Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 13:40   #2491
marima
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
W sumie masz duzo racji i kazdy mi to samo powtarza, tylko ja jestem z tych co boja sie zmian i moze dlatego tak panikuje.
Niestety jeśli chodzi o pracę to jesteśmy tylko jednostką, którą w każdej chwili można łatwo zastąpić i nikt nie będzie miał skrupułów żeby nas zwolnić. oczywiście sama wolałabym wrócić do obecnej pracy aniżeli ponownie szukać pracy, przez ponad 2 lata "zadomowiłam" się tutaj, wpadłam w rytm pracy i na pewno każdej osobie jest cięzko po raz kolejny szuakć pracy, wdrażać się w nowe systemy itd, ale co nas nie zabije to nas wzmocni, na razie myślmy o tym żeby szczęśliwie donosić nasze maleństwa

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że mój szef uważa, że ludzie szukają teraz zarobku a nie pracy
I chyba dlatego tak mało mi płaci Wszak praca uszlachetnia i rozwija, a kto by tam myślał o finansach
u mnie też zarobki nie są powalające najniższa krajowa plus 4 stówki do łapki więc może to dobry moment aby po macierzyńskim szukać lepszej pracy
bo wiecie ja widzę ile mój szef ma przychodu, bo prowadzę mu księgi i aż mi głupio wysłuchiwać jakie to on na mnie musi ponosić koszty w sensie np ZUS no i najbardziej śmiać mi się chce jak tu już kombinuje żeby nie płacić za mnie skłądek. bagatela chciał żebym poszła na lewe L4 i żebym w tym czasie pracowała haha ale nastraszyłam go że teraz są kontrole kobiet ciężarnych, a że ja zajmuję się sprawami związanymi z Zusem i Us to nie chcę go narażać na kontrolę :P poza tym powiedziałam, żę mój gin na NFZ nie chce wystawić mi L4 a na prywatne wizyty mnie nie stać chociaż ginka za każdym razem pyta czy daję radę pracować i czy przypadkiem nie chciałabym sobie odpocząć

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-10-17 o 13:42
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:42   #2492
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Ja będę mieć synka, a lubię dbać o siebie i ładnie wyglądać, więc myślę że mój synek będzie dumny że będzie miał taką mamusię jak ja a co trzeba sobie troszkę powlewać, wtedy pewność siebie rośnie
za dobre podejście

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
ja tam myslę, że jesli będzie szefowi na mnie zależeć bo jestem dobrym pracownikiem, to będzie chciał żebym wróciła, a jeśli nie będę miała powrotu no cóż jego strata, bo gdzie znajdzie takiego pracownika jak ja a jestem na tyle młoda i myślę że jakieś tam doświadczenie zawodowe mam, więc prędzej czy później znajdę pracę, gdzie mnie docenią, a po co mam się stresować tym teraz, nie chcę żeby stres oddziaływał na mojego malca, bo i tak w życiu stresu mam za wiele
dokładnie już teraz nic nie zrobimy, same podjęłyśmy decyzję o dzidzi, zdając sobie sprawę z tego, że pracować do porodu i zaraz po nim nie będziemy więc trzeba dać szefowi wolną rękę, jak wybierze kogoś zamiast nas, to kij mu w oko, znajdziemy sobie lepszą pracę
a jakie cudo w domu będziemy miały, nic, żadna praca nie jest warte rezygnacji z tego

Cytat:
I chyba dlatego tak mało mi płaci Wszak praca uszlachetnia i rozwija, a kto by tam myślał o finansach

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2013-10-17 o 13:45
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:45   #2493
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
a jakie cudo w domu będziemy miały, nic, żadna praca nie jest warte rezygnacji z tego
Ano
Stary 2013-10-17, 13:56   #2494
Ela87
Zakorzenienie

Ja Wam powiem, że jeśli chodzi o najniższą krajową, to nie ma co żałować. Faktycznie szkoda miejsca, do którego się przyzwyczailiśmy, ale jakbym u mnie zarabiała najniższą krajową, to bym się nie martwiła. Gdzieś indziej za najniższą też nas przyjmą.
Ja zarabiam dużo więcej niż najniższa, więc mam wiele do stracenia ale mam umowę na stałe, to co ja się martwię

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:59   #2495
maaaambaaaa
Raczkowanie

Cytat:
monkaa321
ja natomiast słyszałam że tantum jest polecane ale nie w postaci irygacji ale do podmycia. Z tym, że ja stwierdzam, że nie opłaca się go kupować skoro równie dobrze można się podmywać zaparzonym rumiankiem przed ciążą jak miałam jakąś inf a do wizyty czekałam to zawsze robiłam sobie nasiadówki i na wizycie zazwyczaj było już po infekcji albo już wygasała
wlasnie rumianek stosowalam i 0 efetow( Mam nadzieje ze szybko infekcja minie, zostalam przy masci i podmywaniu tantum.. dziekujeee za pomoc:
maaaambaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:02   #2496
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, że jeśli chodzi o najniższą krajową, to nie ma co żałować. Faktycznie szkoda miejsca, do którego się przyzwyczailiśmy, ale jakbym u mnie zarabiała najniższą krajową, to bym się nie martwiła. Gdzieś indziej za najniższą też nas przyjmą.
Ja zarabiam dużo więcej niż najniższa, więc mam wiele do stracenia ale mam umowę na stałe, to co ja się martwię
Podobnie jak Ty mam, tez zarabiam calkiem niezle i umowe mam na czas nieokreslony - ale boje sie ze przeniosa mnie do gorszego dzialu i zabiora dodatki i nie bedzie juz tak rozowo jak do tej pory. No ale co ma byc to bedzie, mleko juz rozlane
Stary 2013-10-17, 14:06   #2497
meluzyna87
Raczkowanie

Cytat:
Wow, to Twoje trzecie dziecko - super
Zawsze marzyłam o trójce
A mojego siusiaka nie zamienię, nie zamienię...
Ale i obiecuję - nie będę go ubierać w sukienki
oj nie nie, chodziło mi że Bratanków w domu posiadam. Gdzie to tam mieć 25 lat i juz troje dzieci Chociaz nie powiem, trójka mi się zawsze marzyła bo nas troje w domu jest, ale okaże się co z tego bedzie
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:07   #2498
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnie jak Ty mam, tez zarabiam calkiem niezle i umowe mam na czas nieokreslony - ale boje sie ze przeniosa mnie do gorszego dzialu i zabiora dodatki i nie bedzie juz tak rozowo jak do tej pory. No ale co ma byc to bedzie, mleko juz rozlane
No niestety kiedyś na to dziecko trzeba się zdecydować Nie ma co myśleć na zapas

Stary 2013-10-17, 14:22   #2499
meluzyna87
Raczkowanie

a ja pracuje w biurze, w małej mieścinie, pochwale się ile biore do ręki bo całe 1300 zł ale nie zamieniłabym tej pracy na inną przynajmniej na razie. Sama jestem tutaj od wszystkiego, ale keidy chce to wychodze bez urlopów itp. a Prezesa mam takiego dobrego człowieka ze ojej, po stopach go na prawdę całowac. Nomralnie nieba by przychylił. Podwyżki nie da, bo to mała Spółdzielnia i wiadomo, kazdy grosz dla nas pracowników to podwyzka dla lokatorów. Ale co tam w pracy zero stresów to co ja mam zmieniac na razie prace Grzeje dupeczkę
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:04   #2500
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
"Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013"

Nie wiem czy się śmiać czy płakać
to autentycznie najgorszy tytuł o jakim w życiu słyszałam

Cytat:
No i będzie SYN
(...)
Wyszłam z przychodni i czekając na TŻ dotarło do mnie, że nie będę miała swojej małej córeczki... Nie wiem, napatrzyłam się chyba na moją 6-letnią siostrzyczkę i sama zapragnęłam mieć taką swoją Helenkę.
Mając same siostry wychowywanie chłopca to dla mnie kosmos.

Może to głupie i pyszne, ale choćby na innych polach mi się nie układało, to miałam w sobie takie poczucie, że chociaż będę dobrą matką. Przez co rozumiałam dogadywanie się z... córką, organizowanie jej zabaw, których miałam peeeeeeeeeeeeeełną głowę. Mając świetny kontakt ze swoją mamą sama chciałam mieć takie przyjaciółki w córkach, a teraz ogarnęło mnie mega przerażenie...
Do wczoraj nie bałam się niczego, miałam w sobie spokój, że wszystko się uda, a teraz dopadł mnie pesymizm. Wcale nie myślałam o porodzie, a teraz całe macierzyństwo mnie paraliżuje, bo nie wiem, czy będę dobrą matką, bo ja NIE WIEM, JAK WYCHOWUJE SIĘ SYNA.
rozumiem to co piszesz. mnie na prawdę wszytsko jedno więc co będzie to będzie a jestem jedną nogą w 21 tygodniu. Mam nadzieję że w następny piątek się dowiemy, ale jeśli nie to im więcej czasu upływa tym mniej mi na tym zależy by wiedzieć. Powiem ci to co mojemu mężowi zawsze gdy powie coś głuptaskowatego "gupi gupek z ciebie" wiadomo że będziesz zakochana w tym dzieciaku jak wariat! zobaczysz, to chłopcy są mamisynciami a nie córeczki. będziesz z nim biegać za piłką i zapisywać na judo i składać autka. Nie wiem czy to w naszym wątku czytałam czy gdzieś w internecie o dziewczynie która marzyła o płci konkretnej jakąs jej obiecali, wszystko kręciło się wokół tej płci i urodziło się coś przeciwnego i ona dostała szoku po porodzie, kazała sprawdzać czy to na pewno prawda i płakała że to nie może być tak. Dziecko dość szybko dostało sepsę i potem jeszcze jakąś chorobę (mogę przekręcać fakty) i dziewczyna walcząć o życie maluszka nie mogła sobie wybaczyć że tak zareagowała na płeć a nie cieszyła się tym że dzieciak się urodził zdrowy i była przekonana że to kara z góry za jej płacz nad płacią. To taka dobra historyjka która nauczyła mnie patrzeć na to inaczej niż na pocżątku ciąży. Najważniejsze żę dzieciątko będzie zdrowe i twoje ukochane a czy chłopczyk czy dziewczynka wychowasz najlepiej na świecie

Cytat:

Ciesze sie, ze Wam tez sie podoba - od razu czlowiek bardziej zadowolony z zakupu
bardzo ładny!

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
pamiętaj łatwiej wychować syna bo pilnuje się tylko jednego 'ptaszka', a przy córce trzeba pilnować wszystkich 'ptaszków' naokoło

Cytat:
No jak byłam na pierwszej wizycie u innego lekarza i dostałam zdjęcie, to się zastanawiałam co to jest tam chyba w 30 tygodniu nie widać dziecka. Więcej widziałam na zdjęciu z usg tarczycy jak kiedyś miałam.
dzisiaj z was nie mogę dziewczyny!
Stary 2013-10-17, 15:20   #2501
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja z kolei pracuje u prywaciarza już ponad 6,5 roku, dostaję całkiem niezłe pensje, ale z drugim dnem czyli tak jak któraś pisała coś na konto coś do łapki .W naszych polskich realiach nie ma odpowiedniego czasu na dziecko (no chyba że się śpi na kasie).Jednak trafiłam w odpowiedni moment moja firma przenosi się jakieś 40km od mego miejsca zamieszkania (musiałabym przejechać całą W-wę i jeszcze trochę pod miasto jechać) skończyłam studia i udało nam się zajść w ciążę. Nigdy nie wiązałam przyszłości z tym przedsiębiorstwem.Jestem ambitna i chce pracować w zawodzie. Poza tym dochodzi brak szacunku do ludzi pracujących w firmie. Po macierzyńskim zacznę szukać nowej roboty

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 15:26   #2502
mmhym
Zadomowienie

Dziewuuuchy, od wczoraj wieczorem mam 4 strony do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wreszcie moj nerwowy czas sie skonczyl i moge cieszyc sie ciaza. Dzwonili do mnie z wynikami amnio - kariotyp prawidlowy
Też się strasznie cieszę

bebe97
Super brawa za super wyniki

czarnamadonna
Gratulacje za udaną wizytę

Cytat:
Wczoraj miałam wizytę - wszystko jest OK, dzidzia rośnie, w 19tc ma już 306g! Tak się stresowałam przed wizytą i modliłam o to, żeby usłyszeć, że wszystko jest dobrze, bo wciąż "chyba" nie czuję jakiś stanowczych ruchów dziecka.
Dostałam skierowanie na test z glukozą... Nie mogę się doczekać

No i będzie SYN
Z moich obserwacji tez wynika, że chłopcy są częściej mamusiowi I że masz teraz po prostu 2 raz to samo co chyba każda z nas przechodziła, bo zrobieniu pozytywnego testu - panika, która bardzo szybko mija, ale pozwala też pewne rzeczy sobie uświadomić
A powiedz, planujecie tylko jedno dziecko, że tak żegnasz tę córę?

Ja Wam powiem, że USG uwielbiam i mnie się po prostu bardzo podoba to co tam obserwuję - że widać jak dzieć skacze, obraca się i wypycha nóżki

Dzisiaj byłam u koleżanki z terminem na 2 stycznia... Szok 4 godziny przebojczyłysmy, zupełnie nie wiem kiedy... Aż mi głupio było, jak w końcu na zegarek popatrzyłam, że tyle jej na głowie siedziałam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:46   #2503
Ela87
Zakorzenienie

Przyznać się bez bicia, która to zablokowała allegro??

Stary 2013-10-17, 15:54   #2504
teQiba
Moderator

Cytat:
Przyznać się bez bicia, która to zablokowała allegro??
Chyba ja, bo robilam przed chwila przelew przez PayU
Stary 2013-10-17, 15:56   #2505
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
No i będzie SYN
Do wczoraj nie bałam się niczego, miałam w sobie spokój, że wszystko się uda, a teraz dopadł mnie pesymizm. Wcale nie myślałam o porodzie, a teraz całe macierzyństwo mnie paraliżuje, bo nie wiem, czy będę dobrą matką, bo ja NIE WIEM, JAK WYCHOWUJE SIĘ SYNA.

Proszę nie linczujcie mnie, ale naprawdę zaczęłam się bać i to strasznie mnie dobija.

Dobija mnie także myśl, że jestem jakąś wyrodną matką...
czułam mniej więcej podobnie z tym, że później się ujawniła płeć i dłużej byłam w ciąży "z córką" i też myślałam, że chyba nienormalna jestem, że wyrodna
ale szybko przeszło bo zaczęłam myśleć w niebieskich kategoriach, a gdy się urodził to śmiać mi się chciało z moich obaw
Mam najcudowniejszego synka pod słońcem, jest śliczny i mądry i zabawny i wyjątkowy pod każdym względem, i tak sobie myślałam:
po co komu dziewczynka gdy ma się takiego chłopca (nie obrażając mam dziewczynek oczywiście, mówię o własnych odczuciach)

zapamiętaj moje słowa, bo pomyślisz dokładnie to samo, gdy się urodzi i codziennie będziesz się nim zachwycać coraz bardziej

tak więc szczerze gratuluję chłopaka

Karolcia dzięki za pamięć. Mama czuje się w zasadzie dobrze, ale wciąż leży i nie stanie na nogi do 12.11., a potem na wizycie się zobaczy.
W sumie jest fajnie, spędzam z nią tyle czasu, jak za dawnych panieńskich lat i nie mam konkurencji w postaci rodzeństwa hehe tylko gdy Marcel wróci z p-kola to z nim przegrywam

spadam, później nadrobie , mam do przeczytania jeszcze dwie strony
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:56   #2506
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ja, bo robilam przed chwila przelew przez PayU
Taka suma była?? Ładnie
Rano o 5 nie działało i teraz też nie, czyli gdzies pomiędzy działało

Stary 2013-10-17, 16:40   #2507
teQiba
Moderator

Cytat:
Taka suma była?? Ładnie
Rano o 5 nie działało i teraz też nie, czyli gdzies pomiędzy działało
He,he Tylko 25zl za ten kombinezon
Rano faktycznie mogly byc problemy, bo wczoraj byl komunikat ze prace serwisowe od polnocy do 6 rano beda, ale teraz nie wiem czemu nie dziala.
Od 5 rano chcialas siedziec na allegro? Szalona
Stary 2013-10-17, 17:00   #2508
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
He,he Tylko 25zl za ten kombinezon
Rano faktycznie mogly byc problemy, bo wczoraj byl komunikat ze prace serwisowe od polnocy do 6 rano beda, ale teraz nie wiem czemu nie dziala.
Od 5 rano chcialas siedziec na allegro? Szalona
Chciałam tylko coś zobaczyć

Stary 2013-10-17, 17:02   #2509
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to autentycznie najgorszy tytuł o jakim w życiu słyszałam

Nie wiem czy to w naszym wątku czytałam czy gdzieś w internecie o dziewczynie która marzyła o płci konkretnej jakąs jej obiecali, wszystko kręciło się wokół tej płci i urodziło się coś przeciwnego i ona dostała szoku po porodzie, kazała sprawdzać czy to na pewno prawda i płakała że to nie może być tak. Dziecko dość szybko dostało sepsę i potem jeszcze jakąś chorobę (mogę przekręcać fakty) i dziewczyna walcząć o życie maluszka nie mogła sobie wybaczyć że tak zareagowała na płeć a nie cieszyła się tym że dzieciak się urodził zdrowy i była przekonana że to kara z góry za jej płacz nad płacią. To taka dobra historyjka która nauczyła mnie patrzeć na to inaczej niż na pocżątku ciąży. Najważniejsze żę dzieciątko będzie zdrowe i twoje ukochane a czy chłopczyk czy dziewczynka wychowasz najlepiej na świecie
to moja historia, trochę przekręcona ale sens ten sam masz dobra pamięć Side
nie doznałam szoku po porodzie lecz przed, jak się dowiedziałam że chłopak, ale fakt, ryczałam 2 dni jak Justine, generalnie tak było
brrr nie lubię do tego wracać, bo zachowywałam się kompletna idiotka -wybacz Justine ale tak to trzeba nazwać - ryczeć z powodu takiej a nie innej płci dzieciaka
teraz się rehabilituję i przestrzegam inne matki które przypominają mi mnie w tamtej ciąży

a tak w ogóle to znowu przespałam większość dnia, w II trymestrze powinnam już być bardziej żywa, nie?

tytuł wątku mam wrześniowo - paźdz. jest po prostu obrzydliwy!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:04   #2510
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
nie doznałam szoku po porodzie lecz przed, jak się dowiedziałam że chłopak, ale fakt, ryczałam 2 dni jak Justine, generalnie tak było
brrr nie lubię do tego wracać, bo zachowywałam się kompletna idiotka -wybacz Justine ale tak to trzeba nazwać - ryczeć z powodu takiej a nie innej płci dzieciaka
teraz się rehabilituję i przestrzegam inne matki które przypominają mi mnie w tamtej ciąży
tak mi się wydawało że to tu przeczytałam, bo to była jedna z mądrzejszych historyjek tego naszego wątku, która powinna każdemu dać wiele do myślenia Mnie bardzo zapadła w pamięć, choć ją trochę pokrzywiłam
Stary 2013-10-17, 17:05   #2511
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
za dobre podejście

dokładnie już teraz nic nie zrobimy, same podjęłyśmy decyzję o dzidzi, zdając sobie sprawę z tego, że pracować do porodu i zaraz po nim nie będziemy więc trzeba dać szefowi wolną rękę, jak wybierze kogoś zamiast nas, to kij mu w oko, znajdziemy sobie lepszą pracę

Mam taką nadzieję, że tak właśnie jest i tak sobie wmawiam, że nigdy nie byłby dobry czas na dziecko, chociaż właśnie ominął mnie awans w pracy z powodu ciąży... i moje miejsce zajął ktoś inny :/
Stary 2013-10-17, 17:14   #2512
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mam taką nadzieję, że tak właśnie jest i tak sobie wmawiam, że nigdy nie byłby dobry czas na dziecko, chociaż właśnie ominął mnie awans w pracy z powodu ciąży... i moje miejsce zajął ktoś inny :/
Nie musisz sobie wmawiac bo to szczera prawda - nie ma dobrego czasu na dziecko. Wyobraz sobie ze poczekalabys na ten awans i co? Pewnie byloby Ci glupio tak od razu po awansie zajsc w ciaze i znowu dziecko musialoby czekac.
Ja z jednej strony panikuje praca, ale z drugiej wiem ze na 200% nie byloby w moim zyciu takiego momentu w ktorym nie martwilabym sie czyms
Stary 2013-10-17, 17:25   #2513
pola_m
Wtajemniczenie

dziewczyny, ja tylko na chwilę

Przede wszystkim serdecznie gratuluję dobrych wyników!! Cieszę się, że wszystko jest ok

Justine, na pewno dasz sobie radę. Mi z kolei się wydaje że chłopcy są trochę łatwiejsi w obsłudze
W każdym razie mam chłopczyka i jest najwspanialszy na świecie.
Chłopiec, czy dziewczynka, to Twoje dziecko i na pewno będziesz dla niego najwspanialszą mamą na świecie

I na tydzień się żegnam. Przyjeżdżają jutro do nas moi rodzice
Więc pewnie nie będzie czasu na kompa. Do zobaczenia
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 17:33   #2514
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to znowu przespałam większość dnia, w II trymestrze powinnam już być bardziej żywa, nie?

tytuł wątku mam wrześniowo - paźdz. jest po prostu obrzydliwy!
Właściwie ze mną jest podobnie, ale nie tak hardcorowo.. bardzo chciałam mieć córeczkę, Laure. I strasznie na nią czekałam, a tydzień temu na polowkowym dowiedziałam się, ze jednak chłopak. Aż się poryczalam, jak jakas głupia ( i pani doktor powiedziała mi, ze w pepowinie są dwa naczynia, w ogóle nie zaskoczylam, o co chodzi, bo byłam taką otumaniona ta płcią.. dopiero jak w domu doczTalam co oznacza ta dwunaczyniowa pepowina, się zalamalam i już nie była ważna płeć, tylko, żeby było zdrowe.. a dzis miałam badania w specjalistycznym centrum prenatalnym i okazało się, ze jest wszystko w porządku!!!! Dzidziuś zdrowy, wszystkie organy w porządku jak najlepszym, jest śliczny i wyszłam stamtąd jak pijana ze szczęścia )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:43   #2515
uparta8210
Raczkowanie

chłopczyk czy dziewczynka- grunt aby zdrowe było , bo ja mam jakieś takie obawy, ale nie wiem skąd mam takie myśli, aż się boję. Dodam że wyniki mam dobre, a nawet bardzo dobre... muszę się ogarnąć

Aha mój Tż wyjeżdża do niemiec na 2 mies, a przyjeżdża na 2 tygodnie. ciężko ale daję radę. chcemy się czegoś sami dorobić i już prawie prawie. musimy jeszcze tylko zabezpieczyć córcię, bo nigdy nie wiadomo co będzie, a ona po tej operacji i musimy mieć pieniążki jak by się coś działo.
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:47   #2516
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Właściwie ze mną jest podobnie, ale nie tak hardcorowo.. bardzo chciałam mieć córeczkę, Laure. I strasznie na nią czekałam, a tydzień temu na polowkowym dowiedziałam się, ze jednak chłopak. Aż się poryczalam, jak jakas głupia ( i pani doktor powiedziała mi, ze w pepowinie są dwa naczynia, w ogóle nie zaskoczylam, o co chodzi, bo byłam taką otumaniona ta płcią.. dopiero jak w domu doczTalam co oznacza ta dwunaczyniowa pepowina, się zalamalam i już nie była ważna płeć, tylko, żeby było zdrowe.. a dzis miałam badania w specjalistycznym centrum prenatalnym i okazało się, ze jest wszystko w porządku!!!! Dzidziuś zdrowy, wszystkie organy w porządku jak najlepszym, jest śliczny i wyszłam stamtąd jak pijana ze szczęścia )

No to super ze wszystko ok Ciesze sie
Stary 2013-10-17, 17:55   #2517
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Nie musisz sobie wmawiac bo to szczera prawda - nie ma dobrego czasu na dziecko. Wyobraz sobie ze poczekalabys na ten awans i co? Pewnie byloby Ci glupio tak od razu po awansie zajsc w ciaze i znowu dziecko musialoby czekac.
Ja z jednej strony panikuje praca, ale z drugiej wiem ze na 200% nie byloby w moim zyciu takiego momentu w ktorym nie martwilabym sie czyms
Zgadzam się z Tobą TeQiba w 100%. Prawda jest też taka, że nie mam wśród znajomych rodzin, w których sprawy nie poukładałyby się tak czy siak. Jeśli tylko jest zdrowie to zawsze reszta się ułoży - frazes, ale sama prawda

Cytat:
Ech, jaka to ulga, że i u Ciebie wszytsko w porządku. Tyle było już niepokojących wieści, a jednak większość (oprócz tych początkowych ) dobrze się rozwija i nawet dobrze kończy
Iiii ogromne gratulacje za syna!! Jeden Ci wyfruwa z gniazda, to masz drugiego

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
chłopczyk czy dziewczynka- grunt aby zdrowe było , bo ja mam jakieś takie obawy, ale nie wiem skąd mam takie myśli, aż się boję. Dodam że wyniki mam dobre, a nawet bardzo dobre... muszę się ogarnąć

Aha mój Tż wyjeżdża do niemiec na 2 mies, a przyjeżdża na 2 tygodnie. ciężko ale daję radę. chcemy się czegoś sami dorobić i już prawie prawie. musimy jeszcze tylko zabezpieczyć córcię, bo nigdy nie wiadomo co będzie, a ona po tej operacji i musimy mieć pieniążki jak by się coś działo.
Każda chyba z nas ma takie myśli czasem. Przecież tyle historii teraz się słyszy - ale cóż możemy zrobić? Być jak najlepszej myśli, cieszyć się tym czasem i oczekiwać na przyjście potomków
Wyjazdu męża współczuje bardzo. My, jak wspominałam, teraz widujemy się rzadko i cieżko mi z tym... Ostatnio ruchy poczułam to go przez telefon informowałam. A Ty jeszcze rzadziej. Trzymam kciuki, żeby zleciało w mgnieniu oka

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Ach, mam pytanie, bo dzisiaj kupiłam w smyku na przecenie łapki niedrapki za 3 złote I zastanawiałam się potem czy tego się w ogóle używa? Ktoś wie?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:03   #2518
ag9
Zadomowienie

Przyszłam się pochwalić że jednak szarlotka z bezą mi wyszłą i jest pyyyyszna. I słodka taka, że jeszcze 1 kawałek i źle się skończy to obżarstwo

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Ach, mam pytanie, bo dzisiaj kupiłam w smyku na przecenie łapki niedrapki za 3 złote I zastanawiałam się potem czy tego się w ogóle używa? Ktoś wie?
Wyczytałam kiedyś że to dla ochrony dziecięcej buzi, bo dziecko wykonują niekontrolowane ruchy drapie się paznokciami po buzi.

Aha, dla tatusiów coś do poczytania polecam: tatatpad.pl - mój się zaczytuje
Stary 2013-10-17, 18:08   #2519
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zawsze się ułoży
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Widziałam jak kilka razy ktoś uzywał i u mnie w rodzinie i na spacerach widziałam, ale zazwyczaj zakładali dzieciom skarpetki

Stary 2013-10-17, 18:09   #2520
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

No to super kamień z serca

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić że jednak szarlotka z bezą mi wyszłą i jest pyyyyszna. I słodka taka, że jeszcze 1 kawałek i źle się skończy to obżarstwo [COLOR="Silver"]
Daj kawałek chociaż nie mi dzisiaj starczy obżarłam się ciastek . Jak tak dalej pójdzie tyłek urośnie mi na wielkość brzucha

Muszę się Wam wyżalić wkurzyłam się teraz niesamowicie. Planowaliśmy z tż zakup samochodu od znajomych i dlatego zrezygnowaliśmy z innego upatrzonego, a dziś się dowiaduje że oni jednak nie kupują innego auta więc i tego raczej nie sprzedadzą. No żesz ☠☠☠☠a mać .No i jesteśmy w czarnej

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości