|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Nie pamiętam ile dokładnie ale pamiętam, że ceny były niższe niż w innych miejscach
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Właśnie zaczynam swoją przygodę z tym wątkiem, więc z góry przepraszam jeśli już gdzieś jakąś odpowiedź przeoczyłam ![]() Mieszkam na Śląsku, jednak wraz z narzeczonym postanowiliśmy ślub i wesele zorganizować w woj. Świętokrzyskim. Mam tu większą część rodziny Bez owijania... chciałam się Was zapytać, czy któraś z Was ma jakiekolwiek informacje odnośnie domu weselnego Mikołajczyk w Małogoszczy? W temacie, na liście jest wymieniony, lecz opinii o nim brak. Na Internecie znalazłam tylko pojedyncze posty o złej akustyce, ale zero opinii o jedzeniu i ogólnych wrażeniach. Będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Więc tak My ślubujemy 02.08.2014
Sala weselna MIMOZA (Porąbki) Zespół NOVI Fotograf Anna Łosak Kamera Studio Avi Kucharka p.Małgorzata Michta Dzisiaj własnie ide na ul.Lesna zobaczyc zaproszenie bo juz po nowym roku musimy zamowic poniewaz bedziemy miec duzo gosci wiec pod koniec kwietnia musimy zaczac prosic no moze na poczatku maja ![]() Razem 25.02.2007 Zaręczyny 23.12.2011 Ślubujemy 02.08.2014 godz.16 |
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Wam serdecznie za mile komentarze!
![]() ania z wzgórza marzeń suknia szyta przez krawcowa z podkarczowki,byl to strzal w 10,szukalam czegos prostego subtelnego i eleganckiego barbara100 stol wiejski przywiezli na sale i dekorowali bo tak sie dogadalismy pozycje wybierasz sama ja szczegolnie polecam m.in., tort miesny! a z miejsca wesela jestem zadowolona w 100%!honeychild jesli wybralas te sale to dobrze zrobilas, doslownie moge powiedziec,ze nie bylo sie do czego przyczepic ![]() kropka2904 zdjec nie mam bo dopiero 10 dni minelo ale cierpliwie czekam,jak tylko bede miec to Ci przesle mail do barmana -damiana <damnow87@wp.pl> drinki wybierasz sama z jego listy i kupujesz alko plus dodatki tj kolorowe slomki zakrecone mieszdelka parasolki itdolenqa dziekuje!fakt,pogoda byla bajeczna!kocham taka jesien ! fablous az sie zaczerwienilam haha ![]() mikonada no ciekawa jestem,moze sie juz gdzies spotkalysmy? i to prawda, Marcin Kwiecinski wiedzial co robi na glowie,polecamantonina_bielska nie wiem czy o moje kolczyki chodzi ale jesli tak to kupilam je w Orsayu!
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktora słyszała coś a może była na weselu w restauracja hotel Ballaton w Chmielniku? Szwagier chce tam w przyszłym roku zrobić wesele i chciałabym poznać jakieś opinie. Mnie się on w ogole nie podoba ale .... ja już swoje wesele mam za sobą
|
#816 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat tak się składa,że ja tam mam wesele w przyszłym roku. Wiesz co... ja myślę, że te głosy o akustyce są pół prawdziwe a pół nie... Moja koleżanka była tam na weselu (ba nawet dwie!) i żadna nie stwierdziła żeby coś było źle z akustyką. Znowu siostra mojego TŻ była w tę sobotę na weselu i stwierdziła że nic nie dało się usłyszeć jak ktoś coś mówił przez mikrofon. W ogóle to ja sądzę, że będzie robić wszystko żeby wyszło, że jej sala i wesele które miala w tym roku były lepsze od mojego więc akurat jej zdanie mało mnie obchodzi w dodatku wszyscy przez tym weselem tak nagadali o tej akustyce, że może słyszała coś i nie wie Mam nadzieje, że troszkę rozjaśniłam. Wiem że parę dziewczyn z forum miało tam jużą wesela. Możesz poszukać na poprzednich wątkach ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#817 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne wyglądałaś, piękne zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
A jak wasze opinie o Dworku w Masłowie? Z tego co zaobserwowałam, chyba najładniejszy obiekt w okolicy
|
|
|
|
#819 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczyny ;-)
Ktoś mi polecił świeckie nauki przedmałżeńskie przy Parafii Ducha Świętego na stoku, niestety nie mogę nigdzie do tej Pani znaleźć telefonu - czy ktoś może był i ma kontakt? Chyba, że mogłybyście polecić kogoś innego? Musze też wybrać się zająć termin w kościele - czy przy pierwszym spotkaniu powinnam się nastawić, że trzeba coś płacić, czy dopiero przed samym ślubem? Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
#820 |
|
Przyczajenie
|
kamaKamilaaa mam pytanie odośnie barmana
czy przywozi swoje szkło i ile kosztuje obsługa. Jak opinie gości? Byłaś z niego zadowolana?
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Karolina_a90 Dworek ladny, jedzenie dobre, ale obługa fatalna, nie dbaja o to by byly czyste talerze, ani o to ze komuś brakuje talerza, do wiejskiego stolu samemu trzeba bylo kombinowac sztuce i dodatkowo kilku gosci zostało oblanych czerwonym barszczem, ja takie mam doswiadczenia
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wynajęcie samego lokalu bez obsługi i kucharek to szczerze wolałabym nie. Jasne, że jeśli zajdzie taka konieczność to zrobię wszystko byle mieć piękne przyjęcie... jednak zważywszy na fakt, że jestem ze Śląska musiałabym dodatkowo martwić się o kucharki... Jakbyś słyszała jakieś opinie od znajomych o serwowanym przez nich jedzeniu to proszę napisz
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny kóre sa zainteresowane kupnem wodki weselnej BOLS PLATINIUM to w hurtowni w Masłwie jest najniższa cena jak do tej pory byla na rynku 19.05 zł cena obowiazuje od 21.10 przez dwa tygodnie !
Pozostało: 289 dni ![]() Jesli chcodzi o zaproszenia na ul.Leśnej owszem wybór jest MEGA duży az myslalm ze oczoplasu dostane postala pogladalam iwyszlam musze isc chyba ze swiadkowa bo wiedzialam czego chce a teraz to juz sama nie wiem...;/ |
|
|
|
#825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 |
|
Przyczajenie
|
jak szukalismy sali to bylismy m.in. w dworku w Maslowie, ale od razu nam sie nie spodobalo, poniewaz po pierwsze parkiet jest zrobiony z plytek, a po drugie uslyszelismy, ze stol wiejski stoi podobno.. na dworze (od razu wyobrazilam sobie mieso i kielbase a nad nimi latajace muchy itp). Ale za to kolezanka, ktora miala tam swoje wesele bardzo chwalila ten dworek, wiec kwestia gustu...
|
|
|
|
#827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wiejskiego stołu, jest wariant mozliwy ze na dworzu stoi lub w srodku, wiec to zalezy od mlodych. U nas był na dworzu, ale bylo to dosyć kloptliwe, bo pozniej zrobilo sie zimno i nie wsyztskim pasuowalo wychodzic na dwór by sprobowac wiejskiego jedzenia. Co do kelnerów to widać, ze nie profesjonaliscie, a byłam na wielu weselach. Dodatkowo słyszałam, że to nie ich stali kelnerzy tylko osoby chcące dorobić, ale nie wiem czy to prawda... Nie chce robic negatywnej opinii dworkowi, duża część gości była zadowolona weselem, która nie zauważyła wpadek
Edytowane przez aso Czas edycji: 2013-10-17 o 19:28 |
|
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w lipcu i w zasadzie żadnych wpadek ze strony obsługi nie widziałam. Fakt, w części tanecznej są płytki, ale to też jakoś nie przeszkadzało (choć sama wolę parkiet).
|
|
|
|
#829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy tam wesele w lipcu, więc też zdam Ci relację Tyle, że wynajmujemy samą salę i oddzielnie kucharki ![]() Generalnie to chyba opisałam Ci w mailu wszystko Jesli chodzi o opinie to zawsze są podzielone P.S. Ja również jestem ze śląska, a mamy wesele tu w świętokrzyskim Właściciel dla nas był miły i cierpliwie odpowiadał na setki moich dość szczegółowych pytań :P
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dostałam żadnego mail'a od Ciebie Dla mnie również właściciel był bardzo miły, ale niestety podczas rozmowy zapomniałam zapytać o wiele rzeczy i dopiero w drodze do Katowic mi się przypomniało
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Któraś z dziewczyn wysłała do mnie maila i pytała właśnie o Mikołajczyka. Myślałam, że to Ty ![]() Moja odpowiedź: "Chętnie odpowiem na Twoje pytania Salę rezerwowaliśmy w grudniu 2012, a ślub mamy 26.07.2014. Wolne terminy w sezonie wakacyjnym były takie: 14.06, 5.07, 12. 07, 26.09, sierpień cały zajęty i wrzesień wolny Z terminami wiosennymi, jesiennymi i zimowymi raczej nie było problemu. Koszt wynajęcia sali wynosi 4500 zł plus media ok 1 tys. plus ewentualne szkody (podobno max 100 zł). Oni dają 2 butle gazowe, reszta we własnym zakresie. Nie mam pojęcia ile będzie potrzebnych, może kucharki nam powiedzą. Sala nas oczarowała tak, ze innych nawet nie chcieliśmy już oglądać, od razu się na nią zdecydowaliśmy. Duży plus to możliwość noclegu - 40 zł od łożka, a spokojnie 2 osoby szczupłe można na takich łożku położyć, generalnie jest 16 pokoi. Apartament dla młodych za friko Agregat mają, ale mam nadzieję, że potrzebny nie będzie W opcji od talerzyka 130 zł od osoby , poprawiny 60.Dzieci do 10 lat 1/2 ceny. W opcji od talerzyka sa też owoce, napoje, fontanna czekoladowa. Po weselu resztę jedzenia zabierasz, na poprawinach masz nowe 2 dania gorące, zimną płytę. Jeśli wynajmujesz salę to KOntener na śmieci gratis, jak Ci się zlewki nie zmieszczą to dopłata 50 zł za nastepny.Dekoracja wkażdej opcji jest w cenie, tyle że są to kwiaty sztuczne, także my zdecydowaliśmy się na dekoratorkę ze Skorkowa ( niedroga, a ma talent dziewczyna ). Nie wiem co Was jeszcze interesuję :P Wypytałam dość konretnie właściciela :P"Nika |
|
|
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli mogę zapytać, masz już wybrany zespół? Bierzesz pod uwagę te negatywne opinie o akustyce? Robisz coś z tym? [1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43346305]Treść usunięta[/QUOTE] Myślę, że nie masz się o co martwić. Nikt z zaproszeniem nie lata i się nie chwali, to pewnie nawet nikt nie zwróci na to uwagi... Ja mam problem z głowy bo planuję wszystkie zaproszenia wypisać ręcznie... jakoś tak bardziej mi się podobają... Edytowane przez xenka0 Czas edycji: 2013-10-20 o 17:55 |
|
|
|
|
#834 |
|
Przyczajenie
|
Hej PMki ,,przed" i PMki ,,po"
ja już od ponad miesiąca należe do tych drugich ale lubie sobie jeszcze podczytywać wątek Napisze trochę o swoim wydarzeniu-może w czymś będę mogła którejś pomóc bo dla mnie forum było skarbnicą info![]() 7.09.2013 TO NASZA DATA Nauki na Karczówce-bardzo sympatycznie i warto ![]() Sala Okrąglak w Korzecku-nie mam żadnych zastrzeżeń, sala piękna wyremontowana ,,gwieździste niebo", zadbany ogród, obsługa na 6, właściciele młodzi bardzo elastyczni i życzliwi, kilka wariatów menu do wyboru więc każdy znajdzie coś dla siebie, do dziś zbieram pochwały ![]() Zespół Seqword-REWELACJA!!! w ciemno można brać, ja zrezygnowalam ze swojego poprzedniego wyboru po weselu,na którym grali bardzo kulturalnie i miło,widać,że dla tych ludzi ,,granie" to przyjemność POLECAMFoto Piotr Bęben- narazie mam kilka fot, bardzo nam się podobają wiec myślę,ze bedzie oki ![]() Kamera VideoFoto Artur-jesteśmy bardzo zadowoleni, płytka była już po tygodniu polecamDekoracja sali ,bukiety i butonierki: Arteusz, Pani Malgosia prze sympatyczna osoba, dostosuje się do każdego bużetu, wszystko zrobiła i dowiozła tak jak ustaliliśmy ![]() Wóda Stock- nie przejmujscie sie wyborem wódki bo nie da sie wszytskim dogodzić, jak to mój tata mówi: nawet jak by była Filandia to zawsze sie znajdzie ktoś komu nie będzie pasować Ważne,żeby była schłodzona!Wino Carlo Rossi czerwone, różowe(najwięcej poszło i moje ulubione) białe, Martini 2 rodzaje + Piwa i Bimberki Suknia kupiona w Jędrzejowie, 800zł taniej niż w ck obsługa uważam,że dużo lepsza niż w CK choć Paniom z Paryżanki nie moge nic zarzucić bo tam mnie akurat obsługa bardzo odpowiadała Fryzura p Ania Świeboda-jestem zadowolona ![]() Make up- męczyłam trochę Czarną Kawkę której makijaże podobają mi sie najbardziej ale był problem z moim terminem wiec:Make up- p. Agnieszka z Salonu Image u p. Ani Świebody- makijaż trwały,bez żadnych poprawek, było tu kiedyś napisane,że ta Pani nie daje "rzęs" z tym nie ma problemu ja sobie kupiłam i Pani mi je "zamontowała" A jeszcze jak tak podczytuje to mam ochote napisać o tej Galerii Ślubnej- może wybór nie jest tam jakiś oszałamiający ale są niektóre rzeczy fajne. Ja mam stamtąd Księgę Gości,kupowałam w dniu ślubu wiec nie mam jakiejś ,,wybitnej' ale widziałam,że bardzo ładne Pani robi takie spersonalizowane lub np takie duże drzewo na którym są imiona Pary Młodej i potem goście odbijają paluszki(szkoda,że póżno się tam wybrałam bo napewno bym coś takiego chciała) Dla mnie jest tam raczej drogo, w niektórych miejscach taniej można kupić takie gadżety lub można samemu zrobić -ile w tym frajdy Wiem,że każdy ma swój budżet i inaczej rozplanowuje wydatki.POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!! PS: szkoda,że ta noc tak szybko mija:/
Edytowane przez Kinezajka Czas edycji: 2013-10-20 o 19:44 |
|
|
|
#835 |
|
Polka Ogarniaczka
|
fajna relacja, miło się czytało
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43346305]Treść usunięta[/QUOTE]
My zamówilismy zaproszenia od razu z wypisanymi nazwiskami ale głownie dla wygodny bo ja i mój mąż nie mielismy siły tego wypisywać, abstrahując że nasze charaktery pisma nie są kaligrafia . Parę zaproszeń koło 15 mieliśmy pustych właśnie takich do wypisania na szybko Nie przejmuj się ,chce wam się pisać, jest to wygodniejsze dla was to piszcie, niekt na to nie zwraza uwagi i na pewno ludzie nie porównują je między soba na zasadzie że ja mam ręcznie wypisane a ty dostałeś wydrukowane. Nie dajmy się zwariować
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43346305]Treść usunięta[/QUOTE]
Też myślę, że goście nie porównują swoich zaproszeń i wręczenie niektórym wypisanych samodzielnie nie będzie żadnym nietaktem.Inna sprawa to, że my wszystkie mieliśmy wypisywane ręcznie, bo mnie takie wydają się bardziej eleganckie i bardziej podobają
|
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakiego koloru stanik najlepiej dobrać do sukienki śmietankowej?
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie cielisty pod kazdą suknie , sama mialam bialy a powinien byc cielisty
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Wóda Stock- nie przejmujscie sie wyborem wódki bo nie da sie wszytskim dogodzić
KINEZAJKA czy wódka Stock się sprawdziła, nie było problemu z nalaniem przez dozownik? Dziewczyny jaką wódkę kupujecie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

a jak się ceny kształtują wiesz może? Muszę tam chyba moją świadkową wysłać 

02.08.2014