Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 12:51   #811
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość
O widzisz dobrze wiedzieć a jak się ceny kształtują wiesz może? Muszę tam chyba moją świadkową wysłać
Nie pamiętam ile dokładnie ale pamiętam, że ceny były niższe niż w innych miejscach

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:41   #812
xenka0
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Właśnie zaczynam swoją przygodę z tym wątkiem, więc z góry przepraszam jeśli już gdzieś jakąś odpowiedź przeoczyłam
Mieszkam na Śląsku, jednak wraz z narzeczonym postanowiliśmy ślub i wesele zorganizować w woj. Świętokrzyskim. Mam tu większą część rodziny
Bez owijania... chciałam się Was zapytać, czy któraś z Was ma jakiekolwiek informacje odnośnie domu weselnego Mikołajczyk w Małogoszczy? W temacie, na liście jest wymieniony, lecz opinii o nim brak. Na Internecie znalazłam tylko pojedyncze posty o złej akustyce, ale zero opinii o jedzeniu i ogólnych wrażeniach.
Będę bardzo wdzięczna
xenka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:54   #813
sylweczka90ck
Raczkowanie

Więc tak My ślubujemy 02.08.2014
Sala weselna MIMOZA (Porąbki)
Zespół NOVI
Fotograf Anna Łosak
Kamera Studio Avi
Kucharka p.Małgorzata Michta

Dzisiaj własnie ide na ul.Lesna zobaczyc zaproszenie bo juz po nowym roku musimy zamowic poniewaz bedziemy miec duzo gosci wiec pod koniec kwietnia musimy zaczac prosic no moze na poczatku maja

Razem 25.02.2007
Zaręczyny 23.12.2011
Ślubujemy 02.08.2014 godz.16
sylweczka90ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:17   #814
kamaKamilaaa
Raczkowanie

dziekuje Wam serdecznie za mile komentarze!
ania z wzgórza marzeń suknia szyta przez krawcowa z podkarczowki,byl to strzal w 10,szukalam czegos prostego subtelnego i eleganckiego
barbara100 stol wiejski przywiezli na sale i dekorowali bo tak sie dogadalismy pozycje wybierasz sama ja szczegolnie polecam m.in., tort miesny! a z miejsca wesela jestem zadowolona w 100%!
honeychild jesli wybralas te sale to dobrze zrobilas, doslownie moge powiedziec,ze nie bylo sie do czego przyczepic
kropka2904 zdjec nie mam bo dopiero 10 dni minelo ale cierpliwie czekam,jak tylko bede miec to Ci przesle mail do barmana -damiana <damnow87@wp.pl> drinki wybierasz sama z jego listy i kupujesz alko plus dodatki tj kolorowe slomki zakrecone mieszdelka parasolki itd
olenqa dziekuje!fakt,pogoda byla bajeczna!kocham taka jesien !
fablous az sie zaczerwienilam haha
mikonada no ciekawa jestem,moze sie juz gdzies spotkalysmy? i to prawda, Marcin Kwiecinski wiedzial co robi na glowie,polecam
antonina_bielska nie wiem czy o moje kolczyki chodzi ale jesli tak to kupilam je w Orsayu!
kamaKamilaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:19   #815
Lowczyni
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktora słyszała coś a może była na weselu w restauracja hotel Ballaton w Chmielniku? Szwagier chce tam w przyszłym roku zrobić wesele i chciałabym poznać jakieś opinie. Mnie się on w ogole nie podoba ale .... ja już swoje wesele mam za sobą
Stary 2013-10-16, 12:58   #816
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xenka0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Właśnie zaczynam swoją przygodę z tym wątkiem, więc z góry przepraszam jeśli już gdzieś jakąś odpowiedź przeoczyłam
Mieszkam na Śląsku, jednak wraz z narzeczonym postanowiliśmy ślub i wesele zorganizować w woj. Świętokrzyskim. Mam tu większą część rodziny
Bez owijania... chciałam się Was zapytać, czy któraś z Was ma jakiekolwiek informacje odnośnie domu weselnego Mikołajczyk w Małogoszczy? W temacie, na liście jest wymieniony, lecz opinii o nim brak. Na Internecie znalazłam tylko pojedyncze posty o złej akustyce, ale zero opinii o jedzeniu i ogólnych wrażeniach.
Będę bardzo wdzięczna
Witamy Akurat tak się składa,że ja tam mam wesele w przyszłym roku. Wiesz co... ja myślę, że te głosy o akustyce są pół prawdziwe a pół nie... Moja koleżanka była tam na weselu (ba nawet dwie!) i żadna nie stwierdziła żeby coś było źle z akustyką. Znowu siostra mojego TŻ była w tę sobotę na weselu i stwierdziła że nic nie dało się usłyszeć jak ktoś coś mówił przez mikrofon. W ogóle to ja sądzę, że będzie robić wszystko żeby wyszło, że jej sala i wesele które miala w tym roku były lepsze od mojego więc akurat jej zdanie mało mnie obchodzi w dodatku wszyscy przez tym weselem tak nagadali o tej akustyce, że może słyszała coś i nie wie Słyszałam też że podobno parkiet jest śliski ale te plotki też zweryfikowałam. Jedyne czego się obawiam to właściciel... zalatuje od niego buract*em ale cóż zrobic... postaram się tego nie zauważać i robić swoje byleby mi się nie czepiał. Słuchaj - ta sala jest piękna, duża i przestronna w dodatku ma pokoje do wynajęcia w miare dobrej cenie. Też słyszałam o tym feralnym sylwestrze. Tylko że sylewster był obsługiwany przez obsługę z sali, a teraz zrobili to tak że możesz albo wynająć samą salę i osobno kucharki, lub salę z obsługą. Trzecia koleżanka była w wakacje na weselu tam gdzie obsługa była brana z lokalu i mówi że jedzenie było pysze i dużo... Może zmienili obsługę??? Ja w każdym bądź razie nie ryzykowałabym nieudanego wesela z obsługą i dlatego mam kucharki swoje Mam nadzieje, że troszkę rozjaśniłam. Wiem że parę dziewczyn z forum miało tam jużą wesela. Możesz poszukać na poprzednich wątkach

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Nie pamiętam ile dokładnie ale pamiętam, że ceny były niższe niż w innych miejscach
Dzięki dobrze wiedzieć
Stary 2013-10-16, 13:37   #817
malutkaack
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez olenqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było (prawie 3 miesiące już!), ale wróciłam zdać relację z naszego ślubu i wesela - czekałam tak długo, żeby już mieć zdjęcia i móc udokumentować

Ślub braliśmy 20 lipca w Kielcach (kościół św. Stanisława na Barwinku), pogoda była przepiękna - nie było upału, ale piękne słońce i ok. 25 stopni - idealnie, w ogóle cały dzień był idealny i NIC bym nie zmieniła! Trzy dni przed ślubem miałam ogromny stres - jak przed obroną pracy magisterskiej: niby wiadomo, że nie ma się czym stresować, ale ucisk w żołądku straszny. Ale w dniu ślubu, jak już siedziałam na fotelu u mojej fryzjerki, cały stres ze mnie zszedł - pomyślałam sobie, że w sumie fajny dzień będzie, fajna impreza, wszyscy moi bliscy będą na raz w jednym miejscu, ogólnie nie ma się czym stresować, tylko trzeba się uśmiechać To było tytułem wstępu, a teraz opinie / inspiracje dla przyszłym PM:
Fryzjer: Benita Świszczorowska - chodzimy do p. Benity całą rodziną od wielu lat, czesała mnie na studniówkę, czesała mnie na wesela moich koleżanek, byłam na fryzurze próbnej u innej fryzjerki, ale jej efekt był taki, że z całym przekonaniem zamówiłam termin u sprawdzonej p. Benity i fryzura jak zwykle była dokładnie taka jak chciałam i trzymała się mocno przez całą noc.
Makijaż - Agnieszka Jakubczyk: nie znam się na makijażu, było mi dokładnie wszystko jedno kto mnie pomaluje, po wybraniu fotografa okazało się, że jego żona jest makijażystką, więc z wygody zdecydowałam się na nią i nie zawiodłam się - efekt na zdjęciach.
Fotograf - Paweł Jakubczyk: niezbyt popularny na tutejszym forum, a rewelacyjny fotograf, ze zdjęć jesteśmy mega, mega zadowoleni, oboje z mężem nie należymy do osób przesadnie fotogenicznych, więc nie spodziewaliśmy się cudów, a zdjęcia Pawła nas tak zaskoczyły, że brakuje słów.
Sukienka - Pracownia Sukien Ślubnych "Anna" na Kościuszki: Jeśli komuś nie zależy na markowej sukience od hiszpańskich producentów za 6,5 tys. zł, to polecam panią Anię - efekt może nie jest tak spektakularny jak koronki od Pronovias, ale za ok. 2 tys. zł macie sukienkę ze wszystkimi dodatkami dokładnie taką jaką chcecie.
Bukiet ślubny i kwiaty - Kwiaciarnia Jaśmin na Barwinku: zdecydowałam się na kwiaty od p. Agaty, bo to znajoma mojej mamy, znamy jakość jej pracy, więc byłam spokojna o efekt końcowy, który rzeczywiście był rewelacyjny.
DJ - Piotr Gładkowski: A o tym panu akurat sporo było na forum, wszystko pozytywnie, więc mogę tylko potwierdzić wszystkie dobre opinie na temat p. Piotrka - imprezę poprowadził tak, że nawet 86-letnia babcia mojego Męża tańczyła Wielkie brawa!
Sala - Restauracja "Siedem Pokus": W zasadzie przed rezerwacją oglądaliśmy dwie sale - Hotel w Miedzianej Górze (rok temu mieli jeden wolny termin na 2013 rok, więc niezbyt duży wybór) i naszą restaurację. Zdecydowaliśmy się, bo: jest blisko od mojego domu i kościoła, jest w pięknym otoczeniu, było dużo wolnych terminów (oni działają od chyba 2 czy 3 lat, więc jeszcze nie są popularni), sala ma wystrój, który nam odpowiada - bez kryształowych żyrandoli i złotych klamek, ale jednocześnie elegancko i z klasą, pyszne jedzenie (hitem była zupa ze świeżych ogórków - baaaardzo wszystkim smakowała), super manager, z którym można się co do wszystkiego dogadać, na miejscu hotel na 55 osób, w zasadzie nie mieliśmy żadnego argumentu przeciw i sala okazała się strzałem w dziesiątkę! Polecam, polecam, polecam!
Menu i winietki: Galeria Ślubna: Oczywiście o tym miejscu dowiedziałam się z forum, i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona - zarówno z obsługi, jak i efektu końcowego, menu i winietki były przepiękne, żałowałam, że Galerii jeszcze nie było jak zamawialiśmy zaproszenia...
Tort - Bracia Janusz: tu chyba nie trzeba reklamować - tort jak zwykle pyszny, w zasadzie to spróbowałam tylko tyle ile mężowi udało się wcisnąć mi do buzi :P bo jak sobie uświadomiłam, że zjadałabym jeszcze kawałek, to tortu już nie było

Chyba o wszystkich ważniejszych rzeczach napisałam, jeśli macie jakieś pytania - służę pomocą
Gratulacje piękne wyglądałaś, piękne zdjęcia

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kamaKamilaaa Pokaż wiadomość
to ja tez dodam cos od siebie
olenqa-gratulacje!
berka2013 ja mialam slub tydzien temu 5pazdziernika w podzamczu,swieza sprawa wiec moge wiele powiedziec!!!
anka1897 w takim razie zamieszczam post jeszcze raz

hotel - lesna promenada ,na dwoch salach

fotograf,kamerzysta - studio hathor
zespol - axis band ( swietni! zwlaszcza kroliki zrobily show
)
dj na poprawiny - mcFly grzegorz wojcik
wiejski stol- WiR
sushi - wasabi sushi
makijaz - nasza wizazanka - Czarna Kawa

fryzura - Marcin Kwiecinski
bukiety - Vanilla
samochod

buty - Emilia
tort - Kalinka
bar piwny oraz inne %- hurtownia Alex
suknia - odebralam 3 dni przed ale byla dokladnie taka jaka chcialam!
vodka- Bols Platinum
barman - chlopak z wyobraznia
( moge dac namiary jesli ktoras szuka)
elementy ozdobne tj. maszyna do baniek,vkieliszki,ksiega gosci winietki zawieszki na alko ubranka na vodke i na wina oraz wile innych- Galeria Slubna

pozdrawiam
Gratuluję, piękna suknia
malutkaack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:18   #818
Karolina_a90
Raczkowanie

A jak wasze opinie o Dworku w Masłowie? Z tego co zaobserwowałam, chyba najładniejszy obiekt w okolicy
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:59   #819
elmy11
Przyczajenie

witam dziewczyny ;-)

Ktoś mi polecił świeckie nauki przedmałżeńskie przy Parafii Ducha Świętego na stoku, niestety nie mogę nigdzie do tej Pani znaleźć telefonu - czy ktoś może był i ma kontakt? Chyba, że mogłybyście polecić kogoś innego?
Musze też wybrać się zająć termin w kościele - czy przy pierwszym spotkaniu powinnam się nastawić, że trzeba coś płacić, czy dopiero przed samym ślubem?
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
elmy11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:03   #820
ann1507
Przyczajenie

kamaKamilaaa mam pytanie odośnie barmana czy przywozi swoje szkło i ile kosztuje obsługa. Jak opinie gości? Byłaś z niego zadowolana?
Stary 2013-10-16, 20:36   #821
aso
Raczkowanie

Karolina_a90 Dworek ladny, jedzenie dobre, ale obługa fatalna, nie dbaja o to by byly czyste talerze, ani o to ze komuś brakuje talerza, do wiejskiego stolu samemu trzeba bylo kombinowac sztuce i dodatkowo kilku gosci zostało oblanych czerwonym barszczem, ja takie mam doswiadczenia

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:15   #822
xenka0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość
Witamy Akurat tak się składa,że ja tam mam wesele w przyszłym roku. Wiesz co... ja myślę, że te głosy o akustyce są pół prawdziwe a pół nie... Moja koleżanka była tam na weselu (ba nawet dwie!) i żadna nie stwierdziła żeby coś było źle z akustyką. Znowu siostra mojego TŻ była w tę sobotę na weselu i stwierdziła że nic nie dało się usłyszeć jak ktoś coś mówił przez mikrofon. W ogóle to ja sądzę, że będzie robić wszystko żeby wyszło, że jej sala i wesele które miala w tym roku były lepsze od mojego więc akurat jej zdanie mało mnie obchodzi w dodatku wszyscy przez tym weselem tak nagadali o tej akustyce, że może słyszała coś i nie wie Słyszałam też że podobno parkiet jest śliski ale te plotki też zweryfikowałam. Jedyne czego się obawiam to właściciel... zalatuje od niego buract*em ale cóż zrobic... postaram się tego nie zauważać i robić swoje byleby mi się nie czepiał. Słuchaj - ta sala jest piękna, duża i przestronna w dodatku ma pokoje do wynajęcia w miare dobrej cenie. Też słyszałam o tym feralnym sylwestrze. Tylko że sylewster był obsługiwany przez obsługę z sali, a teraz zrobili to tak że możesz albo wynająć samą salę i osobno kucharki, lub salę z obsługą. Trzecia koleżanka była w wakacje na weselu tam gdzie obsługa była brana z lokalu i mówi że jedzenie było pysze i dużo... Może zmienili obsługę??? Ja w każdym bądź razie nie ryzykowałabym nieudanego wesela z obsługą i dlatego mam kucharki swoje Mam nadzieje, że troszkę rozjaśniłam. Wiem że parę dziewczyn z forum miało tam jużą wesela. Możesz poszukać na poprzednich wątkach
O proszę, to się dobrze składa ;D Mam nadzieję zdasz relację z wesela, bo ja swoje planuję na rok 2015
Jeśli chodzi o wynajęcie samego lokalu bez obsługi i kucharek to szczerze wolałabym nie. Jasne, że jeśli zajdzie taka konieczność to zrobię wszystko byle mieć piękne przyjęcie... jednak zważywszy na fakt, że jestem ze Śląska musiałabym dodatkowo martwić się o kucharki... Jakbyś słyszała jakieś opinie od znajomych o serwowanym przez nich jedzeniu to proszę napisz
Stary 2013-10-17, 07:45   #823
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_a90 Pokaż wiadomość
A jak wasze opinie o Dworku w Masłowie? Z tego co zaobserwowałam, chyba najładniejszy obiekt w okolicy
Ja byłam tam na weselu z 2 lata temu, wszystko na najwyższym poziomie, talerzyki czyste, smaczne jedzenie, obsługa też ok. Dla ciekawości były okrągłe stoliki które się bardzo sprawdziły
Stary 2013-10-17, 11:14   #824
sylweczka90ck
Raczkowanie

Hej dziewczyny kóre sa zainteresowane kupnem wodki weselnej BOLS PLATINIUM to w hurtowni w Masłwie jest najniższa cena jak do tej pory byla na rynku 19.05 zł cena obowiazuje od 21.10 przez dwa tygodnie !

Pozostało: 289 dni

Jesli chcodzi o zaproszenia na ul.Leśnej owszem wybór jest MEGA duży az myslalm ze oczoplasu dostane postala pogladalam iwyszlam musze isc chyba ze swiadkowa bo wiedzialam czego chce a teraz to juz sama nie wiem...;/
sylweczka90ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:33   #825
Karolina_a90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
Karolina_a90 Dworek ladny, jedzenie dobre, ale obługa fatalna, nie dbaja o to by byly czyste talerze, ani o to ze komuś brakuje talerza, do wiejskiego stolu samemu trzeba bylo kombinowac sztuce i dodatkowo kilku gosci zostało oblanych czerwonym barszczem, ja takie mam doswiadczenia
A dawno byłaś tam na tym weselu? Kurcze, nieciekawa sprawa z tymi sztućcami i resztą... Może od Twojej wizyty zdążyli się poprawić? Szkoda by było takimi detalami zepsuć sobie dobre opinie wśród klientow
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:55   #826
machinery
Przyczajenie

Cytat:
A dawno byłaś tam na tym weselu? Kurcze, nieciekawa sprawa z tymi sztućcami i resztą... Może od Twojej wizyty zdążyli się poprawić? Szkoda by było takimi detalami zepsuć sobie dobre opinie wśród klientow
jak szukalismy sali to bylismy m.in. w dworku w Maslowie, ale od razu nam sie nie spodobalo, poniewaz po pierwsze parkiet jest zrobiony z plytek, a po drugie uslyszelismy, ze stol wiejski stoi podobno.. na dworze (od razu wyobrazilam sobie mieso i kielbase a nad nimi latajace muchy itp). Ale za to kolezanka, ktora miala tam swoje wesele bardzo chwalila ten dworek, wiec kwestia gustu...
machinery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:21   #827
aso
Raczkowanie

Cytat:
Byłam starszą w czerwcu na weselu, wiec wszystkie negatywne uwagi do mnie trafialy, by je poprawić, ogolnie od kelnerów czuć było niedostępność, nawet nie po drodze im było wyłączyć klimatyzację.
Co do wiejskiego stołu, jest wariant mozliwy ze na dworzu stoi lub w srodku, wiec to zalezy od mlodych.
U nas był na dworzu, ale bylo to dosyć kloptliwe, bo pozniej zrobilo sie zimno i nie wsyztskim pasuowalo wychodzic na dwór by sprobowac wiejskiego jedzenia.
Co do kelnerów to widać, ze nie profesjonaliscie, a byłam na wielu weselach. Dodatkowo słyszałam, że to nie ich stali kelnerzy tylko osoby chcące dorobić, ale nie wiem czy to prawda...

Nie chce robic negatywnej opinii dworkowi, duża część gości była zadowolona weselem, która nie zauważyła wpadek

Edytowane przez aso
Czas edycji: 2013-10-17 o 19:28
aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:46   #828
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam w lipcu i w zasadzie żadnych wpadek ze strony obsługi nie widziałam. Fakt, w części tanecznej są płytki, ale to też jakoś nie przeszkadzało (choć sama wolę parkiet).
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 13:38   #829
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Będę bardzo wdzięczna

My mamy tam wesele w lipcu, więc też zdam Ci relację Tyle, że wynajmujemy samą salę i oddzielnie kucharki
Generalnie to chyba opisałam Ci w mailu wszystko Jesli chodzi o opinie to zawsze są podzielone P.S. Ja również jestem ze śląska, a mamy wesele tu w świętokrzyskim

Właściciel dla nas był miły i cierpliwie odpowiadał na setki moich dość szczegółowych pytań :P
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:45   #830
xenka0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
My mamy tam wesele w lipcu, więc też zdam Ci relację Tyle, że wynajmujemy samą salę i oddzielnie kucharki
Generalnie to chyba opisałam Ci w mailu wszystko Jesli chodzi o opinie to zawsze są podzielone P.S. Ja również jestem ze śląska, a mamy wesele tu w świętokrzyskim

Właściciel dla nas był miły i cierpliwie odpowiadał na setki moich dość szczegółowych pytań :P
Super!
Nie dostałam żadnego mail'a od Ciebie

Dla mnie również właściciel był bardzo miły, ale niestety podczas rozmowy zapomniałam zapytać o wiele rzeczy i dopiero w drodze do Katowic mi się przypomniało
Stary 2013-10-20, 09:10   #831
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
Super!
Nie dostałam żadnego mail'a od Ciebie

Dla mnie również właściciel był bardzo miły, ale niestety podczas rozmowy zapomniałam zapytać o wiele rzeczy i dopiero w drodze do Katowic mi się przypomniało

Któraś z dziewczyn wysłała do mnie maila i pytała właśnie o Mikołajczyka. Myślałam, że to Ty
Moja odpowiedź:
"Chętnie odpowiem na Twoje pytania Salę rezerwowaliśmy w grudniu 2012, a ślub mamy 26.07.2014. Wolne terminy w sezonie wakacyjnym były takie: 14.06, 5.07, 12. 07, 26.09, sierpień cały zajęty i wrzesień wolny Z terminami wiosennymi, jesiennymi i zimowymi raczej nie było problemu. Koszt wynajęcia sali wynosi 4500 zł plus media ok 1 tys. plus ewentualne szkody (podobno max 100 zł). Oni dają 2 butle gazowe, reszta we własnym zakresie. Nie mam pojęcia ile będzie potrzebnych, może kucharki nam powiedzą. Sala nas oczarowała tak, ze innych nawet nie chcieliśmy już oglądać, od razu się na nią zdecydowaliśmy. Duży plus to możliwość noclegu - 40 zł od łożka, a spokojnie 2 osoby szczupłe można na takich łożku położyć, generalnie jest 16 pokoi. Apartament dla młodych za friko Agregat mają, ale mam nadzieję, że potrzebny nie będzie W opcji od talerzyka 130 zł od osoby , poprawiny 60.Dzieci do 10 lat 1/2 ceny. W opcji od talerzyka sa też owoce, napoje, fontanna czekoladowa. Po weselu resztę jedzenia zabierasz, na poprawinach masz nowe 2 dania gorące, zimną płytę. Jeśli wynajmujesz salę to KOntener na śmieci gratis, jak Ci się zlewki nie zmieszczą to dopłata 50 zł za nastepny.Dekoracja wkażdej opcji jest w cenie, tyle że są to kwiaty sztuczne, także my zdecydowaliśmy się na dekoratorkę ze Skorkowa ( niedroga, a ma talent dziewczyna). Nie wiem co Was jeszcze interesuję :P Wypytałam dość konretnie właściciela :P"
Nika
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:16   #832
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 17:43   #833
xenka0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn wysłała do mnie maila i pytała właśnie o Mikołajczyka. Myślałam, że to Ty
Moja odpowiedź:
"Chętnie odpowiem na Twoje pytania Salę rezerwowaliśmy w grudniu 2012, a ślub mamy 26.07.2014. Wolne terminy w sezonie wakacyjnym były takie: 14.06, 5.07, 12. 07, 26.09, sierpień cały zajęty i wrzesień wolny Z terminami wiosennymi, jesiennymi i zimowymi raczej nie było problemu. Koszt wynajęcia sali wynosi 4500 zł plus media ok 1 tys. plus ewentualne szkody (podobno max 100 zł). Oni dają 2 butle gazowe, reszta we własnym zakresie. Nie mam pojęcia ile będzie potrzebnych, może kucharki nam powiedzą. Sala nas oczarowała tak, ze innych nawet nie chcieliśmy już oglądać, od razu się na nią zdecydowaliśmy. Duży plus to możliwość noclegu - 40 zł od łożka, a spokojnie 2 osoby szczupłe można na takich łożku położyć, generalnie jest 16 pokoi. Apartament dla młodych za friko Agregat mają, ale mam nadzieję, że potrzebny nie będzie W opcji od talerzyka 130 zł od osoby , poprawiny 60.Dzieci do 10 lat 1/2 ceny. W opcji od talerzyka sa też owoce, napoje, fontanna czekoladowa. Po weselu resztę jedzenia zabierasz, na poprawinach masz nowe 2 dania gorące, zimną płytę. Jeśli wynajmujesz salę to KOntener na śmieci gratis, jak Ci się zlewki nie zmieszczą to dopłata 50 zł za nastepny.Dekoracja wkażdej opcji jest w cenie, tyle że są to kwiaty sztuczne, także my zdecydowaliśmy się na dekoratorkę ze Skorkowa ( niedroga, a ma talent dziewczyna). Nie wiem co Was jeszcze interesuję :P Wypytałam dość konretnie właściciela :P"
Nika
Bardzo dziękuję za szczegółowe info
A jeśli mogę zapytać, masz już wybrany zespół? Bierzesz pod uwagę te negatywne opinie o akustyce? Robisz coś z tym?

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43346305]Treść usunięta[/QUOTE]

Myślę, że nie masz się o co martwić. Nikt z zaproszeniem nie lata i się nie chwali, to pewnie nawet nikt nie zwróci na to uwagi...
Ja mam problem z głowy bo planuję wszystkie zaproszenia wypisać ręcznie... jakoś tak bardziej mi się podobają...

Edytowane przez xenka0
Czas edycji: 2013-10-20 o 17:55
Stary 2013-10-20, 19:42   #834
Kinezajka
Przyczajenie

Hej PMki ,,przed" i PMki ,,po" ja już od ponad miesiąca należe do tych drugich ale lubie sobie jeszcze podczytywać wątek Napisze trochę o swoim wydarzeniu-może w czymś będę mogła którejś pomóc bo dla mnie forum było skarbnicą info

7.09.2013 TO NASZA DATA

Nauki na Karczówce-bardzo sympatycznie i warto

Sala Okrąglak w Korzecku-nie mam żadnych zastrzeżeń, sala piękna wyremontowana ,,gwieździste niebo", zadbany ogród, obsługa na 6, właściciele młodzi bardzo elastyczni i życzliwi, kilka wariatów menu do wyboru więc każdy znajdzie coś dla siebie, do dziś zbieram pochwały

Zespół Seqword-REWELACJA!!! w ciemno można brać, ja zrezygnowalam ze swojego poprzedniego wyboru po weselu,na którym grali bardzo kulturalnie i miło,widać,że dla tych ludzi ,,granie" to przyjemność POLECAM

Foto Piotr Bęben- narazie mam kilka fot, bardzo nam się podobają wiec myślę,ze bedzie oki
Kamera VideoFoto Artur-jesteśmy bardzo zadowoleni, płytka była już po tygodniu polecam

Dekoracja sali ,bukiety i butonierki: Arteusz, Pani Malgosia prze sympatyczna osoba, dostosuje się do każdego bużetu, wszystko zrobiła i dowiozła tak jak ustaliliśmy

Wóda Stock- nie przejmujscie sie wyborem wódki bo nie da sie wszytskim dogodzić, jak to mój tata mówi: nawet jak by była Filandia to zawsze sie znajdzie ktoś komu nie będzie pasować Ważne,żeby była schłodzona!
Wino Carlo Rossi czerwone, różowe(najwięcej poszło i moje ulubione) białe, Martini 2 rodzaje + Piwa i Bimberki

Suknia kupiona w Jędrzejowie, 800zł taniej niż w ck obsługa uważam,że dużo lepsza niż w CK choć Paniom z Paryżanki nie moge nic zarzucić bo tam mnie akurat obsługa bardzo odpowiadała

Fryzura p Ania Świeboda-jestem zadowolona

Make up- męczyłam trochę Czarną Kawkę której makijaże podobają mi sie najbardziej ale był problem z moim terminem wiec:
Make up- p. Agnieszka z Salonu Image u p. Ani Świebody- makijaż trwały,bez żadnych poprawek, było tu kiedyś napisane,że ta Pani nie daje "rzęs" z tym nie ma problemu ja sobie kupiłam i Pani mi je "zamontowała"

A jeszcze jak tak podczytuje to mam ochote napisać o tej Galerii Ślubnej- może wybór nie jest tam jakiś oszałamiający ale są niektóre rzeczy fajne. Ja mam stamtąd Księgę Gości,kupowałam w dniu ślubu wiec nie mam jakiejś ,,wybitnej' ale widziałam,że bardzo ładne Pani robi takie spersonalizowane lub np takie duże drzewo na którym są imiona Pary Młodej i potem goście odbijają paluszki(szkoda,że póżno się tam wybrałam bo napewno bym coś takiego chciała)
Dla mnie jest tam raczej drogo, w niektórych miejscach taniej można kupić takie gadżety lub można samemu zrobić -ile w tym frajdy Wiem,że każdy ma swój budżet i inaczej rozplanowuje wydatki.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!!

PS: szkoda,że ta noc tak szybko mija:/

Edytowane przez Kinezajka
Czas edycji: 2013-10-20 o 19:44
Kinezajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:00   #835
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

fajna relacja, miło się czytało

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:29   #836
Lowczyni
Zakorzenienie

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43346305]Treść usunięta[/QUOTE]

My zamówilismy zaproszenia od razu z wypisanymi nazwiskami ale głownie dla wygodny bo ja i mój mąż nie mielismy siły tego wypisywać, abstrahując że nasze charaktery pisma nie są kaligrafia . Parę zaproszeń koło 15 mieliśmy pustych właśnie takich do wypisania na szybko Nie przejmuj się ,chce wam się pisać, jest to wygodniejsze dla was to piszcie, niekt na to nie zwraza uwagi i na pewno ludzie nie porównują je między soba na zasadzie że ja mam ręcznie wypisane a ty dostałeś wydrukowane. Nie dajmy się zwariować
Stary 2013-10-21, 08:55   #837
acidka
Zakorzenienie

Też myślę, że goście nie porównują swoich zaproszeń i wręczenie niektórym wypisanych samodzielnie nie będzie żadnym nietaktem.
Inna sprawa to, że my wszystkie mieliśmy wypisywane ręcznie, bo mnie takie wydają się bardziej eleganckie i bardziej podobają

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:10   #838
laddybird
Raczkowanie

Dziewczyny jakiego koloru stanik najlepiej dobrać do sukienki śmietankowej?
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:48   #839
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiego koloru stanik najlepiej dobrać do sukienki śmietankowej?

wg mnie cielisty pod kazdą suknie , sama mialam bialy a powinien byc cielisty

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:46   #840
barbara100
Raczkowanie

Wóda Stock- nie przejmujscie sie wyborem wódki bo nie da sie wszytskim dogodzić
KINEZAJKA czy wódka Stock się sprawdziła, nie było problemu z nalaniem przez dozownik?
Dziewczyny jaką wódkę kupujecie?
barbara100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości