiejszy, stara³am sie.

7.30. ¦niadanie:
owsianka 40g p³atków owsianych górskich, ³yzka otrab ¿ytnich, ³yzka jagód goji suszonych, 4 orzechy w³oskie, 30g twarogu poltlustego, 200ml mleka 2%; zielona herbata.
(*najadam sie tym sniadaniem nawet 50g platków mnie zapycha jakos :/ )
11.30. 2 Sniadanie: 2 kromki razowca na zakwasie, 1/4 awokado, 40g tofu naturalnego + kie³ki lucerny, kawalki papryki zielonej i czerwonej, sa³ata rzymska; pokrzywa do picia.
15.00 Obiad: (na miescie) duza porcja dorsza grilowanego (na rachunku bylo 180g), porcja kaszy jêczmiennej (z mas³em), porcja surówki z kapusty kiszonej i marchewki z dodatkiem oleju.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 2% Pi±tnica (bez mleka w proszku :P) 150g, 12 sztuk migda³ów, ³y¿ka otrab ¿ytnich, wielkie jablko 200g; kawa czarna
21. Kolacja: 2 kromki razowca z 2 jajkami wiejskimi XL (jedno cale z drugiego bia³ko) + rzodkiewki, sa³ata rzymska, natka pietruszki, kielki rzodkiewki, ogórek zielony; sól
po: pokrzywa, mieta.

ok 1,5l wody.

chyba za duzo tluszczu i bia³ka a za ma³o wêgli. Moze dlatego tak slabne?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20131017_144851.jpg (15,3 KB, 54 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20130914_093128.jpg (17,7 KB, 43 za³adowañ)
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-17 o 21:56
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:42   #1360
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Moje P. walcze 2800kcal

sniadanie
szklanka kukurydzianych+2szklankki mleka 2%
tost z dwoch grubych kromek razowca z serem zoltym,maslem,ketchupem

II
serek wiejski 200g+kanapka z grubego razowca z 2plastrami szynki,maslem,pomidorem,o gorem

obiad
(wszystko na wynos,gdyz wyjezdzalam na spektakl z klas± bylismy tam all day,az do 20)
wiejski delikate 200g
pajda razowca z 2 lyzkami sera twarogowego i ogorem
pajda razowca z camembertem,2plastrami szynki,pomidorem

podwieczorek
znow wiejski ze startym jablkiem i bananem

kolacja
tost z dwoch pajd razowca z maslem,szynka,serem,ogork iemrom
kromka razowca +puszka makreli w pomidorach
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:58   #1361
dezett
Zadomowienie

Cytat:
ja b czesto jem ryby na obiad w tygodniu 3-4 x dorsza wymiennie z ³ososiem
w pozostale dni mieso indyk/kurczak
na IIsn/kolacje raz w tygodniu tunczyk z puszki 2x ³osos wedzony, ze dwa razy w tygodniu po dwa jajka. Zastanawiam siê czy to nie za du¿o "miesa".
bo np jednego dnia na obiad ryba to na kolacje wedlina, jak na obiad mieso to na kolacje ryba/jajka/tofu naturalne wprowadzi³am tez zeby urozmaicic..
Moze dodac wiecej nabialu typu ser zolty? nie wiem jaki ustalic schemat kiedy mieso kiedy nabial w ciagu dnia.

a dzisiaj wybieram sie po olej lniany i bede dodawac zawsze do kasz i ryzu, a kanapki smarowac awokado lub oliwa z olwiek (co lepsze?) czy jednak mimo wszystko maslo?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

np. 100g serka z warzywem jakims? wypijam zasze przed snem zio³a i po nich nie chce mi sie jesc
up.
poza schemat.
Stary 2013-10-17, 22:48   #1362
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Ok 1400.

120/78/70. Kiep¶ciutko, co nie?

Jak mo¿na to ja te¿ siê wtr±cê
je¿eli Twoje BMR to 1400kcal, to przy diecie redukcyjnej jedzenie 1500kcal to o wiele moja droga za ma³o.
I masz bardzo malutko wêgli.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:

W ¿yciu siê nie zgodzê co wy za g³upoty tu piszecie!! Sk±d to niby wzi±³e¶?

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-10-18, 00:11   #1363
23b39befe6dcdc8143cdb64309b80d5b0a07e4b9_624f6cf284441
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 44

Witam.
Poczytujê Was od pewnego czasu ale nie udziela³am sie w w±tku poza 1 razem bo wpad³am w problemy z od¿ywianiem(g³odówki i kompulsy, problem z samoakceptacj±) i nie by³o o czym pisaæ. Chodzê do lekarza, jestem na etapie zwiekszania kalorii okolo 100 tygodniowo, bo dr stwierdzi³ ¿e to jest lepsze ni¿ wej¶cie od razu na du¿o wiêcej bo to móg³by byæ szok dla mojego organizmu, biorê leki ale ju¿ mam zmniejszaæ dawki, mam przez te g³odówki u tzw. specjalistow dietetykow problemy z hormonanami i uk³adem pokarmowym. Bardzo chcê z tego wyj¶æ i bardzo sie pilnujê bo wiem ¿e nigdy wiêcej nie chcê przechodziæ tego co pó³ roku temu... Obecnie leczê siê i uczê normalnego jedzenia oko³o 1,5 miesi±ca. Jestem na etapie 1700 kcal, zwiekszam co tydzieñ o 100. Czy mogliby¶cie oceniæ moje menu np. na jutro? Nie wiem do ilu kalorii mam zwiêkszaæ bo ka¿dy kalkulator pokazuje inaczej. Nie mam niedowagi, jest to raczej dolna granica bmi, chcia³abym t± wagê utrzymaæ lub max 2 kg wiêksz±- dla zdrowia.
Jem chyba za du¿o nabia³u? Ale nie wiem czym go zast±piæ, gdy¿ jajek nie mogê je¶æ- alergia pokarmowa oraz nie mogê tradycyjnych p³atków owsianych z powodów gastrologicznych, natomiast kupujê dobre ekologiczne musli bez dodatku cukrów, ró¿ne p³atki+ suszone owoce.
Moj jad³ospis np. na jutro :
Wstajê 6:00

7:00 -mleko 1,5% ok 350/400 ml (miseczka)
-4/5 du¿ych ³y¿ek musli
-1 wkrojony banan

11:20 (przerwa w zajêciach)
-sa³ata z indykiem (pier¶ wêdzona), pomidorami, sosem z jogurtu naturalnego i zió³ i kawa³kami fety

Ok 15:10/20
-filet z dorsza sma¿ony bez t³uszczu z br±zowym ry¿em (pó³ torebki), pomidorami z jogurtem naturalnym i ³y¿eczk± oliwy

Ok 19
-ser bia³y pó³t³usty zmieszany z odrobin± jogurtu naturalnego, wkrojone parê rzodkiewek
-2 kromki chleba ¿ytniego (¶rednie)

Ok 21 jem przewa¿nie kefir bo k³adê siê ko³o 24/1.

Mój tryb ¿ycia: nauka, ca³e dnie na uczelni lub korepetycjach, w miarê du¿o chodzê + codziennie staram siê æwiczyæ treningi typu killer, turbo, hiit okolo 30/40 minut i 20 rozciagania: razem ok 50 minut dziennie, sa dni gdy æwiczê tylko 30 a dzi¶ np. nie mia³am czasu poæwiczyæ a pó¼niej by³am tak zmêczona, ¿e nie chcia³am nic robiæ na si³ê i ponad swoje mo¿liwo¶ci (za mn± ca³a noc nauki + wstanie o 5 rano i do 18 by³am na zajêciach). Wszystkie komentarze mile widziane tylko nie krzyczcie proszê dopiero zaczynam, wezmê pod uwagê ka¿d± rade, to dla mnie b.wa¿ne w u³o¿eniu ''¿ycia'' na nowo.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziêkujê za rady.
23b39befe6dcdc8143cdb64309b80d5b0a07e4b9_624f6cf284441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:26   #1364
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak mo¿na to ja te¿ siê wtr±cê
je¿eli Twoje BMR to 1400kcal, to przy diecie redukcyjnej jedzenie 1500kcal to o wiele moja droga za ma³o.
I masz bardzo malutko wêgli.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

W ¿yciu siê nie zgodzê co wy za g³upoty tu piszecie!! Sk±d to niby wzi±³e¶?

G³upoty? Deficyt 600kalorii dziennie to nic odkrywczego. 300 odejmujesz od swojego zapotrzebowania + 300 spalasz w dowolny sposób. Masz 0,5kg na tydzieñ na minusie, czyli 2kg w miesi±c. To naprawdê bardzo 'du¿o' prawda? Wrêcz idealnie, ¿e tak powiem. Równie dobrze kto¶ mo¿e je¶æ swoje zapotrzebowanie, a spalaæ wiêcej i wyjdzie na to samo. To ju¿ broszka odchudzaj±cego..
Ja nic widzê herezji w tym co napisa³em.

Sam uwa¿am, ¿e 1500kcal to g³odówka, no chyba, ¿e kogo¶ CPM to 1800-1900
Stary 2013-10-18, 10:53   #1365
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Moje P. walcze 2800kcal

sniadanie
szklanka kukurydzianych+2szklankki mleka 2%
tost z dwoch grubych kromek razowca z serem zoltym,maslem,ketchupem

Kup p³atki osiane. Pomieszaj je z ziernem s³onecznika, dyni, orzechami, suszonymi owocami, sezamem, makiem.
5 ³yzek czubatych takiej mieszanki ugotuj, dodaj mleka a w Twoim przypadku mleka kokosowego lepiej, nakrój na to owca ¶wie¿ego. zjedz.

II
serek wiejski 200g+kanapka z grubego razowca z 2plastrami szynki,maslem,pomidorem,o gorem

Zamiast w kó³ko szynka, mas³o,pomidor: smarujesz grubo kromki obie mas³em orzechowym, tniesz na bardzo grube plastry banana, wk³adasz miêdzy kromki, masz kanapkê.

Albo, gotujesz jajo na twardo, kromki smarujesz pesto/majonezem/mas³em- co wolisz, jajo tniesz na grube plastry i ca³e mie¶cisz miedzy kromkami, na to jaka¶ zielenina- np rukola albo co¶ w tym stylu.

albo- sma¿ysz szybko pier¶ indycz±/kurz±, kroisz na grube plastry, uk³adasz na kanapce, smarujesz kechupem, musztard±, dajesz ogóra kiszonego.

obiad
(wszystko na wynos,gdyz wyjezdzalam na spektakl z klas± bylismy tam all day,az do 20)
wiejski delikate 200g
pajda razowca z 2 lyzkami sera twarogowego i ogorem
pajda razowca z camembertem,2plastrami szynki,pomidorem

By³o sobie zrobiæ kanapki jak wyzej, z pieczonym/sma¿onym miesem. Ser i ser.

podwieczorek
znow wiejski ze startym jablkiem i bananem

Trzeba by³o sobei zrobiæ co¶ na ciep³o a nie znów serem siê zapychaæ.
Tobie nie jest niedobrze od tego w kó³ko sera? Na staro¶æ bêdziesz mia³a tak± osteoporozê a¿ strach.

A mo¿ê zielony szejk: avokado, jab³ko, gar¶æ zieleniny (natki, szpinaku, itp). Zmiksowac w blenderze, zje¶æ
A mo¿e nale¶niki, placki ziemniaczane, z cukini, z cieciork±, z jab³kami?

kolacja
tost z dwoch pajd razowca z maslem,szynka,serem,ogork iemrom
kromka razowca +puszka makreli w pomidorach
jezu, znów ser , znów razowiec, znów ogórek.
3 jaja, i pó³ paczki szpinaku. Robisz z tego omlet, na ¶rodek omletu dajesz czerwonego pesto- GRUBO, jak masz trochê wiecej ochoty to wcze¶niej gotrujesz ze 2 ³y¿ki komosy ry¿owej, ugotowan± mieszasz z pesto, bazyli±, dajesz w ¶rodek omletu. Do tego sa³ata z oliw±, cebul±, fasolka czerwon±.
Albo gotowana fasolka szparagowa poszypana sezamem.
W ¶rodek omletu mo¿na dac te¿ warzywa: groszek ugotowany, fasolkê, broku³y.

Ryba- Ok.
By³o zje¶c rybê + duzo naci z pietruszki, 2 kromki razowca z mas³em, gar¶æ orzechów, kubek kakao z mlekiem kokosowym.

Bibianna, Twoje jedzenie jest bardzo ja³owe, nijakie, zimne (a tak¿e wych³adzaj±ce), bez smaku, zapachu, ¿ycia bym nawet powiedzia³a.
Postaraj sie, kup sobie ksi±¿ki kulinarne z ³adnymi zdjêciami, kupuj nieznane przyprawy, potrawy, warzywa, ró¿ne owoce, fiku¶ne przek±ski. Próbuj, bawa siê jedzeniem, przestañ siê go baæ.

Dlaczego np. jesz w kó³ko ten sam chleb?
Ja staram siê codziennie kupowaæ inny. razowy i nie razowy, pszenny, orkiszowy, ¿ytni, ziemniaczany, mieszany. Z nasionami takimi albo ¶makimi. Z orzechami, ¿urawin±, czosnkiem, ¶liwkami- co tam piekarz wymy¶li. Na zakwasie, na dro¿dzach. Ma³y, du¿y, ciemny , jasny. Chleby, bagietki, bu³ki, precle, rogale. Z ró¿nych piekarni.

naprawdê jedzenie mo¿e byæ przyjacielem i rado¶ci±, a nie mêk± pañsk± w kó³ko to samo: ser, razowiec, wêdlina, ogórek, pomidor. I tak ca³y dzieñ bo¿y. :/

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:27   #1366
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
G³upoty? Deficyt 600kalorii dziennie to nic odkrywczego. 300 odejmujesz od swojego zapotrzebowania + 300 spalasz w dowolny sposób. Masz 0,5kg na tydzieñ na minusie, czyli 2kg w miesi±c. To naprawdê bardzo 'du¿o' prawda? Wrêcz idealnie, ¿e tak powiem. Równie dobrze kto¶ mo¿e je¶æ swoje zapotrzebowanie, a spalaæ wiêcej i wyjdzie na to samo. To ju¿ broszka odchudzaj±cego..
Ja nic widzê herezji w tym co napisa³em.

Sam uwa¿am, ¿e 1500kcal to g³odówka, no chyba, ¿e kogo¶ CPM to 1800-1900

Uff...ju¿ my¶la³am ¿e chodzi Ci o obciêcie 600kcal z jedzenia
Mimo wszystko to i tak do¶æ du¿o i takie rzeczy robi siê na samym koñcu.
G³ównie chodzi mi o to ¿e na ten w±tek zagl±da nie jedna "odchudzaj±ca siê" przeczyta ¿e trzeba obci±æ 600kcal i mamy katastrofê bo nagle je 1000kcal czy 1200kcal i mamy g³odówki.
Ca³e odchudzanie powinno zacz±æ siê od jedzenia na zero, czyli tyle ile wynosi zapotrzebowanie, dietê siê reguluje, czy¶ci, pozbawia ¶mieci, wprowadza ruch i tyle! ju¿ siê zaczyna chudn±æ (oczywi¶cie jak kto¶ ma z czego) dopiero po takim d³u¿szym zachowaniu obcina siê 200kcal, max 300kcal z jedzenia i siê chudnie, obserwuje itp., a nawet jak kto¶ ma zastoje to siê nie obcina znów tylko czeka, grzecznie je, æwiczy i czeka

W sumie to co napisa³am nie jest stricte do Ciebie bo Ty pewnie siê nie odchudzasz ale do tych wszystkich odchudzaj±cych siê których diety i ilo¶æ zjadanych kalorii czasem mnie strasznie przera¿a.
A najgorsze jest to ¿e pe³no tu odchudzaj±cych którzy nie maj± z czego chudn±æ i robi± sobie tylko krzywdê, no ale to siê ju¿ chyba nie da wyt³umaczyæ (próbowa³am z milion razy) dopiero po latach wychodzi i cz³owiek sam dochodzi do wniosku, ¿e robi³ ¼le dla siebie.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Poka¿ wiadomo¶æ
jezu, znów ser , znów razowiec, znów ogórek.
3 jaja, i pó³ paczki szpinaku. Robisz z tego omlet, na ¶rodek omletu dajesz czerwonego pesto- GRUBO, jak masz trochê wiecej ochoty to wcze¶niej gotrujesz ze 2 ³y¿ki komosy ry¿owej, ugotowan± mieszasz z pesto, bazyli±, dajesz w ¶rodek omletu. Do tego sa³ata z oliw±, cebul±, fasolka czerwon±.
Albo gotowana fasolka szparagowa poszypana sezamem.
W ¶rodek omletu mo¿na dac te¿ warzywa: groszek ugotowany, fasolkê, broku³y.

Ryba- Ok.
By³o zje¶c rybê + duzo naci z pietruszki, 2 kromki razowca z mas³em, gar¶æ orzechów, kubek kakao z mlekiem kokosowym.

Bibianna, Twoje jedzenie jest bardzo ja³owe, nijakie, zimne (a tak¿e wych³adzaj±ce), bez smaku, zapachu, ¿ycia bym nawet powiedzia³a.
Postaraj sie, kup sobie ksi±¿ki kulinarne z ³adnymi zdjêciami, kupuj nieznane przyprawy, potrawy, warzywa, ró¿ne owoce, fiku¶ne przek±ski. Próbuj, bawa siê jedzeniem, przestañ siê go baæ.

Dlaczego np. jesz w kó³ko ten sam chleb?
Ja staram siê codziennie kupowaæ inny. razowy i nie razowy, pszenny, orkiszowy, ¿ytni, ziemniaczany, mieszany. Z nasionami takimi albo ¶makimi. Z orzechami, ¿urawin±, czosnkiem, ¶liwkami- co tam piekarz wymy¶li. Na zakwasie, na dro¿dzach. Ma³y, du¿y, ciemny , jasny. Chleby, bagietki, bu³ki, precle, rogale. Z ró¿nych piekarni.

naprawdê jedzenie mo¿e byæ przyjacielem i rado¶ci±, a nie mêk± pañsk± w kó³ko to samo: ser, razowiec, wêdlina, ogórek, pomidor. I tak ca³y dzieñ bo¿y. :/

Popisujê siê obiema rêkami.
Bibianna jesz trochê jakby za karê, bo musisz itp.Nie bêdê siê ropisywaæ bo cava super wszystko napisa³a, ale baw siê i ciesz z jedzenia, bo mo¿e byæ ona mega przyjemno¶ci±

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-10-18, 12:36   #1367
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

witam ludziczki

dzisiejsza eReczka

7.30 - kromka chleba ¿ytniego z ¿urawin±, z twagoriem pó³t³ustym i miodem naturalnym, kawa z mlekiem

11.00 - kromka chleba orkiszowego posmarowana twarogiem delikatnym President (ko³o 70 g) du¿o kie³ków lucerny i jab³ko

14.00 - kromka chleba oriszowego z po³ow± puszki tuczyka i du¿± ilo¶ci± kie³ków lucerny, klementynka (ta du¿a mandaryna)

18.00 - spaghetti pe³noziarniste z wo³owiny i przecieru pomidorowego ,cebulk ii czosnku + przyprawy, ³y¿ka parmezanu

21.00 pred wyj¶ciem na impreze ca³onocn± ) - koktajl z jab³ka i malin mro¿onych z jogurtem naturalnym

jak towygl±da? te koktajle owocowe tak pó¼no?mogê zje¶æ co¶ innego ,ale my¶lê ¿e gdy w perspektywnie bêdê na nogach do jakiej¶ 3 rano to nie zaszkodzi pó¼niej na imprezce zjem te¿ jajko sadzoner z papryk± je¿eli bêdê odczuwa³a g³ód bo spaghetti zamierzam zje¶æ duuu¿o
Stary 2013-10-18, 15:46   #1368
dezett
Zadomowienie

U. we wtorek ide do dietetyka najlepszego w miescie podobno..

10. ¦niadanie:
40g p³atków + orzechy wloskie, otreby ¿ytnie, 200ml mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, polowa grapefruita.
Skalpel. - jedyny ruch dzisiaj, caly dzien na tylku w domu.
14.30 Obiad: indyk 140g na parze, pomidor ¶redni, 100g broku³a, kasza gryczana (prawie polowa woreczka, 110g po ugotowaniu) + ³yzeczka oliwy z oliwek.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 150g 2% z warzywami: pol papryki czerwonej, pol zoltej, mala cykoria cala, kielki lucerny i ogorek zielony pol lyzka pestek s³onecznika stolowa solidna..
20.-21. Kolacja: 2 kromki razowca z ? serem zótym hit z ryk i pomidorem, rukol± i ogórkiem kiszonym. / albo z tofu albo nie wiem..........
Nie za duzo nabia³u?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20130926_094632.jpg (14,3 KB, 49 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20131012_092802.jpg (14,6 KB, 41 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20130906_065011.jpg (14,6 KB, 45 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20131018_143651.jpg (24,1 KB, 60 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20131018_181848.jpg (20,2 KB, 48 za³adowañ)
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-18 o 17:24
Stary 2013-10-18, 16:12   #1369
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

U

1. Jogurt naturalny z jab³kiem, kawa z mlekiem.

2. Du¿y banan, jab³ko.

3. Plaster pieczonego schabu, kasza kus kus, sa³atka z pomidorów z jogurtem.

4. Prawie ca³a paczka (100 g.) orzechów w³oskich (trochê przesadzi³am, ale uwielbiam )

5. Sa³atka z pomidora i awokado, z jogurtem i kromk± chleba orkiszowego. Kieliszek czerwonego wina.

Jest ok, czy co¶ by¶cie ulepszyli?
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 17:43   #1370
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Nie za duzo nabia³u?
raczej za ma³o wszystkiego, ile mo¿na powtarzaæ to samo? ile mo¿na mówiæ: NIE WA¯?

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:01   #1371
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buty_na_plaskim Poka¿ wiadomo¶æ
raczej za ma³o wszystkiego, ile mo¿na powtarzaæ to samo? ile mo¿na mówiæ: NIE WA¯?
moje myslenie: co zjesc na kolacje do kanapek
- jajka dwa / nie, jadlam wczoraj cholesterol nie mozna codziennie
- szynke z kurczaka / nie, mieso mialam na obiad
- tuñczyka wsw / nie, jadalam dwa dni temu pól puszki, poza toym znowu to jest mieso za czesto i za duzo go jem
- serek wiejski ca³y/nie, mialam jogurt na podwieczorek + mleko do sniadania za duzo nabia³u w ciagu dnia.
- tofu / jadlam przez ost dwa dni soi nie mozna tak czesto soji p
- ser zolty / nie, kwasy nasycone znowu nabia³..

itd...
poza schemat.
Stary 2013-10-18, 18:01   #1372
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:

10. ¦niadanie:
40g p³atków + orzechy wloskie, otreby ¿ytnie, 200ml mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, polowa grapefruita.
14.30 Obiad: indyk 140g na parze, pomidor ¶redni, 100g broku³a, kasza gryczana (prawie polowa woreczka, 110g po ugotowaniu) + ³yzeczka oliwy z oliwek.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 150g 2% z warzywami: pol papryki czerwonej, pol zoltej, mala cykoria cala, kielki lucerny i ogorek zielony pol lyzka pestek s³onecznika stolowa solidna..
20.-21. Kolacja: 2 kromki razowca z ? serem zótym hit z ryk i pomidorem, rukol± i ogórkiem kiszonym. / albo z tofu albo nie wiem..........
Nie za duzo nabia³u?
Moim skromnym zdaniem fajna R, choæ ja by³bym jeszcze g³odny. A obiad to ju¿ i¶cie ja³owy
Po co gotujesz indyka (swoj± drog± gdzie takie ma³e piersi z indyka sprzedaj±??) skoro mo¿esz wrzuciæ na patelniê, (choæby i grillow±) przecie¿ wiadomo ¿e smaczniejszy wtedy bêdzie. Ciebie naprawdê nie cieszy zmys³ smaku?
Ju¿ nawet nie wnikaj±c w kaloryczno¶æ, ale ¿eby nawet tego indyka nie oprószyæ grubo zmielonym pieprzem... Nie wiem mo¿e tylko mnie a¿ tak to razi, ale uwa¿am, ¿e jest w tym co¶ niepokoj±cego.

Przepraszam ,ale wydaje mi siê, jakby Têczowa Dolinka rzuca³a grochem o ¶cianê.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-18 o 18:11
Stary 2013-10-18, 18:05   #1373
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Moim skromnym zdaniem fajna R, choæ ja by³bym jeszcze g³odny. A obiad to ju¿ i¶cie ja³owy

coby rozladowac atmosfere: dobrze, ¿e chociaz pod R sie ³apie ten jadlospis bo wczesniej nawet obok R nie sta³
a po ostatnim napadzie niedzielnym na slodycze nie moge patrzec i mam teraz maniê warzyw & blonnika., dlatego tyle ich upycham wszêdzie.

a po tym obiedzie bolal mnie zoladek nie wiem czemu :/
poza schemat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 18:33   #1374
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Napisane przez eddin Poka¿ wiadomo¶æ
U

1. Jogurt naturalny z jab³kiem, kawa z mlekiem.

2. Du¿y banan, jab³ko.

3. Plaster pieczonego schabu, kasza kus kus, sa³atka z pomidorów z jogurtem.

4. Prawie ca³a paczka (100 g.) orzechów w³oskich (trochê przesadzi³am, ale uwielbiam )

5. Sa³atka z pomidora i awokado, z jogurtem i kromk± chleba orkiszowego. Kieliszek czerwonego wina.

Jest ok, czy co¶ by¶cie ulepszyli?
Moim zdaniem raczej s³abo... Po pierwsze - w pierwszej czê¶ci dnia w ogóle nie ma porz±dnego posi³ku (gdzie wêgle poza owocami?), jogurt z jab³kiem to ja jem na lekk± kolacjê na R ¦niadanie powinno byæ solidne.
2 i 4 to nie posi³ki i w sumie w ogóle jedynym ¼ród³em bia³ka przez ca³y dzieñ jest kawa³ek miêsa na obiad...

Dezett, miêso/ryby na dwa posi³ki dziennie to naprawdê NIE JEST za du¿o.

Moje dzisiejsze R:
1. Owsianka na mleczku kokosowym z wiórkami, miodem, skórk± i sokiem z cytryny
2. Placuszki bananowe (banan, jajko, 1/4 kostki twaro¿ku, ³y¿ka m±ki ¿ytniej razowej), jab³ko
3. Ma³y domowy batonik amarnatusowo-sezamowy z bakaliami, pó³ jogurtu greckiego, gotowana marchewka i gotowana pietruszka
Kostka 90%, czarna kawa
4. Duuu¿a porcja zupy kremu pietruszkowo-gruszkowego - pó³ z serem ¿ó³tym (wg przepisu), a pó³ z kasz± jêczmienn± (musia³am doje¶æ, bo m±¿ wczoraj zmêczy³ tylko pó³ porcji - nie lubi kaszy :P)
Kawa, kostka 70%
30d shred lev 2
5. Pó³ wêdzonej makreli, zielona papryka, 2 suszone ¶liwki

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:13   #1375
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Po co gotujesz indyka (swoj± drog± gdzie takie ma³e piersi z indyka sprzedaj±??) skoro mo¿esz wrzuciæ na patelniê, (choæby i grillow±) przecie¿ wiadomo ¿e smaczniejszy wtedy bêdzie. Ciebie naprawdê nie cieszy zmys³ smaku?
Ju¿ nawet nie wnikaj±c w kaloryczno¶æ, ale ¿eby nawet tego indyka nie oprószyæ grubo zmielonym pieprzem... Nie wiem mo¿e tylko mnie a¿ tak to razi, ale uwa¿am, ¿e jest w tym co¶ niepokoj±cego.

Rzuca³am, rzuca³am i ju¿ szkoda mi wiêcej grochu... rzucaæ ju¿ nie bêdê.

Cytat:
coby rozladowac atmosfere: dobrze, ¿e chociaz pod R sie ³apie ten jadlospis bo wczesniej nawet obok R nie sta³
a po ostatnim napadzie niedzielnym na slodycze nie moge patrzec i mam teraz maniê warzyw & blonnika., dlatego tyle ich upycham wszêdzie.

a po tym obiedzie bolal mnie zoladek nie wiem czemu :/
Normalnie koñ by siê u¶mia³.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ

Moje dzisiejsze R:
2. Placuszki bananowe (banan, jajko, 1/4 kostki twaro¿ku, ³y¿ka m±ki ¿ytniej razowej), jab³ko
3. Ma³y domowy batonik amarnatusowo-sezamowy z bakaliami, pó³ jogurtu greckiego, gotowana marchewka i gotowana pietruszka
Kostka 90%, czarna kawa
4. Duuu¿a porcja zupy kremu pietruszkowo-gruszkowego - pó³ z serem ¿ó³tym (wg przepisu), a pó³ z kasz± jêczmienn± (musia³am doje¶æ, bo m±¿ wczoraj zmêczy³ tylko pó³ porcji - nie lubi kaszy :P)
Kawa, kostka 70%
30d shred lev 2

Psotka
a jakie¶ miêsko w tej zupce by³o?

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-10-18, 19:25   #1376
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Psotka
a jakie¶ miêsko w tej zupce by³o?
Miêsa nie by³o, bo ja w pi±tki nie jem

Stary 2013-10-18, 20:45   #1377
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem raczej s³abo... Po pierwsze - w pierwszej czê¶ci dnia w ogóle nie ma porz±dnego posi³ku (gdzie wêgle poza owocami?), jogurt z jab³kiem to ja jem na lekk± kolacjê na R ¦niadanie powinno byæ solidne.
2 i 4 to nie posi³ki i w sumie w ogóle jedynym ¼ród³em bia³ka przez ca³y dzieñ jest kawa³ek miêsa na obiad...

Dezett, miêso/ryby na dwa posi³ki dziennie to naprawdê NIE JEST za du¿o.

Moje dzisiejsze R:
Kostka 90%, czarna kawa
Kawa, kostka 70%
30d shred lev 2
Dziêki za opiniê u Ciebie du¿o fajniej

U mnie jeszcze orzechy s± ¼ród³em bia³ka, chyba...?
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:46   #1378
dezett
Zadomowienie

up.

10. ¦niadanie:
21. Kolacja: 2 kromki razowca (40g) z ? serem zótym hit z ryk (2 plastry, 30g) i ca³ym pomidorem, dwiema gar¶ciami sa³aty rzymskiej z ogródka du¿ym ogórkiem kiszonym.
22.30 serek wiejski 200gram z ogorkiem kiszonym i 5 rzodkiewkami.

jestem glodna nie wiem co sie dzieje, ze nie potrafiê sie najesc zwyklymi dwiema kanapkami. Moze to zalezy do tego, ze nie smaruje ich niczym maslem/oliwa? albo rozepcha³am sobie zoladek warzywami....

i powstrzymuje sie zeby przed snem nie pic znowu drinka, przy moim stanie to chyba nie wskazane?

Nie za duzo nabia³u? jeszcze serek wiejski przed snem to masakra.............
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-18 o 21:32
Stary 2013-10-18, 21:06   #1379
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

U

I jogurt naturalny z prazonymi p³atkami owsianymi, musem jab³kowym z cynamonem i orzechami (migda³ami, pecan i brazylijskimi)

II 2 kromki razowca z ajwarem, oscypkiem i pomidorem / ajwarem, pieczona wo³owin± i pomidorem

III tortelloni z ricott±, zio³ami i suszonymi pomidorami posypane parmezanem, sos pomidorowy i rukola

¶wie¿owyciskany sok marchewkowy z imbirem

IV jogurt naturalny z domow± czekowi¶nia, orzechami laskowymi i kawa³kami gruszki

do picia ponadto: woda, espressox2, pokrzywa
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:18   #1380
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eddin Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki za opiniê u Ciebie du¿o fajniej

U mnie jeszcze orzechy s± ¼ród³em bia³ka, chyba...?
Orzechy to g³ównie t³uszcz (zdrowy) bia³ka jest tam zdecydowanie, zdecydowanie mniej i jako ¼ród³o to siê chyba nie liczy, ale mo¿e kto¶ bardziej kompetentny siê wypowie

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.