Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 17:18   #1531
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość

My byliśmy dziś oglądać wreszcie wózki i wybraliśmy oglądaliśmy ten który w internecie mi się spodobał i nie był najgorszy, ale jak zobaczyliśmy ten drugi to wiadomo było że TO JEST TO

http://edrema.eu/iq.html

cena 3 w 1 to 1480zł więc w moim przedziale się zmieściło
gondola jak gondola, dość typowa, ale spacerówka i fotelik sa super wykonane i widać że z dobrych materiałów
bardzo fajny wózek i cena też bardzo rozsądna

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z wizyty u gin
Synuś ma się bardzo dobrze, moja waga idealna jak na ten wiek ciąży oby tak dalej no i co zdziwiło lekarza waga Naszego malucha bo waży już 1 kg Lekarz był w ciężkim szoku i powiedział, że to będzie dużo dziecię 4-5 kg, jeśli już w 26 tc waży 1000 g
26.09 ważył 565 gr, a dziś jest 14.10 i waży kg, więc tępo ma niezłe

no proszę- kawał chłopa z niego będzie i dobrze- niech rośnie zdrowo.
Swoją drogą ciekawe czy zakwalifikują Cię do cc ze względu na wagę dziecka- gdzieś czytałam że dziecko po 4 kg to wskazanie do cc ale może coś źle przeczytałam
Stary 2013-10-14, 17:27   #1532
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - poważnie z takich względów kwalifikują już do cc?

Katie - widać, że porządne koła będzie miał twój wózeczek a i kolory z których macie zamiar wybrać też bardzo ładne
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:02   #1533
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Magnusia - poważnie z takich względów kwalifikują już do cc?

no w niektórych szpitalach tak bo chodzi o obciążenie organizmu i ew pęknięcie macicy przy dużym dziecku- ale trzeba o tym poczytać bo może to nie jest norma i może jakieś dodatkowe warunki trzeba spełnić
Stary 2013-10-14, 18:18   #1534
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - rozumiem... ja myślę, że chyba muszą występować dodatkowe warunki, np wada wzroku itd, bo jednak wiele takich dzieciaków ponad 4kg rodzi się naturalnie...
Stary 2013-10-14, 19:35   #1535
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Super wygląda wózek i gratuluję wyboru
i zazdroszczę że teść kupi dla wnuczka

My byliśmy dziś oglądać wreszcie wózki i wybraliśmy oglądaliśmy ten który w internecie mi się spodobał i nie był najgorszy, ale jak zobaczyliśmy ten drugi to wiadomo było że TO JEST TO

http://edrema.eu/iq.html

cena 3 w 1 to 1480zł więc w moim przedziale się zmieściło
gondola jak gondola, dość typowa, ale spacerówka i fotelik sa super wykonane i widać że z dobrych materiałów
weźmiemy w kolorze albo fioletowym albo morskim cieszę się że już sie zdecydowaliśmy teraz musimy uzbierać kasę i kupić

kupiliśmy już materacyk do łóżeczka kokos-pianka-kokos 10 cm z firmy goo-goo, wanienkę i kilka akcesoriów- termometr do kąpieli, grzebyk, szczotka, obcinaczki do paznokci
fajniutki te wózeczek
tak poza tym Dziewczyny.......jakbysci e kiedyś chciały sprzedać wózki to dajcie najpierw znać tutaj tak przyszłościowo

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Synuś ma się bardzo dobrze, moja waga idealna jak na ten wiek ciąży oby tak dalej no i co zdziwiło lekarza waga Naszego malucha bo waży już 1 kg Lekarz był w ciężkim szoku i powiedział, że to będzie dużo dziecię 4-5 kg, jeśli już w 26 tc waży 1000 g
26.09 ważył 565 gr, a dziś jest 14.10 i waży kg, więc tępo ma niezłe no i płeć się nie zmieniła, lekarz się śmiał, że sisiora ma sporego i cały czas Nam go pokazuje
Cukrzycy nie mam, szyjka bardzo długa więc jest wszystko dobrze, jedynie co to mam obserwować pępek i w razie jakiegoś zaczerwienienia od razu dzwonić do lekarza.

-

Moja wizyta w smyku tez zawsze kończy się zakupami muszę zacząć omijać ten sklep bo inaczej będę miała problem gdzie trzymać te ubranka
o Matko!!! spory dzidziuś rośnie!!! będę trzymać za Ciebie kciuki w trakcie porodu
chwal się zakupami

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Magnusia - rozumiem... ja myślę, że chyba muszą występować dodatkowe warunki, np wada wzroku itd, bo jednak wiele takich dzieciaków ponad 4kg rodzi się naturalnie...
no właśnie...też mi się tak wydaję....ale lepiej dowiedzieć się wszystkiego....i nie stresować

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Dzisiaj miałam cięzki dzień.....tak mnie głowa boli że chyba nie wytrzymam, a jeszcze praca papierkowa mnie czeka

dzisiaj, 11,5 mies. od śmierci Mamy, przyśniła mi się...ale tak, że z Nią rozmawiałam! To było tak, że ja czułam, że Ona już nie żyje, wiedziałam o tym, ale rozmawiałam z Nią norlamnie, razem się śmiałyśmy. Nawet chciała iść do piwnicy, a ja jej powiedziałam, aby tam już nie chodziła, bo przecież tam umarła, a Ona się tylko uśmiechnęła i machnęła ręką i już mi coś mówiła, ale mój cholerny budzik obudził mnie do mojej cholernej pracy! Teraz to już nienawidzę mojej roboty, bo może moja Mama chciała mi coś przekazać? I znowu mogłam z Nią pogadać, posmiać się, zobaczyć i poczuć zapach jej perfum! No ale moja przeklęta praca wzywała i wszytsko prysło

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:53   #1536
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - ale czas szybko leci... widać po prostu nadal bardzo za nią tęsknisz i wcale ci się nie dziwię.... o właśnie mi przypomniałaś, że muszę coś do pracy na jutro zrobić
Stary 2013-10-14, 22:52   #1537
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
bardzo fajny wózek i cena też bardzo rozsądna

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

no proszę- kawał chłopa z niego będzie i dobrze- niech rośnie zdrowo.
Swoją drogą ciekawe czy zakwalifikują Cię do cc ze względu na wagę dziecka- gdzieś czytałam że dziecko po 4 kg to wskazanie do cc ale może coś źle przeczytałam
W Tym szpitalu co Ja będę rodziła nastawieni są bardziej na naturalne porody i cc to ostateczność, więc nie mam co liczyć na cc ze względów wagowych , ale czas pokaże. Osobiście wolałabym rodzić naturalnie bo wiem jak ciężko jest do siebie dojść po szyciu, miałam szyty pępek i to nie była duża rana, więc będę się przed cc bronić, chyba, że będzie takie wskazanie lekarza to nie będzie innego wyjścia.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
fajniutki te wózeczek
tak poza tym Dziewczyny.......jakbysci e kiedyś chciały sprzedać wózki to dajcie najpierw znać tutaj tak przyszłościowo

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

o Matko!!! spory dzidziuś rośnie!!! będę trzymać za Ciebie kciuki w trakcie porodu
chwal się zakupami

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

no właśnie...też mi się tak wydaję....ale lepiej dowiedzieć się wszystkiego....i nie stresować

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Dzisiaj miałam cięzki dzień.....tak mnie głowa boli że chyba nie wytrzymam, a jeszcze praca papierkowa mnie czeka

dzisiaj, 11,5 mies. od śmierci Mamy, przyśniła mi się...ale tak, że z Nią rozmawiałam! To było tak, że ja czułam, że Ona już nie żyje, wiedziałam o tym, ale rozmawiałam z Nią norlamnie, razem się śmiałyśmy. Nawet chciała iść do piwnicy, a ja jej powiedziałam, aby tam już nie chodziła, bo przecież tam umarła, a Ona się tylko uśmiechnęła i machnęła ręką i już mi coś mówiła, ale mój cholerny budzik obudził mnie do mojej cholernej pracy! Teraz to już nienawidzę mojej roboty, bo może moja Mama chciała mi coś przekazać? I znowu mogłam z Nią pogadać, posmiać się, zobaczyć i poczuć zapach jej perfum! No ale moja przeklęta praca wzywała i wszytsko prysło
Tęsknisz za mamą i taki sen to dla Ciebie wielki prezent, a niestety budzik przerwał to co mogłaś znów na chwilę mieć.

Mi kiedyś śniła się moja zmarła ciotka i tak było przez kilka nocy, babcia kazała mi iść na cmentarz pomodlić się i zapalić znicz, że ciotka potrzebuje mojej modlitwy. Od tamtej pory ciotka już mi się nie śni, ale jak tylko mogę to idę zapalić jej znicz.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:01   #1538
JJJustynAAA
Zakorzenienie

dzień dobry

jestem i ja po wizycie. Mój maluszek ma już 5 cm no i pomachał mamusi wczoraj maleńką rączką... Faktycznie coś tam mi pomachało Wyniki podstawowych badan mam ok. Zadnej żółtaczki, aids, toxo...

Odetchnęłam z ulgą. No i miałam usg genetyczne. pani gin nie widzi niczego niepokojącego. wszystko jest tak jak powinno być wielkość dzidzi też.
Także jestem zadowolona. Mogę chodzić na basen tylko starać się nie dotykać prysznica, czy kafelków bo to ma najwięcej zarazków i bakterii. Lekkie ćwiczenia też jak najbardziej, rowerek stacjonarny, żadnych rychłych ruchów i podskoków.

Kolejną wizytę mam 13.11 i wtedy też nie będę jeszcze znała płci. Pewnie na kolejnej wizycie w grudniu...

Justii spory ten twój bobas... ja jeszcze nie wiem czy chciałabym rodzić naturalnie czy przez cc.

Monika naturalną rzeczą jest tęsknota za bliskimi zwłaszcza za mamą której już nie możesz mieć obok siebie... ale tak jak już pisałyśmy czas leczy rany...

zmykam popracować, ale dziś taki dzień że wcale mi się nie chce tutaj siedzieć...

Miłego dnia

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:18   #1539
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
dzień dobry

jestem i ja po wizycie. Mój maluszek ma już 5 cm no i pomachał mamusi wczoraj maleńką rączką... Faktycznie coś tam mi pomachało Wyniki podstawowych badan mam ok. Zadnej żółtaczki, aids, toxo...

Odetchnęłam z ulgą. No i miałam usg genetyczne. pani gin nie widzi niczego niepokojącego. wszystko jest tak jak powinno być wielkość dzidzi też.
Także jestem zadowolona. Mogę chodzić na basen tylko starać się nie dotykać prysznica, czy kafelków bo to ma najwięcej zarazków i bakterii. Lekkie ćwiczenia też jak najbardziej, rowerek stacjonarny, żadnych rychłych ruchów i podskoków.

Kolejną wizytę mam 13.11 i wtedy też nie będę jeszcze znała płci. Pewnie na kolejnej wizycie w grudniu...

Justii spory ten twój bobas... ja jeszcze nie wiem czy chciałabym rodzić naturalnie czy przez cc.

Monika naturalną rzeczą jest tęsknota za bliskimi zwłaszcza za mamą której już nie możesz mieć obok siebie... ale tak jak już pisałyśmy czas leczy rany...

zmykam popracować, ale dziś taki dzień że wcale mi się nie chce tutaj siedzieć...

Miłego dnia
Gratuluję udanej wizyty Niech maluszek rośnie jak na drożdżach
Ja następną wizytę tez mam w listopadzie
Stary 2013-10-15, 13:23   #1540
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:

a to moja talia bąka w pierwszym dniu 25tc
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Wróciłam i przeżyłam tą glukozę- nie jest tak źle do najprzyjemniejszych doznań tez nie należy. W smaku skojarzyło mi się z.... bezą łyknęłam wszystko na raz okraszając cytryną, nie cofnęło się więc OK.
Na szczęście nie zemdlałam, nic się nie dziąło- no może po 20 minutach jakoś taka wiotka byłam ale siedziałam i po paru chwilach to uczucie przeszło
Byliśmy oględac wózki i UWAGA WYBRALIŚMY!!!
będzie taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
bardzo ładny wózek

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

Co do męża - został pobity (brzmi banalnie - był w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie), prawdopodobnie kopnięty w głowę, bo miał spore otarcie na głowie, a do tego wieloodłamowe złamanie kości jarzmowej. stracił przytomność, nie pamięta co się stało. TK głowy na szczęście nie wykazało żadnych urazów poza tym złamaniem. byliśmy w poradni chirurgii szczękowo- twarzowej - złamanie ma się zrastać ok. 6 tygodni, miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych powikłań. w TK widoczna torbiel pajęczynówki, ale nie jako wynik tego wypadku, tylko coś, co było już wcześniej... jest zalecenie kontroli u neurochirurga... czekamy na wizytę. generalnie chłop czuje się dobrze, tylko trochę go boli przy gryzieniu. oby nigdy więcej takich sytuacji!
Współczuję przeżyć i życzę dużo zdrowia dla męża

Cytat:
26.09 ważył 565 gr, a dziś jest 14.10 i waży kg, więc tępo ma niezłe no i płeć się nie zmieniła, lekarz się śmiał, że sisiora ma sporego i cały czas Nam go pokazuje
Cukrzycy nie mam, szyjka bardzo długa więc jest wszystko dobrze, jedynie co to mam obserwować pępek i w razie jakiegoś zaczerwienienia od razu dzwonić do lekarza.
no to będzie kawał chłopa niech rośnie zdrowo

Cytat:
dzień dobry

super ,że wizyta udana i wszystko w porządku

U mnie w zasadzie po staremu rozpoczęliśmy na nowo starania( już drugi cykl) więc trzymajcie kciuki ,żeby nam się szybko udało zajść w ciążę i aby tym razem było wszystko ok
Jakoś się pozbierałam po poronieniu i jestem pełna wiary ,że następnym razem uda mi się donosić ciążę i my również doczekamy się pięknego i zdrowego dzidziusia
chociaż jak ostatnio dostałam okres to poryczałam się jak małe dziecko jak sobie pomyślałam ,że właśnie byłabym na półmetku ciąży to jakoś tak wszystko wróciło no ale poza małymi dołami staram się myśleć pozytywnie

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2013-10-15 o 13:27
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:00   #1541
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

U mnie w zasadzie po staremu rozpoczęliśmy na nowo starania( już drugi cykl) więc trzymajcie kciuki ,żeby nam się szybko udało zajść w ciążę i aby tym razem było wszystko ok
Jakoś się pozbierałam po poronieniu i jestem pełna wiary ,że następnym razem uda mi się donosić ciążę i my również doczekamy się pięknego i zdrowego dzidziusia
chociaż jak ostatnio dostałam okres to poryczałam się jak małe dziecko jak sobie pomyślałam ,że właśnie byłabym na półmetku ciąży to jakoś tak wszystko wróciło no ale poza małymi dołami staram się myśleć pozytywnie

sfdsf
Tr

Trzymam kciuki za wasze starania. A twoja reakcja normalna. Każda pewnie z nasm by tak to przechodziła. 3maj sie i nie poddawaj. Zobaczysz, ani się nie obejrzysz jak będziesz z nami tu debatować o ciuszkach, zgagach i mdłościach zaglądaj do nas częściej!!!

Mama Franka

Stary 2013-10-15, 17:34   #1542
jojla
Zakorzenienie

Postanowiłam, że postaram się choć zachowywać pozory normalności, żeby nie zwariować...

Cytat:
najpierw mówiła, że muszę zgłosić się do szpitala.....ale zapytałam, czy mogę jeszcze trochę poczekać i czy mam brać luteinę....to powiedziała, że mam ją odstawić i zgłosić się do niej......jak skończy mi się @
no ale......wiem że to licho....ale kurde mi najbardziej pasuje do niej jechać w czw., (mam nadzieję, że wreszcie skończy mi się @ -bo ile można?? niedługo sie chyba wykrwawię na amen) a teraz nie będzie mi pasować.....w czwartek mamy audyt w firmie, a że jestem osobą odpowiedzialną za przygotowanie firmy więc nie wiem jak to będzie. będę się starała do niej zajechać....w sumie w pon. i tak zadzwonię aby się zarejestrować....w sumie MUSZĘ skoro nie jest dobrze.

Monia
nie praca, nie żaden audyt a Ty i Twoje zdrowie jesteście najważniejsi - Dziewczyno, wiem, że łatwo mówić olej pracę, ale prawda jest taka, że pracę możesz mieć inną a zdrowie masz tylko jedno. Proszę Cię zadbaj o to, bo tu chodzi o Ciebie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Co do męża - został pobity (brzmi banalnie - był w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie), prawdopodobnie kopnięty w głowę, bo miał spore otarcie na głowie, a do tego wieloodłamowe złamanie kości jarzmowej. stracił przytomność, nie pamięta co się stało. TK głowy na szczęście nie wykazało żadnych urazów poza tym złamaniem. byliśmy w poradni chirurgii szczękowo- twarzowej - złamanie ma się zrastać ok. 6 tygodni, miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych powikłań. w TK widoczna torbiel pajęczynówki, ale nie jako wynik tego wypadku, tylko coś, co było już wcześniej... jest zalecenie kontroli u neurochirurga... czekamy na wizytę. generalnie chłop czuje się dobrze, tylko trochę go boli przy gryzieniu. oby nigdy więcej takich sytuacji!
o rany... co za bandyctwo! złapali chociaż tych @%$@%$#$%? Współczuję, wyobrażam sobie co musiałaś przejść Po raz kolejny przekonuję się, że ludzie chyba dziczeją - żeby chociaż takie typy robiły tylko sobie wzajemnie krzywdę a nie, żeby to dotykało niewinne osoby
Przypomniało mi się jak kiedyś mojego męża rano jak szedł do pracy napadło 3 gości, żądając oddania pieniędzy a następnie rzuciło się do bicia... mieli pecha, bo nie byli do końca trzeźwi a trafili na mojego TŻ, który sobie z nimi poradził... natomiast po wszystkim miał kłopoty i musiał się tłumaczyć (mój mąż jest funkcjonariuszem policji) "dlaczego np. nie zastosował blokady" - rozumiecie? Przecież te bandziory równie dobrze mogły zaczepić jakiegoś dzieciaka idącego do szkoły albo starszą osobę idącą na zakupy na targ...

Cytat:
No to będzie kawał chłopa super

Cytat:
Monia widać, że bardzo tęsknisz za Mamą... Kochana to znak, że Mama cały czas gdzieś przy Tobie jest.

Cytat:
dzień dobry

super, że wizyta udana i że maleństwo tak ładnie i zdrowo rośnie

Cytat:
i na pewno wszystko będzie dobrze, tak trzeba myśleć bo pozytywne myślenie to klucz do wszystkiego - pewnie to teraz trochę z moim wykonaniu sztucznie brzmi, ale staram się i wierzę, że kiedyś wyjdzie słońce
z całego serca życzę Wam owocnych starań i czekam na dobre wieści.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 22:08   #1543
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

super

dziewczynki- jestem pewna, że nie długo wszystkie Wasze marzenia o brzuszkach się spełnią
Stary 2013-10-16, 06:54   #1544
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - a kiedy masz następną wizytę? moja też w listopadzie. Będą mi robić badania na antyciała - mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
ja też mam takie podejście do cesarki, jakoś nigdy nie przyszłoby mi na myśl żeby świadomie wybrać operację (oczywiście jeśli trzeba to trzeba).. ja nie miałam poważnej operacji, ale miałam usuwane znamię i to ciągnięcie, szwy itp to mało przyjemne uczucie. A przy cesarce jednak rozcinają cały brzuch... ale to takie moje osobiste przemyślenia...

Niki
- twoja reakcja jest zupełnie normalna, uszki do góry kochana - wszystko się ułoży

Jojla - i dobrze, że starasz się żyć normalnie... za jakiś czas na pewno będzie zdecydowanie lepiej...
Stary 2013-10-16, 20:04   #1545
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Justii - a kiedy masz następną wizytę? moja też w listopadzie. Będą mi robić badania na antyciała - mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
ja też mam takie podejście do cesarki, jakoś nigdy nie przyszłoby mi na myśl żeby świadomie wybrać operację (oczywiście jeśli trzeba to trzeba).. ja nie miałam poważnej operacji, ale miałam usuwane znamię i to ciągnięcie, szwy itp to mało przyjemne uczucie. A przy cesarce jednak rozcinają cały brzuch... ale to takie moje osobiste przemyślenia...

Niki
- twoja reakcja jest zupełnie normalna, uszki do góry kochana - wszystko się ułoży

Jojla - i dobrze, że starasz się żyć normalnie... za jakiś czas na pewno będzie zdecydowanie lepiej...
Kolejną wizytę mam 15.11 więc dopiero za miesiąc, niech ten czas szybko leci
Co do cc, wiadomo jak będzie przymus to nie będzie innego wyjścia, ale sama z siebie nie dam się pociąć.

niki, jojla - życzę Wam z całego serducha jak najlepiej, oby Wasze marzenia spełniły się jak najszybciej

Wstawiam zdjęcie Naszego wózka dla syneczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5798.jpg (88,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-10-16, 21:14   #1546
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja mam wizytę 12.11... ale nie wiem czy będę miała usg, m.in mają mi robić te badania na przeciwciała.

co do wózków to na początku obawiałam się, że w środku to jasne będzie się bardzo brudzić... ale potem pomyślałam, że przecież maluszka będę wozić i co on miałby tam ubrudzić
Stary 2013-10-16, 22:43   #1547
magnusia
Zakorzenienie

justii- fajny bolid
Stary 2013-10-16, 23:48   #1548
justiii87
Zakorzenienie

Dziewczynki promocja w smyku spore zniżki u mnie znów wizyta na stronie zakończyła się zakupami

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Justii - ja mam wizytę 12.11... ale nie wiem czy będę miała usg, m.in mają mi robić te badania na przeciwciała.

co do wózków to na początku obawiałam się, że w środku to jasne będzie się bardzo brudzić... ale potem pomyślałam, że przecież maluszka będę wozić i co on miałby tam ubrudzić
a środka wózka to nie wykłada się kocem, albo poduszką ??
Stary 2013-10-17, 10:00   #1549
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki promocja w smyku spore zniżki u mnie znów wizyta na stronie zakończyła się zakupami

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Gdzie ty justii widzisz te promocje ja tam zaglądam zawsze jak dajesz znak i nic nie widze? wchodzisz na outlet???

Wózek wykłada się kocykiem, albo czymś innym miękkim, ja przynjamniej zamierzam tak robić )

Wczoraj pierwszy raz wyszłam wcześniej z pracy bo mnie strasznie mdliło i jak jechałam samochodem to myślałam że puszcze pawia

A cały wieczór przespałam. Pierwszy raz mnie coś takiego dopadło. Szok dla mnie

Mama Franka

Stary 2013-10-17, 10:33   #1550
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie ty justii widzisz te promocje ja tam zaglądam zawsze jak dajesz znak i nic nie widze? wchodzisz na outlet???

Wózek wykłada się kocykiem, albo czymś innym miękkim, ja przynjamniej zamierzam tak robić )

Wczoraj pierwszy raz wyszłam wcześniej z pracy bo mnie strasznie mdliło i jak jechałam samochodem to myślałam że puszcze pawia

A cały wieczór przespałam. Pierwszy raz mnie coś takiego dopadło. Szok dla mnie
Na stronie masz zakładkę promocję
Link : http://www.smyk.com/urodziny/ubrania...type=facetForm

Mi zawsze na pocztę przychodzi informacja, że są promocję, warto się zapisać do newslettera

Właśnie myślałam, że wózek się czymś wykłada to ten biały środek się nie będzie brudził

Ja kiedyś w czasie jazdy zwymiotowałam, samochód do prania, straszne uczucie dobrze że mam to już za sobą, a Tobie życzę wytrwałości

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-10-17 o 10:34
Stary 2013-10-17, 16:03   #1551
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Kolejną wizytę mam 15.11 więc dopiero za miesiąc, niech ten czas szybko leci
Co do cc, wiadomo jak będzie przymus to nie będzie innego wyjścia, ale sama z siebie nie dam się pociąć.

niki, jojla - życzę Wam z całego serducha jak najlepiej, oby Wasze marzenia spełniły się jak najszybciej

Fajny wózeczek
Jest w zestawie ze spacerówką i fotelikiem? Ile kosztował?

Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia oczywiście się spóźniłam i juz wszyscy byli no ale to tylko ja
Prawie wszystkie kobitki były z mężami a ja sama, bo mężuś stwierdził że on już wszystko wie i umie
Był godzinny wykład o wszystkim i o niczym, podstawowe sprawy związane z ciążą i porodem. (Większość wiedziałam już). Nowością było dla mnie np to że nie powinno się spać i leżeć na plecach bo nie dochodzi prawidłowo krew do malucha i może dojść do zaburzeń akcji serca potem zasnąć nie mogłam bo się kontrolowałam żeby czasem nie zasnąć na plecach

Zaczęłam tez praktyki w szkole podstawowej... trochę wysiedzieć nie mogę, bo mam trudności z oddychaniem , ale mam nadzieję że szybko przelecą.

Ostatnio noszę się z zamiarem kupna wreszcie pościeli do łóżeczka Macie jakieś sprawdzone marki? Wstępnie wybrałam kilka wzorów, ale w każdej 'coś' mi nie pasuje...
Chcę tez kupić laktator elektryczny, ale znów nie wiem jaki? w internecie polecają medelę, baby ono i kilka innych i już sama nie wiem Kupiłyście, szukałyście już takiego sprzętu?

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:08   #1552
monika860902
Zakorzenienie

Dziękuję Wam Dziewczyny za miłe słowa...wiem, że Wam smęcę,może za bardzo rozczulam się nad sobą po stracie Mamy, ale jakoś nie chcę żalić się mojemu Tżowi jak mi źle, jak jeszcze to wszytsko przeżywam....swoją drogą, ostatnio mi powiedział, że widzi iż już pogodziłam się z tą sytuacją "bo nie widzi, żebym już płakała". No fakt, juz przy nim nie płaczę-powstrzymuję się, ale jeśli go nie ma to nie potrafię się opanować czasem. No a niedługo będzie rocznica- i wszystko wraca na nowo.....nie wiem czy dobrze robię, ale chcę sobie wziąźć dzień wolnego w Ten koszmarny dzień.

No a tak poza tym to wczoraj nieźle mnie rozłożyło! Wczoraj po pracy od razu położyłam się spać ( w sumie po przyjściu od Taty) i spałam do rana

Muszę się Wam czymś pochwalić.....Dzisiaj mieliśmy audit- przeszliśmy go wszystim ja się zajmowałam, jeszcze rano szefowa coś na mnie burkała, ale po audicie powiedziała, że jest zadowolona (no fakt- skoro było ok, to czemu miałaby nie być?)
No ale czeka nas w przyszłym tyg. jeszcze 1 audit-jeszcze gorszy!!!! Będzie on trwał aż 3 dni, więc trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:

trzymam za Wa skciuki!na pewno tym razem wszystko będzie ok!

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

śliczny

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:

no jasne, że mozna wyłożyć chocby dlatego aby było przytulniej maluszkowi

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:02   #1553
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny wózeczek
Jest w zestawie ze spacerówką i fotelikiem? Ile kosztował?

Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia oczywiście się spóźniłam i juz wszyscy byli no ale to tylko ja
Prawie wszystkie kobitki były z mężami a ja sama, bo mężuś stwierdził że on już wszystko wie i umie
Był godzinny wykład o wszystkim i o niczym, podstawowe sprawy związane z ciążą i porodem. (Większość wiedziałam już). Nowością było dla mnie np to że nie powinno się spać i leżeć na plecach bo nie dochodzi prawidłowo krew do malucha i może dojść do zaburzeń akcji serca potem zasnąć nie mogłam bo się kontrolowałam żeby czasem nie zasnąć na plecach

Zaczęłam tez praktyki w szkole podstawowej... trochę wysiedzieć nie mogę, bo mam trudności z oddychaniem , ale mam nadzieję że szybko przelecą.

Ostatnio noszę się z zamiarem kupna wreszcie pościeli do łóżeczka Macie jakieś sprawdzone marki? Wstępnie wybrałam kilka wzorów, ale w każdej 'coś' mi nie pasuje...
Chcę tez kupić laktator elektryczny, ale znów nie wiem jaki? w internecie polecają medelę, baby ono i kilka innych i już sama nie wiem Kupiłyście, szukałyście już takiego sprzętu?
Wózek jest ze spacerówka nie chcieliśmy zestawu 3 w 1. Fotelik wybierał TŻ i chcieliśmy z najwyższą punktacją ADAC-A.
Ceny tego wózka są bardzo różne od 1300 do 1900 zł za wózek ze spacerówką, Nam akurat udało się kupić wózek za 1380 zł w sklepie internetowym, byliśmy w Warszawie i podjechaliśmy sprawdzić ten wózek i akurat był na stanie, więc bez zastanowienia go braliśmy bo w Naszym mieście w sklepie chcieli za ten model 1790 zł

My szkołę rodzenia zaczynamy 28 aż jestem ciekawa co Nas m ądrego nauczą
Ja tez słyszałam, że nie można spać na plecach, ale Ja niestety nie daje rady nie spać na nich bo po prostu bolą mnie biodra jak się na bokach i chcąc czy nie chcąc w nad ranem budzę się na plecach. Musiała bym sie przywiązać do łóżka, żeby spać w jednej pozycji

Moja znajoma ma laktator tzw "dojarkę" medelę i bardzo sobie ją chwali. Co prawda dali za nią 399 zł, ale powiedziała, że jest rewelacyjna. Ja nie wiem czy zakupię ręczną czy elektryczną. Pościel chcę zamówic u kogos kto mi zrobi z moją kolorystyką, Ja nie chcę takiej pościeli z misiami tylko taka w kropki, mam zapisanych kilka stron z takimi pościelami - http://liliowapracownia.blogspot.com/ , http://dolly.com.pl/, http://strawberry.com.pl/pl/posciel-3-elementowa

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-10-17 o 20:10
Stary 2013-10-17, 21:34   #1554
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak... ja raczej kocykiem, bo poduszka może być za miękka, ale ogólnie od rąk mam wrażenie, że to wszystko się brudzi, ale pewnie tak nie jest

Cytat:

Ja o spaniu na plecach czytałam już dawno, ale to nie jest tak, że jak położysz się na 10-15 min na plecach to coś się stanie... na prawym boku też się nie powinno spać, bo uciska jakieś tętnice - więc zostaje nam tylko lewy bok
ja nad laktatorem na razie się nie zastanawiam bo nie wiem czy koniecznie będzie mi potrzebny więc w razie czego szybko dokupię (tzn wyślę tż-ta), ale chyba nie przed porodem...
tutaj w ogóle jak dziewczyna chce karmić piersią to są strasznie zaskoczeni i bardzo zadowoleni

Cytat:
Dziękuję Wam Dziewczyny za miłe słowa...wiem, że Wam smęcę,może za bardzo rozczulam się nad sobą po stracie Mamy, ale jakoś nie chcę żalić się mojemu Tżowi jak mi źle, jak jeszcze to wszytsko przeżywam....swoją drogą, ostatnio mi powiedział, że widzi iż już pogodziłam się z tą sytuacją "bo nie widzi, żebym już płakała". No fakt, juz przy nim nie płaczę-powstrzymuję się, ale jeśli go nie ma to nie potrafię się opanować czasem. No a niedługo będzie rocznica- i wszystko wraca na nowo.....nie wiem czy dobrze robię, ale chcę sobie wziąźć dzień wolnego w Ten koszmarny dzień.

No a tak poza tym to wczoraj nieźle mnie rozłożyło! Wczoraj po pracy od razu położyłam się spać ( w sumie po przyjściu od Taty) i spałam do rana

Muszę się Wam czymś pochwalić.....Dzisiaj mieliśmy audit- przeszliśmy go wszystim ja się zajmowałam, jeszcze rano szefowa coś na mnie burkała, ale po audicie powiedziała, że jest zadowolona (no fakt- skoro było ok, to czemu miałaby nie być?)
No ale czeka nas w przyszłym tyg. jeszcze 1 audit-jeszcze gorszy!!!! Będzie on trwał aż 3 dni, więc trzymajcie kciuki
super, że jeden audit już za wami trzymam kciuki za następny!!
co do rocznicy, to sama wiesz jak będzie lepiej czy brać wolne czy nie - ciężko mi coś doradzić...
Stary 2013-10-17, 22:01   #1555
magnusia
Zakorzenienie

ja kupiłam taka pościel numer 025 http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...561376787.html tylko bez baldachimu za to z innymi dodatkami w zamian
wszyscy polecaja tego producenta i faktycznie bardzo dobre jakościowo, są te z inne zestawy w różnych ilościach elementów
Stary 2013-10-17, 22:17   #1556
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - ja potrzebuję jedynie poszewkę na kołdrę i poduszkę (bez samej kołdry czy poduszki), plus prześcieradło i ochronkę na szczebelki ...

mi się podobają pościele z tej stronki - nie wszystkie, ale wiele takie w moim guście... tylko niektóre trochę drogie ...
http://babys-zone.com

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-10-17 o 22:54
Stary 2013-10-18, 08:17   #1557
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

No ale czeka nas w przyszłym tyg. jeszcze 1 audit-jeszcze gorszy!!!! Będzie on trwał aż 3 dni, więc trzymajcie kciuki[COLOR="Silver"]
Stanęłaś jak zwykle na wysokości zadania
Trzymam kciuki za następny tydzień, ale na pewno dasz radę- zdolna dziewuszka z Ciebie ale nie zapominaj o sobie i nie zatracaj się w pracy

Cytat:
Wózek jest ze spacerówka nie chcieliśmy zestawu 3 w 1. Fotelik wybierał TŻ i chcieliśmy z najwyższą punktacją ADAC-A.
Ceny tego wózka są bardzo różne od 1300 do 1900 zł za wózek ze spacerówką, Nam akurat udało się kupić wózek za 1380 zł w sklepie internetowym, byliśmy w Warszawie i podjechaliśmy sprawdzić ten wózek i akurat był na stanie, więc bez zastanowienia go braliśmy bo w Naszym mieście w sklepie chcieli za ten model 1790 zł

Moja znajoma ma laktator tzw "dojarkę" medelę i bardzo sobie ją chwali. Co prawda dali za nią 399 zł, ale powiedziała, że jest rewelacyjna. Ja nie wiem czy zakupię ręczną czy elektryczną. Pościel chcę zamówic u kogos kto mi zrobi z moją kolorystyką, Ja nie chcę takiej pościeli z misiami tylko taka w kropki, mam zapisanych kilka stron z takimi pościelami - http://liliowapracownia.blogspot.com/ , http://dolly.com.pl/, http://strawberry.com.pl/pl/posciel-3-elementowa
Ooo no to w dobrej cenie dostaliście
Fotelik wybraliście maxi-cosi? czy jakiś iny?

Pościele piękne, ale ja chcę coś jednak bardziej dziecięcego- choć tez bez przesady

Cytat:
ja kupiłam taka pościel numer 025 http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...561376787.html tylko bez baldachimu za to z innymi dodatkami w zamian
wszyscy polecaja tego producenta i faktycznie bardzo dobre jakościowo, są te z inne zestawy w różnych ilościach elementów
tez oglądałam te wzory, z tym że ja bym chciała z mniejszą ilością elementów a jak rożek Ci się podoba od tego producenta? jakie wykonanie?

Cytat:
Magnusia - ja potrzebuję jedynie poszewkę na kołdrę i poduszkę (bez samej kołdry czy poduszki), plus prześcieradło i ochronkę na szczebelki ...

mi się podobają pościele z tej stronki - nie wszystkie, ale wiele takie w moim guście... tylko niektóre trochę drogie ...
http://babys-zone.com
Też patrzyłam na te pościele i są piekne jakbym miała mieć synka to bym się nie zastanawiała, ale jakoś dla dziewczynki żadna mnie nie powala z nóg
Pościel, taka głupia rzecz, a ja tak wybrzydzam

mój typ to na razie:

http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...610015956.html wzór trele-morele

Co do laktatora to ja tez myślałam ze może kupię po porodzie jak zobaczę co i jak z karmieniem będzie... ale siostra mnie namawia żebym jednak kupiła wcześniej i to elektryczny bo jak się dostanie nawał mleka a nie daj boże zabiorą dziecko pod lampy (ew. żółtaczka) to można zwariować z bólu bo piersi rozsadza tak więc chyba się skuszę na ten zakup...
myślałam o np takim:
http://allegro.pl/medela-laktator-el...628075210.html

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:22   #1558
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - rzaczywiście ja patrzę na te pościele pod kątem chłopca choć przyznaję niektóre połączenia kolorów są troszkę rażące oko

podoba mi się ta którą wybrałaś.

ja wybrałam fotelik maxi cosi, a Justii ma Recaro.
Stary 2013-10-18, 13:00   #1559
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Stanęłaś jak zwykle na wysokości zadania
Trzymam kciuki za następny tydzień, ale na pewno dasz radę- zdolna dziewuszka z Ciebie ale nie zapominaj o sobie i nie zatracaj się w pracy

Ooo no to w dobrej cenie dostaliście
Fotelik wybraliście maxi-cosi? czy jakiś iny?

Pościele piękne, ale ja chcę coś jednak bardziej dziecięcego- choć tez bez przesady

tez oglądałam te wzory, z tym że ja bym chciała z mniejszą ilością elementów a jak rożek Ci się podoba od tego producenta? jakie wykonanie?

Też patrzyłam na te pościele i są piekne jakbym miała mieć synka to bym się nie zastanawiała, ale jakoś dla dziewczynki żadna mnie nie powala z nóg
Pościel, taka głupia rzecz, a ja tak wybrzydzam

mój typ to na razie:

http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...610015956.html wzór trele-morele

Co do laktatora to ja tez myślałam ze może kupię po porodzie jak zobaczę co i jak z karmieniem będzie... ale siostra mnie namawia żebym jednak kupiła wcześniej i to elektryczny bo jak się dostanie nawał mleka a nie daj boże zabiorą dziecko pod lampy (ew. żółtaczka) to można zwariować z bólu bo piersi rozsadza tak więc chyba się skuszę na ten zakup...
myślałam o np takim:
http://allegro.pl/medela-laktator-el...628075210.html
My mamy fotelik Recaro http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus

Podoba mi się pościel dziecięca, ale wiem, że szybko upatrzył by mi się wzór i wolę na coś neutralnego, a po za tym ja lubię coś innego :P

Bardzo ładną wybrałaś pościel, Ja nigdy niczego fajnego nie mogę znaleźć na all :/ chyba nie umiem tam szukać, a cena laktatora naprawdę dobra

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Poczytałam opinie o tym laktatorze i ma bardzo zróżnicowane http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-mini-electric
Bądź tu człowieku mądry i kup coś dobrego i w miarę za rozsądną cenę

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

http://www.bangla.babyonline.pl/p36679 - Laktator elektroniczny 5/501 (Lovi) też ma bardzo dobre opinie
Stary 2013-10-18, 21:33   #1560
Malgos_12
Zakorzenienie

co do laktatora to nie każdemu pasuje ręczny czy elektryczny. Każda kobitka może mieć inne zapotrzebowanie, więc pewnie trzeba by było przetestować obydwa i wtedy wybrać najlepszy do swojej laktacji ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości